Jordens Peters vindt razendsnel nieuwe club en wordt algemeen directeur

Dinsdag, 5 oktober 2021 om 14:24Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 14:47

Jordens Peters heeft ruim een week na zijn definitieve vertrek bij Willem II een nieuwe club gevonden. De oud-verdediger en clubicoon van de Tilburgse club gaat bij Roda JC aan de slag als algemeen directeur, verzekeren De Limburger en het Brabants Dagblad dinsdagmiddag. Peters mikte op een functie bij Willem II, maar daar kon de Brabantse club niet aan voldoen, waarna een breuk onvermijdelijk werd.

De nieuwe functie van Peters is opvallend te noemen, daar hij in mei nog actief was als profvoetballer namens Willem II. Bij die club hoopte hij graag binnen te blijven in een andere functie, maar daarin wisten beide partijen elkaar niet te vinden. "Wij hebben goede, respectvolle gesprekken gevoerd met Jordens", liet algemeen directeur Martin van Geel eind vorige maand weten via de officiële kanalen. "Het is ons uitgangspunt geweest om hem voor onze mooie club te behouden. We hebben echter uiteindelijk gezamenlijk geconcludeerd dat wij hem momenteel niet de uitdaging kunnen bieden waarnaar hij op zoek is."

Peters dient bij Roda als opvolger van Martijn Wismans, die opstapte. Ook technisch directeur Jeffrey van As werd door de club op straat gezet. "Om de sportieve ambities overeind te houden zal de club het beschikbare budget herverdelen en waar mogelijk efficiënter inzetten", verklaarde Roda in een persbericht. "Daarbij is onder andere kritisch gekeken naar de interne organisatie, de rolverdelingen en de focus op talent ontwikkeling. Roda heeft daardoor moeten besluiten de rol van technisch directeur per direct te laten vervallen."

Van As legde zich niet neer bij zijn ontslag en verscheen gewoon op de club nadat hij op non-actief was gesteld. Na een uur hield hij het weer voor gezien en vertrok hij. "Ik ben ergens aan begonnen en heb het naar mijn zin", zie Van As. "Ik werk met iedereen goed samen. Ik ga door met mijn werk en ben het niet eens met wat mij donderdag is medegedeeld." Van As werd in februari vorig jaar aangesteld en ondertekende destijds een contract tot medio 2022 in Kerkrade, maar zat dat dus niet uit. Hij heeft wel aangekondigd zijn ontslag te zullen aanvechten. "Dit kan natuurlijk niet zomaar", liet hij weten.

Voor Peters wordt het zijn eerste functie buiten de lijnen. Hij kwam in de zomer van 2012 over van FC Den Bosch en degradeerde als speler meteen met Willem II naar de eerste divisie. Een jaar later promoveerden de Tilburgers weer en werd Peters uitgeroepen tot de beste aanvoerder van de eerste divisie in het jaar dat Willem II kampioen werd. De oud-verdediger van Willem II viel afgelopen seizoen halverwege december in de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam (1-3) uit met een knieblessure en wist daar niet volledig van te herstellen. Daarop besloot hij een punt achter zijn carrière te zetten.Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door rolotilbo)

Vrij opmerkelijk dat een net gestopte speler meteen in een zwarte functie bij een bvo terecht komt. Op het eerste oog wel fijn dat het iemand betreft met een voetbaltechnische achtergrond. Aangezien meerdere leden met voetbal verstand de afgelopen maanden zijn vertrokken.

5 oktober 2021 om 14:41

Hij heeft een bachelor studie afgrond aan de Universiteit van Tilburg (organisatiewetenschappen) en twee masters aan de Open Universiteit (management (ben echter niet een enorm grote fan van de OU om eerlijk te zijn)) en ISDE business school (sports management and law, spanje). Hij zal vast ook wel wat hebben meegekregen van Van Geel hoe een club op de achtergrond is gerund. Het is in ieder geval wel een slimme gozert die een studie heeft gecombineerd met eredivisie/kkd voetbal. Roda JC is echter verre van een stabiele club, maar gelukkig begint de club met een schone lei na het uitgooien van de algemeen directeur en de TD. En Peters kent Streppel nog van Willem II. Dus wie weet kan hij alles glad strijken bij de club.

5 oktober 2021 om 14:50

Je was me al voor. Maar inderdaad heeft hij wel studies afgerond. Qua ervaring ben ik het wel met je eens.
Wat wellicht in zijn voordeel spreekt is dat hij destijds onder Streppel speelde. En Streppel was destijds naast trainer ook verantwoordelijk bij Willem II voor het technische beleid. Dus wellicht dat hij, met hulp van Streppel, hierbij wat aan ervaring gerelateerde risico's kan afdekken.

Lijkt mij wel een persoon die de functie in kan vullen, maar het is en blijft een risico voor Roda.

5 oktober 2021 om 16:27

Zou er in het bedrijfsleven iemand zijn die een schoolverlater AD maakt?

5 oktober 2021 om 16:39

@wanny - Bij een start-up/scale-up bedrijf misschien? In Amerika zie je dat genoeg en enkele jaren later is het een unicorn bedrijf.

5 oktober 2021 om 16:39

maar dat is toch geenszins te vergelijken met een jongen die al 15 jaar in het profvoetbal meedraait én 3 mooie opleidingen op zak heeft? het blijft natuurlijk een gok, maar daar heeft Roda sowieso wel een handje van de laatste jaren .

5 oktober 2021 om 17:22

Voorbeelden graag als je zo stellig reageert.

5 oktober 2021 om 17:54

@olram6 - Airbnb, facebook, apple, microsoft, scale AI, snapchat, reddit, etc. zijn allemaal bedrijven die zijn opgericht door scholieren, waarbij bij facebook, apple, microsoft, en scale ai de oprichters uni drop-outs zijn.

5 oktober 2021 om 18:21

Is wel beetje anders, want als die mislukt waren had er geen haan naar gekraaid. Misschien ook niet als Roda failliet gaat onder zijn leiding, maar vermoed zo dat dat anders is.

5 oktober 2021 om 18:46

@staanplaats - Dat is bij Roda JC toch ook zo? Nee grapje, maar je hebt gelijk natuurlijk. Maar misschien moet je bij Roda weer even vanaf scratch beginnen en kijken hoe je op een moderne manier een club kan runnen, zonder dat men verbinding gaat verliezen met de club, aka een frisse wind/visie voor de club ipv op gedateerde bedrijfsvoering. Als ik Wismans zijn cv bestudeer, is het meer een commercieel directeur dan een algemeen directeur (zonder voetbal know-how). Een bedrijf draait meer dan alleen sales draaien en binnenhalen. Als je iets verkoopt zonder dat je het ook daadwerkelijk kunt leveren, dan heb je daar vrij weinig aan. Ervaring is niet altijd leidend, prestaties is in voetbal belangrijker.

6 oktober 2021 om 01:13

Marc overmars begon ook bij Go ahead. Je moet ergens beginnen. Liever een ambitieuze kkd club dan kelder ed. Dat is vaker een grote puinhoop. Hier kun je nog in jarenplannen denken. Almere is ook vrij kalm met alle ambities. Dat zou bij een degradatie kandidaat toch moeilijker worden.

Opvallend, maar leuke stap voor hem! Jammer dat hij niet behouden kon blijven voor Willem II, maar die zullen hem natuurlijk minder snel in zo'n belangrijke functie neerzetten.

5 oktober 2021 om 16:39

Ben wel benieuwd waarom hij er bij Willem II niet uit kwam. Wilde hij daar dan ook gelijk directeur worden of iets dergelijks?

5 oktober 2021 om 19:04

Nee Peters wilde een soort VD Sar traject onder Van Geel.

Lekker veel ervaring ook...... En dit bij een club als Roda JC. Hier moeten ze toch een ervaren man neerzetten.

5 oktober 2021 om 15:26

We hebben gezien hoe dat ze af ging afgelopen jaren. Misschien is een frisse wind wel gunstig hier! Ervaring zegt niet alles.

5 oktober 2021 om 15:35

Heb jij weer gelijk in. Kan misschien ook goed gaan.

Ik vind het altijd wel knap dat voetballers die een balletje kunnen raken, ook vrijwel meteen geschikt zijn voor allerlei technische functies bij een voetbalclub.

5 oktober 2021 om 14:52

Algemeen directeur is dus juist géén technische functie maar gewoon de hoogste eindbaas van de tent. En dat maakt het alleen maar gekker - wás het maar een technische functie, dan had zijn voetbalachtergrond nog een groot voordeel kunnen zijn, maar nu is het gewoon een absurde aanstelling op basis van nul ervaring.

5 oktober 2021 om 16:06

Technische functies was dan inderdaad geen handige omschrijving maar grotendeels blijft mijn conclusie hetzelfde. Hij heeft volgens mij wel studies naast zijn carrière afgerond maar het blijft bijzonder dat iemand dan meteen naar een directeursfunctie gaat. Ik zou denken, eerst maar eens op een lagere functie instappen en jezelf bewijzen.

5 oktober 2021 om 14:56

Tsja, als je naast het balletje raken ook een bachelor en master hebt afgerond,
kan je zomaar ineens in geschiktheid stijgen. Zonder ervaring, dat dan weer wel..

5 oktober 2021 om 15:02

Postte het hierbeneden ook al onder een andere comment, maar is er van hem bekend of hij geinvesteerd heeft in een carriere na zijn voetbalcarriere (tijdens zijn voetbalcarriere)? Wie weet is het een soort Chiellini 2.0

Peters komt wel over als een intelligente jongen. Maar zonder arbeidsverleden direct directeur worden is weer een paar stappen verder. Als dit slaagt geeft dat vooral aan dat directeur zijn bij een voetbalclub blijkbaar niet zo veel voorsteld. Zo ongeveer iedereen die ooit een normale baan heeft gehad is beter gekwalificeerd.

5 oktober 2021 om 17:20

"Zo ongeveer iedereen die ooit een normale baan heeft gehad is beter gekwalificeerd"

Dat is dus absoluut niet waar als je naar zijn genoten opleidingen kijkt.

5 oktober 2021 om 18:01

Jawel hoor. Opleidingen zijn leuk als bewijs dat je kan nadenken en dat geloof ik ook best bij hem.Maar ervaring is zo veel belangrijker. Al werkende leer je het vak echt, niet in de collegebanken. Toegegeven, dat moet je niet overdrijven, maar ook niet onderschatten. Het simpele feit dat hij nog nooit een baan heeft gehad vind ik vrij bizar als je geacht wordt leiding te geven. Ik verwacht dat hij zich doodschrikt over hoeveel zeikerds er in zo'n organisatie zitten. Hielenlikkers die een baantje willen en zeikerds die je wantrouwen omdat je de baas bent. Dat leer je niet op school, maar die gaan aan je poten zagen als iets ze niet bevalt.

5 oktober 2021 om 22:29

Die man heeft de afgelopen jaren van binnenuit mee kunnen kijken. Is aanvoerder geweest waardoor je ook vaak bij veel meer meetings bent dan een random voetballer.

En zn studie sluit hier ook bij aan.

Volgens mij heeft het bij Ajax met een vd Sar ook prima uitgepakt.

Erg verrassend , of het verstandig van Roda is om met een onervaren direkteur aan de slag te gaan ? Maar we hebben meer verrassingen bij Roda gezien afgelopen jaren , hoop voor beide partijen dat deze keus goed oppakt. Vind het wel een symphatieke vent.

Blijft een bijzondere wereld die voetbalwereld. Zonder enige ervaren algemeen directeur van een groot bedrijf komen. In de 'normale' wereld moeten daar vaak jarenlange studies en/of ervaring voor opgedaan zijn en moet je die plekken verdienen. Achja, geef hem eens ongelijk, en wie weet is het de juiste man op de juiste plek.

5 oktober 2021 om 14:43

Geef hem eens ongelijk: ja dus, het afbraakrisico is grofweg 100%, want er is geen mogelijkheid in de wereld dat dit niet in een groot fiasco eindigt. Totaal onmogelijk, hij heeft geen flauw idee waar hij aan begint, en met het aanstaande debacle schaadt hij dus ook meteen al zijn eigen maatschappelijke carrière, nog voordat die goed en wel begonnen is. Wat is er mis met gewoon wat ervaring opdoen in de relatieve luwte van een beleidsafdeling en profiteren van de kennis van mensen om je heen mét ervaring?

5 oktober 2021 om 15:12

Hier kan ik me grotendeels in vinden, echter zit er ook een keerzijde aan dit verhaal, stel dat het wel lukt. Hij heeft zijn diploma's en lijkt me geen domme kerel. En onder het mom van 'geef hem eens ongelijk', hoe vaak krijg jij de kans om ergens algemeen directeur te worden.
Maar als dit uitloopt tot een groot fiasco is het niet volledig klaar met hem, dan zien we hem wel terug als jeugdtrainer/scout/zaakwaarnemer/analist/steward/materiaalman/scheidsrechter/spelerskapper/stadionomroeper etc

5 oktober 2021 om 14:51

Is er van hem bekend wat hij buiten zijn voetbalcarriere voor elkaar heeft gebokst? Als dat niks is snap ik je reactie. Wie weet heeft hij zoiets als Chiellini gedaan. Dat zou het al wat logischer maken.

5 oktober 2021 om 15:04

Universitaire bachelor en master afgerond in organisatie wetenschappen en management zoals hierboven al genoemd!

5 oktober 2021 om 15:06

Dan lijkt het mij compleet logisch dat zo n man een kans krijgt! Roda is geen PSV en nieuwkomers verdienen ook een kans. Thanks voor de update

5 oktober 2021 om 16:30

Dus u zou een schoolverlater directeur van uw bedrijf maken?

Het is toch veel logischer als zo iemand eerst een aantal jaren meeloopt in een bedrijf, voordat je directeur wordt?

Mensen met bachelors en masters zijn er genoeg. Mensen die overeind blijven in de jungle van het betaald voetbal veel en veel minder. Kijk alleen al naar Ajax met Van den Boog en Jaakke destijds.

Echt wederom lachwekkend beleid van Roda. Misschien kijken ze dit af van Groningen, maar in Groningen had Gudde eerst nog andere functies binnen betaald voetbal gehad.

Niets ten nadele van Peters verder ofzo, wat ik in interviews van hem gezien heb lijkt hij me best een capabele gozer, maar een 34-jarige algemeen directeur van een BVO die er niet zo goed voor staat? En dan niet een 34-jarige die 12 jaar geleden een studie bestuurskunde afgerond heeft ofzo en zich inmiddels aardig omhoog gewerkt heeft en waardevolle ervaring opgedaan heeft, maar eentje die vorige week nog op het voetbalveld stond en precies 0 werkervaring heeft? Volkomen absurd. Peters zou hier zelf ook niet op deze manier aan moeten willen beginnen.

5 oktober 2021 om 14:41

Ik had het nog een beetje kunnen begrijpen als ie jarenlang bij Roda gespeeld had. Maar hoe kom je als Roda nou bij een Willem Ii' er uit?

5 oktober 2021 om 16:04

Da's niet zo moeilijk: vanuit Kerkrade de A76, A2 en A58 naar Tilburg

5 oktober 2021 om 18:57

Streppel?

5 oktober 2021 om 15:56

Hij heeft dan weer wel geen scrupules. Kijk maar hoe hij bij den bosch is weg gegaan. Wellicht helpt dat in zo'n functie.

5 oktober 2021 om 16:21

Ik ben ook absoluut geen voorstander van voetballers als algemeen directeur. Ik zie daar liever gewoon een persoon die al ervaring heeft met het leiden van een bedrijf. Peters heeft dan weer wel gestudeerd das in ieder geval iets. Dat hij geen Roda verleden heeft zie ik eerder als een voordeel. Dan ben je nog onbevooroordeeld in die rotzooi dat het in Kerkrade is.

5 oktober 2021 om 16:31

Dat wel, maar je mist wel het gevoel van zo'n club in de regio. Die mentaliteit van Zuid-Limburg is toch weer anders dan in Tilburg of Amsterdam. Die taal moet je wel spreken om mensen bij de club te betrekken.

5 oktober 2021 om 18:03

"dan niet een 34-jarige die 12 jaar geleden een studie bestuurskunde afgerond heeft en zich inmiddels aardig onhoog gewerkt heeft en waardevolle ervaring opgedaan heeft" Heet deze persoon toevallig Magnetics Zonder dollen, je hebt gelijk. Begrijp dit ook niet zo.

Welk MKB bedrijf zou de leiding geven aan iemand zonder enkele ervaring. En dan ook nog eentje die helemaal geen relatie heeft met de regio.

Je weet het nooit, maar dit heeft alle ingrediënten voor een flinke mislukking.

Onbegrijpelijke stap, zowel van Peters als van Roda. Wat is zijn kwalificatie voor een dergelijke functie? Man heeft tot voor kort vooral tegen een bal getrapt...

Doe het dan zoals vd Sar, loop een tijdje mee.

Het is bestuurlijk al een groot drama, en dan haal je een onervaren gozer binnen. Ik snap er niks meer van, treurig gewoon.

Dat Roda dit doet verbaast me helemaal niks, die voeren al jaren enorm wanbeleid. Maar die Peters, volgens mij geen domme jongen, helemaal niet als hij inderdaad gestudeerd heeft deze richting uit zoals in eerdere posts wordt benoemd, maar dan stippel je toch een fatsoenlijk carrierepad uit? Als het nu bij Roda niet goed gaat kan je verdere hoge functies ook al snel op de buik schrijven me dunkt.

Die Van As, is ook overal al weggestuurd. Als club zijnde zou ik me 2x achter mijn oren krabben als je een sollicitatie van hem ontvangt.

5 oktober 2021 om 15:23

Heeft het bij Roda gewoon uitstekend gedaan, maar is door machtsspelletjes aan de kant geschoven door incompetente bestuurders.

5 oktober 2021 om 16:33

Van As is best goed voor de korte termijn. Maar op de lange termijn gaat het bergafwaarts, omdat ie niet investeert in het fundament en alleen per jaar probeert te overleven.

Zag je bij NAC en nu ook bij ADO. Steeds een stapje minder tot je degradeert en de jeugdopleiding en scouting uitgehold zijn.

Ik lees hier boven dat hij universitair geschoold is in relevante onderwerpen, maar dan is het alsnog niet normaal om gelijk bovenaan de ladder bij een BVO te beginnen. Ik begrijp ook niet dat hij dat zelf zou willen. Afbreukrisico is enorm groot. Als mij direct na mijn afstuderen gelijk een senior-functie was aangeboden had ik waarschijnlijk gevraagd om gewoon op junior te mogen beginnen.

Slimme jongen, maar dat zegt niet alles. Ben benieuwd als hij Roda wat eer kan terug brengen, de club hoort naar mijn mening in de eredivisie. Laten we hopen dat Peters samen met Streppel dit kan bewerkstelligen.

Laten we het ook niet spannender maken dan het is Roda JC is een bedrijf met een omzet van 6,5mln. Zo heel groot is dat nou ook weer niet. Ja het is een risico dit maar nog wel behapbaar. Jordens heeft naast zn voetballen veel gestudeerd ook nog een master op een uni in Madrid gehaald. Alles in de richting van organisatie wetenschappen en recht. Op papier meer dan voldoende kwaliteit om een BVO van 6,5mln te leiden. Zn softskills is alleen nog afwachten. Wel lopen de sponsoren van Willem II met hem weg en waren ze zelfs bereidt zn salaris in Tilburg te betalen. Paar jaar geleden had Groningen hem gepeild om te komen voetballen met na zn voetbal carriere de mogenlijkheid een functie in de organisatie te bekleding. Dit geeft gewoon aan dat hij niet zomaar een voetballertje is die nu een functie krijgt op basis van niets. Afwachten hoe hij het gaat doen natuurlijk maar alles wijst erop dat dit wel eens goed kan gaan uitpakken. Hopelijk leert ie er veel in Kerkrade om straks het stokje van Van Geel over te nemen. Nog steeds jammer dat hij niet een soort vd Sar constructie aangeboden heeft gekregen hier. Die had zn salaris zeker wel terug verdiend. Nu is het maar te hopen dat hij open staat om te komen als van Geel met pensioen gaat.

5 oktober 2021 om 16:35

Als ie zoveel kwaliteiten heeft is het extra zonde om hier nu in te stappen. Leer dan eerst het vak aan de hand van mensen met ervaring, dan kun je vervolgens de stap omhoog maken. Loop desnoods voor een onkostenvergoeding een jaar mee met Van Geel om te beginnen.

5 oktober 2021 om 19:11

Dat was ook zn eerste keus. Hij had al een aanbieding van Roda op zak toen hij dit met Willem II besprak. Echter liep dat op nog onbekende redenen spaak (niet op financieel vlak en ook niet omdat Van Geel dit niet zag zitten) en is ie met Roda gaan praten. Dit was Peters zijn plan B.

Erg opvallende keuze. Ik lees dat Peters wel de benodigde diploma's heeft, en andere spelers (bijvoorbeeld Joris Mathijsen en Mark-Jan Fledderus) hebben ook relatief snel de stap naar een directiefunctie gemaakt. Desondanks kun je er grote vraagtekens bij zetten of het verstandig is om een jonge, onervaren man op deze plek te zetten, in een club waar het bestuurlijk nog niet helemaal goed lijkt te gaan. Als ik de verhalen mag geloven zal het sowieso geen achteruitgang zijn t.o.v. Wismans, maar de tijd zal leren of dit een goede beslissing is of niet.

5 oktober 2021 om 15:49

Bij Joris was het inderdaad snel gegaan, maar hij had ondertussen best veel contacten gelegd in Duitsland blijkbaar. Want hij haalde veel duitse jeugdinternationals naar Tilburg. Maar Fledderus heeft nog 2 jaar meegelopen bij Heracles voordat hij bij Groningen kwam. En heeft in zijn beginperiode bij Groningen ook niet altijd de juiste transfers gedaan. Maar algemeen directeur is op bestuurlijk niveau wel even andere koek. Maar dat is echt het orchestreren van je club. Dus hij gaat waarschijnlijk veel overuren maken in Kerkrade. Hopelijk loont het harde werken wel.

Co Adriaansen sprak ooit de legendarische woorden 'een goed paard is nog geen goede ruiter'. Hoewel die situatie niet vergelijkbaar was, is het op zich wel verwonderlijk om direct op die positie te beginnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Roda JC Kerkrade

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.FC Den Bosch25-11
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
R. JensenVerdediger181
G. JoppenVerdediger180
R. de BoerKeeper180
S. MarzoVerdediger182
B. BouchouariMiddenvelder181
P. PflückeMiddenvelder185
A. AbsalemVerdediger180
Voor de complete selectie: Clubpagina Roda JC Kerkrade.

Nederland
3 fans
Verdediger, 34 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 8 december
Franco Antonucci mag komende winter waarschijnlijk worden verhuurd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren