Vermoedelijke opstelling Oranje: Louis van Gaal wijzigt twee posities

Vrijdag, 8 oktober 2021 om 13:56Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 13:55

Het Nederlands elftal speelt vanavond (20.45 uur) in het Daugava Stadium tegen Letland om de koppositie in Groep G van de WK-kwalificatie te behouden. De eerste ontmoeting tussen de twee voetbalnaties eindigde op 27 maart van dit jaar in een 2-0 zege voor Oranje, dat toen nog onder leiding stond van Frank de Boer. Met Louis van Gaal aan het roer is koers gezet richting het WK in Qatar. De vermoedelijke opstelling is min of meer al in te vullen op basis van uitspraken van Van Gaal en de eerdere resultaten in de kwalificatiecyclus.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

102 reacties (laatste reactie door tursten)

Al zet je de grote Luuk de jong in de spits, tegen Letland moet je met 2 vingers in de neus winnen..

8 oktober 2021 om 11:38

Daar zou ik vooral níet vanuitgaan. Juist die oude oostbloklanden hebben de neiging zich stug op te stellen, dus dan heb je wat creativiteit en beweeglijkheid voorin nodig om er doorheen te komen. Als je Luuk de Jong in de spits zet, weet je zéker dat het een fiasco wordt.

8 oktober 2021 om 15:49

Zou je dit een goede topsportmentaliteit vinden als onze Oranje spelers dat zouden roepen? Zo simpel is het namelijk helemaal niet.

Prima opstelling! Til en Klaassen kunnen wel handig zijn omdat de tegenstander zich toch in gaat graven. Kan je beter lopende mensen hebben zeker omdat Memphis ook steeds de bal komt halen bij het middenveld. Hopelijk valt Lang deze wedstrijd in. Ben wel benieuwd naar hem en hoe hij het gaat doen met een beter elftal.

8 oktober 2021 om 08:00

Als Letland zich ingraaft is er geen ruimte, dus valt er minder te lopen (achter de linies). Beter wat creativiteit op 10 zetten met Lang of Berghuis vind ik.

8 oktober 2021 om 08:15

Je weet dat Memphis altijd de bal komt ophalen he? Dan staat er soms niemand in de spits en dat los je dus op met Til of Klaassen. Vandaar dat ik het een prima keuze vindt.

8 oktober 2021 om 08:45

Probleem is dat de lopende mensen op ongeveer van 20 a 30 meter van de goal staan. Dan is er gewoon te weinig ruimte om de spits in te duiken. Puntje bij paaltje zakt Memphis ook uit en sta je met 3 man in een kleine ruimte, waarvan er eigenlijk geen van de 3 de creativiteit heeft om echt in de kleine ruimtes het gaatje te vinden.

8 oktober 2021 om 09:07

Je zegt het zelf: Til of Klaassen, dus niet allebei. Aan twee lopers heb je weinig. Dan liever Berghuis op 10 en bijvoorbeeld Lang op rechts. Lang lijkt (op een positieve manier) getergd dus laat t maar bewijzen

8 oktober 2021 om 09:45

Haha lang is getergd geboren, dat is gewoon zn houding. Is stoer, jonguh!
En ze spelen niet met een 10 maar met 2 aanvallende middenvelders toch?

8 oktober 2021 om 09:47

Bij geparkeerde bussen is een centrale 10 juist niet handig en moet de creativiteit vanuit de flanken en vanuit achterin komen. Twee scorende middenvelders is ideaal, dat werkte de vorige wedstrijden ook heel goed.

8 oktober 2021 om 10:36

Ducktaildo...daar zullen ze heus wel afspraken over maken. Ze hebben van Gaal als coach, dat is een coach die vrij tactisch denkt als hij spelers neerzet. Maar goed, het gaat om de uitvoering. Maar diepgang genoeg...ben benieuwd. Gravenberch en Wijnaldum dus banken, maar die zullen de volgende wedstrijd wel in de basis staan. Maar hij geeft deze groep zoveel vertrouwen, dat werkt alleen maar goed. Hij wilt gewoon zien hoe sommige spelers ervoor staan, als zij in de basis staan of dat je in 1x andere spelers om je heen hebt. Zo kan of moet Depay meer geven omdat Wijnaldum niet begint om maar een voorbeeld te geven.

8 oktober 2021 om 11:05

Wijnaldum is geschorst, dus die zal niet op de bank zitten. En tegen Noorwegen was Van Gaal ook de coach en toen zag je dus dat spelbeeld.

8 oktober 2021 om 12:49

@nederland79: niet een echte 10 inderdaad, maar ik denk prima dat je een Berghuis vanaf t midden kunt laten opereren tegen zwakkere tegenstanders. Ook vanuit het midden heb je creativiteit nodig

8 oktober 2021 om 13:35

Ik ben het met titaantje eens. Je moet er nu juist voetbal inzetten. Tegen een sterkere tegenstander is deze opstelling dan juist weer wel een optie, omdat je kunt counteren met die lopende spelers. Onderstaande zou mijn opstelling zijn!

Bijlow
Dumfries - de Vrij - van Dijk - Blind
Frenkie - Gravenberch
Berghuis
Lang - Depay - Gakpo

8 oktober 2021 om 13:55

@Tegengif, da’s een mooie opstelling, maar wel erg aanvallend. Toch zou ik het wel leuk vinden om een keer te zien. Kijken of je die verdediging suf kan spelen.

8 oktober 2021 om 14:11

Toch speelt Ajax ook ongeveer zo in de CL. Ik denk dat het moet kunnen 👍

8 oktober 2021 om 15:08

@tegengif, Gravenberch op basis van potentie of op basis van wat hij de laatste weken laat zien ? Ik vind Gravenberch een groot talent, maar zijn instelling moet echt veranderen om echt stappen te kunnen nemen.

8 oktober 2021 om 16:13

@janssen: Gravenberch is juist sterk aan het huidige seizoen begonnen toch? Eind vorig seizoen ging het wat bergafwaarts maar tot nu toe dit seizoen in de meeste wedstrijden echt wel gewoon goed hoor, o.a. ook twee goede optredens in de Champions League. En waarom komt ineens dat gebeuren over zijn instelling vandaan? Is dat nou echt vanwege dat ene uit z'n verband gerukte zinnetje over het vasthouden van de concentratie bij een 5-0 voorsprong, of? Die jongen heeft toch gewoon een prima instelling? Werkt hard op het veld en ik heb nog nooit negatieve verhalen over randzaken gehoord rond zijn persoon. Licht eens toe..

8 oktober 2021 om 08:01

Ik vraag het mij af hoor. Noorwegen groef zich ook aardig in en toen waren juist de lopende mensen debet aan de weinige kansen. Kwamen nooit eens in de bal in de combinatie aan te gaan, maar ipv dat stonden zij al in de drukte of liepen zij de drukte in zonder bal.

8 oktober 2021 om 08:06

Vanavond krijgen we waarschijnlijk heel weinig voetbal te zien op het middenveld, 2 spelers die het liefste verstoppertje spelen buiten de 16, had dan 1 van de 2 gekozen en Gravenberch erbij of weet ik veel wie

8 oktober 2021 om 08:51

Ach, tegen Noorwegen werd er alsnog 16 keer op doel geschoten en werden er 3 grote kansen gemist, waaronder door Davy Klaassen. Letland is natuurlijk wel van een andere (aanzienlijke mindere) orde dan Noorwegen he, hier moet je gewoon met gemak een stuk of 8 grote kansen tegen creeren, net als in de heenwedstrijd in de Arena (ookal werd dat maar 2-0 door de vele gemiste kansen). Creativiteit moet vanavond met name komen van de voorste drie (waarvan Memphis sowieso heel vaak uitzakt), met twee aanvallende middenvelders met veel scorerend vermogen die er graag overheen komen.

8 oktober 2021 om 09:38

Wat Sanderk91 al zei we speelden niet goed tegen Noorwegen maar Klaassen had toch wel aardige kansen gehad hoor. Ook Dumfries die verzuimt in de laatste seconden van de wedstrijd een grote kans er in te knallen. Nogmaals het spel was niet best, wat logisch was gezien het de 1e wedstrijd met Van Gaal was, maar kansen hadden we toen wel gehad.

8 oktober 2021 om 09:34

Ja, lekker lopende mensen, vooral géén spelers die goed zijn in de kleine ruimte.. #langop10!

8 oktober 2021 om 09:50

Een centrale creatieve 10 is ouderwets. Spelers als Ziyech, James Rodrigues, Ozil hebben tegenwoordig centraal niet meer de ruimte. Dat soort spelers worden tegenwoordig op de flanken opgesteld.

8 oktober 2021 om 09:54

I know, irritant tot op het bot! Ik dacht dat wij Nederlanders (met name in navolging van Ajax) eigenwijs waren en doorgaans dingen anders doen dan mainstream, dus juist wél een speler die goed is in de kleine ruimte opstellen op je belangrijkste positie in het elftal, de as vd as.. En vind Berghuis op rechts beter dan Lang, dus zou Lang voor mij de meest logische 10/creatieve AM zijn..

8 oktober 2021 om 09:57

En ja, ik weet dat Depay uitzakt en dan doet of hij creatief is, maar het valt mij altijd maar vies tegen wat hij dan daadwerkelijk bedenkt, maar dat ben ik. Ook vind ik dat een spits op moment supreme in de spits moet staan en de lopende mid (als je daar per se mee wilt spelen) in zijn rug opduikt, spits 1e paal, loper naar penaltystip zeg maar..

8 oktober 2021 om 10:02

"ik dacht dat wij Nederlanders (met name in navolging van Ajax) eigenwijs waren"

De neergang van de creatieve 10 is alleen niet een stylistische keuze, het werkt gewoon niet meer zo goed. De fysieke vooruitgang van de laatste decennia betekent dat tegenstanders nu centraal alle gaten 90 minuten lang kunnen dichtlopen.

Wat is nu het probleem van dat soort spelers op de flanken laten spelen? De rol van die traditionele vleugelspelers worden dan weer vervangen door zeer aanvallende wingbacks. Het wordt er zo zeker niet verdedigender op.

8 oktober 2021 om 14:00

ASRoma

Ben het er mee eens dat het moeilijker is geworden. Maar die 10 moet niet succesvol zijn omdat hij beter loopt dan de verdediging. Hij moet succesvol zijn door creatieve oplossingen, combinaties, gaatjes vinden, etc. Zoals Ajax de laatste tijd veel gaten weet te vinden tegen verdedigingen die al met veel man op lijn staan te verdedigen. Dat moet oranje tegen Letland ook doen. Wat mij betreft dé gelegenheid om Lang in het diepe te gooien.

8 oktober 2021 om 14:22

Maar Lang speelt toch wel met name als linksbuiten vandaag de dag, niet zozeer meer in de as. Ik zou het wel leuk vinden als Lang start op LB tegen Gibraltar. Berghuis zou ik opzich ook best eens op 10 willen zien in Oranje, doet het daar bij Ajax echt goed vind ik. Maar we hebben maar weinig rechtsbuitens dus ik denk dat Berghuis wel op de flank zal blijven staan.

Zijn Til en Klaassen niet een beetje veel van hetzelfde? Goed we hebben ook niet echt een alternatief natuurlijk, want Berghuis moet van Louis op rechts.

8 oktober 2021 om 07:58

Berghuis faalde bij feyenoord als 10 maar doet het daar goed bij ajax. Tegen een team dat zich volledig ingraaft zou de techniek en het schot van berghuis wel eens van pas kunnen komen. Til heeft toch vaker meer tijd nodig om uit te halen. Ben daarom benieuwd op welke manier de kracht en het loopvermogen van Til het verschil gaat maken. Opbouw verstoren? Ik denk dat de Letten sowieso elke bal naar voren jassen.

8 oktober 2021 om 08:25

Ijsmuts, een groot voordeel is dat Til in de drukte ook nog wel eens een balletje binnen kopt.

8 oktober 2021 om 09:30

Als dat de reden is kun je beter een grote spits opstellen. Nu stel je een kleine combinatiespits op met een koppende 10? ongebruikelijke logica

8 oktober 2021 om 09:58

" Nu stel je een kleine combinatiespits op met een koppende 10? ongebruikelijke logica"

Hoezo? Dat is toch gewoon een zeer doelmatige techniek. Een kopper die aan komt rennen is veel lastiger te verdedigen dan een spits die er al staat. En een spits die continu rondzwerft is ook moeilijker te dekken dan een die er continu staat.

8 oktober 2021 om 10:10

Een kopper die aan komt rennen valt ook makkelijker te verdedigen wanneer je de spits los kunt laten bij voorzetten. Want puntje bij paaltje heb je bij een voorzet niets aan depay en dus zullen er normaal gesproken weinig voorzetten komen.
Ik stel niet dat Til een onterechte keuze is, maar in een overvol centrum is ook hij moeilijk bereikbaar. Vanaf de flanken met voorzetten lukt dat wel, maar dan heb je weer niks aan depay

8 oktober 2021 om 14:02

Ik ben het eens met ASroma. Je vergroot zo je opties en je onvoorspelbaarheid. Het zou dom zijn om een grote kopsterke verdediger op Depay te zetten. Dus dan ontstaat er ruimte voor een inlopende kopper. Het mannetje van Til moet dan wel 90 minuten scherp zijn om dat te verdedigen.

8 oktober 2021 om 07:58

Tegen Letland kan dat prima lijkt mij, tegen wat sterkere tegenstanders is het niet zo handig om hen beide op te stellen.

8 oktober 2021 om 08:12

Verdedigend zal het niet uitmaken, maar met Til en Klaassen heb je wel erg weinig creativiteit. Zij willen juist lopen en de bal krijgen, niet zo zeer de pass geven, maar goed, alsnog winnen we dit echt wel natuurlijk.

8 oktober 2021 om 08:17

Ja maar je hebt dan Memphis die de bal juist weer komt halen op het middenveld. Dus dan heb je soms geen spits meer. Los je prima op met Til en Klaassen.

8 oktober 2021 om 08:31

Dat is ook weer waar, maar los je dat niet ook op met Til of Klaassen en dan misschien Gravenbergh ipv de 1?

8 oktober 2021 om 08:42

Gravenberch i.p.v. 1 van die 2 levert wel een completer middenveld op inderdaad, en ook wat meer creativiteit aan de bal. Maar goed, Memphis, Berghuis en Gakpo moeten het bedenken en uitvoeren vanavond. Guus en Davy zullen we beide regelmatig in de spitspositie zien komen denk ik. Wel zin in de pot

8 oktober 2021 om 09:33

Dan moet Frenkie voor de creativiteit zorgen met diepe ballen en steekpassjes.

8 oktober 2021 om 09:38

Je hebt inderdaad iemand die over de spits diep in kan gaan, maar ook iemand met Klaassen die in het 1 keer raken ijzersterk is wat wel helpt om wat tempo in je spel te hebben als je snel moet combineren. Dat is wel lekker tov postbodes Gini en Frenkie.

8 oktober 2021 om 09:07

Ze zijn inderdaad redelijk hetzelfde, maar dat vind ik ook van Wijnaldum. Dat is uiteindelijk ook gewoon een lopende speler die opduikt voor het goal. Dus qua type spelers vind ik het middenveld er niet heel anders uitzien als de laatste interland periode. Alleen Gini is natuurlijk wel kwalitatief wat beter dan een Til, maar Til is daarentegen wel aardig in vorm.

8 oktober 2021 om 09:35

Til scoort ook iets vaker dan Wijnaldum. Dat is niet onbelangrijk.

8 oktober 2021 om 09:50

Bij de club. Bij Oranje scoort Wijnaldum veel vaker dan bij zijn club, vooral vanwege de aanvallender rol die hij heeft bij Oranje. In Oranje zou ik altijd Gini verkiezen boven Til mits Wijnaldum kan spelen. Had overigens ook wel graag het duo Gravenberch - Frenkie willen zien in zo'n potje.

8 oktober 2021 om 12:01

Wijnaldum krijgt weinig speeltijd bjj PSG, dus zou van Gaal voor een andere optie kunnen gaan kiezen. Ik ben geen fan van postbode Frenkie.

8 oktober 2021 om 09:08

Ik zie ook liever dan een gravenberch naast de jong

8 oktober 2021 om 09:20

Ik snap ook niet zo goed dat ze dat in dit soort wedstrijden niet gewoon proberen.
Gravenberch heeft veel potentie en zou eigenlijk de nieuwe man op het middenveld bij Oranje moeten worden. Laat het hem dan eerst maar eens laten zien tegen landen als Letland. Het is allemaal heel leuk voor Til, maar dat is absoluut geen basismateriaal voor Oranje op het WK.

Jongens Til is toch geen Nederlands elftal niveau, kwam in Freiburg geen deurklink voorbij!! Nu is hij wereldklasse?

8 oktober 2021 om 08:34

Ja precies dan kan je toch beter Koopmeiners of de Roon er in doen, zijn gewoon een klasse beter, omdat hij toevallig vaak scoort?

8 oktober 2021 om 11:09

Til is er waarschijnlijk bij omdat van gaal meer aanvallend vermogen wilt van het middenveld, dan ga je hem toch niet ruilen voor koopmeiners of de roon. Dat zijn compleet andere spelers

8 oktober 2021 om 08:35

Niemand zegt toch dat hij wereldklasse is? Hij is goed in vorm en mag een keer spelen tegen Letland. Niets meer, niet minder.

8 oktober 2021 om 08:36

Hij maakt meer goals dan de duurste spits ooit in de Eredivisie. En Letland is nog slechter dan de teams in de Eredivisie. Ik zie het probleem niet.

8 oktober 2021 om 08:44

Niemand zegt dat hij wereldklasse is. Hij en Klaassen zitten daar echt wel een stukje onder en zijn, naar mijn mening, exact dezelfde spelers. Dus sowieso vind ik dat beide spelers opstellen bijzonder is, maar Louis zal er wel weer een idee achter hebben.

8 oktober 2021 om 08:48

Met Til breng je toch niet meer creativiteit, Letland gaat zich ingraven.
Dus iedereen in vorm mag spelen oke rare logica.
Wil het nog zien over een paar weken, kijk naar Malacie in vorm opgeroepen, gespeeld en nu speelt hij matig bij feyenoord en nee ik kijk niet door een roze bril

8 oktober 2021 om 09:36

Een roze bril op hebben (=verliefd op iemand zijn en hierdoor zijn/haar mindere kanten niet zien). Nou nou, Mitch

8 oktober 2021 om 10:18

De wonderen zijn de wereld nog niet uit

8 oktober 2021 om 08:56

Wie zegt dat hij wereldklasse is? Ik zie ook Blind in de opstelling staan, dat is pas middelmaat waarvan je er op elk bijveldje op zaterdag middag voorbij ziet komen.

8 oktober 2021 om 09:01

Oef, die had ik nog niet eens gezien. Blind is inderdaad een bijzonder armoedige speler. Vooral als linksback. Wat Van Gaal daarin ziet, dat is een groot raadsel. Zeker omdat Wijndal wel weer helemaal in vorm lijkt en dan mijn inziens veel meer toevoegt. Maar als je niet mee bent, kan je lastig spelen, dus dat snap ik ook wel weer...

8 oktober 2021 om 09:18

Mensen blijven zich steeds afvragen "wat coach X in Blind ziet, dat weet ik niet hoor.." maar de ene na de andere (bonds)coach blijft hem maar opstellen. Van Gaal, Hiddink, Advocaat, De Boer, Koeman, en ook Ten Hag ziet hem als belangrijke schakel in een toch vrij succesvol Ajax. Zou hij dan toch wat meer kwaliteiten bezitten die niet iedereen op waarde weet te schatten, of zijn al die professionele coaches nou gek? We weten nu inmiddels wel dat Blind niet snel is, maar "een bijzonder armoedige speler" of "middelmaat wat je op elk bijveldje ziet" is hij ook zeer zeker niet.

8 oktober 2021 om 09:35

Blind tegen mindere landen zou ik juist doen, hij is misschien traag en verdedigend niet zo goed, maar z'n inzicht en pass helpen de opbouw.

8 oktober 2021 om 09:39

@sander: Blind is pure armoede. Prima dat de coaches het erin zien, maar bij Oranje laat hij echt heel erg vaak zien tekort te komen in de wedstrijden. Het zal een aardige jongen zijn. Hij zal hard trainen. Maar ik zie net zoveel Oranje als deze coaches en op basis van die wedstrijden kan ik enkel concluderen dat Blind echt heel erg tekort komt voor Oranje

8 oktober 2021 om 09:47

Jouw held Sergio mag niet eens dromen van het inzicht en de pass van Blind...

8 oktober 2021 om 09:50

Nee, Lanjouwer, dat is hij niet. Blind is positioneel ijzersterk, en qua inzicht en passing is hij gewoon een van de beteren in de selectie. Of hij een aardige jongen is of niet doet niet ter zake en hard trainen doen ze allemaal. Denk je nou echt dat een speler die "pure armoede" is tot ruim 80 A-interlands, bijna 100 Europese duels (waarvan 50 in het hoofdtoernooi van de CL) en bijna 100 PL duels komt onder tal van verschillende coaches? Je zit gewoon keihard te overdrijven, ik denk dat dat de enige conclusie is die we hieruit kunnen trekken haha.

8 oktober 2021 om 09:53

@sander: Wij zijn het wederom oneens. Blind was ooit een bruikbare speler. Een ideale twaalfde man. Gaf ik ook altijd aan. Basis voor Oranje was jammer, maar we hadden niet beter. We hadden pech dat Willems zich niet zo had ontwikkeld als dat wij hoopten. Blind is nu echt passé. Laat al heel lang niets zien en heeft inderdaad een goede pass (die hij trouwens al wel een goede tijd goed verborgen houdt) en prima inzicht. Het kan tegen Letland en Gibraltar natuurlijk wel, maar tegen andere landen speel je gewoon met een man minder met Blind er straks in.

8 oktober 2021 om 10:20

Deels oneens, zeker. En dat mag ook, daarvoor zitten we op een forum toch! Tegen Letland kan het inderdaad, en ook tegen Turkije of Noorwegen klaarblijkelijk, dus eigenlijk tegen elk land in de kwalificatiefase. Ik heb ook vaker aangegeven dat je niet kunt aankomen met Blind op LB tegen toplanden, daarvoor komt hij snelheid en felheid tekort, maar dat is nu niet aan de orde. Het is inderdaad jammer dat er nog altijd geen nieuwe linksback is opgestaan die Blind definief voorbij is gestreefd, ook Wijndal en Malacia hebben die status nog niet, ook zij komen namelijk in de problemen tegen een echt goede rechtsbuiten van een topland mijns inziens. Ik zie ook heus wel de tekortkomingen van Daley, in de k.o. fase van de CL (mocht Ajax die halen) kan het ook weleens billenknijpen gaan worden als hij op die positie moet aantreden namelijk. Maar ik vind wel dat je schromelijk overdrijft met krachttermen als "pure armoede" etc. Ideaal gezien is Blind gewoon een back-up in je Oranje selectie vandaag de dag inderdaad, maar dan zullen de jongere jongens toch echt een hoger niveau moeten gaan halen op korte termijn. Het WK duurt nog ruim een jaar, laten we hopen dat Wijndal en/of Malacia tegen die tijd nog stappen gemaakt hebben.

8 oktober 2021 om 10:51

hahaha, Blind is aan de bal een van de beste en meest intelligente spelers van de selectie.

8 oktober 2021 om 09:03We hebben bijna geen wereldklasse in Oranje staan op dit moment. Wat mij betreft zijn dat alleen van Dijk en de Vrij, en Frenkie kun je over twisten. Til is aardig in vorm en kan prima tegen Letland in de basis staan, maar je moet niet willen dat hij in de basis staat op het WK.

8 oktober 2021 om 09:15

Frenkie hoef je niet over te twisten, die laat wekelijks zien absoluut geen wereldklasse te zijn. Je hebt ook geen wereldklasse nodig om te winnen van Letland, sterker nog, als Portugal Europees kampioen wordt, kun je wel stellen dat wereldklasse niet nodig is voor het winnen van een eindronde.

8 oktober 2021 om 09:21

De ligt is ook wel aardig wereld klasse

8 oktober 2021 om 09:27

Als Matthijs weer in vorm is wel ja. Frenkie in vorm bij Ajax en vorig seizoen deels was ook wereldklasse. Oprecht Dumfries als back op het EK was ook heel goed, als rechtsback fenomenaal.

8 oktober 2021 om 09:36

Wat piep je nou? Buiten Van Dijk en De Vrij is niemand in de basis wereldklasse, dus past Til er mooi tussen!

8 oktober 2021 om 09:38

Dat werd ook van Berghuis gezegd, toen hij nog bij Feyenoord speelde. Nu laat hij het opeens wel zien dan, omdat hij bij Ajax speelt?

8 oktober 2021 om 13:12

Als je zo redeneert over Til dan zou je hetzelfde mogen zeggen over Klaassen. Die kwam bij Everton én Werder geen deurklink voorbij. Waar is dan je logica?

8 oktober 2021 om 15:54

Wie zegt dat hij van Wereldklasse is? Klaassen kon, op Werder Bremen na, er ook niets van in het buitenland, maar heeft zich prima herpakt. Waarom beoordeel je hem op zijn periode bij Freiburg, hij speelt en presseert nu toch voor Feyenoord?

Berghuis gefaald bij Watford, Memphis bij Manchester en Klaassen bij Everton, thuis latend dan maar? Finaal afschrijven en negeren dat spelers kunnen groeien?

Redelijk logische opstelling die vast goed genoeg gaat zijn. Zelf zou ik iets meer creativiteit brengen met Lang ipv Gakpo of Til. Maar dat kan altijd nog. Ben ook nog steeds niet heel enthousiast over Blind als back, maar die zal vandaag wel meer als middenvelder fungeren en alternatief Malacia zit ook niet in zijn beste periode. De rest van de posities lijken mij duidelijk en zeker.

Gelukkig hoeven we niet meer te vrezen dat we gaan verlizen, want we hebben geen frankie maar gaaltje jaja,
In ieder geval een opstelling niet gebaseerd op ajax maar gemixed top van gaal als het aan de boer lag kon hij beter met Ajax spelen dan het Nederlandse elftal

8 oktober 2021 om 09:40

De Boer stelde tegen Tsjechie twee ajacieden op, Van Gaal vanavond waarschijnlijk drie.........

Blind op LB blijft toch armoede. Ook al speel je tegen Letland.

8 oktober 2021 om 09:15

Speelde gewoon prima tegen Noorwegen en Turkijke vond ik hoor, en ook in de CL dit seizoen twee prima potten op linksback. Als hij continu achter een goede sterke rechtsbuiten aan moet dan wordt het lastig inderdaad, maar juist tegen landen als Letland (defensieve 4-4-2) is Blind gewoon een meerwaarde om in balbezit een mannetje meer op het middenveld te creeren zoals de backs bij Ajax dat ook altijd doen. Ik hoop wel dat Malacia ook 1 van de 2 interlands mag starten, ook benieuwd hoe hij uit de verf komt tegen een zeer defensieve tegenstander (en Blind krijgt daardoor automatisch wat rust).

8 oktober 2021 om 14:11

Blind is tactisch gewoon vrij sterk en kan een bal over vijftig meter neerleggen, iets wat ik bij Malacia nog niet zie, ben een fan van Malacia maar ik kan de keuze van van Gaal in deze wel begrijpen.
Malacia zal wat meer rust in zijn spel moeten gaan leggen en ik ben van mening dat hij na de vorige interland periode wat minder in zijn spel zit dan daarvoor.

8 oktober 2021 om 19:28

Tegen de landen waarbij wij geacht worden de bovenliggende partij te zijn snap ik de keuze Blind heel goed. Tegen landen met sterke aanvallers en buitenspelers zou ik eerder voor Malacia of Wijndal gaan. Puur omdat zij qua snelheid het eea kunnen compenseren. Juist Tegen dit soort tegenstanders is de keuze voor Blind logisch, die kan potjandrie nog eens een ferme pass tussen de linies geven. Nee, ben geen groot fan van Blind als back, maar in deze zeer begrijpelijk.Dat klaassen en til geen creativiteit hebben vind ik zo een dooddoener. Als je het maar vaak zegt is het nog waar ook. Ik zag Klaassen vorige keer bij Oranje in een paar wonderschone combinaties, dat is toch creativiteit. Dat vind ik van Til ook, het zijn beide hele slimme spelers en ze scoren. Daar gaat het om.

8 oktober 2021 om 09:22

Tis net hoe je creativiteit ziet. Ik vind spelers die met een dribbel een paar man kunnen uitspelen creatief, spelers die geniale passjes geven, spelers die vanuit het niets een goal kunnen maken met een waanzinnig schot. Daaronder vallen voor mij in deze basis Gakpo, Memphis, De Jong en Berghuis. Dat Klaassen en Til met loopacties en een zeer functionele techniek ruimte kunnen creëren, een loopactie kunnen maken en een doelpunt kunnen scoren, zie ik niet per se als creatief. Betekent overigens niet dat ik vind dat je die spelers niet op moet stellen, ik denk juist dat lopende mensen achter een spits als Depay voor enorm veel gevaar kunnen zorgen met hun diepgang en dat creatieve spelers hen kunnen bedienen.

8 oktober 2021 om 09:55

Het is ook geen toeval dat Feyenoord en Ajax beiden met Müller-achtige spelers op 10 spelen. Dat is gewoon de toekomst.

8 oktober 2021 om 11:49

Ja, zo had ik het zelf ook nog niet bekeken. Maar dat is wel de huidige trend in het voetbal. De 'ouderwetse' creatieve en technische begaafde nummer 10 zie je niet zoveel meer.

Met Til en Klaassen heb je 2 spelers die weer keihard werken, uitstekend spelinzicht hebben én makkelijk scoren. Die kwaliteiten moet je benutten. En ze niet beoordelen op zaken die ze niet hebben.

8 oktober 2021 om 11:45

Precies, het zijn beiden technisch vaardige spelers. Alleen qua creativiteit zijn ze natuurlijk niet te vergelijken met illustere voorgangers op die positie als Sneijder etc.

Maar goed, dat beseft V Gaal ook wel en die zal ze echt wel benutten op hun sterke punten.

Moet toch geen probleem zijn om de Letten met deze opstelling kapot te spelen. Continue lopende spelers die op die verdediging beuken en als het moet kan je altijd nog iemand als Lang inbrengen die met zijn snelheid een vermoeide vleugelspeler voorbij vliegt.

Met Blind creeer je al een extra mannetje op het middenveld met een geweldige pass, zie hem zomaar regelmatig de diepe ball achter de verdediging op Til en/of Klaassen geven. Voorin 3 spelers die een beetje kunnen switchen van positie en alle drie een steekpass in huis hebben.

Gaat volgens mij helemaal goed komen, zie zowel Til als Klaassen scoren deze pot.

We spelen tegen landen die zich gaan ingraven, dus heb je spelers nodig die blijven werken en bewegen, vooral dat laatste. Continu het tikkie breed op het middelveld heb je niet zoveel aan en om nu te zeggen dat koning Tikkie breed Frenkie in vorm is........ Laat hem maar een keer banken en merken dat ook hij moet presteren om zijn plek te houden. Tuurlijk hoort hij normaal gesproken te spelen, maar nu even niet. Voor Depay idem dito.

De discussie Blind gaan we niet voeren, maar ik hoor bij het kamp dat hem liever niet ziet spelen.

Bijlow
Dumfries
De Vrij
Van Dijk
Malacia
Klaassen
Til
Gravenberg
Berghuis
Weghorst
Lang

Blind en Klaassen erin. Hoe verzint hij het. Zijn de laatste wedstrijden reserve bij hun club. En weer onze postbode op het middenveld. Zet daar nou een Gravenberg neer; die is werkelijk op alle aspecten beter.

8 oktober 2021 om 12:22

Blind staat gewoon altijd in de basis bij Ajax hoor, maar oke. Klaassen basis hoeft van mij ook niet per se (maar Til is natuurlijk ook geen vaste klant bij Oranje, een beetje om het even). Dat je Frenkie wilt passeren is simpelweg idioot, dat is gewoon onbetwiste basisspeler. Gravenberch erin zou ten koste van Klaassen of Til moeten gaan. Dumfries is overigens ook vaker invaller dan basisspeler, gek genoeg noem je die helemaal niet. Toeval?

Waarom Blind weer erin ? Laat die man lekker de bank warm houden en geef de jeugd een kans tegen een minder land als Letland !?

Door het uitzakken van Depay wordt hij min of meer de 10 die de lopende mensen, Til en Klaassen, weg moet steken. Het wordt dus een
1-2-3-1-4 formatie

8 oktober 2021 om 14:16

Ik kan me echt niet visualiseren hoe een (1-)2-3-1-4 er nou uitziet in de praktijk hahah. Als in: Bijlow; De Vrij, Van Dijk; Blind, Frenkie, Dumfries; Memphis; Gakpo, Klaassen, Til, Berghuis?

Ik denk dat dit sterkste opstelling is, behoudens Wijnaldum; die in Oranje toch altijd wel ruime voldoendes heeft gescoord. Het is sneu voor Dikkie, maar de Vrij speelt al jaren zo consequent goed op niveau dat hij wel beloond mag worden met wat krediet en een streepje voor.

Blind is ook niet aan een sterke reeks bezig en merkwaardig dat Klaassen, in principe zonder 90 minuten in de benen sinds de laatste interlandperiode bij het Nederlands Elftal wel in de basis staat. Mocht Klaassen er vanavond 2 tegen de touwen knallen (op aangeven van Berghuis) is het wel een echt probleem qua luxe aan het worden bij Ajax.

Ik denk dat de opstelling zo staat om zo Lang te kunnen brengen, aangezien Memphis in de spits staat. Gakpo is wat makkelijker te wisselen dan onze lieve heer. Goed om te zien hoe Til mee gaat komen met dit niveau.

Kortom; best zin in deze zaadpot.

Een middenveld zonder creativiteit. Niemand die de spitsen in stelling kan brengen. Valt me tegen van Louis.

Oei, én Til én Klaassen op het middenveld... Dat zijn twee beperkte spelers, die eigenlijk niet in Oranje horen. Ik zou Gravenberch op de 8 of Gini of desnoods Berghuis op de 10. Dan kan Lang rechtsbuiten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2225 fans
Selectie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

161 fans
Verdediger, 22 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Juventus 11 1 0 0
2020/2021 Juventus 27 1 4 0
2019/2020 Juventus 29 4 5 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
Laatste voetbalnieuws

Pedri troeft Ryan Gravenberch af; ook Donnarumma valt in de prijzen

Pedri heeft maandagavond de Kopa Trophy in de wacht gesleept. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door France Football aan het grootste talent onder de 21 jaar. Ook Ryan Gravenberch was genomineerd,...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 2 december
Ronald Koeman had in januari zijn selectie bij Barcelona willen versterken met Fernando Reges. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren