Frankrijk na ongekende ‘remontada’ en schitterende treffer finalist

Donderdag, 7 oktober 2021 om 22:40Mart van Mourik • Laatste update: 22:49

Frankrijk heeft zich donderdagavond ten koste van België geplaatst voor de finale van de Nations League. In Turijn genoten de Belgen bij rust een 2-0 voorsprong, die in de tweede helft volledig uit handen werd gegeven: 2-3. Theo Hernández maakte met een fraaie knal in de laatste minuut van de reguliere speeltijd de winnende. Zondag speelt Frankrijk in het San Siro de finale tegen Spanje, dat woensdagavond met 1-2 te sterk was voor Italië.

Al in de vierde speelminuut creëerde België een reusachtige kans op de openingstreffer. Een voorzet vanaf rechts van Romelu Lukaku werd op erbarmelijke wijze verwerkt door verwerkt door Jules Koundé, waardoor Kevin De Bruyne van dichtbij kon uithalen maar stuitte op de oplettende doelman Hugo Lloris. Het eerste Franse wapenfeit werd drie minuten later genoteerd. Kylian Mbappé bereikte met een indraaiende voorzet vanaf de linkerflank Benjamin Pavard, die met een hakbal tevergeefs doelman Thibaut Courtois poogde te verschalken.

Enkele speldenprikjes daargelaten viel het moordende tempo vervolgens enigszins terug, totdat het eerste halfuur verstreken was. In de 31ste minuut kon Koundé nog ternauwernood voorkomen dat Lukaku binnenschoot, maar even later capituleerde de Franse defensie alsnog. De Bruyne bediende aan de linkerkant van het veld Yannick Carrasco, die het zestienmetergebied binnensnelde en Lloris in de korte hoek verraste: 1-0. Binnen vier minuten werd de score al verdubbeld.

Wederom was de assist voor De Bruyne, die Lukaku de diepte in stuurde. De spits draaide op fraaie wijze weg bij Lucas Hernández en schoot uit een zeer kleine hoek vanaf de rechterkant hard binnen: 2-0. In het tweede bedrijf waren de Fransen vastbesloten het tij te keren en de duimschroeven werden aangedraaid. De Franse aanvalslust werd na een klein uur spelen bijna beloond, toen Antoine Griezmann na een voorzet van Mbappé van dichtbij kon binnenschieten maar de bal niet goed genoeg raakte: naast.

Gescoord werd er wel in de 62ste minuut. Na slordig balverlies op eigen helft van België kwam Mbappé in balbezit. Na een fraaie dribbel bereikte hij ter hoogte van de penaltystip Karim Benzema, die in een zeer kleine ruimte de weg vrij maakte voor het schot en in de linkerbenedenhoek doel trof: 2-1. Zeven minuten later trok Frankrijk de stand zelfs gelijk. Griezmann kreeg een trap op het standbeen van Youri Tielemans, waarna arbiter Daniel Siebert op advies van videoscheidsrechter Pol van Boekel een strafschop toekende. Mbappé nam de verantwoordelijkheid op zich en verschalkte Courtois in de rechterbovenhoek: 2-2.

Vervolgens bleef de ploeg van Dechamps nadrukkelijk op zoek gaan naar een nieuwe treffer. Zo schoot Aurélien Tchouaméni hard op de vuisten en plaatste Mbappé de bal van dichtbij rakelings naast de linkerpaal. Aan de overzijde dacht Lukaku vervolgens op aangeven van Carrasco de winnende aan te tekenen, maar wegens buitenspel werd die treffer afgekeurd. Daarmee leken de teams af te stevenen op een gelijkspel. Toch kwam het scorebord nog in beweging. Kort nadat Paul Pogba uit een vrije trap snoeihard op de kruising schoot, was het voor Theo Hernández wel raak. De verdediger kreeg op de rand van de zestien de bal voor zijn voeten en haalde in de verre hoek vernietigend uit: 2-3.Gerelateerd

Meer sportnieuws

165 reacties (laatste reactie door mermans)

Wat een heerlijke wedstrijd, genoten van beide teams maar vooral van Frankrijk. De individuele klasse van hun is om te smullen.Wordt een leuke finale zondag!

Maar... Sierd de Vos kunnen we toch niet serieus nemen? Ik irriteer me mateloos aan hem. Het is zogenaamd de Sierd de Vos show en zegt echt de meest onzinnige dingen. Ook wist hij dus na de 2-0 dat België al door was en Vanaken is zijn crush volgens mij...

7 oktober 2021 om 23:04

Sierd kan ook alleen in Nederland.
In een ander land noemt men zoiets broodloze Kunst. Het gaat bij hem nooit om voetbal.

8 oktober 2021 om 00:08

Had hij jou al verteld dat Lucas en Theo Hernandez broers zijn en voor het eerst samen in de basis stonden?

8 oktober 2021 om 00:17

Haha de hele tijd Theo...ik schakelde een half uur later in en had van wie is die Theo

8 oktober 2021 om 01:51

Luca Hernandez he! Niet lucas. 🤣

8 oktober 2021 om 10:34

Daar hebben we Sierd toch niet voor nodig, dat weet je gewoon.

8 oktober 2021 om 00:19

Ach ik moet altijd wel om hem lachen. Zou hem niet trekken bij een wedstrijd die ik echt serieus wil kijken, maar bij zo een veredeld oefenpotje kan het best. En ik weet weer welk restaurantje in Turijn ik kan bezoeken...met de groeten van Wim Kieft en ik krijg een gratis bier. Wel een mooie wedstrijd.

8 oktober 2021 om 06:51

Die gast is niet goed in zn paasei. Na de 2-1 gaf die alle credits aan Mbappe die enkel een passje breed gaf op Benzema. Ik vond Benzema met zijn druk en zelfs een aantal balveroveringen MOTM. Maar sierd de hond kreeg t niet over zn tong.

8 oktober 2021 om 07:52

helemaal met je eens. Sierd is verschrikkelijk. het is elke keer de grote droeftoeter show met hem

Ik hoop heel snel dat ze geld vinden in Catalonië want dan kan die idioot in de dug-out oprotten. Zelden zo een slechte tactische beslissingen gezien van een coach. Tielemans ook dramatisch, gewoon kdb op het middenveld en Vanaken erin.

En als ze bij de KBVB een beetje ballen hebben dan gooien ze Martinez eruit. Een top WK, maar nu al drie jaar aan het falen.

7 oktober 2021 om 22:46

Geen fan van Martinez, die heeft het inderdaad op de keper beschouwd op zijn best verdienstelijk gedaan. Maar heel eerlijk, het beste is er bij de Rode Duivels ook wel een beetje vanaf. De gouden generatie is over haar hoogtepunt heen. Denk dat het de komende jaren eerder nog wat minder wordt dan een stuk beter.

7 oktober 2021 om 22:48

Ja we moeten ook eerlijk zijn. Frankrijk zette in de tweede helft druk, dat kan België gewoon niet aan. We mogen Dechamps misschien bedanken dat hij er ook niks van kan zodat het er nog een beetje goed uit zag.

7 oktober 2021 om 22:57

Maar die Fransen hebben zoveel kwaliteit, maar Dechamps maakt daar toch ook helemaal geen gebruik van. Wat een laffe coach is dat. Ja, als het niet anders kan. Maar dit kost die Franse generatie een EK afgelopen keer en straks nog veel meer.

8 oktober 2021 om 00:22

Het is zo zonde die Deschamps als coach. Doir hem Frankrijk altijd zaadpotten ondanks dat mooie materiaal. In de 2e helft zie je wat een mooi voetbal Frankrijk kan spelen als ze eens aanvallend voetballen.

8 oktober 2021 om 08:11

Ik denk inderdaad niet dat je dit Martinez alleen aan kunt rekenen. Je merkt dat België in de tweede helft gewoon de energie niet meer heeft om Frankrijk bij te houden en de verdediging, met Alderweireld en Vertonghen, blijft gewoon een zorgenkindje. Daarbij heeft Frankrijk gewoon een geweldig team. België heeft daarbij gewoon ook verzuimd in de eerste helft een grotere voorsprong te nemen. Maar er lopen bij België redelijk veel spelers rond die aan vervanging toe zijn. Misschien is dit het moment om te proberen de nieuwe generatie een kans te geven.

8 oktober 2021 om 13:41

Martinez is zeker niet de enige. Maar hij houdt wel steeds vast aan de vertrouwde namen en er is geen enkele progressie waar te nemen de afgelopen 3 jaar. Dan is het tijd voor afscheid.

7 oktober 2021 om 22:47

Wie zie jij als vervanger van Martinez? Het is wel spijtig dat de gouden generatie van België niet echt een topcoach heeft gekend.. Martinez en Wilmots waren imo echt geen topcoaches.

7 oktober 2021 om 22:50

De droom is Conte maar dat gebeurt toch nooit. Dus dan moet er gedacht worden aan iemand als Preud’Homme of iets dergelijks. Doe een keer gek en zet Gert Verheyen er vind ik persoonlijk.

7 oktober 2021 om 22:54

Dan zou ik liever voor Hein Vanhaezebrouck gaan. Maar goed, ik zie KBVB zoals je eerder zei het vertrouwen behouden in Martinez, een Duitslandje doen met Low.

7 oktober 2021 om 22:54

Ik hoop vooral op Clement, maar zal wel onmogelijk zijn

8 oktober 2021 om 01:05

Frank de Boer is op dit moment clubloos

8 oktober 2021 om 01:54

Zou low niet iets zijn voor Belgie? Heb geen idee of zijn Engels goed te verstaan is of dat hij club ambities heeft.

8 oktober 2021 om 10:38

Jogi Löw wil graag weer clubtrainer worden. Hij was al kandidaat bij Fenerbache.

7 oktober 2021 om 22:48

Dit was echt een van de beste interland wedstrijden dit jaar vindt ik, de tempo was echt hoog mooi combinatie spel en veel kansen om en om. Duidelijk dat de 1ste helft voor België was en de 2e helft voor Frankrijk. Benzema heeft zich nu al bewezen in dit elftal na jarenlang afwezigheid. Mbappe speelde geweldig en Lukaku echte killer. Jammer voor België het heeft gewoon dezelfde pech als Oranje, als ze al ver komen dan spelen ze ook nog beter dan de tegenstander en alsnog vliegen ze er dan uit(laatste EK voor Oranje niet meegeteld). Ik heb in ieder geval genoten van deze wedstrijd!

7 oktober 2021 om 22:49

Als neutrale supporter zijn dit de leukste, maar ik moet zeggen dat niet met plezier naar de tweede helft heb zitten kijken 😉.

8 oktober 2021 om 00:51

De neutrale supporters hebben vandaag niet gewonnen want het is niet in een gelijkspel geëindigd. Wat speelde benz weer een heerlijke pot zeg.

8 oktober 2021 om 01:08

Mijn vlaamse vrouw dacht er ongetwijfeld hetzelfde over als jij, maar whauw die 2e helft was echt smullen.

7 oktober 2021 om 22:49

Lierse, ze hebben bij Barca niet eens geld om Koeman te ontslaan. als ze geld vinden is dat het eerste wat ze met dat geld doen. en dan zitten ze weer zonder geld. dus gaat niet gebeuren.

7 oktober 2021 om 22:50

Vrij treurig hoe je in de tweede helft je team blijkbaar zo achteruit kan laten lopen. En dit is zeker niet de eerste keer he, tegen Brazilië in 2018 en afgelopen zomer tegen Portugal ging het nog net goed maar dit zat eraan te komen. Onbegrijpelijk laf om dit met zo'n selectie klaar te spelen, zeker gezien het aanvallende talent en het beperkte verdedigende talent.

7 oktober 2021 om 22:51

Het is maar de vraag of het de bedoeling was. Opeens zetten de Fransen wel druk en dan is het gedaan voor België, dat bleek vandaag nog maar eens. Tielemans en Witsel waren dan ook echt ronduit dramatisch.

7 oktober 2021 om 22:57

Nja ik heb België in de eerste helft veel meer initiatief zien nemen aan de bal, tweede helft leek het er wat mij betreft op dat er een bewuste keuze werd gemaakt om verder terug te zakken om zo die voorsprong te verdedigen. Net als tegen Portugal een paar maanden terug, echt een wonder dat het toen wel goed ging maar dit werd vandaag (terecht) afgestraft. Zonde zonde met een selectie met deze aanvallende kwaliteiten, Martinez is verantwoordelijk en moet indd gewoon vertrekken.

7 oktober 2021 om 22:59

Zeker en vast. Maar de Fransen leken in de eerste helft niet te weten dat druk bestond. Was echt beschamend hoe zij gewoon voor de 16 stonden te wachten. Tweede helft wat druk op Tielemans en Witsel en balbezit was een utopie voor België.

8 oktober 2021 om 00:25

Ik denk niet dat dit een keuze was van Belgische kant. De Fransen gingen hoog druk zetten ennde Belgische verdedigers en met name Tielemans wisten zich daar totaal geen raad mee. Martinez had eerder Tielemans en Hazard moeten wisselen want de 2-1 zag je aankomen.

7 oktober 2021 om 22:51

Martinez ben je uiteraard liever kwijt dan rijk, maar ben jij bereid de gok aan te gaan met de opvolger waarmee de KBVB op de proppen komt? Terugkeer van Wilmots bijvoorbeeld, ik zie het zo maar gebeuren.

7 oktober 2021 om 22:53

Wilmots? Persona non grata in België, nee gaat niet gebeuren.

7 oktober 2021 om 22:59

Ik schetste alleen even de grootste nachtmerrie. Maar wie denk je dan dat de KBVB naar voren schuift? Ik zou er namelijk weinig vertrouwen in hebben dat die kandidaat iets van kwaliteit bezit.

7 oktober 2021 om 23:01

Als Wilmots terugkomt dan stem ik op het Vlaams belang (grapje uiteraard).

7 oktober 2021 om 23:21

Wat heb je tegen Vlaams Belang als ik vragen mag? Is gewoon de grootste partij van België en dit al een tijdje. Of ben je eentje die vindt dat je een racist bent als je voor Vlaams Belang stemt? En ja ik ben voor Vlaams Belang. En nee ik ben niet op m'n tenen getrapt. Vraag me gewoon af waarom je dit als zegt als 'grap'.

7 oktober 2021 om 23:26

Omdat het niet mijn politieke strekking is. Verder niks mee bedoelt natuurlijk. Iedereen moet lekker zelf weten waarop hij of zij stemt.

7 oktober 2021 om 23:38

Wrom.zou een als negatief bedoelde connotatie mbt een ( grote) politieke partij aanbrengen? Versterkt je argumentatie bepaald niet!

7 oktober 2021 om 23:43

Er is geen argument dus dat kan niet verzwakt worden. Maar ik zal in het vervolg de grapjes achterwege laten!

8 oktober 2021 om 00:36

Lierse1997, voor Nederlanders is het allemaal lastig te volgen Vlaams belang is dat in de zin van dat ze de behartiging voeren voor de Vlamingen of juist die van Brussel (of is die stad inmiddels definitief overgedragen aan de Walen? (ik probeer het maar een beetje luchtig te maken) ... en wij maar denken dat Nederlanders onderling verdeeld waren

8 oktober 2021 om 00:39

Dat lijkt me beter! Anders ga ik voor t eerst pvda stemmen!!

8 oktober 2021 om 00:50

Dat is de meest rechtse partij van Vlaanderen en ze streven naar Vlaamse onafhankelijkheid (vandaar het mopje dat ik op Vlaams belang zou stemmen). Vergelijk het een beetje met de PVV (ook ongenuanceerd trouwens want er zijn zeker veel verschillen) maar dan met een onafhankelijkheidsdoelstelling voor de helft van het land.

8 oktober 2021 om 01:08

Probleem bij VB is dat hun economische doelstellingen ergere consequenties zullen hebben, voor ons begroting, dan de andere partijen maar niemand geeft er een kick op omdat ze tegen immigranten zijn.

Ik heb niks tegen hun maar VB gaat ons niet redden. Gewoon een populistisch partij, zoals alle andere in België. Belgisch politiek ziet er triestig uit eerlijk gezegd

8 oktober 2021 om 09:14

Wat een hoop gelul om te ontkennen dat Vlaams Belang een racistische partij is. Toen zij Vlaams Blok noemden zijn ze effectief voor racisme veroordeeld en hebben daarna hun naam naar Vlaams Belang veranderd. Voor de rest is er niets verandert. Hun partijleden komen constant in het nieuws voor racistische incidenten, Hitler groet, homofobie en noem maar op. Hun partijvoorzitter bedreigt 'linkse' leerkrachten en heeft een kliklijn opgezet waar mensen dat moeten melden. Jij stemt op wie je wil maar ontken niet dat Vlaams Belang racistisch is lol.

7 oktober 2021 om 22:52

Wie gaat Roberto Martinez ontslaan? Onze technisch directeur? Oh wacht dat is een zekere Martinez Roberto... Gauw MPH aanstellen als TD en Ivan Leko als coach. Of waarom niet Hein. Maar goed, Deschamps is minimaal even slecht - die wordt gered door een non-penalty en de individuele klasse van zijn spelers (Mbappe 😍). Wij zijn individueel zo ver afgezakt. Vertonghen en Alderweireld zijn klaar op dit niveau, Witsel is ook nog lang de oude niet na zijn blessure en Tielemans zakt alweer heel zwaar door het ijs. Maar over die coach, landenelftallen zijn helaas niet sexy genoeg voor topcoaches als Conte en België al helemaal niet, landen als Engeland kunnen hem 4x zo veel betalen - misschien dat hij dat nog zou doen. Maar wat een droom zou dat zijn. Martinez moet inzien dat hij gewoon van nul moet beginnen en een volledig nieuwe ploeg bouwen rond Doku en CdK. Niet meer vasthouden aan zijn favorietjes. Maar goed, deze prijs boeit niets dus ik zal er mijn slap niet voor laten (zoals ik in live meepraten al bij rust aan gaf dus geen praat achteraf van een slechte verliezer hehe)

7 oktober 2021 om 22:57

Conte gaat nooit gebeuren inderdaad. Maar als ik bij de bond werkte dan zou ik al mijn geld van de komende vijf jaar spenderen aan een contractvoorstel voor Conte tot het einde van het WK. Dat is een klein jaartje. Geef die man zijn 10 miljoen, vraag even aan bayat en Velkovic hoe je dat zonder belastingen doet en doe de aanbieding.

En die invalbeurt van Batshuayi zegt weer alles natuurlijk. Die man kan er al twee jaar niks van en wint nooit een duel. En dan gebruik je die voor de lange bal. Om moedeloos van te worden.

7 oktober 2021 om 22:59

Volgens Ruud Gullit zou Conte hem gezegd hebben wel degelijk interesse gehad te hebben in de baan bij Oranje. Waarom zou hij dan geen interesse hebben om met België aan de slag te gaan? Tja als hij nooit gevraagd wordt kom je er ook niet achter.. Die man wil ook weer graag aan de slag en het ziet er niet naar uit dat er ergens op korte termijn een mooie club beschikbaar komt.

7 oktober 2021 om 23:04

Ja Martinez ook technisch directeur maken is ook weer iets slim. We hebben gewoon de financiële middelen niet om een topcoach te interesseren. Misschien moeten we hem in beslag genomen horloges geven?

8 oktober 2021 om 08:07

Ik verwacht wel dat Man U, Arsenal, Juventus, Barcelona binnen x aantal maanden van coach wisselen. Als ik Conte was zou ik dan ook 1 van die clubs verkiezen. Oke Barça zal hem wellicht niet nemen maar de andere 3 zullen wel interesse tonen.

7 oktober 2021 om 23:04

Gert Verhulst lijkt me een uitstekende coach, die kan goed met de rotatie van selecties omgaan.

7 oktober 2021 om 23:07

Dan ben ik benieuwd of hij ook heel de selectie afgaat als dekhengst eerlijk gezegd.

8 oktober 2021 om 15:39

Vanaken is ingevallen. Ik zag niet veel verbetering met hem erbij. En De Bruyne was een ramp gisteren. Heeft niks goed gedaan. Zelfs een dikke kans gemist op 2 meter van de keeper in de 3de minuut. Misschien overschat jij de gouden generatie.

8 oktober 2021 om 16:21

Niet veel verbetering? Dan was het toch al gedaan met het levensgevaarlijke balverlies van Tielemans op 25 meter van de goal.

Jammer. Had het de Belgen gegund. Vooral door die Deschamps zien af te gaan.Verrassend is het niet meer te noemen dat Belgiã« op een beslissend moment niet thuis geeft. Het ergste is nog dat de Belgische spelers dat zelf tegenwoordig ook lijken te weten. Vanavond in een zetel, toen kwam er wat tegenslag en ze waren het weer volledig kwijt, inclusief de coach (al is dat natuurlijk geen verrassing, enorm matige coach).

8 oktober 2021 om 08:11

Het lijken welhaast Nederlanders 🇳🇱

8 oktober 2021 om 10:24

Op zich niet geheel onwaar. Echter heeft Nederland sinds de Belgische gouden generatie er is vergelijkbare resultaten geboekt als de Belgen met een toch wat mindere selectie. Beide 3de op het WK, beide kwartfinale op het EK en beide de finale ronde op de nations league (al werd Nederland 2de en niet 3de/4de).

8 oktober 2021 om 12:34

@baloog; ik refereerde eigenlijk meer aan de periode 1998-2002. Toen had Nederland een extreem sterke selectie en zouden we de wereld sprankelend voetbal laten zien en prijzen pakken. Op de belangrijkste momenten lieten we het afweten en nu zit een gouden generatie, inmiddels met voetbalpensioen te balen dat ze geen prijzen met het nationale team hebben gepakt.

8 oktober 2021 om 13:43

Vergelijkbare resultaten? Er niet bij op het EK in 2016, er niet bij op het WK in 2020 en wanneer heeft Nederland een kwartfinale behaald op het EK de afgelopen 10 jaar?

Verrassend België haalt het niet..
Achja het is ook maar een vriendschappelijk toernooitje

Als Martinez nu richting Barcelona vertrekt is het allemaal zo erg nog niet. Helaas zelf weggegeven en mag Deschamps weer zijn beide handjes kussen dat ze hier winnen. Spijtig dat er geen revanche was en dat Griezmann met zijn overdreven gedoe weer een penalty versierd. Uiteraard licht contact, maar hij neemt nog net het juiste been vast waar hij 'geraakt' werd. Modern football.

7 oktober 2021 om 22:46

Nou ben ik het met je eens dat pingels makkelijk gegeven worden, maar deze was echt volkomen terecht… trapt gewoon op ze hiel.

7 oktober 2021 om 22:49

Bwa snel een bal eerst raken omdat je weet dat er nadien contact is, zonder ook maar richting doel te gaan... Is hetzelfde als spelers die een uitgestrekt been zien en bewust dat been opzoeken. Dat Griezmann dan nog zijn scheen vasthoudt.. Zoals spelers die in de nek geraakt worden en pijn hebben in het gezicht. Spelbederf.

7 oktober 2021 om 22:49

Het is zo dubbel he.. Karim gunnen we alles in de wereld maar hij is zo goed dat hij eigenhandig de carriere van dat onbenul Deschamps redt telkens

Heerlijke pot gezien zeg. Die Mbappe zette even de turbo aan de tweede helft. België stelde toch teleur 2e helft. Veel te veel achteruit lopen. Zoveel kwaliteit dat Frankrijk voorin.
Gek genoeg zag ik Griezmann erg veel energie in deze pot leggen.
Mooie finale Spanje Frankrijk!

Gouden generatie van België bestaat niet meer. Lukaku, Kevin de Bruyne en Courtois zijn van wereldklasse niveau, de rest loopt er maar rond.

Frankrijk in tegendeel heeft simpelweg teveel klasse.

De coaches zijn toch bizar. Deschamp met zijn laffe tacktiek, niet hoog druk zetten en de Belgen laten voetballen, krijg je 2-0. Dan denk je Martinez gaat zijn ploeg nu hoog laten voetballen voor een monsterscore, nee België doet niks meer en wacht af, terwijl Deschamp opeens wel zijn team laat drukken.

Wel een prachtig match.

Ps: Hazard alsjeblieft ga op vervroegd pensioen.

7 oktober 2021 om 22:47

Ja die hazard is echt niets meer, ene keer geblesseerd, andere keer niet fit, te zwaar, en als hij dan wel fit is laat hij weinig zien… heel pijnlijk maar ik zou hem gewoon slijten als Real zijnde, wie denkt dat Hazard het nog Eventjes gaat omdraaien, gaat er echt, maar dan ook echt bedrogen uitkomen. Nu kan je nog 50/60 mil pakken voor hem; nog meer middelen om Mbappe binnen te halen

7 oktober 2021 om 22:50

Slijten, natuurlijk. Maar aan wie? Hij heeft een dik salaris, is amper nog fit, hij heeft geen actie meer, hij kan niet scoren of een assist geven. En hij is bijna 31 jaar. Het word er allemaal niet beter. Mijn hoop en vertrouwen is weg, het is een miskoop.

7 oktober 2021 om 22:50

Hazard raak je niet eens gratis meer kwijt. Laat staan nog een transfersom

8 oktober 2021 om 00:15

een van z’n doelen was nog om bij Fenerbahçe te spelen voor dat ie stopt met voetballen en die Turkse clubs houden ervan om uitgebluste spelers te halen.

7 oktober 2021 om 22:50

Volgens mij zetten de Fransen, in ieder geval de laatste 20 minuten druk tot bij Courtois.

7 oktober 2021 om 23:09

Het is verblüffend om te zien dat de Fransen inderdaad nog een tandje hoger kunnen schakelen als het nodig is. Dat kunnen alleen topteams

8 oktober 2021 om 15:42

Kevin De Bruyne heeft gisteren toch geen bal geraakt. Lukaku was de man van Belgie. Belgie heeft helemaal geen afwachtend voetbal gespeeld. Belgie kwam gewoon niet meer over de middellijn omdat Frankrijk gewoon weg te sterk was.

Wat een fantastische voetbalavond weer zeg. Belgiã£â« leek gewoon af te stevenen op een finaleplek. Zeker de 1e helft was voor de Belgen. Maar ja als Deschamps eindelijk is normaal voetbal wil spelen, in plaats van dat achteruit lopen, dan zie je echt wel de klasse van Frankrijk. Benzema pfoh! Die was geweldig en zijn goal was ook erg goed afgemaakt. Theo die met een heerlijk schot de winnende goal maakt. En Hazard tja die is echt klaar. Kan echt niet meer en is klaar op het hoogste niveau. Spanje-Frankrijk wordt een leuke finalepot!Forza Theo! Vond hem niet eens zo geweldig spelen, want niet heel erg is in een heel ander formatie dan gebruikelijk is voor hem, maar zodra hij de bal krijgt vlakbij het doel is en blijft het een halve aanvaller! Inmiddels in 10 wedstrijden in alle competities alweer 4 assist en 2 goals, ga zo door!

Frankrijk zet aan en winnen gewoon.. België heeft gewoon een verrotte coach.. deze ‘gouden’ generatie zijn gewoon het niet generatie.. in België zijn ze onder de indruk van Martinez..altijd in pak, goed geschoren, spreekt altijd accentloos Engels.. maar eigenlijk tactisch onbenul..Frankrijk verdient gewonnen

7 oktober 2021 om 23:09

Louis van Gaal had deze Belgische generatie wereldkampioen gemaakt

8 oktober 2021 om 01:56

Nou dat vraag ik me af hoor.. Die verdediging van Belgie is ook vreselijk matig.

8 oktober 2021 om 08:17

Ik denk dat hij de selectie van 3-4 jaar geleden bedoelt en het WK 2018, toen België ook achterin nog toppers had.

8 oktober 2021 om 15:43

Ik hoop dat dit gewoon een slechte grap is.

Hazard weer absurd slecht, die lijkt echt al zijn dribbel skills verloren zeg heel heel triest.

Benzema is de beste ter wereld momenteel. Elke wedstrijd staat die er weer. Mbappe is goated maar dat weten we al sinds WK 2018 en nu maar weer waar zijn de haters nu met je arrogant blablabla? hij laat zijn voeten spreken en dat doet die al sinds 2016. Beter dan Haaland is die sowieso, Haaland is meer een machine en Mbappe gewoon veel beter. Binnekort Mbappe x Benzema kan niet wachte,

Frankrijk vandaag wederom door het oog van de naald en de Belgische verdedigend veel te slap zoals we al wisten.

7 oktober 2021 om 22:49

Denk je net dat de Ronaldo - Messi discussies ten einde komt krijgen we nu Mbappe - Haaland discussie... Waar maak jij je druk om, ik geniet van beide want ze zijn van een uitzonderlijk kwaliteit. Vind het zeer lastig te zeggen wie beter is maar laten we gewoon blij zijn dat beide er zijn.

7 oktober 2021 om 22:50

Wat bedoel je met Goated als ik vragen mag? Oprecht benieuwd naar.

7 oktober 2021 om 22:55

Goated bedoel ik mee generational, dus een speler die er maar heel zeldzaam is en die centraal staat voor een generatie.

7 oktober 2021 om 23:51

Aha, ja denk dat Mbappe sowieso wel de komende 10 jaar een tijdperk gaat definieren. Alhoewel ik niet in de toekomst kan kijken verwacht ik echter niet dat hij grootser zal worden dan Messi en CR7.

8 oktober 2021 om 01:57

Als Haaland volgend jaar bij een topclub aan de slag gaat ala Bayern of Man city gaat het gewoon jaren over Mbappe en Haalnd hoor.

8 oktober 2021 om 09:03

Huh, en waarom zou "goated" (ik neem afgeleid van goat: greatest of ALL time) staan voor "een speler die zeldzaam is in zijn generatie"? De logica ontgaat mij hier volledig. Maar goed, als je zelf woorden gaat verzinnen kom je een heel end natuurlijk..

7 oktober 2021 om 22:52

Mbappe heeft weer alle misgunners de monden gesnoerd. Wat was die gruwelijk goed vandaag. Combinaties met Benz zijn echt porno gewoon niet normaal

7 oktober 2021 om 22:55

Doet pijn aan mijn ogen deze Hazard. Zei het al het hele seizoen. Die man heeft geen durf, dribbels en schoten meer. Doet alles op safe. Grootste miskoop aller tijden zeg. Veel erger dan Griezmann of Dembélé. Volgend jaar gewoon verkopen voor 20 miljoen of gratis weg scheelt ook salaris. Zelfs Bale is 10x beter dan Hazard.

7 oktober 2021 om 23:07

Hebben we ook mede te danken aan zijn landgenoot Meunier hè?

8 oktober 2021 om 00:29

Vond vroeger zijn rendement wel laag, maar had hij tenminste wel dribbels en acties en passes in huis kon spelers voor doel zetten, maar het is nou een non voetballer geworden.

7 oktober 2021 om 23:26

Benzema is inderdaad niet normaal op dreef. Consistent ook. Mbappe is niet consistent genoeg naar mijn mening. Wel meer consistent dan een Neymar. Maar het kan stukken beter. Ik ben benieuwd of hij in de finale weer de motor aanzet of niet.

Lichte penalty en randje offisde doelpunt van Lukaku.
Geluk zat mee voor de Fransen.
Anderzijds mag je 2-0 nooit uit handen geven.
België had match volledig onder controle eerste helft.
Waarom Hazard eruit halen ?
Was goed aan het spelen.

7 oktober 2021 om 22:52

Blessure helaas, opnieuw

8 oktober 2021 om 00:26

Liesblessure? een te hard schot of die jongen is weer geblesseerd, lijkt of Hazard van porselein is gemaakt.

Vreemde maar heerlijke pot. Belgie leek de controle te hebben maar de 2e helft geven ze het helemaal weg. Frankrijk ging lekkerder spelen en je zag duidelijk dat Benzema en Mbappe opstonden. Was mooi om te zien. Beide belangrijk en dan nog uiteindelijk 2-3 winnen. Zeer netjes want dat zag er in de 1e helft zeker niet best uit. En Hazard tsja dat gaat nergens meer over, zo onbegrijpelijk gewoon. Heel jammer om te zien.

Ik denk uiteindelijk toch dat het de Belgen nekt dat Martinez niet wat meer actief coach aan de zijlijn. Waar is die man de hele tijd mee bezig, weet ie dat z'n spelers waarschijnlijk wel een soort vaag idee hebben van wat ze moeten doen. Wat een mafketel.

Wat een krankzinnige pot voetbal dit. Pure reclame. Ik heb intens genoten

Na de rust niet meer de moeite genomen om te kijken, dacht Belgie heeft deze wel in de pocket. Maar nee hoor. Ik las ook al dat het redelijk door de coach van de Belgen weer kwam dat dit 2e helft heeft kunnen gebeuren. Ik vraag me af wanneer ze daar door gaan krijgen dat Martinez gewoon niet zo beste coach is. Een betere coach had veel meer uit deze lichting kunnen halen bij België, maar zoals gewoonlijk redden ze het niet. De ''gouden'' generatie van Belgie komt zo langzaamaan wel tegen het einde, de vraag is of ze nog wel een prijs gaan kunnen winnen met deze generatie.

8 oktober 2021 om 15:48

De gouden generatie. Dat is zowat de beste grap die ik ooit gehoord hebben. Iedereen klaagt altijd over de coach. Maar denk je dat de andere teams een betere coach hebben ? Over Deschamps wordt er ook veel geklaagd. Over Luis Enrique wordt er ook veel geklaagd. En ik begrijp de kritiek op die coaches ook. Ze nemen vaak heel rare en bedenkelijke beslissingen. Hoe komen die teams dan in de finale maar Belgie niet ? Daar al eens aan gedacht ?

Het verschil is gewoon dat Frankrijk en Spanje veel betere spelers hebben dan Belgie. Het is voor de supporters altijd makkelijker om het falen van hun team af te schuiven naar de trainer dan te accepteren dat de gouden generatie de meest overroepen generatie is uit de Belgische voetbalgeschiedenis.

Barcelona kom alsjeblieft Martinez ophalen, anders stuur ik hem gerust op. Wat een verschrikkelijke 2e helft, terugvallen op de verdediging terwijl juist dat deel op niks meer trekt. Maar goed Nations league stelt niks voor, wou de trofee toch niet!

Interessant dat de goals bij Francia gescoord werden door Benzema (huidige Madridista), Theo (voormalig Madridista) en Mbappe (toekomstige Madridista)! Big Benz weer lekker zn goaltje meegepakt, die Ballondor gaat er komen zo

7 oktober 2021 om 22:50

Echt een klasse doelpunt tussen 5 Belgen hè, hahah! VIVE LA FRANCE!

8 oktober 2021 om 02:00

Ik vond het ook vreselijk slecht verdedigd hoor. Hoe is het mogelijk dat een spits alsnog kan schieten met 5 spelers om hem heen. Een Lewandowski of Haaland had hem ook binnen geschoten.

7 oktober 2021 om 23:18

Waarom is dat interessant?

Leuke oefenwedstrijd tegen de Fransen. Wel verloren maar dat was wel te verwachten. Martinez was nog maar eens nutteloos. Fijn matchke tegen Italië nu!

7 oktober 2021 om 23:33

Wordt de meest nutteloze wedstrijd ooit ja. Kevin de Bruyne, Lukaku en Courtois niet opstellen met oog op eventuele blessures. Laat anderen al maar wennen aan wedstrijden op dit niveau zoals De Ketelaere.

Die Belgen zullen nooit iets winnen. 1ste op de Fifa ranglijst. Door welke prestaties vraag ik mij dan af? Veel willen maar niet kunnen. Zelfs tegen een ploeg als Frankrijk mag je 2-0 nooit weggeven. Het is te hopen dat er snel wat nieuwe mensen opstaan want de "gouden generatie" zal snel uit het geheugen van de gemiddelde supporter verdwijnen.

7 oktober 2021 om 22:54

Ze winnen alles tegen kleine landen. België zit in een speciale positie. Waar landen als Italië, Duitsland, Spanje en Frankrijk het nog wel eens lastig hebben tegen de kleintjes, wint België al die potjes. En in de grote wedstrijden zit alles weer net niet mee. Want ook vandaag was die 2-3 niet super verdient te noemen.

7 oktober 2021 om 23:51

Niet verdienT maar zeker verdienD
Dechamps en Martinez zijn eiglijk matige coaches...
Krijg bij Dechamps altijd t idee dat hij geen idee heeft hoe zijn beste voetballers te optimaliseren- en dan grijpen Mbappé en Bensema zelf maar in..en Martinez is net als in de studio (" wordt 5-0" aan het dagdromen/ niksdoen...jezus, iedreen weet toch in de rust wat er in de 2e helft gaat gebeuren..

7 oktober 2021 om 23:52

Frankrijk heeft absoluut verdiend gewonnen, Belgie speelde de eerste helft sterk maar je merkte direct in de tweede helft dat Frankrijk een paar versnellingen omhoog ging. Frankrijk speelde de eerste helft van achteruit maar Belgie moest in de tweede helft achteruit niet omdat ze dat wilden maar puur omdat Frankrijk beter was. Belgie had een gouden generatie maar nu zijn ze in topwedstrijden en toernooien eerder een outsider dan een favoriet.

8 oktober 2021 om 15:52

Eindelijk iemand die het snapt. Klopt helemaal. Belgie heeft niet gekozen om zo te voetballen. De Fransen waren gewoon superieur en Belgie kwam gewoon niet meer over de helft. Ik vind het echt triest om die zeveraar van Mulder op tv te horen met zijn achterlijke praat ... dat hij niet inzag dat dit geen taktiek was maar dat Belgie gewoon door Frankrijk gedwongen werd, snap ik dus niet. Haal die mouwveger toch gewoon echt van de TV af.

8 oktober 2021 om 00:26

je kent ook nog niet veel van wiskunde kansberekeningen en Elo's..

Wat irriteer ik me aan Deschamps! Wat een geluk heeft hij met zo een selectie. Want de overwinningen en prijzen zijn echt niet aan hem te danken met zijn laffe voetbal bahbah! Wat een klasse hebben die Franse jongens wel zeg, maar had België wel meer gegund.

Benzema scoort, mbappe creert bijna elke actie. Maar griezmann speelde een super tweede helft. Zijn handige en scherpe passjes waren zo belangrijk

7 oktober 2021 om 22:58

Dat tikje op pavard bij de 3-2, uiterst dodelijk.

Man, wat was Benzema en Mbappe gruwelijk goed in de tweede helft. Genoten man. Kan serieus niet wachten totdat deze twee mannen samen bij Real Madrid gaan spelen. Spannende open pot. Ik ben toch wel blij dat Frankrijk heeft gewonnen, puur voor Big Benz. Zou zo geweldig zijn als die met Frankrijk een prijs kan winnen tegen Spanje. Verder zag Hazard er goed uit in de eerste helft, tweede helft was niks. Misschien wel leeg of een blessure die die zo leek het, opliep kort voor rust. Nederland en Belgie hebben echt iets gemeens met elkaar. Telkens net niet.

De gouden generatie blijkt een bronzen te zijn. Voor de Belgen jammer, maar ik ben niet verrast. Mooie resultaten, maar in grote wedstrijden blijkt toch vaak dat Belgie net onder de absolute top zit zoals ik zelf ook vind. De verdediging is overigens al jaren te zwak. Je zou toch denken om wat meer zekerheid in te bouwen. Maar goed, uithuilen voor de Belgen op naar het WK.

Belgie toch terecht verloren. Vergaten te voetballen in de tweede helft. Bij Belgie waren de toppers toch wel slecht vandaag, met name de Bruyne en Hazard. En Hazard weer geblesseerd geraakt. Wat is er toch aan de hand met die jongen. Echt zonde!
Frankrijk was slecht in de eerste helft, en stonden terecht 2-0 achter, mede door dt laffe spelopvatting van Deschamps. Ze lieten in de tweede helft zien echt wel te kunnen voetballen. Benz was echt goed. Mbappe had zn momenten. Hij maakt nogsteeds kinderlijke fouten in de final third maar over het algemeen een dikke voldoende.
De klik tussen Benz en Mbappe mag er wel zijn.

Belgie heeft een statisch elftal. Belgie doet elke keer hetzelfde. Als ze scoren stoppen ze met voetballen en leunen volledig op de counter met Lukaku.
Het is allemaal net niet. Het loopt goed zolang de score meezit. Het is gelijk gedaan als ze in de achtervolging moeten.
Belgie heeft nooit een gouden generatie gehad. Teveel zwakke schakels in het elftal over de jaren heen.

7 oktober 2021 om 23:22

De kans was in 16 en 18 met kompany en Vermaelen.
Toen waren er geen zwakke schakels, enkel een zwakke trainer.
Die het telkens verpest door onkunde.
Ik blijf erbij met een Van Gaal ware we wereldkampioen in 18.

8 oktober 2021 om 15:54

Ja, want Belgie was echt de beste ploeg uit de voetbalgeschiedenis. Met de hakken over de sloot voorbij Japan en met nog meer geluk voorbij Brazilie.

Frankrijk heeft de betere spelers. Maar door het laffe gedoe van Dechamps komt dat er te weinig uit.
Tweede helft moest de coach van zn geloof af en werd België overklast- het had 5 of 6- 2 kunnen zijn als Griezmann wat scherper was geweest.
Het wat arrogante spel van de Belgen- waar zijn de Fransen bang voor?- afgestraft.
Hoofdrollen Mbappé en Benzema, als die toch es in clubverband samen zouden kunnen!
Coach van Belgie had in de rust al moeten wisselem en dacht kennelijk net als in de Studio dat het 5-0 zou worden...

Ik heb de afgelopen jaren van behoorlijk wat kanten moeten aanhoren hoe geweldig deze generatie van België is, maar zelfs Nederland wist nog wel door te dringen tot de finale van de Nations League. Poeh, poeh. Wij moesten toen ook Frankrijk uitschakelen (al was dat in de groepsfase). Al dat hoog opgeven over een generatie vind ik niet op z’n plaats als het niet eens 1 prijs kan winnen. Zelfs Griekenland kon dat in 2004. Ik wacht nog het aankomend WK af, maar als dat niet gepakt gaat worden dan hebben flink wat mensen hun veel te veel lopen overschatten. Ze komen tot nu toe niet eens in een serieuze finale man.

8 oktober 2021 om 00:23

De jaloezie druipt hier wel vanaf.... een beetje zielig.

8 oktober 2021 om 01:28

@mermans, nee, simpelweg constateren wat ik zie en daar conclusies aan verbinden. Deze zogenaamde gouden generatie van de Belgen geraakt voorlopig nog niet eens tot in een finale, laat staan dat ze hem winnen. Beste prestatie is een 3de plek op WK. Nou, dat haalde een matig Nederlands team in 2014 ook nog wel. Als dit het was en de Belgen winnen het aankomend WK niet, dan vond ik deze generatie van hun overrated. Of je het daar nu moeilijk mee hebt of niet.

8 oktober 2021 om 08:14

@Koriander: dan is de NL generatie met Cruyff ook ‘overroepen’ want die wisten ook geen enkele prijs te winnen. Zie je zelf hoe simpel je opmerking is? Ik hoop het van harte.

8 oktober 2021 om 10:47

@ Thenry_228, nee dat zie ik niet, want voor het gemak ga je er maar vanuit dat ik het daar niet gewoon mee eens kan zijn, die mening niet zelf verkondigd heb in het verleden, of dat er andere argumenten zijn om die generatie een bepaald soort credit te geven (wat ook zeker komt vanuit het buitenland). Generatie Cruyff is om hele andere redenen de geschiedenisboeken ingegaan. Dat ging namelijk ook om het type voetbal dat ze speelden en de invloed dat dat type voetbal heeft gehad op teams en mensen tot op de dag van vandaag. Als je een boom wil opzetten over hoe het spel van Belgie iets soortgelijks heeft teweeggebracht of gaat doen, dan zal ik je stuk met veel interesse lezen. Als we echter kijken naar het winnen van prijzen, dan klopt het wat je zegt. Is toch zo? Waarom zou ik als Nederlander bepaalde Nederlandse voetbalgeneraties niet af kunnen rekenen op hun onvermogen om prijzen te winnen? Zij zijn echter nog wel in 2 WK finales gekomen (en Cruyff, van Hanegem en van Beveren waren er in 78 niet eens bij). Dat kan deze generatie Belgen niet zeggen. Sterker nog, die zijn in geen enkele finale gekomen. Geen WK, EK of Nations League. Zelfs een matig Nederlands Elftal onder koeman kwam recent nog wel in een finale. Het zegt iets dat de Gouden Generatie van de Belgen dit niet eens een keer gelukt is. Ik ga dit WK nog even aanzien, maar als het dan weer niet lukt dan vond ik ze overrated.

8 oktober 2021 om 15:59

Wat ik veel zieliger vind is die arrogantie dat Belgie gewoon automatisch elk tornooi waar ze aan deelnemen moeten winnen. Zelfs het Spanje van Xavi en Iniesta was niet zo arrogant. Ze gingen bescheiden naar het WK, wouden het winnen maar zeiden nooit dat ze moesten winnen en dat team was 10 keer beter dan de Belgische gouden generatie.

Belgie is niet het enige team met goede voetballers. En als je de schuld wil steken op Martinez, het is niet dat de andere teams zo een fantastische trainer hebben. Toch komen de andere teams verder en pakken ze prijzen. Misschien wordt het eens hoog tijd om te accepteren dat de gouden generatie toch niet zo gouden is geweest en dat deze generatie gewoon met heel veel geluk Brazilie heeft geklopt het WK want Brazilie was in de kwartfinale veruit de betere ploeg maar Courtois heeft Belgie toen echt gered.

9 oktober 2021 om 19:06tja en Nederland blaast ook alles zo wat op: Belgiã« zit sinds 2014 wel altijd mooi minimum in een QF: het liedje van jullie zogezegde godenzonen heeft al bij al 4 jaar geduurd en the 70's. In 80 stond Belgiã« lekker in de finale van het EK
Ook die ploeg van 88 was er in 90 maar een zielige vertoning. Nee, dit Nederland dat 40 meer inwoners heeft als Belgiã« hoeft niet uit de lucht te doen als het op voetbal aankomt. Trouwens we hebben elk éã©n trofee Jullie 1988 en wij 1920 (toen was er nog geen wk of EK en was de OS het hoogste )10 oktober 2021 om 00:04

@mermans, je loopt bij het punt weg dat de huidige zogenaamde gouden generatie van de Belgen overrated is als het niet eens een finale weet te bereiken. Zelfs een matig team onder Koeman kwam in een finale. Wat jij allemaal uit wil kramen tav vorige Nederlandse generaties lijkt dan ook meer op geluid maken om af te leiden van een normale reactie nadat alweer een campagne voor de Belgen mislukt voordat ook maar een finale gehaald is. Zoals je terecht zegt, zelfs in de jaren tachtig lukte het een Belgische generatie om in de finale te geraken. Dat onderstreept alleen maar het falen van deze zogenaamde gouden generatie van de Belgen. Trouwens, Nederland heeft helemaal niet louter 40 meer inwoners. Wat een gekke opmerking en dat je terug moeten grijpen naar een prijs die behaalt, is in een tijd dat internationaal voetbal geen schim was van wat het nu is, is ook hilarisch. Dat is nog erger dan Nederlanders die apetrots wijzen naar alle schaatsmedailles op de Olympische spelen terwijl er (nog) helemaal niet veel concurrentie is internationaal gesproken. Laten we anders nog verder terug gaan en al die potjes tussen Engeland en Schotland van voor 1900 ook grote waarde toekennen. Trouwens, voor de jaren 70 waren veel (afrikaanse) landen zelfs nog onderdeel van een kolonisator en konden helemaal niet zelfstandig participeren.

8 oktober 2021 om 00:50

Eerlijk zijn: Oranje is echt nog een nivotje lager dan deze 2 teams- ondanks de beide coaches

8 oktober 2021 om 02:05

Ja, maar wat heb je aan niveau hoger als je het niet uitdrukt in resultaten die er echt toe doen (en zegt dat eigenlijk ook niet iets over het veronderstelde niveau?). In het winnen van prijzen waar landen om strijden? Denk je dat Federer blij zou zijn met zijn hoge niveau zonder Grand Slams te hebben gewonnen in het verleden? Nederland kwam althans nog in een finale vrij recent. Trouwens, je wil Nederland afzetten tegen België en Frankrijk kijkend naar het criterium “niveau”? Tussen Frankrijk en België bestaat een groot verschil hoor en ik zou beide landen niet snel tot eenzelfde categorie rekenen. Frankrijk won het WK in 2018. België is nooit verder gekomen dan een derde plek op het WK. Frankrijk kan het afmaken in de kritieke eindfase, België tot nu toe niet. Voor mij betekent dit dat er een niveau verschil is tussen beide nationale teams.

8 oktober 2021 om 09:02

@koriander: allemaal leuk en wel maar zet daar even de talloze 'gouden Generaties' van Oranje naast en kijk eens hoeveel prijzen die wisten te winnen.

Of zou het gewoon kunnen dat het niet zo evident is een landenprijs te winnen? Het hangt zo vaak van details af (rensenbrink die net mist, Cassilas zijn teen,...of gisteren Lukaku die net offside staat bij de 3-2 of De Bruyne die in de eerste helft een grote kans mist).

Voor een land als Belgie, dat uiteindelijk geen echt voetballand is, blijft het toch ontzettend knap wat ze de afgelopen jaren gepresteerd hebben? Ondanks dat het geen prijzen heeft opgeleverd.

8 oktober 2021 om 10:52

Als we de Nederlandse generaties daar tegenover zetten dan is er maar 1 met een prijs. De 88 generatie. De anderen konden geen prijs pakken. De bal van Rensenbrink ging er niet in omdat zijn schot niet goed genoeg was. Skill. De bal tegen de teen van Casillas ging er niet in omdat het schot van Robben niet goed genoeg was en Casillas een goede keeper was die vaak dat been zo uitsteekt om het schutters extra lastig te maken. Skill. Ook was Robben niet slim genoeg om naar de grond te gaan toen Puyol hem als doorgebroken speler neer wilde halen. Dat is een keuze en foute of goede keuzes worden in het voetbal afgestraft. Lukaku stond gewoon buitenspel en het gaat erom dat hij ervoor zorgt dat hij de bal erin schiet terwijl hij niet buitenspel staat. Dat is het hele spelletje. Wat je wel vergeet te vermelden trouwens is dat die Nederlandse generaties althans nog wel in een finale kwamen. Waar is de finale plek van deze zogeheten Gouden Generatie van de Belgen? Zelfs Koeman kwam nog in een finale terecht.

8 oktober 2021 om 16:01

Belgie is geen voetballand ? Denk dat je Belgie niet goed kent als je zoiets zegt.

9 oktober 2021 om 19:12

in 80 stonden we ook eens in de finale, maar wat maakt dat uit er telt maar één plek in de sport jullie zitten al jaren te wenen over die verloren finales.

10 oktober 2021 om 00:11

Mermans, je onderstreept wederom het punt in deze discussie. Zelfs dat elftal van de Belgen in de jaren 80 geraakte tot in de finale, maar deze zogenaamde gouden generatie in geen enkele en er is nu ook nog een Nations League erbij gekomen. There you go.

10 oktober 2021 om 11:29

van waar die term gouden generatie komt weet ik ook niet waarschijnlijk één of andere gekke dronken waalse journalist ik zou al blij zijn dan brons zilver wordt

Die scheidsrechter... schandalig weer om die pingel nog te geven ook. Die rat versiert er weer 1 en wat is dat toch met die k.. var die 75x hetzelfde beeld herhaalt in snelheid 0,05 waarna deze sukkels er nog in trappen ook gadverdamme, kantelpunt in de wedstrijd, totaal verpest weer door deze oelewappers

7 oktober 2021 om 23:16

Precies,raakte de onderkant van z’n voet en hield z’n scheenbeen vast…

7 oktober 2021 om 23:55

Zou kunnen. Aan de andre kant ontkwam Belgie 3 minuten daarvoor aan een veel.duidelijker penalty toen n Franse speler werd gemangeld.
Dus dan toch wel terecht; Belgiese verdediging 2e helft zoek gespeeld dr de Fr aanval..

Echte topmatch gezien tussen twee toplanden. 3-2 na 86 minuten.. de winst leek binnen tot het doelpunt werd afgekeurd voor nipt buitenspel van Lukaku. Heb wel genoten van de Belgen. We kennen de kwaliteiten en de beperkingen van de spelers. Geen schande om te verliezen van een Frankrijk dat een 1000tal profvoetballers ter beschikking heeft.

Stond Benzema ook geen offside bij de voorzet van Pavard? Volgens ook ca 40-50 cm

8 oktober 2021 om 00:54

Drom bleef ie van de bal af he..

De gouden generatie zal nooit meer dan een bronzen generatie worden. Knappe prestatie alsnog, maar dit is waarom België uiteindelijk geen topland is. Er wordt wel eens gewonnen van een groot land, maar op het einde geeft men het toch altijd weg tegen de geslepen grote jongens. Wellicht is het de druk van het feit dat landen als België (en ook Nederland) tegenwoordig geen garantie (meer) hebben op een stroom topspelers. De druk en verwachting dat deze Belgische generatie een prijs moet pakken lijkt ze te zwaar te wegen.

Heerlijke pot voetbal, dit niveau van vandaag en gisteren lag veel hoger de finale wedstrijden op het Ek. Dat was eerder op enthousiasme en soms een individuele flits.

België staat verdiend in the final four maar zal finaal een net generatie hebben. Doet echter geen afbreuk van hun constant goed voetbal van de laatste 5 jaar. Martinez zal bepaalde spelers moeten durven loslaten of zelf opzouten.

Jammer dat het woord remontada sinds barca psg zo.n romantisch woord is geworden terwijl het voor mij symbool staat voor een van de meest beïnvloedde wedstrijden door een scheidsrechter ooit..

Tijd ook voor Belgie om van die nummer 1 af te gaan op de ranking, nu leken ze het eindelijk voor elkaar te hebben maar helaas, het gaat opnieuw fout. Blijf erbij dat de grootste kans op een eindzege in 2016 was, toen was Martinez er nog niet. Wales mag je nooit met 3-1 verliezen, daar is de schade opgelopen. Portugal was echt niet top dat toernooi. Daarna kan je van Frankrijk en Italie verliezen. Zuur maar helaas, een net niet generatie. WK is hun allerlaatste kans, ben benieuwd wie er dan voor de groep staat. Hopelijk pakken de Spanjaarden Frankrijk, best voetballende ploeg momenteel.

Martinez blijft een matige coach die deze gouden generatie verpest heeft, laat zijn team tweede helft zoals tegen Portugal verdedigend spelen, tegen Portugal ging dat maar niet goed zijn ze tal malen goed weggekomen, Martinez vervalt in oude fouten, tactisch is het een onbenul, met een betere coach ad België al zeker een EK of WK gewonnen...

8 oktober 2021 om 16:03

Ja, de schuld is van de coach Voor je informatie, het is niet alsof de andere landen zo geweldige coaches hebben. Deschamps bakt er ook niks van bij Frankrijk. Luis Enrique staat ook altijd onder zware kritiek met zijn rare selecties en opstellingen. Toch bereiken deze landen de finale en Belgie niet. De enige conclusie die er kan gemaakt worden is dat de gouden generatie misschien zwaar overroepen is.

Ook België heeft eindelijk z'n net niet generatie. Heerlijke spelers net als Nederland, maar zullen nooit wat winnen.

Jeetje, 2-0 voorsprong in één helft uit handen geven en drie goals tegen krijgen is natuurlijk verre van best. Een finale wil maar telkens niet lukken. Komend jaar op het EK wordt het toch al best een lastig verhaal met de achterhoede die er momenteel staat.

Heerlijke overwinning van Frankrijk! Ben ook stiekem erg blij dat de gouden generatie van België steeds minder kans op een titel heeft. Moet er niet aan denken dat de zuider buren een prijs binnenhalen wat ons al jaren niet meer lukt. Scheelt mij een hoop ergenis op het werk Allez les Bleus!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Frankrijk

FIFA ranking: 2
101 fans
Selectie
SpelersPositieW
A. GriezmannAanvaller41
K. MbappéAanvaller40
B. CostilKeeper
H. LlorisKeeper40
L. DigneVerdediger20
L. DuboisVerdediger00
T. HernándezVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Frankrijk.

383 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Real Madrid 15 12 0 0
2020/2021 Real Madrid 34 23 2 0
2019/2020 Real Madrid 37 21 0 0
2018/2019 Real Madrid 36 21 1 0
2017/2018 Real Madrid 32 5 0 0
Laatste voetbalnieuws

Benzema en Courtois drijven Athletic tot wanhoop in Madrid

Real Madrid heeft woensdagavond een zwaarbevochten overwinning in LaLiga geboekt. Het team van trainer Carlo Ancelotti had aan een enkel doelpunt van Karim Benzema voldoende om Athletic Club met lege handen...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 6 december
Chelsea-trainer Thomas Tuchel wil in januari een middenvelder aantrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren