Zware Nasri zorgt voor verbijstering met voorkomen tijdens benefietduel

Woensdag, 13 oktober 2021 om 20:18 • Laatste update: 21:37

Samir Nasri is woensdagavond onderwerp van gesprek op social media. De 34-jarige oud-middenvelder, die vorige maand officieel een punt zette achter zijn loopbaan, maakte zijn opwachting in een benefietwedstrijd tussen een team van legendes van Olympique Marseille en een UNICEF-elftal, met onder meer Éric Abidal, Patrick Kluivert, David Trezeguet en Arsène Wenger als trainer. Nasri verscheen echter niet bepaald afgetraind aan de aftrap van het duel in het Stade Vélodrome.

Nasri, 41-voudig international voor Frankrijk, maakte eind september officieel bekend te stoppen als profvoetballer. Door een dopingschorsing van achttien maanden verdween Nasri langzaam maar zeker uit de spotlights. De voormalig middenvelder van Olympique Marseille, Arsenal, Manchester City, Sevilla en Antalyaspor speelde na zijn dopingschorsing nog korte periodes voor West Ham United en Anderlecht, zonder al te veel succes. Nadat hij Anderlecht in de zomer van 2020 achter zich liet, ging zijn carrière als een nachtkaars uit.

“Na mijn vertrek voelde ik niet meer de motivatie. En terugkeren naar Frankrijk kon ik niet. Dan wilde ik alleen voor Olympique Marseille spelen”, zei Nasri vorige maand in gesprek met Le Journal du Dimanche. Olympique Marseille bleek echter niet geïnteresseerd, maar nodigde hem nu wel uit voor een benefietwedstrijd. Het team van legendes van de Franse club bestond verder uit onder meer Marcel Desailly, Robert Pirès, Djibril Cissé en Didier Drogba.

De fysieke staat van Nasri zorgt tijdens het duel echter voor de nodige opschudding op social media. Er wordt verbijsterd gereageerd op het voorkomen van Nasri, die afgelopen jaar in zijn periode zonder club onder de radar bleef. Op Twitter wordt hij bijvoorbeeld vergeleken met een michelinmannetje en Homer Simpson.Gerelateerd

Meer sportnieuws

73 reacties (laatste reactie door aqua1)

Haha hij heeft zelfs de houding al van iemand die jaren dik is

Tja, wat denk je? Als je stopt met topvoetbal kan je eindelijk eens genieten van paar Franse wijntje in de avond en croissantjes in de ochtend meerdere keren in de week, allemaal dingen waar ze (denk ik) minimaal van konden genieten al vanaf hun tienerjaren, dus nemen de meeste het ervan als ze eindelijk klaar zijn met topvoetbal, niets mis mee. Nadeel is dat je wel wat aankomt natuurlijk. Niet iedereen kan hun leven lang zo gedisciplineerd blijven als Seedorf en Robben(in het extreme)

13 oktober 2021 om 20:32

@maurootje

Ik weet het niet hoor. Enerzijds snap ik ook wel dat ze even willen genieten. Anderzijds zijn het topsporters, die weten hoe lekker het is om goed in je vel te zitten en een gezond lijf te hebben. Dat wil je dan toch ook de rest van je leven hebben? Ik ben slechts amateursporter, woog ooit 78 kilo en nu 10 kilo minder. Ik wil echt nooit meer naar die 78 kilo toe.

13 oktober 2021 om 20:40

@Vernon waar jij doelt is op overgewicht neem ik aan? Dit hebben meeste voetballers niet gekend dus kunnen ze er sneller die fout maken. Ik ben geen prof voetballer en geen amateur sporter, dus wat ik ga zeggen is pure aanname; maar wat ik denk is als je vanaf je 14e tot je 32e een strikt dieet volgt, geen/weinig alcohol, optijd slapen,repeat repeat etc, dat als je klaar bent, gewoon ff alles doet wat God verboden heeft(en vaak resulteert dat is snel aankomen want slecht eten,alcohol, slecht nachtritme) en je hoort wel eens dat geld veel verbloemt, maar wat jij zegt; ik denk dus dat types als Robben en Seedorf daar veel gevoeliger voor zijn van; “goed lichaam is gezond en goed in m’n vel, dus dat moet ik behouden” dat is natuurlijk wel het beste en dat type als Sneijder,Janssen en nu Nasri daar later pas spijt van krijgen. . En zodra je gewend bent aan eten wat je wilt drinken wat je wilt, is het moeilijk om weer het gezonde leven op te pakken; dat herken ik zelf ook wel.

13 oktober 2021 om 20:50

Geloof het of niet maar je kunt ook gewoon lekker in je vel zitten als je iets minder strak staat hoor.

13 oktober 2021 om 20:54

@Lierse1997, laten we dat ook niet vergeten inderdaad. Dat kan prima!

13 oktober 2021 om 20:55

Besef wel dat dit gewoon extreem is. Je kan een beetje overgewicht hebben, maar Nasri is in een tijdsbestek van 1 jaar van een fitte gast gegaan naar een volgevreten papzak. Als je zo snel zoveel wilt aankomen dan moet je gewoon dagelijks 6000 calorieën naar binnen werken. Dat is echt niet gezond, zowel fysiek als mentaal niet.

13 oktober 2021 om 20:59

Maak jezelf maar veel meer dingen wijs Lierse.

13 oktober 2021 om 21:03

Ben het wel met Mauro eens. Denk dat voetballers zo strak leven, dan wil je ook wel een tijdje doorslaan als je klaar bent. Lekker op de bank hangen, wijntje drinken, pizzaatje bestellen. Je mag heel lang nooit eens uit de bocht vliegen, dan zou ik daarna ook even flink de andere kant opgaan. Veel sporters hebben het totaal niet, maar bijvoorbeeld Sneijder en Van der Vaart wel. Om dat te veroordelen vind ik altijd wat makkelijk

13 oktober 2021 om 21:08

Ja maak jij jezelf maar wijs dat 50% van de Nederlanders zichzelf slecht in hun vel voelt omdat ze overgewicht hebben.

13 oktober 2021 om 21:11

Vergeet ook niet dat zijn stofwisseling tekeer gaat als een topsporter. Het is gewend dagelijks vele duizenden cal te verbranden op een optimaal dieet. Als je dan ineens totaal andersom doet en amper beweegt en veel eet dan kan je lichaam zo reageren. Het is een hele simplistische uitleg maar ik denk dat we het ons allemaal kunnen inbeelden.

13 oktober 2021 om 21:12

@ Medellin Waarom niet? Een citaat van de Dalai lama is me wat dat betreft altijd bijgebleven en gaf me een verhelderend inzicht: ‘het accepteren van imperfectie is ook een vorm van vrijheid’. Een motto wat ik mezelf inmiddels eigen heb gemaakt. Sport nog steeds fanatiek, maar heb het extreme op gebied van voeding op een gegeven moment los gelaten. Waarom? Ik kwam op een gegeven moment tot de conclusie dat ik juist daar niet gelukkiger van werd. Ik hou nou eenmaal van een drankje op zijn tijd en bovenal lekker eten. Dat dit gepaard gaat met een klein buikje fuck it. Mits het binnen beperken blijft uiteraard. Doordeweeks dan ook vooral gezond, s’weekends genieten.

13 oktober 2021 om 21:23

Ik denk eerder dat jij jezelf wat wijsmaakt Lierse. Prima dat jij je lekker voelt in je dikke vetpens, maar ik denk dat het gezonder is om daar juist ontevreden over te zijn. En dan heb ik het niet over een kilo te veel, maar echt overgewicht. En wat Nasri betreft, ik ben het Voetbalgogme eens dat je echt enorm moet hebben liggen schransen om in zo'n korte tijd zo'n vetklep te worden. Goeie genade zeg.

13 oktober 2021 om 21:28

Ah dan ga je er opeens maar vanuit dat ik een “dikke vetpens” heb?

13 oktober 2021 om 21:42

@vernon dan hoop ik dat je of vrouw bent of kleiner dan 1.70 want jouw gewicht is echt laag. En voetballers topsporters? ik weet niet, er is een gedeelte dat zich annu nu helemaal aftraind maar ik geloof niet dat er een voorliefde voor veel bewegen is bij de meeste voetballers, maar misschien is dat een vooroordeel. Hoe dan ook, als je plots stopt met intensief bewegen maar wel blijft voeden (en misschien nog ongezond ook) dan gaat het wel hard natuurlijk.

13 oktober 2021 om 21:42

Alleen als je evenveel blijft eten en de trainingen (soms 2 per dag), sportschool en de wedstrijden niet meer hebt, dan kom je in no time kilo’s aan. Tel daar een paar wijntjes bij op en het gaat helemaal hard.

13 oktober 2021 om 22:41

Nou was Nasri zelfs in zijn beste jaren niet hét toonbeeld van een profvoetballer zijn dus ik denk dat de manier hoe die nu aangekomen is ook de manier is waardoor hij al op 32 jarige leeftijd ( met alle respect, maar in deze tijd en vooral met de kennis van nu is 32 best vroeg ) stopt met voetballen. Nu is dit dan ook wel echt extreem vind ik maar goed wie ben ik.

13 oktober 2021 om 23:02

En denk wat ook scheelt wij bestellen al wekelijks of maandelijks ons pizzatjr etc dus ons lichaam is daar veel beter aan gewend dan een topsporter die dat nooit heeft mogen of kunnen doen..

13 oktober 2021 om 23:04

@lierse natuurlijk kan dat ook. Maar ik denk dat het voor de meeste mensen die heel hun leven zo fit zijn geweest, echt een tegenvaller is als je flink zwaarder bent. Dan heb ik het niet over 5 kilo erbij, maar zoals Nasri hier. Dat heeft echt invloed op je energie, ademhaling, etc.

13 oktober 2021 om 23:06

@nuanceman ik ben man en 1.76 en een gewicht van 68 kilo is dan echt prima. Kan je in alle tabellen vinden en ik heb ook een paar sporttesten gedaan, dat gewicht is echt in orde.

13 oktober 2021 om 23:10

Dat kan ik zeker geloven (me er iets bij voorstellen is al wat anders want zelf heb ik het nog niet meegemaakt), maar als hij zich er zelf lekker bij voelt dan is dat maar zo denk ik dan.

13 oktober 2021 om 23:11

@el_barca, voetballers bestellen echt wel minimaal maandelijks een pizza hoor. Uitzonderingen als Ronaldo daargelaten

13 oktober 2021 om 23:40

@Lierse ja als hij er zich lekker bij voelt, prima natuurlijk. Dan zijn we uitgepraat, het is zijn lijf. Maar ik vraag me gewoon af of dat zo is. Misschien horen we het ooit nog van hem.

Doet me ook denken aan Mido. Die was ook echt heel vet geworden. Kan me er gewoon weinig bij voorstellen bij topsporters.

13 oktober 2021 om 23:40

Lierse, ik geef je helemaal gelijk. Zelf topsporter geweest in mijn goede oude tijd en geen grammetje vet. Nu zeker 12 kilo meer, maar zit prima in mijn vel. Sport nog gewoon en beweeg voldoende (kan altijd meer), maar geniet ten volle van het leven. BMI is nog binnen de marge, maar wel een buikje. Maar het geluk en de hormonen die daarmee vrijkomen (en door het sporten) maken me een heel gelukkig mens. Dus zit heel goed in mijn vel. Als ik nu zou opbrengen qua sporten wat ik vroeger deed, al was t de helft, zou ik te veel moeten opofferen. Ook van mijn gezin. En daar ben ik de persoon totaal niet naar en dat zou me dus niet gelukkig maken. Dus 👍

14 oktober 2021 om 00:19

@Formus, inderdaad. Vanaf een bepaalde leeftijd gaan die pintjes er gewoon wat minder eenvoudig af. Dat het allemaal minder gezond is, is een feit dat benoemd mag worden maar sommigen doen echt alsof mensen met wat overgewicht er zich voor moeten schamen en er alleen maar ongelukkig voor moeten zijn. Vaak wordt er zelfs op neergekeken door “met je dikke vetpens”-individuen. En daar snap ik de noodzaak nooit van in. Laat mensen gewoon in hun waarde.

14 oktober 2021 om 11:35

Lierse, de instagram-generatie, die denken ook dat alle meiden die er niet uitzien als op IG niet goed genoeg zijn. Zoveel realitychecks die er nog aan zitten te komen..

14 oktober 2021 om 15:13

Jij bent ook geen topsporter , hun lichaam werkt anders , zo een lichaam is gewend om bv 9000 calorieren per week te verbranden .en als het dan een stuk minder wordt kom ze heel snel aan , zo simpel is het .je ziet het bij Sneijder , van der vaart , Theo Jansen , dikkke Ronaldo etc etc

13 oktober 2021 om 20:46

In minder dan een jaar tijd zoveel aankomen is vrij bizar hoor. Daar is zeker wel iets mis mee. Sowieso erg onverstandig om niet fatsoenlijk af te bouwen als topsporter. Daar gaat hij echt nog last van krijgen.

13 oktober 2021 om 21:12

Hij is gelovig volgens mij

Als deze jongen nou gelukkig wordt van lekker eten dan mag hij dat toch zelf weten. Heeft al zoveel verdient dat het ook geen bal meer uitmaakt. Kijk naar Jan Boskamp die lekker geniet van 22 haringen en 6 bamihapjes op een dag. Als iemand daar nou zijn geluk uit haalt wie zijn wij dan om daar wat van te zeggen.

13 oktober 2021 om 20:49

Tja, da's een beetje anno 2021 hè. Mensen letten liever op een ander dan dat ze zichzelf eens kritisch onder de loep nemen.

13 oktober 2021 om 22:45

Zo is dat. En hij ziet er stukken gelukkiger uit dan menig afgetrainde gast.

13 oktober 2021 om 23:42

Bullshit!
Uit onderzoek van aantal jaar geleden zijn mensen die aan overgewicht hebben gelukkiger gebleken dan een normaal gewicht. Hoe dan?

Als je overgewicht hebt in dit geval Boskamp, kun je last krijgen van veel gezondheidsproblemen die wij niet weten. Daar wordt je niet vrolijk of gelukkiger van. Duidelijk dat die mensen uit onderzoek met overgewicht een masker dragen wanneer ze de deur van hun huis verlaten. En de realiteit niet onder ogen willen zien en aan te pakken. Been there, done that.

13 oktober 2021 om 23:57

Ik heb het over Nasri, maar zou ook kunnen gelden voor Boskamp ja. Genot draagt (net als gezondheid) ook bij aan een gelukkig gevoel. Maar Canniggia heeft de expertise om het onderzoek te weerleggen?

14 oktober 2021 om 08:14

Ik ga liever uit het onderzoek van Jan Boskamp dat hij dolgelukkig wordt van een bamihapje.

Heeft hij niet zelf zoiets van nouu ik blijf maar thuis want dit is geen gezicht met zo'n pens op het veld te verschijnen? Aankomen na een voetbal carrière is opzich geen schande maar dit is wel extreem hoor!

13 oktober 2021 om 21:24

Mwa, Theo Janssen, Rafa vd Vaart en Wesley Sneijder waren nou ook niet bepaald extreem mager toen ze ermee stopte. Ook heeft hij een wit shirtje aan, wat je zowiezo al niet moet gaan doen wanneer je een (bier)pensje hebt, kan ik je uit eigen ervaring vertellen

Net gestopt met voetbal en dan zo eruit zien? Doet ie goed…

Boeien dat ie zo dik is. Moet hij toch zelf weten. Hij staat nergens meer onder contract.

13 oktober 2021 om 22:12

Dik zijn staat niet en je gezondheid lijd eronder, dus ongezond. Dat is gewoon zo... Je word er ook nog op aangekeken.

13 oktober 2021 om 22:15

Maar 1 van de drie dingen die je zegt is feitelijk waar. Dat het niet staat en dat je erop aangekeken wordt zijn persoonlijke opinies. Dat je erop aangekeken wordt, zal trouwens ook wel meevallen want in 2020 had 50% van de Nederlanders overgewicht.

13 oktober 2021 om 22:17

Ademhalen is ook slecht voor je gezondheid, bij iedere teug ben je dichter bij je laatste…

Waar mensen zich al niet druk over maken. Hij doet er toch niemand kwaad mee. Laat hem lekker gaan.

Zijn leven, zijn keuze, ik zie alleen maar mensen fat-shamen.

13 oktober 2021 om 22:14

Moet hij zelf weten, maar dik zijn zorgt voor gezondheidsklachten, men moet dik zijn niet gaan aanmoedigen.

13 oktober 2021 om 23:19

Er is toch ook niemand die aanmoedigd om maar dikker te worden? Er wordt vooral veroordeeld op een maatje meer.. Mensen moeten altijd maar iets vinden en dat ventileren blijkbaar.

Vind dit echt niet kunnen hoor fatshaming.. De politiek correcte woke meningen gelden dus blijkbaar niet als voetballers stoppen met voetballen.. Mij interesseert het geen reet dat die man een paar pondjes aan komt na zijn carrière.

Naja gestopt met voetbal, Je hebt geld als water, Dus je kan heerlijk eten. Niet iedereen wil per se super fit blijven.

Shaming blijft altijd makkelijk. Beetje respect voor keuzes mag wel.

Als je zo lang gezond leeft en na een paar maanden zo er uit ziet, ben je professionele hulp nodig.

Who cares? Hij is net met pensioen, laat hem lekker genieten van het leven. Waarvoor moet hij nu per se afgetraind zijn?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Olympique Marseille

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.RC Lens185
4.OGC Nice1612
5.Angers164
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
Luan PeresVerdediger90
M. GuendouziMiddenvelder93
P. GueyeMiddenvelder90
V. RongierMiddenvelder80
GersonMiddenvelder81
C. ÜnderMiddenvelder83
K. De La FuenteAanvaller80
Voor de complete selectie: Clubpagina Olympique Marseille.

86 fans
Middenvelder, 34 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren