Huub Stevens en Hans Kraay jr. zijn het niet eens over Brobbey

Zondag, 10 oktober 2021 om 12:32Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 12:40

Huub Stevens en Hans Kraay jr. lagen zondagochtend duidelijk niet op één lijn toen het in Goedemorgen Oranje over Brian Brobbey ging. De spits van RB Leipzig komt in de Bundesliga weinig aan spelen toe en viel vrijdagavond in de EK-kwalificatiewedstrijd van Jong Oranje tegen Jong Zwitserland (2-2) na een half uur spelen geblesseerd uit. Stevens zegt het niet te begrijpen dat Brobbey door zijn zaakwaarnemer naar Leipzig is gebracht, terwijl Kraay jr. een andere mening is toebedeeld.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Met wie ben jij het eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door soccerfan_1)

Altijd leuke om die zaakwaarnemers de schuld te geven. Die zullen ook vast wel wat invloed hebbe. Maar als je zo'n belangrijke beslissing niet zelf kan maken ligt het gewoon aan de speler zelf.

10 oktober 2021 om 12:45

Helemaal mee eens. Verder is er ook geen enkele garantie dat hij bij Ajax wel in de basis zou staan

10 oktober 2021 om 13:06

Ik denk dat Brobbey Haller uit de basis zou hebben gespeeld. Die gedachte had ik al vrij snel bij Haller die ik wel waardeer maar voetballend te weinig vind.
Als Brobbey vroegtijdig had getekend had ik het logisch gevonden dat Haller sowieso niet gehaald zou worden. Vind de €24M ook waanzin die ik alleen begrijp dat je nu Europees wilt profileren omdat de kaarten geschud worden door initiatieven zoals de SL.

10 oktober 2021 om 13:25

Onzin, Haller was juist de dooddoener. De komst van Haller vertroebelde het perspectief van Brobbey nog meer. Ajax was helemaal niet serieus bezig om Brobbey erin te passen, als dat wel het geval was was hij nooit weggegaan. En Leipzig was gwn een freak accident, de coach ging plots weg en dat had iedereen kunnen overkomen.

10 oktober 2021 om 13:41

Nee hoor, wat jij zegt is onzin. Meneer Brobbey had meer dan een jaar om te verlengen, maar wilde dat niet. Dus op gegeven moment moet Ajax schakelen, nu is het op de blaren zitten want bij Ajax had hij meer minuutjes gehad. Hij had gewoon er voor moeten kiezen om die gulzige volgevreten zaakwaarnemers te ontslaan, en eentje te kiezen die echt begaan was met zijn carrière.

10 oktober 2021 om 13:48

@Sulejmanii
Zo was het inderdaad; aan de andere kant … hij kiest overduidelijk voor geld, dan moet je niet zeuren als de rest (voetbal) tegen zit.
En even als reactie op Kraaij: het interesseert me als Feyenoorder geen bal waar deze jongen voetbalt; als Nederlands Elftal supporter zou ik graag zien dat hij een loopbaan had gekozen waarin ontwikkeling op 1 staat.

10 oktober 2021 om 13:50

@sulejemanii eens met wat je zegt. Bovendien zouden brobbey en zijn familie met het contract wat hij bij ajax kon krijgen ook de rest van hun leven niet meer te hoeven werken. Dan kan je toch beter kiezen voor de club waar je bent opgeleid, en meer perspectief hebt op speeltijd. Dit is helaas de maatschappij waar we in leven. Het moet altijd meer, meer meer zijn.

10 oktober 2021 om 13:50

@Japie, hoeft toch ook niet. Hij was duidelijk de 2e man die meer dan voldoende minuten kreeg. Half uurtje hier, helftje daar, langzaam uitbouwen naar 90 minuten en dan de plek van Haller overnemen over anderhalf a twee seizoenen. Was hij op z'n 20 a 21 vaste spits van Ajax een. Nou nou, belabberd plan. Bij Ajax investeren ze gegarandeerd in hem omdat het een spits was uit de jeugd en Ajax wil heel graag weer eens een succesje hebben met een zelf opgeleide aanvaller. Maar goed Brobbey wilde anders, station is gepasseerd en nu zoekt hij het maar lekker uit in Duitsland. Zoals Kraay terecht opmerkte hij zit er warmpjes bij dus we hoeven geen medelijden met hem te hebben, geld was zijn drijfveer en hij heeft toch mooi zijn doel bereikt.

10 oktober 2021 om 13:57

@aycaramba Iedereen had al voorspelt op voetbalzone dat dit zou gebeuren, puur voor het geld gegaan, is niet erg, maar het is zo

10 oktober 2021 om 14:04

@Sulejmanii in die jaar heeft Ajax hem niet genoeg speel kansen gegeven. Ik zou ook ff wachten voordat ik zo’n beslissing neem, dus ja Haller was uiteindelijk de dooddoener. Nu is het op de blaren zitten omdat Bayern zo graag een nieuwe coach nodig had dat ze het contract van Nagelsmann hadden uitgekocht. Brobbey en zijn zaakwaarnemer hebben niks verkeerd gedaan, Leipzig heeft een geschiedenis in het ontwikkelen van jong talent en Nkunku is gwn niet normaal goed bezig in de spits bij Leipzig op dit moment en heeft de interesse van Madrid gewekt. Bijna alle spelers van Leipzig gaan voor veel geld weg en er is nog genoeg perspectief voor Brobbey, ik ben gwn even klaar met dat idee dat hij beter bij Ajax had moeten blijven en dat hij een grote fout gemaakt heeft. De coach die hem wilde ging weg that’s all. Hij verdient genoeg geld daar nu om kansen te moeten krijgen, in tegenstelling tot Ajax waar van alles werd beloofd en als hij bleef zou hij ook niet zeker zijn geweest van speeltijd.

10 oktober 2021 om 14:04

@ultimatefreak8.....brobbey had met de cijfers van Haller hem nooit uit de basis gespeeld. Bovendien is hij mede gehaald omdat alle spitsen van Ajax op dat moment geblesseerd waren en er belangrijke weken aan kwamen. Dat heeft Overmars ook aangegeven.

10 oktober 2021 om 17:08

@ayCaramba.
Was Brobbey ook niet een tijdje geblesseerd geweest en kreeg hij daardoor geen speeltijd? Hij had anders tijd genoeg gehad om bij te tekenen voordat Ajax Haller kocht. Vanuit Ajax perspectief is het logisch dat ze op dat moment een spits haalde.
Jammer dat het zo is gelopen ik kreeg wel het idee dat Ajax en Brobbey in principe met elkaar verder wilde

10 oktober 2021 om 13:20

Daar ben ik het wel mee eens. Inmiddels zullen spelers ook wel weten dat een transfer ook voor hun zaakwaarnemer lucratief is. Die zijn lang niet altijd bezig met de voetbalcarriere van hun client. Dan moet je als speler wel voor jezelf kunnen denken. Maar goed, Ajax is anderhalf jaar bezig geweest met een contractverlenging en het is er nooit van gekomen. Dan hoef je met zo'n jongen echt geen medelijden te hebben nu blijkt dat het hem allemaal niet zo goed af gaat (vooralsnog).

10 oktober 2021 om 13:53

Het is niet zo moeilijk om een kind van 19 te misleiden met geld

10 oktober 2021 om 14:02

@benzema......hij had die keuze gemaakt. Hij had aangegeven bij zn zaakwaarnemer....regel het maar met Ajax. Hij wilde blijven. Als zn Zaakwaarnemer dan veel te hoog in de boom blijft zitten en Ajax dan zoiets heeft van nee daar gaan we niet in mee dan kan zn zaakwaarnemer mooi zeggen sorry jongen ze willen niet meer.

10 oktober 2021 om 14:05

Lol dat maakt Brobbey misschien nog wel dommer. Als hij echt wilde blijven, dan had hij daar wel voor gezorgd.

10 oktober 2021 om 15:58

Benzema dat merk je toch ook aan zijn interviews. Denk ook dat zo een jong meerdere keren opgelicht gaat worden door foute vrienden of familieleden.

Tjah, wijs 4 mil per jaar maar af als een
18 jarige. Dan moet je toch sterk in je schoenen staan. Sportief gezien was Ajax de betere keuze, want hij brengt meer dan Haller. Aan de andere kant heeft ie over 3 jaar wel 10 miljoen meer in de portomonnee zitten en dan is ie pas 21 jaar.

10 oktober 2021 om 13:18

"brengt meer dan Haller", wat brengt ie dan precies meer? Heeft er wat balletjes op opportunisme ingetikt, maar verder feitelijk ook nog niks laten zien. Vind dat echt een veel te makkelijke conclusie, de kritiek op Haller komt vooral voort uit het meevoetballende gedeelte en dat is juist de reden dat Brobbey geen basisspeler werd. Om dan maar gewoon even populistisch te roepen dat ie meer brengt..

10 oktober 2021 om 13:22

@Shorty, precies zoals je zegt. Ik begrijp alle kritiek op Haller niet. Hij loopt ondanks het gebrek aan bepaalde kwaliteiten, gewoon 1 op 1. In de CL zijn de cijfers zelfs beter. Hij is vooral gehaald om te scoren en dat doet hij. Ik ben van mening dat hij, net als Alvarez, ook zal leren om mee te voetballen.

10 oktober 2021 om 13:32

Kyle66,

Shorty1991 heeft gelijk, Haller is veel verder ook met het geven van assits.

Zou Brobbey er graag bij hebben, maar hij ligt nog mijlen verder achter Haller.

Helaas is Brobbey ook heel blessure gevoelig, Haller is een geweldige spits voor Ajax.

10 oktober 2021 om 13:36

Mijlen ver achter Haller? Ok, Haller is wel een betere spits op dit moment, maar mijlen ver? Het is toch gewoon een spits waar elke wedstrijden de schoenendozen nog om zijn voetbalschoenen zitten?

10 oktober 2021 om 13:38

Ik ben geen Haller hater oid, zal hem ook nooit uitfluiten en ik zie echt wel zijn pluspunten. Hij heeft imo alleen 1 groot minpunt, namelijk dat ie niet kan lopen. Als je toch ziet wat voor ruimte er soms ligt, vooral wanneer we voor staan, dan ben ik er heilig van overtuigd dat Brobbey die ruimte beter zou benutten. Daarbij denk ik dat je ook meer hebt aan Brobbey in de Europese wedstrijden, vooral wanneer je wat verder komt in het toernooi. Maargoed , Haller is ook een prima spits waarmee we een mooi seizoen tegemoet gaan.

10 oktober 2021 om 13:38

Dan staat Brobby dus niet sterk in z'n schoenen. En bij een andere club had hij op z'n 21e 7 miljoen, houd toch op met die dooddoeners. In het midden oosten of China had hij nog meer kunnen verdienen. Mensen praten hier alsof geld voor alle spelers beslissend is, gelukkig zijn er spelers die kijken naar de lange termijn

10 oktober 2021 om 16:29

Dus Brobbey kijkt in deze naar de lange termijn ? Ik neem aan dat je zelf ook wel ziet dat dit geen bijster goede keuze is geweest. Bij Ajax iedere wedstrijd invallen en de kans op een basisplaats, of bij Leipzig spits nummer 4, waar ook regelmatig buitenspelers in de spits worden gezet. Over uitzichtloos gesproken.

Ik vind Zirkzee ook wat fijner om naar te kijken, beschikt over meer balgevoel en spelintelligentie. Brobbey zal aan spelen toe moeten komen om zich door te ontwikkelen. Speeltijd is zoveel belangrijker dan geld in dit stadium van een carrière.

10 oktober 2021 om 12:53

Ik vind Brobbey een beetje die Van Nistelrooy mentaliteit hebben in de spits. Sterk, snel, robuust en ijzig kalm voor de goal. Vin Zirkzee juist een beetje sloom overkomen en volledig terent op zijn techniek. Ieder zo zijn eigen spelvreugde blijkt maar weer!

10 oktober 2021 om 13:34

Toch mooi dat jij het beter weet dan Brobbey, maar zelf nog nooit voor deze keuze hebben gestaan. 4 miljoen per jaar en jij zou serieus voor een miljoentje bij Ajax blijven omdat speelminuten belangrijker zijn?

10 oktober 2021 om 13:41

"een miljoentje" ja daar zou ik voor blijven om daarna een grotere stap proberen te maken. Je zit toch op voetbal omdat je het leuk vind? Financieel onafhankelijk is hij al bij ajax, ondernemers nemen ook risico en niet alles levert winst op

10 oktober 2021 om 16:01

Ducktaildo Een Bouy kon ook bij Ajax blijven, Frank de Boer had vertrouwen en was beter dan Klaassen in de jeugd. Echter op aanrader van Raiola koos hij voor Juventus en het geld. Aantal jaren verder is Bouy amateur voetballer en heeft Klaassen o.a. EL finale gespeeld, CL gespeeld, kampioen geworden en Oranje international. Verdient ook al jaren miljoenen salaris. Tja soms is geduld beter.

Brobbey had voet bij stuk moeten houden, en bij Ajax gebleven zoals hij uiteindelijk wilde (gelet op z'n interviews). Prima, je verdient een vorstelijk salaris maar je gaat het "werk" wat je doet steeds minder leuk vinden. In dit geval door een gebrek aan speelminuten en een omgeving waar je niet in kan aarden blijkbaar, althans nog niet op korte termijn. Is dat dan wijsheid? En dan is het wel degelijk een zaakwaarnemer die een dikke vinger in de pap heeft, naast Brobbey's familie. Ik kan me niet voorstellen dat familie Brobbey niet of nauwelijks betrokken was.

Ik ben het met Stevens eens dat ik Brobbey niet zo snel als volgende spits van oranje zie. Dan zou ik ook eerder voor Zirkzee kiezen. Maar ik vind wel dat Zirkzee zorgvuldiger met z'n kansen om moet gaan. Hoeveel goede kansen hij bij jong oranje afgelopen wedstrijd miste , verbaasde me wel.

10 oktober 2021 om 16:02

Bundesliga beetje het Castignois gevoel bij hem.

Klopt natuurlijk helemaa. Vergeet niet dat hij bij Jong Ajax gewoon op de bank zat of vroeg gewisseld werd omdat hij het niet vol kon houden… dat zegt wel iets. Enorm sterke spits maar blijkbaar toch enorme achterstand. Dat haal je alleen in door wedstrijden te spelen. Dat gebeurde even en bam, weg. Misschien kunnen ze m verhuren aan Salzburg, dat lijkt me tien keer beter. Dan maar kijken of hij 40 wedstrijden per jaar aan kan op niveau. Ik betwijfel het vooralsnog.

"los van de Feyenoord-supporters." Waarom zou iemand buiten Ajax het uberhaupt boeien of die wel of niet bij Ajax speelt?

Oké maar we hebben het hier over een iemand die nog heel jong is. Hij is voor de lange termijn gehaald, Hij moet vechten voor zijn plek maar om hem nu al af te schrijven is wel heel overdreven

Wat brobbey bij Ajax deed zie ik ziektes niet doen tegen Lille etc. Bij de jeugd top, maar Europees kan. Hij echt lang. Niet mee. Veel te slapjes allemaal. En hij heeft ook niet de snelheid. Z’n lichaam kan ie bij komt goed gebruiken. Tegen volwassenen stelt het niets voor.

11 oktober 2021 om 17:47

@ gebtimber.Volgens mij scoorde hij tegen Lille de winnende afgelopen jaar

Hans Kraaijt snapt er zoals gewoonlijk wéér helemaal niets van!!!

Ach dat gelul over perspectief bij Ajax dat hij niet zou hebben. MET Haller voorzich hij heeft nu concurrentie van Silva en poulsen heb je dan wel veel perspectief? Denk dat ie gewoon voor de poen heeft gekozen. Waar hij nu toch wat spijt van heeft.om weg te gaan bij Ajax

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2229 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
D. BlindVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

2 fans
Aanvaller, 20 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 11 7 1 0
2021/2022 Jong Ajax 1 1 0 0
2020/2021 Jong Ajax 17 9 3 0
2019/2020 Jong Ajax 13 7 2 0
2018/2019 Jong Ajax 2 0 1 0

In de wandelgangen

Donderdag 12 mei
Internazionale en Tottenham Hotspur azen op de handtekening van Sofyan Amrabat. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren