Feyenoorder oogst lof: ‘Dat zie je alleen bij spelers van Real Madrid’

Zondag, 17 oktober 2021 om 11:10Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 11:17

Feyenoord kende zaterdag een teleurstellende avond tegen RKC Waalwijk. De ploeg van Arne Slot kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel en verzuimde daarmee de derde plek in handen te nemen. Over de openingstreffer van Jens Toornstra waren na afloop wel veel lovende woorden. De middenvelder van Feyenoorde legde na ruim een half uur spelen een aantal spelers van RKC in de luren om op fraaie wijze voor de 1-0 aan te tekenen.

"Dat doelpunt van Toornstra, dat is echt een zaalvoetbalgoal", vertelt Hans Kraay jr. bij Goedemorgen Eredivisie. "Dat doet hij zo bewust. Ik heb dit niet heel vaak gezien. Eigenlijk lach je de keeper uit." Ook Khalid Sinouh was lyrisch over de treffer van de Feyenoorder. "Dit zie je bij spelers van Real Madrid, dat ze dit doen", aldus de oud-doelman. "Gewoon met de binnenkant. Maar je moet af en toe ook een beetje geluk hebben, hij gaat maar net langs twee benen. Vaak wordt hij dan geblokt."

Het lukte Feyenoord desondanks niet om een vuist te maken tegen RKC. De Rotterdammers misten met Luis Sinisterra een belangrijke schakel in de voorhoede. De plek van de Colombiaan, die ontbrak vanwege interlandverplichtingen, werd ingenomen door de ongelukkige Cyriel Dessers. "RKC ging vrij ver terug en dan heb je creativiteit nodig", is Kees Kwakman van mening. "Dat geldt bij iedere ploeg, maar zeker bij Feyenoord. Sinisterra is misschien wel de meest creatieve man voorin, zeker in de kleine ruimte. Die kan een man uitspelen en dat mis je dan. Dessers heeft drie honderd procent kansen gehad."

Volgens Kraay jr. is het een mooie ontwikkeling dat clubs in de Eredivisie steeds vaker naar de mogelijkheden spelen, zoals RKC zaterdag deed op bezoek bij Feyenoord. "Het is toch een geweldige ontwikkeling dat Sparta onder Henk Fraser met het mes tussen de tanden voor de dag komt tegen PSV? En hoe RKC het gisteren heeft gedaan? Dat willen we toch allemaal? We vinden de Eredivisie allemaal een paradijs voor aanvallers, maar ik vind het een goede trend", besluit de analist.Gerelateerd

Meer sportnieuws

13 reacties (laatste reactie door fvddb)

Verschil is dat je in Nederland nog tijd krijgt om koffie te zetten en te drinken tijdens zo’n actie. Wordt absurd slecht gekeept en verdedigt dit weekend.

Ik vind het ook prima dat Rkc zo speelt, maar wat we er vooral in moeten houden is gewoon een berg extra tijd bij al dat tijdrekken.

17 oktober 2021 om 12:30

Het word tijd dat er zuivere speeltijd word ingevoerd. Of er moet getimed worden hoelang er word gerekt en het exacte aantal minuten bijtellen. Blijft het tijdrekken in blessuretijd doiegaan, dan ook die tijd gewoon erbij tellenals de blessuretijd is afgelopen. Krijg je misschien wel wedstrijden van 130 minuten, maar ik denk dat het dan heel snel afgelopen is

17 oktober 2021 om 12:59

niet alleen zuivere speeltijd invoeren. Nieuwe reglementen. Ingooien op de plek waar het hoort en binnen 5 sec dan wordt er daar al geen tijdrekken meer gedaan. Ook vrije trap 5 sec nemen anders jammer over. Idem corner binnen 10 sec. Speler die gaat liggen laten liggen mits het geen hoofdletsel is of ernstig ander letsel, Kramp dan staat hij wel weer op. Er wordt veel te veel tijd gerekt met allerlei foefjes wat het gehele voetballen kapot maakt. Ik heb als neutraal supporter mij zitten ergeren aan het gedrag van RKC hoe die bezig zijn en dan nog analisten zeggen maar goed dat ze zo gaan spelen dat maakt het alleen maar spannender. Zijn dan nu analisten of voetballiefhebbers. Als een analist dat zegt dan moet hij zijn lippen heel snel verzwikken dat hij zijn mond houd. Kritiek mag maar doe het opbouwend en ga het niet goedkeuren dat men tijd gaat rekken en met 11 man voor de gool gaat liggen.

17 oktober 2021 om 20:04

5 seconden voor een vrije trap ook na een doodschop? En de centrale verdedigers gaan niet mee naar voren bij een corner als die binnen 10 seconden genomen moet worden.

Hoe is het toch mogelijk dat Dessers en Alireza topscorer van Nederland zijn geworden als je ze ziet ploeteren.... Dat zegt echt veel over het niveau in de Eredivisie.

17 oktober 2021 om 12:29

Vreemde conclusie, dat zou betekenen dat de eredivisie beter is geworden of beide spelers slechter. Daarbij is het nog te vroeg om conclusies te trekken. Jahanbakshs is uit vorm, maar je ziet dat hij kwaliteiten heeft en Dessers is gehaald als sub en die rol vervulde hij prima in. En wie weet kan hij meer worden. Dit waren zijn eerste missers, maar hij creëerde wel kansen.

17 oktober 2021 om 16:02

Feyenoord en de genoemde spelers hadden idd een mindere middag, maar zo zie je maar weer dat de club er gewoon nog niet is. Iedere wedstrijd is er 1 op zich voor Feyenoord en dat is ook helemaal niet erg zolang ze de huidige filosofie blijven volgen. Ik zie iig een stijgende lijn bij Feyenoord en er staat langzaam aan een team waar ook nog wat marktwaarde aan zit. Als Feyenoord dit seizoen tussen plek 3 en 5 eindigt is het gewoon een prima start om verder op te bouwen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3341
2.PSV3113
3.Feyenoord2918
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder138
J. ToornstraMiddenvelder133
B. LinssenAanvaller138
J. BijlowKeeper120
L. SinisterraAanvaller124
A. JahanbakhshAanvaller111
C. DessersAanvaller94
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

123 fans
Middenvelder, 32 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Feyenoord 13 3 2 0
2020/2021 Feyenoord 33 8 5 1
2019/2020 Feyenoord 21 5 4 0
2018/2019 Feyenoord 32 8 3 0
2017/2018 Feyenoord 32 8 3 0

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren