Driessen: 'Sommige ego's worden gekrenkt, maar Onana moet onder de lat'

Woensdag, 6 oktober 2021 om 19:52Mart van Mourik

Valentijn Driessen is van mening dat Ajax doelman André Onana zo snel mogelijk moet gaan opstellen. Volgens de journalist zou de clubleiding van de Amsterdammers vanwege de moeizame contractonderhandelingen liever een andere sluitpost dan Onana onder de lat zien, maar Driessen vindt dat Marc Overmars moet 'denken aan het teambelang’ en de Kameroens international moet opstellen vanaf 3 november. “Onana is gewoon de beste en de situatie vraagt erom”, oppert Driessen in een video-item van De Telegraaf.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Moet Erik ten Hag André Onana direct opstellen zodra het mogelijk is?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door cas1)

gewoon Gorter voor de leeuwen gooien, zoals dit bij onana eerder is gedaan. Er zit naar mijn idee echt heel veel potentie in Gorter wat een reflexen heeft die zeg!!

6 oktober 2021 om 20:00

Ja in de keukenkampioendivisie... eerst nog mar eens niveautje hoger proberen voordat we daarmee de volgende ronde CL vergroten.

6 oktober 2021 om 20:15

Valentijn Driessen moet geboycot worden, die praat met alle winden mee, eerst was onana niets meer, nu weer moet die onder de lat weg er mee ben klaar met onana ophoepelen gewoon pasveer en gorter

6 oktober 2021 om 22:19

Hou op hoor, Ten Hag ziet ze elke dag trainen... Dus dan is die er denk toch niet klaar voor

6 oktober 2021 om 23:34

Hij zag Martinez ook elke dag trainen, toch stond die er naast. Hij zag Alvarez ook elke dag trainen en die mocht ook op het bankje plaats nemen. Zag Promes ook elke dag trainen en die werd doodleuk op 10 gezet. Ten Hag heeft er een handje van om ervaring boven talent te verkiezen en ook om het niveau van talent volledig verkeerd in te schatten. Zo verkoos hij schuurs boven Timber en pas bij een blessure van Schuurs kwam Timber erin en ging er niet meer uit. Zo moest er broodnodig in klaiber een rechtsback aangetrokken worden om vervolgens terug te vallen op Rensch. Zo moet Blind kostte wat kost spelen, terwijl hij echt geen linksback is en we daar veel beter met Rensch aan de slag kunnen gaan aangezien die het wel kan belopen en voetballend meer kan toevoegen dan Tagliafico. Dus dat elke dag zien trainen geloof ik niet zo in.

7 oktober 2021 om 02:14

Rustag.. knap staaltje koe in de kont kijken al die verwijten, Alvarez was ook niet best, Schurfs hoop je misschien ook niet te snel af te schrijven door het vertrouwen te geven, talenten krijgen nu eenmaal soms pas bij een blessure de kans. maar wie zegt eigenlijk dat Ten Hag onana niet opstelt, de dag dat dat weer mag? Volgens mij wijst alles daar juist op, Ten Hag sloot het nadrukkelijk niet uit en hij is ingeschreven? Het is nog geen november.

7 oktober 2021 om 00:38

Dus straks tegen Dortmund zie jij liever Gorter dan Onana? Dat kun je niet menen. En wijnals die hard fans iedere keer super onzeker wanneer Dortmund de bal voorin krijgt?
Iknvind Driessen een kwal, maar hierin geef ik hem groot gelijk.
Zet je trots, je ego opzij.
Als coach moet je altijd de sterkste team opstellen. Als de concurrentie nou CL waardig zou zijn, ok. Maar dit is keihard business. Succes is alles. Winnen is belangrijker dan je gevoel.

De beste man zegt niet vaak iets zinnigs, maar hier moet ik hem wel gelijk geven. Pasveer voldoet bij lange na niet, Gorter ga je het (nog) niet mee redden en Steek ligt er de rest van het seizoen uit. Je kunt niet veel anders dan principes overboord gooien en Onana op goal zetten. Veruit de beste keeper in de selectie.

6 oktober 2021 om 20:07

Waarom ga je het niet redden met Gorter? Moet hij niet eerst een aantal wedstrijden de kans krijgen voor dat je daar over kan oordelen?

6 oktober 2021 om 20:11

Als Ten Hag Pasveer hoger inschat dan Gorter (wat hij doet gezien de opstelling elke week), dan mag je toch voorzichtig concluderen dat Gorter er nog niet klaar voor is blijkbaar?

6 oktober 2021 om 20:16

Met die beredenering zou elke keeper ui de eredivisie of kkd het doel van Ajax kunnen verdedigen. Want ze hebben nog nooit de kans gehad! Onzin natuurlijk! Gorter zal best talent hebben maar hij heeft alleen ervaring bij go ahead.

6 oktober 2021 om 20:15

NB-Nb

welke garanties heb je dat Onana gelijk weer staat? Is er nu tijd uitgeweest en ook lang niet met team getraind. Aflopend contract, dus kan gaan tenkoste van focus. Tuurlijk is normaal Onana beter, maar hoe hij er nu voorstaat weet Valentijn helemaal niet.

6 oktober 2021 om 20:18

Eens. Maar je hebt wel de garantie dat Pasveer er in ieder geval niet staat als het moet, en Gorter op de trainingen niet laat zien dat hii de voorkeur boven Pasveer hoort te krijgen..

6 oktober 2021 om 20:27

Nb en kort erna gaat Onana de Afrika cup spelen. Wat heeft het dan voor meerwaarde om hem wedstrijd fit te maken 2 maanden en Pasveer die ritme ontnemen. Moeten wij dan Pasveer zonder ritme opstellen in januari en februari? Of Ajax moet sowieso een keeper (bijv Okoye) kopen januari dan zou je deze 2 maanden wel Onana kunnen opstellen. Anders niet logisch

6 oktober 2021 om 20:52

Ajax had afgelopen zomer gewoon een goede keeper moeten halen die er direct staat, dan was er niets aan de hand geweest. Maar met Pasveer ga je geen hoge ogen gooien in ieder geval, dat is wel gebleken.

6 oktober 2021 om 23:58

Echt he, wat een loze reactie weer. Weet je wat wen keeper die er gelijk staat kost? Die miljoenen kan Ajax niet zomaar ff neerleggen. De transfersom gaat wel, maar het salarishuis is gewoon helemaal gevuld. Dus miet eerst Onana vertrekken om dat te kunnen betalen. En dat is dus gewoon heel makkelijk. Eerst 1 weg, dan kan er een nieuwe komen.

6 oktober 2021 om 20:48

Maar waarom is er geen kritiek op het aankoopbeleid dan? Daar hoor ik niemand over, hoe kan het nou dat Ajax dacht het Europees te kunnen redden met Pasveer en Stekelenburg? Want het niet verlengen van Onana was nou niet echt bepaald een optie die je niet kon zien aankomen. Ajax had de beurs moeten trekken voor een goede CL keeper, nu zie ik Ajax makkelijk de groepsfase doorkomen dat ze in de winter een goede eerste keeper kunnen kopen.

6 oktober 2021 om 21:11

Psv geen idee wat jij allemaal leest, maar vanuit fans was er veel kritiek hoor. Dat we met bejaarde Steek en bejaarde Hipster volr gek staan. Dat Ajax bijv niet Okoye kocht.

6 oktober 2021 om 22:34

Veruit de beste keeper ben ik niet met je eens. Ook is het nog maar afwachten in wat voor vorm bij nu verkeerd

Dit zou zomaar de eerste keer kunnen zijn dat ik het 100% eens ben met Valentijn Driessen.

6 oktober 2021 om 20:01

De wonderen zijn de wereld nog niet uit...

Ontopic: Ik vind het ook fout wat Onana doet maar moet je is kijken naar hoeveel deze man ook al voor Ajax betekend heeft waardoor ik zeg van probeer het gewoon met hem de rest van het seizoen en daarna is het dan maar uitzwaaien geblazen maar dan kunnen we het daarna altijd nog met Gorter, Pasveer of Stekelenburg weer proberen!

6 oktober 2021 om 20:17

Litmanen weet jij hoe Onana ernu voorstaat? qua fitheid, conditie en ritme? Te makkelijk om te zeggen Onana is nu beter. Daarnaast over paar maanden heeft hij meer ritme en gaat weg naar Afrika cup. Mis je hem ook belangrijke fase. Wie ga je dan opstellen? Pasveer die je te makkelijk gepasseerd hebt? Gorter dan pas?

Hmm ben het toch voor een keer eens met Valentijn! Er is geen betere dan Onana en ik denk dat Ten Hag hem sowieso gaat opstellen! Want zoals hij al zei Onana staat ingeschreven.

6 oktober 2021 om 20:19

Nipke en hoe moeten wij het doen tijdens Afrika cup? Nu Pasveer passeren voor niet fitte Onana. Tijdens Afrika wat tijdens belangrijke fase is, Pasveer die dan zonder ritme zit weer opstellen?

Ben het eens met meneer krantje. Onana moet er gewoon in. De spelersgroep is voor ED begrippen uitzonderlijk goed en breed. Dat kun je niet verpesten door een krokettenplukker op doel. Verdient de rest ook niet, ook zij willen een transfer maken later. Onana maakt de ploeg gewoon zoveel beter ook al heeft ie amper ritme. Mocht ie er daadwerkelijk in komen hoop ik dat het gefluit miniem blijft al begrijp ik het sentiment volkomen. Maar ook Onana heeft er baat bij door goed te presteren.

6 oktober 2021 om 20:09

Ja maar met die kroketplukker op goal moet je wel alsnog je wedstrijden winnen. Want anders kun je hetzelfde zeggen over die frikandel in de spits.

6 oktober 2021 om 21:22

Die frikandel staat anders wel op dubbele cijfers nu al volgens mij. Vorige pot had ie moeten scoren. Maar die redt het wel. Op een hoger niveau heb je gewoon een topkeeper nodig, wat eer aan doet voor de rest van deze geweldige selectie.

Maar Onana mag nog een maand niet keepen en dan heeft hij een jaar niet gekeept. Wie zegt dat Onana dan meteen weer in vorm is?

Over Pasveer en Gorter: die trainers zien ze dagelijks aan het werk. Ik ga er dan ook vanuit dat ze Gorter nog niet klaar achten.

6 oktober 2021 om 20:09

een Onana op 50 procent is nog steeds veel beter dan een Pasveer

6 oktober 2021 om 20:21

DBSDKR Exact we hebben helemaal geen indicatie of Onana er gelijk staat. Daarnaast begint kort erna de Afrika cup ben je hem kwijt. Wat moeten we dan doen, Pasveer weer opstellen, die dan wat ritme kwijt is? En hoe staat het mentaal met zijn aflopende contract. Kan afleiden van focus al die transfer prikkelen. Voor keeper funest om iets minder focus te hebben.

natuurlijk moet Onana keepen. Met sentiment ga je die CL miljoenen niet binnenhalen, met je beste spelers opstellen kan je wel verrassen in de CL en veel miljoenen binnenharken en Onana hoort gewoon bij de beste 11 van Ajax

6 oktober 2021 om 20:21

Japie , jij praat alleen maar over geld terwijl Ajax niets kan doen aan de situatie tov Onana, je kunt wel overmars verwijten dat hij met twee bejaarden kwam aanzetten en geen behoorlijke keeper heeft gekocht , maar Ajax moet gewoon zijn poot stijf houden en gewoon Onana tot einde seizoen niet laten spelen , en in de winterstop de boer op gaan voor een top/subtop keeper

6 oktober 2021 om 20:24

Japie, heb hier boven al paar keer gezegd, maar wat moet Ajax na korte tijd doen tijdens de Afrika cup? Is het logisch volgende maand iemand 2 maanden laten keepen, dan missen door die cup. Intussen je eigen keeper de kans op extra ervaring en ritme ontnemen. Maanden januari en februari zijn belangrijk. Juist met sentiment ga je eerder Onana opstellen, maar niet logisch. Wat schiet Ajax ermee op? En verder mogelijk kunnen de transfer gesprekken invloed op zijn focus hebben. Ik vind dat Ajax puur zakelijk moet kijken en zien dat opstellen Onana weinig voordeel biedt

6 oktober 2021 om 20:30

Het voordeel is in de nog resterende CL poule wedstrijden. Met Pasveer ga je het wellicht uit handen geven.

6 oktober 2021 om 20:32

Beresko zou alleen logisch zijn als Ajaz sws een nieuwe keeper gaat aantrekken in de winter. Anders is korte termijn visie niet logisch. Leuk haal je volgende ronde (kans is groot, ook met Pasveer. Nog 4 punten nodig in 4 wedstrijden) maar verspil je de competitie.

6 oktober 2021 om 22:22

@mrkrillin normaliter zou ik het volledig met je eens zijn in zo een situatie maar ik vind die Pasveer echt enorm matig voor CL niveau. die zie ik eerder punten verspelen dan punten voor je pakken waar we Onana in het verleden met regelmaat wel punten hebben zien pakken voor Ajax in de CL. die heeft zich al bewezen op dat niveau

Als Ajax in de volgende fase van de CL verder wil komen, moet je Onana wel opstellen, daar kun je niet omheen.

6 oktober 2021 om 20:29

ErnumsJung is het onmogelijk met Pasveer 4 punten te behalen tegen 2x Dortmund, Sporting en Besiktas?

6 oktober 2021 om 21:14

Want onana maakt toch ook fouten, vorig kaar nog tegen Chelsea. Kost je ook de volgende ronde .

Onana gaat weg zoveel is zeker.
Maar je betaalt hem nog, waarom zou je hem dan niet gebruiken?
Het is even wennen voor clubs en fans, maar we zullen steeds vaker zien dat spelers gratis d deur uitlopen. Halsstarrig vasthouden aan het oude, boos zijn en boos blijven zal niets helpen.
Als Onana slim is gaat hij waar hij ook moge ballen volgend jaar slechts een contract aan voor 1 jaar. Kan hij daarna weer cashen

7 oktober 2021 om 00:10

Omdat er ook nog zoiets is als principes. Ik zou Onana geen minuut meer opstellen. Kost dat miljoenen? Dan is dat maar zo. Want degene die denkt dat Onana er 110% voor wil gaan die mist wel ergens iets. Die gaat niwt meer volledig een duel in. Want een blessure en zijn carriere hamgt aan een zeide draadje. Want er gaat niemand een keeper halen die geblesseerd is enntoch al bijna een jaar niet gekeept heeft. En al helemaal niet vior de hoofdpris die kamp Onana vraagt.

7 oktober 2021 om 12:53

Wat geld betreft op alle manieren is dit verloren. dan zal ik je er voor laten werken ook, (maar zie onder)
Wat de inzet/instelling betreft; hierin zou je zeker gelijk kunnen hebben
Ik blijf het lastig vinden. Je kan als individu denken (cas/ Heuven 1974 vindt) of als bestuurder
Als individu zeg ik wegwezen, Wie heeft je op ALLE manieren gesteund, Zelf voor je naar de instantie gegaan die je heeft geschorst. Een klein beetje dankbaarheid mag je wel tonen
Wie heeft je toen je tegen Liverpool zo'n blunder maakte (missen overwinteren?) gesteund.
Wie heeft je d kans gegeven om als reserve van Barca hier CL te mogen komen spelen?
Een beetje dankbaarheid mag je wel tonen.

Als bestuurder zou je twee dingen kunnen doen
1. Hem een onmogelijke trainingsprogramma laten afwerken ( Barca deed dit halverwege de jaren '70 met Neeskens)
2. Indien nodig hem toch laten keepen. De vraag is wat is nodig

Hoe krom de situatie ook is, je kan niet met een Pasveer de CL in, blunderde al tegen Sporting en tegen Utrecht was ook gewoon een houdbaar schot.
Met Gorter is het moeilijk want je kan de jongen niet zo maar voor de leeuwen gooien, zou zo einde carrière kunnen betekenen als hij dan slecht keept.
Onana is de beste oplossing, vraag mij alleen af, is Onana wel gemotiveerd om nog onder de lat te willen staan.

Het is maar de vraag of Onana zonder doping dezelfde reflexen en sprongkracht heeft.
Iemand die betrapt is, hoort 1 keer in de twee weken getest te worden op verboden middelen.
Er wordt hier veel te gemakkelijk over gedacht.

overigens ben ik het met Driessen eens. Onana Is gewoon een contract speler die zijn contract uit dient.
Ajax dacht nog geld aan hem te verdienen nadat hij betrapt werd. Ze zagen het als een kans om toch met hem te kunnen verlengen. Ze hebben deze valsspeler door dik en dun gesteund ondanks doping gebruik.
Dan moeten ze hem nu ook steunen em gewoon laten keepen.

Wat een draaikont is die vent . Paar weken geleden riep die gek nog onana nooit meer opstellen.

Ze moeten proberen in de winterstop een vervanger te halen of te huren, want als ze Onana weer zouden laten keepen dan ben je hem waarschijnlijk in januari weer kwijt door de Afrikacup. Pasveer is prima als stand in, maar geen basis materiaal voor Ajax. Gorter ken ik nog niet genoeg, maar of hij er in een keer kan staan vraag ik me af. Maar de nieuwe keeper zou dan uiteraard wel een hele verbetering moeten zijn.

Iedereen denk dat Onana ineens weer fantastisch zou keepen, waar is dat op gebaseerd? Totaal geen clubgevoel meer of inzet.Zet je hem erin dan vind hij wsl alles wel best. Nee dan maar Gorter een kans geven.Onana is verleden tijd.

Niemand wacht op zijn eigenwijze mening. Het is een open deur intrappen om interessant te doen. Ja, Ajax betaald al Onanas salaris, dus wanneer de beslissing moet worden genomen om weer te spelen dan zal Ajax dat doen. Die snotneus hoeft daar geen enkele mening over te hebben. Misschien moet een aantal journalisten gaan schrijven of de Telegraaf wel of niet dat ventje moet ontslaan. Zo vermoeiend om iedere keer zijn zeurpietenmening te moeten zien langskomen. Een enorm minderwaardigheidscomplex dat schreeuwt om aandacht.

Onana verdiend niet eens meer een plek op de tribune, laat staan van in het doel. Laat Pasveer of Gorter het maar doen tot de winterstop en dan kijken voor een andere doelman. Ten eerste is er helemaal geen zekerheid of hij direct terug is op zijn oude niveau (of dat hij uberhaupt nog zijn best doet) en begin januari is hij alweer weg voor de Afrika cup.

Ik ben geen Ajacied, maar haal een voorbeeld aan van een andere club met een dopingszondaar. Mutu moest geloof ik uiteindelijk 17 miljoen betalen aan Chelsea vanwege cocaine gebruik. Met andere woorden Ajax had het ook veel minder leuk voor Onana aan kunnen pakken, en dit is hun dank. Zelf zou ik het nog anders aanpakken. Bij de laatste Europese wedstrijd, zou ik hem (als enige wedstrijd) op de bank zetten, en de keeper in de laatste (pak hem beet) 5 minuten wisselen voor een veldspeler die op de bank zit. Aangezien dit best bijzonder zou zijn zal dit ongetwijfeld in het voetbalwereldje opgepikt worden, en Onana krijgt een hoofdrol om nooit te vergeten.

Valentijn zegt dit natuurlijk niet omdat hij zo begaan is met Ajax. Alsof hem het ook maar iets uitmaakt als Ajax in de CL niet zou presteren. Sterker nog, dat zou de productie van rotzooi artikelen alleen maar rechtvaardigen voor hem. Hij legt hiermee gewoon alvast een klein bommetje. Stelt Onana Ajax niet op, dan was het een gemiste kans op verder sportief succes of verlenging van zijn contract. Stellen ze m wel op, dan gaat hij de volgende dag Pasveer interviewen wat hij hiervan vindt en dat ze bij Ajax zichzelf hebben laten piepelen door kamp Onana.

Ik ben het er niet mee eens, op de korte termijn wellicht verstandig maar op lange termijn niet. Straks tekent niemand meer bij: Ajax stelt Stelt je toch wel op en looen er veel meer gratis de deur uit

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3040
2.PSV3013
3.Feyenoord2818
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder131
S. HallerAanvaller139
D. TadićAanvaller135
S. BerghuisAanvaller125
David NeresAanvaller123
D. KlaassenMiddenvelder102
R. PasveerKeeper100
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

74 fans
Keeper, 25 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 0 0 0 0
2020/2021 Ajax 20 0 1 0
2019/2020 Ajax 24 0 1 0
2018/2019 Ajax 33 0 3 0
2017/2018 Ajax 33 0 3 0
Laatste voetbalnieuws

Is Ajax straks dief van eigen portemonnee? ‘Ze tekenen dan toch niet bij’

André Onana leek op 31 januari van dit jaar tegen AZ zijn laatste wedstrijd voor Ajax te hebben gespeeld. De doelman weigerde bij te tekenen, een zomerse transfer bleef ook uit...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren