Hans Kraay jr. kijkt zijn ogen uit: ‘Hij wordt afgeschoten als een katapult’

Zondag, 10 oktober 2021 om 10:34Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 12:15

Hans Kraay jr. raakt maar niet uitgesproken over Arnaut Danjuma. De vleugelspeler van Villarreal werd in eerste instantie niet geselecteerd voor het Nederlands elftal, maar mag zich nu door een blessure van Cody Gakpo alsnog melden bij Oranje. Volgens Kraay jr. is dat niet meer dan logisch, zo vertelt hij bij Goedemorgen Oranje. Huub Stevens, die eveneens aanschoof in het voetbalpraatprogramma, vindt het volkomen logisch dat Danjuma er niet bij zat in eerste instantie.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Arnaut Danjuma speelminuten krijgt tegen Gibraltar?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door sirius)

Kan dit alleen maar toejuichen, als je ziet dat we het jaren hebben moeten doen met promes en Babel…. Ik ben benieuwd, hopelijk krijgen we wat van hem te zien tegen Gibraltar! In de Spaanse competitie is die ieder geval aan het vlammen😎

Lang, Gakpo, Danjuma is echt pure luxe op de linksbuiten. Het liefst zie ik Lang uiteindelijk op de 10 positie belanden, heeft van deze 3 het meeste voetballende vermogen. Wel mooi om te zien hoe zo een Danjuma vanuit weggestuurd bij PSV via NEC zich dan toch weet op te werken tot dit niveau.

10 oktober 2021 om 10:49

Talentvol ja. Pure luxe, absoluut niet. Dit is in de historie van het NL voetbal toch niet bovengemiddeld te noemen? Wat niet is kan nog komen, dat snap ik.

10 oktober 2021 om 10:53

@baradona:

Ik zie Lang hooguit als een linksbuiten, zeker niet als een "tien", althans voorlopig zeker niet. Die jongen ontbreekt het aan discipline en voetbalt (nu tenminste nog) alleen voor zichzelf. Ik denk dat alle positieve kritieken hem wat naar zijn hoofd gestegen zijn en dat hij werkelijk denkt dat hij nu al wereldtop is. Het zou me niet verbazen dat van Gaal hem onder vier ogen nog een flinke reprimande geeft voor het wisselen van kant met Gakpo, terwijl hij expliciet te horen had gekregen dat hij op rechts moest blijven..

10 oktober 2021 om 11:00

Op basis van wat voetbalt hij voor zichzelf als ik vragen mag?

10 oktober 2021 om 11:02

Op basis van dat hij de tactische instructies van zijn coach negeert en op een andere positie gaat spelen

10 oktober 2021 om 11:06

En als die daar iets van zegt dan speelt hij heel de tijd op rechts denk ik? En speelt Gakpo dan ook voor zichzelf omdat hij ook meewisselt?

10 oktober 2021 om 11:27

Lang komt afgelopen 50 wedstrijden tot 22 goals en 17 assist maar voetbalt alleen voor zichzelf ? Die flank wissel ontstaat na de botsing van Gakpo , die redelijk duizelig zelf aan de rechterkant blijft hangen om niet veel later gewisseld te worden.

10 oktober 2021 om 12:01

Kijk dat moment ff terug voor je onzin praat! Gakpo blijft zelf na zijn blessure op rechts hangen, en word niet veel later gewisseld. Moet Lang dan naast Gakpo blijven lopen? Lost nu juist zelf een tactisch probleem op, en gaat na de wissel weer op rechts lopen.

10 oktober 2021 om 13:11

@ Baradona:

Ik geef een persoonlijke mening en bleef netjes, waarom moet je weer aankomen met "voor je onzin praat" ? Onze Bondscoach gaf het zelf al aan, en zal hem er binnenskamers ook echt wel op aangesproken hebben, want zoiets doe je niet ten overstaan van de pers. Het moment dat Lang aan Gakpo te kennen gaf dat hij op links en Gakpo op rechts moest gaan spelen was overigens wel al voor de botsing, maar goed... Lang is teveel op zichzelf gefocust; leuk dat hij "al" 17 assists heeft gegeven, neemt niet weg dat hij elke kans die hij krijgt (zelfs de onmogelijke) gaat voor eigen succes.

Het is simpelweg niet het type dat zichzelf weg wil cijferen in het belang van zijn team. Dat hij het in Belgie nu leuk doet is fijn voor die jongen, maar zeg nou eerlijk, wat stelt die competitie nu echt voor ?

10 oktober 2021 om 13:20

Dat is dus gewoon niet waar dat hij altijd voor eigen succes gaat. Hoeveel wedstrijden van Brugge heb je nu echt van hem gezien? En daarnaast, die pas naar depay, was dat voor eigen kans gaan? Dan had hij beter gewoon zelf kunnen trappen.

10 oktober 2021 om 18:51

@Lierse, het valt me op dat je nooit een negatief iets te zeggen hebt over Lang. Je verdedigt hem altijd. Ben je zo gek van hem?

10 oktober 2021 om 11:01

Danjuma is niet per se weggestuurd bij PSV, maar had daar gewoon minder perspectief en kon bij NEC direct spelen. Goede en vooral verstandige keuze zo blijkt.

10 oktober 2021 om 11:45

Pure luxe? Dat klinkt alsof we drie wereld voetballers kunnen opstellen terwijl we het over grillige talenten hebben.

10 oktober 2021 om 11:57

Anthony en Neres zijn net zo grillig.

10 oktober 2021 om 13:36

Het is nog wel afwachten hoe die jongens zich ontwikkelen. Met name Lang zie ik gezien zijn constante presteren wel stappen zetten, maar in Gakpo en Danjuma zie ik het nog niet helemaal. Het zijn goede spelers, maar aan de bal ben ik niet heel erg onder de indruk van Gakpo en Danjuma. Die zie ik eigenlijk niet slagen bij grote clubs of in de Premier League, als ik eerlijk ben. Lang is dan toch de speler waar je het meest mee kan. Hij is gepolijster en kan in meerdere rollen goed functioneren. In kleine ruimtes in een hoog tempo heb je eigenlijk al niet veel aan Gakpo en Danjuma. Maar goed, ze zijn nog jong dus we gaan het wel zien de komende jaren. Echter vind ik pure luxe wat overdreven. Vooralsnog zijn ze alle drie niet onderscheidend op internationaal niveau.

Lang speelt al langer op het niveau waar Danjuma nu op speelt ? Dus Stevens ziet de Belgische competitie als hetzelfde niveau dat in Spanje bereikt wordt ? Sorry, maar daar slaat hij wat mij betreft echt de plank mis...

10 oktober 2021 om 11:01

Hij slaat de plank mis omdat hij blijkbaar niet weet dat de championship bestaat, waar Danjuma vorig jaar ook heel goed speelde.

10 oktober 2021 om 11:07

Neen, Stevens zet de Belgische competie hoger dan de Championship. Dat is wat anders dan 6 wedstrijden la liga.

Of de Belgische competitie daadwerkelijk hoger staat dan de Championship, I don't know..?

10 oktober 2021 om 11:14

Hij zegt toch wel “we moeten rustig aandoen. We moeten niet iemand oproepen die het een of twee wedstrijden goed doet”. Op zich klopt dat maar dan weet hij dus schijnbaar niet dat danjuma het al zeker meer dan een half jaar laat zien. Die discussie championship-pro league vind ik persoonlijk niet te voeren op basis van objectieve argumenten.

10 oktober 2021 om 11:44

"Op zich klopt dat maar dan weet hij dus schijnbaar niet dat danjuma het al zeker meer dan een half jaar laat zien."

Dat is ook zo maar ik kan mij niet herinneren dat er ooit een speler is opgeroepen voor Oranje die op het 2e niveau acteert in welk land dan ook, misschien Krul.?

10 oktober 2021 om 11:51

Krul inderdaad, die was zelfs even eerste keeper toen als ik het me goed herinner. Verder vind ik de championship zeker geen slechte competitie. Als je daar uitblinkt dan verdien je wel een oproep als je er eerder al eens hebt bij gezeten vind ik.

10 oktober 2021 om 12:06

Lierse1997, Dat laatste ben ik mee eens, dat is ook onmogelijk. Het enige wat ik als Nederlander durf te zeggen is dat een Brugge of Antwerp best een PL club kan verslaan, maar goed verder onderin de lijst zijn er natuurlijk ook clubs die verlies kunnen lijden tegen championship clubs. Hetzelfde geld overigens ook als we de eredivisie gaan vergelijken met de Engelse competitie.

10 oktober 2021 om 12:14

Dat kan zeker, maar dat kan een Championshipclub ook wel. Sowieso zit er belachelijk veel geld in die competitie. Ik zou het zeker niet gebruiken als argument om hem niet op te roepen dat hij daar op het tweede niveau speelt.

10 oktober 2021 om 12:17

Ik heb het programma bekeken Lierse maar Stevens zegt hier niets verkeerd.
Hij haalt Lang als vb aan, dat hij het langer op hoog niveau (Belgische comp) heeft laten zien dan Danjuma.
Hij vind de championship dus geen niveau om opgeroepen te worden voor Oranje, dat is zijn mening.

10 oktober 2021 om 11:14

Volgens mij vergeet Stevens dat Groeneveld door zijn goede spel in België, een transfer naar Bournemouth heeft verdient, en door zijn goede spel bij Bournemouth een transfer naar Villareal heeft verdient. Die jongen speelt al langer heel aardig!

10 oktober 2021 om 11:40

"Die jongen speelt al langer heel aardig!"

Welgeteld 25 wedstrijden 6 goals in Brugge tijd, vaak geblesseerd geweest.
Trouwens, hij is in zijn Brugge tijd al eens opgeroepen..

10 oktober 2021 om 11:58

Eens Lang doet het bij Brugge vele malen beter dan Danjuma ooit gedaan heeft.

10 oktober 2021 om 12:15

Sorry, maar ook Danjuma heeft in 2018/2019 bij Club Brugge gespeeld op de zelfde leeftijd als Lang nu is. Je kan me niet wijsmakenndat Danjuma dezelfde cijfers en bravoure had als Lang bij Brugge. Ik denk dat ze momenteel vergelijkbaar zijn, waar er bij Noa nog meer rek in zit als Danjuma.

Deze gozert moet er nu wel meteen 7 maken tegen Gibraltar hoor, anders ben ik toch wel teleurgesteld.

10 oktober 2021 om 18:54

Zeven maar? Na alle oproepen en comments hier op VZ verwacht ik dat hij heel Oranje op sleeptouw neemt, de ballen bij Bijlow op gaat halen en ze dan ook nog scoort... ;-))

Danjuma had er al vanaf het begin bij moeten zitten deze interlandperiode, maar beter te laat dan nooit.

Is sterk begonnen bij Villarreal en heeft het het afgelopen seizoen ook erg goed gedaan op het tweede niveau van Engeland bij Bournemouth. Had vorig seizoen bij Bournemouth ook echt hele goede statistieken, want had volgens mij ruim 10 wedstrijden gemist door blessureleed het afgelopen seizoen maar daar op het tweede niveau in Engeland speel je natuurlijk absurd veel wedstrijden.

Maar voor een vleugelaanvaller had Danjuma, ondanks dat hij er toch een vrij lange periode uitlag en ondanks dat je daar veel wedstrijden speelt, echt hele goede statistieken met 33 wedstrijden, 15 goals en 7 assists in de Championship en alle competities bij elkaar 37 wedstrijden, 17 goals en 8 assists en dat zijn voor een vleugelaanvaller echt gewoon hele goede cijfers.

En ergens heb ik het idee dat er in Danjuma qua rendement, dus qua goals en assists, echt nog wel meer in zit en dat hij als vleugelaanvaller zeker tussen de 20 tot 25 goals kan eindigen en richting de 15 assists kan gaan en dan bedoel ik alleen de nationale competitie, dus Europees, de beker, etc. niet meegerekend en dat zijn voor een vleugelaanvaller echt hele goede statistieken.

Ook nu bij Villarreal is hij echt goed begonnen met 6 wedstrijden en 4 goals in de La Liga en 1 goal in 2 wedstrijden in de Champions League. Villarreal is al geen club van een misselijk niveau en gewoon een prachtige club van een zeer goed niveau, en ik hoop echt dat Danjuma dit vast kan blijven houden en stappen vooruit blijft zetten in zijn ontwikkeling en dan zal hij vanaf Villarreal zeker nog een stap omhoog want hij wordt in januari 25-jaar, maar heeft zeker nog voldoende potentie om nog beter te worden.

Ergens heb ik bij Danjuma ook een beetje het gevoel dat hij wat weg is van Mohamed Salah. Niet dat Danjuma nu al zo goed als hem is en moet wel eerlijk zeggen dat ik hem waarschijnlijk het niveau van Salah niet zie halen, maar bedoel meer qua rendement op het gebied van goals en assists dat ik Danjuma op Salah vind lijken.

Zou al mooi zijn als Danjuma net onder het niveau van Salah kan komen, want ook dat is gewoon een zeer hoog niveau.

Hoop tegen Gibraltar eigenlijk ook dat Danjuma een basisplek krijgt en dat er dan in deze opstelling gespeeld zal worden (zie opstelling).

Bijlow
Dumfries
de Vrij
van Dijk
Malacia
Wijnaldum
de Jong
Berghuis
Klaassen
Danjuma
Depay
10 oktober 2021 om 11:50

Waarom zal je vier verdedigers opstellen tegen Gibraltar?

10 oktober 2021 om 12:19

Waarom zou je tegen Gibraltar in 1x met 3 of minder verdedigers gaan spelen? Dumfries en Malacia kunnen zich ook gewoon aanvallend laten gelden in een systeem met 4 verdedigers.

Wel een beetje onzin wat Stevens zegt: Danjuma is al een tijd lang goed bezig, alleen voor velen onder de radar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2225 fans
Selectie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

2 fans
Aanvaller, 24 jaar

In de wandelgangen

Maandag 6 december
Chelsea-trainer Thomas Tuchel wil in januari een middenvelder aantrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren