Vitesse distantieert zich van eigen supporters na schrikbarende actie

Donderdag, 7 oktober 2021 om 23:29Mart van Mourik • Laatste update: 00:18

Vitesse heeft in een statement afstand genomen van een actie van eigen fans. In aanloop naar de beladen Gelderse derby tegen NEC van zondag 17 oktober hebben supporters van de Arnhemmers slachtafval en een spandoek gelegd bij de herdenkingsplek van een in 2015 overleden fan van de Nijmegenaren. Ook door de supportersvereniging van NEC wordt de gebeurtenis verafschuwd.

In een vermoedelijke poging de gemoederen te laten oplopen is er door supporters van Vitesse slachtafval neergelegd bij de herdenkingsplek van ‘Rocky’, de overleden fan, op het treinstation in Wijchen. De actie van Vitesse-aanhangers is vastgelegd, en de beelden gaan momenteel rond op social media. Een spandoek met de tekst 'Rocky is back!' is te zien bij een kruis, dat omringd is met slachtresten en waarop ‘RIP Rocky’ staat.

“Wij distantiëren ons met klem van deze onacceptabele en verwerpelijke actie”, zo laat een woordvoerder van Vitesse in een reactie weten aan Omroep Gelderland. “Voor dit soort acties is geen plek in het voetbal, en ook niet in de maatschappij. We zien rond de derby weleens ludieke acties ontstaan, maar dit gaat alle perken te buiten.” Ook op de Facebook-pagina van de supportersvereniging van NEC werd geschokt gereageerd op het voorval. “Wij juichen ludieke acties toe. Er zijn echter grenzen, die nu ook overschreden zijn”, zo valt er te lezen.

Mogelijk is het van enkele fans van Vitesse een vergeldingsactie voor een eerdere ‘stunt’ van NEC-supporters. De Nijmegenaren legden namelijk bij het Arnhems Hert, een bekend beeld in de stad, ook al slachtafval neer met een spandoek. Volgende week zondag staan de Gelderse teams voor het eerst in vier jaar tegenover elkaar in de Eredivisie.Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door tilburgajax)

Triest, een ander woord kan ik er niet voor vinden.

What. The. Fuck. We hebben acties gezien die nergens over gaan, maar dit spant de absolute kroon. Waar gaat het fout als je zoiets bedenkt, slachtafval inkoop, naar de betreffende plek afreist en deze actie uitvoert. Bij stap 1 zou je al bij jezelf te raden moeten gaan...

8 oktober 2021 om 04:09

Ja, dit gaat wel heel ver. De afgelopen jaren zijn NEC supporters absoluut geen lieverdjes geweest. Bekend om rellen, stenen gooien bij de brug, de hoofdingang bestormen, de kleedkamer binnen lopen en noem maar zo op. Maar dit is echt een laffe daad. Min of meer op het graf van een ander dansen als tegenprestatie van een spandoek waar niets is vernield, niemand is beledigd en alleen maar de derby willen aankondigen zonder enig kwaad. Dit is te walgelijk voor woorden. Echt walgelijk.

Beginnen aardig wat finalisten voor Who wants to be de grootste randdebiel 2021 te krijgen.

8 oktober 2021 om 00:43

Binnenkort op u tv "the loser(s) of Holland.
Heeft u of kent u iemand met een uitzonderlijke afwijking, een buitengewoon tekort aan hersencellen en een uitzinnige kijk op normen en waarden, meld u dan nu aan een maak kans op deze "ere-titel".

8 oktober 2021 om 09:08

Ik meende dat we dat met “ik geloof in mij” al hadden gehad 😜

Een herdenkplek onteren met slachtafval. Net als je denkt dat je alles wel zo een beetje langs hebt zien komen... hoe haal je het in je hoofd.

Allemachtig wat triest…. Wat is er gebeurt met het jatten van de middenstip?

8 oktober 2021 om 11:18

Dat hebben wij ooit geprobeerd na een avondje stappen in Leeuwarden. Met onze bezopen kop kwamen we er pas op het veld achter dat Cambuur sinds dat seizoen op kunstgras speelt. 😜

Overal hangen tegenwoordig camera's dus dit tuig zal snel gepakt worden neem ik aan.
Weg met die privacy-wet in dit soort gevallen.
Misselijkmakend....

8 oktober 2021 om 08:42

Hoe walgelijk het ook is, maar je kan ze hooguit een boete geven voor het achterlaten van afval.

8 oktober 2021 om 11:10

Je kunt ze ook opknopen aan de hoogste boom. Ik zeg niet dat dit conform de wet is, maar hebben dat soort lui daar een boodschap aan?

Dit soort lui hebben vaak 'gewoon' een vrouw en kinderen thuis. Fascinerend vind ik dat, want ofwel die weten van niks, ofwel ze weten het dondersgoed maar kunnen/willen/durven er niks van te zeggen of, erger nog, steunen deze acties. Zelfde met ouders, zouden die gasten vervolgens doodleuk aanschuiven voor een bak koffie bij pa en ma en trots vertellen over hun daden?

Te pijnlijk. Ik hoop dat de NEC supporters hier ver boven staan en dat er nu geen tegenreactie komt. Verder dan dit kun je namelijk amper gaan. Kennelijk heeft Vitesse een paar totaal doorgeslagen fanatici die zich met de club identificeren. Het zou hun supportersvereniging ook sieren om hier afstand van te nemen en het te veroordelen.

Zoals mijn opa altijd zei: Er lopen meer gekken rond dan dat er vast zitten. Dieper kun je niet zinken als mens.

Vitesse distancieert zich.... Maar zowel op eigen website als op Twitter niks te vinden. Kennelijk toch ook te laf om vol in te grijpen en kiezen liever voor de doofpot.

8 oktober 2021 om 09:32

Denk ook dat het beter is om dit soort acties niet teveel aandacht te geven. Als dit overal zichtbaar is gaan die gekkies ook nog geloven dat het werkt. Dus je ervan distantiëren en vooral de supportersclub moet dat doen, dan is dat meer dan genoeg aandacht voor de gek die dit gedaan heeft.

Wauw.. gewoon wauw..
geen andere woorden voor, hoe verschrikkelijk moet dit voor die nabestaanden zijn.

Een ongekende actie, hopelijk word dit zwaar bestraft

Haha dit is wel echt ontzettend zielig zeg, wat een achterlijke lui dat je dit bedenkt en uitvoert. Slap statement trouwens, laffaards

Op het moment dat de dieptepunten wel zijn geweest, weet het uitschot van de maatschappij toch elke keer weer te verrassen met nog misselijkmakendere acties.

Jezus, Vitessefans proberen een gooi te doen naar grootste kneuzen in de historie van de sport.

Ook gewoon vies. Zie de kneuzen al lopen met een zak en zwerm vliegen om zich heen. Beetje staan te gniffelen.

Onbegrijpelijk dit soort acties.. Helaas en ik hoop dat ze die paar kleuters pakken.

Snel vergeten en hopen op een mooie sportieve derby (met Vitesse als winnaar)

Pffff... dit soort griezels, die dit soort acties niet alleen verzinnen maar ook daadwerkelijk doen, komt drie meter onder de grond toch een stuk beter tot hun recht. En tot die tijd kunnen ze wat mij betreft de eeuwige jeuk en korte armpjes krijgen. Walgelijk wat een tuig!

En dan maken vele zich druk om spreekkoren in de stadions. Des te pissiger de reacties over dit onderwerp, des te stoerder voelen ze zich. Ik heb voor weinig personen/dingen respect maar voor de doden zeer zeker wel, egaal wat die persoon ook ooit heeft gedaan, dus poten af van de laatste rustplaats.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4623
2.Ajax4555
3.Feyenoord3924
4.Vitesse361
5.AZ3513
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. TronstadMiddenvelder192
L. OpendaAanvaller1911
N. FrederiksenAanvaller167
T. BuitinkAanvaller141
Y. GbohoMiddenvelder132
D. HuismanMiddenvelder130
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

In de wandelgangen

Zondag 16 januari
Internazionale heeft zijn pijlen gericht op Morten Thorsby. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren