ADO hekelt wangedrag eigen achterban en dreigt met stadionverboden

Maandag, 11 oktober 2021 om 15:10Yanick Vos • Laatste update: 15:31

ADO Den Haag is op zoek naar de toeschouwers die zondag tijdens de wedstrijd tegen FC Den Bosch het veld met vuurwerk bestookten, zo meldt de club via de officiële kanalen. Door de inzet van camerabeelden en systeem voor spraakherkenning wil de ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie de hiervoor verantwoordelijke supporters achterhalen.

De club uit de Hofstad schrijft in een verklaring de ‘spreekkoren, het vuurwerk en de ongeregeldheden van een klein deel van de aanwezige personen’ af te keuren. “Tijdens de wedstrijd zijn wij als club onaangenaam verrast door het wangedrag en de incidenten die in en rondom het Cars Jeans Stadion hebben plaatsgevonden.” ADO geeft aan dat deze fans een stadionverbod tegemoet kunnen zien.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Na afloop van het duel werden vijf mensen aangehouden. Volgens de verklaring van de club is er ‘door de interventie van stewards en medewerkers in het stadion escalatie voorkomen’. ADO Den Haag zegt het te betreuren dat het na de wedstrijd alsnog tot een confrontatie is gekomen en ingrijpen van de politie nodig was. “ADO Den Haag wil benadrukken dat het deze zaak zeer serieus neemt en alle tot beschikking staande middelen zal gebruiken om degenen die verantwoordelijk zijn voor dit wangedrag op te sporen en te veroordelen.”

Het vuurwerk werd vanuit Midden-Noord op het veld gegooid, het vak waar de fanatieke aanhang van de club zich ophoudt. De supporters lieten zich kritisch uit over de KNVB, nadat de licentiecommissie de club al zes punten in mindering had gebracht vanwege de aanhoudende financiële problemen. Op spandoeken waren zondagmiddag teksten te lezen als ‘KNVB maffia’ en ‘ze kunnen onze punten pakken, maar nooit onze trots’.

De problemen kunnen nog groter worden voor ADO Den Haag. Vanwege de financiele problemen moeten de Hagenaren opnieuw rekening houden met een vermindering van drie punten. De wedstrijd tegen FC Den Bosch werd zondagmiddag met 3-2 gewonnen. Aanvaller Thomas Verheydt had een groot aandeel in die overwinning door alle doelpunten voor zijn rekening te nemen.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door nederland79)

Drama natuurlijk, de woede is begrijpelijk van de aanhang, wat natuurlijk dit soort acties nooit goedpraat.

Wat mooi om te zien dat ADO ondanks de punten in mindering en de financiele en bestuurlijke wanorde alsnog zulke sportieve prestaties kunnen neerzetten. Petje af! Jammer dat deze niet kunnen worden beloond met de punten die hun toebehoren.

11 oktober 2021 om 15:57

Maar waarom is de woede begrijpelijk richting de KNVB? De licentie commissie bestaat al jaren en de spelregels zijn ook al jaren bekend. Als dan de regels worden gehandhaafd wordt je maar op de KNVB maakt ze uit voor maffia, terwijl de KNVB niet de rotzooi heeft veroorzaakt die is veroorzaakt door ADO bestuur. Je moet wel boos zijn op de juiste personen.

11 oktober 2021 om 16:06

De woede is begrijpelijk omdat wij, als supporters zijnde, niks te maken hebben met de bestuurlijke wanprestaties. Na twee seizoenen het minst aantrekkelijke voetbal te hebben gezien wat we ooit in Den Haag is vertoond, is het wel begrijpelijk dat wij, als supporters zijnde, er flink de P in hebben dat nu het dan eindelijk voortvarend gaat er weer punten in mindering worden gegeven.

De regelgeving is heel duidelijk en er zal een logica aan vast zitten, neemt niet weg dat je als supporter en speler van ADO hier de dupe van bent. Ik praat de actie niet goed, maar het is wel degelijk te begrijpen dat men boos is, ook op de Knvb.

11 oktober 2021 om 16:22

Maar ADO maakt er zelf toch een potje van op bestuurlijk niveau? Dat weten de fans toch ook? De woede van de supporters is begrijpelijk maar de veroorzaker is in deze de KNVB niet.

11 oktober 2021 om 16:27

6 tot 9 punten in de mindering helpt nou niet echt mee om investeerders over te halen. Laten we het zo zeggen dat dit gegeven Ado er niet aantrekkelijker op maakt. Uiteraard is het niet allemaal de schuld van de Knvb maar een heel klein beetje helpen doen ze nou ook weer niet

11 oktober 2021 om 16:27

@ikea dan nog zijn ze boos en spreken zich uit tegen de verkeerde partij. de KNVB leeft de regels na, zoals ze ook tegen andere teams gedaan hebben en in de toekomst zullen doen.

het is het bestuur van ADO die deze ellende veroorzaakt en daar moet je dus ook boos op zijn en je tegen uitspreken.

11 oktober 2021 om 16:30

@vangaal123 maar het is niet de schuld van de KNVB dat deze situatie er is. ADO heeft er zelf voor gezorgd dat ze niet aantrekkelijk zijn voor investeerders, de KNVB straft ze alleen voor de bende die zij er van gemaakt hebben.

11 oktober 2021 om 16:32

Op basis van wat snap je dan dat ze boos zijn op knvb?
Die hebben toch niks met het wanbeleid van het bestuur van ado den haag te maken.

11 oktober 2021 om 16:41

De KNVB hanteert de regelgeving waar ADO er een potje van maakt. Ik zou juist boos zijn op het bestuur.

11 oktober 2021 om 16:41

@lwd12, goed punt, clubs hebben zich gewoon te houden aan de regels, ook buiten het sportieve vlak. Maar voor de spelers en supporters lijkt het me aardig zuur dat een sportief lichtpuntje van een zwarte club op financieel en bestuurlijk vlak ook al wordt gestraft.

Het is niet normaal hoeveel risico er is genomen met een buitenlandse investeerder. Dit werd natuurlijk gevolgd door alleen nog maar meer wanbeleid met het aantrekken van spelers.

Ik weet niet of de KNVB een orgaan heeft die clubs zoals nu ADO, maar in het verleden Agovv, AZ en FC Twente naast de straffen ook ondersteuning biedt in het verbeteren?

11 oktober 2021 om 17:27

Eigenlijk moeten de supporters van de andere clubs boos zijn op ADO. Die komen met een selectie aan die ze volgens de regels helemaal niet kunnen betalen en nemen dan de punten mee.

11 oktober 2021 om 17:37

@wanny, ik neem aan dat je ado verder niet volgt. Volgens de regels kan ado geen enkel team betalen en zouden met een 8e klasse bierelftal moeten spelen. Daarnaast is als het goed is de enige die nog echt veel aan het verdienen is John Goossens die we nieteens gebruiken

11 oktober 2021 om 17:53

Ik weet ook wel dat ADO een flinke bezuinigingsslag in het elftal heeft gemaakt.

Maar feit blijft dat de inkomsten de uitgaven niet dekken, terwijl dat wel de afspraak is tussen de clubs. En dan moet je dus eigenlijk maar met 16 minimumloonspelers in je selectie verder gaan.

Overigens denk ik niet dat Verheydt voor nop naar ADO is gekomen.

11 oktober 2021 om 20:42

Kijk even naar 2 jaar terug ze hadden toen al gedegradeerd moeten zijn. Maar de KNVB spaart ze. Je mag er van vinden wat je wil terecht of niet maar daar mocht ADO niet klagen. AGOVV, RBC,Veendam en Haarlem, hadden 0 overlevingskansen en dus terecht de licentie kwijt. De overige clubs hebben allen wel eens punten verloren. Maar dat weet je als je er een bende van maakt op bestuurlijk vlak. Er is genoeg om kritiek te hebben op de KNVB. Maar niet in deze want op deze manier handhaven doen ze echt al jaren en vergeet niet dat de regels zijn opgesteld in overleg met de clubs. Dat je dan als bestuur toch de club naar de kloten helpt, daar kan de KNVB niks aan doen. Dus genoeg om boos over te zijn richting de KNVB maar in deze onterecht en dus belachelijke actie.

Ah joh laten gaan, snap de frustratie erg goed. Vandaag weer 3 punten in mindering toch? Best wel sneu voor ADO en fans, ze zijn gewoon het beste team in de Kkd... Hoe groot is nu eigenlijk de kans dat ADO blijft bestaan? Er moet toch wel ergens een gast zijn met veel geld die het wil proberen...ado heeft potentie!

11 oktober 2021 om 15:56

waarom zou een willekeurige gast met geld ado helpen. Geef mij morgen 1 miljard en ik zou geen stuiver in ado stoppen en zo denkt 99,9999999999999999% vd wereld.
Dan hou je een paar duizend man over en die zijn misschien op 1 of 2 na niet rijk.

11 oktober 2021 om 16:12

Ik denk dat je je iets meer moet verdiepen in de stad Denhaag en de mensen die er vandaan komen, voordat je met rare berekeningen gaat zitten smijten

12 oktober 2021 om 10:34

nou...jip...dan de vraag van itstom...er moet toch wel ergens een gast zijn met veel geld die het wil proberen?

Blijkbaar niet.....

11 oktober 2021 om 16:15

Het probleem is dat de nieuwe eigenaar ook gelijk de rekening van de schuld van ADO krijgt en dat maakt het zeer onaantrekkelijk om de club over te nemen aangezien de Chinezen de club gewoon hebben laten dood bloeden. Eigenlijk is het al begonnen bij de vorige eigenaar die zo snel mogelijk ze geld uit de club wou halen en de club zomaar aan de eerste beste verkocht heeft. Wat de supporters hebben gedaan ja is niet goed om met vuurwerk te gooien maar als je in deze situatie ook nog is ff de laatste supporters weg jaagt maak je het nog erger want geloof mij als die paar van de harde kern niet meer mogen komen dan komt de rest ook niet meer zit je het rest van het jaar ook nog is met lege tribunes, mocht de club na 1 november nog in het bezit zijn van een proflicentie.

11 oktober 2021 om 18:51

Als de rest van de supporters echt wegblijven als het afvoerputje van Den Haag niet meer op de tribune mag zitten, zoals jij suggereert, kan je je afvragen wat het bestaansrecht van ADO nog is.

11 oktober 2021 om 16:17

Waarom moet je dit laten gaan? Dit soort idioten hoort niet in een voetbalstadion thuis.Het is toch eigenlijk bizar dat de club uit de derde stad van Nederland in de KKD speelt. Je zou toch zeggen dat ADO Den Haag in ieder geval op gelijke hoogte zou moeten kunnen komen met een Utrecht? Kan me niet aan de indruk onttrekken dat het beleid daar al jaren te wensen over laat.

11 oktober 2021 om 16:44

Raar dat je het over goed beleid hebt en daarna over Utrecht begint. Zonder Frans van Seumeren was Utrecht inmiddels ook al gedegradeerd met puntenaftrek ed

11 oktober 2021 om 16:54Ik heb het niet over goed beleid en stel ook niet dat Utrecht goed beleid voert. Ik stel dat ADO qua resultaten op gelijke hoogte zou moeten kunnen komen met FC Utrecht in verband met (potentiã«le) achterban etc.

Maar als je een rijke eigenaar een valse vergelijking vindt: Groningen en Heerenveen zijn ook een stuk verder dan ADO. Er lijkt bij ADO simpelweg geen beleid voor de middellange termijn. Of ben je het daarmee oneens?

11 oktober 2021 om 16:48

Kan me ook niet aan de indruk onttrekken dat dit te maken heeft met de bevolking van den Haag en die van Utrecht. Er is toch een hoog tokkie gehalte in den Haag en de elite heeft niet zo veel met ADO. Qua inwonersaantal zou je inderdaad zeggen dat het de derde / vierde club van Nederland zou moeten zijn maar het is al tig jaar alleen maar gezeik en dat is echt geen toeval.

11 oktober 2021 om 17:41

Al vaker gezegd maar de kustkant van Den Haag geeft meer om hockey of heeft een voorkeur voor Ajax/Feyenoord, het Holland Sport verleden speelt mee (vaders hadden niets of niet veel met ADO), de 'allochtone' bevolking heeft vaak een buitenlandse club als club, stadion uit de stad halen, wanbeleid.... de lijst is lang

11 oktober 2021 om 21:32

De kustkant is Scheveningen en dat die meer met hockey hebben is totale onzin, waar je wel weer gelijk in hebt is dat hier de sentimenten van het verraad van Vink (gedwongen fusie) nog meespelen, al is dat nu al veel minder als pak m beet 30/40 jaar terug. Mijn vader is door heel Nederland de amateurs van Scheveningen achterna gegaan, maar heeft ook nooit een stap in t Zuiderpark gezet en heeft ons dat ook altijd afgeraden en zo zijn er veel hierzo. Daarnaast en ook daar heb je gelijk in gaan veel mensen liever naar Ajax,feynoord of zelfs naar Sparta ipv naar ado, dit is denk ik nog steeds het gevolg van de rumoerige jaren 80 waarin de aanhang berucht was. En ja ik weet dat dat toen bij elke club zo was, alleen er was 1 groot verschil: bij elke club was het percentage hooligans misschien een procent of 10/20 en de rest normaal, maar bij adoado was dit in vergelijking met het normale publiek 50/50 of zelfs nog erger.

12 oktober 2021 om 01:35

Hij is een keer op visite geweest in Scheveningen, met de tram naar het kurhaus, dan kom je langs het Belgisch park of het Statenkwartier en dat is inderdaad de broedkamer voor hockey talent. Meneer zou eens moeten neuzen in oud-Scheveningen en Duindorp. Wel een punt van kritiek aan de stad Den Haag is dat ze het, zeker ook aan de kust het steeds aantrekkelijker proberen te maken voor expats in plaats van de inwoners van de stad.

12 oktober 2021 om 12:58

Maar ook de vele expats is een probleem. Ook die hebben niets met ADO waardoor de potentie niet zo groot is als het aantal inwoners doet vermoeden. Als Scheveninger heb ik ook niks met de club en in mijn omgeving ook niet veel mensen. Denk dat veel mensen in Den Haag hun schouders ophalen mocht de club omvallen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.VVV-Venlo16-2
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
L. KoopmansKeeper120
J. AmofaVerdediger120
B. KemperVerdediger121
D. Moreo KlasMiddenvelder121
S. SteijnMiddenvelder125
V. BesuijenAanvaller124
A. ĆatićAanvaller123
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren