‘Er is een goede kans dat Ajax hem kan huren met verplichte optie tot koop’

Vrijdag, 15 oktober 2021 om 19:46 • Laatste update: 19:49

Mike Verweij vindt dat Ajax snel werk moet maken van de terugkeer van Brian Brobbey. De negentienjarige spits liet Amsterdam afgelopen zomer transfervrij achter zich voor een overstap naar RB Leipzig, maar de Ajax-watcher van De Telegraaf hoort geluiden dat Brobbey ‘op zijn knieën’ zou willen terugkeren. Verweij denkt dat Ajax Brobbey met een optie tot koop zou kunnen huren van RB Leipzig.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Moet Ajax Brian Brobbey terughalen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door ronaldvanieperen)

Tja moet Ajax hem terug halen… allemaal zo dubbel. Ene kant zeg je ja doen, andere kant kan je t gewoon niet doen. Jammer dat t zo is gelopen voor Brobbeer

15 oktober 2021 om 21:30

Ach, Mike ‘ik denk dat’ Verweij weer door de bocht. We weten in ieder geval wat zijn persoonlijke voorkeur zou hebben. Maar veel meer dan dat is er niet uit te halen.

Als hij terugkeert wordt hij ook weer ontevreden omdat hij achter Haller weinig gaat spelen en te weinig verdient etc. Hij is weggegaan en dat had anders gekund maar nu kan Ajax beter doorschakelen naar iemand anders denk ik.

15 oktober 2021 om 23:10

Haller gaat toch naar Dortmund 😉. Kan Brobbey volgend seizoen basis spelen.

Zo zie je maar Riola zit er alleen voor zichzelf. Ze hebben die jongen gek gemaakt terwijl hij nog niet aan een stap naar het buitenland toe was. Zelfs verhuren aan een NL club was beter geweest.

15 oktober 2021 om 19:58

Hoezo ?? Een speler huurt zelf een zaakwaarnemer in....in dit geval dus Riola. Die valt niets te verwijten vind ik. Robbey wilde zelf graag voor het (grote) geld gaan....en daarbij heeft Riola hem gewoon goed geholpen.

15 oktober 2021 om 20:07

Een zaakwaarnemer kan een joch bespelen. Hij weet wat een voetballer in de internationale markt waard is en wilt Ajax dat salaris ook laten betalen en als dat niet gebeurd dikke pech.
De truckjes zitten in het terugkoppelen van informatie waar een zaakwaarnemer heel enthousiast zijn contact met RB of Juventus vertelt en de enthousiasme van Ajax koeletjes aan de man brengt.
Beetje als een huizenmakelaar. Je hebt die heel eerlijk expliciet de gebreken noemen, maar ook die de gebreken bagatelliseren (dat ze slechts tussen neus en lippen worden uitgesproken om aan een wettelijke verplichting te hebben voldaan) en vervolgens de pluspunten uitvergroten.
Het is gewoon sales.

15 oktober 2021 om 21:36

In de eerste instantie snap ik de overstap wel. Leipzig is ook afhankelijk van jonge talenten en brobbey was zeer onder de indruk van Nagelsman. Ze speelden ook in een twee spitsen systeem waardoor je een grote kans op een basisplek krijgt. Het probleem is dat Nagelsman nu weg is en ze zijn (volgens mij) overgestapt naar een enkele spitsensysteem.

15 oktober 2021 om 22:36

Alle spelers kiezen vol bewust voor Raiola omdat hij de beste is. Hetvis echt lachwekkend hoe vele Ajacieden reageren. Overmars speelt ook vaak hardball, en de club zelf is ook voor z'n eigen belangen.
Dus jij vindt dat hij beter bij Ajax had moeten blijven? Hoezo dan? Achter Haller Tadic Danilo? Alsof hij dan gelukkig zou zijn. Daar krijgt hij tenminste een veel beter salaris.

16 oktober 2021 om 04:13

Vraav is of ze Haller hadden gehaald als Brobbey eerder had bijgetekend.

16 oktober 2021 om 08:36

Ja, hij leek nog niet helemaal klaar voor het grote werk.. nog steeds niet. Had ook nog niet de inhoud voor een volledige wedstrijd op het hoogste niveau. Hij kon het wel prima leren bij Ajax maar hij koos anders en nu moet hij op de blaren zitten.

Laten we ophouden met het hypen van Brobbey. Als je eerlijk bent dan heeft hij tot nu toe nog niet top gepresteerd. Ja hij kan een doelpunt maken. Maar in de kkd was hij ook nog niet de man. Hij heeft zijn keus gemaakt en moet zich maar eens bewijzen. Ik stel voor dat we Dolberg terughalen. Die heeft inmiddels al heel wat meer vlieguren.

15 oktober 2021 om 19:58

Als er iemand is die denk ik geen oren heeft naar een comeback is het denk ik Dolberg wel. Die jongen was op het eind doodongelukkig in Amsterdam.

15 oktober 2021 om 20:01

Klopt. Maar hij heeft inmiddels wel veel meer ervaring en wellicht ook een betere kijk op het gebeuren in Amsterdam.

Het is gewoon een mooie spits om te zien voetballen. Maar dat is mijn persoonlijke mening.

15 oktober 2021 om 21:40

of allebei en sigthorsson ook

15 oktober 2021 om 21:47

Die komt echt niet terug naar Amsterdam, zie hem eerder richting Monaco vertrekken want die wilden eerder al 50 miljoen op tafel leggen. Helemaal nu die zowat elke week scoort in Frankrijk. De Premier League kan ook.

15 oktober 2021 om 23:13

Ja joh, en doe Sulejmani er ook bij. Of wellicht kan Nikos Machlas zijn kicksen nog uit het vet halen!

16 oktober 2021 om 08:20

Waarom denk je dat Dolberg terug zou willen. Zo gelukkig was hij niet en hij speelt nu ook nog in een betere/aantrekkelijkere competitie. Spelers die naar de eredivisie (terug)komen. Zijn vaak spelers die uit de jeugd daar komen. Zoals blind Rijkaard van persie Robben. Of ze redden het niet in de topcompetities. Zoals Klaassen tadic karsdorp (hoewel die nu geloof ik wel weer aardig gaat) Bruma. Denk dat dolberg in geen van deze categorieën valt.

Ondanks dat haller qua stats helemaal niet verkeerd doet, ben ik toch niet helemaal overtuigd(ja ik spring alsnog op en neer als hij scoort en scandeer ik zn naam). Ik vind dat hij te veel kansen mist. Al helemaal kopkansen. Tadic legt hem vaak panklaar, en doet hij er helemaal niks mee. Hij had al lang 15 goals moeten hebben ofzo in de competitie als hij maar iets beter afrondt.

15 oktober 2021 om 20:04

Andersom legt haller ze ook wel eens klaar voor tadic….. wat deed die er mee.. maar als je niet ziet dat sommige voorzetten die net achter je komen erin koppen moeilijker is dan je denkt……sorry hoor. Bovendien vliegen de voorzetten van tadic vaak richting cornervlag aan de andere kant van het veld

15 oktober 2021 om 20:07

Haller loopt toch voor met werkelijk gescoorde goals tov de expected goals?

Waar baseer je dan dat ie teveel kansen mist?

15 oktober 2021 om 21:44

haller gaat best lekker vind ik. staat veel in de schijnwerpers door zijn prijskaartje maar overlegt gewoon prima cijfers, zelfs in zijn eerste half jaar al. spitsen hebben natuurlijk erg met vorm te maken, en vind hem niet zo’n typische allround Ajax spits als bijvoorbeeld Dolberg, maar hij heeft wel wat voordelen, groot sterk en prikt ze makkelijk binnen. laat hem maar een tijdje staan, tadic antony en berghuis blijven ze echt wel klaarleggen, ook als hij af en toe wat miskopt.

Dat is een haalbare optie alleen zou ik persoonlijk niet ervoor gaan. Vind hem vooral een top categorie supersub met zijn snelheid en kracht als tegenstander al uur erop heeft zitten. Was wel perfecte optie om achter de hand te hebben vanuit opleiding.

15 oktober 2021 om 22:46

Buiten dat; ik zou graag bij mijn team iemand zien die intrinsiek gemotiveerd is om voor je te voetballen. Brobbey is niet zo'n iemand; dat heeft hij bewezen.

Ik vind dit 50/50 oftewel niet halen want je hebt toch danilo en bovendien Haller wordt toch alleen maar beter laat brobbey maar blijven daar hij is wel van de eigen jeugdopleiding maar helemaal niet nodig als back-up voor danilo noch Haller.

Zou een gigantisch domme zet zijn. Verbazingwekkend dat Verweij daar niet zelf op komt. Wat een onzin kraamt hij uit zeg. Die jongen verdiend daar circa 3 miljoen per jaar. Moet Ajax dat gaan evenaren? Terwijl Haller je in de Eredivisie precies hetzelfde brengt? Dit is gewoon interessantdoenerij. Hij wilde weg en dat is prima. Niet naar je zin in Leipzig? Laat Mino Raiola je dan een geweldige club bezorgen!

16 oktober 2021 om 12:39

Ik denk niet dat Verweij bedoelt dat hij 3 miljoen per jaar moet gaan verdienen. Hij gaat natuurlijk een gigantisch deel inleveren, als dit al gaat gebeuren.

17 oktober 2021 om 00:06

En dat zie jij Brobbey zomaar even doen?

WTF moeten we met Brobbey? Laat hem lekker daar blijven. Waarom zou je dat jong terug willen? Zie liever iemand die wel gemotiveerd is en hij heeft zijn kansen gehad

16 oktober 2021 om 00:10

Mee eens en daarbij geef je ook een verkeerd signaal af. Een zaakwaarnemer zou dan kunnen zeggen dat wanneer het niet goed uitpakt bij een andere club dat hij zo weer terug kan naar zijn oude. Dat soort situaties moet je niet willen. Zoiets zou ronduit een belediging zijn voor de club.

Wat een onrustig geschreven artikel. Ik moest het een paar keer lezen voordat ik begreep wat er wordt bedoelt.

On: Ik Ben van mening dat Ajax Brobbey gewoon over moet nemen van Leipzig en dat ze Brobbey dan geen teken bonus geven. Maar ja, als ie nu 3M verdient en bij Ajax 1M, dan denk ik dat Brobbey gewoon voor z’n kans gaat in Leipzig.

Kan ook prima, want hij is nog maar 19 en hoeft nog helemaal niet elke week te spelen. Daarnaast maakt hij toch we wat minuutjes bij Leipzig, dus het is ook weer niet zo dat ie helemaal niet aan de bak komt.

Zie hem wel naar PSV vertrekken komend seizoen.

15 oktober 2021 om 20:37

Dat hoop ik wel, Brobbey is nl niet gebouwd voor topsport.
Kan al jaren geen hele wedstrijd spelen, en rolt van de ene blessure in de andere.

16 oktober 2021 om 00:45

Dan zal hij eerst een andere zaakwaarnemer moeten nemen. In Eindhoven zijn ze oo 1 punt slim geworden; Ze willen geen zaken meer doen met Raiola.Dus Ajax moet maar even de knip trekken en een paar miljoen neerleggen voor een speler die net transfervrij is weggegaan? Da's pas kapitaalvernietiging.

15 oktober 2021 om 22:47

Dat is niet per se kapitaalvernietiging, maar ik zou het niet doen als ik het voor het zeggen had bij Ajax ( en het beste met ze voor zou hebben )

Telesport heeft het niet best voor met Ajax..
Natuurlijk een krankzinnig idee..

Als het zou kunnen meteen doen als Ajax zijnde. Kan je nog even met Haller spelen en Brobbey af en toe minuten gunnen en daarna Haller verkopen en doorgaan met Brobbey. Goedkope optie en je hebt je zelf opgeleide spits weer terug. ondanks dat hij beter was in de invalbeurten is het een groot talent met een imposant fysiek.

15 oktober 2021 om 20:46

En altijd geblesseerd en heeft een matige conditie.
Leuk voor de laatste 10 minuutjes meer niet..

Hoezeer ik Brobbey ook een geweldige carrière gun als Ajacied - want laten we wel wezen, hij was toch ergens wel een mooi product van de jeugdopleiding - denk ik dat dit een slechte zet zou zijn: A) het kost je miljoenen aan transfergeld terwijl hij vertrokken is ondanks een contractaanbod, B) hij verdient daar erg goed dus dat moet je dan evenaren, wat geen goed signaal is naar je jeugd wat mij betreft, C) ik hoop vurig dat Danilo gaat doorbreken, die technisch (zeker in de kleine ruimte) beter is. Hoe dan ook, dank aan Brobbey voor zijn geweldige Europese (inval)goals en veel succes!

Een exponent van de handelswijze van Raiola, die het zo goed met zijn spelers voorheeft. Brobbey slingerde - net als Mazraoui nu - de wereld dat het wel goed zou komen met het verlengen van zijn contract. Vervolgens werd Ajax aan het lijntje gehouien en vertrok Brobbey transfervrij. Cashen voor Raiola en Brobbey! En nu met de ziel onder de arm in Leipzig (of all cities) rondlopen. Nou, financieel maakt het je gelukkig, en daarnaast doodongelukkig. Dit had je bij zo'n jongen kunnen verwachten. Maar een voor hem verkeerde zaakwaarnemer heeft hem deze situatie bezorgd. Ajax kan hem best terugnemen, maar dan wel gratis.

Ik vind ook zoveel.
Hij is weg. Geblesseerd. En nu geen optie.
Kans gehad. Kans gegrepen. Uiteindelijk andere optie genomen.
Hij is altijd welkom. Maar nu even niet.

Je gaat iets kopen wat jezelf opgeleid heb, ajax is gekke louwietje niet

Nee, maar ik denk dat deze jongen op z'n knieen terug wil naar Ajax.
Ik kan me niet voorstellen dat hij gelukkig is in Leipzig.
Hij speelt die drie halve spitsen in Leipzig niet uit de basis.
Allemaal speculaties die men als feiten wil verkopen.

Zo goed is die vent niet

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3040
2.PSV3013
3.Feyenoord2818
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder131
S. HallerAanvaller139
D. TadićAanvaller135
S. BerghuisAanvaller125
David NeresAanvaller123
D. KlaassenMiddenvelder102
R. PasveerKeeper100
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

2 fans
Aanvaller, 19 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 RB Leipzig 4 0 0 0
2020/2021 Ajax 12 3 0 0
2020/2021 Jong Ajax 17 9 3 0
2019/2020 Ajax U19 3 1 1 0
2019/2020 Jong Ajax 13 7 2 0
Laatste voetbalnieuws

Valentijn Driessen: ‘Ajax maakt nu echt werk van vervanger voor Haller’

Ajax maakt werk van de komst van Brian Bobbey, zo weet Valentijn Driessen. De Amsterdammers willen de spits van RB Leipzig komende transferperiode graag huren om het gemis van eerste spits...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren