Malen: ‘Ik dacht: hij is ook emotioneel, omdat we uit het EK zijn gekegeld’

Zaterdag, 16 oktober 2021 om 08:35Yanick Vos

Donyell Malen blikt in een interview met De Telegraaf terug op een veelbesproken uitspraak van Frank de Boer. Volgens de inmiddels vertrokken bondscoach kon de Oranje-international niet langer dan een uur spelen en werd hij daarom na 57 minuten gewisseld in de verloren achtste finale tegen Tsjechië (0-2). “Daar heb ik totaal geen last van gehad”, zegt Malen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door linksbuiteadem)

Volgens mij is er een verschil tussen een hele wedstrijd uitspelen (dat zal wel lukken) en de hele wedstrijd de intensiteit/explosiviteit kunnen leveren die bij zijn spel hoort. Antony legt bij Ajax bijvoorbeeld ook enorm veel energie in de wedstrijd. Hij zal best 90 minuten op het veld kunnen staan, maar op een gegeven moment is het beste er wel vanaf vaak.

16 oktober 2021 om 08:59

Klopt helemaal. Datzelfde zie je bij Sinisterra. Geweldige speler met veel drive, maar dit lukt niet 90 minuten.

16 oktober 2021 om 09:03

Precies dat is de nuance die je moet zien, maar dat zal een voetballer natuurlijk niet toegeven. Ik geloof best, en dat zag je ook wel bij psv terug na hard werken, dat hij die arbeid niet kon blijven leveren

16 oktober 2021 om 10:45

In die wedstrijd gooide ie er vlak voor zijn wissel nog een enorme versnelling uit.

16 oktober 2021 om 10:01

Ook als het beste bij malen er vanaf is, is dat toch nog steeds meer dat wat Promes kan brengen. Lekker langer laten staan dus

16 oktober 2021 om 11:52

Klopt inderdaad, echter gaat dit bij Malen niet op. Uit statistieken bleek dat hij volgens mij (ik weet de cijfers niet meer uit mijn hoofd) rond de 30-35% van al zijn goals voor PSV na de 75e minuut had gemaakt, wat toch wel laat zien dat hij het langer kan volhouden

16 oktober 2021 om 12:39

Mee eens. Overigens vond ik dat hele gedoe over Malen op het EK sowieso nogal overtrokken. Malen heeft 1 aardige wedstrijd in Oranje gespeeld tot nog toe en doorgaans merk je niet eens dat hij meedoet totdat de commentator z'n naam een keer noemt. Malen heeft zeker talent, maar moet echt nog meerdere stappen zetten, wil hij echt meerwaarde hebben in Oranje. Ook bij Dortmund is het nog verre van goed.

Als Malen een Ajax verleden had gehad dan had hij vaker in de basis gestaan en had hij wel een wedstrijd uit kunnen spelen.

16 oktober 2021 om 09:59

Dat heeft hij ook dus je punt is een beetje jammer. 2008-2015 bij ajax rondgelopen

16 oktober 2021 om 10:00

Dan had ie dat al gedaan, want hij heeft een verleden bij ajax

16 oktober 2021 om 10:52

Hahaha je maakt jezelf belachelijk. Ik adviseer je Wikipedia.

16 oktober 2021 om 12:40

Buiten het feit dat je de plank volledig misslaat gezien z'n verleden bij Ajax, heeft Malen ook het niveau nog niet om een basisplaats te bemachtigen in Oranje.

Dit is een zeer pijnlijke opmerking voor de boer. Natuurlijk weet malen dat het niet om de emotie gaat, de boer maakte gewoon veel verkeerde keuzes en zijn communicatie was dramatisch

16 oktober 2021 om 12:41

We moeten het ook niet overdrijven. Zo goed is Malen vooralsnog ook weer niet. Bij Dortmund gaat het nog niet bepaald goed en in Oranje merk je vaak niet eens dat hij meedoet als hij erin staat. Hij is zeker getalenteerd, maar hij zal echt nog stappen moeten gaan zetten.

16 oktober 2021 om 16:28

@sirius: Wat telt is dat hij in die wedstrijd voor de meeste dreiging zorgde. Iedereen zag dat behalve Frank. Frank zag, zoals wel vaker in zijn matige carriere, een gelegenheid om interessant te doen. Dat koste ons een plaats in de kwartfinale.

Jammer dat hij niks met dat moment doet waar hij die grote kans kinderlijk eenvoudig om zeep helpt. Als hij gewoon zegt dat hij geleerd heeft van dat moment en nooit meer die domme keuze maakt om het zo uit te spelen.

Maar nee, "die is ook weinig door mijn hoofd gegaan, omdat je daar niks aan hebt als speler". Denk dat je juist er iets mee moet, want de volgende keer kost het je een finaleplek of kampioenschap, in mijn ogen dus een zeer kortzichtige reactie van hem.

16 oktober 2021 om 13:29

Misschien bedoelde hij dat hij er in de wedstrijd niet meer mee bezig was. Want dat is opzich een goede kwaliteit als spits. Het zsm opzij zetten en doorgaan zodat je niet geforceerd op zoek gaat naar jou moment.

16 oktober 2021 om 13:35

Als ik het stuk zo lees, gaat het niet over tijdens de wedstrijd zelf maar de periode erna en alle commotie die deze veroorzaakte.

Allemaal leuk en aardig, maar zelfs een afgepeigerde Malen is 10x beter dan een topfitte Promes.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2224 fans
Selectie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

Nederland
182 fans
Coach, 51 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren