‘Juve, Tottenham, City en Inter horen vraagprijs van 90 miljoen euro’

Woensdag, 6 oktober 2021 om 18:56Chris Meijer • Laatste update: 18:56

Dusan Vlahovic lijkt komende zomer een absolute toptransfer te gaan maken. Fiorentina maakte afgelopen week via de officiële kanalen bekend dat de 21-jarige aanvaller een aanbieding om zijn tot medio 2023 lopende contract in Florence te verlengen naast zich neer had gelegd. La Gazzetta dello Sport schrijft dat Fiorentina desondanks een prijskaartje van negentig miljoen euro aan Vlahovic heeft gehangen.

Vlahovic werd afgelopen zomer al gelinkt aan een transfer, daar onder meer Juventus, Atlético Madrid, Manchester City en Internazionale nadrukkelijk geïnteresseerd zouden zijn geweest. Fiorentina nam de tienvoudig Servisch international in 2018 voor een kleine twee miljoen euro over van Partizan Belgrado en sindsdien kwam hij tot 92 wedstrijden voor la Viola, waarin hij goed was voor 35 doelpunten en 5 assists. Met een nieuw contract hoopte Fiorentina na zijn uitstekende vorige seizoen - met 21 doelpunten in de Serie A - de geïnteresseerde topclubs voorlopig af te wimpelen.

Op dit moment verdient Vlahovic 800.000 euro per jaar bij Fiorentina, maar dat salaris had kunnen vervijfvoudigen tot 4 miljoen euro. Het vijfjarige contract dat voor Vlahovic klaarlag werd door Fiorentina-voorzitter Rocco Commisso bestempeld als het beste in de clubgeschiedenis. “Fiorentina heeft Vlahovic een belangrijke aanbieding gedaan, dat had hem de bestbetaalde speler in de clubgeschiedenis gemaakt”, sprak Commisso op de website van Fiorentina. “Ons aanbod is een aantal keer verbeterd, om aan de eisen van Dusan te voldoen. Maar ondanks onze inspanningen is de aanbieding niet geaccepteerd.”

“Hij heeft nog een contract dat hem de komende 21 maanden aan Fiorentina verbindt en we weten zeker dat hij zijn bijdrage zal blijven leveren”, aldus Commisso. Verschillende Europese topclubs zouden momenteel geïnteresseerd zijn in de diensten van Vlahovic, maar Juventus, Tottenham Hotspur, Manchester City en Internazionale worden momenteel genoemd als concrete gegadigden. Fiorentina is vooralsnog echter niet van plan om Vlahovic zomaar te laten gaan, want de vraagprijs bedraagt nu maar liefst negentig miljoen euro.Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door jackieboy10)

Als City daadwerkelijk geïnteresseerd is in Vlahovic dan zijn de andere 3 genoemde clubs volledig kansloos. Misschien dat Atletico nog een kansje maakt.

6 oktober 2021 om 10:40

Waarom zou atletico kans maken en juve bijvoorbeeld niet ??

6 oktober 2021 om 11:35

Ja inderdaad wat een onzin. Inter is momenteel ook geen straf gezien de selectie en de salarissen die men daar betaald.
Wie weet prefereert hij het om in Italië te blijven spelen

6 oktober 2021 om 12:15

Is helemaal geen onzin? Juve betaald geen 100 miljoen voor een spits en Inter ook niet. Omdat het simpel weg niet nodig is met de huidige selectie om een spits aan te schaffen van 100 miljoen. Beide clubs hebben genoeg zwakkere posities om te versterken met deze 100 miljoen. City daar in tegen mist alleen een topspits a la Vlahovic en die hebben 26x meer poen. Dus zij zullen wel voor die 100 miljoen in zee gaan. Toch bedankt voor je reactie.

6 oktober 2021 om 12:37

Juve betaald geen 100 miljoen voor een spits . Ugh ronaldo ugh higuain. Tuurlijk kan juve beter een middenvelder halen maar als je kans hebt om morata te vervangen met vlahovic dan hoeft niemand denk ik daar 2x over na te denken

6 oktober 2021 om 12:51

Het is niet zo dat het een buitenkansje is. Ze moeten diep n de buidel tasten dus laat Juve zich eerst maar focussen op een goede middenvelder

6 oktober 2021 om 13:36

@benzema.. toen hadden ze nog geld. Nu moesten ze voor Chiesa en locatelli al rare huurconstructies met verplichte transfersom na 2 jaar. Dus als er alternatieven zijn, zal Fiorentina nooit akkoord gaan met nog zo'n constructie met Juve.

6 oktober 2021 om 15:21

Siepie. Zulke constructies met huur met koopopties gebeuren al jaren in Italië. In Italië zitten deals heel vaak apart in elkaar met gekke doorverkoop/terugkoop opties etc etc

6 oktober 2021 om 19:07

Het verschil is wel dat zowel Ronaldo als Higuain natuurlijk absolute topspelers waren op dat moment en de belangrijkste in hun elftal. DAarnast was de financiële situatie van Juventus anders dan nu..

6 oktober 2021 om 10:53

Als City geïnteresseerd is, maakt dat de andere clubs niet kansloos. Vlahovic heeft zelf ook nog een stem in deze hè... Misschien ziet hij het niet zitten om de concurrentie aan te gaan met De Bruyne, Foden, Mahrez, Jesus en Sterling. Dat zijn de namen die de trainer namelijk eerder op zijn positie heeft geposteerd en er nog steeds kunnen spelen. Bij Juventus en Inter is de concurrentie in de aanval stukken minder.

6 oktober 2021 om 10:56

Ik denk dat hij bedoeld dat City makkelijker clubs kan overbieden met hun financiële middelen. Er zijn maar heel weinig Europese topclubs die in de buurt komen van wat de selectie van City heeft gekost. Heel misschien komen United en Chelsea nog enigszins in de buurt

6 oktober 2021 om 11:02

Yes danku Japie! City heeft echt een spits nodig. Als zij daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in Vlahovic en zijn pijlen op hem richten blazen ze de rest direct weg. Atletico omdat ze bijv. zonder Suarez moeten en hierdoor financiele middelen volledig gebruiken voor een nieuwe spits. Bij Juve is het probleem niet de spits positie maar die hebben nog wel meer posities om zich tot een topclub te rekenen. Hierdoor zullen zij geen 100 miljoen over de balk gooien op 1 positie. Die verder ook nog redelijk bezet is.

6 oktober 2021 om 19:52

Dat maakt Inter en Atletico nog steeds niet kansloos. Allereerst moet je je afvragen of City 90 miljoen gaat betalen voor een 1- of 1,5-jarig contract. Dat ze het kunnen staat vast, maar dat ze het ook doen niet. Daarnaast heeft de speler ook een stem. Misschien vindt hij de stap naar City nog te groot en kiest hij voor een tussenweg. Inter is dan het meest logisch. Hij kent de competitie, speelt dan om de titel en speelt in principe gewoon Champions League. Ook Atletico is een goede plek voor spitsen gebleken. Torres, Aguero, Falcao, Martinez (slaagde verder nergens, maar floreerde zeker wel bij Atletico) en ook Griezmann speelde er in zijn eerste periode uitstekend. Dan hebben ze nu ook nog Suarez. Ook weet je niet of het financiele plaatje het belangrijkst is voor Vlahovic. Dus mee eens dat City de overige clubs financieel kan wegblazen, maar geld is niet alles (helaas wel veel).

6 oktober 2021 om 21:22

@Japie en Deenb
Waar komt dat mythe toch vandaan dat City iedereen wegblaast. City is juist de club die al jaren niet voor een speler gaat als die gevoelig is voor meer geld en doen niet mee aan bidraces. Hadden jullie Utd gezegd of Chelsea.. Dan kon ik het volgen. PSG, Barca of Real.. Volg ik ook. Maar City doet niet mee aan bidraces. Als hij voor City wil spelen, en zij interesse hebben, zullen ze zeker een poging doen.. Maar zodra het een spel wordt, trekt Colity de stekker uit. Bizar dat jullie zoveel voetbal kijken, en maar dat beeld van City niet corrigeren.

6 oktober 2021 om 11:53

Tja, bij city is hij dan ook wel echt het ontbrekende puzzelstukje. Met Vlahovic erbij hebben ze eindelijk de top spits met ontzettend veel potentie. Iedere week aanvoer kijgen van Grealish, De Bruyne, Foden etc. is daarnaast voor iedere spits een natte droom.. Zie hem zelf liever naar Inter of Juve vertrekken, maar ik denk niet dat zij financieel kunnen opboksen tegen het geweld uit de prem.

6 oktober 2021 om 12:23

En wie zegt dat hij alleen naar City wil gaan dan? Aangezien die andere 3 kansloos zijn.

6 oktober 2021 om 21:11

Atletico? Die hebben naar mijn weten een schuld van een miljard. Het is maar dat de eigenaar er geld in heeft geinjecteerd, want anders zag de situatie daar er nog slechter uit dan in Barcelona.

Borussia Dortmund had deze zomer ook belangstelling voor Vlahovic, maar koos uiteindelijk voor Malen.

6 oktober 2021 om 11:37

Had een veel betere optie geweest; Vlahovic lijkt teminste nog beetje op Haaland. Met Malen heb je een totaal andere speler en moet je ook gelijk anders gaan spelen; althans de bediende spelers dan

6 oktober 2021 om 11:59

Was Malen niet meer een vervanger voor Sancho dan? Aangezien Haaland er nog zit hebben ze geen soortgelijke spits nodig toch.

6 oktober 2021 om 12:11

Dortmund heeft nog steeds interesse in Vlahovic. Al lijkt dat met deze prijzen in sneltreinvaart weerlegd te worden naar Karim Adeyemi.

6 oktober 2021 om 12:30

Arsenal ook. Lacazette en Nketiah gaan 100% vertrekken na dit seizoen. Maar met deze concurrentie zullen ze toch minimaal Europees voetbal moeten halen en 90m slaat nergens op..

7 oktober 2021 om 10:24

@tilburg013.

Wij zullen toch in een categorie lager moeten gaan vissen helaas. Het is bij ons van teveel variabelen afhankelijk.. en zelfs dan maken wij nog weinig kans.

Europees voetbal telt eigenlijk alleen als het CL is en dat zie ik ons niet halen dit seizoen. Salaris kunnen we degelijk bieden, maar niet dermate hoog dat we clubs als City, United, PSG enz. kunnen aftroeven. We hebben geen coach met een grote naam waarvoor spelers willen komen. En als club zitten we in een periode van verval met te weinig uitzicht op snelle verbetering... Dan gaan de echt grote talenten niet komen natuurlijk. Zeker niet als ze veel kans hebben op speeltijd bij topploegen.

Wij hebben trouwens wel echt een probleem na dit seizoen wat betreft de spitspositie.. Aubameyang is het gewoon echt kwijt.. die krijgt het ook niet meer terug zoals voorheen denk ik. Lacazette gaat weg en was ook nooit de goalgetter die we nodig hadden. Nketiah is niet goed genoeg en gaat dat in mijn optiek nooit worden. Balogun heeft potentie, maar moet zich kunnen ontwikkelen en is (nog) niet goed genoeg om 1e spits te worden. Martinelli zou ik best als spits willen zien overigens, alleen is hij ook nog geen constante, ervaren speler.

Maar ja, wie haal je dan?

Wel lastig ze willen 90mil, maar blijkbaar heeft hij een clausule van 70mil.

6 oktober 2021 om 12:29

Hij heeft geen clausule. Zijn contract is na dit seizoen wel nog maar 1 jaar. Dus die 90m zie ik niemand betalen..

Hoe goed is deze jongen? Ik volg Fiorentina niet voor mijn lol. Die (ooit) talentvolle spitsen in de Serie A vallen mij meestal tegen namelijk over langere periode; Rebic, Belotti, Piątek.

6 oktober 2021 om 15:49

Is echt een beest. Ondanks zijn gespierde lichaam technisch erg begaafd en is op de brommer. Vind het echt een complete spits. Vond het al raar dat niemand de afgelopen zomer met een zak geld is gekomen. Had duizend keer eerder Vlahovic gehaald in plaats van Grealish, al zijn het 2 volkomen verschillende spelers. Ik weet de financiële situatie bij Arsenal niet, maar zie dit maar zeker als een gemiste kans.

6 oktober 2021 om 16:16

We hebben al 4 spitsen in de selectie, de ruimte was er niet. Wat niet is kan nog komen, zijn naam galmt rond, maar dat geldt voor elke talentvolle spits 😁

7 oktober 2021 om 10:07

Met dit soort bedragen weten wij in ieder geval al zeker dat hij niet naar ons komt Gunnero .

Wij zullen gewoon echt goed moeten gaan scouten en dus een spits 'ontdekken' in een eerder stadium dan deze Vlahovic die zich al aan het bewijzen is. Een beetje a la Van Persie vroeger. En dan hopen dat ondertussen iemand als Balogun zich ook stormachtig ontwikkelt.

Want we hebben inderdaad 4 spitsen, maar qua niveau is het niet veel soeps.
- Aubameyang is op papier en op basis van zijn staat van dienst een erg goede spits, maar hij is het sinds zijn contractverlenging gewoon kwijt.. En het lijkt erop dat hij het ook niet meer terug gaat krijgen.
- Lacazette is sinds hij bij ons zit een duurdere versie van Giroud en dat zal ook niet veranderen. Voetballend beter dan Giroud en kan beter mee in het combinatiespel (alhoewel dat ook schromelijk wordt overdreven), maar fysiek slechter en niet de kopsterke presence natuurlijk. Qua goals/assists zijn ze gewoon identiek (giroud zelfs iets beter qua minuten per goal/assist ratio overigens).
- Nketiah moet verkocht worden. Heeft zeker wel wat talent, al zie ik geen topspits in hem, maar dat komt er bij Arsenal 1 gewoon niet uit. Voetballend dramatisch en geen goalgetter op PL niveau (nog niet). Die moet simpelweg naar een kleinere club en daar vertrouwen en minuten krijgen. En dan kan hij zich in mijn optiek ontwikkelen tot een goede middenmoot spits die perfect bij clubs zal passen die opportunistischer spelen en waarin hij niet wordt geacht deel te nemen aan het spel.
- Balogun moet speelminuten krijgen en dan is het afwachten hoe hij zich ontwikkelt. Ik dicht hem meer potentie toe dan Nketiah, maar dat moet er ook wel uitkomen en hij moet daarin ook de kans krijgen. Wel heeft hij in de basis meer facetten van het spel onder de knie, dus dat is positief.

Uiteindelijk ziet de toekomst er dus niet geheel rooskleurig uit op die positie. Alleen wie ga je halen? Dat is de grote vraag in mijn optiek. De echt talentvolle spitsen worden al opgepikt door de clubs die ver boven ons staan. Net zoals de ervaren spitsen waarvan je weet dat zij goals leveren. Dan moeten wij dus gaan vissen in de groep daaronder en hopen dat je raak schiet. Het probleem is alleen dat je dan een groot gebrek aan ervaring hebt...

Persoonlijk zou ik Martinelli overigens ook wat meer in de spits willen zien. Een beetje in de Alexis Sanchez rol toen onder Wenger, toen hij Alexis in de spits had gezet. Ik denk dat je daarmee best eens zou kunnen verrassen.

Vlahovic is precies wat City nodig heeft: Een echte nummer 9 die vanuit alle hoeken en gaten het net weet te vinden. Met het voetbal dat City speelt hoeft hij echt alleen te fungeren als afmaker en laat dat nou net zijn kwaliteit zijn.

Wist niet dat hij pas 21 was. Ziet eruit als 30. Man, wat een tank voor die leeftijd.

Snap dit niet helemaal, clausule van Haaland word volgend seizoen geactiveerd, de kans dat City nu dus nog voor Vlahovic gaat voor ongv hetzelfde geld als afkoopclausule van Haaland lijkt me toch vrij klein. Goeie speler hoor, maar Haaland heeft zich uiteraard al bewezen.

6 oktober 2021 om 16:49

Nu nog? Je doet alsof ze Vlahovic nu gaan halen. De genoemde clubs worden pas concreet in juli hoor, net zoals met Haaland het geval zal zijn. Uiteraard zal City eerst naar Haaland kijken maar met Bayern, Madrid, United etc lijkt de concurrentie daar toch wat forser dan voor Vlahovic dus dan is dat een goed backup plan.

6 oktober 2021 om 17:22

Ik reageer op de interesse die er nu is volgens La Gazzetta dello Sport, niet op City wie nu Vlahovic gaat halen. Dat de concurrentie vrij fors is voor Haaland is duidelijk, echter acht ik de kans wel vrij groot dat hij naar City gaat komen gezien het verleden van zijn vader en omdat het de PL is. Vlahovic als back-up plan is natuurlijk prima, maar ook de naam Kane zal door Manchester blijven wandelen.

7 oktober 2021 om 10:12

@aguerooo.

Dingen zoals verleden van zijn vader zeggen in de regel vrij weinig. Dat soort dingen acht ik dan ook niet bepaald als betrouwbare indicatoren voor dat een speler naar X club gaat. Aubameyang zijn vader was fan van Real en Auba wou altijd nog eens voor Real spelen. Maar toch voetbalt hij daar niet. Alaba was fan van Arsenal en wou best in de PL spelen, toch voetbalt hij daar niet. Zo zijn er genoeg voorbeelden te noemen (ik noemde puur deze 2 even omdat ik Arsenal fan ben en die mij als eerste te binnen schoten, waarbij ik mij realiseer dat er ook een verschil zit in club/status natuurlijk).

Uiteindelijk zal het voor Haaland gewoon gaan om 3 dingen: speeltijd, perspectief op de grote prijzen (competitie en CL) en geld. Niets meer, niets minder.

Dan maakt City natuurlijk een zeer grote kans hoor, begrijp mij niet verkeerd. Maar dan is het geen uitgemaakte zaak. Stel Bayern komt voor hem op de stoep. Of bijvoorbeeld Real. Dan is het in mijn optiek geen uitgemaakte zaak dat de kans dan groter is dat hij naar City gaat dan bijvoorbeeld die 2 clubs.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fiorentina

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Atalanta3115
5.AS Roma258
8.Bologna24-3
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
José CallejónAanvaller151
D. VlahovićAanvaller1512
R. SaponaraMiddenvelder132
L. TorreiraMiddenvelder120
Y. MalehMiddenvelder100
C. BiraghiVerdediger151
Voor de complete selectie: Clubpagina Fiorentina.

0 fans
Aanvaller, 21 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren