Arsenal begroet Jack Wilshere na drie jaar weer op trainingsveld

Donderdag, 7 oktober 2021 om 12:19Jeroen van Poppel • Laatste update: 12:23

Jack Wilshere is terug in London Colney om mee te trainen met Arsenal, zo melden the Gunners op hun website. De 29-jarige middenvelder zit al sinds 1 juli zonder club en heeft toestemming van Mikel Arteta om bij Arsenal zijn conditie op peil te houden. Daarnaast is Wilshere van plan om zijn trainerspapieren te halen.

"We helpen Jack om zich voor te bereiden op zijn volgende fase, fysiek en mentaal", legt Arsenal-manager Arteta uit. "Hij wil de trainersopleiding doen en we zijn bereid om hem daarbij te helpen. Dat is eigenlijk het idee en meer is het niet. Hij zal soms met ons trainen, we proberen hem fit te krijgen. Hij kan zijn ervaringen overbrengen op onze jonge spelers. Ik denk dat het goed is om hem in de buurt te hebben."

Het is Wilshere na zijn transfervrije vertrek bij Bournemouth afgelopen zomer niet gelukt om een nieuwe club te vinden, en dat steekt hem. "Mijn kinderen komen op een leeftijd dat ze het begrijpen", zei de 34-voudig Engels international in augustus tegen The Athletic. "Vooral Archie, die negen is. Hij houdt van voetbal en weet er alles van. Het is moeilijk om het aan hem uit te leggen. Hij kwam laatst naar me toe en vroeg: 'Hoe komt het dat niemand je wil?' Ik weet het niet. Maar hoe leg ik dat aan hem uit?"

Wilshere brak in 2008 op zestienjarige leeftijd door bij Arsenal en stond te boek als een enorm talent. Vanwege meerdere zware enkelblessures kwam de middenvelder nooit volledig tot wasdom, al speelde hij uiteindelijk 198 wedstrijden voor Arsenal. Pas in 2018 verliet hij de club om te gaan spelen voor stadgenoot West Ham United. Daar werd hij opnieuw geplaagd door langdurig blessureleed en in de zomer van 2020 vertrok hij transfervrij. Hij zat toen een half jaar zonder club en werd op 1 januari dit jaar ingelijfd door Bournemouth, waarvoor hij achttien keer uitkwam afgelopen seizoen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door jackieboy10)

Pff wat was hij goed op jonge leeftijd. Wat een klasbak toen. Veel last van blessures gehad, erg zonde.

7 oktober 2021 om 14:58

Een van de weinige spelers ter wereld die het droommiddenveld van Barca in zijn eentje volledig domineerde. Wat een wedstrijd, en dat als tiener zijnde. Ongelofelijk jammer wat er met hem gebeurt is.

Zonde dat hij zijn potentie, mede door blessures, nooit heeft waar kunnen maken. Kon bij vlagen toch fantastisch voetballen. Vind het dan ook vreemd dat geen enkele club hem wilt hebben.

7 oktober 2021 om 13:12

Het is toch niet zo vreemd? Hij kan simpelweg niet lang genoeg fit blijven. En als hij wel fit is, is hij tegenwoordig ook niet meer van een bijzonder niveau. Ik vind het vervelend om te zeggen aangezien hij één van mijn favoriete spelers is en een echte clubman is, maar het is wel de waarheid. Als je bij Bournemouth niet aan een contract komt, terwijl ze in de Championship spelen, dan weet je dat het kwalitatief gewoon ook niet meer over houdt.

7 oktober 2021 om 14:10

Ik heb wel een zwak voor de speler Wilshere, maar daar sluit ik me wel bij aan. Het was al niet zoveel meer in z'n laatste jaren bij Arsenal. De blessures eisten duidelijk een tol op z'n mentale weerbaarheid en lichaam en dat zag je terug op het veld. Eeuwig zonde eigenlijk, want hij is echt een on-Engelse middenvelder (om maar even te generaliseren).

7 oktober 2021 om 14:59

Ik denk dat iedere Arsenal fan een zwak heeft voor de speler Wilshere. Een Arsenal fan in hart en nieren, en een gigantisch talent bij zijn doorbraak. Enorm jammer dat het niet geworden is wat iedereen er van gehooopt had

Echt een geweldige speler, maar zo zonde dat hij zoveel blessureleed heeft gekend. Hopelijk kan hij net als Gotze een soort revival gaan maken.

7 oktober 2021 om 13:21

Snap echter niet dat ie de vraag van zijn kind niet kan beantwoorden: Waarom is het dat niemand je wil? Omdat ie helaas meer dan de helft vd mogelijke wedstrijden mist door blessures. Misschien een play=pay contract ergens?

Ik hem nog wel in Laliga verwacht, minder fysiek en meer techniek. Maar Arsenel kennende, sluit hij in november bij het 1e aan.

Het is waarschijnlijk niet te betalen, maar het zou wel een stunt zijn als een Eredivisie hem met een prestatiecontract kan strikken. Zoveel voetbal zit er in deze jongen, helaas meer geblesseerd dan gespeeld in zijn carriere.

7 oktober 2021 om 12:33

Er is al gezegd dat er geen contract klaar ligt voor hem en dat zal er ook niet komen. Hij heeft het niveau niet meer.

7 oktober 2021 om 12:56

Arsenal kennende.... noem eens wat voorbeelden?

7 oktober 2021 om 13:08

@cocoafc.

Weet je het zeker met deze vraag? Er zijn genoeg voorbeelden te noemen van contracten voor hasbeens of dubieuze spelers..

7 oktober 2021 om 13:22

Er zijn genoeg voorbeelden maar Arsenal laat toch nu wel een duidelijke koers zien met de spelers die ze halen. Allemaal jong met veel potentie..

7 oktober 2021 om 13:37

Klopt Tilburg, maar was een algemeen punt toch? En in het recente verleden heb je ook nog Mari en Cedric gehad natuurlijk.

7 oktober 2021 om 13:44

Flamini is het voorbeeld wat mij bijstaat.

7 oktober 2021 om 14:01

Was het met Mari en Cedric zo erg gesteld als met Wilshere? Die zakt zowat direct in als hij een wedstrijd speelt. Flamini die hier ook wordt genoemd was gewoon fit, enkel clubloos.

Dus nee, het is helemaal geen 'arsenal kennende', want dan gaan we ver terug in de tijd en dan komen we uit bij Kallstrom. En zo afgebroken als Wilshere hebben we nooit gehad en gecontracteerd.

Dus nee, geen 'arsenal kennende'.

7 oktober 2021 om 14:17

Ik zie Mari en cedric nog steeds als fouten waarvan geleerd is. Op dat moment was er geen geld en moesten er korte termijn oplossingen gevonden worden. Twee fouten maar wel iets waar ze overduidelijk van geleerd hebben!

7 oktober 2021 om 14:23

Met name Cedric is een fout, we hadden voldoende backs en hij kwam enkel als backup erbij. Nu kom je niet van hem af.

Mari vind ik prima, backup en was niet duur.

Punt is dat zij niet jarenlang sukkelde met blessures, ze kwamen binnen met een huidige, maar zo erg als bij Wilshere was het echt niet.

De spelers zelf zijn oke, over de transfer details en de situatie kan je twisten. Voor de rest absoluut niet te vergelijken met Wilshere, die is al jaren geleden volledig afgebroken.

7 oktober 2021 om 15:55

Je denkt hem veel te ver door man Cocoafc. Het gaat gewoon algemeen erover dat het een 'slechte' deal is.

Om inhoudelijk er nog deels op in te gaan: zij sukkelden niet jarenlang met blessures, maar is met name Mari ook daadwerkelijk anders dan? Die kwam geblesseerd binnen, speelde 4 potjes, raakte weer geblesseerd, speelde weer wat meer wedstrijden, raakte weer geblesseerd. Dat is haast precies hoe Wilshere was. Dus zoveel verschil zit er niet in.. Alleen nu is hij wat langer fit, maar hij speelt nu niet dus tja.

Maar bon, het ging in het algemeen om contracten voor spelers waarvan je denkt: mwah, niet heel goed idee. Dan zitten er variaties in met hoe erg het is, maar in essentie is het bij allen gewoon een slechte deal.

7 oktober 2021 om 16:21

Saliba is 10 klassen beter dan Mari. Had hem die plek maar gegeven. Veel mensen vinden mari niet slecht omdat hij goedkoop was en omdat hij niet vreselijk speelt. Ik vind het maar een ontzettend matige speler en volgens mij raken we hier ook de kern van ons probleem bij Arsenal. We moeten niet meer genoegen nemen met redelijke spelers, we moeten gaan voor kwaliteit.

8 oktober 2021 om 09:39

Helemaal mee eens Tilburg013!

Nu snap ik best dat we niet 22 basiswaardige spelers kunnen hebben, helemaal niet in de positie waarin we ons nu bevinden. Maar dat is weer het andere uiterste. We hebben nog te veel ''semi nuttige'' back-ups die nooit meer beter zullen gaan worden, relatief te veel salaris verdienen en stiekem veel te veel wedstrijden spelen. Mari, Holding, Chambers, Elneny, Cedric, Kolasinac.. Dat soort spelers.

Die moeten we zien te lozen! Of een echt ervaren back-up die echt solide speelt (zijn moeilijk te krijgen), of een talent die nog kan groeien. Niet meer die 26-28 jarige spelers die niveau Burnley zijn, maar goedkoop zijn...

Wat was dit een gigantisch talent. Denk dat velen nog altijd wel de wedstrijd tegen o.a. FC Barcelona destijds kan herinneren tegen die giganten als Xavi en Iniesta.

Heerlijke speler, maar zoals wel vaker bij spelers van Arsenal: de meest talentvolle lijken haast niet blessurevrij te blijven. Integendeel: ze raken vaak geblesseerd en sommige zelfs enorm lang. Denk hierbij aan deze Wilshere, Ramsey (met zijn gebroken been destijds), Eduardo als spits en het allergrootste voorbeeld: Abou Diaby.

Echt heel zonde!

Puur als Wilshere & Arsenal fan zou ik het al fan-tas-tisch vinden als Jack een pay if you play contract kan krijgen, maar ik zie het niet gebeuren.
Ik gok dat Arsenal in de winter wel nog de transfermarkt op moet voor een middenvelder. Partey gaat naar de Afrika Cup. Xhaka is nog langdurig geblesseerd. Dan heb je voor de middenveldpositie's op de Cm/cvm alleen nog maar El Neny (die gaat ook Afrika cup? - en heeft het basisniveau niet wat mij betreft), Sambi (doet het aardig, maar is nog erg jong), AMN (wilt daar wel spelen, maar is eigenlijk ook meer een wingback in mijn ogen) en dan heb je nog eventueel een Odegaard die je wat meer naar achter kan laten spelen. Verder zou bij hele hoge nood een Chambers nog op CVM kunnen spelen (heeft hij bij Fulham een heel seizoen gedaan) en heb je met een White ook iemand die wellicht als CVM kan spelen. Ik meen mij te herinneren dat hij wel eens als CVM en als RWB heeft gespeeld bij Brighton, maar kan ook dat ik er naast zit.

Al met al: men zit nogal dun in de defensieve/centrale middenvelders. Als je dan Jack speelgerechtigd en fit kan krijgen en hem vervolgens met een pay if you play contract kan laten aansluiten dit jaar, lijkt mij dat best prima. Tuurlijk, ik weet niet wat zijn niveau is op dit moment en weet ook niet hoe hij het bij Bournemouth heeft gedaan (denk niet top, als je geen verlenging krijgt). Maar het is toch een beetje clubliefde, hopend op de oude Jack haha. En als je hem met zo'n contract alsnog kan laten aansluiten, maak je er eigenlijk geen verlies op toch? Dan betaal je hem alleen als die daadwerkelijk speelt en dan kan je vanzelf zien of hij het niveau aan kan.

Persoonlijk denk ik niet dat het gaat gebeuren, maar als Wilshere/arsenal fan zou ik het wel enorm mooi vinden als het toch zou gebeuren!

7 oktober 2021 om 12:58

Ramsey, Eduardo en Diaby zijn gewoon kapot getrapt, daarna raakten ze vaak geblesseerd.

7 oktober 2021 om 13:20

Ja. Maar het is wel typisch Arsenal dat het weer bij een Arsenal speler gebeurd. Ramsey heeft zich alleen nog aardig herpakt destijds bij Arsenal en uiteindelijk ook nog een transfer naar Juve afgedwongen.

Verder met je eens! Al was het bij Diaby naderhand ook veel andere blessures (die niet direct in verband stonden met zijn eerste)

7 oktober 2021 om 13:45

Eerlijk, wat kan Arsenal er aan doen dat andere teams spelers van Arsenal kapot schoppen? Vrij weinig volgens mij. Vooral die van Diaby was zo onnodig, het was de 92e minuut in een wedstrijd waar Sunderland met 3-0 achter stond.

7 oktober 2021 om 13:53

Arsenal kan er niks aan doen, maar ik blijf er bij dat het typisch iets voor Arsenal is om uitermate talentvolle spelers geblesseerd te zien raken.
Men kan er (hoogst)waarschijnlijk niks aan doen, maar het is wel typisch dat het zo vaak bij Arsenal gebeurd

7 oktober 2021 om 14:04

Nee het is niet typisch Arsenal, het is typisch PL die dergelijke tackles toelaat als het om Arsenal spelers gaat. Arsenal kan tientallen trappen ontvangen tot de tegenstander een gele kaart krijgt, een keer gaat dat mis.

Dus dat typische, komt niet door Arsenal. Vandaag de dag zie je dat ook, onze speler worden zowat kapotgetrapt. Reyes mocht helemaal kapot getrapt worden, door het hele Manchester team, 1 overtreding van onze kant en het is direct geel/rood.

Vorig seizoen, Pepe, helemaal kapot getrapt tegen West Ham. Hoge tackles, tackles van achter etc. Absurd.

7 oktober 2021 om 13:26

Man, Diaby doet af en toe nog steeds pijn als je beelden van hem terug ziet. Die jongen was zo ongelofelijk goed. Ben er 100% van overtuigd dat hij onze nieuwe Vieira was geweest zonder al die blessures.

7 oktober 2021 om 13:50

Volledig mee eens. Dood en dood zonde.

7 oktober 2021 om 15:36

Ik zou ook hele boeken kunnen schrijven over mijn liefde voor Wilshere. Wat een talent, wat een potentie. Ik zou hem ook nog dolgraag een keer willen zien spelen voor ons. Hij moet toch gewoon stukken beter zijn dan een Elneny, zelfs als hij volledig afgetakeld is. Zeker vanwege de blessure van Xhaka kunnen we nog wel een middenvelder gebruiken, maar aan de andere kant zal hij waarschijnlijk het niveau niet meer hebben.

Wilshere... toch wel een kleine smet op mijn fantastische voetbalgeneratie. Genoten van hem zeg! Een speler van mijn generatie, enorm fan destijds. Maar we kende het verhaal dus het is niet meer nieuw, zodra ik de naam hoor begin ik er toch weer over. Wat een talent.

Wat een geweldige talent vroeger, doodzonde dat hij zo blessuregevoelig is. In football manager was hij altijd mijn favoriete eerste aankoop. Samen met ramsey vormde hij mijn favoriete engelse middenveld. Ik had hem graag zien uitgroeien tot de speler van wereldklasse dat bijna elke football manager hem mee bestempelde. Misschien een stap naar Nederland net als Gotze?

7 oktober 2021 om 13:17

Niet eens een gek idee inderdaad. Denk dat Wilshere op een lagere intensiteit wel kwalitatief nog een hele goede zou zijn. Maar dan moet hij wel voor een topploeg in Nederland gaan spelen. Ajax of PSV dus. Hebben die ruimte voor hem? Dat vraag ik mij dan af..

Op zich zou PSV geen gek idee zijn als hij fit kan blijven. Sangaré, Wilshere en Götze. Dat is wel een middenveld dat op papier erg goed kan zijn. Bij Ajax zou hij niet aan spelen toe komen denk ik. Kwalitatief gezien misschien nog wel, al is zijn niveau wel achteruit gegaan, maar voornamelijk ook niet omdat ze Gravenberch natuurlijk niet gaan banken voor hem.

Denk hier is over: een fitte Abou Diaby en Jack Wilshere op het middenveld.

7 oktober 2021 om 13:14

Dan denk ik eerder aan een fitte Abou Diaby en Thomas Partey als duo. Dat zou geweldig zijn. Maar ja, dromen zijn helaas bedrog..

Super zonde van veel van onze spelers trouwens. Eduardo, Diaby, Ramsey, Wilshere, Rosicky in mindere mate.. Allemaal toch eigenlijk ''kapot'' geschopt.

7 oktober 2021 om 13:22

Rosicky is toch alles behalve kapot geschopt? Die had voornamelijk spierblessure's. Diaby had naderhand ook voornamelijk spierblessures wat ik begreep?

Verder wel met je eens.

7 oktober 2021 om 14:06

Diaby zijn benen waren kapotgetrapt, natuurljike balans was weg. Zo was volgens mij de ene been iets langer als de andere, dat heeft invloed op de rest van je lichaam.

7 oktober 2021 om 15:55

Heeft iemand een stukje van zn been eraf getrapt ja?

7 oktober 2021 om 15:59

Rosicky inderdaad wel minder overduidelijk dan de andere heren, maar die moest wel degelijk veel schoppen incasseren. Diaby inderdaad wat Cocoafc al zegt. Die verviel van de ene in de andere blessure, maar vanwege meerdere redenen die inderdaad terug te leiden waren naar die originele blessure.

Verder ben ik wel van mening dat hoewel het 'pech' is dat het bij zoveel van onze spelers is gebeurd, dat ik mij wel afvraag hoe het kan dat we daar niets tegen hebben kunnen doen. Het lijkt mij dat er toch ook wel iets aan gedaan kan worden door daar aandacht voor te hebben in trainingen, situaties te herkennen waarin zoiets gebeurd etc. Natuurlijk heb je pech en deels aanleg, maar kijk naar iemand als Hazard of Neymar. Die krijgen rotschop na rotschop. Maar die zijn pas op latere leeftijd echt meer geblesseerd, daarvoor haast nooit. Idem voor Messi.

Waar zit dan het verschil in? En wat kun je er zelf aan doen om het te voorkomen?

7 oktober 2021 om 17:25

Hazard is volgens mij nooit langdurig geblesseerd geraakt door een tackle in een wedstrijd. Het gros vd spelers waar bij ons over gesproken wordt zijn uit een wedstrijd geschopt met flinke permanente schade aan gewrichten, Wilshere bv in een pot tegen Utd. Daarna is t nooit meer gelukt een acceptabel niveau te halen. Over zijn meetrainen kan ik kort zijn, lekker laten doen maar zeker geen contract, op geen enkele manier. Er moet een middenvelder voor de basis bij komen.

8 oktober 2021 om 09:34

Nee klopt Samcro, maar ik bedoel meer dat hij wel veel schoppen te verduren krijgt. En op constantere basis. Ik vroeg mij vooral gewoon af of daar iets zit wat de speler in kwestie zelf kan doen. Bij bijvoorbeeld Wilshere had ik namelijk wel vaak het idee dat hij in bepaalde situaties ''slimmer'' kon zijn. Daarmee bedoel ik vooral dat hij nogal eens doorging in een actie waarbij hij eigenlijk dan zelf als 'slechtste' uit kwam. Dat soort dingen lijkt het dan op dat een Hazard, Messi of anderen toch misschien 'slimmer' in zijn.

Wat betreft je 2e deel, daar ben ik het 110% mee eens! Wie heb jij daar voor op het oog dan? Ik ben persoonlijk nog steeds gecharmeerd van Aouar en die heeft nog maar een half jarig contract in de winter straks. Anderzijds kun je hem misschien in de zomer dan wel transfervrij inlijven. Dat is wel tricky. Wat voor type zou jij graag zien komen?

7 oktober 2021 om 13:18

hmmm zeker zeker Diaby in de laatste fase was in de vorm van zn leven. mja

Denk dat hij in 10 jaar Arsenal wel financieel onafhankelijk is geworden, mits hij ''normaal'' heeft geleefd. Vraag me echt af in hoeverre zo een speler de rest van zijn leven rond kan komen met hetgeen hij heeft verdiend in zijn carrière van 10 jaar. Op een gegeven moment raak je gewend aan een bepaalde levensstijl (van meer geld uitgeven dan een gemiddeld gezin). Zou als ik hem was gewoon zijn trainerspapieren halen en trainer worden.

7 oktober 2021 om 13:54

Wilshere heeft volgens mij altijd wel redelijk ''bescheiden'' geleefd hoor. Ook echt een familieman die niet ieder weekend op stap ging en altijd de duurste kleding/auto's moest hebben.

Wat dat betreft denk ik dat Jackie zich geen zorgen hoeft te maken voor de toekomst (qua financiën) en denk ik dat hij in de toekomst zeker wel (jeugd)trainer bij Arsenal kan gaan worden!

1e wedstrijd die mij tebinnen schiet is tegen barcelona! Het "onstopbare" barcelona van die tijd waaein een jonge wilshire het middenveld domineerde, ongkend. Toch zonde dat hij samen met ramsey niet hebben kunnen waarmaken bij arsenal toentertijd..

Echt jammer hoe het met hem gelopen is. Had zoveel potentie, Leuk dat die daar nu weer mee traint maar toch wel triest, pas 29 jaar..

Deze man had zowieso al nooit weggestuurd moeten worden.
Dat is ook de enige reden dat ik U.Emery nooit geaccepteerd heb bij Arsenal.

Ben echt gek op deze speler geworden de Champions league wedstrijd tegen Barcelona.
Heeft gewoon het hele middenveld van Barca op een hoop gespeeld en toen was Barca nog met het middenveld Xavi Iniesta en Busquets.
Ik vond hem al goed toen hij zijn debuut maakte maar die wedstrijd was ik echt helemaal fan.

Als ik Arsenal was had ik hem gewoon een soort aanbieding gedaan dat hij gewoon kan aansluiten bij het team.
Want als hij blessurevrij is is hij gewoon een toegevoegde waarde want hij heeft genoeg natuurlijk talent alleen die klote blessures zitten hem in de weg zo zonde echt dood zonde.

Van de top 10 beste doelpunten van Arsenal is hij bij 11 betrokken volgens mij, wàt een heerlijke speler.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
7.Arsenal23-4
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
B. SakaAanvaller152
E. Smith RoweMiddenvelder145
M. ØdegaardMiddenvelder133
P. AubameyangAanvaller134
A. LokongaMiddenvelder120
A. RamsdaleKeeper120
A. LacazetteAanvaller101
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

Engeland
421 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Maandag 6 december
Chelsea-trainer Thomas Tuchel wil in januari een middenvelder aantrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren