Mancini snapt niks van Italiaanse fans: ‘Het maakte ons van streek’

Donderdag, 7 oktober 2021 om 08:29Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 11:35

Roberto Mancini is teleurgesteld over het gedrag van een deel van het publiek dinsdagavond bij het verloren Nations League-duel met Spanje (1-2). Supporters van AC Milan waren in groten getale aanwezig bij de wedstrijd in het San Siro en jouwden Gianluigi Donnarumma de hele wedstrijd uit. De fans hebben de 22-jarige doelman nog altijd niet zijn transfervrije overstap van AC Milan naar Paris Saint-Germain vergeven.

“Het maakte ons van streek, want het was een wedstrijd van het nationale elftal, geen clubwedstrijd”, aldus Mancini. “Die fans hadden hun grieven voor één wedstrijd opzij kunnen zetten. Als Italië speelt, gaat dat toch boven alles?” Een dag voor de wedstrijd in de thuishaven van AC Milan had de harde kern van de club al een spandoek getoond waarop te lezen was dat Donnarumma wat hen betreft niet meer welkom is in Milaan. Woensdag was buiten het stadion eenzelfde soort spandoek te zien.

“Misschien hadden de fans dit kunnen bewaren voor bij een confrontatie tussen PSG en AC Milan? Natuurlijk was dit teleurstellend voor ons”, benadrukte de bondscoach van de Europees kampioen na afloop van de nederlaag. “Italië moet boven alles staan. Dit was geen wedstrijd van een club. Natuurlijk vond Donnarumma dit niet leuk, niemand van ons. Maar Gigio ging er goed mee om.”

Mancini wist dat er vroeg of laat een einde zou komen aan de ongeslagen reeks van 37 wedstrijden van het Italiaanse team, maar de manier waarop zijn ploeg verloor van Spanje deed pijn. “We hadden natuurlijk de wedstrijd met elf man moeten uitspelen”, doelde hij op de rode kaart van Leonardo Bonucci, die vlak voor rust zijn tweede gele kaart kreeg wegens een elleboogstoot. “Er is een fout gemaakt die je op dit niveau niet moet maken. Het incident heeft grote invloed gehad op het wedstrijdverloop.”

In de finale neemt Spanje het zondag op tegen Frankrijk of België. Die landen staan donderdag in Turijn tegenover elkaar. De aftrap is om 20.45 uur. De Spanjaarden hadden de zege vooral te danken aan Ferran Torres, die al voor rust beide doelpunten voor zijn rekening nam. Italië slaagde er, ondanks de ondertalsituatie, toch in om via Lorenzo Pellegrini in de slotfase nog een aansluitingstreffer te maken.Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door thegreenwave)

Snap dat je als supporter hier niet blij mee bent. Maar de hele wedstrijd je doelman uitfluiten is wel echt heel schandalig.

7 oktober 2021 om 08:54

Ik kan het van beide kanten begrijpen. Wat Donnaruma heeft gedaan is een hele zakelijk beslissing geweest, fans zijn teleurgesteld en mogen dit wat mij betreft uiten. Mensen hebben immers ook emotie. Zo lang het bij fluiten blijft is dat prima. Ik vind wel dat je dit beter bij een wedstrijd van Milan had moeten doen, maar ja soms loopt het zo.

7 oktober 2021 om 08:57

Nou bedankt Donnarumma voor de volgende wedstrijd en wat staat er dan? Je speelt uiteindelijk voor je fans. Als die je niet waarderen heeft het ook vrij weinig zin.

7 oktober 2021 om 09:11

Je vergeet dat het om landsbelang gaat en niet om teambelang. Wat mij betreft twee geheel verschillende zaken.

7 oktober 2021 om 12:15

Ik snap het probleem niet zo. Het is maar fluiten. Mijn moeder leerde me vroeger als iemand schold: "Het zijn maar woorden". Tuurlijk jammer, je hoopt op steun, maar kom op. Altijd roepen dat t profs zijn en voor zichzelf mogen kiezen en dan nu hierom gaan piepen?! Je kan er gewoon boven staan. Hij wist dat dit een gevolg kon zijn. Hij wist dat ie veel fans teleur zou stellen. En dat kon hij wel. Moet ie dit toch ook gewoon aan kunnen. Snap de heisa niet. Edit: en ja, ik begrijp dat t een interland is. Pas dan maar op als ie ooit tegen AC speelt. Trouwens, toen ie voor AC speelde gooide men toch al geld naar zijn goal? Gewoon boven gaan staan. En sterker van worden.

7 oktober 2021 om 08:58

Ben het met je eens Valencia maar laten wij niet doen alsof dit vreemd is in Nederland. Ik kan mij Seedorf herinneren die inviel tegen Schotland waarbij hij uitgefloten werd vanaf het moment dat Seedorf het veld betrad.

7 oktober 2021 om 09:14

Dat doet ook niemand. De enigste die daar over begint ben jij.

7 oktober 2021 om 09:18

Ik geef alleen dat het in meerdere landen gebeurd en ik haal Oranje als vb aan omdat dat het dichtst bij staat.

Edit; ik had inderdaad beter landen kunnen zeggen ipv Nederlands.

7 oktober 2021 om 09:19

Maar er is toch niemand die zegt dat het vreemd is?

7 oktober 2021 om 09:37

Neen dat zeg ik toch ook niet.

7 oktober 2021 om 09:46

Douwe Dabbert nee dat is het zeker niet. Kijk je kan hem met het opnoemen van de stadion speaker wel even laten weten dat je er niet blij mee bent. Maar de hele wedstrijd vind ik wel een beetje triest.

7 oktober 2021 om 10:17

De hetse tegen Seedorf heb ik eigenlijk nooit echt begrepen. Die heeft na het missen van een penalty (zoals het complete elftal deed) volgens mij voor de nationale ploeg nooit meer een eerlijke kans gehad. Terwijl het (volgens mij) wel de meest succesvolle Nederlandse voetballer is als je kijkt naar clubprijzen en champions leagues

7 oktober 2021 om 10:54

Klopt Westend de meest succesvolle Nederlandse voetballer ooit en die hetze is iets met Nederland, hoofd en maaiveld vandaar ook "maar" 87 caps.

Strafschop ek '96 gemist (wel de enigste v/d reeks) en opgeëiste en gemiste strafschop in de wk kwalificatie tegen Turkije.

7 oktober 2021 om 11:44

Dat heeft me het meest pijn gedaan om Seedorf uit te fluiten bij Oranje. Er werd bij Ajax-Milan zelfs voor de wedstrijd op de stoeltjes pamfletten uitgedeeld om Seedorf niet uit te fluiten. Het idee om dat te organiseren is al krankzinnig.
Alsnog hebben de Ajax supporters gedaan.
Of Inieasta uitfluiten de gehele wedstrijd paar jaar geleden in een oefen wedstrijd, omdat hij in WK 2010 finale de winnende doelpunt had gescoord tegen Nederland. Dat je hem bij de eerste balcontact uit fluit kan ik de zogenaamde supporters best begrijpen, maar gehele wedstrijd? Pff echt zielige mensen net zoals gisteren bij Donnarumma.

7 oktober 2021 om 13:18

En weet je, heb t zelf mee mogen maken een aantal keren, de echte sterren worden alleen maar sterker. Hoe harder je Ronaldo uitstoot, des te meer ballen prikte hij tegen je in het netje. 'What doesn't kill you makes you stronger'.

7 oktober 2021 om 16:58

Dat was ook altijd zeer oneerlijk. Het contrast tussen zijn prestaties bij NL en die bij zijn clubs draagden ook bij aan de negativiteit ben ik bang. Seedorf werd niet eerlijk beoordeeld on Nederland.

7 oktober 2021 om 17:00

Dat heb ik altijd zo'n belachelijke uitdrukking gevonden. Zeg dat maar tegen een dwarslaesie bijvoorbeeld.

7 oktober 2021 om 11:12

Al die figuren die daar floten krijgen aangeboden dat ze hun werk neerleggen en bij een nieuwe werkgever 3 x zoveel kunnen verdienen. Ze doen het allemaal kan ik je verklappen. Het is gewoon zo hypocriet als maar kan zijn en ik heb daar geen begrip voor.

7 oktober 2021 om 11:22

"Al die figuren die daar floten krijgen aangeboden dat ze hun werk neerleggen en bij een nieuwe werkgever 3 x zoveel kunnen verdienen."

Er zit nogal een verschil tussen 2 a 3 x zoveel verdienen op een salaris van pak 'm beet € 2200,- dan op salaris van € 6 miljoen.

7 oktober 2021 om 11:31

Inderdaad EUR 4.400,00 meer verdienen of EUR 12.000.000,00 meer verdienen is een gigantisch verschil. Dat maakt mijn punt nog sterker, bedankt!

7 oktober 2021 om 11:48

Dat is jou insteek, interpreteer het zoals jij het wil. In mijn optiek maakt dit jouw punt niet sterker.
Kijk als Jan(neke) Modaal zijn inkomen kan verdubbelen dan heb ik daar alle begrip voor, hoogstwaarschijnlijk heeft die persoon een gezin te onderhouden en dan kan elke cent tellen.
Dit gaat niet op voor de dik overbetaalde voetballers. Het is niet zo dat zij met een jaarsalaris van € 6 miljoen aan het eind v/d maand geen nagel over hebben om de kont mee te Krabben.

Maar zoals gezegd interpreteer op jou manier want hier gaan wij het niet over eens worden.

7 oktober 2021 om 12:26

Die supporters kunnen prima rondkomen. Immers, wat zouden ze dan komen doen aangezien clubbelang voor landsbelang gaat. Als je namelijk een speler uitfluit, fluit je het hele elftal uit. Of geven ze gedwongen geld uit om te komen kijken?
Ik snap heus wel je punt dat een laag salaris verdrievoudigen meer impact heeft dan een hoog salaris, maar dat maakt het standpunt niet anders. Je zou het in alle gevallen doen namelijk. Zij zitten zelf niet in de situatie waarin Donnarumma verkeerd, dus kunnen ze daar moeilijk over oordelen. Ik denk dat hij naast een veel hoger salaris een aanzienlijk grotere kans heeft om "grote" prijzen te winnen.
Maar wat de tifosi hier gedaan hebben, met o.a. die spandoeken op de brug, dat gaat mij veel te ver. Ze gaan zelfs zo ver dat ze het hele team niet meer steunen. Dan ben je in min ogen besodemietert.

7 oktober 2021 om 13:03

"Die supporters kunnen prima rondkomen."

Dat zal vast niet voor iedere supporter gelden maar knap dat jij dat weet, kun je ook bij mij in de portemonaie kijken?

"Je zou het in alle gevallen doen namelijk."

Nee hoor, ik heb al meerdere keren een (veel) hoger salaris afgewezen, ik plaats plezier en vrijheid boven geld.

"Zij zitten zelf niet in de situatie waarin Donnarumma verkeerd, dus kunnen ze daar moeilijk over oordelen."

Dat is waarheid als een koe maar dat haalt wel je punt onderuit dat wij het in alle gevallen zouden doen.

"Ik denk dat hij naast een veel hoger salaris een aanzienlijk grotere kans heeft om "grote" prijzen te winnen."

Ik lees hieronder in een reactie van Rossoneri27 dat Donnaruma bij psg € 8 miljoen verdiend en dat dat hetzelfde bedrag is als wat hij bij Milan kon verdienen.

Wat prijzen betreft en daar heb ik het gisteren ook al met iemand over gehad, dat hij bij Milan ook om de prijzen speelt, kampioenschap, beker eventueel kanshebber EL.
Kijk de CL zullen ze waarschijnlijk niet winnen maar dat is bij psg ook geen zekerheid. Ik voorzie eerder trammelant in het team met zoveel ego-tjes dan dat ze de CL winnen, maar we zullen zien.

7 oktober 2021 om 13:53

Ik doe de belastingaangifte van al die supporters, net als Rossonieri27 (die je op zijn blauwe ogen vertrouwt) de belastingaangifte van Donnarumma doet.

"nee hoor, ik heb al meerdere keren een (veel) hoger salaris afgewezen, ik plaats plezier en vrijheid boven geld."
Verklaar jezelf nader: je moest dus exact hetzelfde doen, maar dan alleen op een andere plaats?

7 oktober 2021 om 14:40

Neen ik heb bij deze niet voor vertrouwen gekozen maar voor en door gemakzucht maar ja nu moest ik alsnog moeite doen.

Schijnt dat hij tussen de 10 en 12 miljoen p/j verdient afhankelijk van bonussen. Waar hebben wij het in vredesnaam over, ik kan er ook met de kop niet bij dat dit normaal gevonden word als ik sommige reacties lees.

"Verklaar jezelf nader: je moest dus exact hetzelfde doen, maar dan alleen op een andere plaats?"

Nou dat neem je wel heel erg letterlijk, exact hetzelfde niet nee maar wel op een heel andere plaats, en er zullen altijd verschillen zijn.

Schandalig dit. Deze man heeft Italie hoogstpersoonlijk de Europese titel opgeleverd afgelopen zomer. Hij staat daar niet als clubspeler, maar als speler van het Nationale Elftal. Als je dat als voetbalfan niet kunt scheiden, dan is er iets mis met je.

7 oktober 2021 om 09:36

Ik snap wat je bedoelt en begrijp wat je probeert te zeggen, alleen zijn er heel veel supporters die wel een club en geen land steunen. Precies om de reden die de Milan fans hier nu aandragen. Zelf ken Ik ook een paar ajacieden die het Nederlands elftal niet kijken omdat er Feyenoorders en psvers in zitten. Om nou te zeggen dat er dan iets mis met je is vind ik een beetje overdreven, is een keus van die mensen.

7 oktober 2021 om 10:09

Als ze wel hun club, maar niet hun land steunen, wat hadden ze dan te zoeken in het stadion gisteren. Hun land speelde namelijk.
En ik vind mensen die Ajacied (ben ikzelf ook) zijn en niet naar het NL Elftal kijken, omdat er PSV-ers en Feyenoorders in rondlopen, bekrompen in hun gedachtegang. Het is inderdaad hun eigen keuze en die respecteer ik ook, maar dat wil niet zeggen dat ik het niet bekrompen mag vinden, vaak een verstandskwestie.

7 oktober 2021 om 11:44

Je hebt ook mensen die niet voor hun land van afkomst zijn omdat ze geen gevoel bij het land hebben puur en alleen omdat ze daar geboren zijn.

Ook heb je mensen die en hun club en hun land steunen, maar gewoon veel meer met hun club hebben dan met hun land. Zoveel meer dat wanneer een speler hun club genaaid heeft in hun ogen ze die speler in het nationaal elftal ook niet meer steunen.

7 oktober 2021 om 12:14

Ik snap wat je zegt, maar dan resteert de vraag: Wat komen ze dan doen. Je kunt niet steunen door een spandoek op te hangen. Door uit te fluiten, fluit je het hele elftal uit, want het is nu eenmaal geen individuele sport. Dus, wat kom je dan doen?

‘Het maakte ons van streek’… kom op, is dat niet een beetje een makkelijk excuus? Het zijn stuk voor stuk doorwinterde profs, hebben net een EK gewonnen op Wembley tegen Engeland en dan zou dit hen van streek maken? Beetje een makkelijk excuus.Los daarvan moeten ze Donnaruma uiteraard niet uitfluiten, dat slaat nergens op.

7 oktober 2021 om 09:45

Ik denk toch dat het een ander gevoel geeft, uitgefloten worden door fans van de tegenstander of door je eigen fans. Gewoon door je eigen landgenoten wordt je compleet uitgefloten, alsof je een nationaal paria bent of iets dergelijks. Ik kan begrijpen dat dat niet heel prettig voelt.

7 oktober 2021 om 10:05

Inderdaad en als hij er niet in had gestaan gisteren dan had de uitslag waarschijnlijk nog groter geweest.

Ze floten de Spanjaarden ook constant uit.

Wat me wel opviel is dat de Italianen nu met stip op de eerste plaats staan met steeds gaan liggen en constante zeuren.

7 oktober 2021 om 10:22

Helemaal eens met jouw laatste punt. Vreselijk hoe verliezende Italianen zich gedroegen, Chiellini in zijn rol als dorpsgek voorop.

7 oktober 2021 om 17:53

Inderdaad die was veruit het ergste want smeer een snotpin van 18 een kaart aan waar eigenlijk weinig aan de hand was.

Klagen en zeuren en dat voor zon ervaren kerel.

7 oktober 2021 om 10:13

Is zeker een drogreden. Als ze in de beginfase iets zorgvuldiger waren geweest met het omspringen van kansen (en ook bij 0-1 die kans van Insigne), dan was deze nederlaag onnodig.
Wat ikzelf een domme fout vond was de ingooi van di Lorenzo voorafgaand aan de tweede gele kaart van Bonucci. Ze werden compleet vastgezet en dan gaat hij kort ingooien. Zo'n bal moet ver gegooid worden. Het was uiteraard niet zijn schuld dat Bonucci die tweede gele pakte, maar ik vind zoiets een basisfout. Indien vastgezet zo ver weg mogelijk. Is er een speler vrij, dan is dat anders.

Mancini: zoek geen excuses. Spanje was 11 vs 11 ook de betere en gewoon de terechte winnaar hoe dan ook. Wees mans genoeg om de tegenstander dan te feliciteren en geen zaken als de terechte rode kaart en spandoeken jegens Donnaruma als smoes te gebruiken.

Dit moet Mancini natuurlijk zeggen, maar het is compleet logisch dat Milan fans hem uitfluiten. Hij heeft die club echt vies behandeld.

7 oktober 2021 om 11:28

Hoezo? Hij heeft zijn contract uitgediend en is ergens anders gaan werken. Weet je hoeveel spelers er jaarlijks hun ontslag krijgen bij Milan? Er lopen zat jongens tussen die graag door willen bij de club, maar de club besluit dan anders. Als een speler weggaat is het plots vies? Als Milan, mijn Milan, hem zo graag wilde behouden dan hadden ze aan zijn wensen moeten voldoen.

7 oktober 2021 om 11:40

Oftewel een blanco cheque overhandigen zodat hij en zijn zaakwaarnemer 30 auto’s, 4 villa’s, 3 vakantievilla’s etc etc kunnen kopen zodat meneer bij een club (staat voor saamhorigheid heh het woord club) onder een doellat wilt staan? Jouw Milan (kuchje) is heel ver gegaan en als meneer het niet genoeg vindt heeft hij net zo veel het rdcht om te gaan als dat supporters het recht hebben hem uit te fluiten.

7 oktober 2021 om 11:43

Daar gaat het helemaal niet om, veel fans gunde Donnarumma een stap naar de top. Maar vorig seizoen zei hij meerdere malen dat hij CL wilt spelen met Milan, dat als we kwalificeren voor CL hij blijft, vaak zijn Milan logo op het shirt kussen, blijven zeggen dat die wilt blijven, en dan komt die met salaris eisen van 12miljoen per jaar en 20mil aan commissies voor die Raiola. Dat is een mes in de rug steken, eisen die Milan never nooit kan en wil betalen. Daarna is Milan snel overgestapt naar Mike Maignan (topkeeper voor 15mil!!) En dacht Donnarumma en Raiola "oh shit ze maakte geen grap dat ze niet meer willen betalen". En nu speelt die bij PSG voor 8miljoen per jaar, hetzelfde bedrag dat Milan hem heeft aangeboden en hij afsloeg. Dan verlies je toch ook gewoon alle waardering en respect van Milanista's?

Als het aan bestuurders, coaches en spelers ligt juichen de fans alleen, kopen ze veel shirtjes en merken die de spelers en clubs sponsoren en moeten de fans vooral trouw kaartjes blijven kopen.

Die wedstrijd maakte me sws niet zoveel uit, maar ja is mijn mening ik vindt het zwaar terecht want die Milan fans gister deden, Donnarumma dacht dat hij groter dan de club was om dingen te eisen die hij wilde hebben, dat heeft Milan ook gedaan maar 12 mil per jaar eisen ging ze ook gwn te ver en ja de Milan fans waren al sinds 2017 al klaar met hem eigenlijk.Maar kom op Milan heeft een hele goede opvolger in huis gehaald die een ook een grote gaat worden.

Vaak veel reacties dat het uitfluiten van spelers iets typisch Nederlands is en dat Nederland zijn spelers vaak afvalt. Hetzelfde geldt voor de media in Nederland. Volgens mij is het typisch Nederlands dit gebeuren als typisch Nederlands te beschouwen. In ieder geval hier in Amerika gebeurt dit constant en helaas onderdeel van de sport.

Gewoon terecht dat die wordt uitgefloten. Elke keer mooie praatjes ik hou van milan dit dat, het logo kussen, maar toch als een geldwolf meer willen verdienen en vervolgens transfervrij weggaan. Dan ook nog verbaasd zijn dat je wordt uitgefloten

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Italië

FIFA ranking: 10
245 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Wales41
4.Turkije0-7
Voor de complete stand: EK 2020
SpelersPositieW
G. ScamaccaAanvaller
A. CragnoKeeper
F. ChiesaAanvaller72
A. BelottiAanvaller60
L. BonucciVerdediger71
G. Di LorenzoVerdediger60
Voor de complete selectie: Clubpagina Italië.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Italië.

37 fans
Keeper, 22 jaar

In de wandelgangen

Maandag 29 november
Orkun Kökçü wordt al een aantal weken gevolgd door drie Europese clubs. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren