Fouten van Senesi en missers van Dessers breken Feyenoord op

Feyenoord is er zaterdag niet in geslaagd om in De Kuip te winnen van RKC Waalwijk. De ploeg van Arne Slot werd slachtoffer van fouten van Marcos Senesi, die er bij beide tegentreffers niet goed uitzag. Cyriel Dessers had dat recht kunnen zetten, maar miste meerdere grote kansen. Doelpunten van Jens Toornstra en Guus Til leverden nog wel een gelijkspel op: 2-2. Feyenoord blijft steken op de vierde plek; RKC staat veertiende.

Bij Feyenoord kwam Cyriel Dessers in het elftal als vervanger van Luis Sinisterra, die vanwege zijn interlandverplichtingen met Colombia ontbrak. De Rotterdammers namen het initiatief en creëerden bij momenten kansen. Marcos Senesi kopte uit een hoekschop op de lat, terwijl Dessers na een lage voorzet van Alireza Jahanbakhsh naast tikte. Daarna werd Dessers gelanceerd door Senesi en wipte hij de bal over doelman Etienne Vaessen, maar ook naast het doel.

Feyenoord kwam na ruim een half uur op voorsprong via Jens Toornstra. De middenvelder kreeg een weggekopte bal in het strafschopgebied voor de voeten, kapte handig van zijn linker- naar rechterbeen en scoorde met een bekeken schot: 1-0. Vrijwel uit het niets kwam RKC in een kort tijdbestek helemaal terug in de wedstrijd. Jens Odgaard liet zich met de rug naar het doel aanspelen, wist vrij makkelijk weg te draaien bij Senesi en schoot de bal in de verre hoek: 1-1. In blessuretijd van de eerste helft werd RKC door een kopbal van Vurnon Anita bij de tweede paal op voorsprong gezet: 1-2. De middenvelder, die losgelaten was door Senesi, maakte op aangeven van Odgaard zijn eerste kopdoelpunt ooit.

RKC wist de voorsprong na rust slechts twee minuten vast te houden. Senesi bracht de bal na een hoekschop met een omhaal voor het doel, waar Guus Til tegen de bal aan liep: 2-2. Enkele minuten later kreeg Michiel Kramer een gigantische kans voor de Waalwijkers, maar de doorgebroken spits stuitte op de voeten van Justin Bijlow. Bij Feyenoord maakte Reiss Nelson na precies een uur zijn debuut als invaller voor Bryan Linssen. De Rotterdammers creëerden niet veel, maar Tyrell Malacia zette Dessers vijf minuten voor tijd wel vrij voor het doel. De spits nam de bal aan en mikte van dichtbij wild over. Jahanbakhsh kopte daarna na een voorzet van Marcus Pedersen net naast. In de achtste minuut van de blessuretijd kwam Lutsharel Geertruida heel dichtbij de winnende voor Feyenoord, maar Vaessen redde op zijn inzet van dichtbij.

2

Net als tegen vitesse geef je twee belachelijke goals weg en mis je zelf een hand vol open kansen. Tja, dan mag je niet zoveel zeggen.

16 oktober 2021 om 18:31

Als dit Feyenoord geduld gaat hebben met deze coach denk ik dat het op lange termijn echt goed gaat komen. Ook dit seizoen zal het niet altijd perfect lopen maar heb juist wel het gevoel dat alles stabiel is en dat de club weer opbloeit.

16 oktober 2021 om 18:36

Dat is ook zo, maar door de goede start ga je als supporter toch hopen. Je staat er goed bij en heb al een zwaar programma gehad. Juist de komende periode speel je een paar keer tegen de lamme en blinde, terwijl Ajax een wat lastiger programma krijgt. Dan weet je dat er echt kansen liggen om de eerste plaats te gaan pakken. Dat is wel frustrerend,maar uiteraard is Feyenoord overall op de goede weg.

16 oktober 2021 om 19:02

Exact. Komt goed, het gaat prima. 3e plek is gewoon haalbaar dit seizoen. Belangrijker is de CL.

25 minuten extra tijd in 2 wedstrijden. Lijkt wel of ze in Zeist willen doorspelen tot feyenoord er nog eentje maakt. Dan wordt er gegarandeerd nog over geklaagd ook in Rotterdam. Ik heb nog nooit een ploeg zo scheutig extra tijd verleent zien worden als Feyenoord dit seizoen.

Extra penalty's begon op te vallen ;-)

Ik denk zo maar dat je beide wedstrijden niet hebt gezien. Tegen Vitesse was er maar 49 minuten zuivere speeltijd...

16 oktober 2021 om 18:35

Helpt als Feyenoorders niet op hoofden gaan staan of ellebogen uitdelen waardoor er uitgebreid gehecht wordt. Tevens is 49 min nog niet in de laagste 10% van de normale verdeling (9 min minder). Die extra tijd is een van de hoogste ooit genoteerd derhalve.

16 oktober 2021 om 18:40

Ja, sil445, wat de reden ook is, uiteindelijk gewoon in beide gevallen terecht. Dus geen reden om nu te doen alsof Feyenoord bevoordeeld wordt.

Heb je daar ook bewijs van (van die 10 procent) of is dat onderdeel van je antipathie ttegen Feyenoord?

16 oktober 2021 om 18:41

Dat ligt dan meer aan het feit dat er normaal in zulke situaties te weinig extra tijd wordt toegevoegd. Want laten we wel zijn, een zuivere speeltijd van 49 minuten mag niet lonen voor de club die daarvoor gezorgd heeft.

16 oktober 2021 om 18:54

Des te treuriger het is toch dat tijdrekken wordt beloond normaal gesproken? Dus omdat het altijd zo gaat hoort het zo? Ik vind deze wedstrijd en die tegen Vitesse voorbeelden van hoe het wel zou moeten. Net zoals Ajax realistisch gezien tegen Getafe ook nog wel een half uur had zou mogen doorspelen. Daarom is tijdrekken zo kut. Ik denk dat vele het met mij eens zouden zijn dat zuivere speeltijd iets is wat hard nodig is en tot die tijd spelbederf "bestraffen" met lekker veel extra minuten.

16 oktober 2021 om 19:42

Njfromvol

Elke rechtgeaarde voetballiefhebber heeft een hekel aan die club uit Rotterdam Zuid moor. Dus niets bijzonders.

Wellicht als er niet zo veel wordt tijdgerekt dat ze niet zoveel minuten extra krijgen. Tegen Vitesse was er minder dan 50 minuten zuivere speeltijd. Vandaag zal het er ook niet ver vanaf zitten. Misschien je hersenen gebruiken.

16 oktober 2021 om 18:32

En nog was het veel te weinig. Vitesse was echt een schande ondanks de extra tijd en vandaag was het ook gewoon terecht. Rkc heeft alleen maar op de grond gelegen de tweede helft.

Bekijk anders de wedstrijden voordat je reageert. Goed van scheidsrechters dat ze antivoetbal en tijdrekken bestraffen. Van mij mag er zelfs nog meer tijd bij, misschien dat het dan wat mindert met dat vervelende gedrag.

16 oktober 2021 om 19:36

Waarom krijgt die keeper niet eerder geel? En van mij mag de knvb gaan waarschuwen dat de 2e geel voor tijdrekken ook gewoon gegeven gaat worden.

16 oktober 2021 om 18:33

Dus jij bent van mening dat ze spelbederf moet belonen? De keeper van RKC heeft 15 minuten gedaan over al zijn doeltrappen. Scheidsrechters er korter opzitten en geel geven voor tijdrekken. Dan krijg je niet iedere westrijd 10 minuten blessuretijd.

Kwakman wel een meme
Vitesse maakt wedstrijd dood "het is verschrikkelijk"
Rkc maakt wedstrijd dood "fantastisch gedaan"

Ach, terecht dat tijdrekken eens afgestraft wordt. De keeper van RKC heeft alleen al zo'n drie minuten met de bal vast op de grond gelegen. Het wordt tijd dat ze sneller geel gaan geven voor dit anti-voetbal (tegen Vitesse overigens vele malen erger).

16 oktober 2021 om 18:38

Haha heb je de wedstrijden wel gezien? Tegen Vitesse was het nog tekort

16 oktober 2021 om 19:31

Ik vind eigenlijk dat de scheidsrechter het goed doet, maar vind wel dat dit nog te weinig gebeurt op de velden. Tijdrekken wordt doorgaans beloond door het scheidsrechterscorps door te weinig tijd bij te tellen. Zou liever nog zuivere speeltijd krijgen, maar zolang dat er niet is, gooi er dan maar heel veel tijd bij!

16 oktober 2021 om 19:40

Eens. Gebeurt nu toevallig twee keer bij Feyenoord, maar laat het maar lekker overal gebeuren

16 oktober 2021 om 21:10

Vind echt dat er veel eerder gestraft moet worden. Keeper van rkc deed het vanaf het moment dat hij voor de eerste keer de bal had.
Hij werd best snel gewaarschuwd maar ja neemt veel te laat pas actie.
In het stadion was het gelijk al duidelijk het tijdrekken.

16 oktober 2021 om 18:42

Als je de wedstrijden had gekeken zou je deze opmerking niet plaatsen. Het is toch ook achterlijk om niet extra speeltijd te geven als er daadwerkelijk zo weinig gevoetbald word? Dan maak het cumulatief van beide wedstrijden niet uit. Voorgaande wedstrijden moeten nooit meewegen hierin.

16 oktober 2021 om 18:57

Idd; veel extra tijd en 2 onterechte rode kaarten voor Vitesse. De bevrijdende treffer tegen NEC de wedstrijd ervoor was ook erg discutabel. Bij VI geeft men gewoon aan dat een volle kuip minstens 12 punten per jaar voor Feyenoord oplevert…..

16 oktober 2021 om 19:19

1 onterechte kaart en te weinig extra tijd tegen vitesse. Discutabele treffer voor NEC waardoor ze hoop krijgen. Kap is met die onzin man.

16 oktober 2021 om 19:20

Heb je de wedstrijden überhaupt gezien? De extra tijd die de afgelopen twee wedstrijden werd gegeven is gewoon terecht. Beetje kansloos om nu te doen alsof Feyenoord bevooroordeeld wordt.

16 oktober 2021 om 19:27

Dat had ik bij Willem 2 tegen PSV ook wel willen zien.
Doet nog steeds een beetje pijn.

16 oktober 2021 om 20:09

7 minuten was nog weinig vandaag. Zal tijd worden dat er eens op getreden wordt tegen dat irritante tijdrekken continue.

17 oktober 2021 om 11:01

@thedoc: uiteindelijk werd er (terecht overigens) bijna 10 minuten langer doorgespeeld. Het zeuren over tijdrekken (en ja, ik vind het ook mateloos irritant) is wel hypocriet; stel Dessers schiet die vrije bal binnen, maakt dus 3-2 en Feijenoord gaat dan tijdrekken, dan juicht de Kuip dit toe..

16 oktober 2021 om 20:29

Hahaha wat is dit voor reactie.. hier wordt gewoon het schabdalige tijdrekken goedgepraat haha

Van Boekel heeft bijna net zolang gewacht tot de 3-2 viel maar helaas.. var ging kijken voor eventueel ee. Penalty geen penalty, maar als et voor Feyenoord geweest was dan had hij wel een pingel gegeven

Wat een hoop aanstellers hier. Extra tijd was meer dan terecht.

16 oktober 2021 om 18:47

Had zelfs nog meer moeten zijn.

16 oktober 2021 om 19:08

Is er toch ook gegeven? Er werd 7 minuten extra gegeven en het ging door tot de 100e minuut.

16 oktober 2021 om 19:10

9 minuten...werd ineens 11 minuten. Btje thuisfluiter

16 oktober 2021 om 19:33

Er werd niet eens geel gegeven voor het gesimuleer van RKC. Dat was thuis bij Ajax ooit nog wel eens anders met rood.

16 oktober 2021 om 19:47

Misschien wel ja. Echter, als teams zo spelen tegen Ajax is t fantastisch, Utrecht wint op zo'n manier tegen ajax, twente ook, en dan amper extra tijd, dat is misschien meer het probleem! Maar goed, als je in 90 min niet meer kan scoren dan tegenstanders als twente/fcu verdien je t ook niet

16 oktober 2021 om 18:45

Candela, even serieus.. heb je gekeken? Het spel lag zó veel stil. Was gewoon gegrond

Dat we er tegen dit bierteam 2 tegen krijgen is echt beschamend. En puur door laksheid. Overigens was Dessers zelfs met een hattrick nog ineffecient geweest. Oen. En 7 minuten was nog weinig. Je moet gewoon 20 minuten bijtrekken. Alles wat je tijdrekt 3voudig bijtrekken, dan is het binnen 1 speelronde klaar.

Bierteam, schei toch uit man. Als je ziet hoe Feyenoord de afgelopen jaren speelt zou ik na een aantal "aardige" maanden waarbij je met geluk wint van NEC en gelijkspel tegen RKC maar even je mond houden.

Feyenoord is bepaald geen top, maar kom op, jullie hebben Michiel Kramer in de spits en Vurnon Anita van 72. Dat we hier thuis niet van winnen slaat nergens op. Bierteam is wat weinig respectvol, maar dat is nog even de frustratie. Gefeliciteerd met het verdiende punt trouwens

16 oktober 2021 om 18:48

FR-RKC, nou vond ik Odgaard bij Heerenveen echt een leuke speler. Vandaag speelde hij fenomenaal. Constant pressen, meeverdedigen, aanspeelbaar zijn. Doet hij dat al het hele seizoen? Jij zal er zicht op hebben. Leuk team heeft RKC. Kramer lijkt op wel op zijn plek

16 oktober 2021 om 20:13

Ja, erg fijne voetballer voor RKC. Ik denk dat hij in een twee spitsen systeem nog beter zou zijn maar in wedstrijden waarin je veruit de mindere bent is dit natuurlijk heel lekker. In de 92e minuut speelde hij nog even 2 feyenoorders uit, terwijl de ploeg onder volle druk stond. Dit seizoen speelde hij tegen Utrecht en Feyenoord heel goed, eigenlijk onze beste aanvaller.

16 oktober 2021 om 19:16

Ik ben supporter van het ' bierteam'. Dat ' bierteam' miste zijn beste twee ' zuipers' ( vd Venne, Büttner) nog, waarsch aan de bar blijven hangen...je reactie getuigt van weinig respect.
Verder vind ik Fnoord een leuke club dat met minder geld als Ajax/ PSV het prima doet

Wat een drama die Dessers wat een kansen mist die man.

Die Dessers zou een aardige spits zijn als ‘ie m dr af en toe inschiet…
Knap puntje van RKC wel!

Deed hij helaas wel tegen ons.

RKC speelde heel goed vandaag Chapeau

Mijn god wat een verschrikkelijke pot heb ik zitten kijken. RKC pakt hier verdient een pot want Feyenoord was weer drama. Maar goed dat tijdrekken ben ik wel echt zag aan het raken hoor. Moeten we geen gewoonte van maken want het is helemaal niks om naar te kijken.

Wordt eens tijd dat scheidsrechters een statement maken tegen tijdrekken en gewoon een kwartier bij trekken. Dit rkc heeft niks met voetbal te maken. En die keeper… pff wordt 2x niet geraakt en krijgt 2 keer de poppen aan het dansen. Jammer Feyenoord, was weer ouderwets slecht vandaag.

Je krijgt er 10 minuten bij zeg. Scheidsrechter deed er alles aan om Feyenoord te helpen..

16 oktober 2021 om 18:34

Probeer je clubvoorkeur even aan de kant te schuiven. Gewoon terecht dat er veel tijd bij komt. Had nog wat langer gemogen.

Nou, er wordt overal tijdgerekt, maar nooit wordt er zoveel tijd bijgeteld als de afgelopen 2 wedstrijden en ja er wordt flink tijdgerekt. Pas als er met een uur zuivere speeltijd gewerkt wordt, kun je dit tegen gaan.

16 oktober 2021 om 20:10

Scheidsrechter deed er alles aan? Met 0 kaarten voor tijdrekken dan zeker? Sorry, de fabeltjeskrant lees ik allang niet meer.

16 oktober 2021 om 20:40

13 min totaal extra tijd..1e plus 2e helft
Lijkt mij genoeg vr Dessers& Co om een bal er in te duwen

Onverwacht een punt gepakt. Hard gestreden met zijn allen, Odgaard speelde erg goed. Ook blij dat El Bouchetaoui eindelijk een basisplaats had. Opmerkelijke scheids ook, trekt even rustig 9 minuten bij, maar dat Alireza 11 keer foutief ingooi ziet hij dan weer niet. Als wij in de 6e klasse niet beide voeten aan de grond hebben wordt het afgefloten, Alireza springt zowat en dat mag doorgaan, terwijl het op deze manier halve corners zijn.

16 oktober 2021 om 18:37

Terecht punt hoor! Gestreden voor wat het waard was!

Als hij op de ingooi moet gaan letten, laat hem ook even op Vaessen letten bij het uittrappen van een bal, iedere keer buiten de zestien. Niemand die hier op let

Met een echte keep op goal kun je hier 3 punten pakken. De 2e goal schoot Vaessen er nog net niet zelf in.

Wel knap dat je in de eredivisie mag springen als je ingooit 😂

Ja die ingooien van hem slaan echt nergens op

Idd keek er echt met verbazing naar.

16 oktober 2021 om 18:39

Inderdaad ja🙈 hij dacht zeker dat ie in de NBA speelt! Wel slecht dat niemand van de arbitrage dit heeft afgekeurd.

Prima stand gehouden door RKC!

dik verdiend dit punt van rkc. Hoe kan het trouwens dat die jahankabaks helemaal kapot is na een potje tegen RKC? geen wonder dat je het niet redt in engeland met zon slechte conditie.

Ook weer met beide beentjes op de grond, gun het RKC wel een leuke club.

Onopvallend. Maar rkc heeft ook nauwelijks op doel geschoten.

16 oktober 2021 om 21:16

Bijlow had beide tegengoals moeten hebben, de eerste ging midden door het doel vanuit een heel moeilijke hoek en de tweede ontstond doordat bij een slap voorzetje in de 6 meter Bijlow in geen velden of wegen was te bekennen zodat de 1,50 mtr, lange Anita kon inkoppen.

Natuurlijk gewoon terecht die extra tijd dus dat geklaag snap ik niet. , Buiten om dat heeft Feyenoord dit resultaat echt aan zichzelf te danken.

Het waren een paar mooie weken. Inmiddels zitten we weer op ons gebruikelijke domme dingen doen niveau.

Feyenoord heeft gewoon een goed team, maar hoe verder je in het seizoen komt hoe moeilijker ze het gaan krijgen. De manier van spelen is te intensief en de bank te matig, je speelt dus altijd met dezelfde spelers en dan gaat de vermoeidheid spelen. Dat plus dat je gewoon geen goede spits hebt die een wedstrijd dood kan maken, want je had uiteindelijk gewoon moeten winnen natuurlijk.

Even serieus hoe slecht is Alireza? Die doet echt gewoon niks goed.

16 oktober 2021 om 18:52

Wil te graag. Voetbalt volledig tegen zichzelf

16 oktober 2021 om 18:56

Maar heeft iedere wedstrijd wel een aantal mooie acties. Het levert alleen nog weinig op, maar je ziet aan alles dat hij kan voetballen.

Met een echte keeper op doel had ons RKC hier zomaar 3 punten kunnen behalen; 2e goal enorme keepersblunder.
Fnoord onderschatte het verzwakte RKC; Buttner en vd Venne, 2 sterkhouders, ontbraken!
Twee punten waren nog wel verdiend geweest

16 oktober 2021 om 19:23

Met een echte spits had feyenoord zomaar 3 punten kunnen halen. Die missers zijn echt grote blunders. Maar ja, jullie hebben gestreden en die ene punt was verdiend, ondanks dat feyenoord dit aan zich zelf heeft te danken.

16 oktober 2021 om 20:43

Klopt ook wel.
Elk 1.5 punt verdiend
Sinister is ook de beste spits

Zeer zorgelijk dat de ploeg die niet voetbalt wederom resultaat haalt. Je zag het tegen Vitesse en iets langer geleden bv met Getafe tegen Ajax.

Zo lang scheidsrechter hier zo makkelijk in mee gaan wordt dit steeds erger. Dit is toch geen voetbalwedstrijd meer? Geef zo keeper eens geel na 2 keer tijdrekken. Met mazzel krijgt een keeper nu eens geel in de 95e min.