‘Barcelona probeerde driehoeksdeal met Ajax en Villarreal te realiseren’

Woensdag, 6 oktober 2021 om 09:01Chris Meijer • Laatste update: 09:22

Ondanks een vermeend mondeling akkoord is het nog niet zeker dat de toekomst van André Onana bij Internazionale ligt. Mundo Deportivo meldt woensdagochtend dat Barcelona nog altijd goede hoop heeft om de doelman komende zomer transfervrij over te nemen van Ajax. Barcelona heeft afgelopen zomer al een concrete poging ondernomen om Onana terug te halen naar Catalonië.

Barcelona zou zich in de laatste 48 uur van de transferwindow met een ambitieus plan bij Ajax gemeld hebben. Er moest een driehoeksdeal tussen Barcelona, Ajax en Villarreal tot stand worden gebracht. Onana zou in dat geval de overstap naar Barcelona maken, Neto moest naar Villarreal verkassen en Sergio Asenjo had de nieuwe doelman van Ajax moeten worden. Asenjo - enkelvoudig Spaans international - speelt sinds 2014 voor Villarreal en is momenteel tweede doelman achter Gerónimo Rulli. Er was echter niet genoeg tijd om deze deal tot stand te brengen, mede doordat Barcelona met het vertrek van Emerson Royal en Antoine Griezmann en de komst van Luuk de Jong andere prioriteiten had.

De Catalanen hebben de komst van Onana echter nog niet uit het hoofd gezet, ondanks dat er vanuit Italië gemeld werd dat de doelman uit Kameroen al sinds juli een mondeling akkoord zou hebben met Inter. Fabrizio Romano stelde dat de mondelinge overeenstemming ook de reden zou zijn dat de gesprekken met OGC Nice en Olympique Lyon in de zomer mislukten, al wilden de clubs uit de Ligue 1 ook niet voldoen aan de vermeende vraagprijs van tien miljoen euro.

Mundo Deportivo schrijft op basis van de ‘entourage van Onana’ dat Inter weliswaar nadrukkelijk geïnteresseerd is, maar dat hij nog niet definitief zijn jawoord heeft gegeven. De Spaanse sportkrant meldt dat ook Atlético Madrid, Napoli en Olympique Lyon nog altijd in de race zijn voor Onana, die vanaf 1 januari officieel mag onderhandelen met andere clubs en eerst wil wachten tot alle aanbiedingen op tafel liggen tot hij zijn keuze maakt. Zijn voorkeur zou echter wel liggen bij een overstap naar Italië of Spanje. Onana bracht al vijf jaar door in Spanje, daar hij voor zijn komst naar Ajax in de opleiding van Barcelona speelde.

Een terugkeer naar Barcelona zou Onana wel trekken, al wil hij eerst de details en het sportieve perspectief te horen krijgen. De wegen van Onana en Ajax lijken in ieder geval na zes jaar te gaan scheiden. “Wij zijn niet bezig zijn contract te verlengen”, zei directeur voetbalzaken Marc Overmars onlangs in gesprek met Ziggo Sport. “Tot nu voeren we geen gesprekken, nee. Wij hebben dat geprobeerd en dat is niet gelukt. Dan ga je verder. Dat heb ik een paar keer uitgelegd.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door straight to th)

is Cillessen komende winter ophalen zo'n slecht idee? Mits fit 3 klasse beter dan Pasveer en ook beter dan Steek.

6 oktober 2021 om 09:25

Denk dat het tijd is om door te selecteren. Steek hebben we die nog een redelijk niveau op de mat legt voor nu als hij fit is. Pasveer zijn we nu allemaal wel over uit dat die tekort komt. Een goede keeper van 26-27 jaar zou mooi zijn, dan geef je Gorter rustig de tijd om volwassen te worden en heb je een prima keeper voor erna. Snap overigens ook dat het niet makkelijk is om een keeper in die leeftijdscategorie voor een marktconforme prijs op te halen. Daarom is het jammer dat Onana niks oplevert, anders had je dat kunnen investeren.

6 oktober 2021 om 09:37

Waarom geven we Gorter niet gewoon de kans? Die maakt vooralsnog op mij een prima indruk en zie wat er gebeurd is met Onana toen hij de kans kreeg. Ik geloof in Gorter en wat mij betreft is hij de doelman voor de rest van het jaar.

6 oktober 2021 om 09:49

Ik vind dat we allemaal wel heel erg hard van stapel lopen met Gorter. Doet het goed in de KKD, maar zit pas net weer bij Ajax en is ook net nog geblesseerd geweest. Daarnaast doet, mits fit, Stekelenburg het nog redelijk tot goed. Ik denk dat die Turkse doelman waar laatst iets over geschreven werd een uitstekend alternatief is.

6 oktober 2021 om 09:57Ik vind Stekelenburg en Pasveer niet significant beter dan Gorter op dit moment. Meer ervaren, natuurlijk, maar Gorter heeft dan wat mij betreft weer zijn reactievermogen en lenigheid mee. Is het een gokje? Ja, natuuriijk. Maar dat is het toch altijd wanneer je een speler de kans geeft? Bij sommige spelers zie je iets speciaals en zie je vrij snel dat ze het gaan redden, bijvoorbeeld bij een keeper als Bijlow, en dat gevoel krijg ik bij Gorter. Ja, het is snel maar dit is een prima doelman met voldoende potentie om de eerste doelman bij Ajax te zijn. Had Onana onze keeper geweest had hij moeten wachten, maar op dit moment zou ik hem boven Pasveer en Stekelenburg verkiezen.

6 oktober 2021 om 09:58

Misschien alsnog Okore? Weet overigens niet waarom Gorter uiteindelijk de voorkeur heeft gekregen, wellicht de prijs? Lijkt me idd wel verstandig om door te selecteren en niet bij Cillessen uit te komen, ook al vind ik hem een prima keeper. Wat betreft Barca zou het een perfecte stap zijn, voor zowel Onana als Barca. Goedkope keeper en en voor Onana voldoende speeltijd. Dit laatste met in het achterhoofd dat ze Ter Stegen voor een flink bedrag moeten verkopen. Kwalitatief vind ik Onana niet veel minder (althans toen hij nog speelde) en Barca steekt miljoenen in de zak.

6 oktober 2021 om 10:44

Mee eens, Gorter achter cilessen. Cillessen heeft qua persoon niet een goed image bij niet-Ajacieden, maar nog nooit een inhoudelijk argument gehoord waarom hij niet by far de beste keuze voor Ajax - en eigenlijk ook Nederlands elftal- zou zijn. Plus een bak aan ervaring die Ajax nodig heeft, want Tadic en Blind is ook niet eeuwig

6 oktober 2021 om 12:54

Omdat hij in 5 jaar La Liga op 42 duels staat? Hij een fletse keeper van 32 jaar is en zijn kwaliteiten niet volledig aansluiten bij hetgeen Ajax behoefte aan heeft: Een voetballende keeper die betrokken kan worden in het spel (sweeper). Die ervaring is ook elders vandaan te halen, dat hoeft geen Nederlander te zijn. Zie Tadic, zie Onana.

6 oktober 2021 om 13:32

Hij heeft ook geen goed imago bij mij. Hij was altijd wat zeurderig, boos gezicht, sowieso wanneer het niet ging of lukte. Zo iemand zie ik liever niet terug, sowieso niet als een keeper die juist de leiding moet nemen en er moet staan.

6 oktober 2021 om 10:49

Flekken is anders ook best een goeie optie. Goeie meevoetballende keeper. Door z’n selecte zal ook de rest van NL hem nu leren kennen en meer gaan volgen.

6 oktober 2021 om 11:58

Hou toch eens op met steeds oud spelers terug te willen halen. Jasper is geweest.

6 oktober 2021 om 13:11

Precies dit dus. Het zal misschien het slechtste idee van de wereld niet zijn, maar dat maakt het ook niet persee een goed idee. Als Ajax zijnde kan ke veel beter dan Jasper

6 oktober 2021 om 12:14

Zullen we gewoon van der Sar vragen om zn handschoenen weer aan te doen en Swart lekker in de aanval?

Ajax moet meer durven vast te houden aan de grote jonge keepers, die ze elke keer halen. Scherpen heeft het niet gered als je zo door gaat, kan Gorter ook via SV schubbekutveen vertrekken.

6 oktober 2021 om 23:45

Alles is minder dan een Onana. Ajax moet weer gaan bouwen. Is er geen jeugdkeeper die kan doorstomen? Cillissen is nou ook niet echt een keeper waar je op zit te wachten, mits hij veel wil inleveren. Althans Ajax gaat hogere salarissen betalen. Ajax moet hier wel mee uitkijken. Hun salarishuis is al 2,5 keer dat van PSV.

Was een prachtige optie geweest haha. Asenjo is een veel betere optie dan Stekelenburg of Pasveer. Maar ja Onana wou sowieso geen 2e viool spelen achter Ter Stegen dus logisch dat hij hiervoor niet heeft gekozen. Is helaas te accepteren dat die gratis naar Inter zal verkassen.

6 oktober 2021 om 09:21

Inderdaad, Asenjo prima goalie! Jammer dan..

6 oktober 2021 om 09:37

Maar ik denk niet zo maar de tweede keeper van Villareal. Mooie naam hoor, maar blijkbaar al lang niet meer de Asenjo van weleer. Ajax streeft toch wel naar een hoger niveau dan de tweede keeper van Villareal momenteel.

6 oktober 2021 om 09:50

Dit dus. Rulli is ook echt niet zo'n superkeeper, dus als Asenjo die concurrentiestrijd al aflegt, weet ik niet waarom we hem als eerste keeper bij Ajax moeten hebben.

6 oktober 2021 om 10:38

Ik denk dat ze zomaar even willen gaan cashen met ter Stegen. Komt er weer cash binnen en heb je gratis een prima alternatief. Mits Onana het niveua nog heeft.

Jammer dat deze deal niet door is gegaan waren we verlost van onana en een goede keeper terug gehad
Sergio Asenjo

Ik snap niet waarom Barcelona een andere doelman zou willen. De enige optie is om geld te besparen en Ter Stegen te verkopen. Kan me ook niet voorstellen dat Onana weer tweede keeper wil worden. Hij heeft de clubs voor het uitkiezen en na salaris en tekengeld is speeltijd toch ook belangrijk.

6 oktober 2021 om 09:46

Ter Stegen is ook vrijwel een van de weinige speler die van een Barcelona niveau is. Dus snap sowieso niet waarom je Onana wilt gaan halen dan. Het probleem zit op het middenveld en op de vleugels nu. Op het middenveld mis je gewoon een verbindingsspeler tussen middenveld en aanval, ala een type Bruno Fernandes. En op de vleugels heb je gewoon niet spelers van het gewenste niveau. Nu zie je Memphis van alles en nog wat proberen, maar het komt er niet uit. Fati is talentvol en Dembele kan van niets, iets maken, alleen Fati moet nog rustig worden ingebracht, terwijl Dembele 9 van de 10 keer eruit ligt en niet super consistent is. Eric Garcia afschrijven ga ik nog niet doen, want hij is net pas aangekomen en ben er nog steeds zeker van dat hij samen met Araujo een goeie duo kan vormen voor de aankomende jaren.

6 oktober 2021 om 10:01

Ter Stegen verkopen gaan ze ook niet doen, dan zijn er eerst spelers aan de beurt die een smak geld opleveren en makkelijker te vervangen zijn. Als Onana terugkomt op topniveau is het nog steeds geen Ter Stegen.

Klinkt meer als een deal die vooral goed is voor de boekhouding op korte termijn.

6 oktober 2021 om 10:30

Ik begrijp ook niet waarom Onana naar Barcelona zou willen vertrekken. Tweede keus achtet Marc Andre ter Stegen.

6 oktober 2021 om 11:36

Hij zou niet de eerste speler zijn die zichzelf schromelijk overschat in een concurrentiestrijd.

Dit had je niet moeten willen. Dan had je 3 keepers die op hun retour waren: Stekelenburg, Pasveer en Asenjo.

Gewoon goed scouten. Lopen overal wel talentvolle keepers rond. Duitsland en Frankrijk vind ik vrij Degelijk.

Bij Inter is het toch zeker ook geen zekerheid dat Onana even eerste keeper word?

6 oktober 2021 om 12:54

Handanovic is 38 ofzo dus die gaat waarschijnlijk binnenkort stoppen. Onana zou dan na dit seizoen hem kunnen vervangen.

Gewoon Gorter voor de leeuwen! Heb je 2 maanden tot de transfermarkt om hem te beoordelen… onana gaat m niet worden. Pasveer pakt geen knikker.

Valt Gorter mee is stekel prima reserve, moet ie nog verder ontwikkelen haal je een topper en zet je Gorter erachter.

Aub kappen met een Pasveer! Je speelt verdomme tegen de Europese top aan

Het zou aan mij liggen hoor maar waarom zou je als Onane zijnde tweede keeper worden bij Barca als je bij Ajax kan spelen als eerste keeper? Als je nu gewoon een deal met Ajax maakt voor contract verlenging en een vast verkoop bedrag van 15/20 miljoen dan kan je redelijk makkelijk weg maar weet je wel dat je speelt. Aan de andere kant als in de winter deze driehoek deal er zou komen zou ik het ook niet erg vinden (of tijdelijk Cillissen ‘gratis’ terughalen). Beter dan Pasveer en Stekelenburg en dan Gorter klaarstomen zodat hij het volgend jaar of het jaar erop het kan overnemen.

Dit is next level onzin. Er wordt elke transferperiode gepraat over tientallen ruildeals tussen clubs, waar in de historie van het voetbal maar enkele voorbeelden van zijn. En nu heeft Barca een heel plan uitgestippeld voor twee andere clubs? Denk het niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4943 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Osasuna19-4
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
M. DepayAanvaller137
GaviMiddenvelder110
Riqui PuigMiddenvelder70
L. de JongAanvaller61
M. ter StegenKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

74 fans
Keeper, 25 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 0 0 0 0
2020/2021 Ajax 20 0 1 0
2019/2020 Ajax 24 0 1 0
2018/2019 Ajax 33 0 3 0
2017/2018 Ajax 33 0 3 0
Laatste voetbalnieuws

Is Ajax straks dief van eigen portemonnee? ‘Ze tekenen dan toch niet bij’

André Onana leek op 31 januari van dit jaar tegen AZ zijn laatste wedstrijd voor Ajax te hebben gespeeld. De doelman weigerde bij te tekenen, een zomerse transfer bleef ook uit...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren