‘Mino Raiola spreekt in Engeland over toptransfer voor Erling Braut Haaland’

Woensdag, 13 oktober 2021 om 18:38

Manchester City gaat in januari een poging doen om Erling Braut Haaland te strikken, zo meldt The Times. De Noorse spits, die vanwege een ontsnappingsclausule in zijn contract vanaf de zomer van 2022 voor ‘slechts’ 75 tot 90 miljoen euro bij Borussia Dortmund kan vertrekken, moet ervoor zorgen dat er ‘eindelijk' een killer in de punt van the Citizens komt te staan. De Britse krant verwacht dat Mino Raiola, de zaakwaarnemer van Haaland, in januari op gesprek komt in het Etihad Stadium om over een zomerse transfer te spreken.

Na het mislopen van Tottenham Hotspur-spits Harry Kane en het vertrek van Sergio Agüero naar Barcelona deze transferzomer speelt de kampioen van het afgelopen Premier League-seizoen momenteel zonder ‘echte’ nummer negen, waar Haaland verandering in moet brengen. Trainer Josep Guardiola staat naar verluidt al geruime tijd te springen om een wereldklasse afmaker en dat kan de Noor met recht genoemd worden: verdeeld over alle competities maakte hij 68 goals in 67 wedstrijden sinds zijn vertrek bij Red Bull Salzburg in januari 2020.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Manchester City hoopt een voordeel ten opzichte van de concurrentie voor Haalands handtekening te hebben met betrekking tot de historie van zijn familie bij de club. Zo speelde vader Alf-Inge Haaland tussen 2000 en 2003 al in het blauw-witte tenue. Rivaal Manchester United denkt echter een soortgelijk pluspunt in persoonlijke relaties te hebben: manager Ole Gunnar Solskjaer coachte de jonge goalgetter al bij Molde FK en heeft dezelfde nationaliteit. Ook Chelsea en Barcelona waren nadrukkelijk in de markt voor Haaland; Real Madrid en Paris-Saint Germain zijn dat nog steeds.

Het contract van de meest recente Golden Boy Award-winnaar loopt in 2024 af, maar Haaland beschikt dus over een ontsnappingsclausule van 75 tot 90 miljoen euro. Borussia Dortmund heeft de hoop op een verlenging echter nog niet opgegeven. “Het is nog geen uitgemaakte zaak dat hij vertrekt komende zomer”, zei Dortmund-directeur Hans-Joachim Watzke daarover in een recent televisieoptreden. Tevens gaf Watzke aan Haaland over te willen halen om te blijven door zijn jaarsalaris te verhogen van 10 miljoen euro naar 15 miljoen euro.Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door man city_1970)

Geloofwaardig gerucht. Simpelweg omdat A) City wanhopig een spits zoekt B) Haaland z'n vader ook bij City speelde. En z'n vader heeft uiteraard invloed op Haaland én is z'n zaakwaarnemer als het goed is. De enige club die ik kan bedenken die Haaland koopt is City, Liverpool of PSG. De rest is niet echt reëel.

13 oktober 2021 om 18:49

United? Ronaldo speelt daar en is zijn grote idool. En een andere kans om met hem te kunnen spelen gaat hij nooit meer krijgen. Bovendien is Ronaldo al op leeftijd en ook Cavani is niet meer de jongste. Ik zie Haaland wel als een reeële vervanger.

13 oktober 2021 om 19:06

Alleen voor Ronaldo gaat Haaland echt niet naar United. United zelf gaat het misschien wel proberen maar zal niet tot het uiterste gaan omdat ze niet per definitie een spits nodig hebben (ze hebben Greenwood + Ronaldo voor de spits), iets waar City echt hard aan toe is, die zullen dus echt voor het uiterste gaan en hoogstwaarschijnlijk zal het ook wel gaan lukken, helemaal omdat wat Ajax34x terecht zegt, zijn vader ook bij City speelde.

13 oktober 2021 om 19:31

Real kan Haaland ook makkelijk betalen aangezien ze ook 200 voor Mbappe boden. Ik denk dat ze allebei in Madrid spelen in de zomer.

13 oktober 2021 om 21:06

United, Bayern, Juve, Madrid, Atletico... Kunnen Haaland allemaal gebruiken en betalen. Of Haaland ook wil is een tweede. Ik denk dat de drie kanshebbers City, Bayern en Madrid zijn op dit moment

13 oktober 2021 om 21:57

Dat ze hem kunnen betalen was niet het punt. Het punt was "welke clubs zijn reëel". En op dit moment zijn alleen PSG, Liverpool, City, Bayern en eventueel United reëel. Ik zie Haaland niet naar Real Madrid gaan vanwege hun obbsesie met Mbappe. Haaland wil ergens de grote ster worden. Tevens is Real Madrid tegenwoordig niet meer van het kaliber van City, PSG, Bayern.

13 oktober 2021 om 22:51

Hoe weet jij nou of Haaland de grote ster wil worden? Hij is zijn carrière namelijk heel goed geleidelijk aan het opbouwen. Daarnaast is Real Madrid voor veel spelers toch de heilige graal. Niet zeggende dat het voor Haaland ook is. Maar Real maakt m.i. altijd kans.

13 oktober 2021 om 23:21

Ik zie niets dan onzin en wishfull thinking uit afgunst in je reactie Ajax. Vooral het stuk waar jij in Haalands hoofd kruipt. Prima bijdrage verder

13 oktober 2021 om 23:28

Onzin, als United zich mengt, zijn ze 1 van de grootste kanshebbers. Zal altijd spelen, speelt met Ronaldo en Ole heeft hem laten debuteren bij Mölde. Daarnaast is hij volgens mij fan van de club, al weet ik dat niet helemaal zeker..

13 oktober 2021 om 23:54

Wat zeg jij nou? Real is altijd van het kaliber wereldniveau, ook al hebben ze niet de allerbeste spelers momenteel, wel een redeldklasse trainer, spits en keeper, gewoon CL winst waardig

14 oktober 2021 om 00:15

Hahaha. Real niet het kaliber van City, psg, Bayern? Het moet niet gekker worden.

14 oktober 2021 om 01:45

Of je er nou eerder mee hebt gewerkt of niet, Ole is voor de meeste topspelers volgens mij een reden om de omgekeerde richting uit te gaan, niet om bij United te tekenen. Wat een lapzwans

Wel een type spits die ,e hard nodig hebben daar

Denk niet dat City ooit echt betrokken was bij het kopen van Kane. Ze hebben nooit een echte bod gedaan. Maar voor Haaland zullen ze vol gaan.

13 oktober 2021 om 19:01

City heeft een officieel bod gedaan van de zomer.

13 oktober 2021 om 19:13

@Busby Een bod ja maar ze waren niet serieus.

13 oktober 2021 om 19:10

Zou Haaland ook altijd boven Kane kiezen. Snapte de interesse in Kane dan ook niet

13 oktober 2021 om 19:15

Kane heeft zich al bewezen in de PL. Bijna topscorer aller tijden. Je koopt garantie goals. Ik geloof ook bijna zeker dat Haaland dat ook goed zal doen zo niet fantastisch. Maar het blijft een grotere gok hoeveel fantastische spitsen hebben toch niet kunnen aarden in de PL. Fantastische spelers als Sancho bijv doet nu vrij weinig in de premier league.

13 oktober 2021 om 19:19

Vialuna indd en daarom is Lewandowski overrated, hoeveel spitsen ken je uit de Bundesliga die het echt goed deden in de PL? Ballack was goed en Klinssman ook maar die was er kort maar verder kan ik op geen namen komen. Haaland is echter buiten categorie, die zal slagen waar die ook naartoe gaat.

13 oktober 2021 om 19:19

Je weet het nooit zeker, maar Haaland maakt zoveel indruk dat ik van de 10 keer alle 10 de keren Haaland zou nemen boven Kane. Die gozer is zo ongelooflijk on fire, en dat al twee jaar ofzo. Echt ongekend.

13 oktober 2021 om 20:18

Ballack was geen spits maar een aanvallende/centrale middenvelder.

13 oktober 2021 om 20:28

Daar heb je weer iemand ‘lewandowski is overrated’. Dat niveau van VZ gaat ook steeds meer omlaag hè.

14 oktober 2021 om 00:31

Michael Ballack was geen spits.

Zou een fantastische en logische transfer zijn voor City. Die hebben wel behoefte aan een spits en met Haaland zijn ze de komende 7-10 jaar voorzien.

Er valt zo en straks niet meer te concurreren met die olie clubs. Je had een Chelsea al maar sinds de intrede van die olie staten in het voetbal is het een smerige zaak aan het worden. En zo komt Newcastle er ook bij. De economische voetbal systeem van clubs wordt zo omver gegooid. En tsja zo zie je waar in korte tijd een City en Psg toe in staat zijn. Men vind het geweldig maar het is een kwalijke zaak en dat zal men nog wel inzien. City koopt wat het wil zonder problemen. FFP? Agh zal wel. Olie genoeg. Psg net zo. Niet opvallend dat Qatar het WK kreeg en dan nog zelfs er voor kan zorgen dat de Fifa buigt en het Wk in de winter laat plaats vinden, want ja, money talks he! Trieste gebeuren en de voetballerij wordt compleet verpest! De klassieke clubs verliezen hun status en waarde, zij die inkomsten genereerden op basis van fatsoenlijke bronnen. Maar ja, voor Raiola is dit natuurlijk een goudmijn (zal het spelletje ook lekker slim gaan spelen, dat is wel duidelijk zo). Die krijgt een zee vol geld voorgeschoteld zo. Tsja, zo geweldig allemaal. En Haaland tjsa elk club kan hem gebruiken. Het zullen er niet veel zijn maar City heeft alle ruimte natuurlijk. Of Haaland moet zelf graag naar Madrid oid willen gaan wellicht anders is het een kansloze zaak.

13 oktober 2021 om 19:03

Hoe meer van die ploegen, hoe meer normalisering en minder kritiek. De argumenten zijn altijd dat de klassieke ploegen te dominant zijn etc maar dat klassieke ploegen hun dominantie zelf afgedwongen hebben door zelf te groeien wordt geminimaliseerd. Voetbal is erger en erger aan het worden.

13 oktober 2021 om 19:09

Jep dit is toch zo kwalijk als maar kan. De eco voetbal systeem gaat naar de knoppen, klassieke clubs die jarenlang opgebouwd zijn is niets meer waard straks. En dan nog de politieke inmenging van die figuren die zulke clubs overnemen en het overtreden van regels waarbij het nog erger is dat de Uefa bobo's met hen weglopen. Straks gaan ze zogenaamde FFP regels maken die zelf zijn opgezet door die olieclubs. Een trieste zaak maar ja, we saved football he, zeggen ze dan! Absurd!

13 oktober 2021 om 19:09

@Busby het is gwn kapitalisme, jullie kijken alleen naar de negatieve kanten, en eerlijk gezegd zijn ze niet zo negatief, de meeste mensen die klagen zijn Barca en Real fans en die hebben goede redenen om te klagen. Dit is niet anders dan real estate, de aankopen daarvan zijn vooral een pluspunt voor het land. Het levert kapitaal op van de aankoopprijs, de eigendommen en bedrijven hebben nog steeds diensten en personeel nodig van Brits personeel, alle buitenlandse managers zullen in het VK belasting betalen, en de overheid en lokale autoriteiten innen nog steeds hun eigendoms- en bedrijfsbelastingen. De Manchester City eigenaren hebben bijvoorbeeld de economie in Manchester positief beïnvloed op veel vlakken die niks met voetbal te maken hebben en Manchester is enorm gegroeid de laatste jaren en de tweede economische hoofdstad van Engeland geworden.

13 oktober 2021 om 20:02

´Het is gewoon kapitalisme, en daarom moet je niet klagen´ is de essentie van je argument.

Bizarre mentaliteit.

13 oktober 2021 om 20:27

Ja toch? Het is wat het is, je zult er niks aan veranderen tenzij je communist bent so deal with it. Jij ben er onderdeel van, jij koopt ook kleren en elektronische apparatuur die in arme landen zijn gemaakt. Real die spelers koopt via dubieuze leningen is daar ook onderdeel van. Barca is een voorbeeld van hoe kapitalisme niet moet.

13 oktober 2021 om 19:05

Voor mij als Premier League fan is het indd fantastisch. Maar als Gooner hou ik mijn hart vast.

13 oktober 2021 om 19:16

SocioFan1. Ach de klassieke clubs hebben toch ook gewoon met investeerders en/of banken hun roem gekocht? Nederlandse clubs waren vanaf de jaren 70 toch ook gewoon top, om eind jaren 90tig het ook gewoon te verliezen van de kapitaal-krachtige clubs? Ik zie eerlijk gezegd niet veel verschil. Alleen dat de huidige fans van de, zoals jij het noemt, de klassieke clubs bang zijn om nou de boot te missen en het oneerlijk vinden hoe het nu gaat. Maar je club met bijvoorbeeld leningen van banken te laten groeien is toch ook oneerlijke concurrentie?

13 oktober 2021 om 19:23

Er is een groot verschil tussen geld lenen en die ook terug kunnen betalen omdat je zoveel inkomsten genereert. Zo kun jij een huis kopen met een hypotheek omdat je het in 30 jaar terug kan betalen met je maandelijkse inkomsten. Maar wat nu gebeurd is dat gewoon complete landen, oliestaten clubs overkopen. De hele eco voetbal systeem overhoop gooien. Politiek gebeuren met zich meenemen en het voetbal op een bepaalde manier verpesten. FFP boeit niet zoveel meer, want ja de Uefa bobo's kijken er wel even van weg. Zie hoe Neymar is gehaald, zie hoe City werd bestraft en uiteindelijk niet omdat enkel het bewijs ongeldig werd verklaard. Agh kom op, een groot verschil wat hier gaande is! Maar agh men ziet niet in waar dit naar toe gaat. Een beetje zoals het corona gebeuren he uhm! -_-

13 oktober 2021 om 19:29

Maar door geld te kunnen lenen dan kan je toch gewoon veel sneller groeien? Dat is mijn punt. En dat is toch gewoon oneerlijk jegens clubs die dat niet mogen vanwege regelgeving? Zoals clubs in Nederland en Duitsland. Dan ben je ook nog de Portugese clubs die door obscure handeltjes met makelaarsgroepen spelers konden halen die zij op eigen kracht nooit konden halen (als ik de verhalen moet geloven). En nou heb je de olieclubs die inderdaad een manier hebben van oneerlijke concurrentie. Maar dat hadden de clubs die bij de bank aan konden kloppen voor leningen natuurlijk ook. Daarom heb ik niet zo heel veel medelijden eerlijk gezegd. Overigens interesseert mij het Europese voetbal nagenoeg niks meer. Dus mocht over 10 jaar PSG, Newcaatle, City, PSG en weet ik veel wat voor olieclubs nog meer de dienst uitmaken, maakt het mij vrij weinig uit. Want als je je voorbeeld van een hypotheek pakt dan kan Jantje door zijn olie sjeik het huis in 1x aftikken, jij betaalt 30 jaar aan je hypotheek en ik moet sparen tot dat ik de 200.000 bij elkaar heb gespaard. Wie denk jij dat er de meeste energie erin moet steken om het huis te kunnen bemachtigen en uiteindelijk financieel het minst ver is? Geld maakt nou eenmaal geld

13 oktober 2021 om 19:42

Als jij een goede salaris hebt, dan kun je toch eenmaal meer? En hoe komt dat, heb je toch zelf voor elkaar gekregen door je eigen inzet en werk (studeren etc.). En iemand met een laag salaris kan dat misschien niet, is dat dan ook oneerlijk? Nou als een club jarenlang zich inzet en hard werkt, de inkomsten groeien geleidelijk uit fatsoenlijke bronnen, dan kan het later meer doen dan de ander, dat is een logische gevolg. Of gaan we nu zeggen dat het oneerlijk is dat Ajax meer kan uitgeven dan een Feyenoord oid? Nee toch, dat heeft Ajax zelf voor elkaar gekregen en zo in al die jaren opgebouwd en uitgebouwd. Zo is dat ook met de absolute grote clubs.

En over oneerlijkheid gesproken, wat nu in laliga gebeurde is dus ook oneerlijk? De strenge regels daar tov van andere landen? Tsja, dat is heel wat anders en gebaseerd op eenieders competitie, bond etc., als je maar gewoon binnen de kaders te werk gaat. Nou een barca heeft dat niet gedaan en na deze crisis moeten ze op de blaren zitten. Zowat alle grote clubs moesten gas terug nemen en welke clubs konden doodleuk blijven uitgeven terwijl de inkomsten enorm zijn gedaald? Juist ja, de olie clubs.

13 oktober 2021 om 19:22

@sociofan

Je zegt dat men het geweldig vindt, maar is dat wel zo? Heel veel mensen vinden het niks. Er is alleen niet zo veel aan te doen.

Overigens profiteren de klassieke clubs nu nog steeds van een status die vaak tientallen jaren geleden is opgebouwd. Ze worden nu uitgedaagd door een andere categorie clubs, en ik vind dat ook niet mooi. Maar het is natuurlijk ook niet terecht dat de klassieke clubs altijd maar de grootste blijven, puur omdat ze dat vroeger waren. Een beetje vernieuwing is verfrissend. Bijvoorbeeld in de NBA, waar de slechtste clubs de beste spelers krijgen. Dat gaat in het voetbal nooit gebeuren, maar toch, je moet nadenken over systemen om ook andere clubs de kans te geven groot te worden.

14 oktober 2021 om 13:04

Zie niet wat het anders is dan bijvoorbeeld de eigenaren van Liverpool, Spurs, Arsenal of Manchester United. Allemaal mensen met heel veel geld. Want als het over eigenaren in het Midden Oosten gaat is het ineens fout? Maakt niet heel veel uit als je je geld verdient met Olie of bijvoorbeeld met ontroerend goed (zoals de Glazers)

14 oktober 2021 om 13:54

Je ziet toch het verschil wel of niet? Een rijke eigenaar, of een eigenaar die koning of whatever is van een gehele olie land of staat. Zie je het verschil niet? Neem de clubs met rijke eigenaren, Man U, Liverpool etc. Ze winnen echt niet alles of kopen echt niet alles wat mogelijk is. Ze hebben ook te maken met de FFP en denken ook aan hun pockets hoe rijk ze ook zijn. Liverpool heeft geen oneindig geldstromen. Maar de andere clubs wel, en dan zogenaamd via onzin sponsorships hun eigen geld de club laten instromen etc. Crisis? Ah geen probleem. Tsja!

14 oktober 2021 om 14:38

Manchester United heeft Netto (minus de verkopen) de laatste 5 jaar meer uitgegeven dan Manchester City , dus je verhaal snijd geen hout. Sorry. (533 miljoen om 523 miljoen)

14 oktober 2021 om 13:07

Denk niet dat je hier in Qatar in hartje zomer op de tribune wilt zitten met 45 graden plus temperaturen en bijna 100% luchtvochtigheid, dus de winter is de beste optie 20-25 graden, soms zelfs onder 20. Perfecte omstandigheden om te voetballen.

Ik hoop dat ie naar Liverpool gaat. Klopp ball in combinatie met hem in de spits. Dan speelt ie ook wat meer in de omschakeling en dan is ie levensgevaarlijk. Liverpool heeft goed op de centjes gelet de laatste paar jaren, misschien dat ze een coup als deze aan het plannen zijn,

13 oktober 2021 om 19:05

Zou voor hen top zijn ja, en alles beter dan die oliestaten clubs. Liverpool met Mane, Haaland en Salah is wel wat hoor haha, poeh. Ben benieuwd iig waar Haaland gaat eindigen. Welke clubs zullen het kunnen zijn komende zomer? Liverpool, City, Psg, Real en? Misschien United nog (alhoewel zij Ronaldo hebben). Chelsea heeft inmiddels Lukaku.

13 oktober 2021 om 19:15

Zijn wel 2 wingers die veel meer goals dan assists hebben. Ik denk dat Haland zich nog wel eens kan ergeren daar. Een Jota heeft dat ook een beetje. Firmino komt niet voor niets aan zo weinig goals. Dus een ideale optie is het niet. Maar ik zou het wel heel graag willen zien. En idd veel beter dan de City's en Chelsea's van deze wereld.

13 oktober 2021 om 22:26

Toch grappig aangezien Salah meer assists heeft als Firmino of elke andere middenvelder van Liverpool. Ik denk dat je Mane en Salah met elkaar verward. Firmino scoort zo weinig omdat hij simpelweg dramatisch is. Staat letterlijk hoog in de lijstjes meest gemiste grote kansen. Aantoonbaar onjuist om Salah en Mane daar de schuld van te geven.

14 oktober 2021 om 13:10

Liverppol heeft ook een eigenaar die heel erg rijk is, en dat is dan wel een klassieke club?, beetje raar dat je alleen tegen clubs bent die eigenaren hebben uit het Midden Oosten hebben. Hebben die mensen je iets misdaan ofzo?

14 oktober 2021 om 13:52

Kom op, je ziet toch het verschil wel of niet? Een rijke eigenaar, of een eigenaar die koning of whatever is van een gehele olie land of staat. Zie je het verschil niet? Neem de clubs met rijke eigenaren, Man U, Liverpool etc. Ze winnen echt niet alles of kopen echt niet alles wat mogelijk is. Ze hebben ook te maken met de FFP en denken ook aan hun pockets hoe rijk ze ook zijn. Liverpool heeft geen oneindig geldstromen. Maar de andere clubs wel, en dan zogenaamd via onzin sponsorships hun eigen geld de club laten instromen etc. Crisis? Ah geen probleem. Tsja!

Ik denk dat Manchester City, PSG en Real Madrid de enige clubs zijn die aankomende zomer een realistische kans maken om Haaland aan te trekken. De andere topclubs zijn in mijn ogen voorzien of zijn niet financieel bij machten om Haaland, Raiola en Dortmund te betalen wat zij vragen.

13 oktober 2021 om 21:09

Zie Bayern ook nog wel een serieuze poging wagen en kans maken

Zou wel een stunt zijn als Newcastle hem straks gewoon haalt. Haaland in de spits voor 100+ Miljoen en Bijlow in de goal voor 25+ miljoen. Kun je mooi elftal om die 2 heen bouwen 😂 Pedersen en de Vrij zouden ook wel goede aankopen zijn. Gravenberch en Madueke erbij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Chelsea1913
2.Liverpool1816
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
R. SterlingAanvaller81
R. MahrezAanvaller61
Ferran TorresAanvaller42
Z. SteffenKeeper10
N. AkéVerdediger30
C. SlickerKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester City.

15 fans
Aanvaller, 21 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Borussia Dortmund 6 9 1 0
2020/2021 Borussia Dortmund 28 27 2 0
2019/2020 Borussia Dortmund 15 13 0 0
2019/2020 Red Bull Salzburg 14 16 2 0
2018/2019 Red Bull Salzburg 2 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

V/d Vaart ‘helemaal wild’ van Malen: ‘Gaat een van de beste ter wereld worden'

Rafael van der Vaart heeft dinsdagavond lovende woorden gesproken over de ontwikkeling van Donyell Malen. De spits van Borussia Dortmund, die voor het Champions League-duel tegen Ajax voor even terugkeert in...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren