Bosz: ‘Die trainer begon bijna te kwijlen toen hij het over Ajax had’

Zaterdag, 16 oktober 2021 om 16:30Yanick Vos • Laatste update: 16:59

Ajax is volgens Peter Bosz ‘echt groot in de wereld’. De trainer van Olympique Lyon stond in het seizoen 2016/17 aan het roer bij de Amsterdammers en werkte daarna voor Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen, terwijl hij tegenwoordig de scepter zwaait bij Olympique Lyon. Wanneer hij collega’s spreekt over Ajax, merkt hij nog steeds wat de club uit Amsterdam teweegbrengt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

123 reacties (laatste reactie door tns311)

Tja logisch, Ajax heeft t altijd goed gedaan en doet t nog goed. Spelen aanvallend voetbal met veel eigen talent, daar droomt niet alleen elke club van, maar ook elke trainer.

16 oktober 2021 om 11:12

Snap wat je bedoelt. Maar altijd goed gedaan, voor De Boer was het een decennium ellende. Toen was PSV veeeeel beter. En er zijn ook clubs en trainers die niet zoveel geven om aanvallend voetbal maar echt alleen willen winnen en dat boven alles plaatsen. Ik zelf ben blij met de identiteit van Ajax en het aanvallende spel indd.

16 oktober 2021 om 11:45

Vergeet niet dat we wereldwijd bekend staan als top 3 talentenfabrieken die misschien wel de hoogste ratio zelf opgeleide wereldklasse spelers heeft geproduceerd. De lijst is te lang om op te noemen. Ajax, Lyon, Porto etc worden wereldwijd gerespecteerd vanwege scouting en hoeveelheid geproduceerde wereldklasse spelers.

16 oktober 2021 om 11:53

Denk ook aan Dianne Zagreb als ik het goed heb.

16 oktober 2021 om 12:37

Ja Dianne staat bekend om haar opleidingskwaliteiten en haar twee grote...

16 oktober 2021 om 12:45

Dinamo Zagreb, Sporting Lissabon, Ajax

16 oktober 2021 om 13:06

Vergeet Anderlecht niet. Die staan ook hoog in dat lijstje, volgens mij.

Voor ons Ajacieden is dit geen nieuws meer, maar de rest van Nederland probeert dit vanwege hun jaloezie te negeren en wil dit het liefst niet onder ogen zien. AJAX krijgt in Nederland te weinig respect en waardering van andere supporters, terwijl AJAX hun club financieel heeft gered tijdens de coronacrisis en Nederland als enige op kaart heeft gezet met hun successen en de manier van voetballen die clubs als Barcelona en Man City hebben gekopieerd. Zonder ons aller AJAX was Nederland als voetballand niets meer dan een Letland, dus de supporters moeten maar eens respect opbrengen voor ons. Als ze dat niet doen moet AJAX straks maar lekker meedoen met de grote jongens in de Super League, die wel opkijken naar ons. Daar horen wij tenminste wel tussen, wat feyenoord, psv en az nooit mogen zeggen. De hele wereld respecteert ons, dat blijkt keer op keer.

16 oktober 2021 om 09:50

En jij denkt dat je meer respect krijgt met dit soort reacties..?

16 oktober 2021 om 10:17

Is ie niet gewoon aan het trollen? Anders zou het wel treurig zijn idd

16 oktober 2021 om 10:22

Nope, helaas niet. Zulke reacties plaatst die Maarten altijd.. Echte elke normale Ajacied hier op VZ heeft last van plaatsvervangende schaamte door hem. Het is moeilijk voor te stellen dat iemand zo'n sneuneus is inderdaad...

16 oktober 2021 om 11:04

Nee, helaas is dit geen trollen. Maarten voelt zich superieur omdat hij voor Ajax is. (Klinkt vreemd, maar zo is het echt, bijzonder dat je daar je identiteit aan kan ontlenen) Maarten ziet zichzelf als een echte hooligan. Wil het liefst bij de F-side horen, maar dat is hem nog nier gegund. Wel staat hij ook altijd met een blote buik en een nichterig tasje in het stadion. Stap voor stap richting de echte hooligan.

16 oktober 2021 om 11:14

Bij iedere club heb je er rotte appels tussen zitten. Gelukkig staan dit soort gasten niet model voor de duizenden normale supporters en zijn er ook hier op voetbalzone voldoende Ajacieden waar je wel een fatsoenlijke discussie mee kan voeren. (Al mag ik wel hopen dat de duimpjes voor Maarten niet zijn neergezet omdat ze het met hem eens zijn, maar puur omdat ze hem grappig vinden )

16 oktober 2021 om 13:54

FR010FRDAM laat je niet zo op de kast jagen joh. Ik las het stuk ook met stijgende verbazing en dacht toen bij mezelf, lekker laten gaan die heeft het iets te hoog in zijn bol zitten, wellicht een tip.

16 oktober 2021 om 14:14

Ik laat me niet op de kast jagen hoor. Heb dit vrij beheerst getypt

16 oktober 2021 om 14:29

Haha oké nou zo kwam het op mij over, gelukkig maar dan, prettig weekend.

16 oktober 2021 om 09:52

Maat, jij bent echt niet helemaal lekker bij je paasei hoor... Zelfs als Ajacied krijg ik de neiging om er een teiltje bij te pakken, mijn hemel zeg. Ja, Ajax is een grote bekende naam in de voetballerij en ik vind het -net als jij- de mooiste club die er is. Maar dat neerbuigende toontje van je richting andere clubs is echt om te kotsen.. Ik merk overigens in mijn omgeving (van mensen die voor andere clubs zijn) dat Ajax de afgelopen jaren juist op veel waardering kan rekenen n.a.v. hun mooie aanvallende spel en goede resultaten in de CL. Van die blaaskaken als jij weten dat respect dan altijd weer mooi af te brokkelen, je bent echt bij uitstek zo'n figuur waardoor velen ons Ajacieden arrogant noemt. Niet gek ook, want je bent klaarblijkelijk ook zo arrogant als dat je groot bent. Gelukkig zijn die types zoals jij maar een zeer kleine minderheid van onze fanbase en zitten er tienduizenden mensen die wel gewoon respectvol over andere clubs kunnen praten.

16 oktober 2021 om 09:58

Maarten heeft al eerder op het forum duidelijk gemaakt dat een positief zelfbeeld voor hem afhankelijk is van de manier waarop wij zijn Ajax aanbidden. ‘Ons aller ajax’ manmanman 😂

16 oktober 2021 om 11:14

Dankjewel Sander. Je haalt de woorden uit mijn mond. Hopelijk snapt iedereen dat er maar weinig eencellige zo denken.

16 oktober 2021 om 12:24

Het is voor andere supporters soms best lastig om te accepteren dat Ajax het de laatste jaren zo ongelooflijk goed doet. Vaak was er bij Ajax ook wel problemen, bestuurscrisis, machtstrijd tussen van Gaal en Johan Cruyff of een verkeerde trainer. Maar in deze tijd staan ze op eenzame hoogte, rust in de tent op alle fronten, financieel super gezond en Europees succes. Wat dat betreft mogen de Ajacieden zeker trots zijn en wij een beetje jaloers. Maar als je dan zulke reacties moet lezen van zo'n Maarten gaat de glans er gauw weer van af en neemt ergenis en irritatie de plek in van die positieve jaloezie. Gelukkig dat jij Sander (en velen andere Ajacieden) daar niet in meegaan en het betreuren. Dat houdt dit forum leuk, wetend dat je goede discussie kan blijven voeren met objectieve leden. Tuurlijk zal er altijd een randje clubliefde meespelen, maar dat zorgt voor extra elan.

16 oktober 2021 om 12:24

Haha, heb al ontzettend vaak gereageerd op Maarten, dat hij Ajacieden een slechte naam heeft maar hij reageert zelf nooit. Hij post zo'n lap tekst en that's it. Bij wedstrijden van PSV zie je hem ook heel vaak in het live meepraten, gek genoeg is hij altijd supporter van de tegenstander, zo was hij een aantal weken terug ineens RealSociedad supporter hij provoceerde hij erop los. Al vaker geroepen dat het een wonder is dat Maarten nog niet is gebanned want mijn hemel, dit kan echt niet gezond zijn.

16 oktober 2021 om 16:54

@aguerooo
ik hoop eerlijk gezegd dat Maarten een supporter is van een andere club en dat hij deze reacties plaatst om Ajacieden in een kwaad daglicht te stellen.
Zulke arrogantie kom je niet vaak tegen.
Indien ik het niet bij het rechte eind heb zou ik bijna mijn excuses aanbieden namens hen maar dat is dan nutteloos.
Dan snapt hij het helemaal niet. En verder zijn we toch verantwoordelijk voor onze eigen reacties, niet die van een ander.

16 oktober 2021 om 17:30

Dat zou net zo triest zijn en een schande voor de supporters van die club waar hij daadwerkelijk voor is, alleen vrees ik dat dit niet waar is..

16 oktober 2021 om 09:56

Ik voel gewoon als Ajacied schaamte door de reactie, Maarten knul doe aub gewoon normaal. Zonder andere Nederlandse clubs zou Ajax er ook niet zijn...

16 oktober 2021 om 09:57

Zonder Ajax hadden PSV en Feyenoord natuurlijk nooit die Europese prijzen kunnen pakken. Bedankt Ajax!!

16 oktober 2021 om 10:11

Wat psv betreft klopt dat wel een beetje he, als lerby, koeman, kieft, vanenburg en arnesen niet hun opleiding bij Ajax hadden genoten, hadden ze natuurlijk nooit die cup in ‘88 gepakt 😉

16 oktober 2021 om 10:44

Lerby, Koeman en Arnesen waren toch echt ergens anders opgeleid. Verder wel 100% gelijk. 😂

16 oktober 2021 om 10:57

Ze hebben natuurlijk pas écht leren voetballen bij ons aller Ajax 😂

16 oktober 2021 om 09:58

Ik vind het heel droevig dat ik zowel mn clubvoorkeur als voornaam met jou deel. Dit maakt het totaal niet beter en voedt alleen maar dat ze Ajax-supporters zien als arrogant. Ajax met hoofdletters ook echt... Er is meer dan genoeg respect voor de prestaties van Ajax en hun beleid, dat is meer dan duidelijk. Gewoon genieten van deze hoogtijdagen.

16 oktober 2021 om 10:05

Bedankt Maarten. Niet alleen voor Ajax, maar gewoon voor jou zelf. Je bent een heel goede supporter. Goedzo, bedankt.

16 oktober 2021 om 10:05

Ik heb juist het gevoel dat de rest van Nederland (ook de “haters”) wel steeds meer waardering en respect uiten voor de prestaties van Ajax, zeker wat de laatste jaren betreft. Jou reactie belichaamd juist alles waar de club zo om gehaat wordt

16 oktober 2021 om 10:12

Rustiiiiig!! 😂😂 Als Twente supporter heb ik echt wel respect voor Ajax. Voor grote praatjes van iemand die enkel Ajax aanmoedigt minder…

16 oktober 2021 om 10:12

Maarten, ik schaam me als Ajacied voor jouw reactie! Wat ontzettend triest als je dit echt meent! Wat jij typt is de reden waarom Ajax zo vaak gehaat wordt in NL! Waarschijnlijk vind je dat juist leuk en maakt het je trots. Ongekend hoe triest jouw reactie is

16 oktober 2021 om 10:21

Hahahaha. Ok je hebt me overtuigd. Het erge is ook nog dat ik geloof dat je er echt zo over denkt. Ik heb medelijden met je ouders dat ze bewust moeten zijn dat ze jou op de wereld hebben gezet.

16 oktober 2021 om 10:27

Respectloos betoog

16 oktober 2021 om 10:30

Hoewel je natuurlijk gelijk hebt zijn wij in Nederland meer van die maar normaal dan doe je gek genoeg. Op je daden voorstaan roept heftige reacties op. Je mag best trots zijn en dat uitspreken. Ik denk dat iedereen in Nederland erkent dat wat Ajax doet prachtig is om te zien en goed is voor het Nederlandse voetbal. Maar jezelf op de borst blijven kloppen roept alleen maar weerstand op. En dan krijg je dus mensen die niet per se een hekel aan Ajax hebben, maar wel aan haar supporters.

16 oktober 2021 om 10:56

Iedereen in Nederland erkent dat wat Ajax doet is prachtig om te zien?? Waarom dan precies? Ik heb geheel niets met Ajax, aangezien ik geen supporter ben van Ajax.. De club is volgens velen zo fantastisch, die erkenning van mij heb je ook vast niet nodig.. ;-)

16 oktober 2021 om 18:50

Welnee, jouw erkenning is zeker niet nodig. Persoonlijk vind ik het knap als een club uit zo’n klein land met andere financiële eisen dan bijvoorbeeld de Spaanse clubs toch een grote jongen is op internationaal gebied. Maar het staat je helemaal vrij om daar anders over te denken.

16 oktober 2021 om 19:54

Grote jongen op internationaal gebied, ja hoor tuurlijk.. 😂

Ik las al ergens Europees succes, in de reacties. Waar gaat het over laten we nou niet gaan doen alsof Ajax een Europese topclub is.

16 oktober 2021 om 10:40

Fijn dat je voor ons allen spreekt, zou wel fijn zijn als ze dan naar de super league gaan. Kunnen dit soort figuren als jij ook lekker gaan zeiken op een ander forum.

16 oktober 2021 om 10:43

Daar wil dan nog wel even aan toevoegen dat AJAX geen afkorting is en je dus alleen de eerste A als hoofdletter schrijft. Maakt jouw reactie ook meteen wat minder schreeuwerig. Hoewel....

16 oktober 2021 om 13:23

Prijs voor de meest nietszeggende reactie is voor jou Maikel. @Maarten, Het zo fijn zijn als je die arrogante troep over ons aller ajax lekker in een ajax dagboekje schrijft maar niet hier.

16 oktober 2021 om 10:55

Ze worden vooral gewaardeerd om hun bescheidenheid dan iets anders.

16 oktober 2021 om 10:57

Omdat Ajax voor het eerst sinds kleurentelevisie de halve finale van de CL heeft bereikt ? (Nu weer 1000 jaar wachten) Welke respect man, ze kopen alles wat beweegt. 22miljoen voor Sebastián Haller (eredivisie) 😂😂😂
Je denkt te groot over Ajax. Volgens mij zit je aan de pado’s man.
Als je aan guardiola vraagt wie is pasveer zal zijn antwoord je zwaar tegenvallen 😅😅

17 oktober 2021 om 13:29

@Forza

Ik weet niet wie er aan de pado's zit. Maarten, of iemand, waar ik van aanneem dat hij voor RM is, die Ajax beticht van het alles los en vast kopen... dat zegt een RM supporter nog wel. Hmm, oké. Ik weet niet wie er nu harder trolt.

17 oktober 2021 om 14:48

Wat heeft Ajax gepresteerd man buiten titel in de eredivisie.. word wakker man.. verder kijken dan je neus lang is vriend. Ajax is Europees gezien gewoon een dwerg.. we zullen zien deze week in Dortmund.. haaland vs pasveer

16 oktober 2021 om 11:11

Maarten. Kom eens uit je bubbel. Stop eens met verdovende middelen zo vroeg op de ochtend, en kleed je eens normaal in een stadion.

16 oktober 2021 om 11:26

Zonder Mokum hadden wij nooit de Europa cup 1 gewonnen! Zonder jullie hulp waren wij nooit in staat geweest als LAATSTE nederlandse club een europese prijs te winnen! Thx Maarten! Lekker trommelen op het kindervak waar je staat en laat ons hier verder met rust! Ga lekker met t vrouwtje naar de Ikea ofzo! Niet wegrennen zonder af te rekenen he!

16 oktober 2021 om 11:27

Man, hou je mond anders gewoon dicht. Ik als Ajacied heb net als de rest een teiltje nodig. Supporters zoals jij ben ik liever kwijt dan rijk, juist iemand zoals jij schetst het beeld van arrogante Ajax supporters.

16 oktober 2021 om 11:42

Nee joh, heb je echt zo’n bord voor je kop? Respect krijg je niet met zulke reactie i.i.g.

16 oktober 2021 om 11:45

Precies, Ajax, God en dan de rest. Als Ajax er niet was geweest was de aarde al lang vergaan!

16 oktober 2021 om 12:00

@Maarten Ik ben altijd weer verbaasd over het hunkeren naar credits en erkenning "in de hele wereld". Blijven roepen. Het Grote Ajax uit de jaren 70 is al lang niet meer. Tussen 1995 en 2019 was het Europees gezien erg mager. Er is waardering en respect voor de talentontwikkeling, maar meer ook niet. We willen er zo graag bijhoren.

16 oktober 2021 om 12:18

Mijn dagen staan inderdaad in het teken van het negeren van jaloezie jegens Ajax. Ik baal er ook van dat het nu aan het licht komt

16 oktober 2021 om 12:43

En Maarten, aangezien je je mond vol hebt over "ons" ben ik toch benieuwd wat jouw enorme aandeel in de geschiedenis van Ajax is geweest.....ow die heb je niet??? Verrassend...

16 oktober 2021 om 14:33

Maarten WOW gewoon Wow……………
Gezien je reactie zal het niet gebeuren maar wat zou jij ons als ajacieden een plezier doen als je een andere club gaat supporten vooral ook een in een andere sport aan de andere kant van de wereld in een andere demensie waar er geen internet bestaat

Succes maat je kan het!

16 oktober 2021 om 14:34

Maarten, je shiftknop heeft keuren soms. Ene keer blijft hij hangen ,andere keer worden juist geen hoofdletters weergegeven. Misschien tijd voor nieuw toetsenbord of mobiel?

16 oktober 2021 om 14:47

@maartenafca,

Zo doe ff rustig aan man! Waar maak je je druk over? Laat iedereen doen wat ze willen! Als ze wel of geen respect geven maakt toch niets uit?

Als Ajacied hoef je dit totaal niet te zeggen hoor. Zo krijg je terecht het stempel arrogant. Hou je liever met onze club bezig dan wat anderen daarvan denken.

Ik zie zat reacties van mensen als Ajax een mooie pot in de CL heeft gespeeld dat ze het mooi vinden. Meer hoeft toch niet?

16 oktober 2021 om 14:49

Nee, daar hoor je niet tussen. Hou je eens gedeisd, je bent eruit geknikkerd tegen Getafe en vorig seizoen door een ploeg die nu in de Conference League zit. Deze eeuw is er welgeteld twee keer een succes geboekt in Europa. Tegenover die twee sucessen staat uitschakeling tegen Sparta Praag, Kopenhagen, Spartak Moskou, Rostov, Salzburg, Steau Boekarest, niet bij de eerste twee eindigen in een poule met Fenerbahce, Celtic en Molde en als kers op de taart voor het eerste in 60 jaar geen Europees voetbal door uitgeschakeld te worden door Nice en een Rosenborg waar Bendtner op zijn retour was. Calma.

16 oktober 2021 om 19:34

Altijd steeds beter dan iedere andere nederlandse club. Ken je van hun ook zo een lijstje maken ?

16 oktober 2021 om 16:58

Ons? Wij? Volgens mij is jou vader niet de eigenaar van Ajax. Je mag blij zijn dat je een stoeltje mag warm houden op de tribune, of misschien niet eens..

16 oktober 2021 om 17:35

Je hebt helemaal gelijk Maarten. Zonder Ajax had Nederland maar 2 Europa cup1. Valt niet te ontkennen

16 oktober 2021 om 22:35

Nee hoor, kan t zeer waarderen maar zo hoef je t ook weer niet te brengen

Wat Ajax zo mooi maakt in vele ogen (denk ik dus 😅), is dat de club echt een identiteit heeft. Er is beleid, en dat is in de hele club, er is 1 manier van werken, zo gaat het en niet anders. Mooie mix van aankopen en jeugd. Jarenlang goed beleid levert mooie resultaten op. Mooie tijden om Ajacied te zijn.

16 oktober 2021 om 16:02

Ik hoor dat altijd jarenlang goed beleid en het is ook zeker een goed beleid geworden maar daar is heel veel geluk bij komen kijken dat word vaak vergeten. Ik weet nog dat iedereen riep Mark Netto en wegwezen met de directie, toen heb je enorm veel geluk gehad met spelers als De ligt en De Jong en een hele goedkope Ziyech. En daarna natuurlijk de prijzen die gekregen zijn voor vd beek, de jong, deligt, ziyech en de rest van de CL inkomsten. Dan in 1 klap sta je 10 stappen voor op de rest van de eredivisie.

Mocht ter hag weg gaan bij ajax , zou ajax werk moeten maken om dan Peter Bosz weer terug te halen, is de juiste trainer die ter hag kan vervangen.

16 oktober 2021 om 10:03

Want Ajax wil een trainer die kamikaze voetbal speelt en daarmee 0 prijzen pakt?

16 oktober 2021 om 10:06

Peter Bosz heeft het goed gedaan bij ajax

16 oktober 2021 om 10:14

Niks gewonnen dan doe je het dus niet goed.

16 oktober 2021 om 10:19

@Dilima: het was thuis elke keer fantastisch onder bosz, maar uit was het écht drama elke keer. Ze hebben onder Bosz geen enkele goede uitwedstrijd gespeeld (inclusief europa en knvb-beker) dus het valt wel mee dat hij het goed gedaan heeft bij Ajax

16 oktober 2021 om 10:39

Klopt wat je zegt maar Europa League finale halen is gewoon goed gedaan hoor…. Daar kan je niets tegen in brengen

16 oktober 2021 om 11:19

De finale is goed, maar de EL winnen is natuurlijk nog beter. Zoals Feyenoord in 2002 bijvoorbeeld

16 oktober 2021 om 10:09

Ik denk dat Grim niet slechter zou passen dan Bosz. Die speelt ook leuk voetbal met clubs die minder budget hebben. Of heeft Ajax met Heitinga een afspraak gemaakt dat hij straks kan doorgroeien vanuit Jong?

16 oktober 2021 om 10:12

Grim en heitinga totaal ongeschikt als hoofd trainer ajax 1 assistent kan nog

16 oktober 2021 om 10:14

Nee, geen afspraak met Heitinga. Met RKC en Willem2 leuk spelen is wel wat anders dan presteren bij een topclub. Gertjan Verbeek deed het ook leuk bij Heracles en Heerenveen, niks gepresteerd bij Feyenoord.

16 oktober 2021 om 10:26

Heb je wel is gezien wat Grim allemaal heeft gepresteerd? Kwam bij Almere in dienst dat ergens onderaan bungelde en won toen 5/6 wedstrijden op rij. Sinds zijn komst deed Almere ook vaker mee aan de play-offs voor de Eredivisie. Vervolgens komt die bij een uitgekleed RKC en brengt ze naar de Eredivisie. In 2019/20 geluk gehad met zo een slechte selectie (geen degradatie ivm corona), maar in 2020/2021 dan knap 13e geworden. Nu met Willem II heel knap achtste tot nu toe (boven Feyenoord, AZ, Vitesse, etc.). Dat hij geen grote naam is, betekent niet dat hij een grote trainer kan worden. ETH begon bij Go Ahead Eagles, Mourinho in de jeugd van Vitoria Setubal, Klopp bij Mainz). Wellicht is Grim ook nog de enige die weet hoe het vanaf het begin was om te werken bij een topclub. Ik zie hem zeker als een geschikte coach voor Ajax.

16 oktober 2021 om 11:56

@jeffreysch: ik ben het helemaal met je eens en zou ook redelijk in lijn liggen met de eerdere aanstellingen (geen gearriveerde coach). Ik vind dat Grim het echt fantastisch doet bij de clubs waar hij de eindverantwoordelijkheid heeft (gehad).

16 oktober 2021 om 12:50

Ik ben ook erg nieuwsgierig naar Grim. Heeft in ieder geval alle ingrediënten om te slagen; Ajacied, verzorgd voetbal, kent de club, fijne man en belangrijkste: kaal. Erg knap wat hij tot nu toe heeft gepresteerd met zijn clubs. Is natuurlijk andere koek dan bij Ajax waar de druk hoger ligt, maar kun je altijd pas achteraf beoordelen.

Emery wist niet of Ten Hag of Bosz de coach was tegen Tottenham. Zo groot is Ajax dus..

16 oktober 2021 om 10:37

En ja hoor. Toch nog ff naar beneden halen. Tis moeilijk voor je blijkbaar

16 oktober 2021 om 11:07

Ach joh, laat ze daar in Madrid lekker blij zijn met Conte als coach

16 oktober 2021 om 20:06

Carlo zal je bedoelen, ik denk dat menig voetbaltrainer jaloers is op wat hij in de prijzenkast heeft hangen. Zowel als voetballer en trainer zeer succesvol… ik vind het een leuke grap Ajax is zo succesvol.. 😂

16 oktober 2021 om 11:30

Die verwisseling is relatief makkelijk gemaakt gezien het feit dat ze beiden een kale kop hebben. Leuk geprobeerd. Die oorwassing van Ajax zit je zeker nog dwars, of niet?

Ik ben zelf vaak voor werk en vakantie in het (verre) buitenland, als ik daar dan mn Ajax-shirtje aantrek merk je pas hoe groot de naam van deze club (uit een klein landje) in de wereld is. Behalve in Thailand en Mexico, daar steelt psv om de één of andere reden de show…

16 oktober 2021 om 10:45

Mexico komt waarschijnlijk door Lozano, al komt Ajax daar ook op de kaart met Alvarez.

16 oktober 2021 om 10:45

PSV heeft natuurlijk een hele tijd goeie Mexicanen in de selectie gehad. Vermoed dat het daarmee te maken heeft.

16 oktober 2021 om 11:01

In Brazilie staat psv er ook aardig op hoor. Maar wat maakt het allemaal uit? Ik geniet gewoon tweewekelijks van een pot voetbal in Eindje, zal me worst wezen wat men daar in Portugal of zo van vindt..

16 oktober 2021 om 13:30

Ben ook vaak in Thailand geweest maar nooit iemand tegen gekomen die PSV kende.. Ook Ajax is daar niet groot hoor. In Thailand zijn ze massaal fan van de Premier League, je vindt er vooral United, Chelsea en Liverpool supporters. En Leicester ook wel dankzij die Thaise eigenaar.

Ik zie ook wel is Youtube of instagram stories voorbij komen, waarbij voetbalsupporters kwijlen over het Ajax van 18/19 en vertellen dat het zo zonde is dat het grote geld dat Ajax heeft kapot gemaakt. Dit is echter wel de harde realiteit en ik denk dat zo een prestatie ook eens in de 20 jaar mogelijk is. Overmars heeft niet het eeuwige leven en zal ook wel is in het buitenland willen werken. Zelfde geldt voor Ten Hag. Zie dan maar is een goede opvolger te vinden. Daarnaast moet ook alles op zijn plek vallen, al vind ik de bank van Ajax nu wel sterker dan 18/19. Ook de basis is ontzettend goed, maar het mist een tweede absolute ster (ziyech) en exceptionele talenten (De Ligt, Frenkie en tot nu toe Onana totdat hij terug is). Ik zie in Timber overigens wel een exceptioneel talent en wellicht dat Antony langzamerhand tot absolute ster kan ontwikkelen naast Tadic.

Ik kwijl ook vaak als ik het over Ajax heb. Komt omdat ik nogal slis en de X niet fatsoenlijk kan uitspreken.

Dit is geen nieuws. Er is zoveel respect vanuit de hele wereld voor Ajax en het is ook in hun ogen nog steeds een hele grote club. Alleen leven wij hier in Nederland en zijn wij heel goed in dingen naar beneden te halen. Of dat misschien te maken heeft met een bepaalde clubvoorkeur of dat het typisch Nederlands is laat ik in het midden. Onze top 3 staat in het buitenland beter aangeschreven dan wij hier in Nederland denken

16 oktober 2021 om 11:22

Maak daar maar top 2 van
Daarnaast denk ik dat het vooral komt omdat we een gematigd volk zijn. Als Ajacieden besluiten dat ze een topclub in Europa zijn moet er nog wel is enige nuance wordem aangebracht.

16 oktober 2021 om 11:27

Als je er een top 2 van wilt maken kan je er beter een top 1 van maken. Wat heeft psv de afgelopen jaren nog in Europa laten zien waar het buitenland van onder de indruk zou moeten zijn? Soms een ronde verder, meer toch ook niet? Ik hoor altijd "die wedstrijd tegen Milaan"...dat is 16 jaar geleden inmiddels, dan kunnen we de EL winst van Feyenoord 3 jaar eerder er ook bij pakken.

16 oktober 2021 om 20:49

Ik denk dat de wens de vader van de gedachte is, en het schromelijk overdreven is. Je komt ook helaas niet met feiten, alleen met een mening.

Ajax heeft natuurlijk ook gewoon een heel rijk verleden en zette (net als Feyenoord en PSV) in bepaalde periodes meerdere jaren de boventoon in Europa. En wat Ajax nog net wat groter maakt, is de aanvallende (eigen) visie waar ze nog altijd aan vasthouden, wat voor vele liefhebbers natuurlijk gewoon mooi is om te zien. En voor andere clubs is het een groot voorbeeld om je aan te schalen. 'We' mogen in Nederland wel eens wat trotser op onszelf zijn, zonder rivaliteit uit het oog te verliezen natuurlijk

16 oktober 2021 om 13:55

Dat is de enige reden waarom ik ooit van Ajax ben gaan houden.. de schijt aan tegen wie we spelen mentaliteit. Gewoon lekker voetballen zoals met je vrienden op het pleintje en iedereen die wat met de bal kan. Al wint Ajax 10 jaar lang niks ik wil gewoon genieten van het spelletje waar we allemaal van houden op de manier zoals ik vind dat het gespeeld hoort te worden. Het seizoen van Bosz zegt alles over hoe ik Ajax wil zien. Geen prijs gewonnen maar wel sensationeel genoten van Ajax en de manier hoe we de Europa League Finale hadden bereikt. Het 18/19 seizoen was de overtreffende trap en als dat team nog een seizoen bij elkaar bleef waren we gewoon big contenders om de CL te winnen. Dat is natuurlijk krankzinnig voor woorden voor de Nederlandse club in deze tijd maar de feiten zijn dat we een opleidingsinstituut zijn voor de echt grote clubs zijn uit Europa. Iedereen weet dat Ajax the Recipe heeft. Er zijn genoeg andere manieren van spelen waar ik ook van kan genieten maar voor mij is dit het! Ik hoop dat PSV en Feyenoord ook weer terugkomen daar waar ze ooit waren en ook behoren (aan de top). Ik merk wel dat de Europese successen wel invloed hebben hoe andere supporters naar Ajax kijken in positieve zin. Het is voor het kleine Nederland als voetballand sowieso knap wat voor history we hebben!

Bosz:"Ik probeer altijd te leren en ga dan weer door"Dat is bij Borussia Dormund en Bayer Leverkusen in de BL dan niet erg goed gelukt. Hardleers en geen plan B, dat werd hem fataal

Sinds z'n vertrek bij Ajax praat Bosz nog vrij vaak over Ajax. Ik ben eigenlijk wel benieuwd of hij daar constant naar gevraagd wordt of dat hij er regelmatig zelf over begint. Juist doordat hij er zo vaak over praat heb ik eigenlijk wel het idee dat zijn vertrek een klein beetje een litteken is voor hem maar dat hij er niet aan toe wil geven.

Ik respecteer Ajax wel degelijk, ook al zit Vitesse in mijn hart. In Nederland kan men jaloers zijn op de identiteit van Ajax. Zo lang ik mij kan herinneren staat Ajax voor aanvallend verzorgd voetbal en het maakt niet uit welke trainer er komt, die wagen het niet om hier aan te tornen. Met wisselende successen dat wel. Maar als ik naar mijn eigen club kijk dan moeten we elk seizoen maar kijken hoe er gevoetbald wordt. Ik denk dat Ajax vooral wereldwijd gerespecteerd wordt om de talenten die het groot brengt en de successen uit het verleden. Laatste Europese success van Ajax was toch al weer van 26 jaar geleden. Denk dat de Europa League finale van 2017 en halve finale CL 2019 positieve uitschieters waren van een extreem goede lichting. Dat duurt denk ik weer 10 jaar voordat er weer een uitschieter komt (ik hoop dat ze tegendeel kunnen bewijzen). Structureel aanklampen bij de Europese top zit er niet in, daarvoor gaat er te weinig geld om bij Ajax om de echte topspelers te kunnen behouden. Dinsdag zit ik er weer klaar voor met mijn neefje die Ajacied is en ja ik juich dan ook mee als ze scoren.

16 oktober 2021 om 12:44

Ik begrijp nooit waarom men jaloers is.

Ajax is uiteraard de grootste en meest succesvolle club van Nederland. PSV is ook groot en de afgelopen 20 jaar hebben zij echt mooie dingen laten zien en grote spelers in hun selectie gehad. Een mooie club. Feyenoord is ook gewoon groot, groot maar met erg weinig successen. Echter blijven zij altijd overeind staan en hebben zij internationaal gezien ook een bekende naam. AZ heeft nog niet echt een identiteit in mijn ogen. Ik hooo dat dit jaar niet betekent dat zij afhaken vsnd e top. Ik reken er op dat FC Twente hen gaat inhalen. Zou ook wel logisch zijn .

16 oktober 2021 om 13:36

Ik betwijfel of Feyenoord een grote naam is in het buitenland. Wellicht bij de oudere generatie een beetje... Leuk dat ze een Uefa Cup hebben gewonnen in 2001 of 2002, maar Shaktar, Zenith, Sporting Braga (finale alleen) of CSKA staan daar ook niet nog steeds bekend om. En de Europa Cup 1 van 50 jaar geleden zullen ook niet alle jonge (of zelfs beetje oudere) voetbalfans herinneren. In Nederland, omdat onze aandacht meer uit is op Nederlandse clubs. Het feit dat Feyenoord incidenteel meedoet in de top sinds de afgelopen 16 jaar, zegt veel. Ik vind Feyenoord eerder een van de betere subtoppers met AZ, dan een topclub. Ja, qua aanhang en geschiedenis nog wel, maar ze moeten nog heel veel doen willen ze weer hetzelfde als PSV en Ajax zijn.

Leuk om te lezen maar ik leef nog in de veronderstelling dat we tegen clubs als Dortmund nog tekort komen. Laten we maar gezien blijven als de underdog. Dan zijn we op ons best. Blij met de resultaten de laatste jaren maar een Europese prijs zie ik mijn club toch niet zo snel veroveren

Bij VI noemden ze Ajax ook het kleinste A-merk van de wereld en daar zit wat in. Het bereik van Ajax is wereldwijd, al komt dat ook niet alleen door het voetbal van nu of de historie.

Met Amsterdam erachter is het een combinatie die veel meer toeristische fans gaat trekken dan bijvoorbeeld in Eindhoven of Rotterdam.

De marketing de laatste jaren valt te prijzen, met het tribute shirt van Marley als hoogtepunt.
Maar ik denk ook de naamsverandering naar de Johan Cruijff Arena ook een goede zet is geweest.

Alles bij elkaar heeft Ajax in de internationale voetbalwereld iets magisch. De link met Barcelona, de GOATs van Zweden, Finland, Uruguay en Tunesië hebben er allemaal gespeeld, in Italië willen ze het nog over van Basten hebben en Bergkamp heeft een standbeeld in Londen.

De "successen" van de laatste 5 jaar zijn relatief gezien bescheiden, maar het doet toch stof opwaaien in de voetbalwereld. Ik zie opeens artikelen in The Athletic over Ajax en bijbehorende YouTube analyses over Ten Hag.

Ik moet terugdenken aan de uitschakeling tegen de Spurs en Dick Advocaat die Ajax prijsde en terwijl Genee claimde dat je daar niets voor kocht, hij daar al aangaf dat er enorm veel goodwill is gewonnen voor Ajax en het Nederlandse voetbal. Geen speld tussen te krijgen.

16 oktober 2021 om 20:58

Dat Marley Tribute shirt dat door de UEFA werd verboden, is werkelijk een prima marketing actie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3040
2.PSV3013
3.Feyenoord2818
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder141
D. TadićAanvaller146
S. BerghuisAanvaller135
S. HallerAanvaller139
David NeresAanvaller133
R. PasveerKeeper110
D. KlaassenMiddenvelder102
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

50 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
1996-2002 FC Twente
Laatste voetbalnieuws

Marciano Vink: ‘Je zag hem met de week slechter worden bij Ajax’

Marciano Vink is niet gecharmeerd van de nieuwe rol van Ryan Gravenberch bij Ajax. De middenvelder staat de laatste weken iets hoger geposteerd op het veld, terwijl hij voorheen vlak voor...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren