Thibaut Courtois haalt hard uit naar UEFA na verloren ‘money game’

Maandag, 11 oktober 2021 om 11:48Yanick Vos • Laatste update: 12:08

Thibaut Courtois heeft zich wederom kritisch uitgelaten over de UEFA. Na de 2-1 nederlaag tegen Italië in de troostfinale van de Nations League ging de keeper van België uitgebreid in op het drukke speelschema. Hij noemde het duel om de derde plaats onder meer een ‘money game’. Nadat de Rode Duivels donderdag de halve finale van de Nations League verloren van Frankrijk (2-3), benadrukte Courtois in de media al dat hij het onnodig vond om de troostfinale te spelen.

In gesprek met Sky Sports gaf Courtois zondag aan dat de UEFA geen oog heeft voor de spelers. “In juni moeten we opnieuw vier keer aan de bak in de Nations League. Waarom? In november moeten we een WK spelen. Na een zwaar seizoen moeten we vier keer spelen in juni, daarna volgen drie weken vakantie. Dat is niet genoeg voor spelers om op het hoogste niveau te blijven presteren.” Courtois maakt zich zorgen over spelers die door het intensieve schema te maken kunnen krijgen met blessures.

Na de verliespartij tegen de Italianen, bekende Courtois nogmaals geen voorstander te zijn van de wedstrijd om de derde plaats van de Nations League. “Dit was gewoon een money game. We moeten daar eerlijk over zijn. Voor de UEFA betekent het extra geld en is het een extra wedstrijd op tv. Voor ons is het een goede partij omdat het tegen Italië is en andersom geldt hetzelfde. Maar kijk hoe erg beide teams veranderd waren. Als dit een finale was, stonden er andere spelers aan de aftrap.”

Courtois roept zowel de UEFA als de FIFA op om na te denken over het drukke wedstrijdschema. “Als we blijven zwijgen, dan verandert er niets", stelt de 29-jarige keeper van Real Madrid. "In Europa hebben ze nu ook de Conference League. Het is altijd hetzelfde. Ze kunnen dan boos zijn op clubs die een Super League willen vormen, maar zelf geven ze niks om spelers. Alleen hun geld telt. Dat is echt triest. En dan willen ze ook nog eens om het jaar een EK of een WK organiseren. Wanneer mogen we eens rusten? Uiteindelijk raken alle topspelers geblesseerd en dan sta je daar. Wij zijn geen robots!”Gerelateerd

Meer sportnieuws

105 reacties (laatste reactie door jebuurman)

Dan speel je toch niet? Laat dan de tweede keeper spelen.

11 oktober 2021 om 13:19

@real

Exact! Snap deze opmerking van hem niet: " dat hij het onnodig vond om de troostfinale te spelen."

Dan moet hij uithalen naar zijn coach niet Uefa. Gewoon zeggen coach ik kan mij niet motiveren. Je kent mijn kwaliteiten en hoef niet getest te worden.

Geef andere keeper de kans die meer gemotiveerd zal zijn.

11 oktober 2021 om 14:53

Maar hij kan toch ook trots zijn om voor zijn land te strijden en zijn land en teamgenoten niet in de steek willen laten? En iedereen weet dat ie groot gelijk heeft. Die hele Nations League draait toch om het geld? Niet dat die oefenwedstrijden normaal de moeite waard zijn om aan te gluren, maar geef dan gewoon die spelers allemaal rust.

Heerlijk en eerlijk interview. Courtois kan je soms verwijten dat hij arrogant is.
Maar hij zegt nu wat vele mensen denken. Je zag gisteren aan beide opstellingen dat het meer een veredeld oefenpotje was waar niemand echt zin in had.

11 oktober 2021 om 12:13

Het is alleen nogal hypocriet om iets een 'money-game' te noemen als je zelf multimiljonair bent door hetzelfde systeem, omdat je ballen tegen kunt houden. De voordelen willen en tegen de nadelen aanschoppen; zo werkt de wereld niet. Als hij echt eerlijk was geweest, had hij het systeem moeten afbranden; niet het aspect waar meneer Courtois zelf even geen trek in heeft.

11 oktober 2021 om 12:28

@Sirius

Hij brandt het systeem ook af. Hoeveel voetballers en trainers moeten nog zeggen dat de speelkalender overvol is?

Minder wedstrijden betekent minder geld uiteindelijk voor de spelers. Ik begrijp het punt niet wat je wilt maken.

Daarbij kunnen spelers er weinig aan doen dat wij obsessief voetbal consumeren dusdanig dat zelfs voetballers die echt het minimale krijgen van wat er wordt verdient aan voetbal, dat zelfs genoeg is om multimiljonair te worden.

Als wij het minder keken en minder producten kochten, verdienden zij minder. Laten we de spelers daar niet de schuld van geven.

11 oktober 2021 om 12:42

Hoe kun jij de conclusie nou trekken dat minder wedstrijden leidt tot minder geld voor de spelers? Wie zegt dat minder wedstrijden niet leidt tot hogere exclusiviteit en de spelers hetzelfde houden, maar de sport voor het gewone volk niet te betalen is? Die tendens is nu toch al gaande.

11 oktober 2021 om 13:02

@herosennin44 - Nee, hij brandt enkel datgene van het systeem af waar hij nadeel van ondervindt, namelijk het spelen van wat wedstrijdjes waar hij geen trek in heeft.

Verder snap ik juist niet welk punt je wilt maken in die derde alinea. Als ik het persoonlijk maak, kan ik me daar totaal niet mee identificeren. Ik kijk veelal de Nederlandse ploegen in Europa, Oranje en FC Twente. Zoveel voetbal consumeer ik dus niet.

Verder geef ik de spelers nergens de schuld van. Je kunt als speler alleen niet tegen een klein gedeelte van een verrot systeem aantrappen, enkel omdat dat gedeelte is waar je als speler nadeel van ondervindt.

11 oktober 2021 om 13:07

Heel goed punt gemaaktDe supporters met hun consumentengedrag maken het voetbal tot wat het is. We rennen er massaal achteraan en alles wordt breed uitgekauwd in de(sociale) media. Als er geen massieve belangstelling voor het voetbal zou zijn, zou de sport net zo groot zijn als handbal of hockey. Live voetbal gaat steedsmeer geld kosten, dat gaat de voetbalsupporter op de lange termijn niet meer pikkenSoms is minder ook wel meer, kwaliteit ipv kwantiteit. De bobo's maken het voetbal kapot.

11 oktober 2021 om 13:44

sorry ik ben het meer met sirius eens. Ik vind dit echt overkomen als een verwende multimiljonair die geen zin heeft in de saaie potjes, ook nog keeper die 5x iets te doen krijgt in een wedstrijd. Zet dat af tegen andere sporten en je schaamt je helemaal....
Tuurlijk is de speelagenda te vol en heeft dit alleen commerciële redenen...de FIFA wil nu zelfs een uitgebreid wk clubteams of vaker een wk gaan doen om meer te verdienen.
Daar heeft ie een punt, want schrappen van het logische Europa cup 2 toernooi (bekerwinnaars) en dan terugkomen met een gedrocht als de Conference league..begrijpt niemand behalve de penningmeester van de Uefa.
Waar ik echter niet mee eens ben is dat dit dan aan e consumenten of supporters ligt. Volgens mij merk ik bij mezelf en veel mensen in mn omgeving dat je bijna een beetje voetbal oe wordt als je ziet hoeveel wedstrijden er zijn. Het aanbod is gewoon vergroot om meer geld te verdienen, echt niet omdat de fans aan het schreeuwen waren naar meer wedstrijden.

11 oktober 2021 om 14:02

Nouja het ligt wel degelijk aan de vraag (en de kijkcijfers) van zulke evenementen. En de vraag wordt wel steeds groter. Jouw (en mijn) omgeving is inderdaad voetbalmoe. Heb vandaag bijv. pas de uitslagen gelezen. Wat wel is is dat de vraag niet in NL, maar in andere werelddelen zoals Azie en Amerika aan het groeien is. Die schakelen dan in voor topwedstrijden. Dus hoe meer topwedstrijden, hoe meer kijkers.

11 oktober 2021 om 14:02

zegt courtois hier juist niet dat deze money game voor hem niet had gehoeven. Dus dan maar wat minder geld ipv het extraatje met alle bijwerkingen?

11 oktober 2021 om 14:09

Niks hypocriet aan lijkt me. Courtois voetbalt uiteraard voor zijn eigen portemonnee. Dit soort wedstrijden is niet voor de spelers maar voor de portemonnee van de Uefa terwijl de spelers het werk moeten doen en er geen rekening met hen gehouden wordt. Lijkt me logisch dat je daar niet tevreden mee bent. Je doet net alsof hij een potje komt klagen over kapitalisme of over voetbal in het algemeen zoals die andere speler een aantal maanden terug

11 oktober 2021 om 14:15

de vraag is een gepushte vraag vanuit de aanbieder. Uiteindelijk zijn de kijkcijfers hoog, maar ik vraag me af of dat het juiste argument is. Is de gemiddelde voetbalkijker echt blij geworden van al die extra wedstrijden in conference league of nations league? Hebben al die extra wedstrijden gezorgd voor meer binding en plezier met de sport of juist minder?
Soms en dat klinkt raar met is intelligente groei ipv ongebreidelde groei beter voor een business of sport. Dan lijkt de groei nu nog geweldig, maar uiteindelijk blaas je het op. Ik heb dat gevoel heel erg bij voetbal. Sky lijkt de limit, maar duurt niet lang voordat de gemiddelde voetbafan er klaar mee is. Zeker in combinatie met de teams die steeds minder binding hebben met de stad/regio waar ze vandaan komen...

11 oktober 2021 om 16:12

Het is een duidelijke indicator van de kapitalisering van voetbal, met name op de Chinese markt gericht. Hollywood maakt ongeveer hetzelfde proces mee. De traditionele binding die fans met een club hebben wordt verlaten voor een benadering die een veel internationalere strekking heeft. Meesten van ons supporten de club uit onze eigen stad of hebben er op een andere manier een binding mee. Voor veel ‘nieuwe’ supporters geldt dit minder en is dus de binding ook veel kleiner. Ik neem aan dat ze daar veel meer op de entertainment letten en dus ook op de namen die op het veld staan. Het feit dat een speler van jongs af aan bij een club speelt is minder van belang dan de aantal volgers die hij op sm heeft. Ik denk dat de vraag voor zulke (top)wedstrijden dus ook veel hoger licht, dan voor de ietwat traditionelere. Uefa speelt hier klakkeloos op in ten koste van voetbalcultuur en spelers hun gezondheid.

11 oktober 2021 om 12:22

Ik vindt hem wel iets te veel zeiken. Het hele toernooi is een veredeld oefenpot, maar hij gaat pas zeiken als hij weet dat hij niet in de finale zal staan. Daarnaast wat maakt het uit of je oefenwedstrijden speelt of oefentoernooi? Oefenwedstrijden werden altijd al gespeeld nu gaat het tenminste ergens om.

11 oktober 2021 om 12:36

"Hij zegt wat vele mensen denken". Vertel dat aan de stratenmaker die op zijn 40ste fysiek is afgeschreven maar nog even 27 jaar mag blijven door buffelen, bijna een vijfde van de beroepsbevolking die tegen een burn-out aanloopt (pre-covid). Wat een mentale ellende door werk deze afgelopen 1.5 jaar heeft veroorzaakt bij veel mensen, financiele problemen, en dan komt zo'n snuiter met zo'n interview aan in deze tijd. Ik moet altijd wel lachen om dit soort interviews. Die gasten zijn de binding met de realiteit volledig verloren. Verdienen tonnen per week en kunnen op hun 30ste stoppen met werken en de rest van hun leven in absolute luxe leven op hun luie gat, eveneens als hun kinderen en kleinkinderen. Nou zeg ik niet dat je daar nou automatisch mentaal heel gezond van wordt, maar we houden het even bij het fysieke aspect. Werkelijk waar alles wordt voor die gasten geregeld. Die Courtois is zoiezo de grootste zeur op de Europese velden.

11 oktober 2021 om 12:43

Dan mag je zelf waarschijnlijk ook nooit meer klagen.

11 oktober 2021 om 12:47

Maar wat is je vergelijking nu Blindevogel? Ik praat puur over het voetballende gedeelte.
Trainers en spelers klagen allemaal over de overvolle lenders en ik geloof ook niet dat het overvolle gedeelte nu bepaald fysiek gezond is.

Los van dat ze bakken geld verdienen hebben ze wel het recht om te spreken over de sport wat ze beoefenen.

11 oktober 2021 om 12:47

Verklaar je nader Lierse?

11 oktober 2021 om 12:51

Ja als de redenering is “x heeft het slechter dan y, dus y moet niet klagen” dan zal je voor elke y wel een x vinden en is kritiek bijna ter definitie iets wat niet geuit kan worden. Of iets waar niet mee ingestemd kan worden.

11 oktober 2021 om 12:53

De vergelijking Fabian? Ik maak geen vergelijking, het gaat om de context. Als dit soort gasten iets minder in een bubbel zouden leven, zou je dit klaaggezang niet op tv vertonen. Wanneer het allemaal te veel wordt kunnen ze gewoon uit dit wereldje stappen. Ik denk echter dat ze liever nog een paar jaar hun handjes ophouden om te kunnen profiteren van het systeem wat ze zogenaamd een 'moneygame' noemen.

11 oktober 2021 om 12:54

Ja dat dacht ik dus al Lierse. Dat is wel een redenatie van niveau.

11 oktober 2021 om 14:06

@Blindevogel: ik vind niet dat jij nu kritiek mag geven hoor. Je gebruikt zo veel internet voor een nutteloze discussie, terwijl er miljoenen kinderen in Afrika zijn die niet eens een computer hebben. Maar goed, die kinderen mogen ook niet klagen, want er zijn weer miljoenen kinderen die niet eens armen hebben om uberhaupt ooit in hun leven een computer te kunnen besturen. Dat is wat Lierse bedoelt lol.

11 oktober 2021 om 14:15

Ach gossie wat loop jij nou te zeiken dat je mag werken tot je 67, dat je je tweede auto niet meer kan betalen als je tegelijkertijd wil blijven sparen voor je 3 weekjes Frankrijk deze zomer en huilen over een ietsie pietsie burn outje omdat het werk wat veel is. Dit terwijl er zat mensen in de wereld zijn die geen werk vinden ook al willen ze, of die niet eens de 40 jaar halen om fysiek afgeschreven te zijn of moeten overleven op 2 dollar per dag terwijl ze al vanaf hun 7 jaar werken voor bedrijven als H&M zodat jij met je geslonken portemonnee dit jaar wat kan besparen op kledij dankzij kinderarbeid. Zie je wat ik deed? Er is altijd iemand die het slechter heeft, als dat betekent dat je niet mag klagen nou dan mogen we allemaal onze bek houden. Wat je nu doet is behoorlijk hypocriet. Tuurlijk heeft Courtois het 100x beter dan wij. Wij hebben het 1000x keer beter dan andere mensen.

Ach gossie toch... En hoeveel verdient Courtois per jaar? En waar komt dat geld vandaan?

11 oktober 2021 om 12:16

Ik denk niet dat zijn salaris uit het potje van de UEFA komt, maar ik kan me vergissen.

Waar ligt eigenlijk de grens? Vanaf hoeveel salaris mag je niet meer kritisch zijn?

11 oktober 2021 om 12:25

Het geld (heel erg veel geld) komt van sponsoren en kijkers, die betalen om hem te zien voetballen. Het hele systeem van het voetbal en de enorme bedragen die daar tegenwoordig in rondgaan is totaal verziekt, waardoor spelers tientallen miljoenen euro's per jaar verdienen.

Als hij het systeem in zijn geheel aankaart, inclusief het geld wat naar spelers gaat, dan is dat prima, maar enkel en alleen wijzen op datgene wat je niet aanstaat, in het systeem en de rest negeren, is wel heel makkelijk.

11 oktober 2021 om 12:26

Uiteindelijk wordt hij toch betaald van de inkomsten van Real Madrid, die met name geld verdient omdat ze in het hoofdtoernooi van de UEFA spelen?

11 oktober 2021 om 12:30

Oelie wapper heeft hier gewoon een punt!

Voorheen zonder nations league moesten ze opdraven tegen een Bulgarije, China of Honduras om niets… laat die gozer blij zijn dat hij zich mag meten met Italië ipv een kansloze oefenpot. Alle nations league clubs zijn vrijgesteld van wk kwalificatie, dus ze doen niets anders dan de andere landen.

Komt niet van de uefa? Waar komen die tv centen bij real indirect vandaan dan? en een druk speelschema mag je om klagen, maar dat is met clubvoetbal. Het interlandvoetbal is niet anders geworden en zijn nog steeds evenveel wedstrijden muv de nations league finalisten maar om nou te gaan janken als je een finale haalt… kom op!

11 oktober 2021 om 12:30

Wat een gejank. De enige reden dat spelers zoveel verdienen wat in werkelijkheid maar geld wat overblijft is nadat de bedrijven hun zakken hebben gevuld, is omdat wij obsessief voetbal consumeren. Dat gejank altijd over spelers die geen mening mogen uiten, omdat ze door onze voetbal verslaving rijk zijn.

11 oktober 2021 om 12:51

@oelie: Ok fair enough. Maar je punt blijft dan dat Courtois geen mening mag hebben over zijn eigen fysieke gesteldheid, omdat hij het niet óók over de verziekte consumenten maatschappij heeft? Of denk je niet dat dat geld beschikbaar is, omdat er miljarden mensen naar voetbal kijken, en dat de sponsoren juist daarom zoveel geld betalen? Beetje slappe hap wel toch?

11 oktober 2021 om 12:56

Nee, hij mag uiteraard een eigen mening hebben, hij mag die ook ventileren, geen enkel probleem, vrijheid van meningsuiting is een groot goed, maar ik vind het erg hypocriet om enkel aan te halen wat er mis is in je eigen straatje, zonder te willen of kunnen benoemen dat het onderdeel is van een veel groter probleem waar hij zelf heel veel (miljoenen euro's) profijt van heeft.

11 oktober 2021 om 13:22

Die financiële prikkel zou heel makkelijk uit te bannen zijn. Introduceer een maximum salaris van 5 miljoen per jaar + 2,5 miljoen tekengeld. Het is echt niet zo dat Ronaldo en Messi dan stoppen met voetbal! Zou vrijwel alle grote clubs in 1 klap financieel gezond maken en spelers kunnen in vrijwel alle grote competities hetzelfde verdienen, waardoor de toppers zich veel meer verdelen.
Tel daarbij op dat er opeens veel meer geld is voor de clubs om kaarten goedkoper te maken. Ik zie vooral voordelen!

11 oktober 2021 om 14:18

Denk je nu echt dat ze dan de tickets goedkoper maken? Integendeel. Die blijven hetzelfde. Dan gaan gewoon de transfersommen exponentieel omhoog of nog erger, de honderden miljoenen die nu naar spelers gaan zullen dan naar eigenaars, zaakwaarnemers en andere bloedzuigers gaan.

11 oktober 2021 om 14:27

En wat gaat er met het geld gebeuren dat overblijft Remcob? Of denk je dat wanneer er een maximum salaris komt, dat ESPN ineens naar 3 euro per maand gaat?

11 oktober 2021 om 15:33

@remcob dat zou vooral de rijke eigenaren van clubs nog veel rijker maken. Want inkomsten zouden gelijk blijven.
Verder natuurlijk totaal onrealistisch en waarschijnlijk illegaal.

11 oktober 2021 om 12:18

Dus omdat hij veel geld verdient mag hij niet kritisch zijn op de arbeidsomstandigheden? Los van of je het met hem eens bent of niet, het is zijn goed recht om aan zijn gezondheid te denken bij het uitvoeren van zijn werk en daarvoor op te komen.

11 oktober 2021 om 12:29

Tuurlijk mag hij kritisch zijn. Als hij het heeft over de drukke speelkalender dan heeft hij gewoon gelijk. Maar dat verhaal van die money game… tja, daar doet iedereen aan mee. Ook zijn eigen werkgever, met lucratieve Azie tripjes enzo. Dus over het geld heeft hij niet zoveel recht van spreken.

11 oktober 2021 om 13:07

Dat beslist zijn werkgever toch, daar heeft Courtois 0 inbreng, over waar ze wel of niet oefen toernooien spelen en hoeveel geld de club wel of niet ontvangt. Alsof Courtois die lucratieve "tripjes" zelf organiseert. Hij heeft hier gewoon groot gelijk en onderbouwd dit ook goed.

11 oktober 2021 om 12:22

Ja inderdaad. courtois heeft een punt, maar jammer dat het nou net van hem komt, de man die zelf ook veel te veel verdiend voor wat balletjes uit het doel houden… als hij dit nou zei met zelf een fikse 50 procent salarisverlaging te nemen, had ik hem serieus genomen…

11 oktober 2021 om 12:45

Waarom moet hij minder verdienen? Waar denk je dat 50 procent van zijn salaris naartoe zou gaan als hij het zou opgeven? Terug naar de fans? Give me a break zeg. Ik heb liever dat hij rijk wordt met voetballen dan al die nonsens “football directors” bij de Uefa die oplopend tot enkele miljoenen verdienen voor helemaal niets.

11 oktober 2021 om 12:56

Daar gaat het toch niet om @Oelie Wapper….. het gaat er om dat ze al zoveel wedstrijden moeten spelen in korte tijd en het reizen er bij is gewoon een aanslag op je lichaam. Je gaat toch ook niet zeggen je speelt maar 4 keer in de week want wij betalen jouw salaris en willen je zien spelen. Kom op zeg. Het zijn geen machines hè. De uefa denkt alleen aan geld en de spelers zitten straks met overbelasting. Het egoïsme van de voetbalkijker gaat echt te ver

11 oktober 2021 om 13:43

Wat een dooddoener is dat toch. Alsof je nergens over mag klagen omdat je veel geld verdient?

11 oktober 2021 om 14:06

Ik vind niet dat als voetballers terecht klagen over de hoeveelheid wedstrijden in een seizoen of wedstrijden kort na elkaar zonder voldoende rust, dat we dit maar steeds moeten afdoen dat de voetballers veel geld verdienen en niet moeten klagen en hun mond maar moeten houden. Ook al verdien je veel geld, betekent het niet dat je een blessure mag oplopen en niet op vakantie mag. Het is een terechte vraag waarom bij Nations League je wel een wedstrijd om de 3e plaats hebt (in een overvol seizoen), maar bij belangrijkere toernooien als EK en CL niet.

Laat onverlet dat ik het ook een zinloze wedstrijd vind, net als de strijd om brons op een WK, maar dit zijn wel enorme krokodillentranen.

Ach moneygame, voetballers spelen zelf ook altijd voor veel geld. ook deze lange keeper. Dus het is altijd ene moneygame. Ze moeten niet zo zuur doen.

Tja, je kunt nog gaan lopen klagen, maar ze wisten ruim van tevoren dat er ook om zo'n derde plaats gespeeld zou worden als de halve finale verloren werd. Zo'n finale hadden ze gespeeld zonder te klagen en als ze hadden gewonnen, was alles geweldig. Nu zit je aan de andere kant en loop je je frustraties voor je uit te 'schreeuwen'. Ik vind het allemaal nogal onnodig. Als je dit soort wedstrijden niet wilt spelen, moet je zorgen dat je niet in die situatie komt. Betreft het zware schema heeft hij deels gelijk, maar daarin zijn bondscoaches en clubtrainers ook verantwoordelijk. Vooral bij grote clubs hebben ze elke positie minimaal dubbel bezet en hebben de jongens daarachter vaak ook een zeer behoorlijk niveau. Het probleem is vaak ook dat coaches een heel seizoen enkel met de sterkste elf willen spelen of maar gering rouleren.

11 oktober 2021 om 12:25

Hij roept dit al meerdere jaren. Niet omdat ze dus alleen een halve finale verliezen.

11 oktober 2021 om 12:57

Het is ook irrelevant hoe lang hij dit roept. Datzelfde geldbeluste systeem zorgt voor zijn gigantische bankrekening. Dat je dan een paar wedstrijden per jaar moet spelen waar je niet op staat te wachten, jammer dan... Ze klagen eigenlijk altijd enkel over hun nadelen, nooit over het door en door verrotte systeem waardoor dergelijke clubs hun miljoenen tegelijkertijd kunnen betalen.

11 oktober 2021 om 13:08

Dan mag er wel een optie in de contracten komen van de spelers dat wanneer de club 3 wedstrijden of meer speelt in een week er in ieder geval 1 mogen laten schieten.

11 oktober 2021 om 13:48

Hij klaagt nu toch over dat door en door verrotte systeem?

11 oktober 2021 om 14:20

-Datzelfde geldbeluste systeem zorgt voor zijn gigantische bankrekening.- Absoluut. Dat is nou eenmaal kapitalisme. Dat geldt niet alleen voor voetballers maar ook voor ons. Kapitalisme, ofwel het geldbeluste systeem, zorgt ook voor mijn centjes. Moet je eens even horen hoe luid ik ga klagen wanneer er van mij wordt verwacht dat ik moet werken voor iemand anders' portemonnee ipv de mijne. Dat is wel gewoon wat de Uefa doet met dit gezever. Dit is allemaal voor hun inkomsten en de spelers moeten maar meedoen

11 oktober 2021 om 15:20

@real8madrid - Dat is gewoon niet waar. Een voetballer verdient geld met elke wedstrijd dat hij speelt. Zij het niet contractueel vanuit bond of club, dan is het wel vanuit commerciele stromingen. Verder ben ik niet aan het discussieren over hoe verrot het systeem is. Wat mij opvalt, is dat een speler het enkel heeft over zijn nadelen en niet de algemene gang van zaken. Als je tegen het systeem aan wilt schoppen, moet je tegen het hele systeem schoppen. Courtois is hier enkel aan het klagen over te veel wedstrijden met als specifiek onderwerp de wedstrijd om de derde en vierde plaats. Of wil hij weer terug naar die oefenpotjes tegen C-landen om weer een aanval te doen op de nietszeggende eerste plaats van de FIFA ranking?

11 oktober 2021 om 15:46

@real8madrid dat klopt natuurlijk niet helemaal. De clubs waar hij bij speelt maken deel uit van dit bolwerk, en daar horen bepaalde zaken bij. Denk dat hij en zijn club bijvoorbeeld best graag champions league blijven spelen.

11 oktober 2021 om 16:27

Over wat moet hij dan nog klagen? Hij zegt gewoon dat er duidelijk teveel wedstrijden zijn en dat er niet aan de gezondheid van de spelers gedacht wordt uit financiële overwegingen. Dat lijkt me een vrij correct statement eerlijk gezegd.

Het is een beetje vreemd om dit van een keeper te horen maar heeft wel gelijk. Nu ik vind deze troostfinale een slecht voorbeeld. Dit is gewoon een interlandweek. Of je nu een oefenwedstrijd speelt of oefenwedstrijden in toernooivorm. Maar voor de rest mag er wel gekeken worden naar het schema. Elke zomer een EK of WK zal niet goed zijn.

Hou toch op met huilen, dit zijn opgeleukte oefenwedstrijden! Als je bij je club was gebleven had je ook 2 oefenwedstrijden op training gespeeld.

Op zich snap ik Courtois zijn punt wel maar blijft toch beetje vreemd dat genoeg. Voor dat geld wat zij verdienen zou menig mens een moord doen bijvoorbeeld en maar al te graag zijn lichaam voor naar de klote helpen. Wat ik mij trouwens afvraag is zou het voor een keeper nou zwaar zijn zoveel wedstrijden? Ben je uberhaupt moe na een wedstrijd als keeper? Zoveel hoef je niet te rennen toch lijkt me. 600 meter ofzo maximaal ljikt me.

Bijna iedereen op dit forum zegt iets gelijkaardig als er een conference league wordt opgericht of de fifa het wk om de twee jaar wil houden. Maar als Courtois dit zegt, iemand die er misschien nog iets aan kan doen door zijn rol en aanzien als speler, dan zal er wel weer alleen maar kritiek op hem komen.

11 oktober 2021 om 12:27

Snap er echt niks van. Van vele hier mag hij niet eens kritiek hebben want hij verdiend teveel, even serieus zeg waar gaat het over. Hij geeft zijn mening, prima wat doet er toe hoeveel hijzelf verdiend. En dan nog als iemand nu iets roept betekent niet dat het pas net in hem opkomt. Misschien dacht hij allang zo betreft bepaalde zaken. Kroos eveneens en vast nog veel meer voetballers. Het wordt gewoon allemaal teveel. De hebzucht en alles. Jammer om te zien.

11 oktober 2021 om 12:31

Zoals zo vaak staan een gebrek aan feitenkennis en vooringenomenheid aan de basis van dit soort uitspraken. Courtois was al vanaf het begin tegen de nations league (of toch geen fan) en dan is de helft van de reacties hier “dat had hij maar eerder moeten zeggen”.

11 oktober 2021 om 12:34

Lierse, zo gaat het hier toch altijd? Eerst wordt er gekeken wie het zegt en daarna wordt de inhoud pas beoordeeld, met gekleurde bril op. Dat artikel van Danny Blind over Ole was ook een heel goed voorbeeld. En ook onder de leden hier, je wordt meteen afgerekend op je clubvoorkeur als je het eens waagt kritiek te leveren op een ander team dan jouw favo team. Is het een dingetje in de huidige maatschappij of is het van alle tijden? Ik hoop het laatste, hoe gek ook, maar ik denk het eerste. Te korte lontjes voornamelijk.

11 oktober 2021 om 12:47

Vorm is tegenwoordig inderdaad wel belangrijker dan inhoud, een jammerlijke ontwikkeling.

11 oktober 2021 om 15:13

Dat juist een keeper het zegt geeft aan dat het een serieuze zaak is - natuurlijk wordt hijzelf niet moe van zo'n wedstrijd, maar zijn medespelers wel. Nou moet ik ook zeggen dat Belgie best zijn U23 team had kunnen sturen naar de Nations League, dat had niemand gemerkt.

11 oktober 2021 om 16:28

Leuke poging tot humor maar gewoon niet waar natuurlijk. Tegen Italië winnen ze met wat meer geluk gewoon en tegen Frankrijk hebben ze echt veel weerwerk geleverd. Maar zoals gewoonlijk moet er weer gedaan worden alsof België er niets van bakte.

11 oktober 2021 om 12:34

Misschien komt het omdat ik niet van interland voetbal hou en denk ik daar te simpel over, maar als je het te zwaar vindt dan stel je jezelf toch gewoon niet beschikbaar. Daarbij komt, zonder de nationleague werden er 2 oefenwedstrijden gespeeld. Zelfs de niet internationals spelen nu met hun club een oefenwedstrijd.

11 oktober 2021 om 12:45

Ja maar dit is weer een prijs. Dat wordt door de fans en het bestuur als iets serieus gezien. Dat je niet vrolijk wordt van al die nutteloze interlands kan ik geloven, maar daar konden spelers nog wel eens wat rustig aan doen of kon er gerouleerd worden. In de nations league moet je door die verwachtingen bijna altijd met de sterkste elf starten.

Over het WK en EK heeft hij gelijk, als ook over deze troostfinale. Maar de Conference League zorgt toch niet voor extra belasting? Enkel voor wat oostblokteams en teams uit dwergstaatjes die zich anders nooit voor Europees voetbal zouden plaatsen.

De moneygame waar Courtois zelf ook van profieert toch? Immers vangt hij een royaal salaris voor het feit dat alles omtrent voetbal een money game is. En dan hoeft hij nog niet eens de inspanning te leveren fysiek als een voetballer die daadwerkelijk in het veld actief is. Wat een piepkont zeg.

11 oktober 2021 om 12:33

Dus laat me het even samenvatten. Bijna elke voetbal fan die de hoofdreden zijn voor de gestoorde bedragen noemen het een moneygame, maar als een voetballer het doet, moet hij niet piepen?

Ik raak echt enorm in de war van de kromme logica van mensen.

11 oktober 2021 om 12:42

Ik vind het lastig om serieus te nemen als iemand kritiek heeft op een systeem waar hij maximaal van profiteert en blijft profiteren. Want zou Courtois genoegen nemen met een flinke salarisverlaging als voetbal geen moneygame was? Of heeft hij ieder contract om meer geld gevraagd?

Courtois roert zich vooral na een nederlaag, eerst na Frankrijk en nu weer na Italië. Buiten de finale is dit grotendeels een oefentoernooi, als op een EK of WK om de 3de plek wordt gespeeld dan is het ook vaak met reservespelers en dat is met dit toernooi niet anders dus ik zie het probleem niet. Hij is juist alles behalve openhartig in dit interview, profs vinden er geen moer aan om een wedstrijd om de derde plek te spelen, zeg dat dan gewoon dat snappen de fans ook wel. Als België in de finale had gestaan hadden we niks van Courtois gehoord.

11 oktober 2021 om 12:50

Als je Courtois niet gevolgd hebt de laatste jaren dan moet je ook niet doen alsof je dat wel doet. Courtois roert zich al een hele tijd omtrent dit onderwerp. Ook een de Bruyne heeft dat al gedaan bijvoorbeeld. Ze zijn er nooit fan van geweest, sinds de oprichting ervan.

Bijna allr games zijn tegenwoordig voor money. Als money niet belangrijk is voor je Thibaut, lever maar je contract in.

Qua dat drukke speelschema heeft hij een punt, maar de Nations League is niet de juiste plek om dat punt te maken. De Nations League is ipv oefenpotjes. Ze spelen niet meer wedstrijden, wel meer wedstrijden die ergens om gaan.

Beetje dubieus dat een keeper dit zegt. Ik heb zelf onder de lat en op het veld gestaan en kan je vertellen dat onder de lat een stuk eenvoudiger is qua uithoudingsvermogen.

Een partij om de 3e 4e plaats nationale league zitten inderdaad weinig mensen op te wachten. Probleem is denk ik dat de coaches, onder druk van de media, dit hele toernooi te serieus nemen. Je moet de nations league zien als oefenpotjes waar dan nog een aardig prijsje mee gewonnen kan worden. Het garandeert een paar oefenpotten op niveau. De coaches moeten dan ook niet perse hun sterren opstellen maar lekker doorwisselen, 5 in de rust, zodat niemand zwaar belast wordt en je lekker kunt experimenteren. Laat lekker je 2e keeper een paar potten spelen in de NL.

11 oktober 2021 om 14:00

Ik zie het probleem ook niet. Vorige keer was het aan het einde van het seizoen. Dan snap ik dat spelers liever met vakantie gaan dan dat ze nog paar dagen moeten wachten op een 3/4 plek wedstrijd. Nu is het gewoon interlandweek. Dan heb je met Frankrijk en Italie toch leuke wedstrijden. Nederland speelt tegen Letland en Gibraltar.

Klopt wat hij zegt. Landen samenroepen en gewoon stoppen met deze poppenkast.
Totaal onbelangrijk toernooitje Geld geld geld

Courtouis moet niet zeuren. België is al gekwalificeerd voor het WK. Ze kunnen de kwalificatie met b spelers afmaken.
De spelers kunnen zelf het initiatief nemen bij hun clubs. Als ze moe zijn en vermoeid dan zijn er 10 anderen die dat kunnen invullen.

Goh ja 1,5 uur werken per dag is wel erg veel voor al die miljoenen.
Als ze dat al redden echt 1,5 uur werken.🙄

Dat weet je als je meedoet he aan zo’n toernooi.

Had je team beter zijn best mopeten doen en in de finale moeten staan.

Je mag een andere baan zoeken. Welke arbeider klaagt niet een keer over b.v. te weinig loon voor te lang werken. En natuurlijk zijn de UEFA en FIFA verworden tot geldmachines ten bate van zichzelf. Maar daar zijn heel veel bonden en clubs enthousiast in meegegaan. Nu willen sommige clubs zelfs een Super League. Waarom? Om nog meer geld te genereren. Want het meer is nooit op. Of toch??

Nee joh, draait het om geld? Hoe kan dat nou man. Wacht, hoeveel verdien je eigenlijk Thibaut? Goh. Als het echt zo erg is moeten ze gewoon massaal gaan staken tot sponsoren hun centjes terugtrekken. Gaan de salarissen wel ook omlaag, maar geld is bijzaak.Dixit iemand die niet kon wachten Genk in te ruilen voor Chelsea (of all clubs) als tiener. Zum kotsen. Beetje hypocriet. Voetbal is ook een moneygame voor de voetballers, laat dat duidelijk wezen.

Maar wat zeurt hij nou. Als België niet in de finale ronde zat. Hadden ze ook net als Nederland 2 kwalificatie wedstrijden moeten spelen. Dus hoezo druk schema

Ik snap dat ook niet met die onzin van om de 3 dagen een wedstrijd. Dat is toch niet normaal meer voor een speler. Pure kapotmakerij van het lichaam van de topsporters. En ze blijven maar meer en meer onnozele wedstrijden en competities verzinnen. De beker van het land, competitie, champions league/ uefa beker, nations league, kwalificatie Wk/ek, ... er komt geen einde meer aan. Nu willen ze ook al een WK om de 2 jaar. Echt gewoon absurd. Hoog tijd om de FIFA en de UEFA te droppen. Niemand heeft hen nodig.

Ik vind dat courtois hier gelijk heeft, maar als ik 5 keer per week in de sportschool kan zitten met een gezonde lifestyle, waarvoor ik betaal. Kan Mr courtois dit ook wel voor al die miljoenen en ja ik train intensief en heb daarnaast ook nog is een chronische ziekte.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

België

FIFA ranking: 1
111 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. VanzeirAanvaller
T. CourtoisKeeper50
L. TrossardAanvaller10
S. MignoletKeeper00
M. SelsKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina België.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina België.

253 fans
Keeper, 29 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Real Madrid 21 0 1 0
2020/2021 Real Madrid 38 0 0 0
2019/2020 Real Madrid 34 0 1 0
2018/2019 Real Madrid 27 0 2 0
2017/2018 Chelsea 35 0 2 0

In de wandelgangen

Zondag 16 januari
Internazionale heeft zijn pijlen gericht op Morten Thorsby. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren