V/d Gijp raakt Boadu niet: ‘Er zijn weinig analisten die er verstand van hebben’

Woensdag, 6 oktober 2021 om 13:30 • Laatste update: 13:36

Myron Boadu maakte afgelopen zomer voor zeventien miljoen euro de overstap van AZ naar AS Monaco, maar scoren voor de Monegasken deed hij nog niet. De doelpuntendroogte knaagt aan de spits, al houdt de jeugdinternational vertrouwen in zichzelf en spreekt hij tegenover NUsport de verwachting uit dat het goedkomt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door pendeco)

Az Alkmaar mag de gouden pik van Overmars bedanken. Dankzij Overmars is Nederland op de kaart gezet en de prijzen van talenten geëxplodeerd in marktwaarde. Sinds Ajax presteert in Europa heeft Az Alkmaar records op records verbroken als het gaat om uitgaande transfers. Vincent Janssen, Koopmeijners, Idrissi, Weghorst, Alireza, Boadu, Stengs en Guus Til om als voorbeelden te noemen. Altidore was voor de “Ajax tijdperk” de record transfer in het 13/14 seizoen, voor iets van 10 miljoen.

6 oktober 2021 om 13:43

Janssen ging daar 5 jaar geleden toch ook al voor 25 miljoen weg, dat is voor het ajax tijdperk.

6 oktober 2021 om 13:44

Dat ligt meer aan de marktprijzen dan aan Ajax. Ronaldo ging in 2009 voor 100 miljoen naar Real Madrid. Nu betaal je 140 miljoen euro voor Dembele. Het Nederlands voetbal gaat veel verder dan een Overmars.

6 oktober 2021 om 13:45

Ja, ontzettend bedankt dat jullie Nederland op de kaart hebben gezet; ik zal Ajax voor eeuwig en altijd dankbaar zijn. Wat moesten we toch zonder jullie? Beste club van de wereld.

6 oktober 2021 om 13:59

Ik denk dat de hele voetbalwereld, of wacht, de gehele wereld Ajax op hun blote knieën moet bedanken. Ik ben groot voorstander van bedevaarten naar de Johan Cruijff ArenA om deze dankbaarheid te kunnen tonen.

6 oktober 2021 om 14:07

wauw, een stukje over boadu, monaco en vd gijp, en de eerste de beste reactie gaat niet over deze club, speler of analist, maar over hoe goed ajax wel niet is voor het nederlandse voetbal......maar bedankt pik, voor al die miljoenen die ajax voor heel nederland binnenhaalt, hoe moeten we je ooit bedanken?!

6 oktober 2021 om 14:52

@patsercontrole

Ik heb je bericht aangepast, zodat het meer werkelijkheid is.

Nederland mag de gouden pik van Overmars bedanken. Dankzij Overmars is Nederland op de kaart gezet en profiteren bedrijven als Heineken, ING, Philips, Asml, Shell, en zijn hun waardes geëxplodeerd in marktwaarde. Sinds Ajax presteert in Europa hebben deze bedrijven records verbroken op de beurzen.

Namens heel Nederland, bedankt meneer Overmars

6 oktober 2021 om 15:52

@mrkrillin: Niet te klein denken natuurlijk, heel de wereld profiteert mee met het goede werk van Overmars. En mochten er buitenaardse wezens ons van een afstandje in de gaten houden, die zijn dan per definitie ook helemaal flabbergasted uiteraard.

Veel praatjes voor een spits die nog geen doelpunt heeft gescoord. Als je bij az niet eens optimaal presteert, wat zijn de kansen dat het in een betere competitie wel lukt

6 oktober 2021 om 13:46

Wat moet hij dan zeggen? Dit is toch prima, hij zegt niks aan te trekken van analisten die er geen verstand van hebben en enkel te luisteren naar mensen die dicht bij hem staan. Hoe zijn dat “veel praatjes”?

6 oktober 2021 om 14:28

Nouja, zeggen dat je niet teveel luistert naar analisten, punt. Zeggen dat analisten (als collectief) er weinig verstand van hebben is onzin en maakt jezelf alleen maar ongeloofwaardig. Die analisten zijn allemaal ex-voetballers en trainers en de meesten hebben er echt wel kijk op. Dat ze het niet allemaal eens zijn, is ook logisch en ze zitter er ook wel eens naast, maar gemiddeld genomen hebben ze er echt wel kijk op.

6 oktober 2021 om 16:44

Waarom maakt het hem ongeloofwaardig? De analisten die je op tv voorbij ziet komen komen toch ook niet verder dan uitspraken als: "ze hebben geen plan b" "als het voetballend niet lukt moet je duels winnen" etc. Alleen omdat die jongens gevoetbald hebben betekent nog niet dat ze daadwerkelijk verstand van tactiek en wedstrijd analyses hebben. Ik heb vaak genoeg in teams gezeten waarbij de beste spelers de simpelste oefeningen op de training niet begrepen. Er zijn genoeg spelers die puur op talent teren en/of goed kunnen luisteren naar de trainer, maar niet zelf kunnen nadenken over waarom de trainer dat van ze verlangt. De meeste "analisten" op tv zijn gewoon slecht. Kan ook zijn dat het vanuit de zender wordt gevraagd aan ze. Aangezien blijkbaar de meeste kijkers ook geen diepere analyses willen horen. Dat werd wel duidelijk toen die Pieter zwart op tv verscheen en direct van tv af werd gepraat op social media. Ik snap oprecht niet dat mensen tegenwoordig nog luisteren naar die "analisten" op tv. Alles wat ze zeggen over wedstrijden zijn dingen die je zelf ook hebt gezien. Zodra ze over individuele spelers beginnen te praten is het helemaal lachwekkend aangezien ze totaal niet weten hoe spelers mentaal in elkaar steken op individueel niveau.

6 oktober 2021 om 13:51

Veel praatjes ja? Is je al gauw teveel is het niet. Zegt volgens mij hele nuchtere en logische dingen.
Lijkt bijna alsof je het artikel niet hebt gelezen.

Ben er van overtuigd dat Boadu gaat slagen. Die eerste goal is zo belangrijk voor een spits. Hij is nog jong, eerste buitenlands avontuur en het team draait redelijk dus hij kan wat rustiger gebracht worden.

6 oktober 2021 om 13:55

Elke goal is belangrijk, je kraamt onzin uit. Bergwijn scoorde direct tegen city en de rest van het jaar niets meer. Het gaat gewoon om de totale prestatie over lange tijd. Een eerste goal is helemaal geen garantie dat het daarna ineens beter zou gaan.

6 oktober 2021 om 14:01

Hazardinho, grote vriend, ten eerste mag en kan je niet iedereen over 1 kam scheren. Zie Oshimen van Napoli, die heeft weer het tegenovergestelde van jou fantastische voorbeeld. Ten tweede is Nederland nog nooit WK kampioen geweest alleen als het gaat om onze eigen talenten naar de grond te praten. Ik wil het nog wel even zien, ik denk dat hij gaat slagen. Mede door de 3 bovenste redenen die ik aangeef komt het er nu nog niet helemaal uit.

6 oktober 2021 om 14:26

Wat hebben andere spelers nou te maken met het eerste doelpunt van Boadu. Het is zeker wel belangrijk, hoe een speler daarna verder gaat verschilt gewoon. Neemt niet weg dat dat eerste doelpunt belangrijk is.

6 oktober 2021 om 23:37

Ik zeg toch dat je moet beoordelen over een lange periode? Ik scheer niemand over een kam, leer even lezen

6 oktober 2021 om 18:45

Ik heb elke wedstrijd van AZ gezien en geloof me. Hij moet echt een betere balbehandeling krijgen wil hij slagen. Deze jongen kan gewoon niet erg goed voetballen.

AZ heeft echt goed gecashed voor Boadu en ook Stengs, hadden duidelijk nog beter een jaar of 2/3 bij Ajax of PSV moeten voetballen. Te licht voor het buitenland.

Als ik over een jaar volledig ongelijk heb gekregen mag je me er op aanspreken

6 oktober 2021 om 14:11

@dominee, wat je zegt klopt, maar deze talenten waren al te duur voor een ajax of een psv om ze over te nemen, en dan ook nog eens de kans te geven om nog verder te groeien. die jongens hadden het gewoon nog bij az moeten laten zien, dan ga je maar naar het buitenland als je wat ouder bent, of zorg dat een nederlandse topclub je op kan pikken als je uit je contract loopt.

6 oktober 2021 om 18:46

Boadu past niet in het Ajax spel. De beste man kan niet meevoetballen en heeft ruimte nodig voor zijn snelheid. Beide krijg je niet bij Ajax. Ook schat ik Zahavi hoger in.

Wel geluk dat z'n ouders, broer en zus er allemaal wel verstand van hebben. Die worden namelijk niet verblind door vooringenomenheid.

6 oktober 2021 om 13:46

Beetje kortzichtig dit. Het is niet alsof zn familie advies geeft over loopacties, schiettechniek etc. Eerder over waarom hij als persoon iets minder goed in zn vel zit. En wie anders die er goed over kan oordelen dan naaste familie zelf?

6 oktober 2021 om 13:47

Precies wat ik dacht. Mooi lijstje specialisten wat hij opnoemt.

6 oktober 2021 om 14:08

Hij luistert naar zijn omgeving en dat is toch gewoon goed ? of moet hij luisteren naar analisten die per week veranderen van hun mening ?

6 oktober 2021 om 14:19

Of naar je omgeving die niet objectief kunnen oordelen en je sowieso geweldig vinden?

6 oktober 2021 om 14:26

ik weet niet hoe jou omgeving is maar ik denk dat mensen uit je eigen omgeving ook gewoon kritiek op je kunnen geven als het niet goed gaat .

6 oktober 2021 om 14:28

Waarom kan je omgeving niet kritisch zijn? Sterker nog, je mag hopen dat je omgeving kritisch is. Zij geven het meest om je en geven kritiek zodat je beter doet.

6 oktober 2021 om 14:35

ervanuit gaande dat jij weet hoe zijn omgeving denkt! Wel fijn om te merken dat overal alles van weet!

Zou misschien eens carriereswitch overwegen. Jomanda is al toe aan pensioen.

6 oktober 2021 om 15:22

Mee eens hoor maar bij voetballers werkt het vaak niet zo. Die worden allemaal financieel onderhouden door zo een voetballer en die maken zo een speler dan wijs dat hij de beste speler op de wereld is

6 oktober 2021 om 17:33

Denk dat je dat nog wel eens overschat Japie.

7 oktober 2021 om 14:25

Nou, afhankelijk van de analist en de kritiek lijkt een analist me heel wat objectiever dan een zaakwaarnemer of familielid. Nu zou ik Van Der Gijp ook niet blind vertrouwen op z'n mening, maar die familie gaat denk ik ook niet tegen Boadu zeggen dat hij weinig klaarspeelt en dat hij eerst moet presteren voor hij z'n ego laat spreken. Bij AZ mistte hij natuurlijk ook al kansen aan de lopende band.

6 oktober 2021 om 15:10

Ongelofelijk wat een knap reactie prachtig maar niet heus. Je familie zijn de enige die je steunen in de moeilijke tijden en daar heeft hij het over.

7 oktober 2021 om 14:27

Maar het zijn waarschijnlijk ook de mensen die je niet met de neus op de keiharde feiten drukken en dat is ook belangrijk als je topsport beoefent. Boadu doet dit af als een drempeltje waar hij even overheen moet, maar daarmee geeft hij ook aan niet helemaal door te hebben dat het gebrek aan het klinische bij Boadu wel iets structureels is vooralsnog. Bij AZ was hij ook verre van productief als je z'n doelpunten/kansen ratio neemt.

Laat je inderdaad niet gek maken door alle meningen die elke week weer anders zijn. belangrijkste is dat die jongen vertrouwen houd in eigen kunnen.

Andere competitie, omgeving en nog een aantal dingen is toch flink wat voor zo'n jongen. Laten we over 1,5 seizoen er echt een oordeel over vellen.

Helpt ook niet mee dat Monaco niet echt lekker draait momenteel.

7 oktober 2021 om 03:55

Nou...t probleem was dat Monaco met Boadu niet lekker draaide. Ik zag dat Boadu ( hele aardige jongen) een paar onvoorstelbare kansen miste oa tegen Sjakhtar- gaan die erin speelt Monaco CL...en dus nu EL
Laatste 3 wedstrijden competitie gewonnen..zonder Boadu.
Ik had de indruk bij AZ dat Boadu het tweede seizoen ook al stuk minder was. Lijkt toch meer een wat overrate speler- zijn techniek hier in Monaco is vrij belabberd vr 17 miljoen

Van der Gijp spreekt natuurlijk in een vorm van satire met entertainment VI. Maar hij heeft er vanuit zijn eigen ervaring wel kijk op. En zoveel geks zegt hij niet. Je komt ook binnen als een niemand. Net als je transfervrij ook vaak binnen komt als een niemand. Iemand met een waanzinnige transfersom komt weer binnen met een torenhoge verwachting. Van der Gijp, Van der Vaart, Perez, Janssen en Afellay kunnen vanuit hun ervaring toch best wel zinnige dingen roepen hoor.

6 oktober 2021 om 13:53

Gijp moet ontzettend oppassen met opmerkingen zoals hij maakte over Boadu. Zoals ik in een ander topic aangaf, heeft Gijp volgens mij in het geheel geen ingangen bij AS Monaco, in ieder geval onvoldoende om zo stellig te kunnen zeggen dat binnen de club niemand vertrouwen in Boadu heeft. En om dan ook nog te durven zeggen dat Boadu dit mentaal niet te boven komt, dat is ronduit lomp en schadelijk, zeker bij zo'n jonge speler. Gijp en consorten zouden, ook al is het "een vorm van satire", wat meer verantwoordelijkheidsgevoel aan de dag mogen leggen, want dit soort opmerkingen dreunen na in de hoofden van vele duizenden kijkers die dit klakkeloos overnemen en herhalen. Zo beschadig je een (jonge) speler en zijn carriere.

6 oktober 2021 om 13:58

Gijp praat vanuit zn eigen ervaring hoe het eraan toegaat bij een team en er komt een onbekende speler bij. Waarom kan hij daar niets over zeggen? Hij heeft gewoon gelijk, als je als nieuweling niets laat zien word je niet serieus genomen en kom je op de bank, zie ziyech en vd beek. Hij is een volwassen voetballer dus als je niet met kritiek om kan gaan kun je beter stoppen.

6 oktober 2021 om 14:03

Heb je de opmerkingen van Gijp wel gelezen? Ik heb de relevante opmerkingen hierboven herhaald. Het gaat me niet om de opmerking dat je als relatief onbekende speler als een "nobody" binnenkomt bij je nieuwe club. Dat is weliswaar een open deur, maar vooruit, ben ik het mee eens. Het gaat me juist om zijn schadelijke ándere opmerkingen.

Overigens lijk jij je te bedienen van eenzelfde stijl als Gijp, want jij veronderstelt ook dat Boadu niet met kritiek om kan gaan en dus beter kan stoppen. Uit dit artikel blijkt niet dat Boadu niet met kritiek om kan gaan, integendeel, dat kan hij heel goed, mits het van mensen afkomstig is die hij serieus neemt. Dat geldt dus niet voor Gijp in dit geval. Ik veronderstel dat Boadu prima met kritiek van bijvoorbeeld zijn trainer om kan gaan. Daarover hebben we tot op heden in de media niets gehoord - en dus in ieder geval niets negatiefs.

6 oktober 2021 om 14:09

Misschien omdat hij dan praat op basis van een onderbuik gevoel. Een mening de hij op lucht baseert en daardoor een bepaald idee over Boadu en Monaco zonder onderzoek te hebben gedaan of überhaupt navraag bij Monaco?

Nergens geeft hij aan dat die niet met kritiek om kan gaan? Je gaat wel heel vrij om met het interpreteren van zijn woorden he.

Gijp spreekt alsof hij in feiten praat terwijl hij nergens wat vanaf weet. Als er iemand is met weinig connecties in de voetbalwereld op tv is het Gijp wel.

6 oktober 2021 om 14:23

Je bent je bewust van het concept VI als een voetbalkantine. Dat is vrijuit speculeren op basis van je eigen ervaring (veelal). Het is dat VZ daar mega veel artikelen aan koppelt, maar in feite is het natuurlijk specilatie, satire en vermaak. Als dit, dan dat. Ik zou, dus hij zou ook. En gezien de ervaringen van Van der Gijp in het prof voetbal, kan ik het volgen. Maar hardcore waarheid, dat krijg je tegenwoordig toch nergens meer. Iedereen heeft mediatraining. Dus de verhalen die komen zijn speculatie of gelekt uit de kleedkamer. Zo lang je er maar bewust van bent naar wat voor programma je kijkt. Het is geen nieuwsshow.

6 oktober 2021 om 14:37

Onwaarheden de wereld in helpen is onwaarheden de wereld in helpen. Onder welk slap excuus ook.

6 oktober 2021 om 14:55

Helemaal mee eens @jajoh89. Bovendien is VI in zoverre niet vergelijkbaar met een voetbalkantine, dat bij VI als vast panel onder meer een oud-profvoetballer en een oud-voetbaljournalist zitten, die enige autoriteit (menen te kunnen) uitstralen. Dat is toch niet hetzelfde als een voetbalkantine bij FC Bal op 't Dak? Plus: het komt op nationale tv, dat komt geen enkele voetbalkantine. Juist daarom kun je bij je lokale kluppie allerlei onzin uitkramen zonder dat het echt consequenties heeft. Bij VI hebben de mannen camera's op hun kop en zullen ze zich toch echt wat verantwoordelijker moeten gedragen dan dit.

6 oktober 2021 om 15:26

Het concept is gebasseerd op een voetbalkantine. Het is een aaneenschakeling van (aangesterkte) anekdotes, politiek op de hak, korte tiktok filmpjes van rampzalige acties en ongefilterde meningen. Dan heb je er soms nog iemand tussen zitten die door clubvoorkeur geen neutrale mening kijk heeft. Dat is precies wat je hoort in FC Bal Op het Dak. Dat concept is overgenomen en op tv gezet. En mensen kijken er graag naar.

Waarheid is in dat programma aangedikt en de fantasie (speculatie) gaat lekker de vrije loop. Bij Dit Was Het Nieuws, RTL Boulevard of een gemiddelde serie gebeurd echt precies hetzelfde.

Het boeit je niet maar toch ff een sneer uit delen he Boadu...dus het boeit je wel

6 oktober 2021 om 14:16

Sneer? Er word hem gevraagd wat hij van de kritiek die hij krijgt vind en hij geeft daar antwoord op.

6 oktober 2021 om 14:31

Als jij dit een sneer vindt zegt dat meer over je kleinzerigheid.

Ik luister alleen naar mijn zus, ouders en zaakwaarnemers aldus Boadu. Misschien is het verstandig om dat nou juist niet te doen. Familie is zelden kritisch en zaakwaarnemers zijn er in t algemeen voor de poen. Nou zeg ik niet dat vd Gijp nou de man is waar je je oren naar moet laten hangen, maar om mij haast alle analisten weg te zetten als mensen zonder kennis.. Het zijn toch veelal oud profs die de klappen van de zweep kennen..

6 oktober 2021 om 14:58

Ik weet natuurlijk niet hoe het in andere families toegaat, maar bij mij was mijn vader mijn grootste criticaster, met mijn broers op plek 2 en 3, daartegenover staat dat ik bij mijn moeder weinig fout kon doen 😉

6 oktober 2021 om 17:16

Zeker het zal per familie verschillen. Maar als je (ik ben jeugdtrainer geweest) luistert naar de onrealistische kijk van ouders op hun kind. Jantje moet spelen, hoezo staat Jantje niet in de spits, jantje dit jantje zus etc.

Gelijk heeft hij, want Gijp geeft geen opbouwende kritiek. Concluderende statements als 'hij kan er geen kut van' is even lachen, maar uiteindelijk praat je wel over een loopbaan die nog ver van voorbij is.

Of Boadu gaat slagen of niet, we zullen het zien, maar dat finaal afschrijven van spelers slaat ook nergens op. Of een speler is geweldig of een speler is helemaal niets, maar de weg ertussen, wat groei heet, wordt altijd afgedaan als niets.

6 oktober 2021 om 23:47

Ach man zo bedoelt gijp het toch niet. Hij zegt dat ook maar met een lach. Hij bedoelt gewoon dat boadu moet zorgen dat hij snel een status bij zn club moet krijgen door te presteren en dat hij eigenlijk te vroeg naar het buitenland is gegaan omdat je het risico loopt dan snel op de bank te belanden.

7 oktober 2021 om 08:50

Ik ga niet lopen ontcijferen wat iemand zijn bedoeling is met een uitspraak. Prima als je leuk wilt overkomen, maar net als ik lezen velen mensen gewoon dat Gijp vind dat die jongen er geen kut van kan.

Hoe wil je dat anders interpreteren?

7 oktober 2021 om 14:21

Ik vind Van Der Gijp dan ook vooral grappig, maar voetbalinhoudelijk vind ik 'm zelden iets zinnigs zeggen. Als het geen open deuren zijn met een humoristisch randje, zijn het inderdaad wel van die ongenuanceerde statements.

Ik vind eigenlijk dat Boadu hier wel een punt heeft. Veel analisten waaien met de wind mee en lullen teams die goed presteren omhoog om ze na een mindere wedstrijd weer keihard af te schrijven. Niks van aantrekken en gewoon feedback zoeken bij je trainers, teamgenoten, etc.

Overigens zei ik toen de transfer van Boadu naar Monaco nog een gerucht was al dat dit waarschijnlijk geen goede stap was, omdat ik twijfelde aan zijn killers-instinct. Toen werd ik door enkelen voor gek verklaard omdat hij juist zoveel scoorde bij AZ. Maar nu hij veel minder doelkansen krijgt per wedstrijd zie je dat zijn scorend vermogen toch te wensen overlaat.

Als je sommige voetballers op tv wedstrijden hoort analyseren zoals Sneijder en Kuijt zijn er blijkbaar ook weinig voetballers die er verstand van hebben. Ik hecht meer waarde aan iemand die onafhankelijk zijn mening geeft dan de mening van zijn familie. Die draaien bijna altijd wel om de harde waarheid.

Viel eigenlijk wel te verwachten dat Boadu het lastig zou gaan krijgen. Bij AZ was hij vaak al heel wisselvallig en miste hij veel kansen. Bij AZ kan dat, want andere goede spitsen waren er niet. Bij Monaco heb je Volland en Ben Yedder.. dus sowieso niet al te wijs om daarheen te gaan.

Misschien is dit ook wel het probleem van deze Boadu. Ten eerste mistte hij bij AZ al veel kansen en je mag wel een toontje lager gaan zingen als je er werkelijk nog niets van gebakken hebt. Buiten het gebrek aan scorend vermogen is het namelijk voetballend ook nog niet bijzonder. Schijnbaar is er ook niemand in zijn omgeving die even aangeeft dat hij wellicht eerst even iets moet gaan laten zien voor hij z'n ego laat spreken. Zeker in z'n beginjaren had ik veel vertrouwen in Boadu, maar ik krijg wel steeds meer twijfels. Maar goed, hij is nog maar 20 jaar, dus wie weet zit er nog genoeg in het vat.

Verstandig van Boadu om zich niet gek te laten maken door analisten. Ik hoop alleen wel dat hij ook naar de feedback/kritiek van collega's luistert bij zijn club en niet alleen naar zijn familie, anders zal de coach hem snel laten banken .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AS Monaco

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.RC Lens267
8.Angers222
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
W. Ben YedderAanvaller168
M. BoaduAanvaller151
K. VollandAanvaller153
I. JakobsAanvaller110
A. NübelKeeper160
R. AguilarVerdediger140
B. BadiashileVerdediger100
Voor de complete selectie: Clubpagina AS Monaco.

2 fans
Aanvaller, 20 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 AS Monaco 15 1 0 0
2021/2022 AZ 0 0 0 0
2020/2021 AZ 31 15 1 0
2019/2020 AZ 24 14 1 1
2018/2019 Jong AZ 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Dodelijke opmerking bij AZ krijgt vervolg: ‘Hij is geen echte AZ-spits’

Als spits van AZ kan Vangelis Pavlidis zelden de hooggespannen verwachtingen waarmaken. De aanvaller was in zijn eerste half jaar weliswaar bij acht doelpunten in dertien Eredivisie-duels betrokken - vier assists...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 2 december
Ronald Koeman had in januari zijn selectie bij Barcelona willen versterken met Fernando Reges. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren