Voormalig toptalent Ajax en AZ teruggezet naar B-elftal: ‘Gebeurt uit emotie’

Donderdag, 14 oktober 2021 om 13:03 • Laatste update: 10:24

Vince Gino Dekker komt voorlopig niet in actie voor het eerste elftal van Spakenburg. Nadat de ex-speler van Ajax, AZ en Go Ahead Eagles dinsdagavond een sneer uitdeelde aan trainer Eric Meijers omdat hij vond dat hij te laat mocht invallen tegen Excelsior Maassluis, werd hij teruggezet naar de B-selectie, zo meldt het Algemeen Dagblad. Het was niet de eerste keer dat de twee botsten, geeft Gino Dekker toe.

Bij een voorsprong van 4-1 in de 81ste minuut stond Dekker klaar om in te vallen, toen het incident plaatsvond. “Een week eerder viel ik twee minuten voor tijd in, nu moest ik weer lang wachten. Ik heb tegen de trainer, die later zei dat hij mij wilde belonen voor mijn goede trainingen, gezegd: ‘Heb je op de klok gekeken hoe laat het is?’” Toch toont de vleugelspeler zich enigszins zelfkritisch. “Het was niet verstandig van mij om dat te zeggen, maar zoiets gebeurt vanuit emotie.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

De zoon van de oprichters van kledingmerk Vingino (dat vernoemd is naar de buitenspeler) geeft aan 'vaker problemen' te hebben gehad met Meijers. "We hadden in augustus al een flinke discussie en hebben af en toe wat woordenwisselingen gehad. Als ik later dit seizoen hopelijk nog een kans krijg, dan moet er nog wel een goed gesprek gevoerd worden." Meijers zegt daarop dat de duur van de straf afhangt van het oordeel van de technische commissie van de club uit Spakenburg. "Wat ik er verder op dit moment over kan zeggen, is dat ik voor dit moment het vertrouwen in Vince Gino heb opgezegd. Het is beter dat hij voorlopig in de B-selectie gaat trainen en spelen."

Dekker genoot zijn opleiding bij Ajax. In 2016 won hij met de Onder-19 de Eredivisie voor A-junioren. In een ploeg met onder meer Matthijs de Ligt, Kasper Dolberg en Kaj Sierhuis gold hij als smaakmaker, maar een zware knieblessure speelde hem parten. In 2018 stapte Dekker transfervrij over naar AZ. Daar liet hij vanwege een gebrek aan speeltijd in het eerste elftal zijn contract al na een halfjaar ontbinden, om vervolgens een contract tot het eind van dat seizoen te tekenen bij Go Ahead Eagles. Ook in Deventer kon de linksbuiten niet voldoende overtuigen voor een langer verblijf en zodoende streek hij in oktober 2019 neer bij de Spakenburgers in de Tweede Divisie.Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door cabinessence)

Was in de jeugd bij Ajax een aardig talentje, maar kwam ook een hoop te kort hoor.
Of hij het zonder die knieblessure wel had gered, betwijfel ik ten zeerste.

Heel erg jammer hoe het is gelopen met deze jongen. Werd in een adem genoemd met Nouri, Dvdb en cerny vroeger. Toen al wel duidelijk een klasse minder, maar dat het zo laag als B- elftal Spakenburg zou raken, had ik nooit gedacht. Dacht zeker dat het ed-materiaal was, zeker ook omdat hij meer dan prima mee kon met Jong in de KKD

13 oktober 2021 om 16:53

Werd echt nooit in adem genoemd met de door jou genoemde namen haha. Deed het aardig in de jeugd maar was gewoon te zien dat ie waarschijnlijk wel tekort zou komen voor top eredivisie profvoetbal. In de jeugd uitblinken is makkelijk voor dat soort spelers aangezien de tegenstanders vaak maar maximaal 3 echt goeie spelers hebben

13 oktober 2021 om 20:48

Ja hoor. Door Ronald de Boer. Ik vond hem in de jeugd ook erg goed door die fantastische voorzet. Helaas stagneerde zijn ontwikkeling al voordat hij een echte optie was voor het betaald voetbal.

13 oktober 2021 om 21:25

Ok chef, als jij het zegt. Heeft gewoon alle stadia van jeugd Oranje meegespeeld, een van de key spelers in de youth league, maar nee. Het was duidelijk te zien inderdaad. Ik denk eerder dat AZ net iets te hoog gegrepen was uiteindelijk en hij nu zijn perspectief, of in ieder geval een groot gedeelte van zijn droom is kwijt geraakt.

15 oktober 2021 om 02:03

Dat er nog zoveel aandacht voor hem is zeg, heeft in de senioren echt helemaal niks maar dan ook niks laten zien en was gewoon een van de velen goede spelers in de Ajax jeugd, ik geloof niet dat iemand hem ooit de beste heeft gevonden van zijn lichting behalve Dekker zelf. Had zonder blessure wellicht meer in de ED kunnen betekenen en had dat ook wel verwacht, maar ik heb er nooit een vaste Ajax 1 speler in gezien. Prachtige voorzet (die hij gewoon nog had bij AZ/GAE), maar ook niet snel, wendbaar en compleet genoeg. Gewoon een K*Tspeler eigenlijk.

Toch wel vaak met die Nederlandse spelers die dan problemen hebben met hun mentaliteit. Zonde om te zien. Iemand enig idee waar dit mee te maken heeft?

13 oktober 2021 om 16:41

Ik denk dat ze moeilijk tegen kritiek kunnen.

13 oktober 2021 om 16:47

Ik vind dat jullie Nederlanders allemaal over 1 kam scheren, er zijn ook Nederlanders genoeg met een goede mentaliteit....

13 oktober 2021 om 17:06

Hey Hey, we vragen alleen om een beetje respect

14 oktober 2021 om 13:49

Het grappige is, dat de opmerking boven je en die van jou, inderdaad laten zien dat de jongens waar het normaal over gaat compleet niet tegen kritiek kunnen. Hoe kleinzerig kun je zijn.

14 oktober 2021 om 14:12

Sorry die moet je even uitleggen Medellin. De opmerkingen van Arsenalfanehv en Hakimskijack en Dabor zijn kleinzerig?

14 oktober 2021 om 16:36

Ik denk dat ze te weinig tijd op de straat doorbrengen en daardoor de echte killersmentaliteit ontbreekt.

13 oktober 2021 om 16:48

Ze worden zo als prinsjes opgevoed in de gezinnen.

13 oktober 2021 om 16:50

I see what you did there 😂

13 oktober 2021 om 16:53

Lijkt mij niet dat Nederland er extra uitspringt of bekend om staat dat het veel spelers heeft die problemen hebben met hun mentaliteit. In alle landen, competities, sporten zijn er genoeg jochies die talent hebben maar geen mentaliteit.

13 oktober 2021 om 17:00Blijf het altijd opmerkelijk vinden hoe sommige mensen in dit land totaal voorbij kunnen gaan aan het hier toch veelvuldig beoefende fenomeen van sarcasme... Verder goed punt hoor!

13 oktober 2021 om 16:58

Gelul! Roger Schmidt maakt onze talenten kapot!

13 oktober 2021 om 17:03

@arsenalfanehv in dit geval gewoon gebrek aan intelligentie. Bij veel mensen die niet al te slim zijn zie je dat ze hun emotie niet onder controle hebben. In dat geval controleert de emotie jou en dan kom je vaak in de problemen.

13 oktober 2021 om 17:06

Hahaha hier kan ik wel om lachen, altijd hetzelfde met die boerenjongens

13 oktober 2021 om 17:29

Zoals Kiel bovenstaand al opmerkte, een zware knieblessure die resulteerde in een operatie op zijn 18de hield hem 14 maanden aan de kant. Daarna wist hij bij Ajax en AZ niet door te breken. Hij heeft toen nog even bij GAE gespeeld maar ook daar lukte het niet. Daarna werd het Spakenburg.
Daar is hij kennelijk ook op de bank beland, kan me zijn frustraties wel voorstellen.

13 oktober 2021 om 17:44

Tja was hij geen voetballer, dan was deze jongen waarschijnlijk crimineel geworden, zie je vaak bij dit soort jongens.

14 oktober 2021 om 13:48

Zijn tattoo's zeggen al genoeg.

13 oktober 2021 om 19:43

Een gevalletje "zeg me wie je vrienden zijn?"
Deze jongen heeft toch een accentje? ;-)

Wie de bal kaatst ;-)

Hij heeft te veel Voetbal Inside gekeken, denk ik

Was nooit een toptalent bij Ajax, ondanks de titel. Het stond me vooral bij dat hij een fantastische voorzet had en hier en daar een goede actie, maar ook een hoop niet had.

14 oktober 2021 om 16:12

En toch heeft hij het 15 jaar volgehouden in de jeugd van Ajax, terwijl daar jaarlijks een hoop jongens afvallen. En ook flink wat jeugdinterlands gespeeld.

Zo zonde dat hij zich nooit is gaan focussen op linksback. Zijn hele profiel zou hierop kloppen bij Ajax bijvoorbeeld.

Vind dit los van zijn verdere karakter echt geen gekke reactie. Die trainers in het amateurvoetbal nemen zichzelf veel te serieus man. Wat is dit nou voor een beloning? 2 minuten invallen terwijl ze al bijna de hele pot met 10 man staan. Als je hem echt wou belonen had je hem wel rond minuut 65 oid gebracht

13 oktober 2021 om 18:19

Dit dus! Daar heb je helemaal gelijk in!

Dit soort jongens komen uit een bepaalde cultuur waar ze snel op hun teentjes zijn getrapt en waar ze moeilijk tegen kritiek kunnen. Ik stel voor om niet meer dan 4 van dit soort jongens in je selectie te hebben anders werkt het gewoon niet.

Zien jullie nu hoe dom dit klinkt en dat elke persoon anders is en dat je nooit over 1 kam moet scheren.

14 oktober 2021 om 12:04

Ik snap de frustratie en de reden van een dergelijk bericht hoor, maar je snapt dat we hier in Nederland wonen, hè? Zou nogal ongemakkelijk zijn om dan hooguit 4 Nederlanders op te stellen (al komen sommige Eredivisie-ploegen aardig in de buurt).

14 oktober 2021 om 13:47

Het mooie is dat jij nu exact bewijst en laat zien hoe bekrompen een bepaalde cultuur in dit land is en nu mag je twee keer gokken over welke het gaat. Je geeft geen sneer, je maakt nu niet anderen belachelijk, buiten jezelf.

Ben wel benieuwd wat Meijers hiervan vindt

Deze jongen komt nog geen elektrisiteitsmast voorbij en is volgens mij ook niet voor de volle 100% gemotiveerd voor zijn carrière. Gaat liever (heel erg matig) rappen of met kleding bezig. Ongeschikt bevonden.

Wat denkt deze gozer eigenlijk? Vince Gino…check Youtube eens voor de lol. Geen reet gepresteerd in zn leven en alsnog zo’n grote muil. Grootheidswaanzin noemt men dit. Kan niks, doet niks en toch denken dat je het mannetje bent —> Vince Gino

'voormalig toptalent Ajax en Az'? Dekker was nooit een talent van de buitencategorie. Ook zonder die blessure is het nog maar zeer de vraag of hij het gered had in de ED.

Grappig dat Tanane helemaal word uitgespuugd hier en dat dan deze Dekker nog complimentjes ontvang en mensen sympathie tonen.

14 oktober 2021 om 10:05

Verschil is: Tanane vergooit zijn talent, Dekker heeft geen talent.

14 oktober 2021 om 14:24

Wacht mis ik de ironie? Dekker had ziek veel talent. Althans: wat is talent?

Dit is waarschijnlijk ook zo'n "echte winnaar".
Nothing to see here.

Ik denk dat Roger Schmidt de schuld gaat krijgen !

15 Jaar in de jeugd van Ajax gespeeld, 26 jeugdinterlands, en dan op je 24e op de bank zitten bij een amateurclub... Ik snap dat je daar wel een beetje chagrijnig van wordt.

Tuurlijk zitten er jongens tussen die soms mentaliteit problemen hebben.
Maar vergeet niet dat er ook vervelende trainers zijn, trainers die hun "macht" misbruiken, en ook van de één alles en de ander niets kunnen hebben.
Eerlijk gezegd zou ik ook moeite hebben met een trainer als Erik Meijers, de man is een pipo die al diverse malen heeft laten zien dat hij respectloos over zijn spelers en keepers opmerkingen maakt.
Opmerkingen die gehoord worden door de hele bank, supporters en zelfs televisie, waarom mag zo'n man dan wel zonder consequenties verder gaan en wordt dat niet bestraft!?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

SV Spakenburg


22 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
L. van ZundertAanvaller81
E. MeijersUnknown
F. KouroumaUnknown10
M. HeusKeeper30
Jasper BeekhuisVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina SV Spakenburg.

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren