Mitchel Bakker: ‘Geweldig als we in Oranje met zijn drieën kunnen spelen’

Donderdag, 7 oktober 2021 om 08:01Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 11:35

Mitchel Bakker vindt het niet meer dan terecht dat Noa Lang deel uitmaakt van de selectie van het Nederlands elftal voor de komende interlands tegen Letland en Gibraltar. De linkerverdediger, sinds afgelopen zomer uitkomend voor Bayer Leverkusen, was jarenlang in de jeugd bij Ajax het maatje van de aanvaller, die zich dankzij zijn goede spel bij Club Brugge in de kijker speelde bij bondscoach Louis van Gaal.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door rayvg)

Loopt de clown bij circus du soleil in het oranje? Heb hem een paar keer gezien, en het is toch een parodie op een back? Op linksback staan wij zeker niet sterk, maar met hem op de proppen komen zou wel heel erg dramatisch zijn. Maar ambitie moet die natuurlijk altijd hebben

7 oktober 2021 om 08:24

Met Blind en Malacia op de linksback positie liggen er zeker mogelijkheden voor Bakker..
Die jongen speel nu bijna alles in de Bundesliga en heeft vorig seizoen (blijkbaar) 40 duels voor PSG gespeeld.

Verdiend hij dan niet een kans ten opzichte van Blind en Malacia?

7 oktober 2021 om 08:34

Voorlopig zijn er nog wel alternatieven idd, en ook Wijndal is er nog. Bakker zag er af en toe nog wel wat onbeholpen uit, zeker als het naast verdedigen ook nog op voetballen aan kwam. Neemt niet weg dat het nog steeds een speler voor de toekomst kan zijn. Op papier wel een interessante linkerflank met zijn matties.

7 oktober 2021 om 15:32

Wijndal word de vaste LB van Oranje, die jongen heeft werkelijk alles om een topper te worden.

7 oktober 2021 om 08:30

Een jonge jongen, opgeleid bij Ajax, vorig jaar het Jeugd-EK gespeeld, die vorig seizoen 40 wedstrijden speelde bij PSG, een transfer heeft gemaakt naar een redelijk grote club in Duitsland, waar hij ook alweer redelijk veel speelt.

Het is toch logisch dat zo'n jongen droomt van Oranje en denkt dat het binnen bereik is? Hij zegt nergens dat hij er nu al bij zou moeten zijn, hij spreekt een heel behouden hoop uit, om in de toekomst met zijn maatjes in Oranje te spelen.

Je hele reactie slaat trouwens nergens op, eerst boor je hem de grond in, om te eindigen met "maar ambitie moet die natuurlijk altijd hebben". Eigenlijk zeg je gewoon niets.

7 oktober 2021 om 10:58

Met alle respect maar Blinds houdbaarheidsdatum zit er ook op en Malacia vind ik ook nog best wel wisselvallig in een mickey mouse competitie.

7 oktober 2021 om 11:57

Met alle respect maar dan twijfel ik aan jou voetbalkennis. Mickey mouse competitie? Hoe kom je erbij. Heb je zelf ooit op hoger niveau mogen acteren dat je zo laagdunkend doet over onze Eredivisie? Malacia is nog een talent en er is bijna geen talent wat zich niet met ups en downs ontwikkeld.

7 oktober 2021 om 14:29

Vergeleken met de Bundesliga en ook dr Serie A, La Liga en Premier League is de Eredivisie een mickey mouse competitie.

"hij kwam vorig seizoen tot veertig duels voor Psg"

Toch wel echt een bizar aantal bij een wereldtop club als Psg.
Hoop dat Bakker zich lekker door kan ontwikkelen, maakt lekker veel minuten in een van de sterkste competites van Europa maar persoonlijk vind ik hem nog altijd niet genoeg voor het grote Oranje.

Als er een plek is waar ruimte is om je in het elftal te knokken is het overigens wel de links back positie waar nog geen vaste (grote) naam staat.

7 oktober 2021 om 08:53

Het was echt door gebrek aan beter, veel blessures bij PSG. Bakker speelde elke keer als ik hem zag lomp en traag. Liet nooit iets zien. Bij Leverkusen ook niks bijzonders. Een goeie zaakwaarnemer, dat heeft ie.

7 oktober 2021 om 09:10

Grappig, want bij Leverkusen staat hij momenteel in de top 10 snelste spelers van de Bundesliga dit seizoen. Hij speelt goed, fans zijn blij met hem (afgaande op even rondzoeken) en hij staat op een goal en 3 assists. Is momenteel gewoon echt niet slechter dan Malacia, Blind of Wijndal. Dat ie het bij PSG niet redde is toch geen schande? Gast is pas 21 en speelde voor PSG nog nooit ergens op het hoogste niveau.

7 oktober 2021 om 09:31

Siem de Jong was ooit ook de snelste sprinter bij Ajax. Dat zijn maar korte momentjes, dat zegt lang niet alles.

7 oktober 2021 om 11:58

Soms heb je van die backs bij ploegen dat je denk hoe is het mogelijk dat hij daar alles speelt en zie je bij mindere clubs echt zoveel veel betere backs. Normaal eingelijk bijna nooit nederlanders maar nu is dat eigenlijk met bakker. Je moet je echt niet laten misleiden dat hij opeens goed genoeg is voor het nederlands elftal want deze man is zo ontzettend matig dat ik bijna geld er op zet dat er een moment komt dat hij na niet meer spelen toch terug naar nederland komt en zelfs bij een heereveen of twente op de bank komt. Beetje ala emanuelson (hoewel ik emanuelson wel goed vond bij ajax)

7 oktober 2021 om 13:08

Emanuelson was bij vlagen ècht goed voor Ajax, maar dan op de linkervleugel.

Er wordt in Nederland wat lacherig over Bakker gedaan, maar heeft inmiddels al 3 mooie clubs achter zijn naam staan en heeft behoorlijk wat gespeeld in grote competities. Vond hem bij jong oranje niet sterk spelen, maar dat zegt niet alles. Zie dat hij ook pas 21 is, dan kan hij zich nog prima verder ontwikkelen en kunnen we er in oranje profijt van hebben.

7 oktober 2021 om 08:15

Wat ik heb gezien was het bij de westrijden van PSG ook niet veel hoor. Weet niet wie zijn concurrenten waren, maar waren dan ook niet van een bijster hoog niveau. Het leek wel of zijn medespelers hem gewoon oversloegen tijdens het voetballen

7 oktober 2021 om 08:30

PSG was dan ook een stap te hoog. Dat ie alsnog zoveel speelde in het eerste, wat ondanks dat het vooral door blessures bij de concurrentie kwam, is toch knap. Bij Leverkusen (die gewoon 2e staan) is hij basisspeler en doet het nog goed ook, paar assists en een goal al op zijn naam. Ik vraag mij echt af of hij minder is als Malacia of Blind.

7 oktober 2021 om 09:11

Ach een paar weken geleden was Malacia nog de beste linksback van Nederland. Een paar mindere wedstrijden en we roepen met zn alle weer om een andere linksback. Idem met Wijndal. Laten we ons vooral focussen op de combi Wijndal/Malacia. 2 wendbare, snelle backs die bij hun club een aardig potje voetballen. Met daarachter Blind als ideale 13/14e man is die positie iig prima bezet. Wellicht dat we dan na het WK Bakker een keer op kunnem roepen. Ik denk dat het zoiezo geen kwaad kan om na het wk voorgoed afscheid te nemen van Luuk, Blind, Wijnaldum, Klaassen, Berghuis, Promes, Babel, Veltman en vol in te zetten op een nieuwe lichting.

7 oktober 2021 om 09:34

Helemaal met jou eens NL_Modric! Voor nu moet je inderdaad inzetten op een vaste groep spelers en waar mogelijk bijvoorbeeld iemand als Lang oproepen, die op basis van prestaties een kans verdient. En qua positie ook minder stabiele concurrentie heeft. Maar achterin moet je in mijn optiek met een vaste kern werken.

Malacia/Wijndal als linksbacks inderdaad. In mijn optiek Dumfries en Karsdorp rechtsback (al wordt hij standaard niet opgeroepen terwijl hij goed speelt bij Roma..). Van Dijk, De Vrij vaste CV duo, met De Ligt als 1e back up. En daarachter kun je dan Blind, Timber en Aké oproepen als multifunctionele back-ups. Dat moet in principe gewoon je "vaste" achterhoede zijn.

Na het WK inderdaad afscheid nemen van de spelers die jij noemt! En dan kan je inderdaad misschien eens spelers als Bakker een kans geven.

7 oktober 2021 om 08:44

Neymar vond het ook niet zo lacherig idd. Deze man haalt het uiterste uit zijn carrière en that’s it.

Als Bakker de grote Oranje haalt dan zijn we echt wanhopig. Hij heeft vorige jaar veel gespeeld bij PSG omdat er verder niks was. Als hij echt een toevoeging was hadden ze hem niet zomaar verkocht.

7 oktober 2021 om 08:57

Anderzijds haalde hij het eerste van PSG wel. Dat het daar moeizaam ging is niet zo gek. Had daarvoor 0 ervaring op het hoogste niveau. Hij liet bij PSG ook wel eens aardige dingen zien. Zijn we wanhopig als een basisspeler van Leverkusen Oranje zou halen?

7 oktober 2021 om 10:58

Natuurlijk je haalt niet zomaar de 1e van PSG, dat is een prestatie. Alleen realiseer je ook, als je 2 vaste linksback geblesseerd dan kom je wel in beeld.
Ik heb niet alle wedstrijden gezien, maar die ik zag, zagen er niet goed uit.

Dat Lang kan voetballen dat zien we allemaal wel, maar ik vrees dat we weer zoveel ellende en gezeik erbij krijgen in het Nederlands Elftal.
Was 2 jaar geleden al enorm gepikeerd dat hij, als jeugdspeler, op de bank kwam na 1 goede wedstrijd. Ben bang dat hij dit bij het Nederlands elftal ook gaat doen. Heb daardoor een heel slecht gevoel bij hem.

Het verongelijkte, de narcistisch trekjes, 'de hele wereld is tegen me'.. hiërarchisch is deze jongen een nachtmerrie voor elke club.
En hoe goed hij ook gaat worden, ben blij dat ajax hem op jonge leeftijd liet gaan..

7 oktober 2021 om 08:26

Ik ben er van overtuigd dat hij ontzettend veel gaat leren van Van Gaal en Van Dijk.

Ik vind het ontzettend jammer dat Lang vertrokken is, hoewel het voor zijn persoonlijke ontwikkeling het beste was.

7 oktober 2021 om 08:37

Als een speler niet rendeert zit je bij een club aan hem vast door zijn contract, bij Oranje roep je hem gewoon niet meer op dus snap je punt niet zo. Die Bakker haalt nooit Oranje denk ik vind hem zowel aanvallend als verdedigend te kort schieten, bij PSG sloegen ze hem vaak bewust over

7 oktober 2021 om 08:46

Moet eerlijk zeggen dat als je de keuze heb om Vertatti, Neymar, Mbappe, Icardi,di Maria of Marquinhos aan te spelen, dat er een boete op zou moeten staan als je dan voor Bakker kiest

7 oktober 2021 om 09:01

Dan wordt ie vast dikke matties met Memphis, Gini en Virgil en maakt ie dus zat minuten. Gun het Lang ook wel

7 oktober 2021 om 10:24

Beetje ‘minderheidscomplex’ zonder dat t echt is, heel apart. Ongeleid projectiel. Punt is ook dat hij qua speelstijl veel ruimte en vrijheid nodig heeft. Bij Ajax moest hij meer taakgebonden spelen wat logisch is in eerste instantie, ruimte moet je ook verdienen. Daar was hij niet toe bereid waardoor het mede door zijn karakter issues gaf. Bij Twente ook niet zodanig laten zien dat er voor hem ruimte gemaakt moet worden, beetje zelfde situatie als Labyad die ook allang weg had moeten zijn.
Met concurrentie van Gakpo en Danjuma die wel bereid zijn om in dienst te spelen van anderen lijkt het me ook geen lang leven beschoren. Hij brengt daarnaast teveel onrust. Maar goed, we zullen zien. Niet dat ik t hem misgun, paar goals tegen komende tegenstanders kan ook best maar op langere termijn?

Ik zie Bakker toch echt niet Oranje halen. Hij brengt veel energie, maar is geen verfijnde voetballer. De zoveelste die dacht dat hij al uitgeleerd was bij Ajax. Dat geldt niet voor Lang: die is niet alleen langer gebleven maar heeft ook specifieke kwaliteiten. Ik snapte wel dat hij indertijd vertrok, want hij was wel toe aan een basisplaats. Hij heeft een geweldige trap.
Als je als speler een leerschool bij Ajax krijgt moet je hem gewoon afmaken. Maar ja, sommige jongens denken al op hun 16de uitgeleerd te zijn. Ook denk ik dat spelen onder ten Hag een positieve impuls in een carriere kan zijn. Ik hoop wel dat Ajax zijn talenten beter vast kan houden, want Ajax moet toch toegroeien naar een dubbel team omdat spelers anders te veel wedstrijden moeten spelen. Op den duur zie ik binnen Ajax gewoon 2 teams ontstaan....

Zowel Bakker als Frimpong spelen heel goed dit seizoen en is ook een van de redenen waarom Leverkusen momenteel gedeeltelijk 1ste staat. Beiden verdienen een kans in Oranje.

Ga maar los op z’n houding etc. Maar hij speelt echt goed. Zijn voorzetten doen me denken aan Willems. Elke wedstrijd legt hij er 6 klaar. Zie hem ook veel assists geven volgens mij. Is live op Bundesliga YouTube knaaal te zien.

Mitchell Bakker doet het goed bij Bayer Leverkusen. Is zeker een optie voor Oranje als hij de vorm kan houden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2225 fans
Selectie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

2 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Club Brugge 16 4 5 0
2020/2021 Ajax 1 0 0 0
2020/2021 Club Brugge 29 16 7 1
2019/2020 Jong Ajax 9 5 2 1
2019/2020 FC Twente 7 1 1 0
Laatste voetbalnieuws

Dost tilt seizoenstotaal naar zeven en mag hopen op basisplek tegen PSG

Club Brugge heeft zaterdagavond de derde overwinning in een week tijd geboekt. De ploeg van Philippe Clement was na een knotsgekke eerste helft met 3-2 te sterk voor promovendus RFC Seraing....Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 7 december
João Félix overweegt een vertrek bij Atlético Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren