Maarten Stekelenburg komt dit seizoen niet meer in actie voor Ajax

Woensdag, 6 oktober 2021 om 15:53Jeroen van Poppel • Laatste update: 16:07

Maarten Stekelenburg is de rest van het seizoen uitgeschakeld met een lies- en buikblessure, zo bevestigt Ajax. De 39-jarige doelman van Ajax heeft besloten onder het mes te gaan en blijft de rest van de voetbaljaargang aan de kant. Het is de vraag of Stekelenburg gezien zijn aflopende contract nog terugkeert onder de lat.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wie moet Ajax voorlopig opstellen onder de lat?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

145 reacties (laatste reactie door piranha)

Einde carrière voor steek?

6 oktober 2021 om 15:58

Lijkt me wel einde carriere bij Ajax in ieder geval. Mag hopen dat Ajax volgend jaar niet gaat gokken op een 40-jarige keeper die een jaar geblesseerd is geweest. Ook al heeft Stekelenburg het dit jaar prima gedaan. Daarnaast heb je Pasveer voor 2 jaar is vastgelegd en die is ook iets van 38 jaar, dus volgend seizoen in gaan met een keeper van 40 en 39 is totaal niet wenselijk.

6 oktober 2021 om 16:05

Onana erin. De man zal nooit een publiekslieveling worden en ik haat het om zijn naam uberhaupt te noemen. Maar Ajax moet zich niet in de voeten schieten: de beste keeper moet spelen. En dat is toch Onana? Laten we hem gebruiken zoals hij ons gebruikt heeft. Laat hem ballen tegenhouden voor ons.

6 oktober 2021 om 16:09

Per 4 november inderdaad gewoon Onana. Ook al gaat hij transfervrij weg en gaat hij op een vervelende manier ook nog. Alleen met Pasveer ga je geen punten pakken. Die kan geen redding maken lijkt het. Elk schot vliegt erin als die er is een krijgt. Een heel jaar Pasveer moet je echt niet hebben.

6 oktober 2021 om 16:18

Ja wel mee eens. Pasveer gaat je punten kosten. Als Onana het verschil gaat zijn tussen 2de of kampioen dan praat je gewoon over 50 miljoen (tenzij we de vCL door komen). Ook een ronde verder komen in Europa kan tientallen miljoen opleveren (mits CL). Vorig jaar met Onana had je ook gewoon minimaal de halve finale van de EL gehaald denk ik, want op het moment dat je tegen de 2-0 aan zat maakt Scherpen een kapitale blunder die je de 1-1 kost. En die telde nog dubbel zo zwaar met de oude uitgoal regel.

6 oktober 2021 om 16:22

Ja en nee. Door hem te laten spelen doe je hem een plezier, voetballers willen nou eenmaal voetballen. Laat hem maar lekker buiten de selectie

6 oktober 2021 om 16:46

@ome4rie

Dat lijkt me niet de juiste reden om iemand niet op te stellen. Ajax is een topsportvereniging en een bedrijf. Dan zijn er sportieve en financiele belangen die zwaarder wegen dan de vraag of je hem een plezier doet of niet. Je hoeft hem geen bos bloemen te geven bij zijn vertrek, maar nu moeten gewoon inhoudelijke argumenten de doorslag geven.

6 oktober 2021 om 16:47

Maar je krijgt er nu niets meer voor (als hij niet bijtekent maar je betaald wel salaris). Benut het dan want het is by far je beste keeper. Zorg dan dat je op dit manier er wat geld aan verdient door bv een ronde verder te komen in de CL. Ik zou hem opstellen en gewoon correct blijven als club. Als de speler dat dan niet is jammer dan maar verlaag je als club zijnde niet ook. Ontopic: zuur voor Stekelenburg maar dit is wel einde carrière bij in ieder geval Ajax.

6 oktober 2021 om 17:00

@zytto

Zo snel mogelijk Okoye vastleggen dus. Die in januari laten komen en Onana dan laten gaan (desnoods gratis, kan hij eerder naar Inter).

Heb je met Gorter en Okoye twee talenten en Pasveer als ervaren man erachter.

6 oktober 2021 om 18:47

Helemaal mee eens !!!!!! Gorter mag wat mij betreft ook de kans krijgen.
Slechter als Pasveer is niet mogelijk. Heb vertrouwen in Gorter dat hij het goed ggaat doen.

6 oktober 2021 om 19:01

@Vernon Als het zo’n topsportvereniging is dan neem je dus ook niet het risico dat je iemand onder de lat zet die mogelijk niet gemotiveerd is.

6 oktober 2021 om 21:11

@suc6magnet, alsof Onana niet gemotiveerd is om zoveel mogelijk tekengeld bij elkaar te harken

6 oktober 2021 om 22:02

Maar hoe goed is Onana nog? Daar twijfel ik wel aan hoor.

6 oktober 2021 om 15:59

Geen idee, hoeven we ook niet over te speculeren denk ik. Maar nu moet Onana echt speeltijd gaan krijgen, want dit kan niet met Pasveer. Is gewoon een net niet keeper, heeft ie bij PSV ook bewezen. En Gorter ben ik nog niet van overtuigd, moet nog meters maken.

6 oktober 2021 om 16:35

Waarom moet Onana speeltijd krijgen? Veel mensen gaan er maar blind vanuit dat Onana nog op het niveau zit van voor zijn schorsing. Maar hij heeft ruim een jaar niet gekeept. Sterker nog: hij heeft zelfs een jaar niet met de selectie getraind. Hij heeft voor zichzelf getraind met een persoonlijke trainer, maar dat is niet te vergelijken met selectie-trainingen, laat staan wedstrijden op topniveau keepen.

En dan heb je nog de discussie of je iemand moet opstellen die de club zo in de steek liet en geen geld meer opbrengt.

6 oktober 2021 om 16:48

Dat eerste vind ik een valide argument, maar dat moeten de trainers dan zsm bekijken.

Die andere discussie vind ik niet relevant. Het zou echt absurd zijn om als club een slechtere keeper op te stellen alleen maar om persoonlijke redenen. Dat doe je niet op prof-niveau.

6 oktober 2021 om 16:48

Hij traint nu toch alweer mee in groepsverband? Zien ze dus lang van tevoren als hij het niveau niet meer heeft. Wat me sterk lijkt want na een blessure komen keepers meestal ook gwn prima terug en hij was niet eens geblesseerd en heeft nog kunnen trainen

6 oktober 2021 om 16:54

Zo lang Onana niet verlengd, geen Onana meer opstellen. Je moet niet vergeten dat hij dadelijk ook nog vertrekt naar de Africa cup volgens mij. Dan moet hij eerst ritme gaan opdoen en vervolgens is hij weer geruime tijd weg. Geef Gorter gewoon een kans en zoek in de winter naar een keeper.

6 oktober 2021 om 17:03

@Vernon Het gaat niet alleen om persoonlijke redenen. Je moet ook nadenken of het een slecht signaal afgeeft aan de andere spelers. Wat als bijvoorbeeld Gravenberch niet wil verlengen omdat hij denkt, ik ben de beste dus ik speel toch wel en zo kan ik makkelijker naar een grote club? Wat als er straks meer (jeugd)spelers zo gaan denken? Hoeveel miljoenen verlies je dan?

6 oktober 2021 om 17:16

Gorter hoort gewoon in de goal. Niet meer aan Onana beginnen.

6 oktober 2021 om 17:54

Tjahhh dat gaat toch wel gebeuren als Ajax Europees niet presteert en om Europees te presteren heb je de beste selectie nodig en geen oude keepers of onervaren talenten. Als Ajax de twee wedstrijden tegen Dortmund verliest met Pasveer zullen Gravenberch en Timber ook wel liever naar een andere club willen.

6 oktober 2021 om 17:59

@rick

Ik vind dat spelers gewoon het recht hebben om hun contract niet te verlengen zonder dat ze dan een jaar op de bank terecht komen. Daar kan je als club positief mee om gaan. Daarmee jaag je ook andere potentiele aankopen niet weg, als je laat zien dat je je als club netjes gedraagt en dat ze weg mogen als zich een mooie kans aandient. Dat is volgens mij ook al het beleid van Ajax.

Alleen bij speciale omstandigheden, zoals toen bij Boilesen, Gudelj, en nu bij Onana, vind ik het legitiem om spelers op de tribune te zetten. Dus je kan het doen. Maar bij iemand als Gravenberch zou ik niet weten waarom je die moet straffen als hij zijn contract niet verlengt. Die jongen moet je dan door de voordeur en met een grote bos bloemen bedanken voor bewezen diensten.

6 oktober 2021 om 18:18

Op basis van wat moet Gorter keepen? Die is nog niet goed genoeg. Laat die eerst nog maar even in JA, anders wordt die straks net als Scherpen bij een fout afgemaakt.

6 oktober 2021 om 19:03

Dit is het perfecte excuus voor Ajax om te zeggen: vanuit onze principes willen we het niet, maar door de situatie moeten we nu wel Onana weer onder de lat zetten. Ben benieuwd of ze desondanks hun poot stijf houden.

6 oktober 2021 om 18:01

Ik denk wel het einde van Steek. Hij is al 40 bijna. Erg voor Steek, maar een geluk voor Ajax. Wanneer het niveau toe neemt maakt hij fouten (ek), tegen een Cambuur of een andere laagvlieger wordt de keeper van Ajax niet getest. Dit is een geluk bij een ongeluk voor Ajax

6 oktober 2021 om 16:07

Stekelenburg heeft niet écht meer het gewenste niveau, evenals Pasveer momenteel trouwens. Ik zou Gorter op basis hiervan al lekker de kans geven. Daarnaast kijk je natuurlijk ook naar het financiã«le plaatje. Waar Gorter geld op kan leveren, hebben de andere twee heren geen restwaarde.

Gorter erin. Vandaag nog. Pasveer 2e keeper. Zou dit effect hebben op de beslissing Onana te laten spelen? Met Pasveer gaan we niet overwinteren denk ik.

6 oktober 2021 om 15:59

Als ik Ajax was had ik Gorter voor de leeuwen gegooid, en anders een nieuwe keeper gehaald.

6 oktober 2021 om 16:13

Waarom doet iedereen alsof Jay Gorter de nieuwe Neuer is ofzo? Ik ken m amper want ik let niet op Go ahead...en de vorige keeper uit de eerste divisie beviel me totaal niet (scherpen). Daarbij...sorry hoor maar als ie zo'n geweldenaar was geweest, denken jullie dan niet dat ie in de 5 jaar hiervoor al terecht was gekomen bij de top 3? Is in 2015 al weggestuurd bij Ajax omdat de Indy Groothuizen, Leeuwenburg etc als beter werden gezien. Waarom zou die nu dan, bij een CL deelnemer als Ajax erin gezet moeten worden?
Ajax had gewoon een beter keeper moeten halen toen Onana wegviel. IPV naast 38 jarige Steek die middelmatige keeper van Vitesse van 37 moeten halen. We hadden een potentiele eerste keeper nodig.niet een dennis gentenaar achtige 3de keeper

6 oktober 2021 om 16:28

"en de vorige keeper uit de eerste divisie beviel me totaal niet (scherpen). "

Ze hebben Scherpen gehaald toen Emmen net het eerste seizoen eredivisie achter de rug had. Bij Ajax is hij "gedegradeerd" naar de eerste divisie (jong Ajax).

6 oktober 2021 om 16:44

gast..bij wijze van spreke..emmen, go ahead potatoe potato bedoel ik....van de kelder vh profvoetbal naar de zolder...waarom dan zulke hoge verwachtingen...dat is mn punt...sjjonge jonge Dabbert

6 oktober 2021 om 16:49

@clarkkent

Ze doen niet alsof hij de nieuwe Neuer is. Ze maken een afweging wie er op doel moet. Pasveer is niet goed genoeg. Steek is uitgeschakeld. Dan heb je Onana of Gorter. En dan kan je voor de toekomst voor Gorter kiezen. Veel slechter dan Pasveer zal het niet zijn. En dan bouw je wat op voor de toekomst.

6 oktober 2021 om 17:03

Prima Superman, bij deze wil ik jou er aan herinneren dat Onana ook anderhalf jaarheeft staan "schutteren" in de eerste div.
Daar waren ook niet veel mensen van overtuigd maar uiteindelijk is het goed gekomen toch.?

6 oktober 2021 om 17:04

Dat hij 5 jaar geleden is weggestuurd zegt toch helemaal niks? Jonge jongen die enorm is gegroeid. Over ene Malacia werd bij Feyenoord enorm getwijfeld in de jeugd. Wegdoen? Houden? Nooit niet bij de beste van zijn lichting. En kijk hem nu eens. Een van de beste linksbacks van de Eredivisie.

6 oktober 2021 om 15:59

Niet overwinteren? Je kan nu al praktisch bijna niet meer 4e worden… En als je 1 keer van Dortmund wint ben je eigenlijk al tweede.

6 oktober 2021 om 16:02

Ik denk dat hij doelt op overwinteren in de CL zelf. Verder met je eens dat je altijd wel 3e wordt.

6 oktober 2021 om 16:06

Ook in de Champions League is Ajax al praktisch door. Sporting overklast, Besiktas op een punt houden lijkt me nog een gemakkelijk karwei met zelfs Pasveer en tegen Dortmund maak je absoluut kans (zeker zonder zeer waarschijnlijk Haaland). En dat alles terwijl Pasveer al onder de lat stond.

6 oktober 2021 om 18:02

@mgmv het probleem met Nederlandse clubs, en ook met Ajax, is dat ze nooit goed geweest zijn om zo op een resultaat te spelen. Kijk naar hoe Benfica PSV uit de CL houdt. Dat kunnen wij niet. Bij Ajax was die ene halve finale het pijnlijke voorbeeld, dat mag je nooit meer weggeven, maar zo zitten NL clubs niet in elkaar.

Dus het kan echt nog mis gaan, je kan tegen Besiktas ongelukkig tegen rood of een slechte dag aan lopen. En van Dortmund heb je niet zomaar gewonnen. Het kan zeker, maar het kan ook twee keer fout gaan. Ik reken mezelf in elk geval nog niet rijk.

6 oktober 2021 om 19:09

Het kan ook dat Pasveer de wedstrijden van z’n leven keept. En het kan ook zo zijn dat Onana blunder op blunder stapelt. Dus, alles kan alleen is het de vraag of het zinvol/noodzakelijk is om Onana op te stellen. Vergeet niet dat die straks weer weg is en je dan dus weer een andere keeper moet opstellen.

6 oktober 2021 om 15:59

Waar maak je nou druk om. Ajax is al met een been in de volgende ronde van CL zowat, laat staan overwinteren in Europa.

6 oktober 2021 om 16:05

Als je twee keer verliest van Dortmund kan het nog heel spannend worden. Je weet ook niet in wat voor vorm Ajax aan het einde van deze seizoenshelft heeft.

6 oktober 2021 om 16:08

Nou gezien de afgelopen jaren moeten ze een keer normaal voetballen in december. Dan gaat het ook echt helemaal goed komen hoor haha

6 oktober 2021 om 16:09

Een normale december maand zou wel een keer lekker zijn inderdaad. Is altijd een zooitje de afgelopen jaren. Mooiste zou zijn als we dan al punt of 10 hebben natuurlijk.

6 oktober 2021 om 16:00

Dus jij denkt dat Gorter beter is als Pasveer? MET Pasveer onder de lat wonnen jullie van Besiktas en Sportinf, hoezo zou je dan niet overwinteren? Gorter moet alles nog bewijzen, goed keepen bij de Eagles zegt helemaal niets.

6 oktober 2021 om 16:06

MET pasveer onder de lat wonnen jullie van besiktas en sporting? maak je een grapje? ik ben deze nietszeggende argumenten echt zat op dit forum.

6 oktober 2021 om 16:06

Elk schot op doel, die ook maar een klein beetje in de hoek is, is een goal wat hebben wij een kut keeper

6 oktober 2021 om 16:15

Tegen Besiktas en Sporting heeft die amper wat op doel gekregen. Met name lage schoten gaan er bij Pasveer zo vaak in. Zie maar die goal tegen Sporting en laatst tegen Utrecht. Oude keepers gaan moeilijk naar de grond en dat is gewoon een feit. Als Ajax het moeilijk heeft heb je wel behoefte aan een keeper zoals Onana.

6 oktober 2021 om 16:17

Gorter heeft zich prima bewezen in de KKD. Drommel begon vanaf de KKD ook echt pas met ontwikkelen (in de eredivisie) en kijk waar die nu is.
Pasveer en Stekelenburg komen allebei gewoon te kort voor het niveau van Ajax.
Misschien Gorter ook wel, maar geef hem op zijn minst een kans. Veel slechter (het is niet per se slecht, maar wel soms slippertjes) kan het niet zijn.
Enige keeper die Ajax waardig is qua niveau is Onana mja...

6 oktober 2021 om 16:22

@modricmagic: Dat zijn ook meteen z'n 2 tegengoals in de Eredivisie en CL dit seizoen. Die van Sporting was natuurlijk een blunder maar kan altijd iemand overkomen (ook Onana vorig jaar), die tegen Utrecht was geen blunder (denk wel dat Onana die had gepakt). Gorter is ook gewoon een risico, die heeft nog nooit op dit niveau geacteerd. Denk ook echt wel dat Ten Hag Gorter opstelt als hij vindt dat hij eraan toe is. Tot op heden dus blijkbaar niet.

6 oktober 2021 om 16:41

4ever4ajax, Stekelenburg maakte ook geen grote blunders tijdens het EK maar keepers van bijna 40 hebben gewoon niks speciaals. Onana heeft Ajax tig keer gered en heeft alleen blunder tegen Liverpool gehad, waarbij hij ook heeft voorkomen dat het 2 a 3-0 ging worden. Ten Hag gaat Gorter geen kans geven hoor dit seizoen. Anders had die dat wel gedaan.

6 oktober 2021 om 18:04

Dat je er 5 maakt tegen Sporting heeft natuurlijk weinig met Pasveer te maken. Die keeper van Utrecht, die pakte punten voor zijn club tegen Ajax. Dat heeft Pasveer echt nog niet gedaan. Dus zet daar dan maar Gorter neer. Ajax zal er aanvallend niet slechter van worden, dus tegen Sporting komen de kansen dan ook wel.

6 oktober 2021 om 16:02

Waar is dat dan op gebaseerd Ajaxf1? We staan 6 punten los van onze directe concurrenten. Als je de overwintering niet overleefd, heb je er ook niks te zoeken. Los daarvan doet Pasveer het gewoon na behoren. Maar ik verwacht ook niet gelijk een derde wereld wonder bij het inbrengen van Gorter. Want ook daar van weet je, een foutje en je bent al bij sommige af. Voor het gemak zal dan net als wat bij Pasveer gebeurd, vergeten worden dat hij ook gewoon de ballen tegen houdt die hij tegen moet aanhouden. Een slippertje gebeurt de meeste.

6 oktober 2021 om 18:06

Je hoeft ook helemaal geen derde wereldwonder te verwachten. Gorter mag ook fouten maken. Maar die is jong en heeft veel meer ruimte om te groeien dan Pasveer. Pasveer gaat echt niet opeens nog een stap zetten.

6 oktober 2021 om 16:16

@ajaxf1: Ik kan het best volgen om Gorter erin te zetten, zolang wij als Ajacieden hem dan niet direct gaan afbranden als hij een fout maakt. Het is een jonge keeper die nog niet eerder op dit niveau heeft gekeept. Op de goal van Sporting na, vind ik het geen blunders. Dan heb je het over 2 goals in 7 wedstrijden (de JC-schaal tel ik niet mee). Dan is overdrijven blijkbaar echt een vak. Je laatste zin vind ik wel een beetje vreemd, ik neem aan dat je in de CL bedoelt (neem aan dat heel Ajax prima kan overwinteren thuis op de bank). Maar je hebt met Pasveer ook gewoon die 2x gewonnen. Als we 1x winnen van Dortmund, ben je eigenlijk al praktisch door. Maar zelfs bij 2x verlies, hebben we alles nog in eigen hand.

6 oktober 2021 om 16:17

Ik zou Onana gewoon opstellen. Met Gorter kan je toch ook niet aankomen in de CL.

6 oktober 2021 om 16:19

Ach zo'n Bijlow had in het begin ook wat foutjes maar je ziet hoe zo'n jongen zich kan ontwikkelen als je hem gewoon de kans en het vertrouwen geeft. Bij Ajax keepen is nou niet echt heel erg moeilijk. Tegen veel tegenstanders heb je nauwelijks wat te doen. Ik snap dat je er moet staan bij cruciale momenten maar pff laten we niet overdrijven. Persoonlijk zou ik niet meer aan Onana beginnen. Dan beloon je zijn gedrag ook nog min of meer.

6 oktober 2021 om 18:07

Met Pasveer ook niet maar dat hebben we ook gedaan. Ik zou me daar niet zo druk om maken. Nou zou ik persoonlijk ook Onana opstellen, maar Gorter kan ook. Hij mag ook gewoon fouten maken, is echt niet erg als er even iets mis gaat. Incidenten kunnen altijd.

6 oktober 2021 om 21:56

Bijlow is dan ook tienduizend keer zo goed als gorter.

6 oktober 2021 om 16:25

Niet overwinteren is een beetje overdreven, dat zal wel moeten lukken zelfs met Pasveer. Maar als hij nog steeds 1e keeper is in 2022 dan zal het CL avontuur niet veel langer dan de eerste knockout ronde duren, nee.

6 oktober 2021 om 16:40

Hou toch op zeg. 2CL wedstrijden 1 doelpunt tegen. Wat zitten mensen te overdrijven zeg. En als Gorter door zn leeftijd 10 blunders maakt in de CL, wat dan? Ach hij is nog zo jong? Mensen doen net alsof Onana nooit een houdbare bal door liet. Maar dan is het ok allemaal want hij heet Onana. Bij Pasveer is alles ineens een blunder. Echt niet te geloven.

6 oktober 2021 om 16:41

Overwinteren doe je sowieso wel de vraag is alleen waar

6 oktober 2021 om 18:20

Met Gorter wel dan? Een goed seizoen KKD zegt helemaal niks. Sierhuis,stuk en muhrer schoten de KKD ook aan gort en bakte er in de ED ook vrij weinig van. Gorter lekker laten groeien bij JA en niet dezelfde fout maken als bij Scherpen.

Oké, dan hebben we wel een probleem nu. Zou voorlopig Gorter de kans geven. Mocht dat te vroeg zijn, principes aan de kant zetten en Onana op goal de rest van het seizoen.

6 oktober 2021 om 16:12

Ik begrijp niet zo goed dat iedereen ineens Gorter het 1e in schreeuwt. Pasveer is inderdaad op sommige momenten niet een heel betrouwbare keeper gebleken, maar heeft wel een bak ervaring natuurlijk. Gorter heeft nog niks bewezen, maar wordt al als de verlosser gezien heb ik het idee. Daarbij heb je gewoon prima resultaat gehaald met pasveer op doel. Ik zou hem lekker laten staan en toch nog eens heroverwegen om met Onana te gaan spelen als het weer kan.

6 oktober 2021 om 16:25

Kwaliteit boven ervaring imo. Pasveer straalt helemaal niks uit en wordt ook niet meer beter. Kan me niet voorstellen dat Gorter het minder doet en bovendien kan hij nog veel beter worden. Gorter heeft het vorig jaar ontzetten goed gedaan en blonk ook bij Jong Ajax uit dit seizoen. Lekker de kans geven, mocht het niet lukken heb je gelukkig nog Onana. Pasveer kunnen we echt niet dit seizoen mee door komen.

6 oktober 2021 om 16:41

Te triest voor woorden dat mensen Gorter er ineens in willen. Die jongen is daar nog helemaal niet klaar voor. En elke bal die hij door laat daar hoor je dan niemand over. Bij Pasveer is elk doelpunt tegen zijn schuld lijkt het wel. Mensen doen zo overdreven.

6 oktober 2021 om 17:40

Volgens mij heeft iedereen die Gorter daadwerkelijk regelmatig zien spelen zijn bedenkingen op dit moment. Hij is zeker een talent. Heeft goede reflexen en heeft verricht in mijn ogen vaker een redding die er boven uit steekt dan Scherpen, maar het is allemaal wel erg ongecoordineerd. Hij is een onrustige stuiterbal in het strafschopgebied. Dat is op zijn leeftijd helemaal niet erg, maar wel als je eerste keeper moet zijn bij een topclub.

6 oktober 2021 om 16:12

In de Eredivisie kan Gorter natuurlijk prima. Maar in de CL zou ik toch voor de ervaring van Pasveer gaan. Je ziet hoe Scherpen, die het in de KKD prima deed, onderuit ging tegen Roma. Verder vind ik de hosannastemming die rond Gorter heerst sowieso erg overdreven en louter gebaseerd op wat reddingen bij Jong. Hij had nog geen drie potjes gespeeld of hij moest al basis bij de hoofdmacht, waarna hij nog geblesseerd raakte ook.

6 oktober 2021 om 16:21

Ik vind dat wel meevallen. Ik zie vandaag pas voor het eerst dat veel mensen om Gorter roepen. De weken hiervoor moest hij nog wennen aan zeer moeilijke kkd spel.

6 oktober 2021 om 16:25

De roep om Gorter is niet omdat Gorter zo goed is, maar eerder omdat Pasveer het gewoon zeer matig doet. En dat zegt wat hoor, want Ajax zelf speelde gewoon lekker en kreeg amper kansen tegen. Maar met Pasveer op goal was wel elke bal bijna raak. Pasveer ziet er gewoon totaal niet steady uit in het goal, niemand zegt dat Gorter dat gelijk beter gaat doen. Maar zien gewoon liever Gorter omdat die nog veel meer kan groeien waar Pasveer dat niet meer kan. Mensen denken ook aan de toekomst en daarom is er een roep voor Gorter. Tot 4 november gewoon prima voor in het goal, daarna gewoon Onana weer. Pasveer die mag lekker keepen als beide niet kunnen.

6 oktober 2021 om 16:26

Vorig jaar uitstekend gedaan (geloof 24 keer de 0) en ook uitblinker bij Jong Ajax. Is ook een stuk zelfverzekerder dan Scherper. Veel minder dan Pasveer kan het niet zijn in ieder geval. Onana werd ook plots voor de leeuwen gegooid een paar jaar geleden, die groeide elke wedstrijd toen.

6 oktober 2021 om 16:42

Waarom doet pasveer het matig dan? Kom eens met feiten. Hoeveel doelpunten heeft hij door gelaten dan dit seizoen? Niet zoveel vriend. Dat hij het matig doet slaat helemaal nergens op.

6 oktober 2021 om 17:10

Hij kan niet meevoetballen en gaat als een opa naar de hoeken. Pasveer is een prima 3e doelman. Het niveau wat hij bij Vitesse had dat haalt hij bij lange na niet.

6 oktober 2021 om 17:45

Ik ken Gorter vooral van vorig jaar toen hij met de Eagles tegen Cambuur speelde. Cambuur schoot 9000 keer op goal. Uitslag: 0-0. Die Gorter haalde er werkelijk alles uit.

6 oktober 2021 om 17:02

Principes zijn belangrijk, ritme ook. Kan mij voorstellen dat Onana er niet meer in komt, of iig niet direct in November. Gorter is echt veel te voorbarig, zijn zelfvertrouwen kun je in één klap vernielen als je hem er nu ingooit en hij haalt het niveau niet. Er is nog een optie: Haal een transfervrije keeper (romero bv.) voor dit seizoen. Of haal ik januari een vervanger voor korte termijn.

Die is klaar. Mooie carrière gehad. Nu lekker keeperstrainer worden bij Ajax.

einde carrière wellicht ,zuur voor hem

Die zag ik niet aankomen. Wat zonde voor hem..
Wat mij betreft wel een extra reden om toch Gorter in de eredivisie eens de kans te geven. Wellicht ook goed nieuws voor Onana dit..

Damn, nu zullen ze wel een nieuwe keeper halen jammer genoeg...😜

ohneeeee, dat betekent dat we sowieso met Pasveer onder de lat moeten spelen.
Of zullen we dan toch maar Onana laten spelen? Ook al is het niet netjes wat hij heeft gedaan. Dat zie ik toch nog wel iets liever dan een heel seizoen met Pasveer...

6 oktober 2021 om 21:48

Ik zou het logisch vinden als Ajax Onana onder de lat zet. Zoals je zegt, het is niet netjes. Maar hij heeft nou ook weer geen grootse misdaad begaan, en als Onana een jaartje lekker keept, heeft Ajax een grotere kans om hem te verkopen.

Verbaasd mij sowieso dat Ajax geen topkeeper heeft. Zou het een geval van bravoure of arrogantie zijn? Als in; Wij zijn het beste team van de eredivisie, er komen weinig ballen door onze defensie, dus wij hebben geen dure keeper nodig.
Anders weet ik eigenlijk geen goede reden om geen keeper van hoog niveau in je selectie te hebben.

Met Pasveer heb je gelukkig al een wereldkeeper. Daarnaast schijnt Gorter ook wel een balletje te kunnen vangen. Zo kan Gorter toch zomaar heel wat minuutjes gaan maken dit seizoen.

Gorter mag nu wel zijn kans krijgen dan.
Ontzettend sneu voor Maarten natuurlijk zekker als dit het einde van zijn carrière is

Zo, dan gaat ineens je carrière als een nachtkaars uit.. Van EK naar zo'n seizoen.

Sowieso gorter gauw onder de lat. Liever iemand met potentie dan Pasveer

Dit is gewoon K U T nieuws. Gooi Gorter er maar in dan, of nu Onana gewoon in orde krijgen.

Onana weer opstellen en Gorter en Pasveer mogen de 2de plek uitvechten. Jammer maar Ajax heeft met 2 van zulke oude gasten een groot risico genomen.

Helaas, Einde Stekelenburg.
Zie hem na z'n lange blessure niet terugkeren en hoeft van mij ook niet perse.

Seizoen lekker met Pasveer afmaken en volgend jaar Gorter als die zich zo blijft ontwikkelen.

Zo zeg, dat is nog al wat. Hij is echt te vaak geblesseerd geweest. Jammer voor zijn carriere, want had op zijn top echt enorme capaciteiten,

Daarom was die dus zo vaak geblesseerd. Tijdens het einde van vorig seizoen ook al. Vrees dat dit het einde is van Stekelenburg. Dan maar keeperstrainer worden. En tja ik denk gewoon Onana erin per 4 november. Een heel jaar Pasveer moet je als Ajax zijnde echt niet hebben. Die pakt amper ballen als die er 1 krijgt. Hoe pijnlijk het ook is hoe Onana weggaat.

Dan wordt het nu toch echt tijd dat Gorter langzaam gebracht wordt. Misschien in de makkelijkere thuis wedstrijden?

6 oktober 2021 om 16:05

Dat had al lang gemoeten! Een schande dat hij niet onder de lat stond tegen clubs als Cambuur,nec etc. dan had je dus nu prima geweten hoe hij ervoor staat. Nu weet je eigenlijk nog niks! Maar iedereen lult elkaar maar na hier dat hij zogenaamd moet wennen en al die onzin.
Nee hij hoeft niet te wennen. Keepen in de KKD kon hij al lang! Die 2/3 pisballetjes die Ajax doorgaans per wedstrijd tegen krijgt kan Gorter ook prima stoppen. Sterker nog, wellicht waren een aantal tegengoals helemaal niet gevallen met hem op goal!

6 oktober 2021 om 16:09

Helemaal mee eens!

Afgelopen seizoen nog mooi meegepakt. Vrees dat de Steek terugkomt als trainer en niet meer als speler.

Gorter erin, per direct! En een zak geld eruit voor fatsoenlijke back-up keep. Pasveer derde keeper.
Dit is mijn uitspraak en daar moet u het mee doen.

Bovenal is dit natuurlijk het vervelendste voor Steek zelf, je wilt graag fit zijn en dan gaat het mis. Super balen dit voor hem en ik hoop dat hij spoedig herstelt.

Onbegrijpelijk. Ben je zo'n rijke club en heb je voor bijna alle posities meerdere basiswaardige spelers en dan ga je dit seizoen gewoon punten verliezen omdat je geen betere keeper hebt dan Remko Pasveer...

6 oktober 2021 om 16:07

Ik moet zeggen dat Pasveer toch ook wel een jasje heeft uitgedaan. Bij Vitesse heb ik hem wedstrijden zien keepen alsof hij bezeten was door de geest van Dino Zoff. Oké, ik chargeer een beetje, maar wat Pasveer bij Vitesse liet zien was echt heel goed. Helaas zien we dat vooralsnog niet terug bij Ajax, de Pasveer die daar speelt is echt een klasse minder dan die van vorig jaar.
Als Pasveer zijn niveau van de afgelopen jaren zou aantikken, was het al een stuk minder vervelend voor Ajax dan nu.

6 oktober 2021 om 16:13

@airbags

Ik denk dat we niet moeten vergeten dat je bij Vitesse veel meer op je af krijgt dan bij Ajax. Zelfs in de CL valt het nog mee nu. Pasveer kon echt in een wedstrijd groeien en werd beter en beter. Daarnaast steeg hij vorig jaar een beetje boven zichzelf uit net als Bizot een jaar ervoor bijvoorbeeld. Maar bij topclubs krijg je soms maar 1/2/3 ballen. Onana werd af en toe gewoon in beeld genomen dat ie tijdens de wedstrijd een warming-up deed omdat ie niks te doen had. Je moet klaar zijn voor die ene bal. Pasveer heeft dat voorlopig nog niet voor elkaar. Pas bij de derde bal zit ie in zijn ritme. maar dan is de wedstrijd meestal voorbij helaas.

6 oktober 2021 om 16:15

Is heel anders keepen bij een topclub. Bij een ''kleinere'' club krijg je veel meer ballen en kan je echt in de wedstrijd groeien. Bij een topclub krijg je maar een paar ballen per wedstrijd en dan moet je er gewoon staan. Is veel moeilijker.

6 oktober 2021 om 22:45

@airbags:

Pasveer is bijna 38. Voor een topsporter is het vrij normaal dat op die leeftijd je niveau begint te dalen. Dus waar het op neerkomt: Ajax moet het nu doen met een keeper die zelfs in zijn beste jaren eigenlijk niet Ajax-waardig was en die aan het aftakelen is

6 oktober 2021 om 16:09

Onana staat gewoon onder contract hoor? Vanaf volgende maand kun je die gewoon opstellen.

Best wel een mooi eind van zijn carrière,
CL en het nationale team op een Ek
Gorter krijgt, natuurlijk NA pasveer zijn kans. Maar Ajax moet zeker een keeper halen
Nu ik dit schrijf bedenk ik mij dat Gaal zei dat ZIJN staf hem gewezen had op Flekken.
Apart, Blind zat bij Ajax, die was het dus niet. Fraser die weet niet zoveel, wie dan wel

Wat een anticlimax dit. Zonde voor hem. De noodzaak voor Onana wordt alleen maar groter op deze manier. Ik zie om een of andere reden niet echt een doorbraak voor Gorter dit seizoen helaas. Overmars heeft hem al gewezen op een jaar Jong Ajax en denk dat ten Hag dat pas wil verstoren als Pasveer ook blessures heeft. Volgend jaar wordt zijn jaar. Dit jaar helaas niet. Ik zou Onana gewoon gebruiken als opvulling tot de zomer.

Aiaiai, dit is toch wel heel jammer.op deze leeftijd zal dat helaas toch eerder einde carrière worden dan een terugkeer tussen de palen, vrees ik. Dat gun je hem niet.

Sportief gezien is dit ook een aderlating voor Ajax. Ajax had eigenlijk afgelopen zomer al een nieuwe eerste keeper moeten halen omdat ze alledrie niet van het niveau zijn dat Ajax zou moeten nastreven, maar van de drie die tussen de palen kunnen staan was Stekelenburg toch wel de beste. Ik ben zeer benieuwd hoe Ajax dit gaat oplossen. Onana toch maar weer opstellen, ondanks alles wat is voorgevallen? Aanmodderen met Pasveer? Gorter voor de leeuwen gooien? Of toch maar een nieuwe gozer ergens oppikken in de winter?

Zuur dit. Het hoefde niet zo te eindigen in ieder geval. Maar los hiervan, ik denk dat Ten Hag Pasveer niet makkelijk zal passeren voor Gorter. Iedereen kan wel roepen dat Gorter moet keepen vanwege de fouten van Pasveer, maar dat gaat niet zo makkelijk als men denkt. Wel kon je Gorter net zo goed onder de lat zetten bij de wedstrijd tegen Besiktas. Dan had hij ook gelijk een soort CL-ervaring opgebouwd.

Lijkt mij dat Onana dan straks gewoon gaat spelen en ergens is dat ook zeer begrijpelijk. Pasveer laat zien het niveau niet aan te kunnen helaas. Je beste keeper gewoon opstellen. Zou wel graag willen zien dat ze Gorter wat speeltijd geven in de beker wedstrijden en wellicht tegen de op papier makkelijke tegenstanders.

Spijtig voor Steek, dit is einde carrière. Goed nieuws voor Gorter, deze talentvolle doelman mag nu voor de leeuwen als 1e keeper. Pasveer 2e keeper en Raatsie 3e keeper. Wat betreft Onana, geen tijd en energie meer in steken. Lekker laten mee trainen en verder laat 'm aankomende zomer uitgerust naar Inter vertrekken....

oei, wel jammer dit. Wel heel erg lang dit voor een liesblessure of niet? iemand ervaring met dit soort blessures? Bedankt voor alles in ieder geval Steek.

EN ajax moet nu echt een nieuwe keeper gaan halen in de winter hoor want dit kan echt niet zo. Pasveer is echt zwaar onder de maat ( verwacht niet dat dit ons de kop gaat kosten voor de plaatsting voor de 2e ronde cl) en Gorter kan je ook niet zomaar voor de leeuwen gooien. iedereen roept wel om Gorter maar zeg nou eerlijk, hoe vaak hebben mensen hier hem zien spelen? Ajax is een te grote club geworden met een te hoog salarisplafond etc om iemand op een cruciale positie zomaar voor de leeuwen te gooien denk ik.

misschien een beetje een rare optie maar zou ajax niet Kepa een half jaartje kunnen huren? Of anders die talentvolle turk proberen te halen?

Wat word ik hier kotsmisselijk van alle reacties op Pasveer.. die man wordt als 2e keeper gehaald en moet halsoverkop in de goal op een niveau wat hij nauwelijks kent (top eredivisie en CL) en doet het buitengewoon prima op 1 ketser na tegen Sporting. Wat wil je nog meer van hem verwachten? Wat mag je uberhaupt van een 37-jarige keeper van Vitesse verwachten?

6 oktober 2021 om 16:20

Men neemt het vooral Ajax kwalijk dat ze met 2x een 2e keeper komen aanwaaien.

6 oktober 2021 om 16:25

Daarom willen mensen hem toch niet op doel zien? Mensen verwachten niks van Pasveer. Iedereen wist al van tevoren dat Pasveer geen punten voor je zou pakken. Als reservekeeper is die gewoon prima. En Ajax heeft gewoon een keeper nodig die punten pakt. Stekelenburg had ook geen reuze blunders op het EK gemaakt maar toch is het geen keeper die punten pakte. Ze maken geen grote blunders maar ze zijn ook niets speciaal.

6 oktober 2021 om 16:48

Niet alleen de ketser tegen Sporting he, wat dacht je van het schot van fc Utrecht een keeper van ajax hoort zulke ballen gewoon te pakken, dit kost je wel een punt

De goal tegen Utrecht was zeker houdbaar, maar de assist van ons paradepaardje Gravenberch stond Pasveer toch uitstekend op te letten. Dat was bij de meeste keepers een 100% kans geworden.
Ik denk dat ze bij Ajax heus wel zien wie beter onder de lat is en Gorter is dat niet, anders stond hij daar. Het is geen belofte geweest aan Pasveer om hem op te stellen. De beste staat daar.
Dat staat overigens geheel los van het feit dat ik het belachelijk vind dat Ajax die probleem op zich af heeft laten komen. Ze kopen een eerste divisie keeper van GAE (marc's cluppie) en een keeper van 37 (buffon is een uitzondering). Waarom niet 10-15 mln neerleggen voor een goede keeper?

Hoop echt dat hij snel herstelt maar nu heb ik ook weer gooi gauw die Gorter erin

Iedereen roept om Gorter. Ik ook! Gorter erin! Met Remko op doel heb je echt een enorme hork die zo nu en dan een bal pakt, maar zeker geen punten. En dan ga ik het niet hebben over zijn voetballende tekortkomingen. O, zei ik het toch! Vamos Gorter!

Gorter 1e keeper
Pasveer 2e keeper

In de winterstop de markt op
Ben al eeuwig stiekem fan van Yann Sommer

Onana laten spelen!! Opgelost😉 volgend seizoen goede aankopen, Gorter in de beker!! Pasveer contract verscheuren😋

Vervelend voor Stekelenburg, maar komt voor Ajax misschien wel goed uit. Zet Onana weer op doel in november, want Pasveer kan gewoon niet. Ik zie heel vaak dat mensen om Gorter roepen, maar die heeft nog niet eens een serie gekeept in de Eredivisie. Ben benieuwd hoeveel mensen 20 wedstrijden van Gorter hebben gezien. Daarom zie ik toch liever Pasveer met zijn (eredivisie)ervaring mocht Onana niet meer opgesteld worden. Laat Gorter eerst maar eens meters maken in de Beker.
Zal ook betekenen dat de carriere van Stekelenburg zo stilletjes aan ten einde komt. Ook nog geluk gehad dat hij bij Ajax als reservekeeper mocht opdraven, want in de tussenliggende periode heeft Stekelenburg hooguit 4 wedstrijden achter elkaar gekeept.

Lekker weer Overmars, daar sta je weer in je hemdje met kutaankoop beleid, 5 buitenspelers maar geen keeper. Of dacht je dat we korfbal spelen ofzo?

6 oktober 2021 om 17:15

Overmars heeft juist afgelopen transferperiode 2 keepers gehaald, dus ik snap het gezeur niet. Had hij geen keeper gehaald had je meer recht van spreken.

6 oktober 2021 om 22:52

Waarvan een op een leeftijd als die van Stekelenburg die nooit bij een topclub als eerste keeper heeft gespeeld en dus een enorm risico bevat. En een andere die van een promovendus komt en dus nog ver van Ajax niveau staat. Waar je buitenspelers van 15 miljoen plus haalt, toptalenten uit Denemarken, Brazilië een Nederlands international daar ga je voor keepers kijken voor koopjes. Hoezo geen recht van spreken, jij vind dit normaal?

Goed, even de realiteit. Pasveer keept als een drol, Stekelenburg geblesseerd. Gorter kan onmogelijk slechter zijn dan Pasveer, hooguit wat nerveus na twee wedstrijden. Dat is Pasveer elke wedstrijd, dus geen argument. Pasveer gaat zich niet meer ontwikkelen, Gorter nog wel. Er is geen enkele reden om Gorter er niet in te zetten. Tenzij ie slechter is dan Pasveer en dat zou het een belachleijke aankoop maken. Zoals het sowieso belachelijk is om met twee keepers van deze leeftijd de CL in te gaan. Come on, het zijn geen Buffons he!

Wat klote voor deze jongen. Denk je nog in misschien wel je laatste jaar 1ste keeper te zijn, haak je aan het begin van het seizoen geblesseerd af.

Nu hopen dat iig Pasveertje het seizoen niet af gaat maken. Ik kan mij niet voorstellen dat hij beter is dan Gorter. Daar komt bij dat de kans vrij groot is dat Pasveer zelf ook een keer of 2 geblesseerd zal raken.

6 oktober 2021 om 18:01

@ Pascalv99
Check eerst de feiten voordat er onzin uit je toetsenbord komt.
De blessurelijst van Pasveer is miniem namelijk. Hij heeft welgeteld 2 wedstrijden gemist door een blessure ( lies en heup ), dus de kans dat Pasveer geblesseerd raakt is minimaal.

6 oktober 2021 om 21:59

Rustagh! Laat niet eerst je fantasie erop los voordat er onzin uit je toetsenbord komt. Ik heb het helmaal niet over zijn verleden. Zijn verleden kan mij helemaal niets boeien aangezien ik helemaal niets met zijn vorige clubs heb. Hij zit nu bij Ajax en ik acht de kans vrij groot dat hij op zijn leeftijd tegen een of meerdere blessures aanloopt. Uiteraard kan hij dit voorkomen door zo langzaam naar de grond te blijven duiken!

Gorter erin
Laat hem alvast de volgende competitie wedstrijd maar spelen. Pasveer op de bank.

Waarom zet Ten Hag Gorter er niet in als de wedstrijd toch al beslist is? Fortuna, Cambuur, Besiktas. Al die wedstrijden had Gorter gewoon 45 minuten kunnen keepen.

Heel vervelend voor Maarten Stekelenburg. Maar op zijn leeftijd is het geen verrassing dat het einde als aktief speler/doelman niet ver weg meer is. Over zijn vervanging kan ik kort zijn. Als het maar geen Remko Pasveer is. En al helemaal geen Andre Onana! Deze medicijnman heeft bij mij volledig afgedaan.

Zal denk ik daarna niet meer terugkeren. Tenminste niet meer op topniveau.

Pijnlijk hoor als hem later wordt gevraagd wat zijn laatste wedstrijd was...

6 oktober 2021 om 22:59

Ja wel triest, deed het toch goed als vervanger. Pasveer lan gewoon niet en gaat je nog wel wat kosten. Wil de nederlaag tegen Utrecht niet in zijn schoenen steken, de rest van het team heeft ook gefaald, maar hij ziet er niet zo goed uit.

Gewoon Onana want Pasveer gaat ons punten kosten helaas.
Onana is gewoon de beste keeper.

Dan zal er in de winterstop absoluut een keeper worden gehaald.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3040
2.PSV3013
3.Feyenoord2818
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder131
S. HallerAanvaller139
D. TadićAanvaller135
S. BerghuisAanvaller125
David NeresAanvaller123
D. KlaassenMiddenvelder102
R. PasveerKeeper100
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

142 fans
Keeper, 39 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 3 0 0 0
2020/2021 Ajax 12 0 0 0
2019/2020 Everton 0 0 0 0
2018/2019 Everton 0 0 0 0
2017/2018 Everton 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

KNVB erkent ‘misrekening’ met Oranje-staf van Frank de Boer

De technische staf van Ronald Koeman bij het Nederlands elftal had niet de technische staf van opvolger Frank de Boer moeten worden, zo luidt de conclusie van Nico-Jan Hoogma, die volgend...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren