Eigenaar van Manchester City meldt zich voor ADO Den Haag

Vrijdag, 15 oktober 2021 om 17:48Jeroen van Poppel • Laatste update: 17:55

City Football Group toont belangstelling voor de overname van ADO Den Haag, zo meldt het Algemeen Dagblad. De investeringsmaatschappij, die Manchester City en tal van andere clubs in de portefeuille heeft, voert sinds vorige week gesprekken met de directie van de noodlijdende club. ADO heeft nóg een ijzer in het vuur, want er is ook een Japanse overnamekandidaat in het spel.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

80 reacties (laatste reactie door droppie)

ADO City FC. Klinkt wel lekker internationaal. Alleen nog de ooievaar blauw kleuren

15 oktober 2021 om 18:15

In die snavel passen wel wat oliedollars volgens mij

15 oktober 2021 om 18:35

Jammer dat ze geen pelikaan als symbool hebben gekozen

15 oktober 2021 om 19:24

Andres de naam Ado zal dan vervallen neem ik aan. Den Haag City FC. Wel handig, relatief gezien zeer goedkoop, talenten kunnen hier goed rijpen. Stap naar Eredivisie niet groot. Rest in KKD zijn zo arm dat amper concurrentie is.

15 oktober 2021 om 20:04

Gewoon weer FC Den Haag zoals de veel Hagenezen de club nog altijd noemen.

16 oktober 2021 om 10:16

Kunnen ze liever Pino als nieuwe mascotte nemen.

16 oktober 2021 om 15:14

Ze gaan echter nooit CL spelen, ookal wordt er 10 miljard ingepompt. Er mogen namelijk geen 2 teams van dezelfde eigenaar uitkomen in dezelfde competitie.

Ze kunnen de naam ADO (alles Door Oefening) dan beter vervangen door Alles Door Overnames

15 oktober 2021 om 22:26

Afgedaald Door Opportunisme zou ook best kunnen, blijft zonde en hoop ook echt dat een oldskool volksclub als ADO met zijn mooie fanatieke aanhang voor het betaalde voetbal behouden blijft.

15 oktober 2021 om 23:23

Alles Door Olie, zou ook nog een optie kunnen zijn :P Ik ben het wel eens met fanaticus, er zijn een aantal leuke clubs verdwenen en dat gun je niemand.

Ado Den Haag City FC, mooi in het lichtblauw aan de gang en heel de ED aan flarden schieten met city jeugd. Heerlijk.

15 oktober 2021 om 17:59

Vreselijk, deze rijke gasten verpesten de voetballerij. Ik moet me al serieus motiveren om Champions League te gaan kijken. De Eredivisie vind ik nog leuk, clubs hebben nog hun eigen identiteit. Ik kijk momenteel liever naar Twente - Heracles dan naar City - PSG en dat meen ik oprecht.

15 oktober 2021 om 18:04

Vind je? Liever een club als ADO kapot dan een buitenlandse investeerder die duidelijk een visie binnen de club neerzet, investeert in faciliteiten/werkgelegenheid en connecties heeft die niet alleen ADO als club voordeel leveren, maar ook de stad van Den Haag? Om maar te zwijgen over de kwaliteit van 't Nederlands voetbal dat omhoog zal gaan?

15 oktober 2021 om 18:22

Waar moet je jezelf motiveren om cl te kijken,kijk dan niet gewoon...

15 oktober 2021 om 18:24

Nee. Liever een club als ADO dat op eigen kracht weer gaat bouwen. Stap voor stap op een gezonde manier, met betrokken mensen (hagenezen) en met behoud van cultuur en identiteit. Wat heb je er aan als de club een compleet vreemdelingen legioen wordt, aangestuurd door een paar mannen vanuit de zandbak. Dan kun je bij wijze van spreken net zo goed een nieuwe club oprichten, heeft dan niets meer met de mooie club ADO te maken.

15 oktober 2021 om 18:28

Als je op sterven na dood bent dan heb je weinig keuze meer he. Vind het niet zo'n gekke gedachte eigenlijk?

15 oktober 2021 om 18:31

Marieke, wat ik bedoel aan te geven is dat het plezier hiermee verloren gaat. Ik kijk niet meer uit naar de Champions League speelrondes en dat vind ik erg jammer. Ik word niet vrolijk van het bij elkaar gesprokkelde sterrenensemble van PSG. Dat team heeft geen eigen identiteit, helemaal niets.

15 oktober 2021 om 18:31

Mijn Optiek

Sorry dat ik het zo moet zeggen maar die sentimenten die je aanhaalt vind ik echt rotzooi. Ja nogmaals sorry dat ik het zo zeg maar het is gewoon poep. Ik weet er geen beter woord voor te vinden. En dan zeg je nog dat je beter een nieuwe club kunt oprichten... Ja mijn ballen doen gewoon pijn van het lachen. Vraag me niet hoe, mijn huisarts weet het ook niet. Maar het gaat gewoon nergens over. Een grote daadkrachtige club voor een stad als Den Haag is echt een aanwinst. Stel je voor dat ADO onder nieuw bewind gewoon Europees kan spelen. Weetje wat er dan gebeurt in Den Haag? De stad ontploft dan. In mijn ogen, alles wat groei stimuleert binnen het voetbal is gewoon welkom. Stel dat we over een aantal jaar meerdere clubs de CL in kunnen sturen. Dan krijgen we magische avonden op Nederlandse bodem. Geweldig toch? Dat verdienen we toch?

15 oktober 2021 om 18:34

Ik denk dat "liever" hier het sleutelwoord is; dat is dus blijkbaar niet haalbaar. In de basis heb je als ADO Den Haag toch de kans om een club voor en door Hagenezen te maken? Het is letterlijk het doel om de cultuur en identiteit te creeren en bewaren; dat is duidelijk niet gelukt - aangezien ze nu op de rand van de afgrond staan.

15 oktober 2021 om 18:39

@Mijn Optiek, clubs hebben vrijwel altijd eigenaren en lokale mensen zijn ook niet altijd even zuiver op de graad. Het belangrijkste is dat er structureel verstandig beleid wordt gevoerd, met een duidelijke visie en waar het voetbal uiteindelijk leidend is. City Group heeft laten zien daartoe in staat te zijn. Het is altijd afwachten, maar ik zie het best een succes worden. En voor de lokale jeugd is een succesvolle profclub nog altijd beter dan een amateurclub.

15 oktober 2021 om 18:52

@mijn optiek, juist lekker toch om naar Champions league te kijken nu? Hoeveel jaren steken deze sjeiks hun geld in voetbal? En hoeveel champions league titels hebben zij behaald? Chelsea wat nu voornamelijk draait op hun eigen vermogen, wint van City die elke jaar miljoenen steken in de club, met de finale.

15 oktober 2021 om 19:05

@mijnoptiek Dan ben je echt een van de weinigen. Veel kijkplezier

15 oktober 2021 om 19:20

Pardon? Dan heb je het vroegere FCDH en ADO niet goed gevolgd en heb je geen idee waar je het over hebt. Sorry hoor.

Het is al jaren kommer en kwijl met bestuursleden, directeuren en trainers. Allemaal legen hulzen die niet met geld kunnen omgaan en geen inzicht hadden om een goede jeugdopleiding op poten te zetten, om maar te zwijgen over goed scoutingsnetwerk voor zowel jeugd als 1e elftal.
Er is genoeg talent in Den Haag dat al vroeg wordt weggekocht door Ajax, Feyenoord, PSV of richting Sparta vertrekken vanwege de jeugdopleiding die ze daar hebben.

Als je de oranje elftallen doorloopt tref je genoeg jongens aan die uit Den Haag en omgeving komen. Ake, Zirkzee, pascal struijk als goede voorbeelden. Kan er nog wel op meer komen.

Die Chinese overname is alleen maar list en bedrog geweest en kwam zijn betalingen niet na. Daarom staat ADO er zo beroerd voor momenteel.

Als ADOfan schaam je natuurlijk kapot en hoop je dat de situatie wordt opgelost. Zodra een overname van City beklonken wordt ben ik positief gestemd. Niet alleen Manchester is mooi opgebouwd. Maar ook andere City-group ondernemingen zijn succesvol en betrouwbaar gebleken.

15 oktober 2021 om 19:40

Zoals toen met die Haagse Behangkoning, die ook bij Swansea zat. Ben z'n naam effe kwijt.

15 oktober 2021 om 20:09

John van Zweden
Dat is een ander verhaal. Veel mooier.

15 oktober 2021 om 20:20

Dat ben ik zeker met je eens maar voor een club als Den Haag is het wel de redding misschien. Trouwens voor Feyenoord b.v. zou het ook de redding kunnen zijn om aan te sluiten bij de internationale top. Dat gaat denk ik niet op eigen kracht/vermogen lukken. Dat hoef je niet erg te vinden maar dan moeten ze ook niet elk seizoen verwachten dat ze bij de eerste 2 of 3 eindigen.

16 oktober 2021 om 00:24

@ Mijn optiek

Je krijgt weinig steun in de reacties maar ik begrijp je volledig en ben het ook met je eens. Ik snap ook niet dat er zoveel mensen plezier hebben in al deze plastic voetbalclubs. Ik heb het altijd gezegd dat ik liever kijk naar ADO onderin de jupiler league met enkel Hagenezen dan ADO als kampioen van Nederland met een vreemdelingen legioen. Mag toch hopen dat men bij ADO ook liever failliet gaat dan de identiteit de deur te wijzen.

16 oktober 2021 om 02:14

Mijn Optiek, ondanks de vele negatieve reacties ben ik het ook volledig met je eens. Als er zelfs reacties komen met amateurvoetbal in Den Haag, ben ik helemaal afgedwaald. Als ADO kapot gaat, kan er evt een mooie doorstart komen met een nieuwe club daar. En dat kan ook prima in het betaalde voetbal als je de licentie overneemt. Een faillissement hoeft echt niet het einde van het profvoetbal te betekenen. Misschien zelfs gewoon een frisse start met veel lokale spelers. Maar dat wordt door meerdere niet gezien.

15 oktober 2021 om 18:29

Die City jeugd die we jaarlijks in Nederland zien bakt er anders vrij weinig van. Af en toe een leuke speler maar genoeg spelers die in de keuken kampioen divisie geen potten breken.

15 oktober 2021 om 18:31

Lijkt me duidelijk dat wanneer ADO onderdeel wordt van de city group de doorstroom en focus op NL wat anders zal zijn

15 oktober 2021 om 19:02

Dat zal wel meevallen denk ik, elk seizoen 15 andere spelers huren. Moet je een goede trainer voor de groep zetten die daar een team van kan smeden in één zomer, waar City misschien aan het einde van augustus pas de definitieve huurlingen krijgt. En de meesten zijn 18-19.

Pep nieuwe trainer van ADO?😝

15 oktober 2021 om 19:04

Gio van Bronckhorst lijkt mij de geschikte man. Staat hij nog onder contract bij deze City sjeik?

Lekker man binnenkort hebben we overal een paar sjeiks weg identiteit van alle clubs krijgen we straks wel de Icardi's en Mahrez'en bij ADO maar wat maakt het uit !

15 oktober 2021 om 18:28

Laat ADO dan lekker failliet gaan?

Je kunt ADO al makkelijk kopen en besturen met het het jaarsalaris van een Kevin De Bruyne. Als ze wat geld in die club willen pompen, laat ze dan.

Dus nog twee weken en als niemand dan miljoenen betaald, is het over en uit voor ADO.

Wat een soap, ik heb oprecht te doen met alle ADO supporters. Ik weet niet of je vrolijk of verdrietig van dit nieuws moet worden. Dit lijkt misschien leuk, maar uiteindelijk valt het achteraf vaak tegen. Ach, dat weten de Hagenezen zelf inmiddels ook wel.

16 oktober 2021 om 00:17

je weet het niet? verdrietig. Liever failliet!

Dat zou pas geweldig zijn. De eigenaar van City heeft zoveel gedaan voor de club. Als hij ook maar een fractie van die inzet bij ADO zou tonen zou de club in de toekomst een hele stabiele Eredivisie middenmotor kunnen worden. En dan heb ik het niet over dat oppervlakkig geld pompen in de selectie. Ik spreek dan van de transformatie die City heeft doorgemaakt in alle lagen van de club. Van faciliteiten totaan de spelerswaar.

16 oktober 2021 om 00:18

Van de volksclub van Manchester tot de meest plastic club in de wereld. Prima, iedereen heeft een ander idee van geweldig.

Dat zou mooie zijn voor ado een verdrag met Manchester City, kan ado mooie profiteren van spelers Manchester City

15 oktober 2021 om 18:17

Verdrag? Dan wordt ADO gewoon onderdeel van de city group, joh.

15 oktober 2021 om 18:31

Ja klopt maar verdrag met speler is dan makkelijk gesloten met Manchester City

15 oktober 2021 om 19:54

Alleen in formele zin ja

In tegenstelling tot vele andere organisaties die clubs opkopen is dit wel een potentieel succesverhaal. Bijna alle clubs waar deze organisatie hun tanden in zet is succesvol. Ik ben benieuwd...zpu mooi zijn voor het voetbal in nederland.
Dan ook red bull nac of zo en dan kun je zo een veel sterkere eredivisie krijgen

15 oktober 2021 om 18:09

Ik vind Red Bull Breda nog best wel lekker in de mond liggen. RB Alkmaar en RB Arnhem zou ook nog kunnen.

Dit zou toch wat zijn voor ADO. Het is natuurlijk enorm jammer dat de derde stad van het land niet een voetbalteam heeft wat goed presteert, denk dat het met wat oliegeld meer dan goed moet komen.

ADO City, ik voel hem wel hoor. En dan van geelgroen naar blauwwit 🤣

Nee, zou een prachtig iets zijn voor ADO. De schulden die ze hebben zijn het equivalent van twee maandsalarissen voor toppers bij Man City, dat drukken ze zo even weg. Er zit absoluut potentie in een ADO Den Haag, toch de enige club in één van de grootste steden van NL.

Dus of een Japanse overname of een Arabische overname, ik ben benieuwd. Mis alleen nog Red Bull in dit lijstje, zou toch wel haast verwachten dat zij zich ook willen melden. Zeker omdat ze in het verleden wel vaker hebben benadrukt een club in Nederland te willen hebben.
Mocht het een Arabische overname worden, dan vraag ik me af of ze het voor elkaar kunnen krijgen om van ADO een kampioenskandidaat kunnen maken.

15 oktober 2021 om 18:32

Zolang red bull Max Verstappen heeft hebben ze geen club nodig in NL

15 oktober 2021 om 18:57

Zeker waar, maar zelfs toen ze Max al hadden, wilden ze alsnog een voetbalclub in Nederland overnemen. Vorig jaar stonden hier meerdere artikelen van online.

Grenzen dicht! Arabieren binnen laten? Ben je gek joh. Ja maar hij brengt miljoenen met zich mee. Ah jajaa komt u maar, meneer de heilige, welkom welkom! Agh hypocriet gedoe, zoals de vele Newcastle fans. Bah. Oliestaten die clubs overnemen, wat een geweldige ontwikkeling. Ado back to its glory uhm!

16 oktober 2021 om 18:19

Daar isnie weer meneer Midden Oosten hater, get a life, levenslijn voor ADO, en als ze willen in 3-5 jaar meedoen om europees voetbal.

16 oktober 2021 om 21:18

Wat heeft het Midden oosten hier mee te maken slimbo. Agh.

Chris Woerts zal vanavond wel weer stellen dat dit zo goed als zeker doorgaat. Om er vervolgens nooit meer iets van te horen totdat de volgende naam gedropt wordt.

Hopen dat ze dan ook meteen een Nike deal eruit halen en met Nike gaan voetballen.

Weet je, gouden greep. Je hebt directe lijnen met de politiek in Den Haag. Speel je top van se Eredivisie, dan zitten die toch in de skyboxen.
Met de halve VVD kun je tweewekelijks taxverlagende maatregelen bespreken.

Ik vind de kleurencombinatie geel groen wel niet geschikt voor topvoetbal. Leuke kleurcombi boor een hoofdklasser.
In Nederland ontbreekt een club in het blauw in de top. Wordt groen/geel het uitshirt

Die kunnen een eigen interne competitie gaan beginnen.

15 oktober 2021 om 23:29

Van Super League naar Oil League is maar een kleine stap

Nou ik denk dat ze beter voor die City eigenaar kunnen gaan dan voor die Japanners. Dat is toch weer ver weg en net als die Chinezen een andere mentaliteit en cultuur. Die sjeiks hebben hier ervaring mee in Europa. En Den Haag is de derde stad van Nederland, er moet toch een stuk meer uit te halen zijn dus ik snap de interesse.

Echt iets Nederlands weer he, Het is ook nooit goed; ADO die straks niet meer bestaat in de ED is pijnlijke, maar een overname is ook niet goed, wat is het nouu jezeuss. Laat die Sheikh lekker geld pompen in ADO, De grootste club uit de Regio Haaglanden zou een van de 3 grootsten van NL moeten zijn, dat is hun identiteit! Daar horen ze thuis, ADO mag van mij de plek van PSV overnemen een nieuwe moderne grote NLse club worden! Het is wat het is en we kunnen er niks aan doen dat voetbalclubs nu grote commerciële winstgevende bedrijven zijn zolang wij het kijken en ons erin interesseren, Ik juich het dan ook zeer toe als Mansour de club overneemt, Ik gun de stad Den Haag een grote club

Voor alles en iedereen die aangeeft met pijn in de ogen te kijken naar de ‘verpaupering’ van het voetbal door rijke investeerders: Jullie kunnen gewoon beter langs de lijn staan bij een plaatselijke amateurvereniging onder het genot van een pilsje of een bak koffie. Zo kun je helemaal opgaan in de geweldige kernwaarden en ‘identiteit’ van de club, en je verbondenheid ook behouden. Voetbal is passie maar voetbal is ook business. En als Ado juicht, komt de passie vanzelf wel los. Dan maakt het echt niet uit waar het geld vandaan komt. Ado staat momenteel op het randje van instorten en een investeerder bied hulp. Banen blijven intact, economische werking neemt toe, Nederland krijgt er een Europese speler bij, Den Haag (en daarmee ook Nederland) wordt nog meer op de kaart gezet. Iedereen met logisch verstand ziet de voordelen maar sommigen moeten natuurlijk weer azijn produceren. Leer accepteren dat het voetbal ook evolueert of kijk gewoon niet. Jullie zijn vrij om je te verdiepen in een andere sport.

15 oktober 2021 om 23:19

Nederland krijgt er een Europese speler bij en Den Haag en daarmee ook Nederland wort nog meer op de kaart gezet?

Ik denk dat jij een geromantiseerd beeld hebt van wat een investeerder als de City Group met een club als ADO gaat doen. Die groep is sinds anderhalf jaar ook eigenaar van Lommel en dat is op dit moment nog steeds een middenmoter in de 1e klasse B van België.
.

15 oktober 2021 om 23:41

Orwell, je moet dit niet al te serieus opvatten, een grote mond vanuit Den Haag is vaak 1 met een fikse knipoog. Dus wanneer er zo'n grote oliebaas aanklopt kun je er op wachten dat ze daar opmerkingen over maken en die moet je met een korreltje zout nemen. Als het tot een overname komt, zijn ze al blij dat hun club kan voortbestaan en dat kan ik begrijpen.

16 oktober 2021 om 00:04

Lommel is wellicht nog niet zo succesvol, maar veel andere City group verenigingen hebben recentelijk wel echt successen geboekt. Het is in ieder geval een degelijk organisatie, waarbij Ado beschikking krijgt tot verbeterde trainingsfaciliteiten, scoutingsnetwerk en analyses

Een investering dat zijn vruchten zal plukken klinkt best aardig. Een grote (belangrijke) stad hoort naar mijns inziens een welvarende club te hebben. Als je optimaal wilt groeien, hoor je ergens te beginnen. Niet geschoten is altijd mis.

Als ik aan Den Haag denk dan denk gelijk ik aan Haagse Sjonnie. Hier komt dan een ... moskee. Of '' geef me nou maar je chef, want anders kom ik effe naar je toe''. Waarom zou je in hemelsnaam ADO Den Haag willen kopen? Dit is oprecht een serieuze vraag hoeveel potentie zit er in deze club of stad? Voel je vrij om te reageren. Als je Excelsior koopt met een groeiend Rotterdam zou ik het begrijpen, maar Den Haag dat gaat toch niet spannender worden dan wat het nu is.

15 oktober 2021 om 23:57

Mackolik, de gemeente Rotterdam heeft ongeveer 650.000 inwoners en 3 Bvo's. De gemeente Den Haag heeft ongeveer 550.000 inwoners en 1 BVO. Even ter verduidelijking, dat zijn meer inwoners dan in heel provincie Drenthe en ongeveer 90% qua inwonertal van de provincie Groningen. Het is nu niet bepaald dat Den Haag een dorpje is (alhoewel sommige Hagenezen het prachtig vinden om te vertellen dat ze het eigenlijk wel zijn vanwege het ontbreken van stadsrechten en het gekscherend een dorp noemen).

16 oktober 2021 om 13:40

@droppie bedankt voor je reactie en onderbouwing. Maar waar zou een investeerder zijn geld in terug moeten verdienen als het ADO bijvoorbeeld overneemt? Lijkt me leuk om jouw idee daar over te horen. Bijvoorbeeld hoe spannend is de Merchandising van ADO en hoeveel geld komt er in het laatje dit zijn wel vragen die ik als investeerder zou hebben. Maar wellicht zien deze investeerders wel toekomst in de club en potentie in de stad.

17 oktober 2021 om 03:01

@mackolik, dat blijft altijd een gok. Manchester City stelde voor de overname ook tientallen jaren voor de overname niks voor. Je zou het haast de ADO van Engeland kunnen noemen. Natuurlijk is het wel zo dat Engels voetbal in meer landen te zien is dan Nederland, maar goed aan de andere kant kost het ook minder om van ADO een club te maken die Europees voetbal kan halen. Ongeacht welke club dan ook, wanneer er succes is dan verkoop je ook meer dingen. Het zal ongetwijfeld wat langer duren, maar niks is onmogelijk, een AZ met toch wat minder achterland dan Den Haag lukt het ook, en die speelden in de jaren 90 ook nog gewoon eerste divisie.

O dat is echt even schrikken. Dan toch liever failliet en weer opnieuw beginnen bij de amateurs.

Fijn om namen te horen die ook degelijk bekend zijn met Europese standaarden. Met zo'n partij achter ADO kan er wat stabiliteit komen bij de club van de 4 stad van NL?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.FC Emmen3011
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
S. SteijnMiddenvelder1710
V. BesuijenAanvaller176
L. KoopmansKeeper170
A. ĆatićAanvaller163
T. VerheydtAanvaller1611
E. RottierAanvaller80
J. AmofaVerdediger160
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren