Mino Raiola haalt uit naar AC Milan: ‘Triest, vreemd en beschamend’

Vrijdag, 8 oktober 2021 om 12:20Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 12:45

Mino Raiola heeft zijn ongenoegen geuit over de gang van zaken rond het Nations League-duel van Italië tegen Spanje (1-2). De aanwezige supporters in San Siro hadden het voor, tijdens en na het duel gemunt op Gianluigi Donnarumma, cliënt van Raiola. Donnarumma maakte deze zomer de overstap van Milan naar Paris Saint-Germain en dat werd hem woensdagavond andermaal niet in dank afgenomen. Volgens Raiola ligt de schuld van de gebeurtenissen bij Milan en had de club meer moeten doen om de doelman in bescherming te nemen.

Raiola walgt met name van het feit dat in aanloop naar de halve finale een banner op een brug in Milaan werd opgehangen door de harde kern van AC Milan. Daarop stond dat de doelman nooit meer welkom was in Milaan. "Ik walg niet alleen van het boegeroep tegen Gigio", vertelt Raiola daags na de verloren halve finale van Italië tegen Corriere dello Sport. "Ik vraag me af: Waarom heeft Milan geen moeite gedaan om tussen beide te komen en afstand te nemen van het geschil om hem te verdedigen? Helemaal nadat die banner op een brug in Milaan verscheen. Heeft hij iemand vermoord? Ik weet het niet."

Volgens Raiola was Milan niet in staat om Donnarumma, die transfervrij vertrok, te behouden voor de club. "Vraag een vader wat hij zijn zoon zou aanraden: in Milaan blijven of naar Paris Saint-Germain gaan?", gaat de markante zaakwaarnemer verder. "Het is heel triest, vreemd en beschamend wat er in het stadion is gebeurd. Het is beschamend dat een deel van de fans het afreageerde op een jongen die niets verkeerd heeft gedaan. Hij heeft simpelweg zijn recht op een vrije keuze uitgeoefend. Gigio is een man die altijd alles heeft gegeven voor het nationale team en heeft bijgedragen aan de overwinning van het Europees kampioenschap."

Raiola had dan ook verwacht dat Milan afstand zou nemen van de incidenten in San Siro. "Het is heel vreemd dat de fans het alleen op hem afreageren, want als een speler deze keuzes maakt, ligt de verantwoordelijkheid ook aan de andere kant", is de belangenbehartiger van mening. "Ik vind het net zo vreemd en teleurstellend dat Milan, dat de waarheid kent, geen afstand nam van dit onaanvaardbare en oneerlijke gedrag. Dit heeft de wereld geen goed gedaan."


Poll

Ben jij het eens met Mino Raiola?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door gshumway)

Mino schei uit! Je hebt een onderhandelingstechniek je doet alles voor je spelers zodat je ook goed verdient. Jouw technieken zorgen ook ervoor dat spelers gehaat worden.
Don was wel te behouden maar hij wou door jou veelste te veel verdienen.
Vanaf het moment dat jij in het leven Don bent gekomen was het hel.
Don maakt zelf de keuze dus hij word terecht gehaat.
Jouw technieken staan inherent aan haat spelers.

8 oktober 2021 om 12:37

Echtscheiding dan maar?

8 oktober 2021 om 14:39

Huh, dus als een speler een eigen keuze maakt dan is haat logisch ?
Spelers zijn net als clubs vrij om te kiezen. Als Donnaruma naar PSG wilde , wie zijn dan de supporters om hem nu te gaan haten. Sowieso triest om je leven zo te laten beinvloeden door een spelletje en spelers te gaan haten, bedreigen of iets als dit met spandoeken. Wat een leven heb je dan... moet je je eens voorstellen dat jij zo'n speler bent. Het is jouw carriere en jouw leven en een stel trieste figuren denken voor jou te beslissen. Bah.

8 oktober 2021 om 15:56

Zoals ik vaker heb aangegeven. Het gaat niet eens bij de harde kern erom alleen maar dat hij gratis vertrok. Hakan is gratis naar Inter gegaan daar hoor je ons niet over.
Donnurumma was vanaf het moment dat Mino kwam een lastige contract partner.
We hebben om hem te pleasen zijn halfgare broer gekocht.
Als we geen CL hadden gehaald en hij vertrok gratis zou ik minder boos zijn.
Besef we hebben op jonge leeftijd hem de kans gegeven en ook in mindere periodes gesteund.
Dat hij zo goed is geworden is van twee kanten.
Kijk hoe hij ons behandelt het is Mino die alles begint maar Don die instemt.
Het zal vast niet alleen om salaris gaan Mino wilt ook altijd een dikke commissie.
Tuurlijk we zijn terecht boos en haten hem. Bedreigen gaat te ver.
Maar kijk zoals Berghuis zelf toegaf bij zijn transfer.
Als je iets doet wat of handelt waardoor je weet dat fans boos gaan wordrn moet je niet janken.
Het gaat niet alleen om zijn gratis vertrek maar het was de druppel.
En bij Ac Milan zal hij goed verdienen!

Verder wil ik onze leiding een pluim geven ben trots op ze!
Ze geven niet meer toe aan absurde commissies en salariseisen zoals vroeger.
Ga zo leiding! Alleen zo halen wij de top van Italie structueel weer!

8 oktober 2021 om 14:56

Hij wou door jou veel te veel verdienen? Wat bedoel je met die zin?

8 oktober 2021 om 15:12

Dat Mino Donnarumma pushte voor een alsmaar duurder contract te gaan.

8 oktober 2021 om 18:34

Ja natuurlijk. Zelf wilde hij helemaal niet veel. Al die klanten van mino zijn aardige onschuldige filantropen, die alleen door mino ineens geld belangrijk zijn gaan vinden en dat dus aan de club vragen. En ze worden klant bij mino omdat het zo'n aardige vent is. Totaal aannemelijk verhaal..

Wqarom zou Milan haar supporters moeten terechtwijzen kf afstand nemen van terwijl ze best een goeie reden hebben om Donnarumma niet meer te willen zien. Als er iets schandalig en triest was Mino was jij het die 20 miljoen aan commissies vroeg om Donnarumma zn contract te laten verlengen...

8 oktober 2021 om 12:59

Omdat je als Italiaanse club niet wil dat jouw supporters het Italiaanse elftal of haar spelers uitfluiten... Lijkt me logisch. Ik ben geheel neutraal in deze, Milan boeit me niets, Mino niet en Gigio niet. Maar Milan en haar supporters hebben op mij een hele slechte beurt gemaakt hoor. Mijn vrienden en ik waren de wedstrijd op cafe aan het kijken en daar viel meer dan eens het woord debielen. Nou daar wil je dus niet mee geassocieerd worden naar de buitenwereld toe

8 oktober 2021 om 13:07

Oh nee supporters fluiten iemand uit die ze niet mogen, nog nooit vertoond in voetbal. Is toch prima om emotie te zien? Ze fluiten hem slechts uit, geen rare fratsen of iets. Als je dat zo verbazingwekkend en erg vind dat kan maar dan ligt dan meer aan jou denk ik. En ze floten toch ook de Spanjaarden de hele avond uit maar dat is dan wel prima voor jou? Deze soort reacties kun je verwachten na wat Gigio heeft gedaan, en zolang er geen rare fratsen bij komen en het slechts fluiten is is het gewoon prima imo.

8 oktober 2021 om 13:17

Oneens. Gigi is opgeleid door Milan. Milan heeft die jongen alles gegeven, waar krijgen zulke jonge keepers vandaag de dag de kans om zich te bewijzen? Als je 20 miljoen commissie vraagt als zaakwaarnemer zijnde en Gigi stemt daarmee in, vind ik het meer dan terecht dat de fans van Milan hem niet meer willen zien.

8 oktober 2021 om 13:48

De jongen heeft toch ook alles gegeven voor Milan. Maar uiteindelijk besloten niet te verlengen en zijn contract uit te zitten. Dat is toch zijn goed recht?. Ik vind het onzin dat Donnarumma wordt uitgefloten. Hij heeft letterlijk niets verkeerds gedaan, en gewoon zijn contract uitgediend. Hij is niet eerder weg gegaan, niet vervelend gedaan of iets, maar zich gewoon aan zijn contract gehouden. Dat hij niet heeft verlengd dat is vervelend voor Milan, maar hij was de club niets verplicht en helemaal de supporters niets.

8 oktober 2021 om 13:50

Ga je dat nou echt vergelijken met het uitfluiten van de tegenstander? Je bent niet goed wijs

8 oktober 2021 om 13:58

Je zegt dat hij niet vervelend heeft gedaan maar dat is het m nu, dat heeft hij juist wel gedaan. Verdiep je erin voordat je mee gaat praten.

8 oktober 2021 om 14:10

Ik snap dat je als Milan supporter niet blij bent met zijn overstap en vooral de manier waarop, maar het is toch triest dat 'fans' van het nationale elftal hun keeper uitfluiten. De man die nota bene de beslissende penalty pakte op het EK, hoofdverantwoordelijke voor een enorm volksfeest. Kom op nou.

8 oktober 2021 om 14:29

Ik zeg ook niet dat ik het tof vind dat ze het doen, zelf zou ik het ook niet doen maar ik vind het niet verrassend. Helpt ook niet dat Italië in San Siro speelde en de meeste supporters die er zaten dus Milanisti waren. Denk dat als het in Rome gespeeld was dat dit niet gebeurd was. Maar nogmaals, verrassend vind ik het niet vooral niet in San Siro, en zolang het bij fluiten blijft heb ik er persoonlijk niet teveel moeite mee.

8 oktober 2021 om 14:29

Alsof milan hem de kans had gegeven, als hij niet goed genoeg was. Hij stond bekend als wereldtalent(nog steeds), meerdere clubs hadden hem die kans willen geven.

8 oktober 2021 om 15:00

De reden dat Milan niets zegt is om aandacht af te houden van hun eigen falen. Jaren geleden was zijn bijtekenen al een hele klus. Dan weer zijn contract af laten lopen ipv na 2 jaar (of zo) verkopen is gewoon amateuristisch. En dan helemaal verbaasd acteren dat mino een flinke commissie vraagt ..

8 oktober 2021 om 15:10

Hun eigen falen? Milan kan gewoon niet betalen wat Gigio en Raiola vroegen, dat konden ze jaren geleden nog net bijelkaar rapen maar deze keer niet. Raar om dit falen te noemen van het bestuur, dan zeg je dus eigenlijk dat niet genoeg geld hebben falen is...

8 oktober 2021 om 16:43

Tja, dat is weer zo'n opmerking van iemand die Milan totaal niet volgt. De contractonderhandelingen begonnen niet in augustus ofzo. Milan heeft zowat anderhalfjaar onderhandeld met Raiola, maar de eisen werden steeds extremer. Op een gegeven moment houdt het dan op. Gelukkig hebben we een uitstekende vervanger gehaald.

8 oktober 2021 om 18:32

Het falen is niet hij niet bijgetekend heeft. Het falen is dat ze hem niet halverwege zijn contractduur verkocht hebben, want elke malloot kon dit aan zien komen.

8 oktober 2021 om 18:32

Ja acmark toen had hij dus al verkocht moeten zijn.

Wat heeft de club Milan hiermee te maken. Waarom moeten ze hier afstand van nemen?. Het gaat over een speler van PSG die voor Italië uitkomt? Dat die speler een verleden heeft bij Milan moet daarin toch niets uitmaken. Voetbal is emotie, dan had Donaruma maar een andere keuze moeten maken. Dit is gewoon actie-reactie.

8 oktober 2021 om 12:58Inderdaad. Dadelijk vind Mino het nog raar dat de broodjeszaak waar donaruma ooit heeft gewerkt hier ook geen afstand van neemt. Hey, niet oke wat die malloten doen, maar als boegeroep en een vlag aan een brug alles is, dan is hij daar met zijn nieuwe contract en alle commissies al ruimschoots voor gecompenseerd. Niet alles aantrekken wat een dwaas op straat smijt hoor. Anders heb je t elke dag druk.

Waarom is hij zo boos? Hebben de fans iemand vermoord? Ik weet het niet. Zo sterk is dat argument dus Mino. Ja, Donnaruma heeft zijn recht op een vrije keuze uitgeoefend, en de fans hebben op hun beurt hun recht op vrijheid van meningsuiting beoefend. Zolang het bij fluiten en een dergelijk spandoek blijft is daar juridisch net zo goed niets mis mee.

Overal waar Mino verschijnt is het een veldslag als hij niet het maximale bereikt. Het is een vorm van werken maar je moet ervan houden. Daar hoort wel bij als je op deze manier werkt dat niet op lange termijn relatoes werkt met een club. Dus misschien toch die spiegel maar eens pakken.🔴⚫️

8 oktober 2021 om 12:46

En dat is nou net het vreemde. Hij kost de clubs veel geld, en toch blijven ze met hem handelen. Als Nous uit zijn contract loopt dan staat Milan gewoon mee vooraan om hem gratis binnen te halen. En dan maakt het Milan niet uit dat Mino zijn zaakwaarnemer is.

8 oktober 2021 om 13:27

Dacht dat die dezelfde zaakwaarnemer had als Ziyech? Is hij sinds kort bij Mino aangesloten dan? Als dat zo is, moet Milan daar idd niet aan beginnen. Problemen rondom Romagnoli blijven ook maar aanhouden.

8 oktober 2021 om 17:18

Yes, is recentelijk overgestapt naar Mino.

Domme Mino, die nu alleen maar olie op het vuur gooit. Begrijpelijk dat de fans boos zijn op Donnarumma, en waarom zou AC die fans tegen zich in het harnas moeten jagen, ze moeten het nog lang met die lui doen, Donnarumma niet. Wel een beetje raar dat je als Italiaan je eigen nationale doelman gaat uitjouwen, wacht dan tot PSG een keer naar San Siro komt denk ik dan.

Serieus? Je loodst een speler transfervrij de deur uit bij een club en verwacht dan dat die club de speler nadrukkelijk in bescherming neemt tegen de eigen supporters? Zonder het gedrag goed te willen praten zijn dit ook gewoon de gevolgen van de achterbakse technieken die door jou zijn bedacht Mino. Als Donnarumma op een andere manier was vertrokken en nog wat geld in het laadje had gebracht, dan waren de supporters ook niet zo kwaad geweest. En uiteraard is het het volste recht van Donnarumma (en zijn zaakwaarnemer) om gebruik te maken van de transfervrije status, maar dat hoeft natuurlijk niet zonder gevolgen te zijn. Zelf het vuurtje opstoken en dan zeuren dat er een reactie komt, hoe hypocriet wil je het hebben?

8 oktober 2021 om 17:19

Is de mens niet van zichzelf hypocriet/paradoxaal?

De man zonder zelfreflectie. De titel had net zo goed een antwoord kunnen zijn op zijn eigen werkwijze

Vraag een vader wat hij zijn zoon zou aanraden Parijs of Milaan? Natuurlijk zegt zo'n vader van een speler die Mino als zaakwaarnemer heeft naar Parijs te gaan. Maar een speler heeft ook een eigen mening. Maar dat zijn er jammer genoeg maar heel weinig.

8 oktober 2021 om 17:20

Vandaar dat ongeveer iedere speler uit de Raiola-renstal met hem weg loopt of naar hem overstappen? (Mazraoui laatst).

Tja, Raiola heeft Don zeer bewust via de achterdeur laten vertrekken door zich onmogelijk op te stellen. Dan is dit het gevolg. Dat weet Raiola ook wel, het is geen domme man. Dit olie op het vuur gooien is ook weer een bewuste streek om de aandacht van hem af te leiden. Want Raiola is nooit iets te verwijten en doet alles in het belang van zijn cliënten. Yeah right.

8 oktober 2021 om 13:35

Volgens ook geen domme man, maar toch heeft hij niet door hoe tegenstrijdig zijn uitpsraken met zijn eigen handelen zijn. Een narcist kan intelligent zijn, maar toch heel dom overkomen.

Kijk mino dit krijg je dus met die kut onderhandelingen van je. Altijd maar meer geld proberen er uit te krijgen. En die korte kut contracten van je altijd. Waardoor speler en club altijd in Een spagaat komen. Denk dat het zelfde met Gravenberch en masouri gaat gebeuren bij Ajax

Ik zie dat veel mensen vinden dat het redelijk terecht is dat Donnaruma wordt uitgefloten en dat het een reactie is dat je kan verwachten. Ik vind het persoonlijk maar kinderachtig gedrag. Boehoe de speler heeft niet verlengd, dus ga ik maar vervelend doen omdat ik mijn zin niet krijg. Zo'n gevoel krijg ik erbij, een baby dat huilt dat die iets niet heeft gekregen wat die graag zou willen. Donnarumma heeft zijn contract niet verlengd, die heeft hij gewoon netjes uitgediend. Dat is ook zijn goed recht. Hij beslist immers zelf wat hij wilt, doet, waar hij gaat etc. Dat het voor Milan jammer is dat hij niet heeft verlengd, logisch, zij lopen nu veel transfergeld mis. Maar Donnarumma was niets verplicht tegenover Milan. Zielig gedrag van supporters, deal with it en ga door. Donnarumma heeft niets verkeerds gedaan, Milan heeft niets verkeerds gedaan, Raiola heeft niets verkeerds gedaan. Een contract is ten einde en Donnarumma heeft gekozen om niet te verlengen. Crybabies

Ik ben wel eens benieuwd naar het hele deck van Mino. Dat hij een goed netwerk heeft en spelers overal kan brengen is wel bekend; maar ben nieuwsgierig of zijn deals altijd het beste voor de speler betekenen of echt alleen maar onder aan de streep lekker zijn geweest.

Wat gaat het een Boadu en Stengs nu daadwerkelijk opleveren? Kluivert die als nomade rond Europa trekt en een Kishna die ook al leurend door Raiola een aardig CV heeft opgebouwd. Het zijn allemaal hele grote talenten die opeens hele grote stappen hebben gemaakt, maar het is maar de vraag of het de juiste is.

Brobbey komt opeens naar boven. Mooie stap gezet en krijgt wel kansen; maar moest die jongen gewoon niet blijven bij Ajax?

Het is allemaal veel WAT ALS en Wanneer DAN DAT en puur financieel kan Raiola altijd leunen op goede cijfers; ook voor zijn clienten. Daarnaast heeft hij natuurlijk een paar absolute toppaarden en megaklappers gemaakt; maar ik betwijfel de sportieve meerwaarde die deze man heeft.

Als Mino Raiola ergers miljoenen voor zich zelf ziet gooien hij alle beerput los .kijk maar naar pogba hoeveel die al gewisseld is van club dankzij mino.

Een goede vader zou juist zeggen dat je moet blijven en een nieuwe clublegende kan worden! Eindelijk weer in de CL en dan juist weg gaan...

Eisen pakket van Raiola was belachelijk op dat moment .
AC Milan heeft dit ook bekend gemaakt , dat het Raiola was die elke keer meer in het contract wou hebben staan.
Dat spelers zo gek zijn om deze man hun belangen te behartigen ...
Snap ik persoonlijk niks van , compleet bezig met eigenbelang .
Heeft erg goed verdiend aan deze transfer , en dan boos zijn op mensen die emoties laten zien en horen .
Clubliefde gaat via de bank de laatste jaren .
Geen geld , geen liefde ...
Jammer genoeg .

@VZ redactie waarom worden mijn reacties steeds verwijderd??

Ben er ook geen fan van, maar zolang het bij fluiten blijft... Het is emotie en dat hoort toch wel een beetje bij het voetbal. Net als spelers die bij aartsrivalen (hebben), gespeeld, uitgefloten worden bij een uitwedstrijd. Hoort er een beetje bij. Ja, het is bij de nationale ploeg, maar in San Siro kun je dit verwachten. Daarnaast hebben Gigio en Raiola het zo met hun volle verstand gespeeld. Daar maak je de relatie met fans nou eenmaal niet beter mee.

Spelers moeten ophouden met rare uitspraken, en logo's kussen.
Gigio heeft volgens mij eens geroepen dat hij de nieuwe Maldini van Milan zou willen worden.

Dat kan. Tot er een grotere zak geld voorbij komt. Ik heb er geen enkele moeite mee dat spelers puur financieel denken. Zou ik ook doen. Wat ik niet zou doen is logo's kussen en dingen roepen waarvan je weet dat je ze niet waar gaat maken.

Ik zal Donnarumma niet uitfluiten, Ik zie de meerwaarde daar niet van.

Wat ik wel heel stoer gedaan heb is het ontvolgen van hem op Twitter. En genieten als hij weer op de bank zit ten faveure van een 34 jarige doelman uit Costa Rica. Wat een boefje ben ik toch.

Voor de rest gaat de (voetbal) wereld gewoon verder. We hebben een goede opvolger gehaald. Milan gaat gewoon verder, en ik hoop dat de beleidsbepalers dit blijven doen. Geen dure contracten meer. Je ziet aan Barcelona hoe fout dat kan gaan.

Je speelt graag voor roodzwart, met een passend salaris. En als je absurd veel geld wil krijgen ga je maar lekker naar de oliesjeiks. Donnarumma heeft zijn keuze gemaakt. Lekker belangrijk.

Mino kan de hand in eigen boezem steken. Meneer speelt het hard wanneer een club bv niet 8 miljoen wil betalen maar 'slechts' 7. Waanzin! Hij wil niet begrijpen dat het teveel loon aan 1 speler averechts werkt en betekent dat je minder kan investeren in de kwaliteit van de rest van de selectie en de club en er dus per saldo op achteruitgaat. En het is jammer dat zo'n jonge gast als Donnaruma er in mee gaat. Nee, dan veel liever Tonali die gewoon loon inlevert omdat zijn passie en karakter voorgaat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AC Milan

1685 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Napoli3523
2.AC Milan3212
4.Atalanta2811
5.AS Roma259
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
I. BennacerMiddenvelder141
A. SaelemaekersMiddenvelder140
S. TonaliMiddenvelder142
Rafael LeãoAanvaller144
Brahim DíazAanvaller103
A. RebićAanvaller91
M. MaignanKeeper80
Voor de complete selectie: Clubpagina AC Milan.

37 fans
Keeper, 22 jaar

In de wandelgangen

Maandag 29 november
Orkun Kökçü wordt al een aantal weken gevolgd door drie Europese clubs. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren