Louis van Gaal laat drietal buiten wedstrijdselectie Oranje

Maandag, 11 oktober 2021 om 13:05Yanick Vos

Joël Drommel, Nathan Aké en Marten de Roon zitten vanavond op de tribune als Nederland het in de WK-kwalificatie opneemt tegen Gibraltar. Bondscoach Louis van Gaal heeft het drietal niet nodig in De Kuip. Het is voor de tweede keer op rij dat Aké en Drommel buiten de wedstrijdselectie worden gehouden. De Roon valt buiten de boot nu Georginio Wijnaldum terugkeert van een schorsing.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

94 reacties (laatste reactie door ajax/barca2014)

Prima, alle drie niet nodig en zijn niet de eerste alternatieven op hun posities.

Ik had zelf Krul helemaal niet geselecteerd, dat kan gewoon echt niet meer. Dan heb ik nog liever Jasper en dat zegt echt heel veel.

11 oktober 2021 om 13:56

Jasper is gewoon een heel goede keeper. Bijlow is hem denk ik inderdaad voorbij, maar Krul is nooit in zijn buurt geweest.

11 oktober 2021 om 14:27

Krul teert nog steeds op die goede penaltyserie in 2014, verder heeft hij in Oranje bijna nooit een goede interland gekeept. Bij Norwich doet hij het beter volgens mij, al is dat niet af te lezen op de ranglijst.

11 oktober 2021 om 16:13

Krul heeft ook gewoon een goeie periode gehad in Engeland. Hij heeft inderdaad nooit gebracht wat je verwacht van een Nederlands elftal keeper, maar om hem nou weg te zetten als een keeper die alles te danken heeft aan een penaltyserie?

11 oktober 2021 om 18:58

Krul krijgt gewoon erg veel te doen in de Championship, in NL elftal krijgt hij 1 a 2 schoten te verwerken die hij moet pakken en dat kan hij niet.

Als Wijnaldum opnieuw niets laat zien dan mogen ze echt wel iemand anders op zijn plek gaan zetten. Heb het een beetje gehad met Frenkie de Jong en Wijnaldum. Je kunt niet twee jongens hebben die graag een dragende, onopvallende, timide speler willen zijn in de schaduw van anderen. Die schaduw is er niet, dus doe dan wat.

Ze verdienen +8 miljoen per jaar beide en stellen niks voor.

11 oktober 2021 om 13:20

Beetje makkelijk. De Jong zit in een mindere fase maar Wijnaldum heeft z'n waarde inmiddels wel bewezen bij Oranje, zeker omdat hij eigenlijk altijd op een voor hem niet natuurlijke positie speelt (wijnaldum speelt al jaren op zes of acht en wordt dikwijls op tien geposteerd bij Nederland).

11 oktober 2021 om 13:41

Je bedoelt de waarde dat hij er niet in thuis hoort, omdat hij mr Simon Templar speelt?

11 oktober 2021 om 14:25

Wat een onzin. Wijnaldum rendeert in het Nederlandse Elftal beter op '10' dan op 6 of 8. Het probleem met Gini is, is dat hij veel te vaak volledig onzichtbaar is. Hij speelt in de wedstrijden die lastig zijn altijd verstoppertje. Hij vertraag het spel en draait alleen maar terug.

Leuk dat hij het af en toe goed heeft gedaan, maar hij speelt nu al makkelijk 10 wedstrijden op rij waardeloos. Dan mag je hem gerust een keer passeren. Daarnaast is hij ook een captain van niks (toen hij vervangende captain was).

11 oktober 2021 om 14:39

Nou nou, 'wat een onzin' lijkt me een beetje overtrokken. Spelers renderen over het algemeen veel meer op 10 dan op 6 of 8, omdat spelers dichter bij de goal meer goals maken over het algemeen. Bizar, ik weet het. Bij Liverpool heeft hij volgens mij in totaal nog geen 20 goals gemaakt, en voor het NL elftal in minder dan de helft van de wedstrijden 26. Hij is technisch gezien gewoon de beste speler die we op het middenveld hebben. Frenkie heeft het voor Oranje zeer zelden laten zien.

Ik vraag me af wie het in de slechte wedstrijden voor Oranje dan veel meer heeft laten zien dan Wijnaldum. Wijnaldum heeft in 1 van de meest matige periodes van het NL-elftal ooit gespeeld. Wie stak er kop en schouders bovenuit? Qua rendement zijn dat Depay en Wijnaldum, en die worden alleen maar uitgekotst.

11 oktober 2021 om 13:22

Heb het meer gehad met Frenkie dan met Wijnaldum. Wijnaldum heeft meestal nog enigzins wat rendement, de postbode loopt alleen maar te rennen met de bal. Voor mij z'n laatste kans.

11 oktober 2021 om 13:28Wow, Frenkie is by far onze beste speler bij oranje. Die jongen neemt zoveel verantwoordelijkheid opzich door zowel offensief als defensief het voortouw te nemen. Dit doet hij al sinds zijn debuut, toen de successen van oranje ineens weer terugkeerden. Dat hij nu even matig presteert vind ik geen reden om hem te passeren. Wie gaat er anders voor enige creativiteit op het middenveld zorgen? Wijnaldum mag van mij wel een keer flink op zijn donder krijgen. Een speler die een CL op zak heeft zou toch veel meer verantwoordelijkheid op zich moeten nemen bij het huidige Nederlands elftal.

11 oktober 2021 om 13:30

Zijn laatste kans? En wat wil je dan doen? Je beste middenvelder, de reden dat het Nederlands elftal weer opbloeide, niet meer selecteren? Wat een overdreven gedoe hier op dit forum de laatste tijd over Frenkie. Dat die de laatste tijd niet in vorm is en beter moet presteren is een feit maar ‘laatste kans’ is echt absurd.

11 oktober 2021 om 13:34

Ajax/barca2014, hilarisch hoe je frenkie onze beste spelers noemt en dan vervolgens commentaar levert op Wijnaldum. Frenkie mag minstens evenveel commentaar krijgen en misschien wel meer. Wijnaldum heeft door zijn hoge rendement een belangrijke bijdrage. Frenkie levert zowel bij barca en bij oranje een lage bijdrage. Die is al tijden uit vorm. Mag wel beter gaan spelen anders is een wedstrijdje op de bank prima voor hem.

11 oktober 2021 om 13:37

Precies @ajax/barca

'dit doet hij al sinds zijn debuut, toen de successen van oranje ineens weer terugkeerden.'

Dit vergeten mensen lekker snel. Toen Frenkie begon te spelen veranderde ons hele spel, we konden weer vloeiend aanvallen en de linies verbinden.

Sowieso is het nu lekker makkelijk om Frenkie een postbode te noemen, ze roepen elkaar allemaal na. Wat ze niet zien is dat hij inderdaad loopt met de bal, maar dat hij zo 3 a 4 man van de tegenpartij daarmee achterlaat. Dat hij daarna de paas niet vindt ligt soms aan hem, maar soms ook aan de mensen zonder loopacties.

Hij zit in een mindere fase, zoals elke voetballer dat heeft. Het beste wat je kan doen is vasthouden aan zo een jongen, want door de ondergrens zakt hij uiteindelijk niet. Vorm is tijdelijk, klasse is permanent.

11 oktober 2021 om 13:40

Ben gestopt met lezen bij "Frenkie is by far onze beste speler" geheel ongeloofwaardig maar ja wat verwachtje van iemand wie Barca/Ajax in z'n naam heeft en het over Frenkie gaat. Onze heilige Frenkie, mag zoveel slechte wedstrijden spelen wat hij maar wilt maar wanneer Wijnaldum dit doet, wie zich al lang en breed heeft bewezen in en buiten Oranje, is hij gelijk het haasje.

11 oktober 2021 om 13:41

Arsenal890

Wijnaldum mag dan een mooie periode hebben gehad met zijn scorings- en loopvermogen, maar door Frenkie is Wijnaldum juist beter gaan voetballen.

Of ben je alweer vergeten hoe werkelijk iedereen Wijnaldum uit het elftal wilde hebben toen Frenkie er nog niet speelde? Door Frenkie kon Wijnaldum verder vooruit spelen en heeft hij een sterke periode gehad in Oranje.

Er is een verschil tussen spelers die kunnen renderen in het systeem of spelers die een extra dimensie geven aan een systeem.

11 oktober 2021 om 13:45

Het is niet eens wie onze beste spelers zijn, het gaat erom wie er het meeste van maakt. onze beste spelers zijn van Dijk en de Jong, potentieel wereldtop. Echter die staan in pikorde achter Memphis, die een potentieel subtopper is. Ik sla De Ligt hoger aan, en voor mij is Memphis gelijk aan een Dumfries, Blind, de Vrij en Wijnaldum qua status. De vele talenten die eraan komen kunnen zich daarbij voegen, Gravenberch, Danjuma, Malen. Helaas maakt Memphis het nooit waar buiten een enkele wedstrijd. De Jong moet meer uitgedaagd worden. Het lijkt wel of hij steeds schuchterder wordt inplaats van steeds zekerder betreffende zijn talenten. De beste jongen kan zo goed voetballen maar dat achterin hangen en pasjes geven is zo irritant. Iedereen moet gewoon naar hem luisteren en hij moet de baas zijn op het veld en helemaal voorin, Marja dat zal wel nooit gebeuren, de brutalen met de grote mond hebben het meestal voor het zeggen en daarom wordt het niets met NL in Qatar.

11 oktober 2021 om 13:51

Memphis die ons eigenvoetig naar de Nations League finale heeft geschoten, het EK en dat nu ook weer aan het doen is voor het komend WK. Die vergelijk jij met Dumfries en Blind. Je mag zeggen over Memphis wat je wilt, maar dat is wel onze superster in het Nederlands elftal. Goals en assists liegen er niet om, in kleine en topwedstrijden. Buiten een enkele wedstrijd maakt hij het niet waar.. Dus die 20 goals en assists heeft hij in 1 wedstrijd gemaakt?

Daarbij noem je de Vrij in dat rijtje met Dumfries en Blind? Weet je wel wie de Vrij is?

De jong dat maar achterin blijft hangen en pasjes geeft? Volgens mij is de kritiek nu juist dat hij te ver naar voren staat, teveel met de bal loopt en te ver vooruit staat...

Sorry, maar ik lees 1 en al onzin.

11 oktober 2021 om 13:55

Zou Oranje echt minder sterk zijn zonder Frenkie de Jong. Het wordt tijd om het te gaan proberen, want Frenkie zakt steeds verder weg, in de laatste wedstrijden geen toegevoegde waarde meer geweest.

11 oktober 2021 om 14:00

De enige spelers met. Formaat wereldtop in Oranje zijn de Vrij en Van Dijk

11 oktober 2021 om 14:01

Hoelang kijk je al voetbal? Weet je dat we sinds Sneijder geen fatsoenlijke speler op het middenveld hebben gehad, 1 die de boel kan verbinden.

We hebben toernooien gemist doordat zo een speler ontbrak. Geen toeval toch dat we kort na Frenkie's debuut van toplanden begonnen te winnen, een nations league finale hebben gehaald en zelfs weer Oranjezomers mogen meemaken.

En nee, het komt niet enkel en alleen door Frenkie, maar als we eeb hoofdingrediënt hebben is dat Frenkie, niemand anders.

11 oktober 2021 om 14:02

By far de beste? Kijk het is moeilijk om spelers op verschillende posities te vergelijken, maar ik plaats van Dijk en De Vrij een paar niveautjes boven hem.

11 oktober 2021 om 14:03

Over overdreven gedoe gesproken 'de reden dat het Nederlands elftal weer opbloeide'. Frenkie heeft zeker zo nu en dan Oranje bij de hand genomen, maar je doet net of hij in z'n eentje er voor gezorgd heeft dat Oranje weer sprankelend ging voetballen. Daar heb je altijd nog 10 extra man voor nodig.

11 oktober 2021 om 14:17

Hahaha. Laatste kans voor Frenkie. Ben blij dat jij geen bondscoach bent. Jij zou als bondscoach van Noorwegen Haaland nog wegsturen na een mindere wedstrijd. Frenkie is de beste speler die we hebben. Hij is wat minder in vorm maar dat kan met zoveel wedstrijden en al dat gedoe in Barcelona een keer. Ik weet niet of dit nou opportunisme en de waan van de dag is of dat sommige mensen echt niets van het spel begrijpen.

11 oktober 2021 om 14:24

Vraag me altijd af wat mensen van Frenkie verwachten. Zover ik weet zijn er weinig spelers die zo balvast zijn als Frenkie, zich zo makkelijk vrijspelen onder druk, verdedigend ook nog eens veel ballen onderscheppen en de durf en kwaliteit hebben om een pass uit te stellen tot de tegenstander uit positie gaat lopen (iets dat sommige blijkbaar juist te makkelijk lijkten te vinden).

Het is zelfs zo erg dat hij in de media wordt bekritiseerd omdat zijn passnauwkeurigheid 92% is.

Nu moet hij natuurlijk als spelverdeler voor de verdediging ook nog eens de steekballen geven en natuurlijk ook nog eens scoren, want tja welke nummer 6 doet dat niet...

Dat hij vaak het moment overslaat om een diepgaande speler te bedienen klopt en dat is natuurlijk een zwak punt van hem, maar kom op zeg. We hebben drie middenvelders, maar de enige die alles moet kunnen is blijkbaar Frenkie.

Zover ik weet heeft Koeman hem een tijdje iets verder naar voren gezet op het middenveld bij Barca en toen had ie opeens binnen een x-aantal wedstrijden een leuk aantal assists en doelpunten. Dat hij weer degene was die opgeofferd werd om als CV te acteren omdat de andere Cv's weer eens geblesseerd waren of gewoon niet opgesteld werden, vergeten we natuurlijk weer ff.

Daarbij kan Barca door niemand blijkbaar bij de hand genomen worden op dit moment en is duidelijk dat Messi gewoon alles verbloemde door aanvallend al het gevaar te stichten.

In het Nederlands elftal idem. Voordat Frenkie zijn debuut maakte waren we voetballend en in balbezit een drama. Spelers leken de bal niet te durven hebben en we hadden steeds balverlies. Sinds Frenkie erin kwam hadden we opeens weer balbezit en konden überhaupt denken aan voetballend op te bouwen in plaats van reactie voetbal te spelen.

Het lijkt me toch duidelijk dat we juist iemand missen die vanuit een hogere positie op het veld de aanval kan leiden, steekballen kan geven en gevaarlijk is met schoten buiten de 16. Dit is een van de redenen dat Frenkie bij Ajax zo bejubeld werd, daar kon hij uitblinken in zijn eigen spel en werd niet verwacht dat hij ook nog eens steekballen gaf en scoorde. Daar stond Ziyech voor op het veld. Toen werd hij eerlijk beoordeeld op hetgeen dat hij moest doen. Nu bekritiseren we hem omdat er niemand is in NL die type Ziyech is en dan gaan we maar weer naar Frenkie kijken, want hij is toch dat spelertje van Barca.

11 oktober 2021 om 14:25

@Aguerooo…..Is dat bij jou dan niet een beetje hetzelfde? Omdat het een Ajacied is afkraken? Kom op zeg. Elke keer kijken naar voor welke club iemand is en dan zelf maar verzinnen dat dat de reden is waarom iemand die speler goed vindt. Mensen zijn te veel bezig met clubvoorkeur…. Vervolgens zit je zelf Wijnaldum te verdedigen die ook gewoon een slechte periode door maakt…..net als frenkie. Hoezo hypocriet… laat die clubs er buiten. Deze 2 zitten beide niet een een geweldige fase. Maar dat wil niet zeggen dat ze niet in de basis horen, of dat ze niks gepresteerd hebben.

11 oktober 2021 om 14:42

Gelukkig ga jij er dan niet over knaapie, Wijnaldum eerder zn laatste kans

11 oktober 2021 om 14:45

@aguero, je weet toch wel dat we zonder Frenkie geen middenveld hebben he. Wie gaat anders voor de aanval vanuit die linie zorgen? Wijnaldum? Dat hebben we onder Hiddink, Blind en Advocaat gezien ja. Of wat te denken van Klaassen en Til? Gaan die twee de aanval opbouwen? De Jong is gewoon onze meest creatieve speler. Het feit dat hij zowel defensief als offensief een enorme bijdrage levert is niet normaal. En als je mij een beetje kent ben ik ongelofelijk kritisch over de prestaties van Frenkie bij Barcelona. Momenteel zou ik hem daar zelfs niet op het middenveld willen zien, maar dat komt omdat er betere opties zijn. Bij oranje is er letterlijk niemand die Frenkie kan vervangen.

11 oktober 2021 om 14:50

@amazingninja, Frenkie moet zowel offensief als defensief het team op sleeptouw nemen. Uiteindelijk is hij gewoon de speler met de meeste taken en verantwoordelijkheid. Van Dijk en Depay hoeven zich enkel op verdedigen en aanvallen te focussen. Daarnaast heeft de verdediging het ook wel een stuk makkelijker als er een speler is die redelijk makkelijk ballen weet te ontfutselen.

11 oktober 2021 om 17:05

Als je de glorietijden (heb alle 3 WK finales beleefd) hebt meegemaakt, dan kan Ik wel lachen om zulke uitspraken.Vroeger hadden we types als Neeskens, Jansen, Wouters, Poortvliet, Nigel de Jong, van Bommel enz. die een ploeg in balans brachten en beter lieten funktioneren. Die konden ook nog voetbalken. In deze glorietijden ging het over mannenvoerbal en zou Frenkie nooit in de Oranje selecties hebben gezeten.Bij Frenkie is de hype groter dan het talent. Zwaar overschat.

11 oktober 2021 om 17:37

@Die Knappen Iemand die het begrijpt, je slaat de spijker op z'n kop. Man wat zou ik nu graag een middenvelder als Nigel de Jong zien in Oranje, wat een geweldige speler was dat zeg samen met van Bommel. Als ik dan zo'n Frenkie zie, met z'n tikkie terug en terug breed, dan word je toch helemaal knettergek joh? Tuurlijk is het op het middenveld en voorin echt veel minder geworden vergeleken met destijds, nu is het de omgekeerde wereld en staat er centraal in de verdediging wereldtop maar dan nog blijft het mij verbazen hoe mensen Frenkie zo geweldig vinden en hem ''by far'' de beste speler van Oranje vinden, ik ben nog steeds op zoek naar zijn rendement, balletjes naar voren kun je bij hem op 1 hand tellen per wedstrijd, elke potentiele counter word door hem kapot gemaakt omdat hij zo nodig langer dan 10 seconden die bal wilt hebben om postbode te spelen, ik ben er absoluut geen fan van, en volgens mij mag dat gewoon, iedereen mag zijn eigen mening betreft spelers te hebben.

Dat daar gelijk ''clubvoorkeur'' bij gebracht moet worden door Soccferfan_1 himself, de meest hypocriete gozer die ik ken op dit forum, vind ik dan ook allesbehalve verassend. Niet alles gelijk op clubvoorkeur gooien, soms ligt het namelijk ook aan de speler zelf

11 oktober 2021 om 18:47

Frenkie verdiend 5 miljoen per jaar, hij speelt nog slechter als die verdiend. De Roon is beter als frenkie. Maar van gaal is zijn vader. En Koeman zijn oom.

12 oktober 2021 om 09:15@Die Knappen, wat een vergelijkingen maak jij nu? De Jong is echt een veel completere speler dan Nigel de Jong of Mark van Bommel. Die laatste twee waren echt pure balafpakkers. Dat was hun enige taak. Ook hadden die spelers geluk dat het team waarin ze speelden veel meer toppers hadden. Denk maar aan Robben, Sneijder, van der Vaart, van Persie, Van Nistelrooy, Kuyt, die allemaal de verantwoordelijkheid konden nemen. Frenkie moet in het huidige nederlands elftal voor de aanval zorgen. Zonder hem functioneert het middenveld gewoon niet. Hoeveel nummer 6 hebben zo'n groot offensieve verantwoordelijkheid in een elftal? Maar als je echt denkt dat een huidig middenveld met Nigel de Jong/ van Bommel, Wijnaldum en Klaassen zal werken, dan hou ik je liever in die illussie.

11 oktober 2021 om 13:22

Je stelt liever niveau de Roon op dan?

11 oktober 2021 om 13:23

Lijkt me dat z’n salaris verre van relevant is in het punt dat je wil maken.

11 oktober 2021 om 13:27

We hebben het kunnen zien tegen Letland zonder hem. Ging echt velen malen beter. not.

11 oktober 2021 om 13:42

Ach, het was toch wel duidelijk dat de wedstrijd tegen Letland zo zou gaan? Die graven zich in en staan met twee muren voor de 16. Daar is bijna niet tegen te spelen, maar alsnog kwam Oranje tot genoeg kansen. Hadden een paar speler het vizier op scherp staan, dan hadden we gewoon met 3-0 of 4-0 gewonnen. Zo goed als elk team heeft het moeilijk tegen dit soort "park the bus" tactieken.

11 oktober 2021 om 13:31

Nou een beetje meer krediet voor Frenkie is wel op zijn plaats, heb je een beter alternatief?
Erger me ook wel aan Gini sinds laatste EK, maar ook hij heeft zijn waarde wel bewezen in het verleden. Met een Til kom je er ook niet, om over De Roon maar te zwijgen.

11 oktober 2021 om 13:32

Wijnaldum en Frenkie uit en Til en Joey Veerman er in. Voordeel is dat Til en Veerman ook geen 8+ miljoen verdienen dus dat komt het Nederlands elftal dan helemaal goed uit!

11 oktober 2021 om 13:44

Van Frenkie de Jong naar Joey Veerman, en van Wijnaldum naar Til haha. Ik hoop dat je sarcastisch bent, want ondanks de mindere vorm van De Jong is hij nog één van onze beste spelers. Evenals Wijnaldum.

11 oktober 2021 om 14:36

Inderdaad sarcasme. Ik ging even redeneren zoals Medellin dat deed: spelers die veel geld verdienen maar niet naar hun mogelijkheden presteren uit het elftal halen. Dan kom je dus uit op Til als vervanger van Wijnaldum en Veerman als vervanger van Frenkie (vergeet ik Gravenberch eigenlijk). Oftewel, ben het helemaal met jou eens.

11 oktober 2021 om 13:33

Wie wil je daar dan neerzetten? Gravenberch en de Roon? Koopmeiners? Je gaat er hoe dan ook op achteruit. Ze zitten in een mindere periode, maar beter is er expliciet ook niet.

11 oktober 2021 om 13:33

Opnieuw? Wijnaldum heeft heel veel voor oranje betekend. Heeft ook mindere wedstrijden gespeeld ja maar wie niet. Wijnaldum is eigenlijk een nuttige dienende speler die toch ook zijn doelpunten en assists meepakt. Bij Oranje wordt hij bij gebrek aan beter tot dragende speler gebombardeerd. Dat is hij niet, maar het is wel een goede speler voor oranje die je als een van de eerste opschrijft (mits hij bij psg wel een beetje aan spelen toekomt).

11 oktober 2021 om 13:37

Lijkt me sterk dat wijnaldum niets laat zien vandaag. Tegen de tegenstander van vanavond zou een speler uit de hoofdklasse senioren ook nog wel kunnen uitblinken.

11 oktober 2021 om 13:39

hahahha wat een onzin zeg. Frenkie de jong is nog steeds by far de beste speler die Nederland heeft hoor. Wie wil je daar dan zien? Teuntje Koopmeiners? Gravenberch? Echt wat een lachwekkende uitspraak. Ook wijnaldum hoort er gewoon in hoor.

11 oktober 2021 om 13:46

Volledig met je eens over Wijnaldum. De keren dat hij verstoppertje heeft gespeeld zijn ongekend. Hij heeft inderdaad een aantal goede interlands gespeeld maar met zijn status mag het niet zo zijn dat je constant balletjes achter de man speelt half stuitend en je onzichtbaar bent. Vooral tegen Tsjechie op het EK was 1 van de slechtste prestaties die ik een Oranje speler ooit heb zien doen. Hij deed gewoon helemaal niks aan de bal en liet zich elke bal aftroeven door spelers van veel kleine ploegen. Hij hoort er imo ook helemaal niet in. Ik heb zeker 30+ interlands mensen hem zien afkraken op voetbalzone omdat hij er niets van bakte. In combinatie met Strootman was een verschrikking. Het valt gewoon bijna altijd op wanneer ze tegen een tegenstander spelen die ook mannen van topclubs hebben. Die zie ik dan altijd veel beter spelen dan hem.

11 oktober 2021 om 14:21

Ik vind Wijnaldum beter dan Frenkie omdat Wijnaldum wel eens een goal maakt. Voor de rest helemaal gelijk in, je kan geen drukkend voetbal spelen als de middenvelder niks creëert.. we hebben iemand nodig die een man opzoekt ( zodat er ruimte komt voor de spitsen ) en iemand die het lef heeft om de dieptepass te geven en of een man te passeren.

11 oktober 2021 om 14:36

ik heb 1 vraagje voor je. Vindt je Busquets ook slechter dan wijnaldum? Wijnaldum scoort immers meer. Als je dit vindt overigens ga ik echt een paniekaanval krijgen

11 oktober 2021 om 15:10

In een ploeg als Oranje vind ik Wijnaldum beter dan Frenkie, en de reden daarvoor heb ik gegeven. Wijnaldum scoort gewoon meer.. Frenkie heeft geen rol tegen een ploeg als Gibraltar. Als hij nou eens wat meer naar voren ging en ruimte maakte voor de spitsen dan was hij nuttig, alles wat hij nu doet is. Paasje links, paasje naar rechts, paasje terug. Wat zie jij dan? En ik ga geen niet Nederlandse spelers met elkaar vergelijken. Ik vind Frenkie de afgelopen jaren echt heel erg tegenvaller. Een goede speler maar een slechte voetballer.

11 oktober 2021 om 14:39

Ach ga toch weg, dit zijn de jongens die je overeind houden als je niet tegen balophetdaklanden speelt maar zoals frankrijk duitsland etc. Tegen dit soort landen ligt de kracht van frenkie en wijnaldum, dit zijn geen sneijders, de bruyne of andere creatieve spelers maar gewoon een jongen die heel veel voetbal brengt tegen landen waar dat lastig gaat en een hard werkende loper die altijd aanspeelbaar is. Precies kwaliteiten waar je minder aan hebt tegen ingraaf gasten op veld 3. Die andere gasten vergelijk ik altijd met technische spelers op laag niveau, technische spelers lijken op laag niveau altijd ontzettend goed maar zodra het tempo hoger en tegenstanders beter zijn vallen ze altijd tegen en zijn het de simpelere voetballers die opeens heel goed lijken omdat ze het tempo met simpel spel makkelijk aankunnen.

11 oktober 2021 om 15:11

We moeten tegen Letland en Gibraltar.. en dan heb je gewoon helemaal niks aan Frenkie wel tegen Frankrijk en Duitsland etc. Dan heeft die namelijk een rol

12 oktober 2021 om 08:41

Eens just mark, je kan als je het mij vraagt met frenkie dan beter cv spelen en dan misschien iemand als weghorst continieu diep laten bij de 2e paal voor eventuele voorzetten terug te leggen, in te koppen of afschieters in te tikken.

11 oktober 2021 om 15:12

Eens, meer toelichting heb ik niet. Ik verwacht inderdaad van bepaalde spelers dat ze andere spelers beter laten voetballen. Als je bij een topclub zit moet je dat kunnen of zeggen, dat kan ik niet en ik pas niet in een elftal waar die rol van mij wordt verwacht.

11 oktober 2021 om 15:45

Eens, vooral wat betreft Gini de onzichtbare! Die man is toe aan de bank of tribune bij Oranje. Zo plichtmatig altijd. Wil de bal niet eens. Frenkie wel, al is hij postbode aan het spelen.

11 oktober 2021 om 17:32

Je kan van nuttige dienende teamkrachten niet opeens bepalende spelers maken helaas. Frenkie en Wijnaldum zullen nooit bepalend worden voor Oranje

inmiddels toch wel duidelijk dat van gaal heel anders over De Roon denkt als De Boer en Koeman.

11 oktober 2021 om 13:18

Misschien ligt het aan de tegenstander? Dat heeft van gaal ook duidelijk gezegd. Hij kijkt eerst naar de tegenstander en dan naar welke spelers hij nodig heeft. Een de Roon kan je beter gebruiken als je het middenveld wat wil verstevigen tegen grotere tegenstanders. Tegen Gibraltar hoeft dat totaal niet dus logisch dat hij er niet bij zit

11 oktober 2021 om 13:37

Achj makkelijk scoren t.o.v. de Roon.

De Roon is inderdaad als stofzuiger op het middenveld meer dan bruikbaar, in wedstrijden tegen Gibraltar heb je hem echter niet nodig (gaan we van uit )
Beter 3 voetballende middenvelders met diepgang.

11 oktober 2021 om 14:33

Dat is mijn punt niet, het gaat om het signaal wat hij geeft. iedereen die goed heeft opgelet afgelopen wedstrijden heef toch kunnen zien dat De Roon een heel andere status heeft dan onder de Boer en Koeman

11 oktober 2021 om 13:41

Misschien heet dat in Van Gaals woorden evolutie?

Ja logische keuzes. De Roon heb je tegen een Gibraltar totaal niet nodig en Ake heb ik nooit een topper gevonden. Drommel… ja daar heb ik al eerder van gezegd dat ik totaal niet zie wat anderen blijkbaar wel zien.

Mag de Roon wel in de kleedkamer komen? Dan maakt het niet uit.

Nuttige speler is de Roon maar niet tegen het formaat tegenstander waar je nu tegen speelt. In mijn ogen dan ook prima om hem niet op te stellen.

11 oktober 2021 om 14:26

Mee eens. Logische keuze van van Gaal. De Roon kan zeker wat toevoegen tegen de wat betere landen, maar tegen Gibraltar moet je kiezen voor voetballend vermogen.

Prima! Hoop op een stralend NL elftal. De Jong en Wijnaldum weer samen op het middenveld, zullen toch een andere verdeling moeten opnemen.

Volgens Van Gaal is Marten de Roon erg belangrijk voor de kleedkamer....ja, hoor,een speler die notabene op de tribune zit heeft veel invloed in de kleedkamer,Louis 😜

Logische afvallers, Drommel lijkt momenteel de 4de keeper, Aké krijgt ook zelden een kans en de soort voetballer die De Roon is heb je niet nodig tegen Gibraltar.

11 oktober 2021 om 18:05

De Roon heb je nooit nodig. Stofzuiger of niet. Als De Roon de bal weer eens inlevert is de counter elke keer gevaarlijk en De Roon kan dan weer gele kaarten pakken om het proberen op te lossen. Tegen een goed team wil je ook niet dat de tegenstander constant de bal heeft omdat je eigen speler de bal niet in het team kan houden.

Frenkie mag ook wat meer rendement laten zien ipv dat postbodevoetbal.

11 oktober 2021 om 13:41

Maar hij staat toch op een plek waar dat niet hoeft? Als je meer rendement wilt zien van Frenkie moet hij op een 10 gezet worden maar dat is zijn positie niet. Daar staan andere spelers voor. Ontopic: logische keuze, Drommel de slechte keeper van de lijst en de Roon is tegen deze tegenstander niet nodig. Ake hetzelfde van de verdedigers de minste (als je samen met de Ligt dan om die plek strijd). Deze keuze is vrij logisch zoals alles tot nu toe bij van Gaal is.

11 oktober 2021 om 13:49

Een Centrale middenvelder en al helemaal van FC Barcelona moet in staat zijn om er 10 per seizoen in te leggen en ook bij het Nederlands elftal er een paar belangrijke ballen in te leggen en op te staan als het niet loopt dat hebben we gezien bij Frenkie het afgelopen EK o.a. tegen Tsjechië dat hij Oranje niet kan dragen als het niet loopt wat de Modric'en , Pedri's , Pogba's en Kimmich'en wel allemaal doen voor hun land.

11 oktober 2021 om 14:59

Volgens mij is de verbetering in Oranje aardig hand in hand gegaan met de entree van Frenkie. Misschien accepteren dat hij van Oranje niet direct een wereldtopper kan maken, maar Frenkie is gewoon de beste middenvelder die we hebben. Ik ben het met je eens dat hij nog wel kan verbeteren, maar de impact van Frenkie ligt toch heel ergens anders. Hij zorgt voor controle, bepaalt het baltempo. Juist als hij een keer een dag zijn vorm niet heeft, zie je hoe groot zijn impact is op het spel van Oranje. Misschien ligt het vooral aan de rest, dat ze het zonder hem maar moeilijk kunnen rechtbreien.

Ga maar eens beelden bekijken van het eerste seizoen Real zonder Cristiano en zoek daar eens naar een geweldige Modric of Kroos. Ik kan alvast vertellen dat die er niet waren. Ook zij hebben wel eens periodes dat het minder gaat. Dit gaat ook op voor Pogba bij United. Kimmich speelde overigens ook teleurstellend met Duitsland dit EK. Pedri is een geweldenaar, dat kunnen we ook nog wel even afwachten.

11 oktober 2021 om 15:07

Onzin, Xavi maakte er ook geen 10 in een jaar, Kante doet dat ook niet ga zo maar door. Sommige mensen kijken echt te veel sprookjesvoetbal.

11 oktober 2021 om 14:05

Frenkie gaat schitteren tegen het sterke Gibraltar :-)

Wel enigszins komisch dat De Roon onder toptrainer frankie de boer zowat als eerste op het wedstrijdformulier stond en onder louis gewoon gepasseerd wordt. Pijnlijk en hiermee laat van gaal indirect weer zien wat voor drama trainer de boer is...

11 oktober 2021 om 13:46

Of tegen Gibraltar heb je de Roon gewoon niet nodig?

Conclusies van de laagste plank.

11 oktober 2021 om 14:38

o ja, en tegen het grote Oostenrijk en oekraine moesten we wel per se met een breker spelen want dat zijn zulke toplanden. De Roon is een leuke systeemvoetballer net als van de beek maar verder helemaal niks bijzonders. Zeker niet in teams die niet vaak samen spelen en je dus vaak puur op kwaliteit moet spelen

11 oktober 2021 om 14:41

Was van Gaal coach tegen het grote Oostenrijk en Oekraine?

11 oktober 2021 om 15:38

Nee frank de boer. Hij vond het nodig om tegen dat soort landen de roon op te stellen

Ik snap totaal niet waarom van Gaal Drommel heeft opgeroepen. Om hem op de tribune te plaatsen en de bankjes daar warm te houden? Dit is een mentale klap. Had hem dan gewoon thuisgelaten en zich laten herstellen van zijn kleine vormdipje. Hij laat één lullige bal door en die jongen kan er opeens niets meer van. Ik ben niet onder de indruk van van Gaal. Het enige waar hij weer in uitblinkt is ruzie zoeken met de pers. Nare man.

11 oktober 2021 om 13:57

Hoezo een mentale klap? Hij mag blij zijn dat hij mag snuffelen bij Oranje.

Als het een mentale klap is, komt dat door Drommel zelf. Als hij had verwacht minuten te krijgen, heeft hij geen goed zelfbeeld en is hij waarschijnlijk van mening dat hij het goed doet, dat is pas gevaarlijk.

Wie zegt dat Drommel er niets meer van kan, hij is juist meegenomen naar Oranje. Volgens mij is het juist een positief signaal dat zo een jongen met een vormdip alsnog mee mag om te komen snuffelen.

'ik ben niet onder de indruk van van Gaal. Het enige waar hij weer in uitblinkt is ruzie zoeken met de pers. Nare man.'

Als dit het enige is wat je wilde schrijven, doe het dan gewoon. Niet achter Drommel gaan verschuilen, want die houd de laatste tijd niets tegen.

11 oktober 2021 om 14:16

Euh dat laatste doet hij dus wel. Alleen is Drommel het pispaaltje door een blunder. Terwijl je net zo goed de aanvallers van PSV kan verwijten dat er te weinig gescoord wordt.

11 oktober 2021 om 14:24

Klein geintje joh, Drommel is prima.

Welke verdedigers zitten dan nog op de bank? Malacia, Timber en De Ligt?

Ik snap niet zo goed waarom Aké er niet bij zit en waarom er wel 3 keepers meegaan naar een wedstrijd.
Zou nog liever Aké op de bank hebben dan Krul...

Maar goed. De Roon zou dit ook niet fijn vinden. Nuttige speler, waar men wat neerbuigend over doet in mijn optiek. De Roon kan echt wel prima voetballen hoor, maar hij is inderdaad minder bruikbaar tegen Gibraltar dan een Gravenberch of iets dergelijks.

Verder hoop ik dat Gini eindelijk weer eens wat gaat laten zien en dat Lang een goede basispot gaat spelen. Met Gakpo, Lang en Danjuma heb je toch drie goede linksbuitens. Eventueel Bergwijn ook als die fit is en weer gaat spelen! Die deed het de vorige keer ook niet onaardig.

Op rechts heb je dan alleen Berghuis en eventueel El Ghazi als die weer meer gaat spelen/presteren bij Villa. Bergwijn las ik dat die niet op rechts wilt spelen? Apart verhaal.

Dan kunnen ze toch net zo goed gelijk door naar huis? Komen niet meer bij elkaar, volgens mij

Niet meer dan terecht lijkt me.

Tegen kleine voetballanden zoals Gibraltar lijkt me een speler zoals De Roon al helemaal overbodig. Desondanks ben ik, in tegenstelling tot veel anderen, wel overtuigd dat De Roon een bruikbare speler kan zijn voor het Nederlands elftal, want ook (naast Frank de Boer red.) onder Ronald Koeman was het een gewaardeerde kracht (wedstrijden tegen Frankrijk en Duitsland heeft hij bijvoorbeeld ook zijn kwaliteiten laten zien).

Drommel had van tevoren al beter thuis kunnen blijven aangezien er vier (!!) keepers zijn opgeroepen.

Nathan Aké staat ook terecht onder aan de pikorde op zijn positie (Van Dijk, De Vrij, De Ligt), wel denk ik dat hij met zijn fysiek en met name zijn linkerbeen een standaardalternatief zou moeten zijn voor Blind op linksback (indien Wijndal of een andere backs niet beschikbaar zijn).

Waarom selecteer je deze spelers dan. Poppenkast van Gaal is weer in volle gang. Wie neemt er ook vier keepers mee. Niet serieus te nemen dit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2225 fans
Selectie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

49 fans
Verdediger, 26 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 7 december
Liverpool wil Paulo Dybala in januari een voorcontract laten tekenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren