Kwalificatieduel Marokko onzeker: gehele selectie tegenstander in ziekenhuis

Woensdag, 6 oktober 2021 om 13:53 • Laatste update: 13:56

Het WK-kwalificatieduel van woensdag tussen Marokko en Guinee-Bissau staat door een bizarre situatie op de tocht. De gehele selectie van de bezoekers ligt namelijk in het ziekenhuis, nadat de spelers zeer waarschijnlijk een voedselvergiftiging hebben opgelopen.

De voetbalbond van Guinee-Bissau heeft bevestigd dat alle 25 de selectiespelers én enkele stafleden zijn opgenomen in een ziekenhuis in Rabat, nadat zij in de nacht van dinsdag op woensdag last kregen van diarree en moesten overgeven. "Ik denk dat er iets verkeerds in het eten zat, het lijkt op voedselvergiftiging", zo geeft een bron van de voetbalbond aan tegen Football365 Africa.

Vete met Ziyech en Mazraoui ‘zal bondscoach van Marokko de kop kosten’

De druk op bondscoach Vahid Halilhodzic in Marokko neemt langzaam maar zeker toe.Lees artikel

Guinee-Bissau wordt verwacht om woensdagavond in de Marokkaanse hoofdstad aan te treden tegen de Leeuwen van de Atlas. Het is zeer de vraag of het duel door de bizarre situatie uiteindelijk ook doorgang kan vinden. Voor Marokko zou het niet de eerste keer in de huidige kwalificatiecyclus zijn dat er een wedstrijd wordt uitgesteld. Vorige maand ging het uitduel met Guinee niet door omdat er een staatsgreep plaatsvond in de hoofdstad Conakry.

Afgelopen week was er ook al veel te doen om het selectiebeleid van de bondscoach van Marokko, Vahid Halilhodzic. Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui ontbraken vorige maand in de selectie voor de interland tegen Soedan (2-0 zege). “Als je praat, praat dan in ieder geval de waarheid”, liet Ziyech destijds via social media weten naar aanleiding van harde uitspraken van Halilhodzic. De bondscoach van Marokko selecteerde de creatieveling van Chelsea en Mazraoui voor de komende interlandperiode opnieuw niet. Hij stelde dat hij door ‘een gebrek aan discipline’ van het tweetal ‘wel een grens moest trekken’.Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door emilesteele)

Nou dat lees je ook niet vaak

6 oktober 2021 om 15:14

Lijkt me ook heel sterk dit verhaal. Denk zelf dat dit een vertragingstactiek is van Guinnee. Feit dat er niet eens gespeeld kan worden in Guinnee laat al zien hoe instabiel dat land is.

Wat een kwalificatie race voor Marokko, ik had me verheugd op deze wedstrijd vandaag maar helaas waarschijnlijk gaat het toch niet door. Na de staatsgreep vorige wedstrijd volgt nu voedselvergiftiging, zulke situaties zijn echt typisch alleen in Afrika te vinden. Corruptie en chaos er lijkt helaas geen eind aan te komen.

6 oktober 2021 om 14:17

Hoe wil je dat er een einde aankomt als in heel Afrika de faciliteiten niet al te best zijn en armoede alleen maar toeneemt ik denk dat het in de Noord-Afrikaanse landen ( Marokko , Algerije, Egypte en Tunesië) en Zuid-Afrika wel redelijk geregeld is maar dat in de overige landen heel erge armoede is maar hoe ga je dit oplossen?

6 oktober 2021 om 17:18

Is West-europa is het buiten de corruptie goed geregeld maar kijk eens naar de oostblok daar loopt het nog erger dan ik Afrika

6 oktober 2021 om 15:10

@tazaboy

" ik had me verheugd op deze wedstrijd vandaag"

Serieus?? Ken je ook spelers van Guinee-Bissau?

"voedselvergiftiging, zulke situaties zijn echt typisch alleen in Afrika te vinden. "

Luxemburg en Atletico Madrid hadden ook ooit voedselvergiftiging voor de match.

Hoe was het afgelopen trouwens met de staatsgreep? Heeft Marokko reglemantair 3-0 gewonnen? of volgt rematch?

6 oktober 2021 om 16:23

Haha jij bent echt een grappenmaker Mr Krillin, dus als je bepaalde spelers van een tegenstander niet kent mag je er niet op verheugen? Klinkt toch dom. Ik ben van Marokkaanse komaf dus ik mag me toch wel verheugen op die wedstrijd? Beetje stoned ofso?

6 oktober 2021 om 16:28

Ik verheug me ook om Oranje weer aan het werk te zien dit weekend tegen Letland maar kan niet 1 Letse speler noemen zonder te googlen.

6 oktober 2021 om 16:49

@tazaboys

Chill man. Je bent gewoon een liefhebber, net als Sander lees ik nu.

Ik kijk weinig en zulke matches boeien mij vaak niet.

Bedoelde ook als grap en zie geen smiley dus mybad. "normaal" gesrpoken verheugen veel mensen op toppers. Met kickboxen was het badr vs rico bijv.
En met voetbal een RM vs Barca etc.

6 oktober 2021 om 17:05

@mrkrillin, je weet echt niet wat je zegt Krillintje, je trekt zomaar conclusies met je "ik ben gewoon een liefhebber".En als ik nou een diehard fan ben dat kun je toch niet weten. En men kan zich overal op verheugen niet alleen maar op top wedstrijden. Dus slaat echt nergens op wat je zegt.

6 oktober 2021 om 17:13

@tazaoy

Om die hard fan te worden, moet je toch vooral (eerst) liefhebber zijn (geweest)

Niet zo gepiekerd man. Mooi dat jij je kan verheugen op wedstrijd tegen Guinee-Bissau.

6 oktober 2021 om 15:11

@tazaboy, Corruptie is natuurlijk niet bij de UEFA (europa) te vinden waardoor er een WK in Qatar (azie) kan plaatsvinden. Ondertussen is er continue chaos bij wedstrijden tussen Boca en River Plate of als Argentinië tegen Brazilie moet wordt er tactisch naar covid regels gekeken om PL spelers uit te sluiten. Groeten uit Afrika

6 oktober 2021 om 15:25

@emilesteele: z'n conclusie is veel te bot natuurlijk, maar dat er knotsgekke dingen gebeuren in Afrika die niet zo snel in de rest van de wereld voorkomen is wel gewoon waar. Dit voorval lijkt me ook wel heel toevallig. Nu ben ik geen arts, maar de kans dat 100 procent van de selectie voedselvergiftiging heeft opgelopen, is erg klein. De 1 reageert namelijk anders dan de anderen op bepaald soort voedsel. Daarmee niet zeggend dat het onmogelijk is natuurlijk.

6 oktober 2021 om 16:33

@emilesteele De UEFA kan best corrupt zijn, maar het WK word door de FIFA georganiseerd. Dus daar stemmen de Afrikaanse landen ook vrolijk mee. Laat dat nu toevallig de landen zijn die lekker gemaakt werden met de belofte van nieuwe stadions door Qatar.

6 oktober 2021 om 16:42

@emilesteele, Klopt corruptie is overal in de wereld te vinden maar geloof me in Afrika dus ook in het noorden in de Arabische landen is het zo erg dat de bevolking er gewoon onder lijdt. Of het nou een koninkrijk is of republiek maakt geen verschil uit alles gaat naar diegenen die het land besturen zij hebben de macht en doen wat ze willen. Heb je geld is alles voor jou je hoeft zelfs niet in de rij te staan als je naar een bepaalde instantie gaat, zolang je maar die fooi geeft kun je doen wat je wil en zo gaat dat ook in het sport. In Afrika is dit helaas gewoon meer dan de andere continenten van de wereld.

6 oktober 2021 om 17:23

Elk land dat het WK heeft mogen organiseren heeft corrupt gehandeld!! Was je thuis gebleven als Nederland zich voor Rusland had gekwalificeerd?? Wss wel, want jah Qatar is een Arabisch land in het Midden-Oosten dus plak er maar een etiket op! Hoe heeft Amerika wk2026 gekregen? Geef me daar eens een antwoord op

7 oktober 2021 om 16:14

@karim, ik ga even op je voornaam af dat je het opneemt voor midden-oosten-vrienden, of broeders of hoe je dat misschien noemt, en kan zeggen ja, veel landen in het midden oosten, zeker Qatar, stijgen de pan uit qua corruptie. Het zijn ontzettend corrupte landen. En hoe heeft Amerika het WK26 gekregen? Deels door corruptie ja, maar ook doordat het een deel van de bevolking niet stelselmatig onderdrukt wat er in het midden oosten wél gebeurd

Klopt niets van. Er zijn maar 6 spelers opgenomen ipv de hele selectie. Ze zijn behandeld in het ziekenhuis en inmiddels terug aangesloten bij de selectie. Ze proberen te beweren dat de Marokkaanse bond dit met opzet gedaan heeft, terwijl deze 6 spelers blijkbaar iets buiten het hotel hebben gegeten. Daar zijn ze zelf verantwoordelijk.

6 oktober 2021 om 14:16

Klinkt een stuk waarschijnlijker, maar hoe weet jij dat als ik vragen mag?

6 oktober 2021 om 15:11

@dimamadrid

" Ze proberen te beweren dat de Marokkaanse bond dit met opzet gedaan heeft, terwijl deze 6 spelers blijkbaar iets buiten het hotel hebben gegeten. Daar zijn ze zelf verantwoordelijk."

Bonden nemen toch vaak ook hun eigen koks mee enzo? Lijkt mij niet handig als spelers dan ook buiten eten.

6 oktober 2021 om 16:13

Wil niet te bijdehand overkomen maar denk je dat het team van guinee-bissau een eigen kok heeft? Lijkt me sterk, maar ik heb geen idee of zij dat zouden hebben

Als dit echt zo is zou ik zeggen Guinea-Bissau uitsluiten van verdere kwalificatiewedstrijden ten eerste neem je als nationaal elftal je eigen personeel mee die het eten voorbereid dit gaat vrijwel bij elk nationaal team zo ten tweede dit is geen geldige reden om niet te spelen dan roep je maar andere spelers op en als dat niet mogelijk is dan kom je maar niet opdagen maar dan krijgt de tegenstander ( in dit geval Marokko ) de 3 punten en dan kunnen de heren van Bissau lekker doorgaan met FIFA Ultimate Team spelen in het hotel.

6 oktober 2021 om 14:30

Geen reden om niet te spelen? En je vergeet gemakshalve dat het voor zud afrikaanse landen een stuk minder goed is geregeld dan bijv. hier in europa. Imo beetje ondoordachte tractie/beredenering.

6 oktober 2021 om 14:53

lekker kort door de bocht, is een afrikaans land, ik weet niet wat voor een staf ze daar bij elke wedstrijd meenemen, het is niet een rijk westers land dat een hele keukenploeg en zelfs de kapper van de prima donna's mee laat komen. dan roep je maar andere spelers op, ook al zo iets handigs, spelers oproepen die niet getraind hebben is tot daar aan toe, maar ze ook nog eens een dag voor de wedstrijd naar marokko laten komen en als ze daar al op tijd zijn (wat ook niet eens gaat lukken) een wedstrijd laten spelen, daar zullen de spelers zelf en de clubs van deze spelers ook echt op zitten te wachten.
Hoe doe jij dat als je ziek bent voor je werk, je belt en zegt ik kan niet maar mijn kleine zusje komt mij vervangen, en als dit niet lukt dan ontsla je me maar?

6 oktober 2021 om 15:01

Hoe ik dat doe dan meld ik me inderdaad ziek maar zou wat zijn als een hele Albert Heijn zich ziekmeld en niet komt opdagen volgens mij is dat nog nooit gebeurt en dan zou ik als hoofdkantoor zijnde echt koppen laten rollen want 1 of 2 of misschien 4 man die ziek is snap ik maar al het personeel tegelijk lijkt me vreemd.

Vz kiest dan ook precies een foto waar ziyech en massroui op staan 😂

Eerste dagen in Marokko heb ik ook vaak last van diarree/maagklachten. Is ook vrij NORMAAL... en dit is eigenlijk in elke land waar ik kom. Omdat onze magen zijn aangepast naar het voedsel hier(bewaringsmiddelen, E-nummers en dergelijke) dus in het buitenland moet je maag zich weer aanpassen aan hun soort voedsel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Marokko

FIFA ranking: 33
397 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. FakhirUnknown
M. AmsifKeeper
A. ZnitiKeeper
B. BanounVerdediger
S. BouftiniVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Marokko.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Marokko.

In de wandelgangen

Dinsdag 7 december
Barcelona heeft Andreas Christensen benaderd voor een transfervrije overgang. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren