Zwaargewonde na vechtpartij met bijlen tussen fans NEC en Vitesse

Zondag, 17 oktober 2021 om 17:06Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 19:01

In de nacht van zaterdag op zondag is een man van achttien uit Lent zwaargewond geraakt na een vechtpartij met bijlen, schrijft het Algemeen Dagblad. Volgens het dagblad waren bij de vechtpartij supporters van NEC en Vitesse betrokken en is de man door de politie gewond aangetroffen bij een tankstation in Arnhem. De twee Gelderse clubs troffen elkaar zondagmiddag tijdens de derby van Gelderland, die met 0-1 werd gewonnen door de Arnhemmers.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door juweel)

Je zou bijna denken dat voetbal geen spelletje meer is. Waar gaat het heen, knulletje van 18 zeg..

17 oktober 2021 om 17:16

Gelukkig dat in de jaren 70, 80, 90 er nauwelijks dit soort excessen waren. Vooral in Engeland ging het er veel minder gewelddadig aan toe in die tijd in vergelijking met nu. Inderdaad, hooligan geweld is nu vele malen erger als vroeger. Zie laatst weer iemand doodgeslagen met een hamer bij Beverwijk etc. Zucht

17 oktober 2021 om 17:17

Voetbal was was nooit een 'spelletje'. Desondanks is dit wel heel erg bruut. Zelfs voor deze eencelligen.

17 oktober 2021 om 18:53

Voetbal is oorlog he. Mensen worden heel single-minded als hun tenuetje tegen het andere moet. Een soort prachtige analogie voor nationalisme.

Toch wel triest om te zien hoever mensen gaan voor voetbal… Haat tussen supportersgroepen is echt ongelooflijk triest. Maar goed, als je niks anders hebt om je in het leven op te richten….

Triest, maar aan de andere kant als je elkaar bewust op gaat zoeken om te vechten bij een tankstation ‘s nachts kan ik er ook niet heel veel medelijden mee hebben als er zoiets gebeurt.

17 oktober 2021 om 17:17

Het zou je broertje , zoon of andere naaste van je zijn. Heb je er dan ook geen medelijden mee?

17 oktober 2021 om 17:19

Lastige vraag. Brengt zichzelf in deze situatie, wist dat dit kon gebeuren. Maar is wel pas 18 en ook met mensen die iets heel doms hebben gedaan kan je medelijden hebben. Maar ik neig nu puur instinctief ook niet meteen naar medelijden met de jongen zelf, al weet ik niet hoe erg de wonden zijn.

17 oktober 2021 om 17:20

Ik zou me kapot schamen als m'n broer/zoon midden in de nacht gewapend zou gaan knokken bij een benzinepomp omdat die mensen een andere voetbalclub leuk vinden. Gelukkig heb ik niet zulke lui in m'n directe omgeving.

17 oktober 2021 om 17:27

Dan heb ik medelijden met de ouders, verzorgers of familie van het slachtoffer, niet met het slachtoffer zelf. Er is iets niet goed in je bovenkamer als je deel neemt aan dit soort praktijken. Geweld heel normaal vinden en rechtvaardigen rondom een voetbalwedstrijd.

17 oktober 2021 om 17:33

Mijn broertje en ook mijn zoon hebben een fatsoenlijke opvoeding genoten.

17 oktober 2021 om 19:10

Je moet je tegenwoordig haast al schamen om überhaupt voetbal supporter te zijn. Ook zulke debielen die de hele wedstrijd bier bij corners gaan gooien vind ik echt enorme sukkels.

17 oktober 2021 om 17:17

Maar ik heb medelijden met de politie agent/agente die straks aan 2 ouders moet vertellen dat hun zoon niet meer thuis komt.

jeetje, waar gaat het heen.. ik hoor de laatste tijd teveel incidenten met messen/bijlen.. bah.

Jezus wat een ellende.. Doe toch normaal man het blijft een spelletje....

50 tegen 7 las ik net op verschillende pagina’s.. waar gaat het over? Een jongen van 18 die bijna dood is door een potje voetbal? Triest ook hoor van Vitesse om met zoveel op een paar gasten te gaan.

17 oktober 2021 om 17:16

niet door een potje voetbal . door een knokpartij . staat het voetbal los van .

17 oktober 2021 om 17:47

Niet om het goed te praten want allebei de groepen zijn randdebielen maar die 7 hadden bijlen bij zich. Dan is een overtal situatie wel een logische reactie want ga je ongewapend 1:1 met die lui het gevecht aan? Nee, natuurlijk niet. Maar nogmaals alle betrokkenen zijn stumpers.

Zulke "supporters" zijn net zoals Isis
voor de islam is. Een gezwel. Wat een idioten zeg

Altijd toch een bepaalde triestheid als je haat voor een andere club nog groter is dan de liefde voor je eigen club.

Dit zijn ook geen fans, dit zijn randdebielen.

Wauw ken niet joh altijd is er wat als om derby gaan enzo onnodig joh

Laat me raden, hun afkomst is nu zeker niet relevant. Maar agh, laten we maar vermijden he want dit is zo incidenteel. Not, gebeurd zo vaak dit, chaos van Nederlandse fans van Nederlandse clubs. Oh nee wacht afkomst is niet relevant, alleen als wat spelers met Marokkaanse roots negatief bezig zijn. Trieste gebeuren en dit net zo. Bizarre tafarelen, hoe durft men zo te keer te gaan ook. Heel bizar en onmenselijk!

17 oktober 2021 om 17:20

Ongelofelijk hoe je met zo’n domme opmerking weer een totaal andere discussie gaat opwekken, waar hier niets mee van doen heeft. Heel erg vreemd. Iedereen in Nederland weet wat voor een problemen dit soort ‘fans’ jaarlijks veroorzaken.

17 oktober 2021 om 17:20

Ik mis even de relevantie van je opmerking. Wat probeer je nou eigenlijk te zeggen?

17 oktober 2021 om 17:27

De dubbele maat is duidelijk, hoef het niet te herhalen! Nederlandse fans veroorzaken al jaren problemen en ernstige zaken en nooit is hun afkomst relevant of wordt het ter discussie gesteld. En tuurlijk is dit ernstig en vind ik het enorm triest voor de slachtoffer. Maar ik mag toch een bepaalde dubbele maat aankaarten of niet soms! Kunnen jullie wel verontwaardigd gaan doen maar dat is een bekend fenomeen. Op de man dan spelen als iemand gewoon een punt maakt. En dan sneu het woordje slachtoffer rol in de mond nemen want dat werkt altijd zo lekker denigrerend naar degene toe die een punt probeert te maken. Agh!

17 oktober 2021 om 17:33

Welke dubbele maat heb je het over? Je hebt het telkens over een dubbele maat, maar in welke context je ‘dubbele maat’ gebruikt is mij niet duidelijk hoor.

17 oktober 2021 om 17:38

Pff nou nog een keer dan. Afgelopen dagen waren er 2 spelers die Marokkaanse roots hadden die negatief in het nieuws kwamen. Hele discussie over hen afkomst, toevallig omdat het iets negatiefs betreft. Ipv over het individu te praten. Maar nu fans gek bezig zijn is hun afkomst opeens niet relevant terwijl Nederlandse fans van Nederlandse clubs tig keren tekeer gaan jaarlijks. Is het geen geweld dan wel met racisme e.d. maar nu is afkomst opeens totaal niet relevant. Dat vind ik vreemd! Even los gezien van de ernst. Maar ik mag dit toch aankaarten mag ik hopen, dacht dat ik die vrijheid wel had. Agh maar men gaat dan sneu op de man reageren. Agh ja, een bekend fenomeen wanneer iemand een punt maakt die niet in zijn straatje past.

17 oktober 2021 om 17:40

Ik ben zonder enige vorm van veroordeling op zoek naar de reden van je betoog. Je haalt bij supportersrellen een discussie over afkomst en vooroordelen aan. Ik mis even de link. Over welke dubbele maat hebben we het hier dan?

17 oktober 2021 om 17:41

Sociofan. Stop nou eens met telkens de racist uit te hangen. Telkens denken in kleur/afkomst is niet goed voor je bloedruk hoor.

17 oktober 2021 om 17:41

Als ik het op de man zou spelen dan zou ik zeggen dat je bijna verdrinkt in het zelfmedelijden. Je punt is gemaakt hoor maar echt op een hele ongepaste manier.

17 oktober 2021 om 17:46

Dus als ik het goed begrijp heb je moeite met de mening van andere mensen die soms een afkomst erbij halen? We hebben het hier over supporters, hooligans, hoe je ze ook wil noemen. Die worden al jaren aan de schandpaal genageld. Zij worden al jaren veroordeeld door de gemeenschap. Ik begrijp niet zo goed wat je dan zou willen horen. Daarbij vind ik het nogal selectief dat je ‘Nederlandse fans’ zegt, aangezien jij helemaal niet weet of dit Nederlandse jongens zijn. Je doet aannames, maar je weet eigenlijk niks.

17 oktober 2021 om 17:47

Dat is simpelweg uit mijn betoog te halen of tsja je wil het niet zien. Dat is ook een bekend fenomeen, dat zien we hier ook weer terug met selectief verontwaardigde zure reacties. Agh ja. Ik heb mijn punt gemaakt. En laat duidelijk zijn, dit is heel ernstig wat hier is gebeurd. Zeer triest voor de slachtoffer en de daders mogen zeer zeker keihard aangepakt worden.

17 oktober 2021 om 17:49

Discussie is niet begonnen doordat twee Marokkanen negatief in het nieuws kwamen. Discussie is begonnen omdat een Marokkaan naar zijn eigen cultuur wees als een negatief invloed op de mentaliteit van jongens met voetbal talent. Voordat je over racisme begint, zou een cursusje begrijpend lezen geen kwaad kunnen.

17 oktober 2021 om 17:57

Begrijp niet zo waar je je nou druk over maakt. Wat een ander vind of zegt, die je helemaal niet kent, is toch voor jou helemaal niet belangrijk? Jij mag dit wel willen aankaarten, maar dan moet jij ook respect hebben als andere mensen iets aankaarten over bijvoorbeeld Marokkaanse jongens die je zojuist aanhaalt. Als iemand zegt dat je iets vaker ziet bij bijvoorbeeld Marokkaanse jongens, betekent het helemaal niet dat er zo wordt gedacht over iedereen van een bepaalde afkomst. Ik vind het jammer dat je zo denkt, en die mensen dus eigenlijk veroordeeld voor iets wat zij helemaal niet zo bedoelen. Je maakt het veel groter dan het is, want het is namelijk niks.

17 oktober 2021 om 18:17

Hooligans, zijn van alle afkomsten. Jouw mening gaat over een individu. Je moet niet vergeten, dat Sinouh er zelf over begon en dat het best wel voorkomt. Er zijn coaches, die daar prima mee kunnen omgaan.

17 oktober 2021 om 18:35

Het punt is....dat je helemaal geen punt maakt Sociofan1 maar gewoon een hele domme opmerking eruit gooit. Het slaat echt kant nog wal wat je allemaal roept.

17 oktober 2021 om 18:37

@Regulator Waar heb ik het over racisme slimpie. Mijn punt gaat over de dubbele maat! Zelf maar eens begrijpend gaan leren lezen denk ik. En heb 1 keer racisme aangehaald betreft de fans die apen geluiden maakten e.d. maar mijn betoog gaat over de dubbele maat en niet over racisme!

17 oktober 2021 om 18:40

@NEC Zou je graag gelijk willen geven want je hebt ergens zeker een punt. Wellicht is het ook zo. Maar helaas, helaas zie ik het toch vaak. Afkomst dat ter discussie wordt gesteld als het iets negatiefs betreft en de spelers Marokkaanse roots hebben. Dan is opeens de afkomst een issue. Maar over anderen niet of wanneer die jongens goed bezig zijn, dan wordt er opeens niet over hun afkomst gesproken. Zou zeggen let er maar op.

17 oktober 2021 om 19:47

Als je het hebt over dat er gemeten wordt met twee maten bij buitenlanders vs nederlanders, dan heb je het gewoon over racisme. Ga in een hoekje huilen dat ik je uitgeluld heb.

18 oktober 2021 om 08:52

Gek he, dat de afkomst erbij vermeld wordt bij de een en bij de andere niet, de supportersrellen zijn binnenlandse aangelegenheden dus hoeft er niet bij vermeld te worden dat het om nederlanders gaat, bij het andere punt gaat het juist precies om de 2 marokaanse spelers en dat het bij hen verkeerd gaat dat was namelijk de hele discussie.
dus ik snap niet waarom je hier zo verontwaardigd over doet, het heeft totaal geen toegevoegde waarde

17 oktober 2021 om 17:22

Een jongen van 18 word zwaar mishandeld en jij probeert hier de slachtoffer rol op je te nemen? Goh wat moet jij het zwaar hebben. Wat een misplaatste reactie.

17 oktober 2021 om 17:23

Tjonge, wat een zwaar leven zul je hebben

17 oktober 2021 om 17:28

Triest dat je deze opmerking maakt. Echt super triest en het zegt meer over jou dan over de rest wat mij betreft. Moraalridder.

17 oktober 2021 om 17:30

Ik weet niet wat jij dom loopt te lullen, maar Hooligans zijn niet alleen witte mensen. Zo had je bij Feyenoord een groep die de rellennegers werden genoemd. Ook zitten er jongeren van Turkse, Marokkaanse en Molukse komaf tussen. Begrijp dan ook echt niet waar je heen wilt met jouw post?

17 oktober 2021 om 19:41

Wat is wit? Waar hebben we het over man. Het zijn Nederlanders, punt! Maar maak afkomst (roots) niet relevant bij de een en bij de ander weer niet!

Ik kan me werkelijk niet inbeelden hoe je ZO hersenloos kunt zijn. Echt waar, wat een zeldzaam stelletje kneuzen ben je dan zeg, nondetju...

Kan er geen medelijden mee hebben. Als je zo stoer (lees: stom) bent om aan dit soort dingen mee te doen moet je weten dat dit kan gebeuren. Nou is een bijl in je nek wel een ander verhaal maar dan nog. Het zijn allemaal randdebielen die hier op af komen en je neemt zelf deel aan dit soort praktijken.

17 oktober 2021 om 17:37

Een bijl in je nek, volgens de tekst hadden de NEC-supporters die mee. Niet alleen een oliedomme actie, ook een dikke onvoldoende voor de uitvoering.

Bijlen... Wow... Onbegrijpelijk wat een niveau, hopelijk is die jongen niet getekend voor het leven.

We gaan elkaar te lijf met bijlen, omdat je supporter bent van een andere club. Heftig, heel bizar, niet te geloven. 0,0 tolerantie in. 2021.

Ik hoop dat de daders gepakt worden en iedereen die hieraan heeft meegedaan en aangeklaagd worden voor doodslag. Het wordt tijd dat mensen beseffen dat ze niet alles zomaar kunnen doen omdat ze het maar willen.

Erg voor het slachtoffer maar die jongen had daar hoogstwaarschijnlijk ook helemaal niet moeten zijn. Dus zal hem ook wel blaam treffen.

Je zal als maatschappij dus heel hard moeten optreden naar dit soort excessen. Uiteraard gebeurde dit vroeger net zo goed, maar dat maakt het dan niet beter.

Mensen willen altijd maar alle vrijheid hebben die ze denken te verdienen, maar er zijn er zat die daar niet mee om kunnen. Tijd voor keihard ingrijpen!

Je bedenkt met een paar vrienden van je om naar Arnhem te rijden om te gaan knokken. Neemt bijlen mee, dat doe je niet voor de sier. Dan zit je 20 minuten in de auto naar Arnhem toe en dan bedenk je je niet 1x waar zijn we mee bezig? Dit kan wel eens heel verkeerd aflopen....

Er was een anti nek feest gaande. Wist niet eens dat het bestond, maar oke het zal. Die gasten zullen niet nuchter zijn geweest. Het was tenslotte geen kinderfeestje met koekhappen, kannen ranja en pannenkoeken met poedersuiker, maar een anti nek feest. Dan weet je toch dat het voor sommige niet goed af gaat lopen. Hoe dom kun je zijn... Je hoeft dan echt geen medelijden te hebben omdat er 1 van 18 jaar gewond is geraakt die het zelf op komt zoeken. Je moet medelijden hebben met zijn ouders die midden in de nacht een telefoontje krijgen dat hun zoon gewond in het ziekenhuis ligt.

Waar gaat het over? Een potje voetbal wat vaak niet eens op voetbal lijkt in de gelderse derby. Het ergste is dat je die nu waarschijnlijk ook nog eens moet missen omdat je thuis zit met flinke koppijn een blauw oog, een dikke lip en een stijve nek. Goed bezig!
Ludieke acties vind ik geweldig om te zien. Mooie spandoeken waar een hoop tijd en energie in is gestoken om er wat moois van te maken. Een beetje elkaar voeren op het werk, school of waar dan ook. Dat is humor, je dolt elkaar een beetje en weer verder tot de orde van de dag. Maar dit heeft niks meer met voetbal te maken. Laat het een les zijn voor iedereen die erbij betrokken is geweest. De volgende keer weer gewoon bij ludieke sfeeracties houden. Daar doe je niemand kwaad mee en vallen ook geen gewonden.
Weet iemand trouwens wat de uitslag is geworden?! 😉

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Vitesse22-7
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. DasaVerdediger130
S. TronstadMiddenvelder130
L. OpendaAanvaller135
O. TannaneAanvaller40
J. HouwenKeeper10
D. ReizigerKeeper00
M. SchubertKeeper120
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Vitesse.

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren