Louis van Gaal zet Guus Til in de basis in kwalificatiewedstrijd tegen Letland

Vrijdag, 8 oktober 2021 om 19:21Dominic Mostert • Laatste update: 19:25

De opstelling van het Nederlands elftal voor de WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Letland is bekend. Guus Til maakt zijn entree in de basis als vervanger van de geschorste Georginio Wijnaldum. Naast Wijnaldum zitten ook Joël Drommel en Nathan Aké op de tribune: zij maken geen deel uit van de wedstrijdselectie. De wedstrijd begint vrijdagavond om 20.45 uur in Riga.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben je het eens met de opstelling van Oranje?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

81 reacties (laatste reactie door rayvg)

Tuurlijk wel Super Guus!!!

8 oktober 2021 om 19:55

Guus gaat knallen vandaag

Zo dan! Oké niet verwacht. Zet ‘m op Guus, we staan achter je. Let’s go Lions!

Met de helft van de opstelling moet je nog van Letland winnen. Dus niet zo erg dat spelers als blind en Klaassen meedoen.

8 oktober 2021 om 19:26

Klaassen was juist een van de beter spelers bij de laatste interlands, dus het is zeker verdiend dat hij basis staat! Blind zit in een mindere periode, maar zijn passing ga je echt nodig hebben. Naar mij mening een uitstekende opstelling van LvG!

8 oktober 2021 om 20:05

Het is sowieso überhaupt niet erg als Klaassen meedoet . Ook blind kan trouwens gewoon een meerwaarde zijn voor dit Oranje hoor.

prima keus let maar op , maar ik ben niet objectief

8 oktober 2021 om 19:53

Achja dat zijn de meeste niet hier. Guus gaat prikken hoor.

Mag toch hopen dat Blind niet de vaste links back blijft. Tegen een Montenegro of Letland kan het wel, maar hier moet je (met alle respect) niet mee naar het WK willen gaan.

8 oktober 2021 om 19:39

En met wie dan wel? Want malacia en wijndal ziin echt ( nog) niet beter hoor

8 oktober 2021 om 20:30

Krijg je dit weer ''wie dan wel''.

Laat hem dan staan, dan zie je het zelf wel hoe het afloopt. Elke jonge aanvaller/winger/middenvelder rent hem zo voorbij en dan moeten ze zelfs niets speciaals doen. Balletje vooruit tikken en gaan en Blind haalt het niet.

Heb je Frankrijk gisteren gezien? Hun eigen backs, middenveld en aanval knalt Blind aan gort. Dan pas je maar je systeem aan.

8 oktober 2021 om 20:40

Cengiz Under zou Blind ook volledig kapot gaan maken las ik, viel reuze mee. De rechtsbuiten van Noorwegen ook niet. En de rechter vleugelspeler van Letland zal dat ook niet gaan doen neem ik aan. Waarom moeten wij toch altijd zo zeiken op de opstellingen van onze nationale ploeg haha? Ja tegen Mbappé zal hij een zware avond krijgen inderdaad, maar Malacia of Wijndal evengoed hoor.

Lijkt me begrijpelijk: laatste goede wedstrijd van Wijnaldum kan ik me niet herinnen in het NL elftal. Daarnaast speelt die ook weinig momenteel

8 oktober 2021 om 19:26

Hij is ook geschorst.

8 oktober 2021 om 19:27

Dat zeker. Maar wijnaldum heeft alleen goed gerendeerd onder koeman. En dan alleen dankzij zn omschakelingen. Voetballend erg matig

8 oktober 2021 om 20:37

Toch wel topscorer van nl op het ek geworden.

Goeie opstelling wel, bij minder dan een 5-0 overwinning. moet Van Gaal voortaan. Valentijn koning valentijn noemen.

Guus is een logische keuze op 10, al had Berghuis daar natuurlijk ook kunnen staan, doet het daar maar dan goed bij Ajax. Verder jammer voor Malacia

8 oktober 2021 om 19:27

Oranje gaat weer in 433 spelen, zonder nummer 10.

8 oktober 2021 om 19:28

Niemand kan rechtsbuiten dus Berghuis op 10 is geen optie.

8 oktober 2021 om 19:48

Ben er van overtuigd dat Lang prima van rechts kan spelen

Het is 'm gegund. Kom op GUUS GUUS GUUS GUUS GUUS

Bijna 2/3 is het niet eens met deze opstelling? Hoe dan?

8 oktober 2021 om 19:29

Als 1 speler niet anders is dan jouw opstelling, ben je het er niet mee eens. Je kan het amders bekijken: 1/3e heeft precies dezelfde opstelling als van gaal. Toch goed!

8 oktober 2021 om 19:29

Omdat lamme Blind weer in de basis staat inplaats van Malacia. Over een jaar is het WK en ik persoonlijk zou alvast beginnen met jongens als Malacia het vertrouwen te geven, maar eerlijk is eerlijk ik denk dat Blind momenteel beter in vorm is

Nou laten we hopen dat dit eenmalig is. Wijnaldum brengt al maanden weinig bij Oranje, maar als Til het alternatief is dan is het wel heel droevig gesteld met lopers. Begrijp wel dat van Gaal voor eenzelfde type kiest en niet met Gravenberch/koopmeiners wil experimenteren.

8 oktober 2021 om 19:30

Als dit tegen Frankrijk was had die het niet gedaan natuurlijk, voor deze tegenstander is dit een goede keuze, dan kan je hem sws beter hebben dan koopmeiners en ook wel dan gravenberch. Frankie bouwt wel op, die andere 2 moeten gewoon lekker aanvallen tegen zo'n tegenstander

8 oktober 2021 om 19:50

Vind het altijd zo bijzonder om zoiets te zeggen. Hij is op dit moment gewoon het beste alternatief en als hij brengt wat hij de laatste tijd brengt is het onzin om te zeggen dat het "eenmalig" zou moeten zijn.

8 oktober 2021 om 20:40

@fr010frdam - Ik vind het altijd zo selectief. Hij heeft er niets van gebakken in Rusland en Duitsland en doet nu bij Feyenoord wat hij eerder ook wel bij AZ deed. Het is de Eredivisie. Tegen een Letland kun je hem wel opstellen, maar je moet er toch niet aan denken om 'm tegen een ploeg te zien die een hoog tempo hanteert? Dan verzuipt hij geheid weer. Clubvoorkeur speelt ook wel een grote rol in deze discussie, want voorheen was er nooit een Feyenoorder die het voor 'm opnam.

8 oktober 2021 om 20:46

Ik kijk naar zijn recente vorm en zijn concurrenten. Klaassen is 5 jaar ouder en bijna niks beter, maar die zien dezelfde mensen die Til nu naar beneden praten wel als volwaardig international. Een Gravenberch heeft ook vrij veel slechte interlands gespeeld. Ook Wijnaldum doet het niet goed de laatste tijd. Met dat in het achterhoofd is het als Til het vandaag gewoon goed doet onzinnig om te hopen dat het maar eenmalig is. Dat ik het daarvoor niet voor hem opnam kwam omdat hij terecht niet in aanmerking kwam. Overigens zeg ik hieronder ook dat Malacia een basisplaats niet heeft verdiend...heeft dus weinig met clubvoorkeur te maken

8 oktober 2021 om 22:00

Bijna niks beter? Klaassen is geen wereldvoetballer, maar speelt op een veel hoger tempo en ziet het spel gewoon beter. Zoals we nu ook weer zien is Til voetballend niet goed genoeg (momenteel gewoon een dissonant) en dat hij dan af en toe achter een bal aan kan lopen, tja leuk. Ik zie het totaal niet in Til. Maar goed, meningen verschillen. Ik ben er in ieder geval van overtuigd dat Til snel weer uit beeld raakt. Als je nu al ziet hoe z'n aannames zijn en hoe weinig hij toevoegt, denk ik dat hij volledig verzuipt als er een tegenstander is die echt kwaliteiten bezit en in een aardig tempo kan spelen.

Ik weet toch niet of ik helemaal gelukkig ben met Til EN Klaassen, het lijken me teveel hetzelfde type speler. Maar goed, in Louis we trust, dus we gaan het zien straks!

8 oktober 2021 om 19:53

Het zijn allebei middenvelders die het eigenlijk altijd voor elkaar krijgen om de 16 in te rennen en op de goede plek op te duiken lijkt me juist wel fijn 2 van zulke spelers te hebben tegen een team als letland

Lekker man, 2 aanvallende middenvelders die de 16 in vlammen en de rest lekker om de 16 dat doel bombarderen, succes leeuwen.

Als feyenoorder zie ik til liever niet in de basis. Punt 1, vanwege de kans op blessures en is te belangeijk voor ons. Punt 2, vind ik hem niet het oranje niveau hebben. Scoort lekker bij ons, werkt hard, maar meer ook niet.

Kom op Guus! Til ons over die Letten heen! Don't Let us down.

Op basis waarvan zou je Guus Til opstellen tov Gravenberch, volstrekt belachelijk natuurlijk. Gravenberch verdient het om minuten te maken in Oranje na zijn sterkte optredens in de Champions League.

8 oktober 2021 om 19:28

Hele andere type speler. Met de Jong heb je al een betere versie van Gravenberch. Twee daarvan heb je echt niet nodig tegen dit soort tegenstanders. Gewoon lekker veel scorende middenvelders opstellen zoals nu, aanvoer komt toch wel goed.

8 oktober 2021 om 19:32

Als we tegen Frankrijk of Duitsland hadden gespeeld zou ik inderdaad overwegen met Gravenberch en De Jong als controleur en Klaassen als enige aanvallende, maar het is maar Letland. We hebben juist genoeg mensen nodig in de 16

8 oktober 2021 om 19:51

Omdat til een veel meer aanvallende middenvelder is en ze spelen tegen Letland. Je kan wel een kwalitatief betere speler er in zetten maar als die minder goed in de tactiek past heb je er minder aan, die 2 spelers zijn niet te vergelijken ookal zijn het 2 middenvelders

8 oktober 2021 om 19:52

Maar dan zou ik eerder een keer benieuwd zijn naar Koopmeijners. Vond Gravenberch tot nu toe in zijn interlands behoorlijk slecht en zijn vorm was de laatste maanden ook niet geweldig. Wel vond ik hem de laatste CL wedstrijd weer wat beter, al waren veel Ajacieden in live meepraten dat niet met me eens. Aan de andere kant zijn dit wel tegenstanders waar een Gravenberch zij vorm terug kan krijgen, maar hij heeft een basisplaats niet echt afgedwongen

Toch grappig hoe dat gaat. Van het stempel zoveelste geflopte AZ-talent in het buitenland naar speler van de maand in de eredivisie en volwaardig A-international van oranje.

8 oktober 2021 om 19:33

Alle eredivisie talenten floppen in het buitenland. Gebeurd al jarenlang, niks nieuws aan.

8 oktober 2021 om 19:36

Als we naar spelers als Van Dijk, Noa Lang en Flekken kijken dan hebben we een hoop grappige verhalen.

Ik vind Till trouwens nog niet een volwaardig vaste A-international, hij zit erbij maar de vraag is of hij er over 1 jaar nog steeds erbij zit. Hij is iedergeval goed bezig

8 oktober 2021 om 19:43

Nou volwaardig A-international lijkt me wat vroeg. Als Gini niet geschorst was had die gewoon gespeeld gok ik.

8 oktober 2021 om 20:55

Volwaardig van volwaardig tot de selectie behorend. Daar lijkt het ondertussen toch wel op.

9 oktober 2021 om 00:37

Tja, prik er een paar in in de Eredivisie en je bent rijp voor Oranje. Zo gaat dat jammer genoeg. Scorebordjournalistiek van de allerbovenste plank. Ik vind het voor Europese begrippen een zeer matige speler en dat hebben we vanavond voor de zoveelste keer kunnen aanschouwen. Eigenlijk best ernstig, want een Donny van de Beek zonder vertrouwen en wedstrijdritme voegt meer toe. Ik hoop dat die jongen snel weer aan voetballen toekomt ergens, want Til is echt wel een dieptepuntje.

Gulukkig geen Malacia, al een schande dat hij überhaupt bij de selectie zit. Guus til slaat natuurlijk ook helemaal nergens op. Heeft jaren niks gepresteerd, scoort een paar goals en staat in de basis.

8 oktober 2021 om 19:33

Malacia is inderdaad gruwelijk uit vorm. Helaas..

8 oktober 2021 om 19:38

Je vergeet bijlow nog even de grond in te boren en zijn negatieve aspecten te benoemen. Verder is je betoog helder en dat je geen fan van feyenoord bent

8 oktober 2021 om 19:50

Bijlow is een prima keeper. Zolang Jasper niet voor een langere periode fit is, voor mij de nr1. Ook voor de toekomst zie ik in hem op dit moment de meeste potentie.

8 oktober 2021 om 19:54

Hahah ook die slag om de arm met betrekking tot Jasper. Grappig.....

8 oktober 2021 om 19:58

Een ervaren keeper die in het Nederlands elftal amper op een foutje te betrappen was, kiezen boven een groot talent die zo nu en dan ook nog cruciale fouten maakt. De waanzin! Mits hij voor een langere periode fit is uiteraard.

8 oktober 2021 om 20:01

Zo nu en dan cruciale fouten maakt....veeg jezelf toch op. Veltman ook maar boven Timber plaatsen dan? Werd laatst kinderlijk eenvoudig aan de kant gezet. Het is dat de scheids hielp. Dan kunnen we beter de ervaren Veltman kiezen

8 oktober 2021 om 20:06

Wat dat betreft kunnen we dan alle talenten banken voor stabiele middelmaat. Lekker veilig. Wat een visie!

8 oktober 2021 om 20:08

Recent: rode kaart conference league en zijn blunder tegen Turkije. Ik snap niet waarom je zo gepikeerd reageert.

8 oktober 2021 om 20:12

Beiden waren niet cruciaal, daar ga je al fout. 2x bij 5-0 ofzo

8 oktober 2021 om 20:34

Oke, fouten tellen alleen als ze cruciaal zijn, als ze voor jouw club spelen. Een keeper met ervaring blijft juist scherp als hij maar 3 ballen krijgt, of als je met 10-0 voorstaat.

8 oktober 2021 om 20:49

Dat hebben we gezien bij Pasveer de laatste tijd en ook bij Stekelenburg met het EK. Wat zijn ze scherp die ervaren keepers

8 oktober 2021 om 21:00

Die hebben het niveau ook niet, en hebben niks te zoeken in het nl elftal. Cillissen is ook geen wereldtop ( net als bijlow) , maar is ook zelden op een grote fout te betrappen.ook in het nl elftal eigenlijk altijd een voldoende gehaald.

Lachwekkend natuurlijk, bijzonder matige speler.

8 oktober 2021 om 19:36

Ik vind het vooral bijzonder dat zowel Til als Klaassen er beide instaan. Zijn eigenlijk dezelfde type spelers. Lopers die de 16 induiken en verder nuttig zijn. Allebei niet echt het niveau wat Oranje zou moeten nastreven. Als invaller zou normaal gesproken wel kunnen met hun loopvermogen en energie.

8 oktober 2021 om 19:37

Er staan wel meer matige spelers in, maar daar val je dan weer niet over.

8 oktober 2021 om 19:55

Het valt me inderdaad op dat veel Ajacieden behoorlijk eenzijdig naar de spelers kijken. Alles uit Amsterdam is voor sommigen bij voorbaat beter...Klaassen is 5 jaar ouder en vrijwel niks beter. Dan kan je beter voor toekomst kiezen en Klaassen wisselen.

Guus Til heeft het niveau van de rest niet, maar tegen Letland is dat natuurlijk meer dan prima.

8 oktober 2021 om 19:32

Klaassen en Blind tikken natuurlijk een bijzonder hoog niveau aan… Vooral Klaassens niveau is ongeëvenaard, zo ongeëvenaard dat ie bij Ajax op de bank zit (en ja, vorige wedstrijd speelde ie prima, net als Til die prima inviel overigens).

Weer Gakpo. Lijkt mij dat we betere buitenspelers hebben. Je ziet hem nooit in topwedstrijden en in zijn vorige interlands was die behoorlijk matig.

8 oktober 2021 om 19:39

Ik vond Bergwijn vorige interland periode wel een veel betere indruk achterlaten dan Gakpo. Ook lijkt Danjuma me wel een stukje beter

8 oktober 2021 om 19:39

Tegen feyenoord was die goed bezig

8 oktober 2021 om 19:48

Ik denk dat de buitenspelers elkaar kwalitatief niet veel schelen. Wel dicht ik Gakpo de grootste toekomst toe als hij fit blijft. Imo in potentie de beste ,mede door blessures een laatbloeier. Omdat de buitenspelers elkaar niet veel maken en Gakpo het meeste toekomst heeft naar mijn idee, snap ik dat Louis hem het vertrouwenwil blijven geven. Zit nog rek zat in. Daarnaast is ie veelzijdig. Kan op 10,kan in de spits. Is sterk, snel,technisch,duelkracht en heeft een goede trap.

11 oktober 2021 om 09:13

Ik vind gakpo echt zo een voorspelbare voetballer. Voor je hem goed kende leek hij inderdaad heel goed maar het begint nu wel zo te worden dat ik kan zeggen wat hij gaat doen.

Had toch liever dit gezien.
Bijlow, dumfries(geen fan,maar geen betere), de vrij, v dijk, malacia, de jong, gravenberg, berghuis, gakpo, depay, lang. En dan lekker de verdediging gek maken met positiewisselingen.

Ik had denk ik liever Blind op het middenveld gezien ipv Til, Frenkie wat meer naar voren geschoven en dan Malacia erin als linksback. Ook vond ik Bergwijn de laatste keer erg goed spelen en die mag van mij wel de plaats van Gakpo overnemen. Verder prima opstelling wel hoor

8 oktober 2021 om 20:06

Malacia heeft een basisplaats de laatste weken ook niet echt afgedwongen. Eens qua Bergwijn overigens, speelde met veel dreiging

Als een klaassen en een de blind in de basis stqan, dan doet Guusje ook niet onder..

Prachtig, van Gaal doet zijn eigen Ding. Trekt zich niets aan van Pers en Co. Hij kiest voor de beste opties op dit moment.

Uitstekend begin bij Feyenoord, ik moet het nog maar zien bij Oranje. Wel een lekkere tegenstander om mee te beginnen, ik verwacht niet veel van Ltland

Guus loopt met zijn loopvemogen en timing en gevoel voor positie de ballen er gewoon in.

GUUS GUUS GUUS GUUS GUUS

Zou voor Blind een ander kiezen. Op dit moment denk ik van Aanholt.

Guus kom naar huus want de koeien staan op spring'n
De varkes mutt'n vret'n en 't hooi moet van 't land
Guus kom naar huus want daar 'beuren rare ding'n
Dit kan toch zo niet doorgaan Guus wat is er aan de hand

Heerlijk nuchtere inzet! Kan et elftal wel gebruikn

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2225 fans
Selectie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

5 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Feyenoord 15 9 2 0
2020/2021 SC Freiburg 7 0 1 0
2020/2021 Freiburg II 4 4 0 0
2020/2021 Spartak Moskou 3 0 0 0
2019/2020 AZ 0 0 0 0

In de wandelgangen

Dinsdag 7 december
Liverpool wil Paulo Dybala in januari een voorcontract laten tekenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren