Pedri kost een miljard euro: ‘Het plafond is nog lang niet bereikt’

Vrijdag, 15 oktober 2021 om 09:24 • Laatste update: 09:28

Barcelona brak donderdag het contract van Pedri open en verlengde de samenwerking met vier jaar tot de zomer van 2026. De verbintenis van de achttienjarige middenvelder annex Spaans international bevat een afkoopsom van liefst een miljard euro. “Zo overspannen is de voetbalwereld nu”, zegt sportmarketeer Frank van den Wall Bake vrijdag in gesprek met het Algemeen Dagblad. In Spanje hebben bijna alle voetballers hoe dan ook een dergelijke transferclausule, al varieren de bedragen enorm.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door isco24)

Elke keer als er een contract in Spanje wordt getekend wordt er weer een artikel gewijd aan de enorme afkoopsom...

Dit is verplicht in Spanje, dús, om te zorgen dat de clubs het zelf in de hand houden, wordt het bedrag op deze hoogte gezet. Niet omdat hij alleen maar voor dat bedrag mag vertrekken.

15 oktober 2021 om 09:35

Staat ook gewoon in alinea twee uitgelegd, goedemorgen.

15 oktober 2021 om 09:41

Dat weet ik ook wel, maar waarom er een uitgebreid artikel van maken, als dat de enige reden is voor die hoogte.

Niemand die een miljard gaat betalen voor Pedri, maar ze suggereren hier dat dat wel gaat gebeuren. Toen Affellay kwam, had hij geloof ik 100 miljoen in zijn contract staan, Fati heeft 400 miljoen.

15 oktober 2021 om 09:46

Ja maar het kan niet vaak genoeg benoemd worden, want nu al zijn 90% van de reacties hier van mensen die blijkbaar niet weten hoe het werkt in Spanje.

15 oktober 2021 om 10:45

Goedemorgen maar jullie weten exact dat niet 90% maar 95% dit niet weet en weer discussies gaat opleveren.

Sorry dat ik het zeg maar dit moet al in de 1e regel staan.

15 oktober 2021 om 11:05

Dus klopt de titel niet. In de titel staat namelijk dat hij een miljard kost.

15 oktober 2021 om 11:54

Bedankt dat je het even meldt oelie, dit hadden we zelf niet kunnen bedenken.. of lezen in het artikel. Misschien dat je ook had kunnen bedenken dat dit vz clicks en reacties dus geld oplevert?

15 oktober 2021 om 09:39

Inderdaad, wat een suggestieve titel. Alsof Barca deze jongen niet verkoopt als er morgen een club 200 miljoen zou willen betalen... oftwel aan 'amper'1/5de van zijn 'waarde'.

En daarnaast die stelling 'het plafond is nog lang niet bereikt'... Ik denk eerlijk gezegd dat er niet veel rek meer zit op de transfersommen hoor. Misschien dat er ooit eens 250 miljoen zal betaald worden maar no way dat we naar 350-400 miljoen gaan.

Al snap ik ook wel als we voldoende tijd en de inflatie in rekening nemen, dat mijn bovenstaande stelling binnen pakweg 100 jaar misschien niet meer opgaat Maar in de nabije toekomst is de limiet wel bijna bereikt volgens mij.

Mooi man, nu maar hopen dat er iemand zo gek is om dat af te kopen. Ben je meteen uit de schulden.

15 oktober 2021 om 10:04

Ik denk dat Barca met de helft ook al gelijk akkoord gaat

15 oktober 2021 om 10:15

En daar weer een kwart van ook wel gok ik..

15 oktober 2021 om 10:46

Eigenaar van Newcastle be like: "Hold my oil"

Lachwekkend en om te huilen tegelijk..

Tja dat krijg je als elke oliesheik ter werled FM in real life gaat spelen. Blijft niet erg veel meer over van de sport op topniveau.

15 oktober 2021 om 09:40

Er zijn natuurlijk wel nog enigzins limieten door de Ffp... Zonder dat zouden clubs als Man City, Chelsea en, sinds kort, Newcastle elke transferperiode een budget van 1 miljard euro hebben

15 oktober 2021 om 10:31

Ik moet eerlijk toegeven dat ik me niet heel erg in die ffp verdiep, maar volgens mij weet elke rijke club hier toch aardig omheen te werken. Als je Messi, Neymar en Mbpappe in de spits hebt lopen, werkt die regel volgens mij toch niet helemaal zoals hij hoort te werken.

15 oktober 2021 om 10:52

Komt er in het kort op neer dat een club niet meer mag uitgeven dan er binnenkomt. In jouw voorbeeld van PSG is Messi bijv transfervrij gehaald.. net als Ramos, Wijnaldum en Donnaruma. Die krijgen allemaal een tekensom die bij elkaar waarschijnlijk nog niet zo hoog zijn als de transfersom van 1 topspeler. Neymar is een aantal jaar geleden al gehaald, zelfde geldt voor Mbappe. PSG haalt makkelijk meer binnen dan ze uitgeven aan alleen Neymar (ondanks het hoge bedrag) dus het kan opzich prima binnen de regels.

15 oktober 2021 om 11:48

De salarisuitgaven zitten ook gewoon in de FFP. En die zullen bij PSG onderhand wel exorbitant zijn.

15 oktober 2021 om 13:36

En volgens mij staat zelfs Neymar als transfervrij in de boeken. Want volgens had die sjeik het geld op de rekening van Neymar gestort en heeft die zijn clausule daar van betaald aan Barcelona. En als tegen prestatie is Neymar het uithangbord voor het WK.

1 miljard voor een speler? Daar geloof ik echt helemaal niks van. Volgens mij is er geen enkele club die dat überhaupt kan betalen door de FFP regels en die worden de komende jaren echt niet zo ver opgerekt, ook niet na 20 jaar, waardoor dat wel mogelijk is.

15 oktober 2021 om 09:40

Is uiteraard gewoon om clubs af te schrikken, een clausule van 200 miljoen wordt gewoon afgetikt door een city of PSG. Vandaar een miljard, mocht er iemand komen met 500 miljoen (bijv) dan denk iik dat Barca daar gewoon mee akkoord gaat.

15 oktober 2021 om 09:42

Als er iemand met 150 miljoen komt, kan Barcelona het vandaag de dag economisch niet verantwoorden als ze dat zouden weigeren. Zelfs met een bod van 100 miljoen.

15 oktober 2021 om 09:51

Mijn 500 was dan ook maar slechts een voorbeeld.

15 oktober 2021 om 10:03

Dat begrijp ik, maar de beste man uit dit artikel roept dat hij verwacht dat een speler 1 miljard opbrengt en daar dus voor wordt verkocht. Dat is echt een lachwekkend statement.

15 oktober 2021 om 10:17

Thenry. Dat is natuurlijk niet waar. Een bod van 100 miljoen zou ten eerste weinig uitmaken op een schuld van ruim 1 miljard. Ten tweede is Barcelona - hoe vervelend ook voor veel VZ leden- een half jaar geleden door o.a. Forbes uitgeroepen tot meest waardevolle voetbalclub met een waarde van 4 miljard.

Of ze daadwerkelijk zóveel waard zijn, is natuurlijk niet per se te meten. Wat wel een feit is, is dat Barcelona nog altijd 1 van de grootste en meest waardevolle clubs ter wereld is.
Zou Fortuna nou een bod van 100 miljoen krijgen, ja die moet direct worden geaccepteerd.

15 oktober 2021 om 10:57

Een half jaar geleden zeg je.. dat is voor hun sterspeler gratis de deur uitliep. Ik heb niks tegen Barca, maar je kan niet met droge ogen zeggen dat dat geen (enorme) impact zal hebben op de clubwaarde. Mercedes zonder Hamilton zou ook enorm in waarde dalen. Ik ben dan ook beniewd hoe de cijfers aan het eind van dit jaar uitpakken.

15 oktober 2021 om 11:25

@isco: als je als een goede huisvader handelt, dan kan je vandaag de dag een bod van 100 miljoen (+/- 10% van hun openstaande schuld) mijn inziens moeilijk weigeren.

Vergeet ook niet dat zowat elke speler aanzienlijk wat van zijn loon heeft moeten inleveren zodat de club verder kon. Welk signaal geef je dan aan die spelers als je een bod van 100 miljoen weigert?

Ik vind het trouwens helemaal niet vervelend dat Barcelona de meest waardevolle voetbalclub te wereld is (zou zijn) maar het feit dat ze momenteel een bod van 100 miljoen zouden weigeren zou wel passen in het financiele beleid dat Barcelona de afgelopen heeft gevoerd.

15 oktober 2021 om 11:58

MR United. Oh nee zeker. Dat zal een immense waardedaling kennen, maar waar denken we dan aan? 1 miljard dalen zal het niet, zeg 600 miljoen.
Dan zit je nog op 3.4 miljard aan waarde en dat maakt ze nog steeds een top-5 club qua waarde.
Daarom zijn bedragen van 100 miljoen nog 'makkelijk' te weigeren omdat juist die spelers een groot deel van de waarde vertegenwoordigen. Als die spelers verkocht gaan worden, wordt de club ook minder waard en dan pas moet men bang zijn dat Barcelona een subtopper gaat worden.

15 oktober 2021 om 12:02

Thenry, Sorry. Ik doelde ook niet per se op jou hoor, maar velen van VZ zien graag Barcelona in de fase waarin het nu zit en dat is prima. Iedereen heeft het recht op zijn/haar voorkeuren of juist afkeuren, maar we moeten we reëel blijven.

En daarom zal een bod van 100 miljoen op een speler van Barcelona ook echt zeker niet geaccepteerd worden, dat zou betekenen dat eigenlijk Barcelona binnen 1 zomer leeg gekocht kan worden + als je je topspelers/potentiele topspelers verkoopt voor een bedrag van 100 miljoen en je niks kan terugkopen. Wat voor signaal geef je dan af aan je grootste inkomstenbron, je supporters en cules? Dat je het opgegeven hebt en dan leg je eigenlijk de club in handen van 'het geluk'. Zo van 'nou, we zien wel waar we eindigen zonder Fati, Pedri, Frenkie etc.' maar gelukkig hebben we 500 miljoen afgelost. Nog maar 600 miljoen te gaan.. Maar dat verdienen we vast wel terug met prijzengel... oh wacht

Haha dit is nu het probleem van Barca. Wat een belachelijke afkoopsom. Ze lijken niet van schulden af te willen, maar spelers te behouden. Maar wel janken als deze speler aan het eind transfervrij weggaat.

15 oktober 2021 om 09:48

Jij snapt het niet helemaal. Barca kan hem altijd verkopen, dus afkoopsom zegt niets en is er puur ter verplichting. Elke spelers heeft een afkoopsom en er zijn er genoeg die idioot hoog zijn. Dit is puur omdat ze niet willen dat een club Pedri voor bv 100 mln kan oppikken zonder dat Barca dat wil. Als er dadelijk echter een club komt met
150mln kunnen ze altijs zeggen dit doen we.

15 oktober 2021 om 09:48

Vamos_sevilla…Volgens mij snap jij totaal niet waarom dit bedrag zo hoog is. Elke keer heb je weer van die mensen die het belachelijk vinden en totaal niet begrijpen wat het inhoudt

Met alle respect, maar hebben we hier nou echt de mening van een sportmarketeer voor nodig? Deze man vertelt werkelijk niks dat ik niet al tien keer eerder heb gelezen hier op Voetbalzone in de commentsectie, of op andere voetbalwebsites/fora.

Zucht, mensen mensen, iedereen die roept dat dit een belachelijke afkoopsom is: in Spanje zijn clubs verplicht om een afkoopsom in het contract te zetten. Om zich in te dekken zetten de clubs die altijd belachelijk hoog. Dat betekent echter niet dat een club die som ook zal moeten betalen. Er zal onderhandeld worden, en er zal uiteindelijk gewoon een marktconforme prijs betaald worden. Die afkoopsom zegt echt helemaal niks, is puur een formaliteit. Hoe vaak moet dit nou nog uitgelegd worden?

Ach het klinkt heel stoer van Barcelona om zo'n enorme clausule in het contract te zetten maar als er bij wijze van 100 miljoen geboden wordt dan maken ze de deal snel rond.

15 oktober 2021 om 10:01

Ik vraag me zelfs af of Barcelona het vandaag de dag economisch kan verantwoorden om een bod van pakweg 75 miljoen kan weigeren voor een speler die ze voor 5 miljoen gekocht hebben.

Waarom is dit zo bijzonder. Real heeft al zulke afkoopsommen (zoals Benzema, die ook 1 miljard heeft als afkoopsom), maar daar worden dan niet 3 topics over gemaakt. Het is niet eens een primeur.

15 oktober 2021 om 10:08

Ja inderdaad Federico Valverde heeft dacht ik ook een afkoopsom van een Miljard. Niks bijzonders

Heeft er misschien recentelijk een rijke prins uit het Midden Oosten zijn intreden gedaan in de voetbalwereld? Het eerste wat hij zal doen is nieuwe spelers aankopen. Zal me niks verbazen als veel clubs de komende tijd de afkoopsommen stilletjes ophogen.

Die afkoopsom is toch gewoon normaal in Spanje. Is verplicht en Pedri en Barcelona geven met deze afkoopclausule gewoon het sein af: wij zijn nog lang niet klaar met elkaar.
FC Barcelona wilt Pedri niet kwijt. Pedri wilt niet weg bij FC Barcelona.

De komende jaren zou het middenveld Gavi - Frenkie - Pedri wel eens een heel goed middenveld kunnen gaan worden. Zou wel heel erg mooi zijn (al zijn het dan wel drie ''licht gewichten''.

Verder: als Pedri daadwerkelijk wilt vertrekken, gaat hij heus wel weg voor een fors bedrag. Maar dat zal nooit 1 miljard zijn.

Ik heb onlangs aan mijn nieuwe paar schoenen ook een marktwaarde gekoppeld van € 150.000. Ben benieuwd of ik dit ga krijgen!
Iets erin opnemen is alleen mooi voor de vorm als er 100.000.000 wordt geboden is hij natuurlijk gewoon vertrokken haha

Afkoopbedragen in Spanje zijn al vrij lang absurd hoog. Doen we nu heel verbaasd dat er een nieuw plafond van 1 miljard is bereikt? Zou ze wel in 1x uit de financiële problemen helpen.
Misschien iets voor Newcastle...

15 oktober 2021 om 11:32

Het is puur een afschrikmiddel, als een club 1/10 hiervan biedt gaat Barca ook akkoord.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4953 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
F. KessiéMiddenvelder10
GaviMiddenvelder10
P. AubameyangAanvaller10
O. DembéléAanvaller10
RaphinhaAanvaller10
Jordi AlbaVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

7 fans
Middenvelder, 19 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 13 augustus
Cody Gakpo heeft inmiddels contact gehad met Erik ten Hag over een transfer naar Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren