Van Hanegem: ‘Nu doet hij weer hetzelfde, doe nou gewoon normaal!’

Donderdag, 7 oktober 2021 om 21:22Jeroen van Poppel • Laatste update: 22:43

Willem van Hanegem raadt Noa Lang met klem aan om vooral 'normaal' te doen. De oud-middenvelder ziet de potentie van de aanvaller van Club Brugge, maar vreest dat hij zichzelf tekort zal doen door zich bezig te houden met randzaken.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door cocoafc)

Wat denk je nou? Die jongen heeft het intellect van een straatsteen en daarnaast is hij in een omgeving opgegroeid waar je je altijd groot moet houden, anders denken ze dat je zwak bent. Dan krijg je dit dus. Gelukkig kan hij goed voetballen, hopelijk heeft hij de juiste mensen om hem heen, die hem een beetje kunnen helpen en zorgen dat hij genoeg op de bank laat staan voor later.

7 oktober 2021 om 14:15

Ja joh, intellect van een straatsteen. Ow zo erg wat die jongen doet he, beetje de tegenstander uitdagen, verschrikkelijk zeg.

In wat voor brave wereld leven wij zeg. Even wat karakter tonen, op welke manier dan ook, en je bent gelijk dom en willen mensen je afschrijven. Je mag niet meer reageren als je publiekelijk wordt aangevallen, je moet overal boven staan, we mogen niet meer kiezen hoe we juichen of zelfs als er dingen vanuit de tribune worden gegooid moeten we erboven staan.

Zou wat zijn he, je gaat een wedstrijd kijken en iedereen is braaf. Geen onderlinge vetes, niemand klaagt bij de scheids, opstaan en doorgaan, geen emotie, helemaal niets. Iedereen moet keurig alle spelregels volgen en ze bek dichthouden.

Kan begrijpen dat mensen zo denken hoor, mensen die in een bubbel leven en met fluwelen handschoenen worden aangepakt.

7 oktober 2021 om 14:21

Wat een frustratie, zeg

Het is niet enkel een kwestie van "karakter tonen", het is jezelf uit de tent laten lokken. Als je denkt dat je enkel karakter toont door boos te doen, dan haal je bar weinig uit het leven.

7 oktober 2021 om 14:26

Heb je gelijk in, maar is zo iemand dan direct gelijk aan de grond? Ben je alleen slim of waardig als je braaf je mond houd en overal bovenstaat?

7 oktober 2021 om 14:32

@cocoafc, ben het deels met je eens. Punt is wel dat hij door op alles te reageren er ook zelf schuldig aan is dat hij in een vicieuze cirkel blijft zitten van actie/reactie met publiek media.

7 oktober 2021 om 14:36

@Coco, noem jij antisemitische liedjes zingen normaal en volwassen?

7 oktober 2021 om 14:37

Het was een domme tekst, maar om het nu antisemitisme te noemen gaat ook te ver.

7 oktober 2021 om 14:39

Zijn ze reacties zo erg dan? Wat zegt hij dat zo erg is en dat het publiek op een dergelijke manier moet reageren?

We hebben het over een jongen van 22, geef hem tijd om te groeien. Ik heb zat dingen gedaan, geroepen of op een manier gedragen dat ik vandaag anders zou doen, maar dat is achteraf. Nou maar hopen dat hij ook zo kan terugkijken op bepaalde dingen die hij heeft gedaan.

Maar alsnog, het valt allemaal mee. Ik heb gewoon een hekel aan mensen die denken dat ze onder alle omstandigheden de rust kunnen bewaren. Het leven is geen sprookje, soms doe je gewoon wat domme dingen. Het is maar wat je er achteraf mee doet en wat je ervan leert.

Of misschien wel niet, maar dat is alsnog geen reden om vooraf zo iemand met de grond gelijk te maken.

7 oktober 2021 om 14:43

Kyle66

Wanneer mensen beginnen over rasicme, moeten we niet overal racisme in zien, daar ben ik het in sommige gevallen ook mee eens.

Maaaarrr...

Wanneer zo een jongen een lomp liedje zingt, maar puur vanuit een hypemoment, gaan we hem afschilderen als antisemitisch. Wat is het nou? Moet het allemaal 0 of 100 zijn? Is er echt geen middenweg?

En ja, misschien is dat ene moment onvolwassen en niet normaal, maar is hij dat dan direct voor zijn hele leven en in elke situatie?

Hoe zou jij het vinden als je falen op elk moment weer naar boven wordt gehaald, te pas en te onpas?

7 oktober 2021 om 15:23

@cocoafc als je je emoties niet onder controle hebt, dan controleren de emoties jou. Dat levert gevaarlijke situaties op

7 oktober 2021 om 15:32

Ik denk dat je prima een jongen van de straat kunt zijn en dat je ook prima een randje mag hebben!
De vraag is, wat doe je er mee....

Laat je je afleiden en ga je reageren
Of laat je je voeten reageren

In zijn geval zit hij in beide.
Hij laat zich geregeld uit de tent lokken wat ten koste van hem gaat
Hij laat ook geregeld zijn voeten spreken.

Het is dus nu aan hem.... Aan welk kant gaat het kwartje vallen.

Tanane is een voorbeeld dat het kwartje de verkeerde kant opvalt ....
Bazoer viel ook steeds verkeerd..

Ziyech viel juist weer goed. Wat die jongen allemaal wel niet toegeschreeuwd kreeg, verweten werd, door het slijk werd gehaald

7 oktober 2021 om 15:33

@nederland79 Ja leuke spreuk, heb jij je hele leven al je emoties onder controle? Nooit een leermoment gehad? Altijd alles gedaan zonder fouten?zo ja, ben ik heel blij voor je, maar mag Noa het op zijn eigen tempo doen?

@jeron gelijk heb je, ik zeg ook niet hij zich perse gaat verbeteren. Maar om die jongen geen groei/kans te gunnen en finaal af te maken, alsof diezelfde mensen zelf perfect in het leven staan... Daar doe ik niet aan mee.

7 oktober 2021 om 15:47

Als het Martinez, Nico of Alvarez zou zijn, zouden ze zeggen het is passie en strijdbaar is. Iets met 2 maten meten!

7 oktober 2021 om 15:51

Bij Tadic noemen ze zijn gedrag winnaarsmentaliteit, dan is het van hij heeft temperament. Met alleen Frenkies en De Ligt ideale schoonzonen win je niks.

7 oktober 2021 om 15:55

@toelie11 Hier ben ik het niet mee eens. Het punt is dat Lang zichzelf uit de wedstrijd haalt als hij zulke dingen gaat doen als wat hij tegen Anderlecht heeft gedaan richting Hoedt en het publiek van Anderlecht.

De spelers die jij hierboven noemt begaan wel eens een stomme overtreding in het heetst van de strijd wat ze een gele kaart kost, maar je zult deze spelers zichzelf nooit uit de wedstrijd zien halen om te gaan reageren op van alles en nog wat.

7 oktober 2021 om 15:58

Behalve tegen Anderlecht, wanneer nog meer dan?

7 oktober 2021 om 17:33

Ik denk eens tegen Cercle Brugge ook nog. Verder vind ik het ook wel wat makkelijk. Zat hij niet in de wedstrijd door zijn gedrag of was het gewoon niet zijn middag? De ketelaere speelde bijvoorbeeld ook niet goed.

7 oktober 2021 om 22:43

Je zo laten gaan is het tegenovergestelde van karakter tonen. Raar doen en niet tegen autoriteit kunnen is niet stoer, het is zwak.

8 oktober 2021 om 09:10

@cocoafc, ik snap niet helemaal waarom je zo fel reageert op de opmerking over Lang. Het is voor iedereen duidelijk dat Noa Lang niet gezegend is met een goed stel hersenen, maar wel met een goed talent voor het voetbal. De enige manier om dan te kunnen slagen in de top is dat je zo snel mogelijk leert om die agressie te kanaliseren en te gebruiken om beter te gaan voetballen, ipv agressief worden en schelden. Leer je dat niet snel genoeg, dan gaat geen topclub met je in zee, behalve dan als je echt buitenaardse kwaliteiten hebt, maar dat kun je van Lang niet zeggen.

Kijk naar een Arnautovic, die kan minstens zo goed voetballen als Lang (volgens mij zelfs veel beter), maar heeft de top niet gehaald.
Een voorbeeld waar het wel goed is gegaan is Ibrahimovic. Ja, die is nog steeds zo gek als een deur, maar doet in het veld weinig gekke dingen meer waarmee hij rode kaarten pakt of waarmee hij het publiek volledig tegen zich krijgt, of waarmee hij zichzelf uit de wedstrijd haalt. Nou snap ik wel dat de kwaliteiten van Ibrahimovic en Lang niet te vergelijken zijn, maar wel een goed voorbeeld van iemand die geweldig kan voetballen, maar intellectueel niet geweldig in elkaar steekt die het toch uitstekend heeft weten om te zetten.

8 oktober 2021 om 09:55

'de enige manier om dan te kunnen slagen in de top is dat je zo snel mogelijk leert om die agressie te kanaliseren en te gebruiken om beter te gaan voetballen, ipv agressief worden en schelden.'

Agressie en schelden nog wel, toe maar. Het wordt ook steeds erger he. Vertel mij maar eens waar hij structureel dat gedrag laat zien en waar het hem heeft tegengehouden in zijn loopbaan?

Ik wacht nog steeds op wat die jongen precies zo heeft gedaan waardoor mensen zo een hetze tegen hem voeren.

Ik weet het wel hoor. Accentje en Tadic/ten Hag die zo een jonge gast publiekelijk met de grond gelijk maken en zijn overstap van Feyenoord naar Ajax. Daarna is het allemaal een eigen leven gaan leiden.

Doet hij wel eens iets doms, ja vast, maar het wordt allemaal wel heel erg aangedikt. Het is een beetje een brutale jongen en ook eigenwijs, maar niet iedereen kan een keurige padvinder zijn. En kijk hoe mensen als bloedhonden op zo een jongen afgaan, tja, dan zou ik ook van me afbijten.

7 oktober 2021 om 14:55

Het word nu allemaal enorm overdreven, Lang ging dit weekend op een bal staan en stond hoofd aan hoofd met Hoedt ….En iedereen is zijn mensen alweer aan het slijpen, wat een totale onzin. Speelt al ruim een jaar heel België aan gort, en nu na 1 incident is hij mentaal weer ongeschikt volgens iedereen. Daarnaast heeft Lang helemaal niks geks gezongen of geroepen op het veld , die heeft op een parkeerplaats om 02.30 een liedjes gezongen met de fans. Waar ook het woordje Jood in voorkomt en dan is de wereld te klein. Maar als de Ligt met 50.000 mensen Ajax Joden Super Joden zingt is het een prachtige aanvoerder.

7 oktober 2021 om 17:11

Ja ook echt een goeie vergelijking met De Ligt en dat lied..... Heb het al eens eerder aan je uitgelegd, maar toen was je (zoals gewoonlijk) weer gevlogen. Dus ik laat het er maar bij.

7 oktober 2021 om 21:55

Dus jij vind jezelf volkomen nuchter een SuperJood noemen wel heel normaal en prima ?

7 oktober 2021 om 23:56

Wat een lange tenen zeg. Het woord jood begint al een taboe te worden. Niet alles hoeft echt zo bloedserieus te worden opgevat. Choose your battles en superjood is zeker niet iets waar je energie in hoeft te steken.

8 oktober 2021 om 01:13

Ah, blijkbaar ben je met hem opgegroeid, ken je z'n omgeving én ben je z'n leraar... Doe je hem ook nog de groetjes van me?

8 oktober 2021 om 07:36

Ik ken toevallig wel een oud leraar van Lang. Die krijgt nog steeds de kriebels als Lang op tv komt....

Die wedstrijd tegen Anderlecht wordt ook wel opgeblazen. Oké hij was heel de tijd vrij nutteloze hakjes aan het doen maar het waren wel gewoon passes die aankwamen daarna en of je ze nu binnenkantje geeft of met de hak, als ze maar aankomen. Dat hij op het publiek reageert als die hem bekogelen met bekers bier (en echt wel veel, zou gewoon een zware straf op moeten staan) is ook niet zo vreemd. Het enige waar hij nog wat aan moet werken is dat het niet in zijn hoofd mag kruipen. Zo werd hij aan de cornervlag bekogeld met bekers, maakt hij zich daar terecht kwaad om maar dan trapt hij een hele slechte corner.

7 oktober 2021 om 13:56

Hele slechte corner? Zo slecht als Memphis corners en vrije trappen mag blijven nemen?

7 oktober 2021 om 13:59

Een bal die niet van de grond geraakt en makkelijk aan de eerste paal weggewerkt wordt. Als je de fase ziet dan snap je wel wat ik bedoel.

7 oktober 2021 om 14:03

Ik weet precies wat je bedoelt en je omschrijft een standaard corner van Memphis. Ik begrijp oprecht niet waarom hij corners en vrije trappen mag nemen.

7 oktober 2021 om 15:36

Vond dat opstootje met Hoedt ook wel echt aan Hoedt te wijten hoor. Wat een zogenaamde vechtersbaas is dat.

Tja, denk dat deze opmerking aan dovemansoren is gericht. Lang lijkt een niet al te slimme jongen met veel temperament, waardoor je dit soort incidenten af en toe tegen zal komen. Ook een stukje volwassenheid, al zorgt dat temperament anderzijds denk ik ook voor zijn bewijsdrang.

Benieuwd hoe hij het gaat doen bij Oranje, we zouden wel een creatieve buitenspeler kunnen gebruiken.

8 oktober 2021 om 01:12

Dat het een temperamentvolle jongen is zien we allemaal, maar om hem nou niet slim te noemen... Beetje overdreven, niet?

8 oktober 2021 om 09:15

Daar is toch geen woord aan gelogen? Niet iedereen heeft de hersenen om te studeren of om slim genoemd te worden. Lang is daar een goed voorbeeld van. Dat mag toch gewoon gezegd worden? Net zoals we aan de andere kant mogen zeggen dat hij voetballend wel kwaliteiten heeft.

En ja, temperament is niet erg, als het gebruikt wordt om zelf beter te gaan spelen. Bij Lang zie je dat hij gewoon veel slechter wordt als hij boos is of geïrriteerd. Dan is temperament een groot nadeel.

De beste man is, zoals wel meerdere voetballers, niet de allerslimste.
Ja, hij kan goed voetballen, maar hij moet zich niet zo snel gek laten maken.

Dat die dan een keer kop tegen kop staat tegen een landgenoot in een belangrijke pot, so what? Zolang hij daar geen gekke dingen doet/onnodige rode kaart voor krijgt, is het toch prima?

Hakjes, zolang ze aankomen, zijn ook meer dan prima. Hij moet alleen, wanneer hij geprovoceerd wordt, er voor zorgen dat hij wel zijn niveau blijft halen en niet telkens alleen nog maar met bijvoorbeeld het publiek bezig gaat zijn.
Ten alle tijden moet hij zijn wedstrijd blijven spelen, dat is het belangrijkste.

7 oktober 2021 om 23:59

Precies. Over zijn intellect beginnen. Alsof iedereen hier automatisch slimmer is.

Jongen speelt een competitie aan gort en kan dan op mentaal vlak nog behoorlijk groeien. Kan me niet voorstellen waar hij eindigt als hij zijn kop koel leert houden. Zal denk ik 1 van Ajax' grootste fouten worden.

Wat een hetze tegen deze jongen, wat heeft hij nou echt verkeerd gedaan? Zijn actie, is dat verboden om trucjes te doen dan ben je zogenaamd aan he provoceren.

7 oktober 2021 om 14:58

Provoceren en je laten provoceren is gewoon niet slim. Het heeft een negatieve invloed op je spel, het leid tot concentratie verlies. Darna komt het keer op keer terug in de pers.
Als hij stappen wil maken, dan zal hij daar aan moeten werken want veel trainers houden er gewoon niet van. De bondscoach heeft hem er ook al op aangesproken.
Kortom, het werkt allemaal niet in zijn voordeel dus dan is het een stuk slimmer om er voorgoed mee te kappen en zich op de veel belangrijker zaken in het veld te concentreren.

7 oktober 2021 om 15:02

Wees blij dat er nog spelers zijn die publiek willen vermaken, tegenwoordig spelen er alleen maar lopende robots met loopvermogen en de dan nog bal breed kunnen geven. Ik schrik ervan dat je gene trucs meer mag doen, dus je wilt robot voetbal zien?

7 oktober 2021 om 15:22

Ik kijk geen Belgisch voetbal dus het maakt mij echt weinig uit. Verder heb ik het erover dat het voor hem gewoon niet slim is om te doen. Of er sommige nou blij mij zijn of niet, het heeft op hem een negatieve uitstraling die zelfs de bondscoach is opgevallen.
Dat is dus nadelig voor hem, dan is het slimmer om niet te provoceren of je niet te laten provoceren. Dat brengt hem uiteindigelijk verder in het voetbal dan dat hij elke keer op deze wijze in het nieuws komt.

8 oktober 2021 om 07:37

Je hebt provoceren en trucs doen, je reageert nogal selectief vind je niet? Je merkt aan het complete plaatje of hij uit is op provoceren en als veel mensen hetzelfde idee hebben, dan is het misschien leuk om daartegenin te gaan, maar we weten allebei beter

8 oktober 2021 om 10:04

Ik denk dat 98% van de mensen op dit forum geen tot amper wedstrijden van Brugge kijkt (misschien die in de CL) en dus werkelijk waar geen idee heeft hoe lang zich gedraagt op het veld. Maar toch heeft bijna iedereen er meteen een mening over.

Ga me steeds meer ergeren aan dit standaard zinnetje van vooral de oude garde (en Henk de Jong): doe nou maar gewoon "normaal". Wat is hemelsnaam is normaal? Zou iemand mij de definitie willen geven van een normale voetballer. Iedere speler heeft wel iets abnormaals, aangezien ze allemaal bezitten over abnormaal veel talent. De een praat constant tegen de scheids, de ander steekt zijn energie in opstootjes en nummer 3 naait zijn collega's bij het maken van een schwalbe. Nummer 4 geeft de ideale schoonzoon interviews en wordt vervolgens gekenmerkt als saai. Echt, het streven om (extreem) jonge jongens normaal te laten doen in en buiten het veld, terwijl ze al hun hele leven een abnormaal leven lijden, gaat mijn pet echt te boven.

Gewoon eerst een paar potjes banken bij oranje en schoenen laten poetsen van de basisspelers. Daarna kijken we wel verder.

Ja, deze jongen stond niet vooraan bij het uitdelen van hersenen, maar dat is toch juist een reden om hem te helpen en wat aardiger tegen hem te doen. Je merkt aan zijn manier van spreken en dat zogenaamd iedereen tegen hem is dat hij een beetje hetzelfde syndroom heeft als Depay. Hebben gewoon net even iets vaker een aai over de bol nodig, laten we hem dat dan ook geven.

De echte topspelers zijn niet bezig met randzaken zoals Noa Lang doet. Die laten zich niet zo uitdagen en provoceren, en zijn hier zelf ook niet mee bezig. Het hebben van de juiste mentaliteit is wat het verschil maakt tussen een leuke talentvolle speler en een topspeler. Noa Lang heeft niet deze topsportmentaliteit en gaat het daarom ook niet redden.

Willem vind ik echt een prachtig mens. Ik denk dat die jonge gasten echt veel van hem zouden kunnen leren. Kijk maar naar wijnaldum

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2226 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

3 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Club Brugge 20 6 7 1
2020/2021 Ajax 1 0 0 0
2020/2021 Club Brugge 29 16 7 1
2019/2020 Jong Ajax 9 5 2 1
2019/2020 FC Twente 7 1 1 0
Laatste voetbalnieuws

Bas Dost bezorgt Alfred Schreuder zorgeloos debuut bij Club Brugge

Alfred Schreuder heeft zaterdagavond gewonnen bij zijn debuut als trainer van Club Brugge. De nummer twee van de Belgische Pro League was in eigen huis met 2-0 te sterk voor Sint-Truiden....Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 18 januari
PSV heeft zich gemengd in de strijd om de handtekening van Nat Phillips. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren