Boze Courtois: ‘Ik weet niet eens waarom we die wedstrijd moeten spelen’

Vrijdag, 8 oktober 2021 om 09:02Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 09:16

Thibaut Courtois heeft geen goed woord over voor de opzet van de Nations League. Na de 2-3 nederlaag tegen Frankrijk in de halve finale wacht voor de selectie van bondscoach Roberto Martínez de troostfinale tegen Italië, maar daar zit de doelman helemaal niet op te wachten. “Die wedstrijd gaan we spelen voor niets", zei Courtois goudeerlijk. “Derde of vierde in de Nations League, daar ligt niemand wakker van.”

“Die wedstrijd gaat nergens om. Ik weet zelfs niet waarom we die nog spelen. Het is een oefenwedstrijdje.” Courtois was duidelijk gefrustreerd over de wijze waarop België verloor: de Rode Duivels gaven immers een dubbele voorsprong uit handen. “Ik ben ontgoocheld en gefrustreerd. Je staat bij de rust met 2-0 voor tegen een topland, maar we geven daarna de doelpunten zelf weg en dat is jammer. Ik vond niet dat we te laks waren na de rust.”

“We waren met dezelfde intenties uit de kleedkamer gekomen, maar we waren niet rustig meer in balbezit, terwijl we dat in de eerste helft zo goed hadden gedaan. Dat was de doodsteek. Na de 2-2 dachten we dat Romelu Lukaku de 3-2 gemaakt had, maar om dan in de laatste minuut nog zo’n goal binnen te krijgen. Niet te geloven.” In de absolute slotfase werd een doelpunt van Romelu Lukaku afgekeurd en zorgde Theo Hernández ervoor dat de Fransen, die via Karim Benzema en Kylian Mbappé al op gelijke hoogte waren gekomen, alsnog met de zege aan de haal gingen.

Martínez zag in de tweede helft een groot verval bij België. “We hebben de wedstrijd na de rust niet genoeg gestuurd. Onze eerste helft was uitstekend. We speelden op het verwachte niveau en hielden het hoofd koel”, zei de Spanjaard. “In de tweede helft werden we emotioneel. Plots gingen we doen wat we níét moesten doen. Misschien zaten we met ons hoofd al bij de finale in plaats van dat we gewoon die wedstrijd uitspeelden.”

Frankrijk bezorgde België zodoende drie jaar na de halve finale op het WK in Rusland een nieuw voetbaltrauma, weliswaar van kleiner formaat. “Na een uitstekende eerste helft leek België op weg naar de finale. Na rust sloeg het helemaal om. Mon dieu!”, zo schrijft Sporza. “Na de nederlaag in de halve finale van het WK beleven de Rode Duivels opnieuw een horrormatch tegen Frankrijk.”

“Je kan veel zeggen over de (on)zin van de Nations League, maar met deze Final Four heb je tenminste toch de indruk dat het ergens om gaat. Geen overbodig nummer tegen elf nobody’s uit Kazachstan, wel een burenclash tegen dat vervelende Frankrijk. Kans om een openstaande rekening te vereffenen. Alleen wisten we vooraf niet dat het zo'n zure zou worden”, verzucht Het Laatste Nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

154 reacties (laatste reactie door binny)

Een troostfinale is ook volkomen onzinnig. Zou ik ook geen zin in hebben.

8 oktober 2021 om 09:22

Het zijn sowieso maar oefenpotjes. Ook de finale. Dus wat dat betreft maakt het weinig uit.

8 oktober 2021 om 09:44

Ik vind de Nations League nog best wel een leuk toernooi. Door het verplaatsen van het EK komt het niet echt uit nu, maar hiervoor vond ik het een leuke toevoeging met leuke wedstrijden en ook als je het toernooi wint is er voor de bond een prijzengeld te winnen van een paar miljoen. Het zijn inderdaad oefenpotjes, maar die had je anders deze week ook gespeeld. Liever eentje tegen Italië dan Wit-Rusland denk ik zo.

8 oktober 2021 om 11:00

Hendrik123 Het zijn profs, eenmaal in de finale wil je deze winnen ook. een prijs met je land pakken blijft speciaal. vergis je niet

Courtois heeft natuurlijk volkomen gelijk. Lekker alleen die finale spelen, je wint er niks mee als je 3e wordt.

8 oktober 2021 om 09:42

Als hij gewonnen had en in de finale had gestaan dan zei hij waarschijnlijk, wat een toptoernooi... België gaat verder nooit iets winnen dus hier hadden ze blij mee mogen zijn 😝

8 oktober 2021 om 10:00

Nou nee, want zowel De Bruyne, Courtois, Vertonghen en Meunier hebben in interviews al aangegeven dat de Nations League een veredeld oefentoernooi is dat niets voorstelt. Het gaat om Ek's en Wk's.

Maar zulke uitspraken passen natuurlijk niet in je populistisch praatje dus roep je maar wat (uit leedvermaak hoogstwaarschijnlijk).

8 oktober 2021 om 12:24

Het is eigenlijk ook gewoon een oefentoernooi met een paar voordelen als je de finale bereikt. Nu heeft Courtois wel een punt, maar aan de andere kant wist je van tevoren dat er ook om de derde en vierde plaats gespeeld zou worden. Dit neigt dus wel naar frustratie omdat de finale niet gehaald is. Die finale had hij waarschijnlijk maar wat graag gespeeld.

8 oktober 2021 om 12:57

Zullen ze vast aangegeven hebben, maar als ze gewonnen hadden waren ze op een bus het hele land doorgegaan terwijl het hele land memes over nederland zou posten

8 oktober 2021 om 10:51

Jawel toch? Je kan toch hiermee een ticket verdienen naar het EK? Als Spanje en Frankrijk zichzelf plaatsen en België en Italië niet dat is het toch handig om te weten wie derde was zodat die als eerste in aanmerking komt voor dat ticket/of kwalificatie wedstrijd voor het ticket. Dus volgens mij hangt er wel wat aan vast, wel stuitend als dat zo is en een ‘professionele’ voetballer weet dat niet eens.

8 oktober 2021 om 10:58

Alsof België zich zorgen moet maken over kwalificatie voor het EK. Dat zijn leuke dingen voor de Kazachstans en Albanië’s onder ons.

8 oktober 2021 om 10:59

De vorige nation league was het alleen een play off ticket. Maar goed voor een EK is dat ook niet bijzonder aangezien er zoveel landen mogen mee doen. Dan moet het wel heel dramatisch zijn als je die play off ticket nodig hebt. Die kans is wel heel klein.

Wat een huilebalk is het toch die Courtois. Roep dit dan voor de wedstrijd en niet nadat je hebt verloren.

8 oktober 2021 om 09:28

Nee, natuurlijk niet. De finale gaat wel ergens om, maar de 3e of 4e plek interesseert toch geen ster. Het is niets anders dan een oefenwedstrijdje. Daar heeft thibaut volkomen gelijk in.

8 oktober 2021 om 09:33

Waar gaat deze finale dan om? Je wordt geen wereld kampioen, geen Europese kampioen; je wordt kampioen van de wat eerst zinloze oefenpotjes had moeten zijn?

8 oktober 2021 om 09:35

Naja toch is het weer een prijs. Tuurlijk stelt het niet heel veel voor, maar winnen is altijd leuk. Misschien wel een beetje vergelijkbaar met de JC schaal in Nederland.

8 oktober 2021 om 09:41

Buiten het feit om dat je geen wereld of europees kampioen wordt, kun je wel een trofee winnen. En je krijgt een bonus van 4,5 miljoen euro. Dat lijkt me toch wel lekker om te verdienen met een paar 'zinloze oefenpotjes'.

8 oktober 2021 om 09:43

@Sprokkie, Ja ik denk dat we het dan zo moeten zien

8 oktober 2021 om 09:47

Een zinloos trofee, beetje zoals de Carabao cup, weinig aanzien en weinig spelers die er binding mee hebben. en die bonus gaat naar de bond, alsof wij die supporten? Het is niet zoals bij clubs, dat je favoriete club er transfers mee kunnen doen of net ff meer salaris kunnen geven..

8 oktober 2021 om 10:11

@sprokkie. Stsja de Piet de Vriesbokaal van het internationale toernooi in Schubbekutteveen is ook een prijs.
Uiteraard gaat dit gewoon om reclame inkomsten en ander soorts financiele vergoedingen voor organisatoren en andere organisaties.
Niemand zit hier op de te wachten. wat mij betreft ook een terechte opmerking van Thibaut 'huilie huilie' Courtois.

8 oktober 2021 om 10:21

@maurootje, nee geen geld inderdaad voor dat soort zaken. Maar wel geldt wat bijvoorbeeld geïnvesteerd kan worden in het amateurvoetbal of in andere zaken die het Nederlands voetbal ten goede komen. Zeer welkom dus!

8 oktober 2021 om 09:29

Wat maakt dat nou uit, hij heeft toch gewoon gelijk?

8 oktober 2021 om 09:30

Dat hebben Courtois en de Bruyne al meerdere malen gedaan.

8 oktober 2021 om 09:48

Haha ja echt, en Vertonghen en Meunier oa ook. Maarja MAS afca zag zijn kans schoon om goedkoop wat likes te verzamelen...

8 oktober 2021 om 12:26

Ik snap alleen het nut niet om dat te blijven benadrukken. Dit is ook een soort van oefentoernooi om de vriendschappelijke interlands te vervangen. Dan zitten er ook nog eens bepaalde voordeeltjes aan. Om dan meermaals te roepen dat het veredelde oefenwedstrijden zijn, tja...

8 oktober 2021 om 12:31

Het is natuurlijk ook frustratie. Ik weet niet of hij het meteen na de wedstrijd gezegd heeft of niet maar ik zat thuis op de bank gisteren ook echt niet uit te kijken naar die wedstrijd om de derde plek (die we waarschijnlijk ook nog eens gaan verliezen van Italië), dus wat moet dat niet zijn voor een speler op dat veld.

8 oktober 2021 om 09:40

Is al vaker gezegd dat die wedstrijd overbodig is. Dat is ook al voor de wedstrijd gezegd.

Snap er ook niks van dat ze een troostfinale voor de Nations League hebben. Het is maar een oefentoernooitje. Dat je daar dan weer die onzinnige wedstrijd voor hebt slaat nergens op. Snap wel dat Courtois er niet zoveel zin in heeft. Is alleen maar onnodig een extra wedstrijd. Zelfs de CL heeft geen 3e/4e plaats wedstrijd. Dan is dit al helemaal onzinnig.

8 oktober 2021 om 10:01

Inderdaad, met 2 ploegen die er geen zin in hebben. Draak van een wedstrijd in het vooruitzicht.

8 oktober 2021 om 10:36

De Nations League is een commercieel toernooi waar zoveel mogelijk wedstrijden uit geperst moeten worden. Dus een wedstrijd om de 3e en 4e plaats hoort daar ook bij, dat weet je als je aan het toernooi begint. Daar kan je op twee manieren ingaan, mokkend omdat je de finale niet gehaald hebt of je gaat lekker voetballen, maakt er het beste van en vermaakt het publiek.

8 oktober 2021 om 11:21

Je hebt een punt hoor maar ik kan me wel verplaatsen in de spelers als die zeggen dat ze daar niet veel zin meer in hebben.

De zogenaamde gouden generatie van België, de generatie die Nederland wel even liet zien hoe je prijzen moest pakken. Hoe in hemelsnaam krijg je het voor elkaar om met die selectie helemaal niets te winnen? On-be-grij-pe-lijk. En gisteravond, je staat met 2-0 voor en het dan zo weggeven. Gewoon geen woorden voor.

8 oktober 2021 om 09:24

Een goede coach had hier echt meer uit kunnen halen. Van Gaal is natuurlijk een aparte vent maar ik denk dat hij er bijvoorbeeld meer uit had kunnen halen.

8 oktober 2021 om 09:24

Omdat ook Frankrijk, Portugal,Engeland en Italie een uitstekende selectie hebben.

8 oktober 2021 om 09:54

Engeland? Die hebben 9 goeie aanvallers en 6 goeie rechtsbacks. Keeper, Rice, Shaw, Maguire, tis pure middelmaat man.

Italië? Goeie trainer, maar tot 1,5 jaar geleden had nooit iemand van Barella, Locatelli, Spinazola, di Lorenzo of Berardi gehoord.

Portugal vergelijken met de generatie van België is helemaal een grap!

Ik zeg niet dat België iets had moeten winnen, maar er had absoluut meer uitgehaald moeten worden!

8 oktober 2021 om 10:07

Dat jij sinds 1,5 jaar pas weet wie Barella, Locatelli en Berardi zijn zegt denk ik meer over jouw voetbalkennis. Die jongens gaan al eventjes rond in het Italiaanse voetbal hoor.

8 oktober 2021 om 10:29

Als jij Shaw, Maguire en Rice pure middelmaat noemt, moet je eens vaker naar de PL kijken.

8 oktober 2021 om 10:41

@shenkie,

Je slaat in alles de plank mis,
de spelers die je noemt zijn geen middelmaat spelen gewoon lekker in de BPL, waar veel spelers alleen van kunnen dromen.

Locatelli, Barella en Berardi zijn gewoon top voetballers, al jarenlang. Als je voetbal volgt had je dat ook wel geweten.

Waarom is Portugal vergelijken met Belgie een grap ?! Volgens mij presteert Portugal al jarenlang beter dan België dat doet

8 oktober 2021 om 10:49

@Shenkie Typisch Nederlanders weer die Engelse spelers altijd pure middelmaat noemen omdat ze niet zo'n sierlijke techniek hebben als Salah of Bernardo Silva. Neem Henderson. Dat is een uitstekende middenvelder. Italiaanse voetballers kennen we in Nederland vaak niet omdat ze buiten een goede pot in de CL/WK niet gehyped worden in de media.

8 oktober 2021 om 11:39

@silvacity… laten we maar ophouden. Jij reageert met een speler die ik niet genoemd heb en waar ik zelf groot fan van ben! Henderson…

Alleen als je mocht kiezen tussen Witsel en de Bruyne of Henderson en rice/Philips kies jij kennelijk voor t 2e. Ik niet…

evenals courtois vs. Pickford en Kompany (gestopt maar wel gouden gen.) vs. Maguire etc.

Overigens ik heb t niet over sierlijk… ik vergelijk de Belgen met Engelsen! Maar dan kies jij lekker pickford, Maguire, Henderson en Rice 😉 ieder z’n mening toch

8 oktober 2021 om 11:46

Jeroentjee… dat laatste is juist t probleem wat ik aanhaal. Het is toch bijzonder dat Portugal met subtop middenveld, Fonte en Pépé beter presteert dan de gouden gen. van België? Witsel de Bruyne kompany lukaku courtois hadden meer dan 100 wedstrijden voor portugal gespeeld.

De spelers van Italië die jij noemt zijn geen wereldtop! Dat weet je zelf ook… jij suggereert overigens dat ik ze slecht vind??? Dat is bullshit maar in de CL heb ik ze nooit zien vlammen, dus t tis gewoon een geweldig team, maar qua namen absoluut minder dan Belgen. Waarvan er notabene 1 clubtopscorer bij napoli allertijden is.

8 oktober 2021 om 11:48

JeroenB93… nooit in de CL gezien indd. Ga voor m’n lol toch niet naar Italiaans voetbal kijken? Kijk 10x liever bij de plaatselijke fc naar een 3e klasse pot dan naar cagliari-sassuolo. (Aangezien jij ze al jaren kent)

8 oktober 2021 om 11:58

Als je er niet naar kijkt, waarom heb je er dan een mening over? Daarnaast heeft België het op 3 van de 4 laatste grote toernooien beter gedaan dan Portugal.

8 oktober 2021 om 12:28

Maar Portugal wel een ek gewonnen!

Waar heb ik exact een mening over? Dat ik de Bruyne beter vind dan locatelli, omdat ik niet vaak naar locatelli kijk? In dat geval ben jij misschien wel beter dan Messi heb je immers nooit zien voetballen

8 oktober 2021 om 12:33

Je doet alsof die spelers veel minder kwaliteit hebben dan die van België. Maar bijvoorbeeld een Barella die speelt alles bij België de laatste twee jaar. Er huist echt wel veel kwaliteit in de Italiaanse selectie. Alleen echt goede spits als Lukaku, Lewandowski, Haaland of Benzema missen ze.

8 oktober 2021 om 12:55

Maguire en Shaw zijn echt matig hoor. Ik kijk regelmatig BPL en vooral Maguire wisselt aardige wedstrijden met blunders af. Echt middelmaat

8 oktober 2021 om 09:29

Alsof België de enige is met een goede generatie. Mensen doen alsof België een EK of WK verplicht moeten winnen. Er is gewoon hele sterke concurrentie met Spanje, Engeland, Italië, Frankrijk etc. Het is gewoon ontzettend moeilijk om een EK of WK te winnen.

8 oktober 2021 om 09:30

Misschien is dat omdat die selectie van hun niet de beste was? Op WK en EK uitgeschakeld door de uiteindelijke winnaars. Dat is dus echt geen ramp hoor.

8 oktober 2021 om 09:32

Als je jezelf hebt wijsgemaakt dat deze generatie “Nederland even zou laten zien hoe een prijs te winnen” om hem daarna makkelijker neer te kunnen halen dan mag je dat natuurlijk doen, maar om het nu al eens feit neer te zetten is ook overdreven.

8 oktober 2021 om 09:40

@lierse Haha niet doen alsof het opmerkingen zijn die door Nederlanders worden verzonnen. Ik heb van ik weet niet hoeveel collega's hetzelfde soort riedeltje moeten aanhoren. Belgen zijn altijd zogenaamd bescheiden tot dat ze opeens zelf om de knikkers mee doen dan is die bescheidenheid ver te zoeken.

8 oktober 2021 om 09:41

Lierse dat heb ik mezelf niet wijsgemaakt. Ik ben Limburger en heb ik jarenlang in Belgisch Limburg gewoond, lang genoeg om bovenstaande beweringen van jouw landgenoten aangehoord te moeten hebben. In ieder geval in Vlaanderen. Het ligt toch echt weer eens aan jouw selectief luistergedrag als jij dat nog nooit hebt gehoord. Dat zijn feiten, aangegeven door jouw landgenoten.

8 oktober 2021 om 09:45

@rochus: Ik zie geen verschil in de Belgische en Nederlandse benadering van hun eigen topgeneraties.

8 oktober 2021 om 09:48

@ Rochus: mooi hoe je generaliseert omdat een aantal mensen in jouw directe omgeving dat zeggen.

In dat geval zeggen 'jullie' al 80 jaar lang dat jullie Wereldkampioen en/of Europees Kampioen gaan worden... Misschien moet je eens proberen van niet te generaliseren en eerder te luisteren naar de spelers of analisten.

Ik kan je garanderen dat je geen uitspraken als 'wij gaan Wk/ek worden' of 'wij gaan die Nl'ers eens leren wat winnen is' zal terugvinden.

8 oktober 2021 om 09:49

Ja leuk. Zo ken ik ook Nederlanders die dachten dat ze Europees kampioen gingen worden in 2021. Wat een aantal halve zolen te zeggen hebben vind ik niet zo relevant eerlijk gezegd. Het is letterlijk nooit uitgesproken door de kbvb als doelstelling of iets dergelijks. En geloof het of niet, maar niet elke Belg denkt alleen maar aan Nederland hoor.

8 oktober 2021 om 09:50

@Rochus wat kraam jij vaak de meeste onzin uit zeg. Valt mij echt op. Zodra je een argument verliest komt me er toch een hoop gebrei uit je nek om toch nog iets eruit te halen.

8 oktober 2021 om 10:00

@Ali, ja en jij bent blij dat België verliest en “moet er niet aan denken dat België een prijs wint” omdat je dan gefrustreerd zou geraken, lees ik in een ander topic over België. Moet ik dat nu ook extrapoleren naar de hele Nederlandse bevolking en zelfs naar de knvb en oranje?

8 oktober 2021 om 10:33

Och Lierse ga je weer dure woorden gebruiken om een discussie te beslechten. De discussie die jij zelf aanzwengelt gaat over het feit dat ik en alleen ik mezelf heb wijsgemaakt dat België een gouden generatie heeft. Ik geef aan dat er echt een substantieel aantal landgenoten, waaronder ook analisten, columnisten en journalisten zijn die daar zelf mee zijn gekomen. Op de Vlaamse TV en in de diverse dagbladen is meermaals aangegeven dat België Nederland wel even ging laten zien hoe ze wereldkampioen werden. Op het moment dat je de discussie verliest haal je er van alles bij om je gelijk te krijgen, iets waar jij mij in eerste aanleg van beschuldigd. Eerder deze week deed je datzelfde in een racisme discussie.

8 oktober 2021 om 10:50

Ik heb het nergens over randzaken gehad, de enige die dat er hier bij haalt ben jij toch. Daarnaast zit je er ook nog eens naast want ik heb nergens gezegd dat je jezelf hebt wijsgemaakt dat België een gouden generatie heeft. Ik zal het voor je verduidelijken, ik zei namelijk dat je jezelf hebt wijsgemaakt dat er in België een teneur heerste dat deze generatie Nederland wel even zou laten zien hoe je een prijs moet winnen.

Ik zou dan trouwens ook graag een aantal voorbeelden hebben van columnisten, journalisten en analisten die zoiets gezegd hebben. Punt is dat ik zoiets nog nooit van iemand binnen de kbvb of rode duivels heb horen zeggen. Dus ga je collega’s of kennissen die dat tegen je gezegd hebben lik op stuk geven maar ga nu niet doen alsof het algemene gevoel in België was dat we Nederland wel even gingen laten zien hoe het moest. Sowieso geven de Walen, Brusselaars en inwoners van de Duitse gemeenschap geen ruk om Nederland en in Vlaanderen valt dat ook best goed mee.

8 oktober 2021 om 10:57

@rochus: enige nuance is wel op zijn plaats. Deze generatie wordt in Belgie 'de Gouden Generatie' genoemd, niet omdat ze zoveel winnen maar enkel en alleen omdat het voor Belgie een 'once in a lifetime' ploeg is. Zeer waarschijnlijk zullen wij nooit meer dergelijke groep van talentvolle spelers hebben.

En daarom werden zij in Belgie gedoopt tot de 'gouden Generatie'. Maar goed, nuance is je blijkbaar redelijk vreemd in een discussie. Ik hoop echter dat je iets doet met deze achtergrond informatie.

En sorry maar volgens mij heb jij toegang tot andere televisiezenders dan wij Belgen want ik heb werkelijk waar in geen enkel programma gehoord dat wij wel even wereldkampioen zouden worden en dat we NL wel even gingen tonen hoe het moet.

8 oktober 2021 om 11:00

@THenry, ik kan me wel 1 iemand inbeelden die zo een dingen roept. De heer Jan Mulder.

8 oktober 2021 om 11:22

@ Lierse: tja, notabene een Nl'er

Nee, maar van de serieuze analisten of van de spelers heb ik dergelijke uitspraken nooit gehoord.

8 oktober 2021 om 11:45

@lierse, je letterlijke woorden: "als je jezelf hebt wijsgemaakt dat deze generatie".

8 oktober 2021 om 12:01

Jezus man wat voor een slechte argumentatie heb jij. Daarachter staat namelijk nog “Nederland zou laten zien hoe een prijs te winnen”. Er staat nergens gouden en dan ga je een halve zin quoten. Maar in de vorige discussie was ook wel al duidelijk dat dit vaker voorvalt, ik ben eigenlijk al verbaasd dat je nu nog überhaupt de moeite neemt om erop te reageren.

8 oktober 2021 om 14:28

Demorgen.be heeft het ook over een gouden generatie. Het is allemaal niet zo moeilijk te vinden op Google hoor. Jammer dat jullie Rochus belachelijk proberen te maken maar er zijn echt genoeg Belgische bronnen die het over een gouden generatie hebben. Sterker nog, als je gouden generatie bij Google invuld staat er automatisch al België achter hahaha. .maar dat komt natuurlijk door al die Hollanders. Wat een slechte verliezer ben je dan zeg!

8 oktober 2021 om 14:44

@schijntrap: ik zou zeggen lees de (vele) reacties die ik geplaatst heb, dan zou je 2 dingen ontdekken:

1/ de reden waarom ze in Belgie de Gouden Generatie genoemd worden

2/ de discussie gaat niet dat Rochus zegt dat onze nationale ploeg een Gouden Generatie genoemd wordt want dat is een feit (zie punt 1) De discussie gaat over het feit dat Rochus beweert dat overal in Belgie gezegd wordt dat wij de Nl'ers wel eens zouden leren hoe je prijzen moet winnen met deze generatie.

En sorry, maar dat is gewoon pertinent onwaar. Ondanks meerdere aanvragen krijg ik ook geen enkele bron van Rochus over wie dit gezegd zou hebben.

8 oktober 2021 om 09:36

Zelf niet eens een finale gehaald toch? Gouden genereatie lijkt me destijds toch wel vanuit een bepaalde arrogantie overdreven. Meestal spreek je van zoiets als een generatie veel gewonnen heeft, dat is hier totaal niet aan de orde.

8 oktober 2021 om 10:24

@ JK: in Belgie werden ze een Gouden Generatie genoemd omdat wij nog nooit zo een verzameling goede voetballers gehad hebben. Gezien het feit dat dit voor Belgie een unicum was, werden ze de Gouden Generatie genoemd.

Uiteraard worden ze zo niet genoemd om de prijzen die ze gewonnen hebben

8 oktober 2021 om 10:51

Als we naar de historie kijken van Belgie als voetbal land is dit wel een gouden generatie hoor

8 oktober 2021 om 10:58

Inderdaad, voor Belgie is dit een 'once in a lifetime' generatie, vandaar de benaming Gouden Generatie. Verder moet je daar ook niets achter zoeken.

8 oktober 2021 om 11:27

Voor Andorra is een gouden generatie een generatie met 3 professionele voetballers. Maar daarmee gaan zij nog geen prijs winnen. Mogen ze hun beste generatie in tijden dan niet de gouden generatie noemen? Wat een zuur gedoe rondom een onschuldig adjectief. Belachelijke forumleden hier zeg

8 oktober 2021 om 11:57

Oke oke wellicht iets te kort door de bocht. Het mag een generatie met een gouden randje zijn dan :D

8 oktober 2021 om 09:45

@ Rochus: met de stelling ' de generatie die NL wel even liet zien hoe je prijzen moest pakken' , spreek je voor eigen rekening want die uitspraak heb ik werkelijk waar nog geen enkele keer gehoord of gelezen in Belgie.

Daarnaast mag het gezeur van Nederlanders over ' de Belgische Gouden Generatie die niets wint' ook wel eens stoppen. Want als jullie dat een 'schande' vinden, wat dan te zeggen van jullie talloze 'gouden Generaties' die niets wisten te winnen?

Of misschien moet je eens leren inzien dat het simpelweg niet evident is om als land een prijs te winnen en hangt het allemaal af van details. Details zoals Rensenbrink die tegen de paal trapt of de teen van Casillas, weet je wel? Maar nee, het is makkelijker te stellen dat die generaties er niets van kunnen.

Volgens jouw logica: 'gouden Generatie' Cruyff? Losers. 'gouden Generatie' Bergkamp? Losers. 'gouden Generatie' Robben? Losers. Ik hoop dat je zelf de onzin van je redenatie inziet. Al is het maar voor jezelf.

8 oktober 2021 om 09:53

Ik kan wel geloven dat een of andere zwakke analist zoiets roept, een niveautje Driessen of Vermeulen dan. En dat bepaalde mensen dat net tegen Nederlanders gaan zeggen durf ik ook te geloven. Maar zoals je aangeeft is dat echt nooit door relevante mensen uitgesproken.

8 oktober 2021 om 10:00

Als ze niet winnen dan zijn ze toch ook verliezers, dus die logica klopt toch ook

8 oktober 2021 om 10:03

@ Wandering: ik zie dat het principe 'nuance' je vreemd is, dus ik ga zelf geen poging doen om je het duidelijk te maken. Maar ergens denk ik wel dat je snapt wat ik bedoel.

8 oktober 2021 om 10:39

Dan doe je, Thenry, net zoals Lierse heel selectief luisteren. Het is meermaals uitgesproken, op tv, radio en krant. Prima, dat mag. Een beetje Branie hoort erbij. Maar doe dan niet achteraf, als je ongelijk hebt, alsof het niet gezegd is. Misschien moet je nog wat afleveringen van Sporza teugkijken van het afgelopen EK voetbal. Overigens heb ik het nergens over Losers gehad en komt het na 50!!! jaar nog regelmatig terug op de Belgische tv dan Nederland met zijn generatie in '74 niets heeft gewonnen. Dus dan hebben "we" in Nederland nog ongeveer 49 jaar te gaan om aan te geven dat jullie gouden generatie niets heeft gewonnen.

8 oktober 2021 om 11:10

@rochus: kan je dan even, desnoods via PM, de afleveringen doorsturen waar je dat gehoord hebt?(oprechte vraag) Zeker als het van Sporza is, aangezien ik een trouwe Sporza kijker ben (zowel Extra Time als de Wk/ek specials) en ik eerlijk waar nooit dergelijke uitspraken gehoord heb (edit: dat wij de Nl'ers wel even zouden laten zien hoe je kampioen moet worden. Er is uiteraard wel de hoop uitgesproken dat we met deze lichting een prijs kunnen pakken)

Mocht het zo zijn, dan zou ik dat erkennen en ook al lang veroordeeld hebben. Want Belgie heeft geen enkel recht van zo te spreken aangezien NL een veel groter voetballand is als Belgie.

Nee het woord losers heb je niet gebruikt, maar je vind het wel 'on-be-grij-pe-lijk ' dat Belgie met deze generatie niets gewonnen heeft. Die nadruk op onbegrijpelijk leg je wel heel hard... terwijl je dan van NL evenzeer kan zeggen dat het 'on-be-grij-pe-lijk ' is dat ze met de generaties Cruyff, Bergkamp, Robben niets wisten te winnen.

OF, en dit stuk is heel belangrijk, misschien is het gewoon niet zo evident om prijzen te winnen? En is het ontzettend knap wat kleine landen als Belgie en Nederland verwezenlijkt hebben in een mondiale sport als voetbal? Nee? NL, 1x EK gewonnen en 3x de WK finale gehaald, het totaalvoetbal, talloze elite spelers voortgebacht,... razend knap en dat is hoe de gemiddelde Belg naar NL als voetballand kijkt. Geloof me.

Maar mogen wij het dan ook knap vinden dat we als nietszeggend voetballand 3 jaar nr 1 zijn van de wereld, brons halen op een WK en landen als Brazilie en Portugal uitschakelen.

En geef gerust nog 100 jaar aan dat deze generatie niets gewonnen heeft. Het is ook gewoon de waarheid, net zoals het de waarheid is dat Oranje met al zijn 'gouden Generaties' ook weinig gewonnen heeft. De nuance is wel dat ik, als Belg, dat geen schande vind. Jij vind het haast een schande dat Belgie niets wint maar over Oranje zwijg je.

8 oktober 2021 om 11:40

Ik zwijg over Oranje omdat het daar helemaal niet over gaat. Maar als het jou een fijn gevoel geeft, is het inderdaad on-be-grij-pe-lijk dat Nederland met al haar goede spelers in '74 of '98 niets heeft gewonnen. de generatie '10 / '14 vond ik al een stuk minder. Maar nogmaals daar ging het niet over.

8 oktober 2021 om 09:59

Bwa ti niet omdat de media deze team ophemelt dat ze ook allemaal klasbakken zijn. Er zijn er 3 spelers van wereldtop. Kevin de Bryne is top geen woorden voor. Lukaku is echt een "top"spits en dan heb je Eden Hazard, die is al 2 jaar hopeloos uit vorm (courtois is ook wel een topkeeper). Voor de rest zijn het allemaal wel spelers die aardig op clubniveau presteren maar tis zeker geen zekerheid om met dit team prijzen te pakken. Ik denk dat deze kwaliteit heeft om prijzen te kunnen pakken maar dat het zo on be grij pe lijk is nee, dat zeker niet.

8 oktober 2021 om 10:22

Naja de concurrentie is ook niet slecht. Wij hebben met al onze sterren als Cruijff, Neeskens en Van Hanegem ook niet gewonnen. Robben, Sneijder, Van Persie idem. Of wat dacht je van de jaren 90. Een toernooi winnen hangt van meer af dan kwaliteit alleen. En dat de Belgen er af en toe een beetje inwrijven dat ze beter zijn dan wij, tja, als wij een keer veel sterker zijn dan Duitsland vind ik dat ook leuk om te roepen.

8 oktober 2021 om 10:45

Dat ben ik helemaal met jou eens, maar als de Belgen het ons af en toe inwrijven, dan moeten ze er ook tegenkunnen als het niet lukt dat er een reactie op komt. Wie de bal kaatst kan hem terugverwachten. Het is dan een dooddoener om de grootspraak vooraf te bagatelliseren. Dat hoort er vindt ik wel bij, over en weer.

8 oktober 2021 om 11:27

Oh zeker, ik juich dan ook absoluut niet voor de Belgen, zijn op voetbalgebied gewoon ons irritante kleine broertje dat ook zo nodig mee moet doen van je ouders. Hoog tijd dat ze die plaats weer innemen.

8 oktober 2021 om 11:42

Nou ja, die vergelijking wil ik nou ook weer niet direct maken (ondanks dat ik erom moest lachen).

8 oktober 2021 om 14:13

Je mag natuurlijk reageren maar doe dat dan met feiten en veralgemeen niet waarmee je buurman je pestte.

8 oktober 2021 om 17:43

Haha Jimmm, er hebben er hier inderdaad een paar last van het Grote Boze buurman - syndroom.

8 oktober 2021 om 12:24

zo'n onzin verkondigen... Dan snap je er toch ook helemaal geen zak van he. Dat dit de beste Belgische selectie ooit is/was staat vast maar is compleet irrelevant. Wat relevanter is is dat deze selectie, hoewel de beste ooit voor Belgische begrippen, nooit in de buurt gekomen is van de de beste selecties op elk gegeven moment. Niet in 2021, niet in 2018, niet in 2016 en ook niet in 2014. Er waren gewoon op elk moment zeker 2-3 teams die sterker waren. Dan is het toch niet zo gek dat je niets wint? Het is een mogelijkheid maar dan moet je ook gewoon mazzel hebben. Rusland had Belgie meer moeten uithalen want uitgeschakeld worden tegen Wales is gewoon een blamage. Echter, verliezen tegen Argentinie in Brazillie 2014, tegen Frankrijk in 2018 en Italie afgelopen zomer zijn gewoon de logische en voorspelbare resultaten. Je kan altijd zeggen dat er meer werd verwacht (gehoopt vooral) maar buiten Wales waren dit allemaal wedstrijden waar Belgie volgens de bookies underdogs waren en waren de resultaten dus geheel volgens verwachting. Dat onbegrijpelijk noemen is lachwekkend. Overigens heeft niemand ooit gezegd dat deze selectie Nederland even ging laten zien hoe het prijzen moet winnen want volgens mij heeft Nederland gewoon medailles gewonnen itt Belgie? Jij hebt gewoon diepgewortelde issues volgens mij

8 oktober 2021 om 12:36

Wat is dit nou weer voor een rare sneer naar de Belgen? Niemand heeff gezegd dat ze wel even een prijs zouden pakken. Is ook niet zo makkelijk, komt ook gewoon geluk bij kijken. Je komt gewoon heel jaloers over nu vanwege de geweldige spelers die de belgen hebben. Beetje zielig hoor. Want waarschijnlijk is de enige reden dat je voor Nederland bent is omdat je toevallig hier uit een vagina bent gegleden toen je geboren was.

8 oktober 2021 om 12:43

Als je met branie verkondigt dat je Nederland prijzen laat zien dan moet je er ook tegen kunnen als dat niet gebeurt dat je de bal terug gekaatst krijgt. Dat jij dat als "sneer"opvat is op je eigen conto. En jaloers? nee niet echt. Maar als we de kans krijgen zou ik graag een de Bryune, Lukaku, Courtois in het NL elftal willen hebben. Maar dat gevoel staat nog ver van jaloersheid af.

8 oktober 2021 om 12:51

Kun je nu eens aub zeggen wie dat dat zoal gezegd heeft. Want hierboven wilde je die vraag niet beantwoorden.

8 oktober 2021 om 13:29

@lierse: ik heb ondertussen al begrepen dat hij dit op Sporza zou gehoord hebben, wat het in mijn ogen nog onwaarschijnlijker maakt. Maar ik ben ook nog steeds aan het wachten op een concrete referentie.

Ik merk dat het deze uitspraken hem diep zitten dus dan lijkt het me dat hij vrij snel zou moeten kunnen aangeven wie zoiets gezegd heeft. In elk geval, ik zou me het in zo een geval vrij makkelijk voor de geest kunnen halen.

8 oktober 2021 om 13:44

Wie verkondigt dat dat dan? Waarom zo denigrerend doen? Alsof jij ook maar iets hebt bijgedragen aan die titel van het NL elftal.

8 oktober 2021 om 12:38

Alsof een goede generatie garantie automatisch betekent dat je een groot tournooi kan winnen. Er zijn zoveel andere goede ploegen en je moet een beetje geluk hebben. En lange tijd nr1 van de wereld, plaatsen voor alle grote toernooien, halve finale wk, kwartfinale ek, halve finale nl is ook niet slecht.

8 oktober 2021 om 15:33

De Belgen maken zich gewoon onsterfelijk belachelijk met dat gezever over hun gouden generatie. Belgie heeft een goed elftal maar er zijn gewoon andere landen met een veel beter elftal. Frankrijk heeft Belgie compleet overklast in de tweede helft en dat heeft niks met de coach te maken maar met het feit dat Frankrijk gewoon betere spelers heeft dan Belgie. Belgie kwam gewoon niet meer onder de Franse druk uit en hun verdedigers wisten niet wat doen tegen Mbappe en Benzema. Het niveau van Frankrijk was gewoon een trapje te hoog.

Op het EK werd Belgie ook compleet van de mat gespeeld door Italie, zelfs tegen Portugal was het zwakke boel. En ik denk dat de Belgen blij mogen zijn dat ze zondag niet tegen Spanje uitkomen want ze zouden compleet weg getikt worden. Zelfs op het WK was Brazilie gewoon veel beter dan Belgie. Belgie had gewoon een geweldige keeper in doel en een lucky day. Als ze nu nog 10 keer tegen Brazilie spelen, dan verliezen ze gewoon 10 keer.

Ik krijg er beetje zenuwen van dat ze altijd Martinez als zondebok moeten gebruiken. Als ze winnen dan komt het door de fantastische spelers. Er zal nooit iemand zijn die zegt "ey Martinez, goed gedaan !". Maar als ze verliezen dan is dat nooit door de spelers maar altijd de schuld van Martinez. Echt, wat een trieste mindset gewoon. De Belgen denken echt dat ze 11 Messi's hebben rondlopen. Belachelijk gewoon. Haal Lukaku weg en Belgie kwalificeert zich nog niets eens voor het WK. Dat zou dan de gouden generatie moeten voorstellen ?

In de context voor hem (na een verloren pot) is zo'n reactie begrijpelijk.

Echter, voetbal is er voor het vermaak van het publiek. En dit was zeker een heel vermakelijke pot!
Dus daarom totaal niet met hem eens.

Dit is veel leuker/mooier dan die domme oefenpotjes van vroegah.

8 oktober 2021 om 09:33

@calm, ik denk dat Courtois doelt op het feit dat de wedstrijd om de 3e of 4e plek nergens meer toe doet. De wedstrijden voor de halve finale en finale wel. Of ja dat is hoe ik zijn uitspraken interpreteer. Maar desalniettemin kijk ik liever een wedstrijdje van Italië - België, dan België - San Marino (bij wijze van).

Volkomen gelijk, een hele rare wedstrijd gedurende een drukke periode waar echt helemaal niemand op zit te wachten.

Lekkere reactie van het 'laatste nieuws' : "geen overbodig nummer tegen elf nobody’s uit Kazachstan, wel een burenclash tegen dat vervelende Frankrijk. Kans om een openstaande rekening te vereffenen. Alleen wisten we vooraf niet dat het zo'n zure zou worden”,

Dat vervelende Frankrijk ja...

Helaas pindakaas voor de Belgen. Youri Mulder verwoordde het mooi in de studio gisteren: "het zijn eigenlijk maar losers, want ze winnen niets die Belgen"

Niets over gelogen, Belgie verliest alle grote wedstrijden die ze spelen. Ja oke, ja oke (verwijzend naar die ene Belgische doelman ) Op een mooie 2-1 tegen Brazillie in 2018 na maar dan houdt het ook op..

Dus in plaats van naar andere te wijzen, dienen de Belgen eens goed zelf in de spiegel te gaan kijken..

8 oktober 2021 om 09:34

Dat geldt toch ook voor nederland met al die gouden generaties buiten 88? Iets winnen is maar voor weinig landenteams weggelegd en alles moet meezitten. Er zijn elk toernooi toernooi zeker 5 topteams die meedoen, en dan loopt het vaak nog uit op penalty's. Afgelopen ek wonnen ze trouwens ook van portugal en op het wk van engeland, dus alle grote wedstrijden verliezen is ook onzin.

8 oktober 2021 om 09:41

Niet mee eens. Nederland heeft tenminste nog een prijs in de kast staan. Belgie misschien een of twee bronze medailles. Dat zijn geen bekers, maar dat zijn medailles.

Ik ben het wel met je eens, dat alles mee moet zitten als je een toernooi wil winnen. Geluk is een van die factoren die daarbij een rol spelen.

Betreft de grote wedstrijden tegen Engeland en Portugal, met alle respect. Tegen Engeland ging het hierbij om een 3e/4e plek en tegen Portugal was een achtste finale van het EK. Niet echt potjes die we nog over 10 jaar zullen gaan herrineren...

8 oktober 2021 om 09:54

Belgie heeft Olympisch Goud in het voetbal gehaald, NL werd Europees Kampioen. Stand lijkt me 1-1 Of is Olympisch Goud geen prijs?

Daarnaast heeft Oranje, met veel meer Gouden Generaties dan Belgie, ook geen enkele prijs gewonnen hoor.

Misschien is het gewoon niet zo evident om als land een prijs te winnen? Daar al eens aan gedacht?

Belgie heeft geen prijs gehaald met deze generaties maar we verloren , achtereenvolgens, van Argentinie (uiteindelijke WK finalist), Wales (schande), Frankrijk (uiteindelijke Wereldkampioen) en Italie (uiteindelijke Europees Kampioen)... In die periode schakelden we landen als Portugal en Brazilie uit. Nou nou, wat... een... schande. Zucht.

8 oktober 2021 om 09:54

Nederland heeft zo'n 40 jaar een topselectie gehad, van generatie cruijff tot van basten, bergkamp, van nistelrooij en robben. Belgie nu misschien 3 toernooien, dat is wel een verschilletje als je naar prijzenkasten gaat kijken. Verder hadden ze ook wel zware lotingen afgelopen toernooien en eerder een hele matige coach.

8 oktober 2021 om 10:01

Beter gezegd: Belgie kapituleert altijd tegen de grote landen als het er echt op aankomt. In een kwalificatie, groep of eerste knockout ronde wil het wel eens lukken, maar daarna toch kopje onder tegen de geslepen toplanden. Alleen Brazilië werd in een kwartfinale verslagen.

8 oktober 2021 om 10:06

@buitenspelgoal: hoera, zowaar, een genuanceerde mening bij dit artikel. Het is inderdaad een feit dat we het meestal moeten afleggen tegen de grote landen. Daarom dat ik het altijd jammer vind dat Belgie vooral tegen kleine landen speelt in de kwalificatie want daar huppelen we dan op 60% en zonder tegenstand door maar kom je wel in de problemen bij de eerste echte tegenstander.

Simpelweg omdat we net dat tikkeltje vastberadenheid, geslepenheid, karakter missen (iets waar Oranje ook last van heeft).

8 oktober 2021 om 11:53

Nederland kapituleert ook steeds als het erop aan komt toch? Geldt overigens voor heel veel landen met goede teams. Enkel brazilie italie duitsland en frankrijk halen vaak de prijzen binnen eigenlijk.

8 oktober 2021 om 12:42

Nederland doet dat ook ja. Nederland heeft echter wel 3x in een wk finale gestaan en een grote prijs gepakt. België heeft 0 prijzen en 1x een EK finale gespeeld en 0 wk finales. Op geschiedenis doet Nederland het dus beter. Deze Belgische generatie had toch minimaal 1x een finale moeten halen. Zoveel mag je toch wel verwachten. 1 halve finale en 3 kwartfinales op 4 grote eindrondes is gewoon mager. Zelfs in 2x nations league dus maar 1x een halve finale bereikt. De gouden generatie heeft het absolute minimum gepresteerd, en niet meer dan dat.

8 oktober 2021 om 14:19

Met Wilmots finales verwachten... . Die is nog 100 keer slechter dan Frank De Boer.

Hij zou zich bozer moeten maken over het feit dat spelers die in een seizoen vaak 40, 50 wedstrijden spelen ook potjes moeten spelen tegen ploegen als Harkemase Boys en Kazachstan. Gaat nergens over. De wedsteijd waar hij het nu over heeft is gewoon een mooi affiche om je als ploeg te meten aan een topland. Deze kans moet je juist met beide handen aangrijpen om jezelf te testen als ploeg.

8 oktober 2021 om 09:31

Deze gaan ze gewoon beide met een bteam spelen hoor

Niemand vindt het leuk om te spelen om een 3e / 4e plek. Het grote doel, de finale / de winst, was heel dichtbij en nu moet je je nog een keer opladen voor een wedstrijd waar niemand echt zin in heeft. Alleen het team wie deze wedstrijd wint zal een beetje een goed gevoel overhouden.

Tja dan had België maar moeten winnen dan hoef je die pot om de 3de plek niet te spelen. Ik denk sowieso dat Frankrijk en Spanje die hele Nations League totaal niet serieus nemen maar als je als topland in een finale staat wil je die toch wel winnen. Frankrijk deed gisteren in de eerste helft echt te rustig aan en dan zie je dat België te sterk is om dat ongestraft te doen, 2de helft ging het tempo omhoog en was het verschil in kwaliteit meteen zichtbaar. België had een gouden generatie maar de glans raakt er wel vanaf, Lukaku, KDB en Courtois zijn top, de rest is duidelijk minder geworden.

Was het een 100% penalty?? Ik vond van niet!

8 oktober 2021 om 09:56

Er is contact dus volgens de letter van het reglement wel. En de facto kan je er dus niets tegen inbrengen.

Maar ik vind het contact ook wel zeer licht en Griezmann gaat ontzettend makkelijk naar de grond.

8 oktober 2021 om 10:13

In de eerste helft wordt Frankrijk een strafschop onthouden. Ondanks dat het niet opzettelijk is wat er gebeurd, heeft de Denayer (dacht ik dat het was) wel voordeel bij de handsbal.
Het was een beetje ongelukkig dat Lukaku buitenspel stond, anders stond Belgie in de finale denk ik.

8 oktober 2021 om 10:28

Ja zoals zo vaak, zijn het de details die beslissen. Mja die fase met de handsbal kan je over discussieren maar je ziet duidelijk dat er geen enkele intentie was dus ja... ik weet ook niet goed meer wat de regels zeggen op dat gebied.

De Bruyne zijn kans in de eerste helft moet er eigenlijk ook altijd inzitten. Maar goed, de Belgen hebben het zelf uit handen gegeven hoor.

8 oktober 2021 om 11:56

Ja als als als, wat heb je er nou aan, als als Robben de bal over iker lobde in finale WK 2010 waren wij wereldkampioen....

8 oktober 2021 om 12:05

Onzin, dat was 30 minuten voor tijd. Dit rond het einde van de wedstrijd en zonder var (die in 2010 niet bestond) een goal.

Wordt blijkbaar frustrerend voor de ‘gouden generatie’ Belgen dat ze nooit een prijs gaan pakken.

8 oktober 2021 om 09:55

Goh, ik weet het niet... misschien moeten ze het eens vragen aan een van de vele 'gouden Generaties' van NL die niet nooit een prijs wisten te winnen.

8 oktober 2021 om 10:24

1988 wil je even spreken

8 oktober 2021 om 10:29

Ok en laat die 1988 dan even bellen naar 1974, 1978, 1980, 1984, 1986, 1990, 1992, 1994, 1996, 1998, 2000, 2002, 2004 ,2006, 2008, 2010,2012,2014,2016,2018 en 2020.

Deal?

En oh ja, Belgie werd ook al een Olympisch kampioen voetbal. Just so you know.

8 oktober 2021 om 10:31

Prima. Ik snap je punt best, maar nooit iets wisten te winnen klopt dus niet, ook al hadden het er meer moeten zijn

8 oktober 2021 om 10:51

En aan die 1988 zat ook een luchtje.

8 oktober 2021 om 10:52

@THenry_228
Goh, zit wel een beetje frustratie in, met alle respect voor België maar Nederland als voetballand is toch wel een serieuze maat groter. Inderdaad EK gewonnen, totaal voetbal op de kaart gezet, Cruyff, van Hanegem, van Basten, Gullit, Bergkamp enz enz, de top 3 hebben allemaal een Europa Cup 1 in de prijzenkast wat heeft België allemaal bereikt behalve inderdaad die Olympische spelen waar niemand voor het voetbal naar kijkt?

8 oktober 2021 om 11:16

@ramon: nee hoor. Ik heb totaal geen frustraties. Kijk maar naar mij reactie ergens bovenaan, waar ik bevestig dat NL een veel groter voetballand is dan Belgie.

Jullie wonnen een EK, speelden 3x een WK finale, introduceerden het totaalvoetbal, brachten talloze elite spelers voort, hebben veel meer succes op clubniveau gehad dan Belgie,... Kortom, in alles ontzettend veel groter dan ons. Dat kan ik makkelijk erkennen en heb ik geen enkel probleem mee. Jullie zijn pioniers geweest voor het voetbal, wij zijn een dwergland in het voetbal (wat jullie zijn in het voetbal, is Belgie in het wielrennen... elk zijn sport)

Maar ik heb het wel gehad met de opmerkingen dat het een 'schande' is dat Belgie niets gewonnen heeft met deze generatie. Het is jammer, dat zeker, maar kom op, een schande? Een beetje serieus blijven he.

8 oktober 2021 om 11:17

@ Veldkamp: haha, toegegeven, ik heb wat overdreven Het hadden er inderdaad meer kunnen zijn voor jullie. Maar moeten? Nee, daar doe ik niet aan mee. Het hangt af van de allerkleinste details en at the end of the day, zijn er veel goeie ploegen en kan er maar 1 winnen.

8 oktober 2021 om 12:20

@THenry_228
Een schande is een groot woord, maar tot 2 jaar geleden was deze selectie absolute top, dan had je in ieder geval een finale moeten spelen want als je geen prijzen pakt dan is zo'n generatie snel vergeten. KDB is een geweldige speler maar op belangrijke momenten is het vaak net niet goed genoeg, Lloris pakt die bal geweldig in de 1ste helft maar zulke kansen zou je nooit mogen missen en dat is bij toch een terugkomend verhaal, nu lijkt Lukaku de belangrijke goals te maken en dan laten de anderen het weer afweten want Hazard is ook geen schim van de speler die hij 2 jaar geleden was.

8 oktober 2021 om 12:36

Moesten ze toen een finale halen? Ze hadden pech dat ze Frankrijk geloot hadden in de halve finale. Ze hadden pech dat ze beter waren dan Engeland waardoor die praktisch een gratis weg naar de finale voor de voeten kregen.

8 oktober 2021 om 13:03

In dat geval was die gouden generatie misschien toch minder goed dan iedereen dacht.

8 oktober 2021 om 13:15

Het verschil kan idd net een paal of grote teen zijn helaas, maar imo hadden we die moeten winnen

8 oktober 2021 om 16:19

Voor België is het een gouden generatie. Want ik neem aan dat je je wel kan voorstellen dat niemand in België met die term bedoelt dat het wereldwijd een legendarische gouden generatie is.

Niemand dwingt je om uit te komen voor je nationale team, als je er geen zin in hebt dan stop je, zo niet, niet zeuren en voetballen.

8 oktober 2021 om 10:08

Het gaat hem niet over 'moeten' spelen voor Belgie. Het gaat hem over het feit dat er een non-match georganiseerd wordt waar niemand zit op te wachten: niet de spelers, niet de supporters, niet de pers. Niemand.

Een troostfinale in een oefentoernooi als de Nations League... hoe bedenkt je het ook?

8 oktober 2021 om 10:22

Normaal gesproken zouden ze nu een oefenmatch spelen tegen een land als Estland of Moldavië en hoor je ze nergens over. Nu mogen ze spelen tegen Frankrijk en Italië in een veredeld oefen toernooitje en dan is er ineens paniek.

8 oktober 2021 om 10:30

Mee eens. Het zijn gewoon oefenwedstrijden in een toernooivorm. Wat had je dan gemoeten in deze interlandweek? Alvast 2 andere landen vragen of zij willen spelen tegen de verliezers van de halve finales als oefenwedstrijden? Dan is een troostfinale toch meer logisch.

8 oktober 2021 om 10:34

Het ding is natuurlijk wel dat in zo een oefenpotje andere spelers dan eens de kans kunnen krijgen terwijl nu sowieso de sterkste 11 zal spelen. Dat is wel een groot verschil qua intensiteit.

8 oktober 2021 om 10:44

@thenry_228 Ik ben dat niet met je eens. Vooraf is de opzet van het toernooi, inclusief het spelen om plek 3/4, bekend. Als je dat niet wilt moet je niet meedoen.

8 oktober 2021 om 10:45

Je hoeft niet met de sterkste 11 te spelen. En als je spelers echt wil testen zijn dit juist de wedstrijden. En Italie zal misschien ook wat wisselingen doen.

8 oktober 2021 om 10:48

@THenry_228
Als het toch maar een oefentoernooi is, waarom speelt België dan met haar beste spelers?

8 oktober 2021 om 11:18

@ Ramon: omdat je tegen Frankrijk speelt en je anders met 5-0 naar huis gaat. Lijkt me nogal logisch, toch? ALs je tegen de wereldkampioen speelt, dan speel je met de beste elf.

Nu ja, de beste elf in Martinez zijn ogen alleszins

8 oktober 2021 om 11:20

@nuanceman: daar heb je zeker een punt. Maar ik snap de sportman in Courtois ook wel die zegt dat hij het nu niet inziet van deze wedstrijd.

Een troostfinale is ook gewoon letterlijk tijdverspilling. Je wint er niks mee en na een verloren halve finale heb je sowieso totaal geen zin meer om een nietszeggend extra wedstrijdje te spelen

8 oktober 2021 om 13:31

Een 3e plek is altijd beter dan 4e. En de nummer 3 sluit het toernooi altijd positief af tov de nr 2 en 4. Kijk maar naar Oranje in 2014.Er moet omzet gedraaid worden in en rondom stadion anders zie ik het nut niet van de troostprijs. De hotels en restaurants eigenaren zijn hier juist blij om. Heeft onze Sierd ook wat te vertellen...
Van mij mag hij de hele wedstrijd daar over praten, want ik ben helemaal zat van zijn domme grappen tussendoor. Laten we helemaal niet over hoe vaak hij naast/mis heeft. Vaak heeft hij over zijn Twitter account en sinds hij social media ontdekt heeft is hij veranderd en heb ik het idee dat hij domme uitspraken en geen kijk heeft van het spel bewust zo doet. Om veel publiciteit in de social media aan te trekken. Deze stijl roept veel gemengde reacties, alsof hij daar kickt. Het is tijd om de stekker uit te trekken net zoals zijn eigen programma waar ik de naam niet eens meer weet. Ziggo besloot aan de hand van de kijkcijfers de programma van Sierd, die geen hond naar keek van de buis te CTRL ALT delete [permanent verwijderen?] ja...

Lekker makkelijk dit. Klagen nadat je bent uitgeschakeld. Waarom klaag je niet vantevoren over de opzet? Puur frustratie om ze opnieuw gefaald hebben of gewoon niet goed genoeg zijn om een finale te spelen.

Wederom falen de Belgen. Zogenaamd een gouden generatie. Gaan er gewoon weer af...
En dan ook nog achteraf klagen.

Courtouis is maar een arrogant mannetje. Ben hem al vaker zo tegen gekomen en vond het geen fijn persoon. Apart kereltje.Dat is zo typisch die Belgische arrogantie van tegenwoordig. Hij voelt zich te goed om voor de derde plaats te spelen. Echt wansmakelijk. Als voetballer zou hij moeten uitkijken naar deze wedstrijd. Hij speelt verdomme een wedstrijd tegen de Europees kampioen. Zo een wedstrijd wil je gewoon spelen en wil je gewoon winnen. Om maar te zwijgen dat het vuur door zijn aderen zou moeten stromen voor revanche van het EK. Echt, wat een loser gewoon.

Ach, ik schrijf het af op Martinez. Ja de spelers staan op het veld, maar Belgie werd van minuut 45 met het kastje naar de muur gestuurd en jongens als Tielemans werden kapot geloopt door het elftal. Dan komt hij met Vanaken wanneer het al te laat is, echt triest wissel beleid!

Het is met de gouden generatie van de Belgen telkens net niet. Komen iedere keer iets te kort of het nu EK WK is of NL. Leuk dat je met de volle mep door de kwalificatie heen rolt en nr 1 op de wereldranglijst staat. Maar op een eindtoernooi kunnen ze het niet afmaken. Is de Ollanders ook al vaak overkomende afgelopen 20 jaar

Als de Belgen gewoon die 2-0 voorsprong had verdedigd, had Courtois dit een toptoernooi gevonden en een toevoeging aan het voetbal?

België heeft meerdere goede generaties gehad.
Eind jaren 70 tem 91 a 92 waren echt wel goede voetballers en klasse spelers bij.
Denk aan de verloren ek finale.
Wk 86 wk 90 in Italië waar de belgen een ploeg hadden voor de laatste 4.
Zat veel kwaliteit en talent bij.
Alleen heeft de geluk factor niet altijd in het voordeel gewerkt.
Maar spelers als een pfaff, coeck, vdbergh,Nilis,Grun,Schifo en nog een heleboel waren zeker topspelers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

België

FIFA ranking: 1
111 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. VanzeirAanvaller
T. CourtoisKeeper50
L. TrossardAanvaller10
S. MignoletKeeper00
M. SelsKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina België.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina België.

253 fans
Keeper, 29 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 28 januari
Alexander Nübel moet bij Tottenham Hotspur de opvolger worden van Hugo Lloris. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren