Manchester United schiet in de verdediging na vliegreis van tien minuten

Zaterdag, 16 oktober 2021 om 12:52Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 13:11

Manchester United verdedigt de beslissing om zaterdag met het vliegtuig naar het uitduel met Leicester City te zijn afgereisd. De selectie van manager Ole Gunnar Solskjaer speelt om 16.00 in Leicester, dat hemelsbreed slechts 120 kilometer verderop ligt. Toch koos Manchester United ervoor om het vliegtuig te pakken.

De topclub uit Engeland benadrukt aan de BBC dat na berichtgeving over een vermeende verkeersophoping op de M6 uiteindelijk werd besloten om het vliegtuig te pakken. The Mancunians blijven ‘een groot voorstander van schone energie’ en wijzen erop dat in juli een samenwerkingsverband met Renewable Energy Group werd afgesloten.

Korte vluchten zorgen voor relatief meer vervuiling vanwege de hogere uitstoot tijdens het landen, opstijgen en taxiën. Een vliegreis is zeven tot elf keer meer belastend voor het milieu dan dezelfde route per trein en twee tot vier keer meer dan een autoreis.

Manchester United startte met dertien punten uit de eerste vijf duels goed aan het Premier League-seizoen, maar de voorbije weken liet het team van Solskjaer dure punten liggen. Het thuisduel met Aston Villa ging met 0-1 verloren en een week later hield Everton een punt over aan het bezoek aan Old Trafford: 1-1.Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door edforce2)

Dit kan je toch nooit goedpraten? Ook niet als de snelweg afgesloten is. Dan rij je toch even om.

16 oktober 2021 om 13:18

Jij hebt in Engeland gewoond zie ik, lekker met de teambus over gammele noord-Engelse wegen rijden, dan kom je lekker fresh aan, hoor.

16 oktober 2021 om 13:23

Nou dat valt best mee in zo'n luxe bus hoor. En anders is de trein ook een prima optie.

16 oktober 2021 om 13:23

So what? Het is niet dat ze de volledige 120km over die wegen moeten rijden toch? Of is de snelweg over een afstand van 120km afgesloten?

Maar ja, stel je voor dat ze 30 minuten langer in hun super de luxe bus moeten zitten… gegarandeerd puntenverlies dan.

16 oktober 2021 om 13:26

Nogmaals; hier in Engeland is het ov niet op hetzelfde niveau als dat we in NL gewend zijn. Zou als club zijnde sowieso niet op treinen vertrouwen. Neemt niet weg dat het belachelijk is natuurlijk, maar kijk liever naar de infrastructuur en de kwaliteit daarvan, dan de club die naar een noodoplossing zoekt.

16 oktober 2021 om 13:29

Ja, 1 uurtje in de bus en je komt niet meer "fresh" aan maar zwaar geblesseerd, emotioneel beschadigd en verliest dus de wedstrijd gegarandeerd. Allemaal vanwege een busritje van een uur. Op hun luie kont. De horror. Posttraumatische stress syndroom is er niks bij. 😳😱😱

16 oktober 2021 om 13:29

Nogmaals: is de volledige M6 dan afgesloten over een afstand van 120km? Zo nee, dan kan je best even omrijden zonder dat je te veel tijd verliest. Nee?

Een vlucht van 10 minuten is gewoon decadent en op geen enkele manier goed te praten.

16 oktober 2021 om 13:30

@Ajax: 😂😂😂 Lijkt me haast zeker dat de spelers jaren therapie nodig hebben om dergelijke tegenslag te overkomen. Een uurtje omrijden… pppfff hoe zouden ze er ooit terug bovenop geraakt zijn?

16 oktober 2021 om 13:34

Ik vind de opmerking van Burt wel zinnig want je kan als land wel vallen over een voetbalclub die een totaal debiele vliegreis maakt (terecht) maar dan moet je ook je politici en beleidsmakers verantwoordelijk stellen voor de erbarmelijke staat van wegen en OV waardoor zo'n club in eerste instantie de verkeerde keuze maakt.

16 oktober 2021 om 13:41

@Leidse: ik veronderstel dat de M6 niet de enige weg is waarmee je van Manchester naar Leicester kan reizen?In dat geval bestaat er geen enkel argument om een vlucht van 19 minuten goed te praten. Of mogen voetballers geen uurtje langer op de bus zitten?

16 oktober 2021 om 13:41

Alsof Man Utd geen politiebegeleiding voor de bus kan krijgen. Hypocriet om t vliegtuig te nemen. Op zich kan het nog maar dan niet doen alsof ze zo begaan zijn met het milieu.

16 oktober 2021 om 13:42

@THenry_228, jij denkt dat het gewoon even omrijden is? Als er in Nederland ook maar ergens één of twee rijstroken zijn afgesloten loopt het verkeer al helemaal vast op meerdere punten... Zelfs als dat niet het geval is gebeurd het al haast dagelijks. Dit is geen keuze uit luxe, dit is een keuze uit noodzaak. United is een grote club waar veel geld gestoken wordt in het presteren, dus alles staat in het teken daarvan. Daarom kozen ze ook voor deze noodoplossing. Het is geen Greenpeace of zo. Het is gewoon een club/bedrijf die hierin zijn eigen keuzes mag maken. Staat dat je niet aan? Prima, boycot ze dan maar. Ik vind het echter bizar om te zien hoe zo ontzettend veel mensen hun mening/standpunten haast opdringen aan bedrijven. Echt bizar. Als je er zo mee zit, richt dan lekker met elkaar een voetbalclub die alles zonder uitstoot doet én waar alles en iedereen altijd zichzelf kan zijn. Als dat is wat de maatschappij echt wil en heel belangrijk vind, groei je vanzelf uit tot enorme club. Maar nee, het blijft bij schreeuwen en veroordelen vanaf de zijlijn, geen enkel initiatief om zelf iets neer te zetten/zelf het goede voorbeeld te geven. Zelf pak je zeer waarschijnlijk ook de auto terwijl je dingen op de fiets kan doen of doe je andere dingen die onnodig vervuilend zijn, maar dan vind je waarschijnlijk ook een reden om dat voor jezelf goed te praten... Als je zo'n moraalridder wilt zijn, neem dan ook initiatief om zelf het perfecte voorbeeld te geven. Dan kunnen we verder praten.

16 oktober 2021 om 13:46

@De Toekomst: wat een overspannen reactie.

"Staat dat je niet aan? Prima, boycot ze dan maar."
Het is een forum. Je mag toch wel kritiek op een keuze van Man Utd hebben zonder ze tegelijkertijd te boycotten?

Los daarvan heb je geen enkel idee hoe anderen hun leven leiden, dus je aannames over hun levensstijl zijn op niks gebaseerd

16 oktober 2021 om 13:53

@De toekomst: nee, ik ben helemaal niet perfect en net zoals elke mens vervuil ik. Dat is ook mijn punt niet want met een bus die een uurtje moet omrijden vervuil je ook.

Er zijn mijn inziens mogelijkheden genoeg om een verkeersopstopping op te vangen. Om er twee te noemen: omrijden of, gek idee, vroeger vertrekken en anticiperen op het drukke verkeer.

Maar prima voor jou dat je een vlucht van 10 minuten verdedigbaar vind. Vraag me enkel ook af of je dat ook nog zou vinden mocht het de premier van NL betreffen die zoiets doet of de ceo van een multinational?

Maar probeer me vooral af te schilderen als een moraalridder. Ik noem het liever gezond verstand.

16 oktober 2021 om 13:59

@Makallelele, dan kan hij hier gewoon op reageren dat hij altijd het milieu op de eerste plaats zet bij alles dat hij doet. Zo werkt dat op een forum. Het gaat mij erom dat er heel veel mensen zijn die kritiek hebben op bedrijven, maar zelf ook het milieu onnodig verslechteren/daaraan bijdragen. Dat vind ik hypocriet.

16 oktober 2021 om 14:02

In de tekst staat hemelsbreed 120km. Dus via de weg kan het ook 200km zijn. Maar dan nog ga lekker met de bus!

16 oktober 2021 om 14:16

@ajax34x de fa had voorgesteld om de wedstrijd te verplaatsen, maar uiteindelijk was bang dat de daardoor gecreëerde puntenachterstand enorme imago schade zou opleveren en dat tevens andere teams met minder angst naar old trafford zouden komen

16 oktober 2021 om 19:46

Mee eens!
Politiek- correct gebeuzel . In China komen er 500 kolencentrales bij...hoor je niemand.
Gaat iedreen op de fiets naar t stadion? Of toch vanaf DRIE km per auto?

16 oktober 2021 om 19:47

Gaat om.' Klimaat" en da s iets anders als " milieu'
Vr de rest eens

16 oktober 2021 om 15:57

De rijke hebben toch compleet schijt aan het normale minderheids volkje, wij mogen hier lekker opdraaien voor de kosten van het klimaat akkoord terwijl de rijke voor weet ik hoeveel miljoenen lekker vakantie tripjes naar de ruimte maken.

Huh tien minuten vlucht naar Leicester? Waar heb je het over, kijk naar deze deal die we hebben met Renewable Energy Group! Wij vinden het milieu belangrijk(?)

16 oktober 2021 om 13:16

Heeft meer met de infrastructuur hier in Engeland te maken, vele malen slechter dan wat we in Nederland gewend zijn. Zegt meer over Engeland dan de club, imo.

16 oktober 2021 om 13:31

Ook al moeten ze 1 uurtje rijden over een zandpad Gambia style, alsof dat je de wedstrijd laat verliezen of überhaupt fysieke schade oplevert. Man man man

16 oktober 2021 om 13:58

Je haalt dit de hele tijd aan maar het blijft gewoon een slechte keuze van ManU. En wij hier maar met een spaarlamp een verschil proberen te maken.

Een vlucht van 10 minuten😂😂😂 Hoe vinden ze het uit? Stel je voor dat de heren voetballers eens in de file zouden moeten staan of zouden moeten omrijden…

Een man die een paar kinderen mishandelt: "maar ik werk wel bij de Kindertelefoon hoor!". Prima als ze vliegen, maar kom dan niet met zo'n zwakke verdediging.

Allicht, het OV hier is helemaal naar de klote. Als de M d’r uitligt heb je weinig keuze hier. Zegt meer over de infrastructuur dan over man united, imo.

16 oktober 2021 om 13:44

Alsof spelers van Man Utd net als de gewone Engelsman een treinkaartje moet kopen. Speciale bus met politiebegeleiding over de vluchtstrook. Had prima gekund

16 oktober 2021 om 13:47

Blijkbaar niet dus…??

16 oktober 2021 om 14:04

Of niet geprobeerd...

Of United nu verliest na een vliegreis of een busreis...wat maakt dat uit?

Zo werkt het toch... Mensen met macht die het klootjesvolk vertellen hoe het moet, maar zelf doen waar ze zin in hebben.

16 oktober 2021 om 13:48

Hahaha, het is eerder andersom.... Het klootjesvolk demonstreert zelf voor allemaal groene, linkse veranderingen zonder na te denken over de uitvoerbaarheid of kosten, terwijl de rijken/machtige mensen het liefst blijven doen wat ze altijd doen.

16 oktober 2021 om 14:07

Nou als ik naar die klimaat demonstraties kijk dan zie ik alleen maar gekkies rondlopen die nog nooit hebben gewerkt. Stel idioten die denken dat geld aan bomen groeit en niet snappen dat de normale mens dit kan gaan betalen.. Klimaat doelen zijn prima maar als China, India, Rusland en de VS er schijt aan hebben dan heeft het totaal geen zin. Maar mensen als Klaver en Kaag leven in hun bubbel en denken dat Nederland het verschil kan maken.

16 oktober 2021 om 14:12

Ik denk niet dat Kaag en Klaver denken dat we enkelhandig het globale klimaatprobleem kunnen oplossen hoor. Misschien willen we graag als voorbeeld dienen.

16 oktober 2021 om 14:14

Ach ja wat weet die Kaag er nou weer van. Die neemt zelf nota bene het vliegtuig naar Luxemburg en heeft alleen maar in luxe geleefd..

16 oktober 2021 om 14:15

@tilburg, Dat is wel waar de media aan bijdraagt. Er lopen ook mensen tussen die het prima voor elkaar hebben en begaan zijn met milieu en klimaat. Dat is echter niet interessant om uit te zenden.

16 oktober 2021 om 14:18

Dat zal best, maar dat verandert niets aan het feit dat je problemen niet kan oplossen als iedereen naar elkaar wijst en zegt, ja maar hunnie doen het ook niet. Verder overigens eens over die elitaire engbek van een Kaag, brrr.

16 oktober 2021 om 15:59

Ik ben ook begaan met milieu en klimaat maar ben wel realistisch. Je ziet nu precies waar die domme maatregelen toe leiden qua kosten en bij wie het terecht komt. China heeft vorige week wat centrales open gegooid die meer uitstoten dan wat Nederland zou besparen als we volledig energie neutraal zouden zijn.. te idioot voor woorden waar we mee bezig zijn..

“Oh nee, het is druk op de weg! Kom we pakken het vliegtuig.”
Nee, eikel, dan vertrek je eerder en kies je een alternatieve route. Wat een slap excuus, helemaal voor een club die claimt schonere energie zo belangrijk te vinden.

16 oktober 2021 om 19:49

Bus is een dieselbus
Hoezo " schoon"?

Hahaha , Ajax naar PSV met het vliegtuig Schiphol - Eindhoven Airport, is een klein beetje vergelijkbaar.
Op zich geen vreemd idee , als de snelweg eruit ligt.

En dat wanneer het hele land in een energie crisis verkeerd. Om van te kotsen..

Daar kon je op wachten de klimaat Warriors. Laat ze lekker met het vliegtuig. Als ik met een vliegtuig of helikopter naar mijn bestemming kon gaan deed ik het ook. Maar iedereen hier staat liever in de file of rijd kilometers om, sure. ga maar deugen

16 oktober 2021 om 14:31

Zeker, ik bedoel een eigen helikopter lijkt me fantastisch, maar file das helemaal mooi. Dan nog het liefst in zo'n hele ouwe roestbal met gare koppeling. Heerlijk.

Ik zou er meer respect voor hebben als ze dan reageren met, zeur niet wij hebben er schijt aan en dat contract met renewable energy moest van de marketing afdeling omdat het goede pr is. Wij gaan mooi niet in de file staan tussen alle paupers.

Ben denk ik de enige die vind dat Man Utd hier geen verantwoording voor verschuldigd is. Spelers reizen extreem veel. Waarom dan uren in een bus zitten als je er met 10 min vliegen bent?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
S. McTominayMiddenvelder100
David de GeaKeeper120
M. GreenwoodAanvaller104
P. PogbaMiddenvelder90
FredMiddenvelder91
J. SanchoAanvaller90
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

13 fans
Coach, 48 jaar
SeizoenClub
2018-2021 Manchester United
2015-2018 Molde FK
2014-2014 Cardiff City
2010-2014 Molde FK
1996-2007 Manchester United
Laatste voetbalnieuws

Manchester United vindt met Rangnick tijdelijke opvolger voor Solskjaer

Manchester United heeft een tijdelijke oplossing gevonden na het vertrek van Ole Gunnar Solskjaer. Ralf Rangnick gaat tot het einde van het seizoen de honneurs waarnemen op Old Trafford, verzekert The...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren