Van Hanegem snapt keuze van Van Gaal niet: ‘Praat dan pas over hem’

Maandag, 11 oktober 2021 om 07:33Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 11:43

Willem van Hanegem snapt niet waarom de naam van Mark Flekken de voorbije periode zo vaak de revue is gepasseerd. De doelman van SC Freiburg is door bondscoach Louis van Gaal bij de definitieve selectie van het Nederlands elftal gehaald voor de interlands met Letland (0-1 winst) en Gibraltar. In de optiek van Van Hanegem moeten Van Gaal en de media het nu meer hebben over Justin Bijlow en niet over de, ogenschijnlijk, derde keeper van Oranje.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door mitea_007)

Niet zo zuur Willem , Justin gaat echt wel keepen geen paniek daar in Rotterdam. De nadruk lag even op Flekken omdat hij toch voor iedereen de grote onbekende is.

11 oktober 2021 om 08:15

Ik zie van Gaal hem wel minuten gunnen vanavond. En dat kan ook best tegen dit team.

11 oktober 2021 om 09:58

Met keepers zou dat juist onlogisch zijn; het zijn geen veldspelers die je makkelijker wisselt en waarvoor er meerdere posities zijn.

Ik vind het juist een mooie beloning voor Flekken, draait bovenin een van de zwaarste competities van de wereld, heeft momenteel minder tegen goals dan Neuer.

Toch hartstikke mooi dat dit nu benoemt word en die jongen wat "fame" krijgt toe gespeeld.
Bijlow zal zolang hij fit blijft en door gaat met waar hij mee bezig is gewoon de voorkeur krijgen, en Flekken zal op deze manier onze 2de keeper worden.

Mocht Flekken wel opeens de concurentie strijd winnen, dan komt de tijd van Bijlow sws nog wel, die jongen is nog jong zat.

En nu praat Willem er zelf over. Niet alleen benoemen dat we er niet over moeten praten, maar zelfs z'n inhoudelijke mening. Beetje vreemd. Zeg dan gewoon, we moeten er niet over praten, en begin dan een lekker ander onderwerp. Nu gaan we lekker verder. 4 keepers meenemen is gewoon onzin. Hopelijk is dat iets eenmaligs.

Willem draagt er zelf nu ook aan bij. Ik vind het opzich niet zo gek dat Flekken momenteel veel besproken wordt. Zo goed als niemand kende hem echt en ineens is daar een keeper die het zeer verdienstelijk doet in de Bundesliga. Iedereen is benieuwd hoe hij het nu echt doet en dus is hij een hot item. Dat is toch helemaal prima? Het kan nou eenmaal niet over alle selectiespelers tegelijk gaan.

Volgens mij praat van Gaal enkel over Flekken als er naar gevraagd wordt.

Wim slaat nu wel een beetje door in zijn Feyenoord liefde, mogen we ookal niet over andere keepers praten? Bijlow staat en blijft er, kalm.

11 oktober 2021 om 08:46

Volgens mij is Flekken gewoon een serieuze kandidaat. Toen van Gaal over hen begon had iedereen zo iets wat mij moeten we daarmee, inmiddels zijn we een paar weken verder en staat die jonge gewoon basis ein een team dat momenteel in de subtop mee draait van de Bundesliga. Als hij en het elftal dit niveau vast houden dan kun je op een gegeven moment maar moeilijk om hem heen. Voor nu is het een afwachten of het een opvlieging is of dat hij daadwerkelijk een stap heeft gezet die weinige zagen aankomen.

11 oktober 2021 om 09:28

Zie veel wedstrijden van hem maar met alle respect bijlow is nu al twee klasse beter en gaat nog veel beter worden.iedereen ziet dat bijlow een top keeper in de top van Europa kan worden mits hij fit blijft.

11 oktober 2021 om 09:40

Ik denk het ook hoor.

Mij maakt het in principe ook niet uit, ookal ben ik Feyenoorder, de beste moet spelen. Alleen wordt Willem wel heel snel jaloers

Ik ken Flekken zelf niet, ook nooit zien spelen, maar ik heb 10000 vertrouwen in Louie.

11 oktober 2021 om 09:42

Wellicht dat ik iets te zwart wit naar de statistieken kijk nu..
Maar Flekken heeft in 7 Bundesliga duels 5 goals tegen gekregen de minste van de hele Bundesliga.
Bijlow heeft er al 9 achter zich in het mandje liggen in 7 wedstrijden in de Eredivisie..

Dat Bijlow het grootste potentieel heeft daar ben ik absoluut mee eens, maar om te zeggen dat hij nu al 2 klasses beter is, dat is echt niet nog maar te betwisten.

Ben benieuwd hoe het jaar verder verloopt voor beide heren, als Bijlow fit blijft en in deze vorm steekt dan is hoeft hij wat mij betreft niet vervangen te worden want in de potentie is hij de aankomende jaren onze eerste keeper.

11 oktober 2021 om 10:29

Dan heb ik andere wedstrijden van Flekken gezien dan jij. In het klassement voetballer van het jaar staat hij in de BL gewoon tussen Haaland en Lewandowski in de top 10.

11 oktober 2021 om 12:22

Burwatti, als we puur op statistieken kijken is pasveer de beste want die heeft slechts 2 tegen goals in 9 wedstrijden. Het hele elftal is verantwoordelijk voor tegendoelpunten behalve als het persoonlijke fouten zijn. Bijlow is geweldig bezig. Is voetballend goed en in de 16 heerst hij.

Flekken is het konijn uit de hoge hoed van Van Gaal dat reputatie en voor welke club je speelt minder belangrijk is dan huidige vorm. Het moet ervoor zorgen dat zowel de gevestigde orde als de mensen die buiten de boot vallen blijven presteren en werken voor een plekje in het Oranje. Het is immers mogelijk dat je plots een oproep krijgt (of gepasseerd wordt door een 'onbekende'

11 oktober 2021 om 11:26

Maar vervolgens je harde kern onaantastbaar maken ook al presteren ze keer op keer ondermaats.

Je kunt nog duizend voorbeelden aanhalen over van Gaal. Wat hij allemaal goed en fout doet. Kern van de zaak is dat hij een narcist is: de hele wereld draait om Louis. Het is zonder meer raar om te zeggen dat de keepersstrijd nog zeker niet beslist is. Waarom doet hij dat? Waarom geeft hij aan dat Drommel een paar mindere wedstrijden achter de rug heeft. Antwoord is simpel: alles ter meerdere eer voor Louis. Zijn jullie nou zo dom of is Louis zo slim?

11 oktober 2021 om 11:12

Louis van Gaal is geen narcist, hij voert een toneelstuk op, hij neemt de bijdehandjes van de pers bij de neus en doet zijn eigen ding. Die doen alsof ze het voetbal hebben uitgevonden. Louis houdt daar niet van, en terecht.

Ik begrijp deze teksten niet zo goed van Van Hanegem. Bijlow is gewoon eerste doelman, dus wat is het probleem. Zijn spelers van de favoriete club van Willem nu zo belangrijk dat de media en de bondscoach nu zelfs niet meer naar andere spelers mogen vragen? Wat een onzin zeg. Het is een ander verhaal als Flekken in de basis staat en het niet goed doet, maar dit is echt overdreven.

11 oktober 2021 om 15:02

Het is zelfs nog erger.....praten over een speler die niet eens basis speler is...komt eerder over als een motie van wantrouwen

11 oktober 2021 om 15:14

Van Gaal roept een speler op waar nog maar weinig volgers van hadden gehoord. Journalisten vragen vervolgens naar wat voor een speler dat dan is en waarom hij een uitnodiging krijgt. Van Gaal zit er toch bij die persconferentie dus hij denkt, ach laat ik mijn vrienden van de media wat informatie geven over die speler, zodat ze hun kollometjes kunnen vullen. Zo raar is dat toch niet?

Bijlow presteert prima, naar behoren. Daar valt dus weinig over te vragen of zeggen. Mocht je overigens vragen hebben over waarom iets besproken wordt of in het nieuws komt, ik heb nog wel wat lesmateriaal over de criteria voor nieuws

Dat bedoel ik dus, als je geen vertrouwen heb in Bijlow selecteer hem dan niet en stel dan de keeper waar je helemaal wild van ben!
Maar dit spreekt gewoon geen vertrouwen uit naar een keeper doe je de laatste tijd opstelt.

Heel goed punt Willem

11 oktober 2021 om 11:07

Van Gaal heeft zelfs zo weinig vertrouwen in Bijlow dat hij hem elke wedstrijd in de basis zet. Wat een vreselijke gang van zaken!

Dat Van Gaal het (op verzoek van de journalisten!) ook over andere spelers heeft is toch niet raar? Hier raakt ijskonijn Bijlow niet van de leg van hoor.

11 oktober 2021 om 11:25

Nog zo een Feyenoorder die bij het geringste onzeker wordt.

Als Bijlow zo blijft presteren blijft hij staan.

Wil je anders ook dat van Gaal maar 11 spelers selecteerd? Tis namelijk uit den boze als hij over spelers praat die niet in de basis staan...

Er was genoeg reden om over Flekken te praten toch? Uit het niets naar derde doelman van Oranje. Dat is toch echt nieuws. Van Hanegem moet zijn "Feyenoord-Calimero" gedrag eens aan de kant zetten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2225 fans
Selectie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

5 fans
Keeper, 25 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 PSV 13 0 0 0
2020/2021 FC Twente 34 0 3 0
2019/2020 FC Twente 25 0 0 1
2018/2019 FC Twente 36 0 3 0
2017/2018 FC Twente 18 0 0 0

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren