Driessen: ‘Belachelijk hoe Van Gaal een punt wilde maken naar Veronica Inside’

Vrijdag, 8 oktober 2021 om 15:07Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 16:30

Valentijn Driessen heeft geen goed woord over voor de reactie van Louis van Gaal richting een verslaggever van Veronica Inside tijdens de persconferentie donderdag. De bondscoach van het Nederlands elftal viel totaal uit het niets uit tegen camerajournalist Joey Dekker, toen laatstgenoemde iets wilde weten over Matthijs de Ligt. Volgens Driessen maakte Van Gaal van de gelegenheid gebruik om een punt te maken richting Veronica Inside.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

65 reacties (laatste reactie door fairplay1)

Goed zo Louis, vertel ze maar de waarheid. Je hebt voetbalprogramma's en dramaseries. Voetbal Inside is een dramaserie met veel niet-voetbalgerelateerde onderwerpen en verplichte zwartmakerij.

8 oktober 2021 om 15:14Voetbal inside is een programma waarvan ik snap dat mensen er een hekel aan hebben. Ik kijk het zelf af en toe nog, maar neem het voetbalinhoudelijk niet serieus. Maar als meneer van Gaal een normale vraag krijgt over de Ligt, lijkt het mij de normaalste zaak van de wereld dat hij die als bondscoach gewoon beantwoord. Beetje kinderachtig.

8 oktober 2021 om 16:23

Van Gaal is 0,0 verplicht aan VI, dat hebben ze zichzelf aangedaan met hun campagnes om zijn naam kapot te maken. Commercieel gezien branden ze veel bruggen maar naar individuen ook. Ze hebben een show voor zichzelf gemaakt en zo moeten ze het houden ook, lekker ordinair kletsen over wat ze van anderen vinden, hou het lekker daarbij, niemand neemt ze serieus genoeg om geïnterviewd te worden door hen.

8 oktober 2021 om 16:39

Van Gaal kan zichzelf gewoon een keer gedragen, z’n ego is vier maten te groot.

8 oktober 2021 om 16:51@ Cody
Hij heeft de vraag beantwoord als je het interview goed geluisterd hebt. Hij deelde alleen na het antwoord een sneer uit.

8 oktober 2021 om 17:55

Want v.Gaal is het voorbeeld wat betreft fatsoen? Die man kan nog geen journalist te woord staan zonder weer een geagiteerd te raken. Ik kan er best bij inkomen dat je de mannen van VI ordinair vind en ze niet serieus neemt alleen nemen zij zichzelf ook niet al te serieus een groot verschil met v. Gaal. Daarbij is t mega kinderachtig om VI niet te woord te staan dan maak je jezelf heel klein.

8 oktober 2021 om 16:02

Mag weg, reactie is inmiddels verwijderd

8 oktober 2021 om 16:05

Jij kijk dus zelf ook naar het best bekeken programma want je weet er alles van Knurft

8 oktober 2021 om 16:53

Ik kijk zeker naar het programma. Niet altijd, maar soms zeker. En ik vind het bij vlagen ook vermakelijk. Maar dan moet je als je iemand continu de benen onder zijn lijf uitzaagt niet quasi verontwaardigd reageren als je zelf een keer een veeg uit de pan krijgt. Het is uitdelen en incasseren hé?

8 oktober 2021 om 16:10

Maar die programma’s heb je toch ook nodig? Als ze alleen maar programma’s uitzenden a la Studio Voetbal kijkt iedereen naar 1 programma en nu is er een ander programma die een andere aanpak heeft. Ik vind het juist goed en blijkbaar waarderen mensen het want ze hebben veel kijkers. Dat een Louis er niet van houdt is zijn keus maar wees dan wel zo ‘volwassen’ om normaal antwoord te geven aan die mensen. Af en toe is het echt een kleuter.

8 oktober 2021 om 16:18

Hoezo dien je mensen te woord te staan als je daar niet mee op 1 lijn ligt of door 1 deur kunt? Ik probeer dat soort mensen ook altijd te ontwijken

8 oktober 2021 om 16:43

Omdat het z’n taak is misschien als bondscoach? Zelfs als hij er alsnog voor kiest om niet willen antwoorden kan hij het daarbij laten. Het structureel de les lezen van anderen hoort niet bij z’n taak. VI pakt hem namelijk juist aan op z’n gedrag. Regelmatig over de top, maar over z’n trainerskwaliteten stele ze de loftrompet. Hou je daar dan mee bezig als BC i.p.v. dat idiote gedrag.

8 oktober 2021 om 16:46@sebasjuh
Wie kaatst, kan de bal verwachten. Ze hebben zich bij Veronica Inside (en ik kijk er ook naar, want ik vind het ondanks de grote dosis onzin vermakelijk) geen moeite gespaard om Louis met de grond gelijk te maken. Dan mag je toch ook genieten van zo'n kleinerende opmerking van Louis?
Als je Louis verbaal vergelijkt met Frank de Boer, dan is dat een verademing als je het mij vraagt.

8 oktober 2021 om 16:49

@jaakke
Dus het is als Bondscoach je taak om mensen, die je continu belachelijk maken in hun programma's, correct te woord te staan?

8 oktober 2021 om 17:04

Volgens mij niet desteek. Je kunt het als een verplichting zien dat hij de pers te woord staat, maar laat het vooral de knvb zijn probleem zijn als ze iets vinden van de manier waarop. Het lijkt me iig geen probleem voor VI. Dus waar Driessen zich druk om maakt weet ik niet.

8 oktober 2021 om 17:10

Hoe maken ze hem belachelijk dan? Ze laten beelden zien van Van Gaal waarin hij zichzelf belachelijk maakt

8 oktober 2021 om 17:09

Mooi verhaal. Je kan als coach niet alleen maar media te woord staan die je aardig vind. Het hoort bij je vak on gewoon alle journalisten te woord te staan

9 oktober 2021 om 07:26

Waar staat het geschreven, dat dat moet. Ik ken artiesten, acteurs en zelfs mensen die een boek hebben geschreven, die niet met bepaalde pers praat en terecht. Laten de heren maar eerst zelf in de spiegel kijken Zij verpesten het weer voor anderen.

Wat Driessen vindt moet ie lekker zelf houden. Ik kan niet wachten tot hij een keer zo'n ontzettende uitglijer maakt dat hij nergens meer serieus genomen wordt, wat een etter is dat.

8 oktober 2021 om 15:16

Die uitglijders heeft Valentijn inmiddels al vaker gemaakt ;-). Krijgt alleen een podium door VI en de Telegraaf, terwijl iedereen het een ontzettend nare irritante vent vindt.

8 oktober 2021 om 15:22

En zelfs bij VI krijg ik inmiddels het idee dat ze 'm tegenwoordig meer lekker laten lullen en hem niet meer serieus nemen. En terecht natuurlijk. De reden dat 'ie er zit is omdat hij door z'n vaak ridicule berichten bekijks trekt.

8 oktober 2021 om 15:33

Ikzelf ken Valentijn Driessen volgens mij van FC Rijnmond, daarna kwam hij ook wel eens aan tafel bij VI. In die tijd, zo een 10 jaar geleden, was hij helemaal niet van dit soort type berichtgevingen.

Maar sinds hij vaker aan tafel is gaan zitten bij VI is hij een controversiële houding gaan aannemen. Ook als hij nu daar zit zie je hem om aandacht schreeuwen, maar hij zit er echt bij als 3e wiel.

Hoe ze hem de vorige keer zo onder de bus gooide was helemaal pijnlijk. Sinds toen loopt ie een beetje met zijn ziel onder zijn arm, althans in mijn beleving.

8 oktober 2021 om 17:29

Ik kan me niet echt aan hem storen. Ik ben het niet altijd met hem eens maar ik vind het wel lachen hoe hij altijd iedereen de kast op weet te jagen met zijn uitspraken. Dat is ook een vaardigheid

8 oktober 2021 om 18:12

Allemaal Valentijn haters. Wat die man ook zegt wordt standaard afgemaakt hier. Triest.

Vond het ook een beetje tegenstrijdig van van Gaal, hij ging er immers zelf op in.

Alleen zei hij het helemaal niet met zo een serieuze toon als Driessen, en ook het nieuwsbericht van gisteren, suggereren. Ik hoorde helemaal geen boosheid, irritatie of ook maar iets negatiefs in de wedervraag. Het was gewoon een wedervraag zoals van Gaal dat doet.

Driessen is de afgelopen keren goed op ze plek gezet en nu stelt hij zich heel anders op tijdens de conferenties. Alleen gaat hij nu dan stoer lopen doen in ze krantje of wanneer van Gaal niet in dezelfde kamer is. Zielig.

Daarnaast noemt hij nu alleen Veronica Inside om te laten zien dat hij zogenaamd zijn vrienden aan het verdedigen is, alleen hebben die vrij weinig hiermee te maken. Gijp en Derksen nemen Driessen niet zo serieus, maar de beste man blijft maar om aandacht vragen. Hij is een beetje een identiteitscrisis aan het ondergaan, want Driessen stelt zich alleen maar zo negatief op vanwege de mannen bij VI, alleen gooien ze hem ook gewoon onder de bus wanneer mogelijk.

8 oktober 2021 om 15:31

Wat jouw laatste alinea betreft: die indruk heb ik ook. Driessen wil graag erkenning van de mannen van VI en wil vriendjes met ze zijn, maar ik denk niet dat de liefde wederzijds is. Niet dat ze hem niet mogen, maar meer dat ze hem gedogen. Zeker omdat het bij uitglijders van Valentijn "ik reis niet af naar Madrid want ik heb er geen geloof in" Driessen amusante tv oplevert.

Kan iemand mij uitleggen waarom een cameraman vragen stelt op een persco?

8 oktober 2021 om 15:58

Helene hendrixs was ziek of in ieder geval niet aanwezig waardoor de camera man de vraag moest stellen. Hier is toch helemaal niks mis mee?
Zelfs goed kans dat dit niet zijn eigen vraag was maar eentje die hij moest vragen.
Hoe dan ook snapte ik deze sneer van Louis ook niet zo goed.
Voor zo'n grote trainer vind ik dit eigenlijk heel erg kinderachtig.

8 oktober 2021 om 17:06

Dan valt het misschien niet zo op dat het om VI ging?

Bij VI vinden ze dit alleen maar mooi, daar hopen ze juist op zulke reacties. Dat fragment gaan ze vanavond vijf keer herhalen terwijl Van der Gijp zich een breuk lacht.

8 oktober 2021 om 15:59

Dat is toch logisch stof tot praten bij het best bekeken voetbal programma

8 oktober 2021 om 16:04

Precies, en ik lach op de bank dan net zo hard mee.
VI is een heerlijk programma zolang je het niet te serieus neemt.
Ik volg het al jaren en blijf het ook volgen de komende jaren.
Johan Derksen neem ik kwa voetbal al jaren niet heel serieus meer. Maar het is net een opa van mij geworden.
Soms kan je lachen met hem, soms ben je boos op iets wat hij zegt maar dan bedenk ik mij ach het is een oude man met oude ideeën. En soms komt hij met een goed verhaal aanzetten.

Rene vd Gijp is de oom die niks serieus neemt en graag een drankje te veel neemt.

En Wilfred Gene is de betweterige neef die vol is van zichzelf.

Heerlijk toch? Net alsof je met je familie in de tuin aan het ouwehoeren ben.

8 oktober 2021 om 19:36

Precies, VI mag dan wel kijkers hebben maar het is wel bedoeld voor kijkers met 2 hersencellen. De heren trekken het niveau aan wat bij ze past.

Pfff vermoeiend al die artikelen van deze man, besmeurd Vz aardig zo. Of wacht, heeft ie aandelen van Vz ofso? Ik ga nog bijna schelden hoor, het is echt niet te geloven gewoon. Maar lekker, hoe van Gaal ze aanpakt. Alleen ja ergens ook weer niet, krijgen deze gasten onnodig aandacht. Als het niet zo is, dan wel door zelf onzin te roepen om aandacht te genereren. Drama riooljournalistiek!

8 oktober 2021 om 15:35

Ik vind het niet zo erg, ik hoop dat hij de reacties leest om eerlijk te zijn.

8 oktober 2021 om 16:11

Pfff vermoeiend om elke dag te moeten lezen dat SocioFan een hekel heeft aan VI en elke keer hetzelfde riedeltje verteld, nu weten we het wel.. Je hebt een keuze tussen negeren of aandacht geven, kies voor negeren

8 oktober 2021 om 19:30

Ey Driessen z'n broertje, doe niet zo Kokkie joh! -_-

8 oktober 2021 om 19:34

Als hij nou z'n verhaal kwijt wil wie is Kokkie dan wel niet.

8 oktober 2021 om 20:12

Ik snap t ook niet. Elke drol van een uitspraak die nietsnut Driessen maakt komt op vz terecht, erger me ook constant als ie z’n mond open doet bij vi.

Nogal vreemde kritiek, ik heb niets tegen VI, maar die maken ook altijd op bijtende of ludieke wijze hun punt. Dus dan kan je dat terug verachten. Daar dan over gaan miemelen is wat zakjes.

8 oktober 2021 om 16:13

Doe het dan tegen de 3 heren aan tafel, niet aan een cameraman die normaal gesproken niks zegt of doet in een uitzending

Dat Van Gaal een steekje los heeft en ook niet altijd toerekeningsvatbaar handelt, staat buiten kijf. Maar ik vind het heerlijk hoe Driessen openlijk niet weet om te gaan met deze onvoorspelbaarheid. Hoe die man wekelijks karaktermoordend door tv-shows, podcasts en sportkaternen trekt, ongecheckte 'feiten' en niet gefundeerde aannames de wereld inslingerd is niet minder impertinent. Er is nu een situatie ontstaan waarin Driessen met een rood aangelopen hoofd het stampvoetend uitkrijst dat hij toch het stoerste jongetje van de klas was? En het leuk is dat Van Gaals populariteit bij veel mensen zal stijgen naarmate hij Valentijn vaker in de hoek zal zetten.

8 oktober 2021 om 15:47

Het grappige is dat Valentijn denkt dat hij eenzelfde wisselwerking heeft als Kraaij destijds had met van Gaal, dat zie je aan die grijns van Valentijn als ze over Louie beginnen.

Alleen is er een groot verschil. Het kan Kraaij totaal niet boeien als van Gaal hem met de grond gelijk maakt, waar Valentijn steeds onzekerder wordt nadat van Gaal hem heeft aangepakt.

8 oktober 2021 om 19:32

Vind het wel leuk dat ik het als Ajacied zó volledig met een PSV'er eens ben

Haha sportief dat jullie voortaan Driessen: in de titel zetten VZ! Geluisterd naar de feedback.

Toch wel vreemd dat Vi de meeste kijkcijfers heeft en mensen die er op afgeven elke maandag en vrijdag als eerste voor de buis zitten. Losers

8 oktober 2021 om 17:07

Zijn dat dan dezelfde personen? Dat wist ik niet. Maar lijkt me wel dat iemand die een mening heeft over VI, er minstens naar gekeken moet hebben.

tjsa, tuurlijk is Valentijn en vi best vervelend maar vind het ook wel pijnlijk dat Louis het blijkbaar zo persoonlijk opvat aangezien hij er steeds met gestrekt been in gaat. Ik zou zeggen laat het lekker gaan Louis. Is het toch niet waard om je zo druk te maken? niemand neemt valentijn nog serieus hoor

Misschien moeten ze bij Veronica Inside dan ook wat meer tijd besteden aan voetbal, heb een paar keer nog gekeken maar ze komen zelden aan 5 minuten praat over voetbal alles gaat over politiek en verhalen van 50 jaar geleden of domme filmpjes die al 6000x te zien zijn geweest. Als je serieus wilt worden genomen op een persconferentie dan moet je ook een serieus programma maken en inhoudelijk over voetbal praten.

8 oktober 2021 om 17:15

Wat je aangeeft is precies de reden waarom ze die dagelijkse show gaan doen. Derksen wil van het voetbal praten af.

Ik ben vooral klaar met Gijp. Nederland wordt Voetbalinside moe….

Van Gaal moet zich niet zo aanstellen. Volgens mij zit je op een persconferentie om vragen te beantwoorden? En ja, die krijg je doorgaans van journalisten. Een vage term, want iedereen die wel eens een vraag stelt of een stukje kan schijven kan zichzelf journalist noemen.

Meneer moet eens niet zo vervelend doen. Zoals eerder al met zijn opmerkingen over het "krantje." Hii gedraagt zich als een stampvoetende kleuter. Misschien kan dit trainertje die in 2016 voor het laatst een prijsje heeft gewonnen en verder bij alle buitenlandse clubjes er naar twee jaartjes uitgegooid is. Zich fatsoenlijk opstellen en op een persconferentie gewoon een vraag beantwoorden. Daarvoor zit er daar toch?!

Hier heeft Driessen wel gelijk want die reactie is vreemd van de bondscoach. Is er een debutant geselecteerd en dan wordt daar de volgende keer een vraag over gesteld en dan zegt de bondscoach dat hij daar niet op wil reageren.. Vraag mij af of de KNVB de persco’s wel eens evalueert met Van Gaal

Van Gaal een fantastische trainer, maar zodra hij een microfoon ziet wil hij iedereen de les lezen, en dat neemt hij de mensen van vi kwalijk, rare gozer die van Gaal

Gaal bewijst het Nederlandse voetbal geen dienst. Integendeel. Het buitenland zal wel denken; wat een idioot, wat hebben de Hollanders gedaan, nu zitten ze met hem opgescheept.
Wat Driessen zegt vind ik volkomen juist, immers als ik ruzie heb met mij buren/familie/leerkracht, dan gaat het tussen ons en dan moet je mijn kinderen hier buiten laten.
Ik ben nooit pro Gaal geweest, ook net anti (zijn gedrag vond ik nooit netjes) maar ik krijg wel een behoorlijke afkeer van deze man

Kom op, zeg. Wie is er nu belachelijk? Zo langzamerhand echt einde oefening voor de heer Driessen, zo heb ik vernomen uit betrouwbare bron…

Gatverdamme kan die kwal van een Driessen z'n muil niet een keer houden, alles wat die kwakzalver zegt raakt kant noch wal, dit irritante journalistje met z'n shitkolommetje in dat kutkrantje maakt zichzelf keer op keer totaal belachelijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2224 fans
Selectie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

406 fans
Coach, 70 jaar
SeizoenClub
2021- Nederland
2014-2016 Manchester United
2012-2014 Nederland
2009-2011 Bayern München
2005-2009 AZ
Laatste voetbalnieuws

KNVB breekt met assistent van Ronald Koeman en Frank de Boer

Maarten Stekelenburg vertrekt bij de KNVB, zo laat de voetbalbond weten via de officiële kanalen. De 48 jarige oefenmeester was onder meer assistent-bondscoach van Ronald Koeman en Frank de Boer, maar...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren