Politie gebruikt wapenstok en brengt grote groep PEC-supporters naar bureau

Zaterdag, 16 oktober 2021 om 21:07Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 21:57

De politie in Eindhoven heeft een groep van 38 PEC Zwolle-supporters zaterdagavond naar het politiebureau gebracht nadat zij weigerden mee te werken aan een controle, schrijft het Eindhovens Dagblad. De fans waren aanwezig in een café in het centrum van de stad, waar waar op dat moment een inval werd gedaan door de politie. Toen de groep weigerde mee te werken aan het bevel van de agenten, werden zij staande gehouden en naar het bureau gebracht.

Volgens bovengenoemd dagblad werd de aanhouding rond 20.00 uur verricht, een uur voor de aftrap van PSV - PEC Zwolle. De fans waren aanwezig in een kroeg in het centrum van de stad, waar de politie rond 18.30 uur een controle uitvoerde. Toen de groep vervolgens weigerde om medewerking te verlenen, voelde de politie zich genoodzaakt om de wapenstok te gebruiken en de hele groep aan te houden. Ze werden vervolgens met een lijnbus naar het bureau gebracht.

De mensen die op dat moment in de lijnbus zaten werden bij een Aldi-filiaal in Eindhoven verzocht om de bus te verlaten, waarop de supporters van PEC de bus konden betreden en naar het politiebureau werden gebracht. Waarom de fans zich tegen de politie keerden is niet bekend. PEC gaat op bezoek bij PSV op jacht naar de eerste overwinning van het seizoen. De ploeg van Art Langeler staat troosteloos onderaan in de Eredivisie met één punt uit acht duels.Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door hsum428)

Hopelijk heeft dit niet te maken met het laten zien dat je gevaccineerd of getest bent, anders draaien we een beetje door

16 oktober 2021 om 21:22

Hopelijk heeft dit niet te maken met een alieninvasie. Je bent gewoon puur aan het speculeren... En het is ook nog eens slechte speculatie, aangezien er in dit artikel staat dat het om een inval ging, en waarom zou de politie nou weer coronavaccinaties controleren bij de inval van een café? Gaat het wel goed met je?

16 oktober 2021 om 21:33

Jij hebt zeker liever een samenleving waar men zelf mag kiezen of men zich aan wet- en regelgeving houdt.

17 oktober 2021 om 04:54

Wet- en regelgeving? Het is geen wet. Sterker het leugenachtige kabinet, o.a. bij monde van De Jonge, heeft gezegd dit ook nooit wet- en regelgeving te maken. Maar goed, die mensen liegen continu. Ik leef liever in een vrije samenleving waar mensen vragen mogen stellen bij beleid en niet tegen elkaar uitgespeeld en opgezet worden. Jij blijkbaar niet gezien je reactie op een hele terechte vraag. Het had namelijk zomaar gekund. Tegenwoordig gebeuren er zoveel enge dingen.

17 oktober 2021 om 07:57

Jaja, we hebben het maar slecht hier hè. Een politicus, die met nieuwe info van mening veranderd, het is wat. En wie zegt dat wij geen vragen stellen? Beetje rare conclusie. Maar als je echt denkt dat politici erop uit zijn om mensen tegen elkaar op te zetten, ga ik je met deze reactie hoogstwaarschijnlijk niet van gedachte laten veranderen.

17 oktober 2021 om 10:38

Dan mag je wel even vermelden welke nieuwe info? Het zijn notoire leugenaars en als je dat nu nog niet ziet ga je het nooit zien, spijtig.

17 oktober 2021 om 21:58

De hele situatie rond corona levert bijna dagelijks nieuwe info, het is namelijk nog nooit voorgekomen. En welk belang heeft De Jonge precies om te liegen?

16 oktober 2021 om 21:39

@bderonde........politie controleert niet op QR codes. Dat zou jij ook moeten weten.

17 oktober 2021 om 04:34

Als er een kroeg vol met supporters is die zich niet aan de regels houden mbt tot de qr codes, dan wordt de politie ingeschakeld en niet een boa. Een boa kan namelijk zelf met een groep collega's dit niet in de hand houden. Dus normaal heb je gelijk, maar niet indien het een grote getallen gaat en zeker niet als dit ook nog eens voetbal supporters zijn. Of dat hier het geval is weet ik, maar zou zo maar kunnen.

16 oktober 2021 om 22:07

Moest ik ook meteen aan denken en hoop het ook niet, zou veel te ver gaan

Kom op mensen, waarom nou... de laatste paar wedstrijden (Utrecht, eagles) staan onze supporters heel negatief in het nieuws... zo zijn de PEC supporters niet. Nooit trammelant gehad bijna de afgelopen 20 jaar en nu we onderaan staan wordt er dan maar op deze manier laten zien dat er niet met ons te sollen valt?

Hou toch op... doe normaal...

17 oktober 2021 om 00:37

De reden dat die rotte appels dit doen is heel simpel: door de lockdown kregen deze pipo's geen uitlaatklep en dat moet er nu allemaal uit. En wees maar niet bang, iedereen weet dat zo'n beetje alle PEC supporters gewoon de leuke gezellige supporters zijn😘

17 oktober 2021 om 10:51

Er is een best we grote groep pec ‘supporters’ behoorlijk aan de weg aan het timmeren op dit gebied. Ik snap het niet en heb er ook niks mee, maar voor sommige is het blijkbaar belangrijk.

Kreeg via verschillende groeps-apps door dat het niet zo maar om een controlle ging, maar meer om rellen. Zullen zich wellicht al aan het oriënteren zijn op het stadion wat in de buurt van de Aalsterweg ligt.

Vindt het raar dat politie zomaar een lijnbus in beslag neemt voor paar "rellende supporters"
Hebben ze zelf geen bussen ?

17 oktober 2021 om 00:55

Jawel hoor, Mercedes Vito...
Best geschikt voor een grote groep supporters toch?!
En ze nemen de bus niet in beslag, ik gok dat ze de bus gevorderd hebben.

17 oktober 2021 om 04:37

Voor de reizigers is dat natuurlijk hetzelfde. Zij konden hun bestemming niet bereiken. Ik had dit als reiziger ook nooit geaccepteerd.

17 oktober 2021 om 06:01

Je hebt in dit geval niet zo veel keuze. Als jij koppig blijft zitten helpt de politie je waarschijnlijk een handje.

17 oktober 2021 om 08:30

Hoe zie je dat voor je Musi26? De politie heeft problemen met een grote groep irritante voetbalsupporters en wil ze zo snel mogelijk naar een bureau vervoeren. Ze vorderen een bus. Sneu voor de passagiers, maar er komt wel een nieuwe. Maar dan ben jij daar en gaat het de politie nog even moeilijker maken door dit niet te accepteren. En dan?

17 oktober 2021 om 09:11

Musi accepteert het niet en blijft lekker zitten tussen de supporters voor een enkeltje richting bureau of bajes. Zou wel toevallig zijn als dat je eigenlijke bestemming was.

Het is heel simpel...als de supporters zich gewoon gedragen hadden, dan was er niks aan de hand geweest en werd er geen Politie erbij betrokken of een lijnbus gevorderd.
Dus...begin eerst even met het gedrag van de supporters en praat daarna over de gevolgen die zij veroorzaakt hebben.
Al was het een QR code check...als ze gewoon hadden meegewerkt, was er niets gebeurd.
Het is nutteloos om de gevolgen te bekritiseren als je de oorzaak niet snapt of wil snappen.

17 oktober 2021 om 17:07

En dit lieve mensen, dit vind ik je reinste onzin. Buiten dat ik de situatie in deze niet ken zijn er talloze situaties waarin de media het gedrag van de politie goedpraat. Ik begrijp tot op zekere hoogte je punt, maar ik zou er niet te blind van uitgaan dat het in deze aan de supporters ligt.

17 oktober 2021 om 21:11

Je vindt het reinste onzin maar je begrijpt me wel tot op zekere hoogte ? Rare tegenstrijdigheid.
Als een groep supporters niet mee wil werken....wat kan er dan aan de hand zijn ?

Dat er zeker raddraaiers tussen supporters zitten maar ik persoonlijk word redelijk misselijk van het feit dat het altijd blind de schuld is van de supporters. "hadden ze maar moeten luisteren", "terecht, hun verdiende loon!" Etc. Er worden soms echt bizarre praktijken uitgevoerd door lokale overheden jegens supporters en dit wordt klakkeloos overgenomen door de media. Dat maakt me echt razend.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
18.PEC Zwolle6-19
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
K. LamprouKeeper150
G. KastaneerAanvaller150
S. TedićAanvaller130
D. RedanAanvaller102
E. ReijndersAanvaller100
Voor de complete selectie: Clubpagina PEC Zwolle.

Nederland
16 fans
Coach, 51 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 8 december
Franco Antonucci mag komende winter waarschijnlijk worden verhuurd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren