Davy Klaassen: ‘Als ik kan kiezen, heb ik liever niet dat hij er bij is’

Maandag, 18 oktober 2021 om 08:32Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 08:36

Erling Braut Haaland draaide zich zaterdag warm voor de ontmoeting tussen Ajax en Borussia Dortmund in de Champions League. De aanvaller stond een kleine maand aan de kant vanwege een spierblessure aan zijn dijbeen. Daardoor miste hij vier wedstrijden van Borussia Dortmund (waarvan een in de Champions League) en twee WK-kwalificatieduels met Noorwegen. In het thuisduel met FSV Mainz 05 (3-1) maakte Haaland zijn rentree in het team van trainer Marco Rose en scoorde hij tweemaal, waaronder een rake strafschop.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door burdym)

Hij voelt net als Lewandowski aan waar de ruimte is om te bespelen en dat moeten wij als ajaxzijnde voorkomen.

Pfff Davy zeg gewoon dat het je helemaal niks uitmaakt of die Haaland wel of niet op het veld staat. Daarnaast Is het toch juist mooi als hij meedoet en je wint zo een wedstrijd, anders roept iedereen ja maar Haaland speelde niet mee. Iets meer bluf en zelfvertrouwen Klaassen.

17 oktober 2021 om 09:27

Ja precies. Met het risico dat Ajax de knockoutfase van de CL misloopt is dat inderdaad een goed standpunt. Anderen mogen zeggen wat ze willen als Ajax zou winnen van BD zonder EBH. Andersom heeft Ajax de afgelopen 10 jaar al zo veel pech gehad, dat ik hen elk gelukje wel eens gun. Wat mij betreft blijft hij thuis.

17 oktober 2021 om 09:48

Elk gelukje wel eens gun ? Sorry hoor maar heel dit jaar is tot nu toe een grote luckrun in de cl. Begrijp me niet verkeerd, het zijn zeer welkome punten voor de coefficentielijst. Maar met de tegenstanderd die ze geloot hebben, en ook nog eens stuk voor stuk flink gehavend. Ik denk dat je voorlopig van aardig wat geluk kan spreken.

17 oktober 2021 om 09:55

@danielvvkap Wat een conclusie zeg! Als het omgekeerd zou zijn mist het aan kwaliteit, en nu is het dit jaar alleen maar geluk. Ik denk dat je het woord geluk even in het woordenboek moet opzoeken.

17 oktober 2021 om 10:03

Waar doe ik dan precies af aan de mate van kwaliteit ? Volgens mij benoem ik alleen dat je rondom loting en blessures al van aardig wat geluk kan spreken. Het lijkt me niet dat je dat kan ontkennen ?

17 oktober 2021 om 10:05

Wizzle_shizzle, dus als de tegenstander veel spelers mist dan is het kwaliteit van Ajax? En als Ajax een keer een spelertje mist is het geluk van de tegenstander? Dat Ajax de voorgaande 2 wedstrijden won is gewoon knap maar je kunt best benoemen dat het niet tegenzat omdat ze zoveel spelers mistte. Gewoon een combinatie van meerdere factoren. Niks mis mee toch?

17 oktober 2021 om 10:23

@daniel je zwakt nu je mening af door "het aardig wat geluk spreken" en daarvoor was het nog "een grote luckrun". De loting is wellicht "geluk" als je daar van kan spreken doordat er alleen maar sterke teams in de CL spelen. De kampioenen van Portugal en Turkije zijn geen koekenbakkers. Wat dat betreft spelen ze niet tegen FC Urk. Dan zijn er een aantal blessures bij beide teams, maar ga je wel even aan het feit voorbij dat er bij Ajax ook diverse spelers mistten. Daarom ook mijn opmerking dat wanneer Ajax diverse spelers mist, het aan kwaliteit ligt, maar als het bij de tegenstander dat is, dan is het geluk.

17 oktober 2021 om 10:27

@arsenel890, nee dat zeg ik niet. Maar je verwoord het al een stuk aardiger dan dat het "een grote luckrun is dit jaar". Het zat inderdaad niet tegen, dat zal ik niet ontkennen, maar hoe jij het verwoord is het wat realistischer dan alles maar op geluk te gooien, want dat is gewoon niet zo. Inderdaad combinatie van meerdere factoren!

17 oktober 2021 om 10:28

Maar op het moment dat je tegen de mindere goden uit de cl speelt. Die ook nog eens flink gehavend zijn. Sporting bijvoorbeeld misten verdedigers, en hun topscoorder van vorig seizoen. Vervolgens valt er nog een verdediger uit. Besiktas mist 13! spelers. Dan kan je toch ook spreken van een luckrun tot nu toe ? Het had iidg niet veel meer mee kunnen zitten dan het tot nu toe heeft gedaan. Daarnaast is het missen van diverse spelers of een heel elftal wel een klein verschil.

17 oktober 2021 om 10:33

Daarnaast benoem ik nergens dat het puur en alleen maar geluk is. Ik reageer op iemand die zegt dat een beetje geluk wel is mag, door aan te geven dat het nodige geluk er dit cl seizoen al is geweest

17 oktober 2021 om 10:43

Ik zou het anders verwoorden in ieder geval. Ik vind de CL een podium waar zoveel kwalitief goede teams aan meedoen met zo'n groot budget (uitzonderingen daargelaten) dat ieder team blessures moet kunnen opvangen (uiteraard niet als er 13 spelers geblesseerd zijn). Door brede selecties waardoor je nauwelijks inlevert in kwaliteit bij blessures. Ik heb wel eens het gevoel dat prestaties van Ajax vaak gebagatelliseerd worden. Er is altijd wel iets waardoor het geluk is, maar owee als je het over kwaliteit van Ajax héb.

17 oktober 2021 om 11:04

@daniel dan begrijp ik de definitie van "Luckrun" waarschijnlijk niet 😉

17 oktober 2021 om 12:34

Stuk voor stuk flink gehavend? Sporting miste 2 spelers. 1 geschorst 1 blessure. Ajax miste zowel de 1e als 2e keeper en als ik me niet vergis was ook Blind er niet bij. Dus laat sporting aub buiten beschouwing. BJK was een ander verhaal, die miste er wel heel erg veel. Maar ook als die compleet zijn is dat een ploeg die je wel kan kloppen. Dus wat nou een luckrun? Gewoon realistisch kijken en met de juiste feiten aub.

17 oktober 2021 om 12:35

Bij Benfica ontbrak 1 basisspeler, dus je zit gewoon onzin te verkopen hier. En het turkse voetbal stelt al jaren niks voor Europees ondanks de ziekenboeg daar. Waar zie jij geluk?

17 oktober 2021 om 15:50

Wat stelt het NLse voetbal dan Europees voor? Is dat in de breedte beter dan Portugal of Turkije?

18 oktober 2021 om 10:23

Nou PSV degradeerde Galatasaray toch twee keer en Ajax had weinig moeite met Fenerbahçe. Denk dat de NL clubs zeker wel in de top velen malen beter zijn of het over de hele breedte beter is betwijfel ik want na Feyenoord is de rest in Europees verband redelijk matig.

17 oktober 2021 om 16:32

Lekker belangrijk wat anderen roepen. Als Haaland niet meedoet scheelt dat zeker 50%. Wat mij betreft speelt hij beide wedstrijden niet. En dan mogen anderen lekker kleinzerig roepen dat Haaland niet meespeelde en daar traantjes om laten. Gaan wij intussen rustig door naar de volgende ronde.

Haaland is echt bizar goed. Vorig seizoen 1 op 1, nu 13 goals in 9 wedstrijden. Prachtig dat hij mee doet. Ik hoop wel dat de verdediging hem kan stoppen. Dordmund zonder Haaland is niet heel gevaarlijk voor Ajax, maar met hem erbij veranderd dat natuurlijk. Het wordt hoe dan ook een lekkere wedstrijd en hopelijk kunnen Timber en Martinez hem stoppen.

17 oktober 2021 om 09:51

De Tsigalko die tot uiting komt in werkelijkheid 😉

Voordeel voor Ajax als Haaland speelt. Dat ze zich beter kunnen voorbereiden op zijn spel dan de andere spitsen(uitzondering Donyell Malen) van Dortmund. We kennen de bewegingen en het gedrag van Haaland in het veld. Over het algemeen een zeer irritante provocerende handenzwaaiende amokmakende spits. Die zijn meeste goals aanstormend in 1 schot maakt.

17 oktober 2021 om 09:59

Je kunt je gewoonweg niet voorbereiden op Haaland. Oranje speelde met de vrij en van dijk tegen hem en hij had bijna een hattrick gemaakt. Dan heb je het over 2 wereldtoppers.

18 oktober 2021 om 09:36

Voorbereiden kan natuurlijk altijd, maar het volledig uitsluiten van Haaland lijkt bijna kansloos. Wat kan ik genieten van die man. Imo heeft hij alles: snelheid, kracht, inzicht, timing, schotprecisie & kracht. Een verbeterpuntje wellicht is het meevoetballen in de kleine ruimtes

Echt oppassen voor de loopacties van Haaland. Want zijn versnelling soms is echt indrukwekkend. Toen Oranje tegen Noorwegen speelde had hij De Vrij en Van Dijk het erg lastig tegen hem alleen. Uit het niets kan hij versnellen en dan is hij weg. In de lucht wordt het sowieso wel kansloos met Martinez en Timber. Denk dat Alvarez hem moet dekken bij corners.

17 oktober 2021 om 10:58

1.5 luchtduels gemiddeld per wedstrijd gewonnen volgens de statistieken dit seizoen in alle competities Haaland. Hij is lang en zou kunnen koppen maar zie daar nog wel ruimte voor verbetering.

17 oktober 2021 om 12:26

Zijn sprongkracht is wel verbeterd hoor. Tuurlijk kan het nog beter maar het is wel indrukwekkend al.

Ze willen zich zo graag meten, nou hier is de kans voor het verdedigende deel van de Amsterdammers on zich te laten zien als er "echt" niveau op visite komt.

17 oktober 2021 om 09:57

Elk team is wel op zoek naar uitdagingen toch? Dit is zeker een kans om zich te meten met de (sub) top van Europa.

Ajax kan zich op maken om tegen een van de beste spitsen te spelen. Lijkt me toch een mooie uitdaging voor de spelers van Ajax

Ben benieuwd naar Ajax-Dortmund. Hoop op een spannende pot met Dortmund als winnaar. Prachtige club met fantastische fans. 2-4 Dortmund hoop ik

17 oktober 2021 om 10:26

Als jij graag PSV in de CL ziet voetballen, dan zou ik maar hopen op een overwinning voor Ajax. Dat levert aardig wat coëfficiënten punten op en zo kan hopelijk op den duur de nummer twee uit de Eredivisie zich ook direct plaatsen voor de groepsfase. Ajax zal de komende jaren zeer waarschijnlijk regelmatig kampioen worden en het gat wordt dan alleen maar groter als de andere clubs in Nederland geen CL spelen.

18 oktober 2021 om 09:41

@Guarca vind dit heel lastig. Enerzijds wil ik best voor Ajax “juichen” in de CL, anderszijds denk ik laat ze er maar uit geknikkerd worden. Het zit hem denk ik in iets wat je zelf al aangeeft met “op den duur”. Alhoewel het helemaal geen zekerheid is dat ze eroverheen gaan, is het ook nog maar af te wachten hoelang dat duurt. Is dit 2/3 jaar dan is de voorsprong van ajax al zo groot dat er eigk al niet meer van een competitie gesproken kan worden (overdrijving toegegeven).

17 oktober 2021 om 10:54

En ik hoop weer dat psv wint van Monaco al is het alleen maar om de coefficienten punten zodat er meer Nederlandse clubs Europees kunnen spelen en 2 CL ipv 1

17 oktober 2021 om 11:57

En zo hoort het! Ik hoop als PSVer iig op een overwinning van jullie. Succes!

17 oktober 2021 om 11:00

Je hoopt dat dortmund wint zodat je met PSV europa league kan blijven spelen als je 2e in de competitie wordt? Ik hoop oprecht dat Feyenoord en PSV de eer van het nederlandse voetbal hooghouden ook al ben ik voor Ajax. Al zou het niet om coëfficiënten punten gaan dan nog zou ik ze gunnen puur om de eer!

17 oktober 2021 om 11:00

Liefde voor Dortmund zo groot of juist je haat jegens Ajax!? Ben zelf PSV fan in hart en nieren maar het zou toch leuk zijn als er een Nederlandse ploeg ver komt in de CL, ook goed voor coëfficiënten.

17 oktober 2021 om 11:15

Ik hoop ook op een overwinning van Dortmund. Het wordt een wedstrijd van uitbraken van beide teams.

17 oktober 2021 om 11:38

Zoals de reacties te zien hierboven moet je perse voor Ajax zijn dus als psv en Feyenoord fan onder het mom van het is goed voor het Nederlandse voetbal. Hoe verder Ajax komt hoe meer geld ze verdienen ten opzichte van de rest van de clubs. Dortmund is een mooie club inderdaad dus geen gekke keuze.

18 oktober 2021 om 07:38

Hoe verder Ajax komt, hoe verder het Nederlandse voetbal komt. Die enorme sprong is volledig te wijten aan 2 goede jaren van Ajax. Als ze elk jaar zo presteren heeft NL een extra CL club en ook een Xtra club in de EL. Dat betekend meer geld harken voor de top 3 en dat geld druppelt weer door in de eredivisie. Ofwel doordat clubs grotere talenten voor nop kunnen overnemen omdat de club meer kwaliteit inkoopt (bv Timber naar Utrecht), ofwel omdat spelers voir meer worden weggekocht. Feyenoord met EL of CL miljoenen had een serieuze poging kunnen ondernemen voor Veerman.

18 oktober 2021 om 09:07

Ajax wordt elk jaar kampioen omdat zij het meeste geld hebben. Is dat goed voor de eredivisie?

En bij Dortmund zeggen ze nu hetzelfde over CL topscorer Haller 😉

17 oktober 2021 om 15:53

Dat hoop jij natuurlijk wel, maar dat is niet zo. Lees op Kicker maar eens het wedstrijdverslag van Heerenveen vs Ajax. Daar lees je heel wat anders.

Is goed dat hij er bij is zou toch top zijn als timber hem van het scorebord kan houden en zo niet zijn het alleen maar leer momenten voor timber om nog beter te worden mijn voorspelling voor dinsdag 2-1 voor Ajax

17 oktober 2021 om 11:20

Ik denk dat Timber hem niet kan verdedigen, maar dat getuigd voor bijna iedereen. Je zult er als team voor moeten zorgen dat hij de bal niet krijgt als er o.a. veel ruimte achter de verdediging ligt.

Ik kijk uit naar de sprint duels tussen Blind en Haaland. Tenminste als Blind speelt. Denk dat Haaland hem achteruitlopende er nog uit sprint 😂

Nee zonder gekheid. Als Ajax veel ruimte in de rug weg geeft zal Dortmund genadeloos zijn met die snelle voorhoede. Dus zaak om niet in de duels te komen en geen dom balverlies lijden. Dat hoop ik dat Ajax zelf makkelijk scoort en een knappe overwinning boekt.

Wat een ongelooflijke laffe reactie zeg. Ga van jouw eigen kracht uit, want zelfs met Haaland is Ajax in staat om te winnen van Dortmund.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3040
2.PSV3013
3.Feyenoord2818
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder131
S. HallerAanvaller139
D. TadićAanvaller135
S. BerghuisAanvaller125
David NeresAanvaller123
D. KlaassenMiddenvelder102
R. PasveerKeeper100
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

700 fans
Aanvaller, 32 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren