Ongelukkige Antony kan Brazilië niet richting top van wereldranglijst schieten

Maandag, 11 oktober 2021 om 00:59Dominic Mostert • Laatste update: 01:21

Brazilië is voor het eerst aangelopen tegen puntenverlies in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiepoule. Na negen opeenvolgende overwinningen speelde de Seleção in de nacht van zondag op maandag met 0-0 gelijk in en tegen Colombia. Brazilië gaat met 28 punten uit 10 duels nog wel ruim aan kop in de groep, terwijl Colombia vijfde staat. De top vier plaatst zich uiteindelijk direct, maar voor de nummer vijf wacht een intercontinentale play-off.

Brazilië kan de eerste plaats op de FIFA-wereldranglijst daarom voorlopig vergeten. De Zuid-Amerikaanse grootmacht kon profiteren van de nederlagen die België deze week leed in het finaletoernooi van de Nations League. Als Brazilië zou winnen van Colombia én donderdagnacht ook van Uruguay, zou het klimmen van de tweede naar de eerste plek op de volgende ranglijst. Voorlopig blijft België in ieder geval op papier het beste land ter wereld.

Antony moest het aanvankelijk stellen met een plek op de bank. De aanvaller van Ajax scoorde in de nacht van donderdag op vrijdag tijdens zijn invalbeurt van dertien minuten tegen Venezuela (1-3 zege), maar werd niet beloond met een basisplaats tegen Colombia. Bondscoach Tite koos voor een driemansvoorhoede met Gabriel Jesus, Gabriel Barbosa en Neymar. Bij Colombia begon Feyenoord-smaakmaker Luis Sinisterra op de bank, maar net als Antony zou hij later in de wedstrijd invallen.

De eerste helft bleef weliswaar verstoken van doelpunten, maar was zeker onderhoudend. Beide ploegen kregen kansen om de score te openen. Na drie minuten liet Yerry Mina een goede kopkans onbenut na voorbereidend werk van Juan Fernando Quintero, Lucas Paquetá aan de overzijde rakelings naast schoot. Halverwege de tweede helft moest doelman Alisson van Brazilië handelend optreden na een poeier van Quintero. Kort daarna werden Antony en Sinisterra binnen de lijnen gebracht bij hun ploegen.

Veertien minuten voor tijd was Raphinha dicht bij het openingsdoelpunt met een schot van net buiten het strafschopgebied, maar David Ospina bracht redding. Bij een potentieel dreigende uitbraak van Colombia gaf Sinisterra een te strakke pass richting Rafael Borre, waardoor het gevaar snel geweken was. Aan de overzijde dacht Antony van dichtbij te kunnen afronden na een scherpe voorzet van Raphinha, maar Ospina voorkwam diens treffer ternauwernood. Ook Neymar kon het verschil niet maken. Hij verstuurde vijftien passes die niet aankwamen, een persoonlijk negatief record in dienst van Brazilië in een competitieve wedstrijd, en liet de bal op een kansrijk moment van de voet springen in het zestienmetergebied.Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door jackieboy10)

Volgende wedstrijd zal raphinha of antony wel starten vielen allebij goed in.

11 oktober 2021 om 08:04

Zou ik persoonlijk echt top vinden een aanval met Neymar, Jesus en Anthony zoveel snelheid,kwaliteit en creativiteit! heerlijk.

11 oktober 2021 om 09:42

@burwattiu

Aanval met Gabriel Jesus, Gabriel Barbosa is wel drama.

Zou Jesus wel uit je lijstje halen.

Brazilie had vaak super aanvallers, deze namen - op neymar na - wel matig

11 oktober 2021 om 09:47

Gabriel Jesus is gewoon top spits, met de aanval Neymar, Gabriel Jesus, en Anthony/raphinha heb je gewoon een meer dan uitstekende voorhoede.

11 oktober 2021 om 09:52

Gabriel Jesus is geen topspits.. Dat bewijst hij bij City keer op keer weer. Absoluut niet klinisch genoeg. Pep speelt tegenwoordig zelfs met hem als flankspeler..

11 oktober 2021 om 13:36

In normale doen als iedereen fit is zal de aanval gewoon bestaan uit; Neymar, Richarlison en Gabriel Jesus in een vrije rol vanaf rechts. Rechtsbuiten positie is wel een plek waar er ruimte is om je in de basis te spelen. Gabriel Jesus doet het in de Selecao vanaf rechts altijd wel goed, dat spreekt in zijn voordeel. Maar met Antony en Raphinha heeft hij wel serieuze concurrentie erbij gekregen. Toch ben ik benieuwd of Vinicius niet een keer op rechtsbuiten ook uit de voeten kan. Hij heeft sowieso diepgang en is pijlsnel. In de toekomst zal het wel Vinicus, Richarlison en hopelijk Antony/rodrygo worden. Firmino is zijn basisplek definitief verloren aan Richarlison.

11 oktober 2021 om 15:51

Jesus is van oorsprong ook een flankspeler.

Wat spelen ze vaak belachelijk agressief zeg in zuid amerika. Wel echt heel moeilijk om je te kwalificeren daar hoor. Veel goeie ploegen en dan heb je nog een bolivia wat er niks van kan maar op 3000+ meter hoog thuispotjes speelt.

11 oktober 2021 om 01:11

Niet verkeerd bedoelt, Hoe kan je zo verbaast zijn? Dat is eenmaal Zuid Amerikaanse voetbal, die spelen met passie strijd en harde voetbal, vind het wel iets hebben.

11 oktober 2021 om 01:56

Nee snap dat je het niet verkeerd bedoelt. Is ook niet dat verbaasd ben hoor. Maar vind dat dat harde spel vaak ten koste gaat van de kwaliteit van het voetbal. Ook tactisch vind ik het toch alemaal wat minder dan bij de europese ploegen

12 oktober 2021 om 02:24

Blaugrana niet iedereen is tiki tako, deze ploegen zijn tactisch juist sterk.

11 oktober 2021 om 01:15

Schoppen ze er maar een keer zo onder bij het Nederlands elftal. Hadden we tenminste al minimaal een WK gewonnen.

11 oktober 2021 om 01:21

Finale 2010 werd dat af en toe gedaan, en bijna beloond als Robben scherp was voor doel was oranje wel WK winnaar 2010 geworden....

11 oktober 2021 om 01:32

Ja en als die Bolivianen dan ook nog van hun tuintje gaan snoepen is het helemaal klaar !

11 oktober 2021 om 07:46

Nee het is juist makkelijk je daar te kwalificeren. Van de 10 landen gaan nl de 1st 4 en de nummer 5 plafoffs. In een competitie van q8 wedstrijden kun je heel veel punten laten liggen. In Europa zit je in een poule met minimaal 1 goede tegenstander. 1 slechte wedstrijd of pech en het kan gebeurd zijn.

11 oktober 2021 om 08:34

Het is alleen makkelijk voor Argentinië en Brazilië. Voor Chili, Colombia en Uruguay, landen die er regelmatig bij zijn, is het een stuk moeilijker dan voor de meeste Europese landen.

Boeiend gevecht zonder al teveel grote kansen. Fred in de 1e helft wellicht de grootste, daarna die van Antony en nog een poging van Raphinha. Neymar is overigens echt al een tijd uit vorm. Jammer meer vanwege die 1e ranking plek, maar dat is iets wat totaal niet interessant is imo.

11 oktober 2021 om 08:03

Die hele Fifa ranglijst is waardeloos joh, Belgie staat op 1.. dan kan je de lijst toch al niet serieus nemen?
Belgie heeft nog nooit wat gewonnen..

11 oktober 2021 om 08:44

Klopt, ze moeten winst van Ek/wk/copa echt zwaarder laten tellen in mijn ogen.

11 oktober 2021 om 09:02

Momenteel zijn er geen “bonussen” of iets dergelijks voor een eindwinst. Maar op zich zit het systeem goed in elkaar. Wie het meeste wedstrijden wint die staat op 1.

11 oktober 2021 om 09:28

Alleen zijn wedstrijden tegen Wales, Estland en Witrusland makkelijker te winnen dan van Colombia, Peru,chili Ecuador etc

om nog maar te zwijgen over Argentinie/brazilie en Uruguay

11 oktober 2021 om 09:53

Er wordt dan ook rekening gehouden met de positie van de tegenstander. De nummer van 5 die wint van de nummer 125 levert minder op dan de nummer 10 die wint van de nummer 13.

11 oktober 2021 om 09:53

Maar je krijgt toch ook minder "punten" tegen laag geklasseerde teams? Dat is bewust zo gedaan.

11 oktober 2021 om 09:59

Zo word Wales in het zelfde rijtje geschaald als Colombia 19/16 van de wereld ranglijst, en staat Ecuador op plek 52 van de wereld ranglijst (zelfs onder noord-ierland).

Toch behoorlijk aparte lijst op deze manier.

11 oktober 2021 om 12:24

Ja dat komt dus volledig door de eigen slechte prestaties. Als je sterren wil zoals op FIFA dan moet je maar FIFA spelen.

11 oktober 2021 om 12:31

Lekker bijdehand @lierse1997, als je ijzersterke betogen wilt lezen had je Jurist moeten worden.

11 oktober 2021 om 09:55

Neymar lijkt een beetje te vervallen in het stereotype Braziliaanse voetballer: bakken talent maar niet leven voor de sport en daardoor relatief vroeg "opgebrand" zijn. Echt extreem zonde, want met meer mentaliteit had hij de mantel van Messi en Ronaldo al overgenomen nu..

11 oktober 2021 om 10:43Ik vind dat Neymar het nog langer volhoudt dan menig andere landgenoten. Een Ronaldinho, Adriano en Robinho waren al nog veel eerder van het padje af. Ik denk dat Neymar wel genoeg heeft laten zien en dat hij wellicht iets beter had kunnen zijn, maar echt heel veel beter? Ik betwijfel het. Ik denk dat zijn focus/hoofddoel vooral het WK volgend jaar is en daarna stopt hij sowieso bij de Selecao. Het zou wat zijn als hij all time topscorer wordt. Dat is een record dat echt na een halve eeuw verbroken gaat worden en bewonderingswaardig. Heeft Brazilie ook de allereerste OS ooit bezorgd (iets wat in Brazilie nog knaagde). Maar denk dat hij zelf vooral nog een WK of Copa wil pakken alvorens hij er definitief mee kapt. WK krijgt hij nog 1 kans voor (als ik hem zelf moet geloven) en Copa ook nog wel minstens 1 poging. Qua talent heeft hij altijd echt absurde potentie gehad en vooral bij Santos/barca en begin periode bij PSG hebben we dat kunnen ervaren. Maar ik vind hem vooral sinds begin dit seizoen nogal matig. Speelt meer z'n eigen wedstrijden.

11 oktober 2021 om 14:38

Dat klopt Garrincha10.

Maar als je het vergelijkt met de potentie die hij heeft en de plek als 3e beste speler na Messi en Ronaldo, dan valt het uiteindelijk toch een beetje tegen? Nooit in contentie geweest voor de Ballon D'or (zegt niet alles natuurlijk), met PSG altijd net-niet geweest qua CL, vorig jaar niet eens de Ligue 1 gewonnen, zelf heel veel wedstrijden missen elk seizoen..

Dat valt allemaal dan toch tegen vind ik persoonlijk. Met name omdat ik denk dat hij dus beter zou kunnen zijn. Hij is ondertussen 29 (over 4 maanden 30) en lijkt al geen kans meer te maken om de mantel van Messi en Ronaldo over te nemen.. Dat vind ik toch zonde. En persoonlijk vind ik hem bij PSG ook nooit het niveau te hebben aangetikt dat hij bij Barca in de MSN periode aantikte..

Inderdaad, anderen hielden het nog minder lang vol. Maar bij Neymar heb ik ook al een paar jaar het gevoel dat het hem allemaal ''iets minder boeit''. Dat vind ik gewoon echt zonde van zijn talent.

Inderdaad, dit seizoen matig vooralsnog. Maar vorig seizoen ook niet bijzonder in mijn optiek. Eerder ging je nog zitten voor hem als het ware, omdat hij in een wedstrijd geweldige dingen liet zien. Maar dat valt tegenwoordig vies tegen vind ik.

Waar ik vooral op doelde met ''veel beter'', is dus Ballon D'or en CL winnaar. Nou snap ik dat je daar ook geluk voor nodig hebt en je team, maar Neymar was er ook elke keer op de beslissende momenten niet bij of zelf niet beslissend. Ook qua individuele prijzen denk ik dat hij meer had kunnen winnen. Vandaar. Een WK winst verwacht ik niet per sé natuurlijk, dat vind ik niet realistisch. Al haalt Brazilië ook niet altijd alles eruit vind ik. Zeker als je dan 7-1 van Duitsland verliest bijvoorbeeld en daarna nog van Nederland met 3-0..

Brazilië kan rustig aandoen, staan eerste en zijn al zo wat verzekerd van het WK..

11 oktober 2021 om 07:36

Gelukkig, dan zien we Neymar tenminste weer in een ander shirt duikelen dan in dat van PSG. Kan niet wachten ... Speelde materazzi nog maar

Gabriel Barbossa het vriendje van Tite , belachelijk dat die elke x basis staat. presteert niks! Begin steeds meer te begrijpen waarom die overal in Europa is geflopt

11 oktober 2021 om 02:18

Erg intiem momentje gesnapt tussen Mina en Neymar idd

11 oktober 2021 om 06:23

Ik vind het wel mooi om te zien dat deze boys hier gewoon openlijk voor uit komen.

11 oktober 2021 om 07:21

Zie toch dat het ook in de voetbalwereld steeds meer geaccepteerd wordt

11 oktober 2021 om 08:54

Neymar en Mina wisten natuurlijk dat het vandaag Internationale Coming Out Day is en wilden via dit mooie gebaar iedereen uit de lhbtiq+-gemeenschap een hart onder de riem steken.

Heel knap van Colombia. De eerste ploeg die Brazilië punten afsnoept. Wedstrijd vond ik qua kansen redelijk gelijkwaardig. Verder bijzonder dat Anthony een plaats in de titel verdient. Had dan ook een plekje gemaakt voor Sinisterra. Beide vandaag niet het verschil kunnen maken.

11 oktober 2021 om 07:25

Antony zit bij Ajax, Sinisterra niet, dat is de reden dat alleen Antony wordt genoemd in de titel. Ben het helemaal met je eens verder hoor, maar zo werkt het bij VZ.

11 oktober 2021 om 07:36

Misschien heeft het ook iets te maken met het feit dat Antony daadwerkelijk een grote kans kreeg in de slotfase en dat Sinisterra slechts 6 balcontacten had en niet op doel geschoten heeft. Maar kan ook aan mij liggen hoor..

11 oktober 2021 om 07:33

Dat is helaas het bekende verhaal op Voetbalzone. Maar dat weet iedereen dan ook wel.

11 oktober 2021 om 09:50

@lunatic wat hadden ze over Sinisterra moeten vertellen dan? Er staat dat hij is ingevallen, verder heeft ie ook niks gedaan, dus je kunt er ook niks over schrijven.

11 oktober 2021 om 08:46

Antony viel dan ook heel grillig en gretig in. Die voorzag Brazilie echt van nieuw elan. Werkte zich ook de pleuris. Sinisterra heb ik letterlijk alleen gezien toen zijn rugnummer omhoog ging en hij het veld mocht betreden.

11 oktober 2021 om 08:56

Heb je de wedstrijd gekeken? Dan had je gezien dat er helemaal niets noemenswaardig over Sinisterra te melden was.

Klasse Cuesta. Proud Genkie! Davinson is zijn plaats kwijt.

Jammer voor Anthony, wel mooi gepakt door Ospina.
Speelde Anthony zijn hele invalbeurt vanaf links? of was dit toevallig in deze aanval het geval?

Waarom niet Barbosa bank Jesus spitta en Antony erin. Alle twee zijn redelijk in vorm. Barbosa is toch de minste. Neymar staat buiten kijf.

Off: zie dat Tite naast olympisch team dus ook het eerste doet. Normaal vaak een andere trainer toch? Zelfs anders dan u21 bij sommige landen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Brazilië

FIFA ranking: 3
195 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Brazilië3523
3.Ecuador2310
4.Colombia17-1
5.Peru17-5
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
SpelersPositieW
TiteUnknown
AlissonKeeper20
MarquinhosVerdediger61
Thiago SilvaVerdediger50
Voor de complete selectie: Clubpagina Brazilië.

12 fans
Aanvaller, 21 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 10 3 1 0
2020/2021 Ajax 32 9 2 0
2020 São Paulo 2 0 0 0
2019 São Paulo 29 4 4 1
2019 São Paulo 14 2 2 0
Laatste voetbalnieuws

Van Hooijdonk ziet Ten Hag ‘een beetje onzin’ verkopen in interview over Antony

De analisten van Studio Voetbal hebben zondag genoten van het optreden van Antony tegen RKC Waalwijk. De aanvaller van Ajax was niet direct betrokken bij doelpunten tijdens de 0-5 overwinning, maar...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren