Ajax-supporters niet welkom in Istanbul voor return tegen Besiktas

Woensdag, 6 oktober 2021 om 11:31Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 11:46

Supporters van Ajax zijn definitief niet welkom in Istanbul voor de return in de Champions League tegen Besiktas, weet Ajax Life woensdagochtend te melden op basis van een vooroverleg dat Ajax heeft gevoerd. De Turkse overheid laat in verband met de geldende coronamaatregelen geen fans van buiten Turkije binnen. Turkije beschikt over de kleurcode oranje, wat betekent dat alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan.

In tegenstelling tot veel andere Europese landen is de kleurcode in Turkije nog altijd oranje. Dat betekent dat toeristische reizen naar het land niet zijn toegestaan. Het duel staat voor woensdag 24 november op de agenda. De uitwedstrijd tegen Besiktas is voor Ajax de voorlaatste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League. Twee weken later sluiten de Amsterdammers in eigen huis af tegen Sporting Portugal.

De thuiswedstrijd tegen Besiktas werd vorige week korte tijd ontsierd nadat supporters van Besiktas vuurwerk naar beneden gooiden in het vak met Ajax-supporters. De vakken 017 en 117 moesten daarop deels ontruimd worden, waarna Ajax besloot de supporters te compenseren. Gedupeerde fans zijn uitgenodigd om de thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund bij te wonen, zo meldde de club in een brief.



Gerelateerd

Meer sportnieuws

115 reacties (laatste reactie door chilii)

"de Turkse overheid laat in verband met de geldende coronamaatregelen geen fans van buiten Turkije binnen. Turkije beschikt over de kleurcode oranje, wat betekent dat alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan.'

Bijzonder, aangezien er best veel mensen daar op vakantie geweest zijn of nu zijn. Ken zelf meer mensen die weekendje Istanbul doen of naar een kustplaatst geweest zijn afgelopen weken.

6 oktober 2021 om 11:39

Maar 50% capaciteit in het stadion vandaar denk ik

6 oktober 2021 om 11:40

Ja maar dat is inkomen voor Turkije. Een groep voetbal supporters onder begeleiding van politie kost alleen maar geld, wat ze daar dus bijna niet hebben.

6 oktober 2021 om 11:40

Turkije heeft het toerisme hard nodig en zit bijna in een vrije val als het gaat om de economie van de modale burger. De regels zullen over een paar weken vast weer aangescherpt worden aangezien de besmettingen weer stijgen.

6 oktober 2021 om 11:51

MW Maikelturk Patser

Maar staat volgens het artikel: "dat betekent dat toeristische reizen naar het land niet zijn toegestaan. "

Maar in een week kan natuurlijk veel veranderen. Mogelijk sinds week op slot.

6 oktober 2021 om 12:00

Nee hoor, dat is niet wat die kleurcode betekent: dit betekent namelijk dat alle reizen behalve noodzakelijke worden afgeraden. Ook landen met een geheel negatief reisadvies (kleurcode rood) kom je doorgaans gewoon binnen

6 oktober 2021 om 12:02

Turkije laat de teugels vieren in de zomer, omdat ze de toerisme sector hard nodig hebben. Nu iedereen een beetje het land weer verlaat scherpen ze de regels weer wat aan. Trouwens die kleurcode betekent niet dat je het land niet mag binnenkomen, ken je feiten Krillin.

6 oktober 2021 om 17:40

Dit is bepaald door Nederland “ Vanuit Nederland is het reisadvies naar Turkije slechts beperkt tot noodzakelijk reizen. Daar vallen dus géén vakantie reizen naar Turkije onder.” dus jouw hele onzin riedeltje kan direct de prullenbak in..wat een megalomane volkje zijn we allemaal geworden hier in Nederland. Altijd maar wijzen naar anderen..

6 oktober 2021 om 23:04

@bjk2911 "de Turkse overheid laat in verband met de geldende coronamaatregelen geen fans van buiten Turkije binnen." Lees de volgende keer het artikel eens goed. En voordat je gaat beginnen over het reisadvies van Nederland.... dit is een advies, reizen naar Turkije is nog steeds toegestaan, mits gevaccineerd of getest.

Dus jouw onzin riedeltje kan direct de prullenbak in... wat een patriotisch volkje daar in Turkije... Altijd maar wijzen naar anderen...

En ze zijn bang dat er reactie komt natuurlijk n.a.v. het vuurwerkgebeuren in de ArenA.

6 oktober 2021 om 11:44

Die komt ook, een mooie 0-3 overwinning op het veld.

6 oktober 2021 om 12:04

We will see my friend

6 oktober 2021 om 18:32

Nouja, tegen het extreem gehavende Besiktas heeft Ajax thuis met 2-0 kunnen winnen. Een 0-3 lijkt mij derhalve niet erg voor de hand liggend. Blijft echter wel voetbal…

6 oktober 2021 om 12:02

Denk niet dat Besiktas bang is voor een aantal Ajax fans die vuuwerk gooien hoor.

6 oktober 2021 om 12:05

Gast, qua voetbal oke maar wat supporters en sfeer betreft kan er vrij weinig clubs tippen aan Besiktas

6 oktober 2021 om 12:14

Als een gek lopen fluiten bij elk balcontact van de tegenstander noem ik niet bepaald sfeer maar eerder irritant maar goed. Verder zitten de fans er in turkije alleen maar bij de topwedstrijden dus gemiddeld genomen is het alsnog heel weinig kwa sfeer

6 oktober 2021 om 12:38

Die supporters hebben inderdaad laten zien dat er weinig kan tippen aan hun gedrag tijdens de confrontatie met Ajax. Als de thuissupporters dit hadden geflikt had Ajax direct een zware straf gekregen van de Uefa. Qua sfeer heb ik ze alleen af en toe horen fluiten. Of telt het geluid van vuurwerkbommen ook als sfeer maken?

6 oktober 2021 om 12:26

Ja de Turkse overheid is bang voor wat doorgesnoven idioten uit Nederland..

6 oktober 2021 om 13:31

Ja want politie is niet gratis...

6 oktober 2021 om 12:49

Nou niet echt, denk ook als buitenlander iets proberen in Turkije is niet heel slim, straffen zijn er veel hoger dan in NL.

6 oktober 2021 om 13:57

Je hebt helemaal gelijk. Ze hadden 1e speelronde alvast Dortmund fans niet toegelaten zodat ze Ajax fans ook konden weigeren omdat ze bang zijn dat er een reactie komt n.a.v. het vuurwerkgebeuren in de ArenA

En hoe zit het met de straf voor het vuurwerk dat gegooid werd vanuit het uitvak in de laatste cl wedstrijd?

6 oktober 2021 om 11:51

Dimitri

Wat heeft dat te maken met dit artikel, waar de Turkse overheid over gaat?

6 oktober 2021 om 11:56

Nou het gaat toch over publiek? Het is inderdaad niet relevant met betrekking het verhaal van dit artikel, maar de vraag vind ik an sich wel relevant omdat het over publiek gaat. Zie het gewoon als een algemene vraag.

6 oktober 2021 om 11:58

Het voorval staat zelfs beschreven artikel, dus geen vreemde vraag.

6 oktober 2021 om 12:33

Dat is toch een besluit die van de uefa moet komen en niet van de turkse overheid?

6 oktober 2021 om 12:05

Inderdaad. Een goede en juiste straf zou nu zijn helemaal geen supporters bij de wedstrijd.

6 oktober 2021 om 12:37

Kan me niet herinneren dat Ajax ooit een straf heeft gehad voor het gooien van vuurwerk in een thuisvak? Ik praat het niet goed hoor, maar een aandeel van jullie (en eigenlijk iedere club) zijn ook geen schatjes.

6 oktober 2021 om 12:49



Je weet toch dat Ajax dan ook een boete zal krijgen want hoe in godsnaam krijgen ze die vuurwerk binnen? Dat betekend dat er niet genoeg gecontroleerd is geweest.

6 oktober 2021 om 19:09

@dimitri043

Daar doet de Turkse overheid geen uitspraken over anders gaat Rutte weer janken dat Turkije zich te veel bemoeit met wat er in Nederland gebeurd ^^

Zonde. Had een hele mooie europese awayday kunnen zijn

Begrijpelijk. Stadions mogen voor %50 gevuld worden in Turkije en was dit wel de verwachtte uitspraak. Hebben de fans ook niet nodig in Turkije hoor, met een manke elftal van Besiktas hoort dit geen probleem te zijn voor Ajax.

6 oktober 2021 om 18:36

Tegen die tijd is iedereen weer terug en fit (mits er geen nieuwe blessures komen, maar dat geldt uiteraard net zo goed voor Ajax).

Lekker voordeel voor de Turken.. als Ajax dat eerder had geweten hadden ze besiktas ook geweigerd. Meer zitplaatsen voor de Ajax supporter, nog meer kolkende arena!

6 oktober 2021 om 12:04

Welk voordeel. Die paar supporters die mee hadden gemogen hadden het verschil niet gemaakt hoor

6 oktober 2021 om 12:15

Uitvak van ajax is altijd goed te horen hoor

6 oktober 2021 om 12:34

Ligt een beetje aan de tussenstand volgens mij. Bij Twente hebben we ze bijna niet gehoord. Verder heb ik weinig referentiekader hoor, dus het kan een uitzondering zijn geweest.

6 oktober 2021 om 13:13

Niet waar, elke voetballer zal zeggen dat het wel degelijk verschil maakt als er uitsupporters zijn.

6 oktober 2021 om 13:57

Met je eens dat de stand wel enigszins uitmaakt. Twente is wel moeilijkste stadion ook om over het thuispubliek heen te gaan. Feyenoord ook misschien wel bij ds klassieker maar daar mogen we nooit meer heen. Europees zijn we wel echt altijd te horen volgens mij.

6 oktober 2021 om 16:26

Niet in het Vodafone Park



De UEFA zou Turkse ploegen moeten verplichten buiten Turkije te spelen. Ten eerste om de eerlijkheid te waarborgen.
Maar ook omdat er naast supporters nog meer mensen meegaan

6 oktober 2021 om 11:42

En waarom zou dat moeten? Is Turkije een derde wereldland geworden dan zonder mijn weten af?

6 oktober 2021 om 11:49

Onder Erdogan wel, maar dat mag ik denk ik niet zeggen.

6 oktober 2021 om 11:55

Ik heb niet veel verstand van de Turkse politiek, maar als een premier door %50 van de bevolking is gekozen heb ik daar weinig problemen mee. Als ik dan zie dat Turkije in de top 5 staat als het gaat om de wegen in het land of eens een weekendje Istanbul pak en zie wat voor wereldstad het is, vind ik dat je niet zomaar moet afgaan over alles wat er in de media wordt geschreven.

6 oktober 2021 om 12:04

Die 50%, behalve dat de andere 50% tegen hem zijn geeft alleen maar aan hoe verdeeld het volk is. Maar dan is nog steeds de vraag hoe eerlijk de verkiezingen zijn verlopen.
Een autocraat is moeilijk te geloven. Helemaal als hij de macht beschikt over alle media, kritiek tegen zijn beleid verbiedt, de politie en leger in handen heeft, en ook de rechterlijke macht in handen heeft.

6 oktober 2021 om 12:04

Erdogan is president, dus inderdaad, je hebt niet veel verstand van Turkse politiek. Hij rolt al jaren de rechtsstaat steeds verder op terwijl de economie en de waarde van de lire slinkt en slinkt. Pleegt genocide tegen de Koerden in Oost-Turkije. Verkiezingen onder hem zijn doorgestoken kaart. Maarja, zolang '50 procent van de bevolking op hem stemt' (wat overigens in bijna geen enkel land met een democratisch gekozen staatshoofd gebeurt) is het allemaal prima? Hitler had 37 procent van de stemmen in Duitsland voordat hij de democratie afschafte.

6 oktober 2021 om 12:04

Dat staat toch in het artikel. Code oranje.
Misschien ben ik meer bevreesd voor de gezondheid van spelers en staven van diverse clubs

6 oktober 2021 om 12:25

@bongiorno

Ho ho ho, ik ben zelf een Turkse koerd maar volgens mij ben jij een trouwe telegraaf lezer? Koerdische genocide? Waar heb jij het over? De meeste Koerden die in turkije leven zijn gelukkig. “Die” Koerden die worden afgeslacht zijn terroristen die Turkse soldaten in dorpen klemrijden en vervolgens jaren lang martelen ergens op een berg, om ze vervolgens af te maken. Die dingen lees jij niet in de Telegraaf. Koerden mochten voor de Erdogan tijdperk niet eens in hun eigen taal spreken. Dat was ten zeerste verboden en stond gewoon een celstraf voor. Nu hebben de Koerden een eigen kanaal, mag Koerdische muziek gedraaid worden op de radio en kijkt niemand scheef als er Koerdisch wordt gesproken in openbare ruimtes. Ik vind dat je na zulke walgelijke uitspraken publiekelijk je excuses moet aanbieden.

6 oktober 2021 om 13:11

Heb helemaal nix maar dan ook nix met Erdogan, en ook nix met politiek.
En dan genocide roepen. Je kan ook gewoon je bek houden als je er geen verstand van hebt.
Er worden al ruim 30 jaar aanslagen gepleegd op hulpdiensten en onschuldige burgers in Turkije.
Wat denk je dat ze die terroristen met fluwele handschoenen aan gaan pakken.
Houd jij je maar bezig met je eigen land waar wekelijks racistische dingen worden geroepen naar voetballers met een kleurtje, smerige engnek

6 oktober 2021 om 14:06

@bongiorno

Beetje pijnlijk dat je mensen de les leest en vervolgens roept dar Hitler de democratie afschafte. Hitler heeft nooit de democratie afgeschaft, hij heeft enkel en alleen de noodtoestand uitgeroepen. Om dat in perspectief te plaatsen. Rutten wilde dat ook instellen tijdens de corona periode op een gegeven moment.

Dat is echt een zeer belangrijk verschil. Democratie hoeft namelijk niet afgeschaft te worden om in een verschrikkelijke situatie terecht te komen, (tijdelijk) opzij schuiven is zat en daar biedt elke democratie de ruimte voor.


6 oktober 2021 om 14:06

@bongiorno

Beetje pijnlijk dat je mensen de les leest en vervolgens roept dar Hitler de democratie afschafte. Hitler heeft nooit de democratie afgeschaft, hij heeft enkel en alleen de noodtoestand uitgeroepen. Om dat in perspectief te plaatsen. Rutten wilde dat ook instellen tijdens de corona periode op een gegeven moment.

Dat is echt een zeer belangrijk verschil. Democratie hoeft namelijk niet afgeschaft te worden om in een verschrikkelijke situatie terecht te komen, (tijdelijk) opzij schuiven is zat en daar biedt elke democratie de ruimte voor.


6 oktober 2021 om 16:30

Als ze maar wat te zeiken hebben over Turkije achter hun schermpje..en buiten is het “hey broer” hoe is het..toetsenbord ridders..1 schrijft zelfs dat Besiktas dit bewust doet omdat ze bang zijn voor een terugpak actie vanwege het vuurwerk😂 terugpakactie haha Leeds United fans kunnen erover meelullen

7 oktober 2021 om 09:14

mvbfan

Dat heet democratie. Zo werkt het, de een is voor en de ander is tegen. Turkije heeft boven de 85% opkomst, komt ook niet in veel lander voor. Maar Turkije is een dictatuur natuurlijk, want Erdogan past niet in het plaatje, veelste independent en millitair zeer sterk.

Zulke verhalen kennen we al

6 oktober 2021 om 14:06

Als je eerlijkheid wilt moet je bij Nederland en Ajax wezen waarom ze alsnog uitsupporters hebben toegelaten terwijl Turkije al heel lang geleden naar buiten had gebracht dat er geen uitsupporters welkom zijn...

6 oktober 2021 om 16:17

Dat is het beleid van de overheid niet van een onderneming

Bang voor wraak van Ajax hooligans. Gelukkig zal Ajax op het veld altijd overwinnen, maar rechtvaardig is het niet.
De boel terroriseren in Amsterdam en dan met het griepvirus afkondigen dat Ajax fans niet welkom zijn. Wat laf!

6 oktober 2021 om 11:44

Haha bro ik denk oprecht niet dat je het al in je hoofd moet halen om zoiets te gaan flikken in Besiktas. Kom je zonder ledematen terug in Nederland, in een kist wel te verstaan. 😂

6 oktober 2021 om 12:02

Heet 'patsercontrole'. Patst. Vind ik leuk!

6 oktober 2021 om 12:19

Ach, Besiktas gooide ook vuurwerk veilig uit hun uitvak. Denk dat je je lelijk vergist in de Nederlandse harde kernen. Betwijfel alleen of dat iets is om trots op te zijn overigens.

6 oktober 2021 om 12:54

Hsum428, ik denk dat jij je lelijk vergist in Istanbul en de supporters van clubs uit die stad. Engelse, Griekse, Russische, Servische fans hebben in het verleden ondervonden dat het niet een pretje is om daar de hooligan uit te hangen. Nee, dat is ook niet iets om trots op te zijn, maar het is wel de werkelijkheid. Laat je niet misleiden door die paar gebeurtenissen van Nederlandse hooligans in Frankrijk, Spanje, Portugal, etc.

6 oktober 2021 om 13:26

#makkelijk scoren..
Daarom word alleen deze wedstrijd zonder uitsupporters gespeeld.. alle andere turkse clubs die europees spelen verwelkomen gewoon uitsupporters...

Net een week terug uit Turkije, toen stonden ze nog met open armen de Europeanen op te wachten..

6 oktober 2021 om 12:03

Precies, nergens gelden er ook maatregelen daar.
In het (Turkse) vliegtuig en de Turkse luchthaven hoefde je ook geen mondkapje op ofzo, niets.
De restaurants zitten propvol etc.

Maar een handjevol supporters is ineens gevaarlijk vanwege COVID…
Juist

6 oktober 2021 om 12:22

@raubaht Je moet toch wat om je slechte kwaliteit een beetje weg te moffelen. Afgelopen EK ook gezien met maar liefst 1 doelpunt en heel veel blabla vooraf dat ze ver zouden komen.

Wie weet dat het voordeel van geen uitfans de mindere kwaliteit teniet doet. Anders gewoon 0-4 eraf getikt worden.

6 oktober 2021 om 12:23

Op het vliegveld moest ik wel een mondkapje op, verder in het hele land mag je staan en gaan waar je wilt..

In de restaurants had het personeel een mondkapje op, verder helemaal niet.

Maar goed ik was niet in Istanbul.

6 oktober 2021 om 13:16

Je lult gewoon uit je nek. En keihard liegen ook wat een simpele figuur zeg😂Vliegveld en vliegtuig verplicht mondkapje en Istanbul genoeg plekken waar ht ook verplicht is. 3 weken geleden terug uit Istanbul.Maar blijf liegen zou ik zeggen😂

6 oktober 2021 om 13:50

Op luchthaven van Antalya en Izmir was het niet nodig, evenals de vliegtuigen van Pegasus.
Ik, en vele anderen die zonder rondliepen, werden in ieder geval nergens op aangesproken.

Misschien ben jij met een klm ofzo gevlogen, ik weet het niet, maar die Turkse maatschappijen zijn niet zo streng.

Mijn Turkse ex vriendin die ik nog regelmatig spreek zei ook dat er nauwelijks maatregelen actief zijn. Zij werkt in het ziekenhuis en moet daar wel een mondkapje op maar verder is alles toegankelijk.

6 oktober 2021 om 14:01

In het vliegtuig van Corendon waren ze op de heen weg heel coulant met de mondkapjes, op de terug weg werden mensen gewoon wakker gemaakt als hun mondkapje niet meer over hun neus zat.
Wellicht had jij geluk, op het vliegveld van Antalya had iedereen hem op en stond er ook aan gegeven dat je je aan de maatregelen moest houden.

Echter geen idee hoe ze reageren als je niet een mondmasker op had.

Oneerlijk voordeel. Wat dat betreft jammer dat we eerst thuis speelden en dan uit. Gelijke monniken gelijke kappen. Bij ons de boel afbreken en mensen in gevaar brengen en nu geen kans op een away day. Dan maar slopen op het veld. Een lekkere 0-3 ofzo. Sportief leggen wij wel vuurwerk op de mat.



Als ik de reacties hier zie, zijn er dus serieus mensen die denken dat ze daar bang zijn voor "wraakacties" van Ajax-supporters. Ten eerste zal dat niet gebeuren. Er zullen hooguit wat stoeltjes op de tribunes sneuvelen, maar that's it. Ajax-fans gaan echt niet rellen in Istanbul.

Ten tweede heb ik het idee dat men in Turkije uberhaupt niet weet dat er iets is gebeurd in de Arena. Het is hier genoemd in de media, maar daar heb ik het niet langs zien komen. Dus ze zullen ook niet echt extra maatregelen nemen daartegen. Vergeet niet dat dit soort dingen wel vaker gebeuren in Turkije, dus het is niets bijzonders.

6 oktober 2021 om 11:58

Haha nee Ajax supporters zijn zulke lievertjes. Denk je nou echt dat er niet ook met vuurwerk gegooid zou worden als ze er wel hadden mogen zitten? Wat naief zeg om te denken dat Ajax supporters niks terug zouden doen. ( een kleine groep raddraaiers heb je er altijd bijzitten )
Helaas dus ook een kleine groep die vinden dat ze dit terug kunnen doen.
Jammer voor de echte supporters dat ze er niet bij kunnen zijn.

6 oktober 2021 om 12:01

Wat vuurwerk heen en weer gooien is echt niets bijzonders in Turkije. Daar zouden de Besiktas fans niet van opkijken. Sterker nog, ze zouden direct in het stadion willen terugslaan. Maar men doet hier alsof er een groot wraakactie gaat komen in Istanbul en dat men in Turkije daarvoor waakt. Sorry maar, dat gaat nooit gebeuren. Istanbul is geen Lissabon, Madrid oid.

6 oktober 2021 om 12:05

Tegenwoordig is vuurwerk gooien in het stadion zeker wel bijzonder in Turkije. Kan me de laatste wedstrijd van fener niet eens herinneren met vuurwerk. Maar om nou bang te zijn voor een wraakactie van Ajax is natuurlijk grote onzin. Denk dat ze eerder bang zijn voor de reactie van Besiktas fans, mochten de Ajax fans iets proberen. Want met de hoeveelheid Besiktas fans daar, is Ajax natuurlijk in hele grote minderheid

6 oktober 2021 om 12:36

Het voorkomen is tegenwoordig wel bijzonder, omdat de controles best streng zijn en de boetes hoog. Echter zal de daad niet als heel bijzonder worden opgevat door de fans en media. Voor de rest eens met je reactie

6 oktober 2021 om 17:45

Emre61,Je doet alsof Turkse hooligans de gevaarlijkste ter wereld zijn. Denk dat die van Servie of Kroatie heel wat gekker zijn. En die Argentijnen en Brazilianen zijn ook niet barkie. Beetje chauvinistisch, maar dat is inherent aan Turken.

6 oktober 2021 om 18:50

Garrincha: ik lees nergens terug in de reactie van Emre dat hij dat vindt. er wordt enkel opgemerkt dat als Ajax fans in het geval dat ze mochten komen, zouden provoceren, er wellicht een tegenreactie van de Besiktas fans zou kunnen komen. Daar is toch niet heel veel geks aan denk ik.

6 oktober 2021 om 23:06

Garrincha, precies wat MamiDemirci zegt. Ik heb zoiets niet gezegd. Het gaat hier om een vermeende wraakactie van Ajacieden in Istanbul en dan zeg ik dat dat niet gaat gebeuren.

Maar goed, dat Kroaten en Serven “heel wat” gekker zijn, is ook onzin natuurlijk. De Turkse voetbalfans doen qua “gekte” niets onder voor fans uit die landen.

Apart, het zit vol met toeristen uit alle hoeken en streken in Turkije, ook duizenden uit Nederland.
Maar een handjevol supporters van Ajax zou dan niet mogen 🤷‍♂️

Dus als je daar op vakantie gaat dan willen ze je geld graag hebben. Maar voetbalsupporters zijn niet welkom?? Vreemde redenatie. Daar zal wel weer wat anders achter zitten. Of denkt men een voordeel te behalen als er geen supporters van Ajax in het stadion zullen zitten. Nou ik denk echt niet dat de Ajax spelers daar anders van zullen worden.



Ook knap dat ze nu al weten dat het eind November nog code Oranje is.

Ik weet niet wat hierin mogelijk is, want als het in die tijd geen code Oranje of Rood is, weet ik niet of je überhaupt supporters zonder gegronde reden mag weigeren.

Dat zou toch gewoon competitievervalsing opleveren?

Weet iemand wat hiervoor de regels zijn?

6 oktober 2021 om 12:10

Gebeurd bijna overal in Europa met als voornaamste voorbeeld in Engeland. Je kijkt op een aparte manier naar de situatie. De stadion is gevuld voor %50 en dan maak jij je zorgen over de paar duizend Ajax supporters die dronken in het stadion konden zitten. Wauw wat een verschil was er gemaakt zeg…

6 oktober 2021 om 12:34

@patsercontrole,
Ik zie nu een paar reactie's van jou en alles heeft een provocerende boventoon.
"die dronken in het stadion konden zitten".

Er zijn ook gewoon supporters die niet drinken.
Ik ga toch ook niet zeggen "die Turken die alleen maar vuurwerk in het stadion gaan gooien".

Gewoon competitievervalsing is dit.
Lekker trouwens dat je clubje er ondanks het vuurwerkgebruik gewoon aan ging tegen ons aller Ajax

6 oktober 2021 om 12:48

@j3ro3ntj33_

Wauw normaal gesproken zijn Turken snel op hun slurf getrapt, maar jij kan er ook wat van zeg. Wanneer vind iemand iets provocerend, wanneer ze iets lezen waar ze het niet mee eens zijn? Dit is een forum en ik geef mijn mening zonder de grenzen op te zoeken. Wat is er trouwens mis met een supporter die lekker dronken is. Misschien moet jij niet een negatieve ondertoon geven aan mijn reacties. En Besiktas is trouwens niet mijn “Clupje”. Ik ben vaker naar een wedstrijd geweest van Ajax dan welke Turkse club dan ook.

6 oktober 2021 om 19:05

De regels zijn als volgt : De Turkse overheid bepaalt wat er gebeurd en wie er welkom zijn.

Regel nummer 2 ; Zie regel nummer 1.

7 oktober 2021 om 08:11

@chilii,

Ik weet dat dit zo werkt vanwege Corona. Maar ze kunnen normaalgesproken toch niet zomaar mensen weigeren?

7 oktober 2021 om 09:11

Tuurlijk wel maat. Elke land kan dat zelf bepalen he, zo ook Nederland.

Gewoon competitie vervalsing in dit geval, hopelijk maakt het niets meer uit tegen die tijd en halen we wat punten tegen Dortmund. Alle toeristen binnen laten en alles zit propvol en dan weer voetbalfans gaan weren. En hoe kun je nu al beleid maken voor iets wat op 24 november op de kalender staat? Laat ze maar lekker de rest van de thuiswedstrijden zonder publiek spelen.

6 oktober 2021 om 12:37

Ik hoop toch niet dat er ook maar 1 Ajacied competitievervalsing als argument gaat gebruiken mochten ze puntenverlies lijden in Istanbul. Het is jammer voor de Ajacieden die naar deze wedstrijd wilden gaan, maar hier doe je helaas weinig aan denk ik.

6 oktober 2021 om 13:50

Heeft niks, maar dan ook helemaal niks met competitievervalsing te maken.

Voelt wat oneerlijk aan, zeker gelet op wat er in de JCA gebeurde waar de Turken wel volop welkom waren. Maar goed, denk niet dat de jongens op het veld onder de indruk raken van een striemend fluitconcert. Besiktas is straks zonder punten in de poule klaar met spelen. Hebben ze geen last meer van het gelazer met uitsupporters.

Apart, aangezien in principe afgesproken was dat er wederkerigheid zou zijn. Een vol uitvak in Lisssabon? Een vol uitvak voor Sporting in de ArenA. Een halfvol uitvak in Dortmund? Idem in Amsterdam. En nu een week na Ajax - Besiktas met een vol uitvak mogen er geen Ajax supporters komen? Behoorlijk onrechtvaardig. Maar ja, zo te lezen heeft dit met maatregelen op overheidsniveau te maken. Daar kan Besiktas noch Ajax veel aan doen. Erg jammer.

Dan hadden ze ook geen supporters in de arena moeten laten van bes .

6 oktober 2021 om 13:49

Waarom niet? Hebben wij hier ook code Oranje?

6 oktober 2021 om 14:02

Nope geen code Oranje, en de Oranje koorts is ook alweer een tijdje verdwenen

6 oktober 2021 om 15:21

Ja Nederland staat ook op oranje, bijna heel Europa staat op oranje met een paar groene gebieden

Jammer, maar begrijpelijk. Turkije heeft de coronasituatie niet echt onder controle. Had graag gezien dat Ajax supporters de sfeer in het VP konden meemaken. UEFA en Ajax wisten dit natuurlijk al en was eerlijk gezegd bang dat Ajax ook geen Besiktas fans zou toelaten. Petje af voor van der Sar die zich zo inzet voor uitsupporters.

Prima ook geen enkele Turkije meer toelaten dit seizoen die erdogan is knettergek wie the fuck denk die mafkees dat die is

6 oktober 2021 om 14:04

Die gozer is knettergek.. loopt een beetje te doen als of ie president is ofzo

Zeer jammer dat er geen Ajacieden mee mogen, maar ook zonder supporters gaan we daar winnen 💪🏻

Turkije en Turkse clubs hadden van te voren al aangekondigd dat uit supporters niet toegelaten zouden worden. Daarom is het vreemd dat Nederland en Ajax doodleuk uitsupporters toelieten.

Het allermooiste is dat Turken uit het buitenland zonder gesjoemel het stadion ook niet binnenkomen omdat alleen vaccinatiebewijs uit Turkije een geldig toegangsbewijs is.

Och och och.. wie had dat gedacht? Turkse autoriteiten bang voor wat Ajax fans? Of helpt de politiek daar een handje op het sportieve gebied? Blijft treurig om te zien hoe vaak corona wordt aangehaald om andere belangen mee te verbloemen. UEFA mag hier wel een klein onderzoekje naar doen.

Jammer dat er geen ajacieden mogen zijn maar ik ben er in dit geval heel erg blij mee, want ik weet zeker dat ze anders wraak zouden willen nemen. Misschien terecht, maar niet goed voor ajax. Voor de mensen die denken dat dit speciaal is geregeld voor ajax, dan hebben ze het mis. Dit ging namelijk ook op voor Dortmund.

6 oktober 2021 om 19:03

Jij denkt serieus dat een handvol supporters wraak gaan nemen in Istanbul ? Je snapt toch wel dat het dan geen Besiktas vs Ajax meer is maar Iedereen vs Ajax ? Heb je meteen een diplomatieke crisis wegens gedode supporters.

De laatste keer dat een Europese club kwam rellen in Istanbul ( Spartak Moskou ) werd hun bus in de fik gestoken met mensen erin. Lijkt me totaal niet slim om te doen en ik verwacht zoiets niet eens dus snap echt niet dat mensen lullen over wraak-acties.

Afgelopen jaren is Ajax, Feyenoord zovaak gekomen naar Fenerbahce, nooit een probleem geweest, sfeer was zelfs super relax tussen de 2. Laten we niet vergeten dat Nederlanders geen achterlijke Britten of Russen zijn, die snappen wel dat je dat beter niet ken doen in Istanbul. Ik heb niks gemerkt iig, misschien iemand die mee is geweest destijds die er meer over kan vertellen ?

In Turkije moet je bepaalde dingen gewoon niet doen ; 1 is de vlag beledigen/scheuren/verbranden, want buiten dat het wettelijk super strafbaar is, word je ook nog eens waarschijnlijk doodgeslagen.
2. Ataturk beledigen wat ook wettelijk strafbaar is ( Evenals de president, ongeacht hoe die heet )
3. Turkse lira scheuren ivm afbeeldingen van Ataturk erop.
4. De boel slopen. Feyenoord supporters hebben niks kapot gemaakt in Istanbul en was gewoon een goede away-day. Die hebben dat wel gedaan in Rome en in Istanbul niet, waarom ? Ze zijn slimmer dan ze eruit zien :P

Zolang je deze dingen niet doet is er he le maal niks aan de hand man. Turkije is super relax voor een weekendje weg of vakantie, of dus een away game.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3646
2.Feyenoord3524
3.PSV3416
5.Vitesse26-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder151
D. TadićAanvaller156
S. BerghuisAanvaller145
S. HallerAanvaller149
David NeresAanvaller143
D. KlaassenMiddenvelder123
R. PasveerKeeper120
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Woensdag 8 december
Franco Antonucci mag komende winter waarschijnlijk worden verhuurd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren