‘Als Barcelona me nodig heeft, sta ik altijd open voor een terugkeer’

Zaterdag, 16 oktober 2021 om 23:53Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 00:01

Daniel Alves staat niet onwelwillend tegenover een terugkeer naar Barcelona, waar hij acht succesvolle seizoenen speelde. De 38-jarige rechtsback verliet Sao Paulo in september vanwege onenigheid over zijn salaris en gaf vervolgens aan dat hij zich tot het einde van het jaar aan geen enkele club zou binden, maar voor Barcelona maakt de Braziliaan graag een uitzondering.

“Het zou erg opportunistisch klinken om te zeggen dat Barça me nu nodig heeft”, vertelde de ervaren verdediger, die in 2016 uit het Camp Nou vertrok, aan Sport. “Ik heb gezegd dat wanneer Barcelona me nodig heeft en me wil, ik altijd open zou staan voor een terugkeer, ongeacht waar ik ben. De sympathie, liefde en respect die ik heb voor deze club is onbeschrijfelijk. Als Barça denkt dat ze me nodig hebben, moeten ze me maar bellen. Ik denk nog steeds dat ik bij veel clubs een bijdrage kan leveren, maar meer bij Barça vanwege het aantal jonge spelers dat ze nu hebben.”

Alves kende na zijn vertrek uit Catalonië succesvolle periodes bij Juventus en Paris Saint-Germain. Het vertrek bij Sao Paulo kwam kort nadat de Braziliaan op de Olympische spelen in Tokio de 43e titel in zijn carrière won. Denken aan stoppen, doet Alves echter niet. “Ik zoek altijd naar een club die me in staat stelt om te concurreren met de groten, te strijden voor titels en beslissend te zijn waar ik ook ben. Andere opties overweeg ik niet”, laat hij weten. “Om die reden heb ik gekozen voor Sevilla, Barcelona en alle plaatsen waar ik ben geweest. Ik wil een winnende, vechtende en bewuste mentaliteit brengen, waar ik ook speel.”

Alves verliet Sao Paulo vorige maand wegens een loongeschil. De club zou hem 11 miljoen reais, omgerekend 1,8 miljoen euro schuldig zijn. In de komende weken zal blijken of Barcelona op de avances van de rechtsback ingaat. Barça wacht zondagavond om 21:00 uur een uitduel met Valencia. De ploeg van Ronald Koeman staat met twaalf punten uit zeven duels op een teleurstellende negende plaats in LaLiga en kende ook in de Champions League een valse start met nederlagen tegen Bayern München (0-3) en Benfica (3-0).Gerelateerd

Meer sportnieuws

68 reacties (laatste reactie door musi26)

Gelijk doen. Zelfs Dani Alves op 50% is nog absolute wereldklasse en zéér zeker beter als Dest. Imo de beste fullback aller tijden.

16 oktober 2021 om 14:23

Van Dani Alves maar Dest is naast van Suarez naar Luuk de Jong wel het grootste voorbeeld van de teloorgang van Barca.

16 oktober 2021 om 16:18

Messi naar Braithwaite, Neymar naar depay, zo kun je nog wel even door gaan.

16 oktober 2021 om 16:53

Moet bijna janken als ik die elftal foto zie. wat heb ik geluk gehad dat ik daarvan jarenlang heb van mogen genieten.

16 oktober 2021 om 14:26

Aanvallend de beste back ooit wellicht. Fullback was hij verdedigend toch veel te matig voor? Werd met enige regelmaat toch dol gedraaid.

16 oktober 2021 om 14:30

Als jij denkt dat Dani Alves verdedigend "veel te matig was en dol werd gedraaid" moet je misschien je Real Madrid brilletje afzetten. Zelden dit gelezen over Alves. Hier effe snel een vergelijking met prime Marcelo "Defensive aspect
1. Interceptions

Alves: 14

Marcelo: 24

2. Clearances

Alves: 23

Marcelo: 14

3. Tackles won

Alves: 22

Marcelo: 13"

16 oktober 2021 om 14:32

Dol gedraaid door wie als ik vragen mag? Ja misschien in z’n juve tijd maar Never nooit in z’n barca tijd….

16 oktober 2021 om 14:33

Ik heb Alves regelmatig Ronaldo uit zijn broekzak zien toveren na de wedstrijd. Maar kan me ook wel herinneren dat hij hem gedold heeft. Ineens schiet me ook een hele vieze smerige panna te boven. Lol

16 oktober 2021 om 14:36

Dat zou dan letterlijk de enige speler zijn die door is Ronaldo gedold in z'n RM tijd. Zelden tot nooit dat hij a la Messi 2 mannetjes of meer voorbij kwam. Kan oprecht geen voorbeeld daarvan opnoemen.

16 oktober 2021 om 14:39

Mijn brilletje gaat af als jouw brilletje ook af gaat.

Ene Cristiano heeft in zijn 8 seizoenen bij Barcelona vaak tegenover hem gestaan en daar hadden Alves en Pique altijd hun handen vol aan. Maar dit zal je in de volgende bericht wel proberen te ontkrachten gok ik zomaar.

Beste fullback aller tijden is natuurlijk subjectief. Er hebben namelijk ook jongens als Lahm, Cafu en Roberto Carlos rondgelopen op de velden. En in mindere mate een Evra bijvoorbeeld.

Ik schaar Alves in hetzelfde rijtje als Marcelo. Gelijke hoogte. Aanvallend geweldig, verdedigend iets minder. Dit is dan ook geen schande als je bij de beste clubs ter wereld speelt en je hoofdtaak aanvallen is.

Daarnaast is roepen dat Alves op 50% nog wereldklasse is en denken dat hij op 38 jarige leeftijd nog veel gaat toevoegen aan dit Barcelona natuurlijk gewoon ietwat optimistisch.

16 oktober 2021 om 14:47

Ulrich van Gobbel was natuurlijk de allerbest ooit.

16 oktober 2021 om 14:48

"Ik schaar Alves in hetzelfde rijtje als Marcelo Gelijke hoogte" Zucht, heb je wéér je RM brilletje op: "Alves hit double figures for league assists on no less than five occasions. He is the only defender in La Liga (since 1999) to notch more than 10 assists in a single season (which he has done four times) including an astounding 15 assists in 2010/11.

He owns six of La Liga’s top 10 assisting defender spots for this century. And when you expand it out to Europe’s top five leagues (since 2007) then Alves owns the top two spots. His 14 from 2007/08, and the aforementioned 15. What’s more he did this without the aid of taking set-pieces, it was all open play magnificence.

And it was consistent magnificence. That is what truly set Alves apart from his peers. The Brazilian has 105 league assists to his name since 2006/07. The next highest defender in that time-frame? Marcelo with 59. Dani Alves has nearly double his nearest challenger. Think about how absurd that level of dominance is; you could add the next two highest ranked right-back’s assist totals together (Maicon’s 45 and Lahm’s 40) and Alves would still have more. No one else compares." Dani Alves is letterlijk de beste fullback in aanvallend opzicht aller tijden. It's not even close. Feiten onderbouwen dit. Jouw ietwat vooringenomen Madrid mening veranderd niks aan deze feiten. Inwrijver du jour: "The Brazilian has 105 league assists to his name since 2006/07. The next highest defender in that time-frame? Marcelo with 59. Dani Alves has nearly double his nearest challenger." Dani Alves>>>>>>>>>>>Marcelo

16 oktober 2021 om 14:48

In de tijden dat Dani bij Barca speelde, vrat hij CR7 iedere clasico op. Ofwel door een doelpunt te maken, een assist te geven en zelfs CR7 een briljante panna te geven. Houd toch op man. Dani was zowel aanvallend als verdedigend exceptioneel. Niet voor niets de meest gedecoreerde voetballer aller tijden, dat is niet niets.

16 oktober 2021 om 14:53

“Rechter schaar,naar binnen meenemen en koekoek” die gezichtsuitdrukking toen ie hem kreeg was misschien nog mooier lol

16 oktober 2021 om 14:58

Was fenomenaal, Ronaldo wist niet wat er gebeurde. Iconisch moment in voetbal.

16 oktober 2021 om 15:01

Ah dus de statistieken op transfermarkt.nl zijn onjuist in jouw optiek?

Marcelo bij Real Madrid 38 goals en 101 assists, Alves bij Barcelona 21 goals en 101 assists.

Daarnaast heeft Alves natuurlijk bij meerdere clubs gespeeld, maar heeft uiteraard ook een pak meer wedstrijden. 824 om 540 om precies te zijn.

16 oktober 2021 om 15:03

Dat was incidenteel. Ronaldo heeft alves vaak genoeg zoekgedraaid in de clasico’s, als je dat ontkent heb je een enorme barcabril op je smoel staan.

16 oktober 2021 om 15:21

Zoek voor de gein eens Dani alves vs Ronaldo op Youtube, meermaals Ronaldo zoek gespeeld en verdedigend baas boven baas.

16 oktober 2021 om 15:39

Klopt, Ronaldo scoorde zelden tegen Barca. Oh wacht even.

16 oktober 2021 om 15:44

Maar andersom net zo hoor Nickelodeon. In die filmpjes gaat het vrij gelijk op imo. Daarbij heeft Alves Ronaldo bestempeld als zijn meest lastige tegenstander. En ik denk dat dat wederzijds is. Ik zeg geniet van beide grootheden.

16 oktober 2021 om 16:52

Ontspannen jongens. Alves en Marcelo waren beide absolute top. Ik had persoonlijk meer met de flair en soupless van Marcelo, maar de combi Messi/Alves was onhoudbaar. Fenomenale back die Alves. (Met een verschrikkelijke uitstraling, dat dan weer wel)

16 oktober 2021 om 17:19

Lol niemand hier heeft gezegd dat cr7 zelden scoort tegen barca,Het gaat hier om het dollen van Alves.Niet je laten kennen hè…

16 oktober 2021 om 19:30

Vreemd ik vindt Marcelo echt niet in de buurt komen van Ashley Cole en de naam is niet eens gevallen. Cole is bij uitstek de beste op zijn positie en misschien wel de beste ooit. Hier in NL is er een sterk Real/barca kern aanwezig, maar namen als Cafu enz opnoemen het moet niet gekker worden. Marcelo hoort bij de klasse Alba, Robertson etc. En dan heb je treed hoger waar Cole op eenzame hoogte staat. Overigens ben ik geen Chelsea fan. Ook ben ik het er mee eens dat op rechts eigenlijk geen discussie is wanneer er gesproken wordt over Alves. Tenzij je anti Barca bent,een betere rechtsback heb ik nog niet gezien.

17 oktober 2021 om 02:03

@galapago Cole op eenzame hoogte? Maldini en Roberto Carlos zijn de enige wie in mijn ogen echt op eenzame hoogte staan op de LB positie. Cole staat daaronder, en daar weer onder namen als Marcelo, Alba inderdaad.

17 oktober 2021 om 04:41

Lol. Roberto Carlos in het rijtje beste fullbacks ooit gooien, is wel een van de meest idiote dingen die ik heb gezien. Opmerkingen die alleen gemaakt worden door mensen die naar highlights hebben gekeken en niet naar de carriere van de speler.

Roberto Carlos was een prima full back, maar nog niet bijna een van de beste ooit op zijn positie. Sterker nog, als het niet aan zijn geweldige pegels had gelegen, had hij door bijna niemand serieus meegenomen geworden. Allemachtig, wat was hij verdedigend zwak (voor de wereldtop).
Marcelo was veel en veel beter dan Roberto Carlos ooit was.

Daniel Alves op z'n hoogtepunt was echt wel minimaal twee tredes beter dan Roberto Carlos.

17 oktober 2021 om 07:50

Zoveel namen zie ik hier maar jullie vergeten 1 belangrijke naam: Javier Zanetti!

17 oktober 2021 om 11:22

Marcello dus overall beter. Of wat is je punt ?

16 oktober 2021 om 14:57

Bij mij schiet Roberto Carlos ook in mijn hoofd. Cafu was ook een fenomeen. Maar absoluut een geweldenaar!

16 oktober 2021 om 15:21

Wat heb je gedronken vriend ??

Beste fullback aller tijden ? Laat me niet lachen joh. Ik weet niet hoe jong je bent maar Alves mag de veters van Carlos en Cafu niet eens strikken.

Alves was aanvallend sterk omdat hij op mocht en kon komen bij Barcelona. Want verdedigend was hij gewoon matig.

Het is maar dat Barcelona er genoeg maakte en verzorgd voetbal speelde.

16 oktober 2021 om 15:26

Ga eens spelen, dit soort nostalgisch gezuig van oudere spelers is hilarisch. Puur vanwege de mythe en de hype. Je weet letterlijk geen enkel feit, cijfer of statistiek te noemen over je 2 idolen. Doodleuk zeggen dat de meest gedecoreerde speler aller tijden "niet eens hun veters mocht strikken". Alleen al daarom ben je nauwelijks serieus te nemen in deze. Jij zit in de categorie "Messi zal nooit zo goed zijn als Maradona ook al wint hij 20 WK's". Doorgeslagen fanboys van vroegere spelers die statistieken oftewel feiten wegzetten als irrelevant en stom omdat het niet in hun nostalgische straatje past. Edit: Vinicius fan Salmad wil na onze discussie bij ander topic nu hier z'n gram proberen te halen door nietszeggende Ad Hominems. Doorzichtig.

16 oktober 2021 om 15:49

Waarom noem jij iedereen fanboys als ze jou mening niet delen.. Je bent beetje doorzichtig aan het woorden, nu al.

16 oktober 2021 om 16:21

Omdat deze jongeman onzin praat en alleen maar alles gebaseerd op cijfers vertelt.

Tegenwoordig gaat alles sneller en ook de technologie en hulpmiddelen die spelers tot hun beschikking hebben.

Maar je leest niet eens wat er staat dus kan gene rekening houden met een snotneus.

Feiten zeg je? Pak de prijzenkast en statistieken van deze 2 spelers erbij en ga dan over Alves praten.

Beste fullback laat me niet lachen. Zelfs Lahm is verdedigend beter.

16 oktober 2021 om 16:46

"zelfs Lahm" dan noem je ook geen beroerde naam op he... Verdedigend misschien beter inderdaad. Maar een fullback heeft een grotere betekenis dan verdedigen. En inderdaad cafu en Carlos waren beter. Maar je doet Alves echt te kort door te zeggen dat hij de veters niet mocht strikken.. daarnaast is zoiets altijd lastig te vergelijken gezien het tijdperk waarin ze spelen. Alves op zijn top was op dat moment de beste fullback die speelde, idem voor cafu en Carlos.

17 oktober 2021 om 00:15

@tico Gabriel. Gelijk heb je! En laten we aub Maldini niet vergeten.

16 oktober 2021 om 17:33

Ik denk dat je beter dan bedoelt

16 oktober 2021 om 17:41

Dest staat op links…….

17 oktober 2021 om 00:21

als zijn bed rechts tegen de muur staat

Kom maar terug! Alleen al voor het moraal binnen het team zou de terugkeer van deze krijger en winnaar welkom zijn. Dani we zijn je voor altijd dankbaar en zien je graag terug komen. Fenomeen.

Ervaring erbij zou voor Barcelona alleen maar mooi zijn. Ze hebben teveel jonge spelers en weinig ervaren spelers. Dani Alves is sowieso niet minder dan wat er nu staat op rechtsback met Roberto en Dest. Ook kent hij het Barcelona spel van de hele succesvolle jaren. Dus zo slecht is het denk ik niet als hij een seizoen komt spelen. Is toch gratis op te halen en gaat vast niet veel salaris vragen.

Die speelt alle verdedigers van Barcelona in zijn eentje op een hoop.

Wat een legendarisch team was dit ook (afbeelding van de artikel). Dit was een genot om naar te kijken!

16 oktober 2021 om 14:35

Pff en dat tenue ook prachtig! Als ik dit team zie denk ik gelijk aan die clasico (2-6) maar ook die finale tegen United in Rome en een wedstrijd tegen Bayern waar ze helemaal scheel getikt werden door Barca… gouden tijden!

16 oktober 2021 om 17:11

En hoe! Dit waren inderdaad de gouden eeuwen van Barca. Kippenvel krijg ik ervan!

16 oktober 2021 om 16:05

Ik krijg een harde plasser als ik die foto zie. Wat een team zeg. Puyol is denk ik een van mijn favoriete verdedigers aller tijden. Samen met Alex.

16 oktober 2021 om 17:09

Zeker, het was niet alleen een geweldige verdediger, maar tevens uitstekend als aanvoerder. Een uitstekende voorbeeld voor derden. Zijn gedrag op het veld sierde hem ook.

Wat moet het pijn doen voor de echte Barca supporter om die foto te aanschouwen, wat een team was dat vergeleken met nu.

Als Barcelona er voor open staat, dan kom ik ook. Ik hoef geen salaris zoals een messi. Ik neem genoegen met een luk de jong salaris.

16 oktober 2021 om 15:06

Nobel, voor een miljoen per jaar kom ik echt m'n bed niet uit hoor.

17 oktober 2021 om 04:48

hahahah Ja ik ben af en toe in een goede bui. Ik geef toe het wordt inderdaad moeilijk rondkomen en daar moet je dan minimaal dagelijks voor trainen. Ik neem mijn woorden terug.

'van mij mag je terugkomen hij is nog steeds een topspeler met topkwaliteiten, barca heeft veel talentvolle spelers maar weinig ervaring hebben ze, dest kan veel leren van alves dest had vorig seizoen aangegeven dat dani alves een van zijn idolen is

16 oktober 2021 om 15:13

Hoe weet je dat Dani Alves nog steeds een topspeler is met topkwaliteiten? Dani Alves is een absolute legende laat dat duidelijk zijn, maar lijkt me niet dat je hem in Brazilië nauwlettend gevolgd hebt, en naar mijn weten speelde hij daar ook als middenvelder ipv back. Kan me niet voorstellen dat een back van 38 het tempo van Laliga en CL nog wekelijks aan kan.

Gelijk doen, haal puyol onderweg ook terug voor discipline en mentaliteit

Dani moet lekker blijven waar ie zit. Uit alles blijkt een soort onverbiddelijke weerstand van Barcelona om de situatie zoals die nu is -en de komende jaren gaat zijn- te accepteren. Nota bene door eigen wanbeleid. Ze moeten die zware realiteit onder ogen zien en voelen, in plaats van vast te klampen aan vroegere sterkhouders en veteranen. Dat is valse hoop in een poging te verbloemen wat ‘t is. Uitstel van executie. Wat dachten ze, dat Messi tot z’n 79e balletjes blijft trappen? Wat is je toekomstvisie dan waard?

En op die manier krijgt een nieuwe generatie nooit een eerlijke kans.

Accepteren die zure appel, anders gaat die lijdensweg alleen maar langer duren.

16 oktober 2021 om 15:26

Hij wordt gehaald voor jongere te coachen en wat het is om de top te halen.

Daniel Alves was een goede speler voor Barcelona, die brengt het nu ook niet meer voor Barcelona

Ik zie veel enthousiasme hier voor Alves maar hij is al 38 en gaat het niet meer kunnen bijbenen. Je gunt het hem toch ook niet om zijn status bij Barca nog te bezoedelen met een terugkeer bij een selectie als deze, met een trainer en bestuur die ook niet weten wat ze moeten doen.

Doen natuurlijk. Geen enkele twijfel. Beter dan alles wat er nu op die positie staat. En dan is hij op 38-jarige leeftijd nog steeds een aantal klassen beter. Zou waanzinnig zijn.

Als je zo die foto ziet en je vergelijkt dat met het team wat er nu rondloopt.. man man man. Zonde hoor. Hoop dat Barca ooit weer zo'n team bij elkaar weet te krijgen. Wat daar nu allemaal gebeurd is Barca onwaardig. Wie is trouwens die kerel tussen Pique en Eto'o? On: Dani Alves was geweldig in zijn tijd maar veel te oud nu. Dan ga je weer leunen op het verleden terwijl je naar de toekomst moet kijken.

16 oktober 2021 om 18:07

Marquéz

16 oktober 2021 om 18:35

Ook wel bekend als de beste Mexicaan ooit. Al zou t ook Hugo Sanchez kunnen zijn.

Doen! Alleen zijn mentaliteit binnen de selectie is al van enorme toegevoegde waarde!

Stel dat Alves dit doet, Iniesta ook, Messi, Eto, Davids, Ronaldinho, Henry

16 oktober 2021 om 17:22

Jij wil helemaal een veteranen elftal er van maken

Wat was hij geweldig bij Barca zeg!

Had keer op keer Ronaldo in de tang en speelde gewoon met hem.
De klik die Alves had met Messi was bizargoed.

Dani was niet in 2016 goed genoeg, en nu ook niet. Misschien in de kleedkamer wat, maar geen basisspeler.

Kijk alleen naar de voorste rij wauw wat was dat genieten. Voor mij is Dani Alves mooiste speler ooit ( na Messi natuurlijk):😋

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4943 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
M. DepayAanvaller148
GaviMiddenvelder120
Riqui PuigMiddenvelder70
L. de JongAanvaller61
M. ter StegenKeeper120
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

234 fans
Verdediger, 38 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren