Driessen: ‘Hij heeft Van Gaal verzocht om hem dan maar thuis te laten’

Zaterdag, 16 oktober 2021 om 10:04Jeroen van Poppel • Laatste update: 10:04

Nathan Aké was de afgelopen interlandperiode liever thuis bij zijn familie geweest, zo onthult Valentijn Driessen in Veronica Inside. Aké werd door Louis van Gaal bij de selectie van Oranje gehaald voor de WK-kwalificatieduels met Letland (0-1 winst) en Gibraltar (6-0 zege), maar zat vervolgens twee keer op de tribune.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door nicollevan emm)

Als hij thuis had willen blijven had hij zich af kunnen melden. Wel trieste omstandigheden. Als Louis echt een grote meneer was geweest had hij er beter oog voor kunnen hebben. Verder een kinderachtige battle tussen Louis en Valentijn.

15 oktober 2021 om 23:34

Hoezo? Die Nathan zat gewoon weer op de bank bij City. En overigens kan je dit niet goed of fout doen. Stel van Gaal had hem niet geselecteerd, dan had die Nathan dat misschien niet leuk gevonden. Nu doet die het wel, is het ook niet goed. O ja, spelers kunnen zich zelf afmelden. Dat had Nathan al kunnen doen toen hij bij de voorselectie zat. Ik lees eigenlijk nu:

Louis moet me opstellen, anders kan hij me beter thuis laten.

Met andere woorden Louis kan beter terug met pensioen gaan, en we doeken dat hele Oranje gewoon op, want reserves zullen er niet meer zijn. Als die Nathan dst heeft gezegd, dan kan Luuk de Jong hetzelfde tegen Louis gaan zeggen. Dan mag Louis nog echt bij Telstar gaan vissen voor reserves.

16 oktober 2021 om 01:35

Wat is dit nou voor gruwelijk overdreven reactie? Er is een heel groot verschil tussen op de bank zitten (wissel) en op de tribune zitten. En dus al helemaal tussen opgesteld staan en op de tribune zitten, dus dat je dat er bij haalt slaat nergens op. Van gaal wist echt al de dag voor de wedstrijd tegen Gibraltar wie op de tribune zou zitten en dan was de kans op uitval van een speler ook minimaal. Dan zou het toch niet zo gek zijn dat je tegen ake zegt: 'jongen ik heb je morgen niet nodig, ga lekker naar je familie en wees ff 2 dagen met hun.' Dan heeft hij en bij de selectie kunnen zijn en even bij zijn familie. Tot slot dat je het gaat vergelijken met luuk de Jong slaat nergens op want die zat wel wissel en niet op de tribune, compleet andere situaties.

16 oktober 2021 om 09:46

@joost Ik ben het geheel met je eens. Dan gaan we er echter wel vanuit dat het verhaal van Driessen klopt en daar ben ik nog niet zo van overtuigd. De andere kant van het verhaal is dat Ake absoluut geen zekerheidje is in de selectie, niet voor niks op de tribune zit en vanuit dat gegeven wellicht dat open gesprek met van Gaal helemaal niet heeft omdat hij bang is zijn positie te verliezen.

16 oktober 2021 om 10:28

Wat Driessen zei klopt precies. Goed geïnformeerd.

Ik zie hier wederom nergens een hard statement, maar weer opmerkingen in de trant van "ik heb gehoord", "uit bronnen heb ik vernomen" en "weet niet exact wat de reactie was". Ik vraag me af: wat moeten we hier nou steeds mee? Het is niets meer dan speculeren door mannen die overduidelijk geen onbetwistbare inside-info (meer) hebben... hou dan je mond.

15 oktober 2021 om 22:49

Precies. Driessen blijft maar dingen rondom van Gaal doen om zijn gelijk te halen of zijn verhaal kwijt te kunnen wat alleen maar op zijn persoonlijke mening is gebaseerd. Je wordt er niet goed van.

16 oktober 2021 om 10:30

Hij was exact goed op de hoogte. Hij heeft blijkbaar goede bronnen.

16 oktober 2021 om 11:09

De vete tussen van Gaal en Driessen wordt langzaam een slecht toneelstuk.
Driessen blijft maar boren om punten te kunnen maken. Veelal zijn deze berichtjes gebaseerd op speculaties.

Dat van Ake ben ik het wel mee eens; zo'n jongen is op zo'n moment waardevoller bij zijn familie dan op de tribune.
Dat Drommel zich verslaapt is vooral oliekoekendom en als je dat als coach ongemerkt laat passeren, is dat de zaag aan de wortel van de discipline...

15 oktober 2021 om 23:05

De zaag aan de wortel van discipline. Het is soms wat behelpen op een forum zonder leestekens hier en daar, maar dit pareltje mag er zijn hoor!
Ik denk dat als Drommel niet gestraft was en later alsnog was uitgekomen dat hij zich had verslapen… dan had Driessen alsnog van Gaal met de inconsequentiestok geslagen.

15 oktober 2021 om 23:37

Dank u ...

15 oktober 2021 om 23:10

Als Memphis zich verslaapt staat hij er gewoon in de volgende wedstrijd. Drommel is gewoon een erg gemakkelijk doelwit voor de grote baas Louis.

15 oktober 2021 om 23:24

Als, als als... Heeft Memphis zich ooit overslapen dan? Nee, dus daar stopt jou argument al.

15 oktober 2021 om 23:27

Het punt dat ik probeer te maken is dat de bondscoach zeer waarschijnlijk inconsequent is in zijn strafmaatregelen. Niet meer en niet minder.

15 oktober 2021 om 23:28

Het punt dat je maakt, is dat Psv'ers zich graag in een underdog positie plaatsen ...

15 oktober 2021 om 23:33

Ik zie Drommel in dit verhaal als international, niet als PSV'er. Heeft verder ook helemaal niets met underdog te maken wat mij betreft.

15 oktober 2021 om 23:36

Haha de bondscoach die Falcao en Schweinsteiger met Man United onder 18 liet spelen om weer match ritme op te doen?

16 oktober 2021 om 00:08

@teesboer - Van Gaal lijkt me anders zeker wel iemand die zoiets zou overwegen. Maar goed, hoe dan ook is Memphis op en top professional gezien z'n fysieke inhoud en drive. Wat dat betreft moet ik @nickelodeon gelijk geven.

16 oktober 2021 om 01:43

Zou ook een beetje raar zijn als iemand die net komt kijken even veel krediet heeft als de speler met de meeste goals. Daarnaast, zoals nickelodeon zegt, is het niet aan de hand en loop je maar een beetje te speculeren.

16 oktober 2021 om 02:55

Zeer waarschijnlijk ? Gebaseerd op wat ?

16 oktober 2021 om 10:26

Mocht dat idd een keer gebeuren dan heeft Memphis dat obv zijn prestaties afgedwongen. Die drommel heeft verder niks gepresteerd alleen maar aangetoond dat het een matige keeper is. Ik snap van Gaal wel, haal je zo’n b-keeper bij je selectie zou hij God op zijn blote knieën voor moeten bedanken verslaapt ie zich….

16 oktober 2021 om 11:12

Om geloofwaardig te blijven moet een bondscoach alle spelers gelijk behandelen bij zulke akkefietjes.

16 oktober 2021 om 10:28

Ik begrijp je punt en dacht er in eerste instantie ook zo over. Maar nu vind ik het eerder bijna voorwaardelijk. ‘Ik zit liever bij mijn rouwende familie, tenzij ik in de basis speel of kans heb om in te vallen bij Oranje.’ Het is een ‘uitnodiging’ hè, om voor Nederland uit te komen. Wanneer je familie je op dat moment nodig heeft is daar zijn altijd een beter idee en hoeft dat niet van jouw kans op speelminuten af te hangen. En met zo’n reden kun je er op rekenen dat er begrip voor is en je de volgende keer weer wordt uitgenodigd.

Valentijn neemt wraak met zijn "ik heb gehoord" verhalen..Dus Nathan Ake vertelt tegen anderen of tegen Driessen wat hij tegen Louis zegt? Of was iemand aan het luistervinken? Of is er geluidsopnameapparatuur aanwezig?

Ik vind het schandaliger dat Valentijn en andere journalisten op de een of andere manier persoonlijke gesprekken naar buiten brengen. Dat van Drommel die zich verslapen had, hoe kwamen anderen daar achter? Zitten spelers gewoon tegen de media te roddelen?

Vind het maar raar. Hopelijk kan Louis dit lek dichtmaken.

16 oktober 2021 om 02:15

Welkom in de voetbalwereld. Alles en iedereen lekt. Natuurlijk hebben spelers connecties met de media. Dat is al decennia het geval

16 oktober 2021 om 11:14

Het empatisch vermogen is hier inderdaad ver te zoeken

Ik wil de Telegraaf en Veronica Inside om Valentijn Driessen is een jaartje thuis te laten..

16 oktober 2021 om 01:01

Ik word er onderhand ook een beetje moe van. Na Frank de Boer hebben we nu een coach die gepokt en gemazeld is, een van de weinige Nederlandse opties van bewezen topkwaliteit. Sociaal is het een onberekenbare idioot naar mijn mening, maar als coach en tacticus is-ie ongeevenaard, doet hij wat hij moet doen en winnen we vooral.

Wat is het in dat licht dan irritant hoe iemand als Valentijn Driessen dan koste wat het kost wil blijven stoken. Haalt Van Gaal Mark Flekken erbij, dan wordt er van alles bijgehaald om dat weer te devalueren. Is Noa Lang van de partij, dan komen er kamervragen waarom Groeneveld ontbreekt. Zijn er een paar idioten die bij balcontact van Berghuis de Ajacied uitfluiten, dan schiet Van Gaal en zijn staf tekort dat ze zich daar niet openlijk tegen uit spreken. En nu is met Nathan Aké weer iets gevonden...

Als randzaken domineren is het de klacht van de media dat het alleen over randzaken gaat. Worden de verwachtingen waargemaakt op het veld en loopt alles eigenlijk prima, gaan ze randzaken zoeken. Wanneer is het een keer goed, je word toch doodziek van zo'n parasiet als Driessen. Als die man levenloos tussen zes planken eens omlaag zakt vroeg of laat, sluit ik niet uit dat je hem alsnog uit het gat in de grond hoort klagen dat zijn kist stinkt vanbinnen.

16 oktober 2021 om 01:51

Dit. Ik word er ook best droevig van. Het is maar een jaartje. En ook al stelt van Gaal zich zo arrogant op, hij neemt echt wel een risico. WK kan altijd misgaan. Hoe goed de spelers en het team ook zijn. Frankrijk vloog er ook gewoon vroeg uit op het EK. Als dit van Gaal zijn laatste baan is, dan kan het gewoon mislukken.

Overigens is de media over het algemeen wel positief, alleen Valentijn met zijn Telegraaf stookt en zaait onrust met alles. De Telegraaf had dan ook een lobby voor Ten Cate opgezet. Van objectiviteit is dus geen sprake.

16 oktober 2021 om 06:56

Leuk dat je zo uit je panty gaat omdat het Driessen is, maar de fittie met van Gaal is van Gaal 100% zelf schuld door zelf inconsequent te zijn. Roepen ik ben van de totale mensen om vervolgens een speler die net een ouder is verloren twee wedstrijden op de tribune te plempen druist tegen elkaar in. Roepen dat Feyenoord, Vitesse en AZ in de jut en Jul competitie spelen om vervolgens Letland en Gibraltar als serieuze tegenstand te zien, is zo hypocriet als onze valentijn zelf. Probleem in deze lijkt meer te zijn dat de kritiek van Falen-fijn (zoals ook Louis hem duidelijk wegzet) komt dan de inhoud van de kritiek. Want inhoudelijk klopt het voor de verandering wel en is er weinig zoeken aan.

16 oktober 2021 om 07:33

Helemaal mee eens, omdat het Valentijn is heeft hij altijd de schijn tegen hier op VZ. Van Gaal is regelmatig inconsequent met zn uitspraken. Kijk naar die cameraman van VI, hij wilde ineens niet meer individueel op spelers in gaan. Terwijl hij voor die vraag allerlei vragen beantwoordde die over andere individuele spelers ging van Oranje. Het is maar net hoe het van Gaal uitkomt. Het is een prima bondscoach, maar ik vind hem echt niet altijd even sterk in de media.

16 oktober 2021 om 11:17

Jouw laatste zin vind ik bizar fout, maar het overige in jouw betoog kan ik wel onderschrijven.

Ik lees nu overal 'oranje international Nathan niet blij met Louis van Gaal' je zal die arme Nathan maar zijn. Je vader overleden en nu ook nog eens in de rioolpers en vrezen voor zijn plek bij Oranje.

Waarom heeft Nathan zich trouwens niet zelf afgemeld? Hij had toen hij zijn naam bij de voorselectie zag toch al kenbaar kunnen maken dat hij hier geen zin in heeft?

En nee, je kan van Gaal dat niet kwalijk nemen. Nathan zat gewoon weer op de bank bij City, dus waarom zou LVG hem dan niet mogen selecteren?

Zo'n baantje als Chef Voetbal bij de Telegraaf lijkt mij ook wel wat. Dit kan ik ook nog wel uit m'n duim zuigen en ik kan het nog wel iets spectaculairder maken. Driessen hoort zo vaak iets, maar meneer zal inmiddels toch wel doorhebben dat hij er structureel faliekant naast zit?!

Alles wat Van Gaal doet wordt door Driessen, Van der Gijp en Derksen afgezeken. Natuurlijk zouden ook Memphis, Wijnaldum en Van Dijk gestraft worden als ze zich verslapen. Maar waarschijnlijk inderdaad minder dan Joël Drommel, die ook lager in de rangorde staat aangezien hij nog niet zoveel gepresteerd heeft als de grote drie. Ik denk dat het Valentijn nog steeds dwars zit dat Van Gaal zei dat hij geen verstand heeft van voetbal. Maar dat lijkt Valentijn toch ook echt niet te hebben. Valentijn is nu zeker aan de beurt in november, die durf ik wel aan.

16 oktober 2021 om 11:24

We gaan al een week in discussie over een keeper, die zich zou hebben verslapen. Niet te geloven.

Valentijntje weer net een mening...ik heb gehoord van bronnen.. je hebt waarschijnlijk een klein piemeltje om je zelf iedere keer maar weer als een grote meneer te presenteren met je LUL verhalen...Ake had zich ook kunnen afmelden of misschien was hij blij om ff wat afleiding te hebben...wordt tijd voor een afspraak bij een dokter Valentijntje..!!

Het feit dat Valentijn Driessen op zoek is naar dit soort verhalen om te scoren zegt genoeg. Over voetbal gaat het niet meer, aangezien Van Gaal de boel weer op de rit heeft. Schrijf daar maar eens over, hoe van Gaal langzaam de boel weer op de rit aan het krijgen is. Nee, het moet altijd die negatieve inslag hebben, bah!

Als ik het goed heb begrepen is Ake ook naar huis mogen gaan, dus wat is nu het probleem dan??

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2224 fans
Selectie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

49 fans
Verdediger, 26 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren