De twee van Oranje die toch een onvoldoende krijgen tegen Gibraltar

Dinsdag, 12 oktober 2021 om 07:49 • Laatste update: 09:45

Het Nederlands elftal heeft maandagavond een ruime overwinning geboekt in de WK-kwalificatiereeks. In De Kuip werd Gibraltar met 6-0 verslagen door doelpunten van Memphis Depay (twee), Virgil van Dijk, Denzel Dumfries en invallers Arnaut Danjuma en Donyell Malen. Voetbalzone beoordeelt de spelers van het Nederlands elftal die minstens een helft meededen met een rapportcijfer.


Spelersrapport Oranje tegen Gibraltar
SPELER CIJFER
Justin Bijlow -
Denzel Dumfries 7
Stefan de Vrij 6,5
Virgil van Dijk 7,5
Daley Blind 6
Georginio Wijnaldum 5
Frenkie de Jong 5
Davy Klaassen 6,5
Steven Berghuis 6
Memphis Depay 7,5
Noa Lang 7

Cijfers Oranje

Justin Bijlow: -
De keeper hoefde nagenoeg niet in actie te komen en krijgt daarom geen beoordeling.

Het artikel gaat verder onder de video
Van Gaal over start bij Nederlands elftal: 'Zij hebben mij meteen geaccepteerd'
Meer videos

Denzel Dumfries: 7
Voor het eerst sinds de EK-groepswedstrijd tegen Oostenrijk kwam Dumfries weer tot scoren voor Oranje. Vlak na de pauze was de rechtsback overtuigend in een kopduel met Jayce Olivero en kopte hij van dichtbij raak. Het zal een goed gevoel hebben opgeleverd, want tot dat moment kon Dumfries zich vanwege een gebrek aan ruimte niet onderscheiden in aanvallend opzicht. In verdedigend opzicht was de rechtsback solide. Hij kopte hij de bal weg na een vrije trap van Liam Walker, een van de zeldzame schoten van de bezoekers, en was Kian Ronan de baas bij een potentieel dreigende uitbraak tien minuten na rust.

Stefan de Vrij: 6,5
Met een afgemeten crosspass op Lang speelde De Vrij een belangrijke rol in de voorbereiding op de 2-0. Niet veel later verstuurde hij een mooie lange bal op Depay, die net tekortkwam; met een gevaarlijke kopbal, nadat hij richting de eerste paal trok, was De Vrij ook zelf dicht bij een doelpunt.

Virgil van Dijk: 7,5
Van Dijk was geregeld te vinden in het strafschopgebied en leverde daar goede bijdragen aan het aanvalsspel van Oranje. De verdediger opende de score door goed weg te lopen bij zijn bewaker en zijwaarts raak te koppen na een corner van Depay. Zes minuten voor de rust verstuurde hij een mooie lange bal op Berghuis, die echter net buitenspel stond.

Daley Blind: 6
Oranje viel veelal aan via de linkerflank en dat was mogelijk door de aanwezigheid van Blind, die met name in de eerste helft prima combineerde met zijn ploeggenoten. Blind was de speler met de meeste balcontacten, passes en geslaagde passes op het veld, al viel het aantal bruikbare voorzetten wat tegen. Van de zes kwam er slechts één aan bij een ploeggenoot.

Georginio Wijnaldum: 5
Oranje scoorde drie keer in de eerste helft, maar kreeg genoeg mogelijkheden op meer doelpunten. Wijnaldum liet meerdere keren na om te scoren. Een hard schot van de middenvelder in minuut 28 zeilde ver naast, kort daarna had hij te veel tijd nodig bij een goede kans en vervolgens faalde Wijnaldum oog in oog met keeper Bradley Banda. Afgezien van zijn gemiste kansen was Wijnaldum onzichtbaar bij Oranje.

Frenkie de Jong: 5
De Jong speelde teleurstellend tegen Letland en kon het tij niet keren tegen Gibraltar. Passes richting ploeggenoten waren op bepalende momenten te strak in de eerste helft, zoals een voorzet op Berghuis in de zevende minuut. In de duels liet De Jong zich aftroeven door de spelers van Gibraltar. In totaal won De Jong slechts een van zijn vijf duels. Hij werd na een klein uur vervangen door Wout Weghorst.

Davy Klaassen: 6,5
Het beste moment voor Klaassen was zijn assist voorafgaand aan de 2-0 van Depay. Toen ze met zijn tweeën voor het doel stonden, bewaarde de middenvelder het overzicht en verstuurde hij op het juiste moment de pass. Na een uur voegde hij daar nog een mooi wippertje richting Dumfries aan toe. Verder hield Klaassen het simpel en was hij niet al te opvallend, maar grote fouten maakte hij niet.

Steven Berghuis: 6
Berghuis, uitgefloten door het publiek bij zijn terugkeer in De Kuip, kende een teleurstellende start. Zijn eerste voorzetten waren ondermaats en het samenspel met zijn ploeggenoten liet te wensen over. In het slot van de eerste helft zette hij echter Wijnaldum voor het doel met een fraaie hakbal en leverde hij een corner waaruit een kopkans voor De Vrij ontstond. Even daarna vuurde Berghuis zelf een schot af, dat resulteerde in een handsbal van Julian Valarino en daarmee een penalty. Berghuis begon de tweede helft met een fraaie lange bal op Lang, waar de 4-0 uit voortkwam. Na een klein uur werd hij vervangen door Arnaut Danjuma.

Memphis Depay: 7,5
Depay was een van de meest bedrijvige spelers bij Oranje. De spits miste een strafschop, maar maakte dat kort daarna goed door van dichtbij te scoren. Zijn tweede penalty van de wedstrijd benutte Depay wel, al schoot hij ook die bal niet onberispelijk de hoek in. De vedette van Oranje gaf ook de scherpe voorzet waaruit Van Dijk de score opende en had enkele fraaie hoogstandjes in huis, zoals een functionele akka in de vierde minuut of een fraaie chip waarmee hij Lang een grote kans bood. In de tweede helft werd Depay wat slordiger in de passing en wat minder gelukkig in zijn individuele acties, al stond zijn lob wel aan de basis van de 5-0 én zette hij Donyell Malen vrij voor het doel bij de 6-0.

Noa Lang: 7
Lang kreeg zijn eerste basisplaats in dienst van Oranje en was gretig om zich te bewijzen. In de openingsfase combineerde de linksbuiten goed met Depay, al verprutste Lang een kans nadat hij op fraaie wijze werd bediend door zijn ploeggenoot. De 2-0 kwam voort uit een vlotte actie van Lang aan de flank: hij slalomde met succes richting het strafschopgebied en verstuurde een creatieve pass richting Klaassen, die Depay in staat stelde te scoren. De buitenspeler van Club Brugge bereidde de 4-0 van Dumfries voor, door een lange bal van Berghuis fraai aan te nemen, zijn bewaker uit te kappen en een feilloze voorzet af te leveren.


Poll

Ben je het (grotendeels) eens met onze cijfers?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

102 reacties (laatste reactie door aguerooo)

Wordt tijd dat Frenkie is een paar weken op vakantie gaat.Wijnaldum heb je vrij weinig aan in dit soort wedstrijden. Moet zn energie kwijt kunnen en meters maken.

11 oktober 2021 om 22:44

Ik vind zelf Wijnaldum al een hele tijd erg matig... dan scoort hij zo nu en dan nog wel, maar het is allemaal niet om over naar huis te schrijven... probeer het dan gewoon eens met Gravenberch of Koopmeiners, zo erg is het toch niet om Gini een wedstrijdje of 2 te laten banken? Doet bij Paris niet anders 😜

11 oktober 2021 om 22:55

Ja maar wat zeggen deze 2 wedstrijden nou. Daarnaast zijn de concurrenten gewoon minder dan Wijnaldum, ondanks zijn slechte vorm. Gravenberch is misschien een betere passer maar zowel aanvallend als verdedigend kan Wijnaldum denk ik meer toevoegen en Koopmeiners voegt aanvallend weer stukken minder toe. Ik denk dat het verwachtingspatroon ook soms wat te hoog is. Het is jammer dat het Nederlands elftal geen goede 10 heeft want met een blok van de Jong en Wijnaldum heb je naar mijn mening een heel sterk middenveld dan.

11 oktober 2021 om 23:21

Wijnaldum is ook jouw maatje he memphisdepay, maar zelfs jij zou moeten inzien dat hij maar weinig aan het spel toevoegd de laatste wedstrijden.

11 oktober 2021 om 23:36

Hij voegt inderdaad niet veel toe momenteel maar bij Liverpool speelde hij toch wel vaak uitstekend, toen stond hij wel wat verder naar achter. Misschien kan Lang een keer op 10 gezet worden, alleen speelt Depay ook weer als valse spits wat het allemaal niet heel makkelijk maakt.

11 oktober 2021 om 23:36

Naast dat Wijnaldum gewoon al wedstrijden lang een onvoldoende speelt begint hij nu ook nog vedette gedrag te vertonen. Ik zag em zeker een keer of 4 gefrustreerd doen of een Berghuis opdrachten geven terwijl hij zich met zichzelf moet bezig houden.

En dat lage cijfer voor Berghuis vind ik onterecht. Maakt Wijnaldum op het hakballetje van Berghuis die goal dan was het de goal van de maand. En zo had hij nog wel een paar goede gevaarlijke acties en voorzetten waar anderen dan verzuimden te scoren. Hij was wat slordig, maar dat was Depay net zo goed, maar die maakt een penalty en een intikker ofzo...

12 oktober 2021 om 01:07

Klopt memphisdepay, maar hoelang kunnen we nog blijven wijzen naar prestaties bij Liverpool wanneer het om Oranje gaat? Vanaf het EK tot nu is Wijnaldum geen enkele pot goed geweest in Oranje en daarvoor was het qua veldspel ook al niet goed (wel goals/assists, dus dan blijf je terecht staan).

Bij PSG zit Gini ook op de bank. Ik weet niet wat het is, maar hij is het gewoon een beetje kwijt lijkt het. Voor alles heeft hij 1,2,3 bal contacten te veel nodig. Hij vertraagd het spel enorm, wat Frenkie ook al doet. En de laatste tijd loopt Wijnaldum de verdedigende meters ook steeds minder. Dat vind ik dan wel problematisch.

Waarom mag hij dan niet een keer een paar potten ernaast staan?

12 oktober 2021 om 07:37

Joehoe,en Frenkie de jouwe? Ongekend, tis massaal Wijnaldum waar de pik op is. Je mag zelfs niks positiefs over Gini zeggen zie ik. Is Frenkie, de man van 85 heilig? Die doet het minstens zo slecht. Misschien doet Rosario het wel.beter momenteel. Frenkie bankje voor Rosario? Zou s tijd worden.

12 oktober 2021 om 07:44

Sir Paul de kritiek op Frenkie is echt massaal gewoon, je bent de drieduizendste die zich afvraagt "of de man van 85 miljoen heilig is?" Hoe kun je doen alsof Frenkie bespaard blijft van kritiek, die man krijgt echt bakken met kritiek, zowel bij Barca als bij Oranje. Meer dan Wijnaldum zelfs naar mijn idee. Bij beiden terecht hoor, want ze spelen nou eenmaal slecht de laatste tijd. Maar doe a.u.b. niet alsof het maar één kant op werkt.

12 oktober 2021 om 08:38

Wijnaldum staat er vaak wel in de grote wedstrijden en heeft een klik met Depay, dus ik zou hem er gewoon bijhouden. En zoals Memphis zegt het verwachtingspatroon is soms ook gewoon te hoog.

12 oktober 2021 om 08:54

Haha Frenkie is de speler waar veruit het meeste kritiek op is hier op dit forum, zowel in Oranje als in Barcelona topics. Overigens compleet terecht, Frenkie en Gini voegen al een tijd helemaal niets toe aan Oranje.

12 oktober 2021 om 09:28

Wijnaldum is dom geweest om het aanbod van Liverpool af te wijzen. Is in mijn ogen geen wereldspeler, maar was precies de goede link tussen spelers die bij Liverpool rondlopen. Daar waren ze niet afhankelijk van zijn defensieve werk of dribbels, hij mocht gewoon tussen de linies staan. Bij PSG gaat hij die rol en waardering niet krijgen, bij Oranje was het sowieso matig.

Frenkie is inderdaad toe aan vakantie. Helaas laten de prestaties bij zijn club het niet echt toe. Man wat is hij saai geworden, heeft gewoon niet de kracht meer om die dribbel naar voren te maken. Zelfs een Frenkie op halve kracht blijft trouwens een basisklant bij Oranje, maar dat komt ook door de beperkte concurrentie.

12 oktober 2021 om 09:29

Frenkie krijgt laatste tijd (terecht)wat kritiek. Echter is dit niet te vergelijken met de kritiek die Memphis krijgt bijvoorbeeld. Ook Blind is altijd het haasje. Nee, ik vind dat de kritiek betreffende Frenkie juist ietwat laat op gang gekomen is. Laten we ook niet doorslaan trouwens. De Jong is uit vorm, overkomt de beste, komt wel weer goed.

Edit: ik heb het overigens over realistische kritiek. Mensen die komen met titels als: "de man van 86 miljoen is het niet waard" waarbij de afgunst van de reactie druipt kan ik moeilijk objectief noemen.

12 oktober 2021 om 11:34

Wie zie je liever op zijn positie? En waarom heeft iedereen het alleen over Wijnaldum die ondanks zijn slechte spel. Wel betrokken is geweest bij 13 doelpunten in de laatste 13 kwalificatie wedstrijden ipv Frenkie bijv. Die ook allang matig speelt? Zonder Wijnaldum vallen er een hele hoop doelpunten weg.

12 oktober 2021 om 09:48

Ik zat precies hetzelfde te denken. Frenkie oogt niet fris meer en is hopeloos uit vorm.

Wat flauw weer. Kan Bijlow eindelijk eens een 10 scoren, onthouden jullie je ervan om hem een cijfer te geven.

11 oktober 2021 om 22:44

Ik vermoed dat het een geintje was maar mocht dit niet zo zijn; waarom moet hij een 10 hebben? 4 breedtepassjes, een goede uitworp en een redding op een poging die al was afgefloten omwille van buitenspel?

11 oktober 2021 om 22:49

Uhhm Foutloos, dat is toch een 10.

11 oktober 2021 om 22:49

Heeft niks fout gedaan. Als studenten bij het maken van een toets geen fouten maken, krijgen ze ook een 10

11 oktober 2021 om 22:57

Maar als studenten 4 vragen maken en de rest van de toets niet dan kan je daar toch geen cijfer aan hangen? (hoewel je in realiteit dan gewoon een 1 zou krijgen haha)

11 oktober 2021 om 22:59

Als studenten op een examen geen vragen krijgen dan krijgen ze ook geen punten.

11 oktober 2021 om 23:03

Ja jij verwoordt het beter haha

11 oktober 2021 om 23:18

Selassi, ligt er helemaal aan uit hoeveel vragen je toets bestaat natuurlijk 😉

12 oktober 2021 om 11:03

Ja, zo hebben die cijfers nog nooit geteld hier op VZ, hahaha. Al speel je nog zo'n goede, soms foutloze wedstrijd, dan nog krijg je vaak niet hoger dan een 8 van de redactie hier. Begrijp me niet verkeerd, ik vind Bijlow met afstand de beste keeper van NL, maar om nu te gaan zeuren om een 10 in een wedstrijd waarin hij 6 balcontacten heeft gehad is gewoon wat kleinzerig.

11 oktober 2021 om 22:48

Doe zelf eens niet zo flauw man. Wil je dat voetbalzone spelers een 10 gaat geven voor aanwezigheid?
Dit was tegen een tegenstander waar je net zo goed met vliegende keep kon spelen.
Vind het allemaal meer dan prima cijfers, en kan me vinden in de onvoldoendes voor Gini & Frenkie. Zitten beide niet in hun vel en spelen met hun ziel onder de arm.

11 oktober 2021 om 23:04

Ik neem aan dat het een grapje was

11 oktober 2021 om 23:49

Dan zou Bijlow dus eigenlijk een 1 moeten krijgen, want totaal niet aan het spel deelgenomen :P :D

12 oktober 2021 om 01:14

Zou ik oprecht een prima idee vinden tegen een team als gibraltar. Zet gewoon koopmeiners ofzo daar neer en hoppa lekker meevoetballen.

Genoten van lang en danjuma vanavond!

Bijlow had voor zijn redding nog wel een 7 verdiend (ja het was buitenspel maar toch). Niet veel te doen, maar blijft toch scherp lang geleden dat we een keeper hadden die zo betrouwbaar is.

Hoe kan je onvoldoense geven bij een 6 - 0 winst?

11 oktober 2021 om 22:44

Je speelt tegen amateurs he.

11 oktober 2021 om 22:46

Het feit dat je tegen een groep veredelde amateurs hebt gespeeld; een douanebeambte, een accountant, een 40-jarige spits van 1.70m die 90kg weegt. Niet meer dan terecht dat de 2 die bij absolute topclubs spelen een onvoldoende krijgen wanneer ze zo anoniem spelen tegen zo'n tegenstander. Verder Memphis een te hoog cijfer en De Vrij te laag.

11 oktober 2021 om 22:46

Omdat bepaalde individuen gewoon matig kunnen spelen terwijl je 6-0 wint van Gibraltar. Dat was vandaag goed te zien aan Frenkie en Gini. Waren echt wel onder de maat.

11 oktober 2021 om 22:51

Omdat Gibraltar met een accountant op het middenveld speelde.

12 oktober 2021 om 11:18

En die de score nog makkelijk kon bijhouden.

11 oktober 2021 om 22:52

Hoe kon je in hemelsblauw tevreden mee zijn, met dit Wijnaldum en Frenkie? Of was de rest van Barcelona ook zo geweldig toen Messi ze nog hooghield met z’n doelpuntenproductie? Nee he? Toen waren er ook slechte spelers tussen en zo ook hier met NL vs Gibraltar..

11 oktober 2021 om 23:02

Dus als ik het goed begrijp is niet iedereen gelijk in de beoordeling. Cijfers worden gegeven met bepaalde verwachtingspatronen?! Dat gaat er bij mij echt niet in, hier kan je in het bedrijfsleven of tijdens een studie echt niet mee aankomen. Meten met twee maten is dat. Frenk en Gini waren niet fantastisch, maar een onvoldoende geven? Ik begin Daley Blind zijn uitspraak steeds beter te begrijpen.

11 oktober 2021 om 23:07

Prestaties beoordelingen worden inderdaad gedaan op verwachtingen; als jij als 12 jarige een spreekbeurt hield, zijn de eisen toch een stuk malser dan als je 25 bent? Kom op zeg.. je kan als 25 jarige toch niet het zelfde spreekbeurt houden als dat van een 12 jarige? En zo ook in het voetbalwereldje; Frenkie en Wijnaldum spelen in de wereldtop, die moeten zich laten zien tegen een zooitje amateurs, waarin ze falen, en dus krijgen ze terecht kritiek, iets wat natuurlijk minder zal zijn als dit tegen wereldtop was. Dit is echt hoe de wereld werkt en terecht; je kan niet komen aanzetten met; maar hij deed z’n best? Je best doen is het minste wat je kan doen… in iedergeval dit is hoe ik er over denk.

11 oktober 2021 om 23:15

Wat een intens slechte vergelijking. Als jij als 12-jarige een spreekbeurt geeft mag ik aannemen dat je leeftijdsgenoten, klasgenoten en/of niveaugenootjes precies op dezelfde criteria beoordeeld worden. Zo niet, hebben we het over je reinste nepotisme. Prima dat jij vindt dat ze het moeten laten zien, maar jij verwardt je mening met de realiteit. Spelers horen gewoon beoordeeld te worden op hun 90 minuten voetbal. Hun status, salaris of de club waarvoor ze uitkomen zou er in die pot voetbal van veel minder belang moeten zijn. Je bent zo goed als je laatste wedstrijd, weet je nog?

Oh en ze falen niet, want we winnen gewoon met 6-0. Maar neem nog lekker een slok uit je azijnbeker Maurootje.

11 oktober 2021 om 23:21

Dus jij vind dat een Noa Lang excact het zelfde moet laten zien als een Van Dijk (ik weet het niet zelfde positie maar je snapt hopelijk mijn punt..) dat veel ouder is en bij een grotere club speelt meer ervaring etc etc want ze zitten in de zelfde groepje? Prima als jij dat vind; maar dan ben jij de realiteit uit het oog verloren; zo zit de wereld niet in elkaar. mij maak je niet wijs dat ze Van Cristiano Ronaldo niet meer verwachtten dan Greenwood op basis van zijn status(lees wat hij heeft laten zien en talent).6-0 waarin niet iedereen zijn niveau heeft gehaald, maar dat is blijkbaar voor jou totaal een wereldvreemd iets; ik wens je succes in het leven..

11 oktober 2021 om 23:24

Nee ik vind niet dat ze hetzelfde moeten laten zien. Ik verwacht meer van Virgil en daarmee geef ik indirect aan dat ik een hoger cijfer verwacht van hem. Toch zou ik met het geven van de cijfers alleen rekening houden met die betreffende 90 minuten. Jij verwardt cijfers/beoordelingen met verwachtingen, iets wat vaker gedaan wordt.

Succes in het leven nog wel, je mag je denigrerende toontje bij je houden hoor Pipo(Inzaghi).

11 oktober 2021 om 23:31

Jij begon met een belediging; eerst in de spiegel kijken hè..
En ik snap best je punt hoor; de lat ligt voor sommige hoger en dat niet eerlijk omdat Pietje al applaus krijgt voor 1 goal; maar dat is wel letterlijk hoe de wereld werkt..

11 oktober 2021 om 23:35

Ik heb nergens beledigd Maurootje. Ik benoem gewoon een foutieve interpretatie vanuit jou, dat is iets heel anders. Als we verwachtingen mee laten wegen in de beoordeling komt iedereen op zeer uiteenlopende uitkomsten daar iedereen een ander verwachtingspatroon heeft van spelers. Prima dat dat onder (club)supporters heerst, maar dat maakt het niet realistisch. Een cijfer krijg je op basis van 90 minuten, zo ingewikkeld is dat toch niet?!

12 oktober 2021 om 08:58

Je beoordeling moet altijd op basis van dezelfde criteria zijn natuurlijk, echter mag je van topspelers verwachten dat ze boven het gemiddelde uitstijgen qua cijfer op basis van hun kwaliteiten. Als je het verwachtingspatroon als variabele meeneemt voor het geven van een cijfer dan ben je volgens mij maar wat aan het doen. Je zou dus kunnen zeggen als een debutant een zesje scoort dat het voldoende is gezien factoren, maar als Virgil een zesje scoort dat het voor hem niet voldoende is. Dus Gluubster heeft wat mij betreft volledig gelijk hierin.

12 oktober 2021 om 12:41

Zijn jullie nou serieus of leven jullie compleet in een fantasiewereld. Natuurlijk doen verwachtingen ertoe, in welk universum is dat niet het geval?! En dit geldt in zowel de gewone wereld als in de voetballerij. Men wordt beoordeeld op hetgeen men gepresteerd heeft en koppelt daar ook een verwachting aan naar de toekomst, nl minimaal het wederom etaleren van die kwaliteiten (en dus niet zomaar iets in het wilde weg). Hebben we ook nog een vergoeding voor. Of denk je dat salaris alleen maar gebaseerd is op het verleden en niet op basis van verwachtingen naar de toekomst?! Dan wens ik je oprecht veel succes, zoals Maurootje al aangaf.

Maar ff serieus, als je zelfs tegen halve amateurs geen voldoende kan halen, begint het wel triest te worden… veel te weinig inbreng

Ik stel voor dat we op basis van deze wedstrijd gaan bepalen wie we moeten afschrijven en wie een toekomst bij oranje heeft

11 oktober 2021 om 22:50

Dit is inderdaad wel het startpunt; als je de startlijn niet eens haalt, ben je voorlopig af…

12 oktober 2021 om 01:39

Nee joh. Ik stel een wedstrijd tegen Quick Boys voor. Wie daar geen uitmuntende wedstrijd op de mat legt wordt voor de rest van zijn leven geëlimineerd voor oranje.

Vooral in het cijfer van Bijlow kan ik mij goed vinden. Frenkie en Wijnaldum inderdaad erg matig. Heerlijke invalbeurt van Danjuma overigens.

11 oktober 2021 om 22:50

Bijlow, na 28 minuten zijn eerste balcontact diende daarna nog wat terugspeelballen te verwerken. De prima redding in blessuretijd was natuurlijk voor de buhne, want er was al gefloten. Kan ook wel leven met deze unieke beoordeling.

De Vrij had wel wat meer mogen hebben. Speelde wederom sterk. Verder wel redelijk eens met de cijfers, maar Memphis misschien een hoger cijfer moeten krijgen. Bij 4 goals betrokken is minimaal een 8 waard

11 oktober 2021 om 22:51

De Vrij weer in de top 3 met meeste passes en meeste accurate passes (zoals altijd). Maar VZ moet hem toch weer een minder cijfer geven.

11 oktober 2021 om 22:54

Objectief zijn is ook een kunst...ze zien liever de Ligt..geef mij idd maar de Vrij

11 oktober 2021 om 22:54

Ja ik begrijp ook niet waar dat altijd vandaan komt. Wordt vrijwel altijd te mager beoordeeld

11 oktober 2021 om 23:27

Zou dan nog eerder van Dijk wisselen maar ook die is gewoon stukken beter nog dan de Ligt.

12 oktober 2021 om 01:48

@luis Sini maar volgens veel De Ligt fans is De Vrij altijd zo matig aan de bal

12 oktober 2021 om 08:59

Het valt me op dat de Vrij ook echt een heerlijke crosspass in zijn poten heeft. Er heerste altijd een beetje het idee dat de Vrij verdedigend ijzersterk was maar voetballend niet zo denderend (in vergelijkingen destijds of hij moest spelen of de Ligt) maar daar zie ik niets van terug.

12 oktober 2021 om 10:41

Het is altijd al bekend dat De Vrij erg goed kan voetballen, indribbelen en een goede pass heeft. Het idee dat hij dat niet zou beheersen ken ik niet

6-0 en dan nog zo'n lage cijfers.

Wat heb ik genoten van Lang. Laat gelijk wat we missen op de linkervleugel. Prima gedaan, volgende interland gewoon weer in de basis.

11 oktober 2021 om 22:47

Lang deed het prima, maar ik zie liever Danjuma. Die heeft in een half uur voor 5x zoveel dreiging gezorgd als alle andere spelers bijelkaar.

12 oktober 2021 om 00:26

Van te voren dacht ik, en dat zei ik ook al een paar keer, dat Danjuma net als Gakpo en Bergwijn veel ruimte nodig zal hebben om echt gevaarlijk te kunnen zijn maar man, hij kreeg nauwelijks ruimte en liep die spelers zo voorbij alsof ze er niet stonden. Tuurlijk is het 'maar' Gibraltar, maar hij heeft mij echt ontzettend kunnen overtuigen, wat mij betreft lijkt de keuze voor LV niet zo moeilijk, RV zal ik ook voor Lang kiezen boven Berghuis, speelde tegen Letland dramatisch en ook vanavond niet al te gelukkig. Dan heb je gewoon jongens als Gakpo, Malen en Bergwijn achter de hand voor op de vleugels, wat een luxe zeg.

12 oktober 2021 om 01:17

Danjuma kwam dan ook fris het veld in tegen een moegestreden Gibraltar. Lang zat toen al meer dan een uur te bikkelen met nul goede ballen vanaf de as.

12 oktober 2021 om 08:44

Toen Lang naar rechts ging ipv Berghuis kwam er direct niks meer over die kant. Tot het laatste deel toen Malen daar kwam te spelen.

Lang op rechts heb je niks aan. Op links vond ik hem zeker aardig spelen, maar ook weer niet fantastisch. Nog net wat teveel franje en te weinig doelgericht.

12 oktober 2021 om 09:48

Noa LV & Danjuma RV testen.

12 oktober 2021 om 09:52

Dat je niets aan lang hebt vanop rechts is gewoon onzin en toont aan dat je hem niet wekelijks ziet spelen bij Brugge.

11 oktober 2021 om 23:27

Als de Vrij die kopbal op voorzet van Berghuis erin kopt of Wijnaldum scoort na het hakje van Berghuis (en volgens mij vergeet ik nog 2 bijna goals op zn aangeven) dan hoor je ook niemand over Berghuis en heeft hij een 7.5. Vond Berghuis slordig, maar alsnog meer aanwezig en belangrijker voor ons spel dan Lang.

En met Danjuma heb je echt weer iemand die explosief en onvoorspelbaar is en een man makkelijk voorbij komt.

Juist de Vrij vond ik wel lekker iedere bal naar voren of er tussen had hij. Aannames waren perfect en de voortzetting. Had hoger gemogen

Danjuma was een genot om naar te kijken

Bijlow geen 10? foutloos gespeelt.

11 oktober 2021 om 22:52

niet foutloos gespeld ...

Frenkie is de laatste tijd wel erg dramatisch zeg. Zelfs zijn dribbels zijn een stuk minder. Heb hem nog nooit zo uit vorm gezien. Zou echt is mooi zijn als die weg zou gaan bij Barcelona. Kan beter een andere leerschool kiezen. In de Premier League bijvoorbeeld. Daar moet je snel keuzes maken omdat het spel daar zo snel gaat. Zijn lange bal is trouwens ook dramatisch. Hij probeerde er een paar en geen 1 kwam er aan.

11 oktober 2021 om 22:57

Hoop het zelfde, maar Barcelona is Frenkie’s droomclub, en eerlijk; ik zou ook niet bij mijn club van m’n dromen weg willen, dus die zie ik nog heel lang blijven

11 oktober 2021 om 23:03

Maar ja is daar een ontzettende puinhoop. Heb het gevoel dat hij meer dingen leert in de Premier League dan de La Liga. Maar inderdaad het is zijn droomclub.

12 oktober 2021 om 00:14

Ik ben het niet helemaal met jou eens over De Jong. Wat je hem volgens mij ziet doen is Daley ondersteuning geven. Imo neemt Frenkie de verdedigende taken van Daley over. Dan nog liet hij weinig zien, mar ik vond niet dat hij dramatisch was. Ik zie wel een niets toevoegende Dumfries en die krijgt vervolgens weer een 7 terwijl hij gewoon matig was en alleen een bal binnenloopt die echt panklaar wordt gegeven door Lang, die een karige 7 voor al het goeds die hij liet zien krijgt. Begrijp ook niets van het cijfer van De Vrij. Speelde heel erg solide. Blind had van mij ook een hoger cijfer mogen krijgen, want logisch als voorzetten soms niet aankomen als het zo druk is. Depay daarentegen had een half puntje minder mogen krijgen.

12 oktober 2021 om 00:18

Sorry maar Frenkie was echt wel slecht hoor. Vertraagde het spel weer en zijn lange ballen waren al helemaal dramatisch. Frenkie is vaak goed hoor bij het Nederlands elftal maar deze 2 interlands was die niet goed.

“Al ging ook die penalty niet onberispelijk in de hoek” (penals Depay). VZ jullie hebben duidelijk nooit gevoetbald. Beide strafschoppen waren snoeihard, zelfverzekerd en overtuigend. Dat de eerst gepakt werd was puur geluk dat de keeper vol overgave de hoek indook, en daarom de 2e ook keihard door het midden. Man man

12 oktober 2021 om 08:44

Een penalty die niet zit is per definitie niet goed genoeg ingeschoten.

12 oktober 2021 om 13:29

Je moet met de penalty's van Depay maar afwachten of ze er in gaan. Geen betrouwbare nemer, dus liever een ander. Al wet ik niet wie in de selectie van Oranje daar wel bedreven in is. Koeman. Maar die is tegenwoordig trainer;-))

De Vrij heeft werkelijk alles goed gedaan..

11 oktober 2021 om 23:02

Ja die krijgt op de een of andere manier nooit echt een goed cijfer terwijl die gewoon de hele avond geen voet verkeerd zet

11 oktober 2021 om 23:53

@voetbalzone: dit vraagt om een reactie. Dat doen jullie ook ooit als jullie bijdehand kunnen reageren op een reactie van iemand. Leg eens uit wat De Vrij vandaag verkeerd heeft gedaan en wat hij volgens jullie had moeten doen om minimaal een 7 te scoren?

12 oktober 2021 om 00:15

De Vrij had net als lang een 8 moeten hebben.

Zelfs tegen de amateurs van Gibraltar kan Frenkie helemaal niets. Deze jongen heeft zichzelf een onzichtbare postbode gemaakt. Voorlopig niet meer oproepen, want niveau is echt dramatisch.

Veelzeggend dat uitgerekend die twee middenvelders toch weer door het ijs zakken. Ja, en dat zeg ik omdat je tegen dit nietige Gibraltar nooit een onvoldoende mag scoren en toch doet. Toch ook wel weer knap!

Bijlow - De Vrij 6.5 Dumfries 6 Blind 6 Van Dijk 8 De Jong 5.5 Wijnaldum 5 Klaassen 6 Berghuis 6 Lang 6 Deoay 7.5

Vond De Vrij vandaag de sterkste verdediger, had echt zeker een 8 mogen krijgen van mij, van Dijk dan uiteraard een 8.5 om die goal.

Bijlow: 10
Dumfries: 7.5
De Vrij: 8
Van Dijk: 8.5
Blind: 6
Frenkie: 4
Wijnaldum: 4
Berghuis: 5.5
Memphis: 8.5
Lang: 7.5

Danjuma: 8.5
Weghorst: 6.5
Malen: 7

12 oktober 2021 om 10:53

Ik meende ook Klaassen te herkennen tussen de eerste elf. Die blonde bedoel ik;-))

12 oktober 2021 om 11:58

dat is een ajax speler die hij een goed cijfer moet geven, dat doet hij liever niet.

12 oktober 2021 om 22:20

Dacht al, ik mis iemand, laten we maar zeggen dat het door de tijd kwam. Zou Klaassen denk ik een keurige 7.5 geven.

@rayvg Beetje vreemd dat Blind en Lang dan een voldoende hebben gekregen.

Ik vind dan dat Blind ook een onvoldoende moet krijgen! Veel matige passes zeg, niet normaal.
Bij Frenkie kwam ik er pas in de 2de helft achter dat hij ook nog meedeed

12 oktober 2021 om 09:53

De linksbuiten kreeg continue aanvoer van Blind, iets dat Berghuis en later Malen op rechts totaal niet kregen van Dumfries.

Bizar dit, Depay was wederom één van de minste op het veld. Hoe vaak die man balverlies heeft geleden en niet eens omdat hij risico in zijn spel legt. Nee echt domme balletjes. Daarnaast maakt hij ook veel verkeerde keuzes; daar waar hij naar links open moet draaien, draait hij naar rechts open waar op dat moment drie spelers van de tegenpartij staan en één van ons. Blind daarentegen was zeer actief, en was echt één van de beste op het veld. Hoeveel aanvallen hij opgezet heeft, is niet normaal.

Waarom krijgt Dumfries een hoger punt dan Blind? Ik vond Blind gisteren een prima wedstrijd spelen i.t.t. tot een aantal afgelopen wedstrijden bij NL Elftal en Ajax. Dumfries maakte een goal en krijgt maar liefst 1 vol punt hoger. Dat is wel erg opportunistisch, terwijl Lang ontzettend veel aanvoer kreeg van Blind en Berghuis niets van Dumfries. Als laatstgenoemde de bal kreeg, gin hij netjes achteruit naar de Vrij.

Bij dit soort wedstrijden is cijfers geven totaal onnozel en geen toegevoegde waarde. Zelfde als analisten die iets zinnigs willen zeggen na die tijd. Van der vaart zei het al goed. Is lastig om er ook maar iets zinnigs over te zeggen

Frenkie de Jong moet oppassen niet een kleurloze middenvelder te worden, want zijn vormcrisis duurt al een tijdje. En spelen als vroeger Vogel deed bij PSV, past niet in Oranje. Verder zijn Blind en Wijnaldum passe. Al zijn Malacia en de beoogde Wijndal - wat is daar mee gebeurd? - nog niet helemaal klaar voor Oranje. Maar Nederland heeft vooral op het middenveld een probleem, wanneer alleen Klaassen rendeert....

Nou de supporters mogen ook wel een onvoldoende krijgen. Beetje onderuitgezakt kijken of de spelers wel een statement maken tegen Quatar. Uitfluiten van Berghuis. En als klap op de vuurpijl een vuistgevecht over een shirte van Blind (haha, das ook een ajacied vrienden). Als dat zo doorgaat krijg je een enorme kooi om het veld heen en kan je helemaal geen interactie meer hebben tussen spelers en supporters. Man, man, man wat zijn de lontjes weer kort.

Frenkie is de beste middenvelder die we hebben beetje uit vorm maar komt wel

Ik vind ze allebei niet veel dit seizoen. Frenkie niet sinds Barca totaal niet meer loopt en Wijnaldum sinds zijn transfer.

Wat heeft Depay goed gedaan? HArd gewerkt? Zo.
Penalty gemist. Intikker gemaakt. Penalty gemaakt. Daarna slordig en veel balverlies lees ik. Zoals altijd eigenlijk dus. Ik zou zeggen een 5, max een 6- .
Moet die man gepromoot worden of zo?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2224 fans
Selectie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren