‘Begrijpelijk, maar zo’n houding, dat hautaine, past niet bij Daley Blind’

Zaterdag, 9 oktober 2021 om 07:49Dominic Mostert • Laatste update: 07:54

De recente steek van Daley Blind richting de pers heeft Wim Kieft verbaasd. De columnist van De Telegraaf zag de verdediger van Ajax onlangs een 'hooghartig' interview geven, waarin hij aangaf de media 'niet serieus te nemen'. "Dat hoort niet bij Blind. Zo steekt hij niet in elkaar", zegt Kieft zaterdag in het dagblad. De oud-voetballer geeft aan dat de 'vreemde houding' van Blind 'een beetje overkomt als een afleidingsmanoeuvre van zijn kant'.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door bongiorno)

Ik vind het wel goed als voetballers,zogenoemde kenners afentoe op hun plek zetten..

8 oktober 2021 om 22:11

En hij heeft groot gelijk. Opportunisme viert hoogtij en ben juist blij dat ze zelf beter weten en die pers/analisten niet al te serieus nemen. Hebben ze groot gelijk in.

9 oktober 2021 om 07:59

Helemaal mee eens! Als ze je de ene week de cl-finale toedichten, terwijl je er de andere week helemaal niets van kan, zijn ze moeilijk serieus te nemen. Dat deze houding dan hautain genoemd wordt, vind ik verbijsterend.

9 oktober 2021 om 08:27

Die blind is toch met zijn neus in de boter gevallen joh.. 40 a 50 interlands cadeau.. 2e periode LVG,toen zijn vader en nu weer LVG.. die zullen hem never passeren..ik zeg niet dat hij geen international is maar pfffff zijn 2e vader daarna zijn vader Danny en daarna weer zijn 2e vader..ik hoor er nooit iemand over behalve laatst Rafaël vdv laatst maar dan durft men dat niet te benoemen,

9 oktober 2021 om 10:12

En bij alle andere bondscoaches er tussendoor eveneens, maar dat vergeet je voor het gemak even te benoemen, of? Stond bij Hiddink, Koeman, Advocaat en De Boer ook vrijwel altijd in de basis. Net als in het vrij succesvolle Ajax onder Ten Hag overigens. Zijn dat zijn 3e, 4e, 5e, 6e en 7e vader of ben je nou gewoon onzin aan het lullen?

Deze column heeft Valentijn geschreven, zie je aan alles. Kent hij Blind persoonlijk dan? Over die berichtgeving over zijn hartproblemen haalde hij ook al uit naar de media. Respectvol maar fel en correct. Ook nu was het volledig op zijn plaats. Als het moet gooit Blind het er gewoon uit. Is ook niet voor niets reservecaptain. Durft echt wel wat te zeggen.

8 oktober 2021 om 20:02

Mis ik iets? Valentijn Driessen schrijft columns voor Wim Kieft?

9 oktober 2021 om 09:08

Tijdens Veronica Inside heeft Valentijn gezegd dat hij soms de columns van Kieft schrijft.

9 oktober 2021 om 13:31

Tsjongejonge, wat een grap zeg.

8 oktober 2021 om 20:12

Ik vind Blind eigenlijk nooit wat zinnigs zeggen over voetbal. Daarentegen vind ik hem wel zinnig in voetbal zelf, hij blijft een heerlijke pass en inzicht hebben. Maar qua persoonlijkheid en verbaal vind ik hem erg matig, zeker voor zo'n ervaren jongen.

8 oktober 2021 om 20:23

(GluubsterTJ) dat kun jij wel vinden maar hij zegt toch niets verkeerd hij neemt de pers niet serieus nou daar heeft hij helemaal gelijk in , als een zogenaamde kenner 😂v Hooijdonk zegt dat Ajax bv de CL finale kan halen dan ben je volgens mij de realiteit een beetje kwijt hoor , ze verliezen afgelopen zondag van FC Utrecht en dan deugt er weer niets van dus hoe serieus moet je de pers dan nemen .

8 oktober 2021 om 20:32

Hij zegt niks verkeerds. Maar hij zegt ook niks zinnigs over voetbal. Dit zijn puur randzaken waar hij op reageert. Fijn dat je nog eens samenvat wat de artikelen rondom dit onderwerp aangeven, maar ik kan prima lezen. Toch bedankt voor de (nietszeggende) toevoeging.

9 oktober 2021 om 08:26

Hoor je óóit een voetballer zinnige dingen zeggen over voetbal tijdens her interview voor/na de wedstrijd? Door mediatraining zeggen ze daar toch allemaal hetzelfde joh.

Nou moet ik zeggen dat voetballers in menig podcast vaak wat spontaner en uitgebreider vertellen. In de Cor Potcast vond ik Blind wel hele interessante dingen vertellen over voetbal en (om het in jouw woorden te zeggen) ‘randzaken’. Uiterst sympathieke gast

9 oktober 2021 om 10:02

Nee hoor gelukkig niet iedereen; kijk maar naar Ibra en Haaland; niet dat DAT voetbal inhoudelijk is, maar er is zit weinig media training bij, nouja, ze weten wel tot hoever ze kunnen gaan

Grappig is dat Kieft en ook van Hooijdonk precies dát over Blind zeggen dat op hen zelf van toepassing is. Kieft voelt zijn status als "analist" uit zijn handen glippen, omdat hij zelden iets zinnigs zegt, terwijl van Hooijdonk de lat inmiddels ook niet meer heel hoog lijkt te leggen in zijn bijdragen. Voetballers kun je nog langs een meetlat leggen qua prestaties, maar analisten niet. Dat kan een zegen zijn, maar ook een vloek.

8 oktober 2021 om 20:09

Kieft die zelden iets zinnigs zegt? Als kieft de ruimte krijgt om echt over voetbal te praten is hij een van de beste analisten die we hebben.

8 oktober 2021 om 20:17

Kieft heeft voetbalinhoudelijk juist veel te melden... Hij verdoet zijn talent gewoon bij die zeiksnorren van VI.

Blind zei niets geks. In een tijd waar sensatie boven inhoudelijke nieuwswaarde gaat is de media idd niet serieus te nemen.

8 oktober 2021 om 20:17

Ach ja, als een voetballer voor zichzelf opkomt raken die gasten in paniek. Je moet zo 'normaal' mogelijk blijven, oftewel houd je bek.

8 oktober 2021 om 20:23

Ik vind blind niets raar zeggen. Het is toch na iedere wedstrijd dat de mening anders is waarbij de waan van de dag het hoogste woord voert. Raar dat Kieft hier op reageert

9 oktober 2021 om 10:01

Is dat ooit anders geweest dan? Het voetbal is gebouwd op opportunisme. Zonder datzelfde opportunisme was Blind dankzij Van Gaal en twee goede wedstrijden op het WK2014 nooit bij United beland. Het voetbal is de waan van de dag

Die Blind lijkt een sympathieke vent, maar eigenlijk is het maar een vervelend arrogant kwalletje.

8 oktober 2021 om 20:05

Blind is sympathiek, jij bent niet serieus te nemen als jij blind arrogant vind weet jij niet wat arrogant is 😞😞

8 oktober 2021 om 20:13

Door aanmatigende columns als die van Kieft worden ongenuanceerde en populistische reacties als de jouw uitgelokt. Hoe lang en goed ken jij hem om een dergelijk oordeel te kunnen vellen? Blind zegt niks gek. Of heb je gewoon een hekel aan Ajax? In de hijgerige opinievorming rondom het voetbal is de nuance zoek. Je bent Hero of zero. Nooit er tussen in.

9 oktober 2021 om 10:03

Waarom altijd die Ajax kaart trekken als iemand toevallig niks heeft met een bepaalde speler van Ajax? Als ik niks met iemand van Real heb dan heb ik toch niet meteen iets tegen heel Real Madrid? Ik heb overigens niks tegen Blind maar het gaat mij om het principe

9 oktober 2021 om 11:42

Bij types als robdapo1 zijn "Ajax" en "arrogant" onlosmakelijk verbonden, dat is een beetje het probleem, Japie. Zonder dat er ook maar enige aanleiding toe is wordt alles en iedereen steeds maar te pas en te onpas als arrogant bestempeld, daar wordt je soms weleens moe van en dan krijg je soms ook zo'n reactie terug als die van Voorland. Je kunt een hoop zeggen over Daley Blind, maar als je hem omschrijft als "vervelend arrogant kwalletje" dan ben je toch gewoon puur de boel aan het opnaaien, of niet?

9 oktober 2021 om 12:31

@Japie, jij misschien niet maar er zijn genoeg supporters die bij de naam "Ajax" al schuim rond hun mond krijgen (gechargeerd dan) en elke voetballer die ooit bij Ajax heeft gespeeld verafschuwen. De normale supporters doen dat niet en zeker niet bij Oranje. Bij Oranje maakt het mij niet uit bij welke club de speler speelt. Als hij maar presteert op het veld. Maar je zal de supporters die er anders over denken de kost geven.

Blind heeft volkomen gelijk. De ene week is alles en de andere week kunnen ze er niks van. Je neemt Kieft toch niet serieus. Als hij praat is het altijd eind van de zin toch. Of hij moet toetsen bij de andere gesprek panters of het wel klopt wat hij zegt.

De media heeft het er zelf naar gemaakt. Genee, Driessen, Derksen, Gijp, v. Hooijdonck, Kraaij, het zijn allemaal zuigers met heel weinig inhoudelijke kennis. Blind heeft groot gelijk.

Kieft kan zich beter tot de pers richten dan tot Blind die groot gelijk heeft met zijn reactie. Maar Kieft is ook niet bepaald de topanalist

Ah gossie, Kieft is op z’n gereedschapje getrapt.

Arroganter moet het niet worden. De beste zeelui die even bepalen welk type reactie wel of niet bij een voetballer hoort. Krijg het heen en weer, hulde voor Blind en zijn eerlijkheid.

9 oktober 2021 om 10:05

Kieft is zelf ook voetballer van Ajax en Oranje geweest. Hoezo zou hij hier niks van mogen vinden?

Wat Blind zegt is ook gewoon niet waar. Ja als je alleen naar VI en Studio voetbal kijkt wel, maar die moeten kijkcijfers halen. Er worden zat genuanceerde verslagen en analyses van wedstrijden geschreven. Dan moet je vaak alleen wat verder kijken dan een headline, die wil namelijk mensen trekken en bevat daarom wat sensatie. Dat Blind daar geen tijd voor heeft prima, maar hij weet net zo min waar hij het over heeft als de analist die volgens hem geen kijk heeft op voetbal.

9 oktober 2021 om 11:02

Hij duidt met jullie denk ik toch ook vooral op de tv media waar de analisten vooral maar wat roepen naar gelang de waan van de dag of om even op te vallen. Hij heeft daar gewoon gelijk in, vind ik. Dat er ondertussen ook hele uitgebreide, genuanceerde artikelen worden geschreven, dat zal hij ook wel snappen.

Blind had gewoon gelijk: een evenwichtige, genuanceerde analyse lees of hoor je zelden tot nooit. Als het òf abominable slecht is òf goed voor de Champions League: dan kun je daar niets mee.

En op deze manier werken de media dus bij aan de stereotypering van mensen. Als Tannane of Ihattaren zoiets zegt zijn het schoften, maar wanneer Daley het zegt “steekt hij niet zo in elkaar”. Misschien wel, anders zegt hij het niet toch? En bij een ander artikel over Blind zeiden meerdere leden dat ze Blind in het echt zagen en dat hij heel arrogant over kwam.

Of Blind liet de mediatraining achterwege, en hij zei gewoon wat hij dacht (en met hem nog vele anderen)? 🤷‍♂️

Ik neem Kieft ook niet serieus. Trouwens de hele VI weet ook niet wat ze uitkramen. Maar ja als je over top oss of NEC iets schrijft lezen niet zoveel mensen. Maar Ajax dat is hot wat je ook schrijft. Alvarez moeten ze verkopen Pasveer kan er nix van Haller is ook niets ga zo maar door. Nu gaan ze ook nog spelers zoeken die bij Ajax passen. Blijf maar lekker dom lullen. Pierre van Hoojdonk die zegt hele goede dingen in het praat programma Theo Jansen ook Maar Wim Kieft pffff ga maar weer een boek schrijven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3646
2.Feyenoord3524
3.PSV3416
5.Vitesse26-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder151
D. TadićAanvaller156
S. BerghuisAanvaller145
S. HallerAanvaller149
David NeresAanvaller143
D. KlaassenMiddenvelder123
R. PasveerKeeper120
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

355 fans
Verdediger, 31 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 15 0 0 0
2020/2021 Ajax 23 1 3 0
2019/2020 Ajax 20 0 2 0
2018/2019 Ajax 34 5 0 0
2017/2018 Manchester United 7 0 0 0

In de wandelgangen

Woensdag 8 december
Franco Antonucci mag komende winter waarschijnlijk worden verhuurd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren