PSG baalt: ‘Dit moet zonder meer bestraft worden, het is niet normaal’

Zondag, 10 oktober 2021 om 07:33Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 10:01

Paris Saint-Germain heeft nog altijd goede hoop op een langer verblijf van Kylian Mbappé en heeft bij monde van Leonardo opnieuw uitgehaald naar Real Madrid. De technisch directeur van de Franse topclub was door La Gazzetta dello Sport uitgenodigd voor het Festival dello Sport in Trento, waar hij uitgebreid over de handelwijze van de Koninklijke en hun verregaande interesse in de aanvaller sprak. Leonardo trok de vergelijking met de transfervrije aangetrokken Gianluigi Donnarumma.

“Real Madrid respecteert ons niet. Ze praten nu al twee jaar over Kylian. Wij hebben achter de schermen nooit met óf over Donnarumma gesproken om ervoor te zorgen dat hij transfervrij bij AC Milan kon vertrekken”, benadrukte de Braziliaanse sportbestuurder. “We zijn pas met Gigio in juni in gesprek gegaan toen de situatie duidelijk was en Milan had aangekondigd dat een contractverlenging niet zou gaan plaatsvinden. Bovendien hadden ze ook Mike Maignan gehaald”, verwees hij naar de transfer die de Franse doelman van Lille OSC naar i Rossoneri maakte.

In de optiek van Leonardo is de situatie rondom Mbappé compleet anders. “Real Madrid praat al twee jaar openlijk over Kylian. Het is niet normaal dat je zegt dat hij vroeg of laat bij de club terecht zal komen en dat hebben we Real Madrid ook laten weten. Het is niet goed dat een club op een dergelijke manier over een speler praat en al helemaal niet als het over een van de beste spelers ter wereld gaat. Dit moet zonder meer bestraft worden, het is niet normaal. Real Madrid ontkent het, maar ik denk dat ze achter de schermen al twee jaar bezig zijn om Kylian aan te trekken.”

In gesprek met L’Équipe eerder deze maand zei Mbappé dat hij alleen naar Real Madrid wilde in de zomer als hij bij PSG zou zijn vertrokken. De uitspraken van de sterspeler werden vol optimisme ontvangen door Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez. "In januari hebben we nieuws over Mbappé. We hopen dat op 1 januari alles in kannen en kruiken is", zo gaf de president openlijk te kennen. Dat zette afgelopen week al kwaad bloed bij Leonardo, die zaterdag aangaf dat Real Madrid debet is aan de huidige contractsituatie van Mbappé. “Hij heeft niet verlengd en deze situatie is ontstaan omdat er al jaren druk wordt uitgeoefend vanuit Spanje”, benadrukte de oud-voetballer.

“Het is een gebrek aan respect richting PSG en Mbappé. Het is niet normaal dat een trainer, een voorzitter, het bestuur en hun spelers daar openlijk over praten”, sloot Leonardo zijn kritiek richting Real Madrid af. “Het is onderdeel van hun plan. Het is een gebrek aan respect.” Ondanks alles blijft Leonardo optimistisch gestemd over de continuïteit van Mbappé in het Parc des Princes. “We willen dat hij doorgaat, we willen zijn contract verlengen. Ons standpunt is niet veranderd. Hij is een juweel en hij is perfect voor PSG. We denken niet aan een elftal zonder Kylian in de komende jaren. Het zal fantastisch zijn wanneer de voorhoede met Neymar, Lionel Messi en Kylian gaat werken.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door sirius)

Beetje onzin natuurlijk van Leonardo. Tevens hadden ze nog een grote transfersom kunnen ontvangen voor een halfjaarcontract en daar hebben ze niet voor gekozen, dus achteraf huilen heeft geen nut.

10 oktober 2021 om 08:14

Behalve dat, ze zijn de grootste jankers. Zogenaamd spreken over dat RM geen respect heeft voor Mbappe..... Wat een slechte verliezers. Als zij respect hebben, dan begrijpen zij dat dit de wens is van de speler, zijn jongensdroom. Kap met janken en accepteer, helemaal nadat zij 200 mil hebben geweigerd.

10 oktober 2021 om 08:23

Ook hebben zij hetzelfde gedaan met ramos, messi en neymar. Dus deze enorme nicht moet eens ophouden met janken

10 oktober 2021 om 08:25

Zou Leo onder druk staan? Als Mbappe weggaat, hij ook? Anders begrijp ik zijn gejank niet.

10 oktober 2021 om 12:14

@elfaraoncamas
Ramos en Messi liepen uit hun contract en werden niet verlengd, Neymar had een vastgestelde transfersom waarvan Barca niet had verwacht dat een club daaraan zou voldoen dus deze volgens jou enorme nicht heeft gewoon een punt.

10 oktober 2021 om 14:00

Nee hoor want ramos had florentino perez al in oktober vorig jaar laten weten dat psg hem had verteld dat ze een team gingen bouwen met messi en hem er graag bij wouden hebben. Volgens de regels, mag je pas met een speler, die zijn contract uitloopt, vanaf 1 januari praten en niet eerder. Dus deze enorme nicht moet niet zo zeiken en jii moet je dit beter informeren voor je dit soort domme reacties plaatst

10 oktober 2021 om 14:42

Iets minder gefrustreerd doen elfaraon, het is maar een spelletje. Ik denk, ik vertel het ff aan je nog voor je reactie verwijdert wordt.

10 oktober 2021 om 16:17

@elfaraondcamas - Nee, jij moet niet alles wat je leest voor waarheid aannemen en er blind vanuit gaan dat jij de persoon bent met de correcte bronnen. Mensen moeten eens verder kijken dan hun clubvoorkeur als ze reacties plaatsen. Zo moeilijk is dat niet. Het hoort niet wat Real Madrid doet, omdat Mbappe gewoon een contract had. Ramos en Messi liepen uit hun contract en dan mogen clubs met ze in gesprek, zoveel maanden voor de afloop van het contract. Bij Neymar werd de afkoopclausule gewoon gelicht.

10 oktober 2021 om 17:25

Bedankt voor het waarschuwen bongiorno. Inderdaad was Leonardo een enorme nicht noemen iets te is. Al vind ik dat wel, zeker door al dat gezeik. Siruis, lees de reactie hierboven, een club mag 6 maanden voor het verlopen van een contract in gesprek. Maar zoals ik zei heeft psg dit bij zowel messi als ramos in Oktober gedaan, wat dus Eerder dan de 6 maanden is. Verder is psg natuurlijk de laatste club die over de regeltjes moet beginnen. Neem aan dat ik jullie dat niet hoef uit te leggen.

10 oktober 2021 om 08:27

Nou ja onzin. Zo zijn de regels nou eenmaal. Je mag niet praten met een speler die nog langer dan een half jaar onder contract staat. Daar kun je alles van vinden maar dat zijn de regels.

10 oktober 2021 om 10:48

Waar lees je dat ze met de speler gesproken hebben? Er staat duidelijk dat ze over hem gesproken hebben, voor zover ik weet is dat niet tegen de regels.

10 oktober 2021 om 11:36

Maar voor zover wij weten hebben ze toch ook niet met de speler gepraat? Dat beweerd Leonardo ook niet in dat artikel dus is irrelevant. Nou wil ik wel zeggen dat ik niet zo naief ben om te geloven dat Madrid nog niet met Mbappe gepraat heeft (al zij het niet rechtstreeks) maar mijn cynisme zegt me dat dat gewoon standaardpraktijk is bij elke club en die regel gewoon voor de schijn is.

Is op zich ook wel een beetje een aparte regel, dat je niet mag praten met spelers van andere clubs. Alsof ze "eigendom" zijn. Zolang iemand onder contract staat, mag je verwachten dat hij zijn werk doet en speelt voor je, maar zoals elke werknemer, heb je toch de vrijheid om met andere mensen en bedrijven te praten?

10 oktober 2021 om 08:15

Olie interessant punt, voor een speler of makelaar om te laten toetsen bij de rechtbank.

10 oktober 2021 om 08:27

Beetje zoals Bosman in de jaren '90 de transfermarkt overhoop gooide, ik denk eerlijk gezegd dat je er een prima zaak van zou kunnen maken.

Maar goed, ik ben geen jurist .

10 oktober 2021 om 08:59

Ik snap die regel wel. Ajax deed het ook een tijdje leek het wel. De beste speler van andere clubs opeens alle lof geven en vertellen dat hij wel bij de Ajax zou passen. Gaat toch in het koppie spelen dan. Wat als Mbappe nu al met Real Madrid bezig is. Ben je toch niet met je volle 100% bij je eigen werkgever.

10 oktober 2021 om 09:35

Tegen dat wat Ajax deed en af en toe doet (in de media roepen dat je interesse hebt in een speler), is op dit moment deze regel niet geschikt noch bedoeld. Dat is misschien niet netjes, maar ook niet verboden.

Maar nog los daarvan, of een regel begrijpelijk is of niet, de vraag is of het redelijk en/of rechtmatig is. Mag je iemand verbieden om met iemand anders te praten? Ik vind eerlijk gezegd van niet.

10 oktober 2021 om 10:56

Je mag er wel mee praten, je mag er geen contract mee onderhandelen.

10 oktober 2021 om 13:49

Ook dat vind ik apart. Waarom zou hij niet nu al een contract mogen tekenen bij RM per 1 juli 2022? En in januari mag het wel...

10 oktober 2021 om 14:44

Bosman regelingen he, hier is een wereldberoemde rechtszaak over geweest die het maken en de regeling rondom transfers fundamenteel heeft gewijzigd.

Net een klein kind dat zijn snoep niet krijgt. Zelf waren ze achter de schermen al lang bezig met o.a. Neymar, Messi en nu ook Pogba. Ze hebben juist een patent op de handelswijze die Real nu hanteert: een speler een gigantische tekenbonus in het vooruitzicht stellen wanneer hij zijn contract uitdient en bij hun tekent.

10 oktober 2021 om 08:06

Volgens mij was er toch niet zoveel mis met de transfer van neymar, in de zin dat ze gewoon zijn afkoopclausule hebben betaalt. Dat ze interesse hadden in Messi vorig jaar omdat hij op de begroting drukte vind ik ook niet zo raar. Ik vind het persoonlijk ook raar dat real al rond is met mbappe terwijl dat officieel pas kan nadat zijn contract binnen 6 maand afloopt.

10 oktober 2021 om 08:17

Rink nee PSG riep al jaren geleden ooit spelen Messi en/of CR hier. Ook over Pogba. Dus wel degelijk hypocriet gedrag van dat walgelijke clubje. Vraag mij af wat zij hiermee willen winnen? Of Leonardo staat onder giga druk hierdoor, dat hij continue slaat.

10 oktober 2021 om 08:18

Daar was alles mis mee. Neymar heeft z’n contract zelf afgekocht omdat hij via die dubieuze sjeik een sponsorcontract kreeg voor promotiewerk van toevallig dat bedrag van z’n afloopclausule. Er zal officieel nog niets rond zijn met Mbappe, dat kan en mag nog niet.

10 oktober 2021 om 08:21

Hahaha niks mis met transfer Neymar.. psg heeft 0,0 betaald aan die afkoopclausule. Dat heeft Neymar zelf gedaan met dubieus sponsorgeld uit Qatar.

10 oktober 2021 om 08:35

Dus in principe niks mis mee toch, ik ben hier overigens niet om psg te verdedigen aangezien ik verder niks heb met die club, het gaat mij meer om dat real al rond is met mbappe terwijl dat dat eigenlijk helemaal niet kan/mag.

10 oktober 2021 om 09:16

Op papier inderdaad legaal. Maar als jij een sponsordeal van meer dan 250 miljoen vanuit Qatar voor een wassen neus als ambassadeurschap niet afkeurt dan heb je financial fair play niet hoog zitten. Messi harkte in 2019 bijvoorbeeld in totaal 41 miljoen in totaal binnen bij Adidas, Samsung, Gatorade, Huawei, Lay’s, Mastercard, Pepsi, Gillette, Turkish Airlines, Hawkers en Ooredoo. Om het even in perspectief te plaatsen.

10 oktober 2021 om 10:03

Lol lachwekkend dat men niet inziet wat er fout aan is. Dat is nou net het probleem van olieclubs die in macht zijn van een gehele land, staat. Zulke praktijken ontstaan er, gaat nergens over. Dus ze halen Ney binnen maar de club geeft op papier niks uit, FFP wordt niet aangetast, niets maar wel doodleuk Ney binnen hebben. Waar hebben we het over, echt! En kijk ze nu huilen zeg, agh!

10 oktober 2021 om 10:27

Mooi he modern voetbal 😅

10 oktober 2021 om 10:28

@Rinkhsv, het hypocriete in dit verhaal is dan ook dat Neymar natuurlijk onder contract stond in de tijd bij Barcelona. En zo een deal wordt natuurlijke achter de schermen zeker besproken voordat ze hem via via dat bedrag geven om z’n eigen contract af te kopen. Kortom psg deed hetzelfde waar ze real dus van beschuldigen, praten met de spelers zonder toestemming van de club terwijl hij onder contract staat. PSG moet gewoon accepteren dan Mbappe niet z’n hele carrière in de Franse competitie wil doorbrengen.

Mbappe gaf het laatst zelf aan in een interview. Hij speelt nu inmiddels al zeven seizoenen in de Ligue 1. Het is niet vreemd dat je dan wel een keer toe bent aan een nieuwe uitdaging. De Ligue 1 staat ook een stuk minder hoog aangeschreven dan de BPL en LaLiga.

10 oktober 2021 om 08:19

Behalve dat, het is zijn wens en jongensdroom. Wat zij doen is juist gebrek aan respect naar Mbappe doen. Accepteer - hoe vervelend het ook is - dat de jongen iets nieuws wil. Bod geweigerd prima maar nu niet huilen.

10 oktober 2021 om 11:39

En praat niet over hem alsof het eigendom betreft, jeetje wat een engerds

De club die al jaren de grenzen van het FFP opzoekt gaat nu andere clubs die de grenzen van regels opzoeken de maat nemen... Had veel verwacht op de zondagochtend maar dit toch niet eigenlijk.

10 oktober 2021 om 17:26

Grenzen opzoekt? Flink overtreedt bedoel je

Leonardo klaagt over gebrek aan respect, dat klinkt alsJohan Derksen die klaagt dat iemand een eng, naar mannetje is. Er is een hele waslijst aan transfers van Leonardo en gedoe met spelers waar een luchtje aan zit.

10 oktober 2021 om 10:10

Deze gasten zijn echt lachwekkend en een vloek voor het voetbal! Wat een huilie gasten joh. En zie eens hunzelf. Hoe ze Ney hebben gehaald. Hoe ze idd ook andere spelers haalden. Hoe hun zogenaamde sponsor gewoon van de eigenaar, Emir van Qatar, is die de club in zijn macht heeft, waar praten ze over. Kijk hoe die eigenaar en co het Wk binnenhaalden. Agh! Leonardo voelt de bui al hangen, Mbappe naar Real is Leonardo out en ontslagen lol. Ze zouden zichzelf moeten bestraffen joh!

Man man man zelfs Mbappã© praat over Real Madrid. Het is allang duidelijk dat die na al die jaren in Frankrijk gewoon is een keer iets anders wil proberen. En Real Madrid is zijn droomclub. Daar kan PSG helemaal niks aan veranderen. Ze zijn gewoon bang dat die gratis de deur uitgaat. Is zijn goed recht want PSG had afgelopen zomer de optie om nog een bedrag voor hem over te houden. Maar ja die zijn zo schijnheilig dat ze nog steeds denken dat Mbappã© daar jaren lang nog wil spelen.

Is dat niet een leuke aankoop voor Newcastle United? Transfervrij en salaris zal geen probleem zijn, dat zal altijd hoger zijn dan bij Real. Ze willen de Champions League winnen en je speelt in een topcompetitie.

10 oktober 2021 om 10:45

Haha hoe kan salaris daar nu al hoger zijn dan RM, terwijl PL clubs met grotere omzet zoals Man City, Liverpool en Man u niet zulke hoge salarissen kan betalen als RM.... Denk je dat omzet van NCU nu gelijk stijgt naar 1 miljard?

De uitspraken van de sterspeler werden vol optimisme ontvangen door Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez. "in januari hebben we nieuws over Mbappé. We hopen dat op 1 januari alles in kannen en kruiken is"

En wederom gewoon selectief zijn in welk nieuws gebracht wordt en de helft censureren om het maar sensationeler te maken. Wat is dit? De Story? Nogmaals (zoals ook in een eerder artikel op vz wél werd vermeld) op die uitspraken is Perez ingegaan door te zeggen dat ze uit context zijn getrokken en hij bedoelde dat alle nieuws over Mbappe tot januari op zich zal laten wachten. @vz: doe iets aan die cowboys van schrijvers zeg... Bij elke ander medium worden schrijvers gewoon ontslagen als ze zelf gaan kiezen welke delen van het nieuws ze brengen om het sappiger te maken, dit is geen journalistiek. Om jezelf te schamen.

OT: Die Leonardo kan me toch een potje huilen zeg. Je had afgelopen zomer 200 miljoen kunnen toucheren maar dat stond je trots niet toe en nu is het janken omdat Madrid volgens jou al tijden bezig is met Mbappe transfervrij aan te trekken. Tja, dit lijkt op een groep mensen die alles tegelijk wilt en een tantrum gooit wanneer dat niet mogelijk blijkt.

10 oktober 2021 om 11:34

Ook een beetje hypocriet natuurlijk aangezien zij destijds gewoon Neymar zonder toestemming benaderd hebben om samen een of andere schimmige constructie op poten te zetten die nooit geaccepteerd zou zijn geweest door de Fifa ware het niet dat ze net het wk aan Qatar hadden toegekend voor een mooie zak geld.

10 oktober 2021 om 11:53

Helemaal mee eens, met alles. Lachwekkend is het. En tsja Leonardo huilt want zijn baan staat op het spel. Maar ja heerlijk om te zien dit, alleen nog even afwachten totdat Mbappe daadwerkelijk heeft getekend bij Real, dan is het feest en alles. Zou hen goed doen die neppe olieclub! Ze logen zelf over Mbappe's wens en Leonardo moet eens luisteren naar de uitspraken van die President, agh!

Je mag toch gewoon je mening geven over een speler niks mis mee, Koeman zag Mbappe ook graag bij barca! Niks mis mee.


Hoe zei Neymar van barca hebben geroofd verdiende ook geen schoonheidsprijs

10 oktober 2021 om 11:55

De grap is, ze respecteren zelf Mbappe totaal niet. Mbappe gaf al eerder aan te willen vertrekken en Psg loog erover. Die president deed uitspraken alsof Mbappe een slaaf was (daar heeft Mbappe ook zijn zorgen over uitgesproken) en dan komen ze praten over respect. Agh, hypocrieten en een neppe olieclub. What else!

10 oktober 2021 om 12:53

Ze maken zich zelf belachelijk.

Wat ontzettende jaloezie had hem verkocht afgelopen zomer want je weet dat hij niet wil verlengen en nu maar zeuren stelletje mafkezen daar in Parijs

Ik praat hier niet graag over , maar kunnen we het hebben over die smerige manier waarop Neymar bij Barca werd weggehaald. Dat hij ze eigen contract afbetaalde van 225 miljoen , en als "ambassadeur" van het WK in Qatar 50 miljoen per jaar ontving . Of dat ze voor +-400 miljoen aan spelers kopen in 1 transfer periode, zonder budget daarvoor, weet je ze lopen te zeuren de laatste tijd maar ze hebben ook niet altijd even netjes de dingen gedaan. En sjoemelen met de begroting via via via , zelf de club sponsoren met eigen bedrijven .En nu maar lopen klagen over hoe het gaat ....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.OGC Nice3916
5.AS Monaco3310
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
K. MbappéAanvaller1910
L. MessiAanvaller111
S. YansaneAanvaller10
A. LetellierKeeper00
K. NavasKeeper120
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

37 fans
Keeper, 22 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 18 januari
PSV heeft zich gemengd in de strijd om de handtekening van Nat Phillips. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren