Gavi (17) schrijft geschiedenis bij Spanje: ‘Dit is absoluut niet normaal’

Donderdag, 7 oktober 2021 om 09:26Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 09:52

Luis Enrique genoot dinsdagavond in het Nations League-duel met Italié (1-2 winst) met volle teugen van de verrichtingen van Gavi voor Spanje. De middenvelder groeide met 17 jaar en 62 dagen uit tot de jongste A-international ooit van het Zuid-Europese land. Er was de voorbije dagen de nodige kritiek op de keuze van Luis Enrique om de tiener na zeven duels voor Barcelona reeds te selecteren, maar daar had de bondscoach maling aan.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

77 reacties (laatste reactie door thegreenwave)

Ik vond hem gisteren geweldig spelen en dat op die leeftijd.

Gewoon tegen de sterren van Italie gewoon zich niet weg laten zetten ook.

Ben benieuwd hoe goed dat hij gaat worden.

7 oktober 2021 om 12:17

Een zwaluw maakt nog geen zomer. Die jongen heeft inderdaad veel talent, maar ik herinner me ook een Aisatti die prime Pirlo compleet wegspeelde. En we weten hoe zijn carriere is verlopen.

7 oktober 2021 om 17:55

Dat klopt maar Gavi heeft wel iets meer techniek als Aisatti natuurlijk.

De jeug van Spanje is top natuurlijk met Ansu, Pedri en Gavi.

Echt een heerlijke speler. Heeft Barca toch nog een goeie lichting klaar staan voor in de toekomst waar ze op kunnen bouwen.

7 oktober 2021 om 10:27

Zeker! de 3 toekomstige topsterren van Spanje en Barca: Gavi, Pedri & Ansu. Barca heeft met deze 3 spelers echt goud in handen. Voor Koeman jammer dat ze nog te jong zijn om het elftal echt te dragen.

Iets minder, maar ook talenten: Araujo en Mingueza. Prima verdedigers, maar moeten wel echt beter worden nog. Daarnaast is ook Yusuf Demir een echt opkomende speler. Geen eigen jeugd maar echt wel een groot talent. Konrad de la Fuente is ook prima! Jammer dat Moriba weg is gegaan.

7 oktober 2021 om 10:33

Konrad is ook weggegaan.

7 oktober 2021 om 10:59

Ai. Slordige fout! Helemaal over het hoofd gezien inderdaad!

7 oktober 2021 om 11:32

Prachtig toch! De financiële situatie is dan wel op z’n zachts gezegd zorgwekkend, maar ieder nadeel heeft z’n voordeel.

Na al die jaren wanbeleid is Barcelona eindelijk weer zoals ze horen te zijn. Talenten de kans geven en daar wereldtoppers van maken. Hopen dat ze ervoor kunnen zorgen dat ze deze jongens niet hoeven te verkopen omdat ze het geld nodig hebben of omdat ze geen salaris kunnen bieden.

En zo zie je maar weer: de een z’n dood, is de ander z’n brood. Moriba koos eieren voor z’n geld en wou niet voor een knaak spelen in dit Barcelona. Gavi komt door en hupsakee!

7 oktober 2021 om 11:47

Mwuah is net hoe je het bekijkt. Ach Barca heeft al jaren in tegenstelling tot alle andere topclubs bijna constant 5 jeugdspelers op het veld staan. Alleen wat daarbij komt is nu B-garnituur of zelfs C-garnituur.

7 oktober 2021 om 11:54

Je doelt op al jaren 5 dezelfde jeugdspelers? Want na Busquets, Pique (deels United), Sergi Roberto, Messi en deels Alba valt het toch reuze mee? Deze mannen spelen al jaren inderdaad in Barca 1, verder is al jaren niks doorgekomen uit La Masia…

7 oktober 2021 om 12:54

Ik snap je punt niet. Welke andere Europese topclub speelt vrijwel altijd met 5 of meer eigen jeugdspelers? Als jij nou even met dat lijstje komt, noem ik nog even dat Alena, Perez, Miranda, Rafinha, Puig, Cuenca, Fati, Mingueza, Moriba, Tello, Iniesta, Bartra, Samper en Munir de afgelopen 5 jaar ook zo links en rechts wat potjes hebben meegedaan. En dan vergeet ik er vast nog een aantal.

7 oktober 2021 om 15:00

Precies jouw lijstje geeft aan waar het de afgelopen jaren dus fout is gegaan en bevestigd mijn punt.

Tuurlijk komt er af en toe iemand door vanuit de jeugd, net als bij iedere club.

Echter heeft Barcelona er stelselmatig voor gekozen deze jeugdspelers aan de kant te schuiven voor dure vervangers.

Alena kwam door als groot talent. Echter met een hand vol wedstrijden nu voor een schijntje verkocht. Pjanic en dergelijke kregen de voorkeur. Puig idem, die heeft er jammer genoeg alleen nooit voor gekozen te vertrekken. Rafinha eigenlijk hetzelfde verhaal. Coutinho etcetera kwamen, Rafinha werd verhuurd of op de bank geposteerd.

Carles Perez kwam relatief laat natuurlijk, maar ook in de aanval hetzelfde verhaal: aankopen, aankopen aankopen en Perez voor 12? Miljoen naar Roma. Tello zelfde verhaal. Cuenca vind ik een vreemde eend in de bijt in je verhaal.

Iniesta zeg ik ook niks over, ookal is dat uiteraard een jeugdexponent van begin jaren 2000.

Moriba het juiste voorbeeld dat aankopen de voorkeur kregen en daardoor zelfs geen geld aanwezig was om hem te belonen voor z’n ontwikkeling.

Bartra werd aan de kant geschoven, Miranda voor een schijntje weg, en daarvoor in de plaats Junior Firpo voor 30! Miljoen. En wie speelt er nu linksback? Juist, een rechtsback genaamd Dest. Om over Cucurella maar te zwijgen, die geweldig speelde bij Getafe.

Samper en Munir zeg ik niks over, niet het niveau of potentie voor Barcelona.

Moet ik nog doorgaan?

7 oktober 2021 om 15:44

Ik lees vooral dat jij geen enkele andere club kan noemen, waarmee stelling bevestigd en jezelf ontkracht. Dank daarvoor.

7 oktober 2021 om 16:07

Die zijn er met bijvoorbeeld Manchester United, Ajax, Stade Rennes, Arsenal, Villareal, Valencia en nog vele andere voldoende hoor.

7 oktober 2021 om 16:13

Liverpool en Chelsea als grote clubs net als United, niet te vergeten. Hartelijk dank dat je me erop hebt gewezen dat ik nog geen clubs had genoemd.

Luis Enrique heeft hier gewoon gegokt en gewonnen. Gavi met welgeteld 3 basisplaatsen bij een middenmoter selecteren en ook nog eens in de basis laten starten. Volgens mij heeft hij aandelen in Barcelona, want hij probeert de marktwaarde van de spelers te verhogen door ze een speciale status te geven.

7 oktober 2021 om 09:45

Of de beste man kent zijn vak gewoon in en uit en weet precies wat hij nodig heeft om zijn team te laten lopen. Luis Enrique verdient veel meer credits als manager dan dat hij krijgt vind ik. Iedereen heeft het altijd over Conte, Mourinho, Pep, Klopp maar deze man kan er ook echt wat van hoor.

7 oktober 2021 om 09:50

Inderdaad want de meeste denk dat ze meer verstand van voetbal en opstellingen hebben als de coaches.

7 oktober 2021 om 10:01

Arsenal en PSV fan, dan zit jij de afgelopen jaren lekker met de trainers he? Die krijgen in ieder geval beide geen credits. Wel mooi om te zien hoe je de uitspraak waar je antwoord nuanceert, Luis Enrique is denk ik ook de een van de betere bondscoach die je kunt hebben.

7 oktober 2021 om 12:37

Enrique is een van de slechtste Spaanse coaches ooit, dit zegt de statistieken, dus of hij zijn vak in en uit kent weet ik niet.

7 oktober 2021 om 12:50

blink, kan je hier een link van sturen? Ik geloof er helemaal niks van. Misschien van de laatste 15 jaar, maar dit is ook de slechtste selectie van de laatste 15 jaar.

7 oktober 2021 om 13:04

En wat zeggen de prijzen??….

7 oktober 2021 om 13:05

Je kan het terug vinden op marca, as etc als ik me niet vergis. Neem maar een kijkje.
Of het de slechtste selectie is van de laatste 15 jaar? Zal wel, zo als 90 procent van alle nationale elftallen tegen wie Enrique heeft gespeeld.
Als je een beetje Spaanse voetbal nieuws volgt, dan kom je er snel achter, dat de helft van de Spanjaarden zich niet identificeren met de Spaanse selectie.

7 oktober 2021 om 14:57

Ik support zelf Barca en vind Luis Enrique een bekwame coach, maar hij heeft in verleden niet echt laten blijken oog te hebben voor goede spelers. Alle transfers die hij heeft bewerkstelligt bij Barca hebben gefaald: Arda, Denis Suarez, Paco, Andre Gomes, Semedo etc. Sergi Roberto ook gedebuteerd onder hem die ik eigenlijk nooit echt bijzonder heb gevonden. Leuke squad speler omdat hij redelijk uit de voeten kan op meerdere posities.

7 oktober 2021 om 16:25

@origami

Ow, je slaat wel veel planken mis als supporter van Barcelona.

Denis Suarez was al gekocht in de tijd dat Tata Martino trainer was, maar werd pas geofficialiseerd toen Enrique kwam, Semedo is een aankoop geweest toen Valverde trainer was. Sergi Roberto heeft trouwens gedebuteerd onder Guardiola en niet onder Enrique :-)

Andre Gomes, Arda en Paco was idd een grote fout.

7 oktober 2021 om 16:27

@blink182

Hij heeft welgeteld 1 hoofdtornooi meegedaan en dat is afgelopen EK waar hij tot de halve finale heeft geschopt en tegen de winnaar verloor met strafschoppen. Nu zit hij in de finale van de Nations League en pakt hij misschien zijn eerste prijs met Spanje.

Daarnaast de treble gewonnen als coach van Barcelona. Ik denk dat jij heel hard overdrijft ;-)

7 oktober 2021 om 18:39

Kijk maar eens hoeveel wedstrijden die heeft gewonnen met Spanje.. (ik heb het niet over Enrique als club coach. Ik kon zelf ook genieten van msn toen). Die halve finale was ook alles behalve indrukwekkend. Spanje heeft alleen maar gelijkgespeeld.
Verder was Italie tot en met de 40ste minuut veel beter. En had de wedstrijd in de eerste helft al moeten beslissen, maar goed, de bal is rond. Finale behalen is natuurlijk een goeie prestatie hoor.
Maar nogmaals, check de cijfers, die zijn daar.

7 oktober 2021 om 09:47

Natuurlijk neemt Luis Enrique hier een risico en pakt dat goed uit, maar hij doet gewoon wat hij denkt dat het beste is voor de nationale ploeg van Spanje. Als je als 17-jarige in de basis staat bij een middenmoter in Spanje dan is dat toch ook gewoon bijzonder? Even los van het hengeltje dat je uitgooit .

7 oktober 2021 om 09:55

@Patsercontrole: ‘3 basisplaatsen bij een middenmotor’… ach ach wat een onnodige provocerende zin.

Daarnaast heeft Gavi een uitstekende wedstrijd gespeeld en heeft Spanje gewonnen van regerend Europees Kampioen Italië. Het lijkt mij dat Luis Enrique gelijk heeft gekregen.

7 oktober 2021 om 10:03

'3 basisplaatsen bij een middenmotor'. Beetje provoceren op een website als deze op de vroege morgen. Ik zou zeggen slinger die rolgordijnen van je zolder open en ga een stuk buiten wandelen. Of zoek een vriendin ofzo, zal je goed doen ik beloof het.

7 oktober 2021 om 10:08

Hahaha oke ik ga niet in op je provocatie. Waar ik wel op inga is het 'verhogen van marktwaarde van Barcelona spelers' want mocht je het niet weten, werken we in Spanje met verplichte clausules in een contract. Die van Gavi is op dit moment nog niet super hoog, maar ze zijn bezig met een verbeterd contract tot 2026 met daarin een clausule van minimaal 200 miljoen euro. Dan maakt het niet uit of Gavi 50 miljoen waard is, of 5 miljoen. Zolang Barcelona hem niet kwijt wil, zal een club met dat specifieke bedrag moeten komen om Gavi los te weken. Er zijn spelers die Barcelona verkoopt en er zijn spelers die men niet verkoopt. Fati en Gavi horen bij die laatste categorie. Dus de prijs opdrijven kan ook gelijk de prullenbak in want spelers als Sergi Roberto, Busquets en Pique worden absoluut geen stuiver meer waard. En Pedri heeft net een nieuw contract getekend, dus ook hij gaat nergens heen.

7 oktober 2021 om 10:16

Verder zal marktwaarde van de speler niet heel interessant zijn, aangezien Barcelona weer door moet groeien naar de top. Die gaan zulke spelers dan echt niet verkopen. Komt een leuk team aan.

7 oktober 2021 om 10:16

@isco24

Sterker nog, Gavi's clausule gaat net zoals die van Fati en Pedri 500 miljoen euro bedragen.

7 oktober 2021 om 10:22

@Thenry,Insider,Isco,ArsenalFan

Ik ben waarschijnlijk een grotere supporter van Barcelona dan jullie allemaal hier boven, maar al met al ben ik ten eerste een realist. Iedereen verklaarde Enrique voor gek door hem in de basis te laten starten en nu het goed heeft uitgepakt is het ineens een genie. Gavi kon ik niet eens bekoren in de basis bij Barcelona, hij leek er nog niet klaar voor. Dat Barcelona nu een middenmoter is is gewoon een feit. Van Messi-Suarez naar Depay-Luuk.

7 oktober 2021 om 10:24

Insider. Oke, dat bedrag had ik nog niet meegekregen. Nou helemaal top toch. Prima boodschap wederom naar de buitenwereld van 'wij verkopen deze jongens niet'.

Momenteel is het elke week hopen op iets positiefs vanuit Barcelona kant. Of het nou prestaties, het spel of uberhaupt gewoon eens positief nieuws en elke keer word je weer teleurgesteld. Maar dit soort berichten, als Gavi, Fati en Pedri nieuwe contracten doet de fan toch weer hopen. Sommigen spreken hier op VZ van 5 a 6 jaar een subtopper, maar met zulke talenten en dan ook nog spelers als Araujo, Balde, Garcia erbij waar ik toch ook veel vertrouwen in heb (al is Garcia momenteel nog veel te onzeker en wisselvallig), durf ik wel al uit te kijken naar de toekomst.

7 oktober 2021 om 10:25

@patsercontrole

Hoe kan jij dat nu beoordelen? Ken je ons?

Ik ga hier niemand beoordelen op hoe groot of hoe hard hij supporter is. Bekijk het even objectief, niemand had dit verwacht uiteraard. Het pakte gewoon goed uit, maar het was een risico van LE. Alleen heeft hij er wel goed oog op en liet hij zich blijkbaar dusdanig zien op training dat LE hem klaar vond.

Bij Barcelona zag je wel gewoon dat hij enorm veel lef had en initiatief toonde. Dat het af en toe er niet uitkwam is logisch gezien zijn leeftijd. Speelt wel volwassener dan bvb Riqui Puig. Riqui kan me ook bekoren, maar lijd snel balverlies vind ik en is te zacht in de duels. Als je deze Gavi erin ziet vliegen tegen Jorginho en Verratti, daar wordt je toch blij van als Barça-fan!

7 oktober 2021 om 10:26

Raar om jezelf te labelen als 'grotere support van Barcelona' dan andere mensen terwijl jij ze niet kent en het eigenlijk helemaal niets toevoegd hier aan.

7 oktober 2021 om 10:26

@isco24

Het is nog niet officieel, maar Sport meldde dat ze aan het werken zijn aan een nieuw contract met de bovengenoemde clausule.

Volledig met je eens overigens, als we dit jaar CL halen en ver kunnen geraken in het bekertornooi met deze jongens dan ben ik tevreden. Ik wil vooral hoop zien dit seizoen!

7 oktober 2021 om 10:27

PatserControle,

Dus omdat hij jou niet kon bekoren leek hij er niet klaar voor? Als je echt zo een grotere Barca fan dan “ons” bent dan weet je al veel langer hoe goed Gavi nu al is en wat hij gisteren liet zien zou jou dan niet eens moeten verbazen. Dit is een supertalent van de absolute buitencategorie. Wat Mbappe en Haaland in de voorhoede zijn is dit ventje op het middenveld. En de toekomst met Gavi, Pedri en Fati ziet er in ieder geval heel goed uit. Dan heb je nog spelers als Frenkie, Araujo en Dembele daarom heen. En wat te denken van andere talenten als Balde en Demir? Waar Barca zich echter moet versterken zijn de nummer 9 positie, rechtsback positie en iemand naast Araujo. Geduld is een schone zaak.

7 oktober 2021 om 10:28

Nee je bent een fan. Supporters zitten in het stadion elke week

7 oktober 2021 om 10:35

@Garrincha

Beetje te optimistisch vindt je niet? Ik moet het nog allemaal nog wel even zien. Ik word er in ieder geval helemaal niet blij mee als ik ze zie voetballen. Pedri is op dit moment de enige die je kan bestempelen als buitencategorie. Gavi heeft één goede wedstrijd achter zijn naam. Dembele heb ik de hoop op opgegeven, het eeuwige geblesseerde talent. Fati ben ik met je eens, alhoewel het nog afwachten is hoe een jonge speler als hij terugkomt van een serieuze blessure. Araujo heb ik al geprezen bij voorgaande artikels over Barca, en hoe ik over Frenkie denk laat ik hier maar beter rusten, anders ontploft er een nieuwe discussie hier.

7 oktober 2021 om 10:46

Frenkie heeft het vermogen om heel goed te kunnen zijn. Dat is wat anders dan wat hij tot nu toe laat zien inderdaad. Voor nu het is koning verstoppertje in de topwedstrijden vooral. Dus ja heeft niks met ontploffen van discussie te maken. Elk mens die Barca volgt en vooral hem die moet dit kunnen beamen.

7 oktober 2021 om 10:55

Nou hier lijkt een “aan Frenkie zit je niet” sfeertje te heersen. Frenkie is koning verstoppertje in elke wedstrijd. Expert in het balletje breed en speelt mee voor spek en bonen. Wordt geposteerd in de CV als het met moet maar kan overal uit de voeten op het middenveld. Een echte joker. Lachwekkend. De hele (half)Nederlandse bende moet eruit, dus ook Dest. Ze voegen niks toe.

7 oktober 2021 om 13:04

@Patser: ik schrijf nergens dat Luis Enrique een genie is. Ik laat enkel weten dat hij in dit geval gelijk heeft gekregen: Gavi speelde goed en Spanje won.

En jezelf als ‘grootste Barca supporter’ bestempelen en vervolgens Barca een middenmotor noemen, komt nogal tegenstrijdig over.

Een club is een middenmotor op basis van prestaties op lange termijn, niet op basis van enkele wedstrijden.

7 oktober 2021 om 13:56

@Thenry

Tegenstrijdig omdat ik de beleid en selectie afschuw en afkraak? Mijn conclusies zijn niet op basis van dit seizoen maar al zeker 4-5 seizoenen. Messi is zo groots dat hij alles heeft gecamoufleerd. In de CL steeds eruit worden geknikkerd op een beschamende manier. Dan ben je voor mij geen topclub meer en vooral het verval ontkennen zal ik nooit doen. Deze selectie heeft één a twee potentiële toppers. Voor de rest heeft bijna niemand restwaarde en maar zien of je er überhaupt geld voor kan vangen. Coutinho,Pique,Dest,Busq,Frenkie,Braithwate,Luuk,Depay,Garcia en dan zal ik een nog een aantal vergeten, zijn allemaal vervangbaar.

7 oktober 2021 om 13:28

Ik weet niet als Barca blij moet zijn dan hun spelers 2-3 wedstrijden in de interland periode spelen of dat Pedri en Garcia aan zowel OS als EK hebben meegedaan waarbij Pedri bijna alle minuten (en nu geblesseerd is). Het klopt ook niet helemaal dat hij alleen voorliefde heeft voor Barca spelers. Er was ook een periode dat er maar 1 Barca speler bij de selectie was. Zelfs Jordi Alba die in supervorm en fit was liet hij thuis. Ook gisteren kwam Jordi Alba niet in actie. Er waren trouwens altijd meer Barca dan RM spelers bij de selectie sinds EK 2008. Alleen de aanvoerder kwam van RM, waardoor het niet zo opviel. Maar nu Casillas en Sergio Ramos er niet meer bij zijn, valt het wel op.

Een enorm groot talent. Zou wat zijn als hij met Pedri de komende jaren de clubkleuren van Barca draagt, met Garcia ( als zijn potentie uit komt ), Demir, Fati, Dembele, de Jong en Aurajo de basis van de wederopstanding van Barca wordt. Heerlijke speler, genieten voor de liefhebbers.

7 oktober 2021 om 09:48

De selectie van Barcelona herbergt ongelooflijk veel talent. Met geduld en een aantal gerichte aankopen de komende jaren is Barcelona over een jaar of 5 gewoon weer 1 van de beste teams van Europa.

Dit geeft mij echt hoop voor barcelona. Wat speelde dit joch goed zeg! Veratti zat echt in zijn zak. Heel knap hoor dit. Echt een bijtertje dit met nog een goede techniek.

Ook is dit weer een bewijs dat de spelers bij barca lang niet zo slecht zijn als dat koeman beweert steeds. Kijk is hoe lucho al die talenten laat voetballen. Prachtig! Echt weer onder de indruk van spanje met hun geweldife positiespel

7 oktober 2021 om 09:47

De spelers bij Barcelona zijn natuurlijk heus niet slecht, maar ik begrijp Koeman wel. Die jongen is 17, Pedri is 18. Je kan en mag niet van die jongens verwachten dat zij Barcelona week in, week uit naar een hoger niveau brengen. Het zijn nog geen dragende spelers.

7 oktober 2021 om 09:52

Ja helemaal met je eens dat je nog niet mag verwachten dat ze constant goed zijn. Maar ik vind oprecht wel dat je gewoon mee moet doen om de titel met dit team. Atleti, madrid en sevilla zijn echt niet heel veel beter. Maar ja, koeman laat ze spelen zonder geest. En spanje heeft natuurlijk wel veel meer kwaliteit om hun middenveld heen natuurlijk. Azpi, laporte en pau achter je ipv dest ( wat is die slecht zeg) eric en araujo hahaha.

Heeft Koeman toch weer goed gezien met deze speler.

7 oktober 2021 om 09:47

Gavi en Busquets spelen echt niet zo goed hoor onder Koeman. Misschien komt het omdat zijn beste vriend FdJ altijd een plaatsje gegarandeerd krijgt.

7 oktober 2021 om 10:00

Is dat zo gek na vorig jaar toen Frenkie mijns inziens na Messi de beste speler was? Busquets leefde alleen op in het vijfverdedigersysteem, hij moet anders te lange afstanden overbruggen. Ik zou met het oog op de toekomst dit echt een tussenjaar maken en stoppen met spelers als Pique, Sergi Roberto en Busquets. Misschien wat naief, maar maak er dan maar een goed tussenjaar van. Mijn opstelling: Ter Stegen, Mingueza, Eric Garcia, Araujo, Alba, De Jong, Pedri, Puig, Gavi, Depay en Ansu Fati in een 4-3-3 met de punt naar achteren en met Gavi als valse rechtsbuiten. Ja, je krijgt hier misschien klop mee en gaat Europees Bayern, City en Liverpool het niet lastigmaken, maar met deze opstelling geef je de jeugd de kans. Dat middenveld stond er afgelopen seizoen een paar keer (voor een halfuur dan, na wissels) en speelde toen echt heerlijk. Spelers als Dembele, Coutinho, Braithwaite, Umtiti, Lenglet, Pique, Sergi Roberto en Busquets de deur uit en dan kan je misschien volgend jaar transfervrij spelers als Onana, Romagnoli en Pellegrini halen en nog een goeie aanvaller erbij kopen van het bespaarde geld.

7 oktober 2021 om 10:03

Zij hebben bij barca ook een paar onbenullen om zich heen in de vorm van García, Luuk bijvoorbeeld ipv het beste wat het land op dat moment te bieden heeft.

7 oktober 2021 om 10:10

Helemaal met je eens. Zouden ook echt goede versterkingen zijn die namen die je noemt. Zou alleen busi er wel nog bij houden. Laten afwisselen met die talenten. Is echt een fenomeen nog vind ik. Andere vedettes zijn wel versleten idd

Net zeventien jaar en dan zo goed spelen. Met Ansu Fati, Pedri en Gavi heb je drie extreem talentvolle tieners als Barcelona-zijnde. En dan heb je nog spelers als Araujo, Nico Gonzalez en Balde die kunnen doorgroeien naar een hoog niveau en spelers als Dest, Eric Garcia, Puig en Mingueza als andere jonge talenten.

7 oktober 2021 om 09:50

In Dest heb ik echt nul vertrouwen dat hij ooit zijn potentie zal waarmaken. Ook Garcia heeft mij toch echt flink teleurgesteld. We mogen al blij zijn als hij nog tot een degelijke verdediger weet uit te groeien zoals op het afgelopen EK. Maar ik heb veel meer vertrouwen in Mingueza als CV of zelfs als rechtsback dan Garcia en Dest. Bij Balde moeten we ook weer niet te vroeg gaan ophemelen. Echt veel minuten heeft hij natuurlijk ook niet gehad.

7 oktober 2021 om 09:53

Die dest kan echt niet idd. Kan alleen goed dribbelen verder helemaal niets. Geen goeie trap, fysiek slecht en kan niet verdedigen

7 oktober 2021 om 09:56

Garcia vind ik onderschat. In de 1-op-1 is hij onzeker tot nu toe, maar ik vind hem voetballend en positioneel vrij goed. Dest ben ik het met je eens. Mingueza mist echt al het positionele vermogen voor het centrum vind ik persoonlijk, als rechtsback is hij oerdegelijk. We moeten Balde niet overschatten, maar in de tijd dat hij speelde zag het er goed uit. Nu hopelijk nog wat jaren doorgroeien, het is wel heel groen allemaal.

Ik was zeer kritisch op de keuze om iemand van net 17 met net aan 3 volle wedstrijden aan speelminuten op profniveau mee te nemen èn in de basis te zetten tegen Italië. Echter heeft Luis Enrique gelijk gekregen.

Zo kan ‘ie wel weer. Gavi was gisteren fantastisch, maar hij moet het wel over langere termijn gaan laten zien. Hij barst overduidelijk van het talent, maar ik hoop vooral dat hij nu een heel seizoen voor Barca dit niveau kan halen.

Gavi doet me denken aan een jonge Jack Wilshere. Bijtertje, kei hard in de duels en een uitstekende techniek ook. Hopelijk blijft hij gespaard van blessures en kan hij een dragende speler worden als Pedri.

7 oktober 2021 om 10:15

Mooie vergelijking die ik ook wel zie. Echter volg ik Gavi al wat jaren en denk dat hij meer in zijn mars hebt. Momenteel zie je hem bikkelen omdat hij speelt tegen ervarener en fysiek sterkere spelers terwijl hij normaliter kwalitatief een paar klasse beter is dan zijn leeftijdsgenoten.

7 oktober 2021 om 10:17

@mister Objecti

Laten we het hopen! Als ik eerlijk ben, ken ik Gavi maar sinds vorig jaar... Had absoluut niet verwacht dat hij zich zo stormachtig ging ontwikkelen. Ben ik alleen maar blij mee :D

Luis Enrique laat al een paar jaar puik werk zien door de nationale selectie goed te verjongen. Hij is wars van club emblemen en selecteert puur op basis van kwaliteiten die passen in het systeem dat hij voor ogen heeft.

Vreemd vind ik de constante miskenning van Real Madrid. Van de zomer heeft LE zijn gelijk aangetoond en gisteren wederom. Persoonlijk zie ik momenteel geen RM speler die recht heeft op een selectie. Ik ben ook niet verbaasd over Gavi, erg goede speler en die zijn nooit te jong. Persoonlijk had ik nummer Sergi Roberto opgeroepen maar dat terzijde. Nacho komt gewoon kwaliteit tekort tov de huidige centrales en Asensio is al 4 jaar enorm wisselvallig. Een stap naar een andere club zou mss wonderen kunnen doen.

7 oktober 2021 om 10:19

@mister Objecti

Sergi Roberto was in 1ste instantie niet opgeroepen, en zelfs in 2e instantie eigenlijk ook niet. Marcos Llorente viel uit dit weekend en Brais Mendez (diens vervanger) viel ook uit met een blessure.

Ik vond juist dat hij matig begon en zich na 20 minuten herpakte en prima speelde. Hij verloor heel veel duels in het begin en had veel overtredingen nodig.
Hij is er nog lang niet, maar talent schuilt zeker in hem. Daar hoef je geen geleerde voor te zijn om dat te zien.

Vond die rechtsbuiten ook goed invallen, Yeremi Pino.
De toekomst ziet er goed uit voor Spanje

Koeman mag dit zich aanrekenen. Het feit dat Gavi zo goed speelt voor Spanje en zo belabberd voor Barcelona. Moet wel een vertrouwenskwestie zijn, kan niet anders.

Heb mijn woorden terug moeten nemen. Ik vond het te vroeg maar hij heeft laten ziet tegen de wereldtoppers op het middenveld. Grote toekomst voor zich

Busquets presteert bij Spanje veel beter. Het kaatsen en doorbewegen mindset is een stuk hoger bij Spanje dan Barcelona.
Dan zie je dat Busquets gewoom goed presereert als het veld compact blijft

7 oktober 2021 om 12:11

Klopt volledig, jij begrijpt het.
Dit is echt een pijnpunt voor Koeman (en voor hem ook Valverde), bijna 3 jaar al speelt Busquets onder zijn niveau bij Barca omdat er (tactisch) ongeschikte coaches aan het roer stonden/staan.
Bij de nationale ploeg van Spanje zie je idd een totaal andere Busquets.
Luis Enrique krijgt idd te weinig credits, maar behoort zeker ook tot de topcoaches.

Zeker, FC Barcelona/spanje heeft goud in handen met een aantal (gigantische) talenten.
Zo'n Gavi, Pedri, Ansu Fati maar ook die Pino Yeremy van Villareal. Tevens is een Pau Torres ook een enorm elegante en goede LCV in mijn ogen. Enige nadeel is dat de 2 beste Cv's bij Spanje beiden linksbenig zijn (Pau en Laporte). Maar als Laporte op rechts goed kan blijven spelen, is het wellicht geen probleem.

Overigens vond ik Gavi zeker een goede pot spelen. Heb niet de hele pot gezien. Echter vond ik wel dat hij heel erg veel ''kleine'' overtredingen nodig had in de eerste helft. Zeker, het is tegen een goede tegenstander en hij is pas 17 jaar. Echter vond ik wel dat hij in de eerste helft al een kaart had kunnen/moeten krijgen. Volgens mij heb ik hem wel 4 a 5 (kleine) overtredingen zien maken waar hij gewoonweg net te laat was.

Al met al een goed pot gespeeld, maar vind ook dat er wel wat overdreven wordt hoor. Ja, hij speelde goed. Maar als hij in die eerste helft al zijn eerste gele kaart krijgt, gaat hij vanzelf met de rem meer erop spelen. Hij is wat mij betreft ook wel geholpen/gematst door de scheids.

barca moet nu even alle financiële perikelen doorstaan en dan staat er weer een team waar we van kunnen smullen.
Enrique neemt risico's? Hij is heus niet gek, een goede coach. Dit heeft hij al bewezen en hij schroomt er niet voor om jonkies aan het werk te zetten. TOP

Doet me denken aan ene Munir El Haddadi die na z'n Barca debuut ook meteen bij La Roja is gehaald.. Hopelijk gebeurt bij deze Gavi niet 't zelfde

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Spanje

FIFA ranking: 6
287 fans
Selectie
SpelersPositieW
RodrigoAanvaller
MorataAanvaller63
Unai SimónKeeper60
Jordi AlbaVerdediger61
AzpilicuetaVerdediger41
Voor de complete selectie: Clubpagina Spanje.

16 fans
Coach, 51 jaar

In de wandelgangen

Zondag 5 december
Everton ziet in José Mourinho een geschikte vervanger van Rafael Benítez, mocht de club besluiten om de Spaanse oefenmeester te ontslaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren