Franse politie komt met goed nieuws voor Ángel Di María en Julian Draxler

Dinsdag, 5 oktober 2021 om 11:31Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 11:39

De Franse politie heeft drie mannen aangehouden voor de overval op de woning van Ángel Di María, meldt L'Équipe dinsdagmorgen. De aanvaller van Paris Saint-Germain werd in maart slachtoffer van de inbraak, terwijl hij zelf de uitwedstrijd speelde tegen Nantes. Zijn vrouw en kinderen waren op dat moment in de woning aanwezig. De mannen, tussen de 25 en 30 jaar oud, worden ook verhoord over een woninginbraak bij middenvelder Julian Draxler.

De gebeurtenissen bij Di María vonden plaats op de avond dat PSG op bezoek ging bij Nantes in maart van dit jaar, waarbij de Argentijn in de tweede helft plots werd gewisseld om terug te keren naar zijn familie nadat de overval had plaatsgevonden. In hun huis in Neuilly-sur-Seine vond de vrouw van Di María een kleine doos in een verder volledig lege kledingkast. De overvallers gingen er uiteindelijk vandoor met juwelen en luxe horloges met een geschatte waarde van meer dan 500.000 euro.

De Franse politie startte tevens een onderzoek naar een collega die beelden van de inbraak op sociale media zette. De desbetreffende agent werd op de inbraak afgestuurd en maakte ter plekke foto's van de situatie, die hij vervolgens online deelde. De politieofficier betreurde het incident en heeft bevestigd dat de zaak is onderzocht. "Hij nam foto's van de familie, de kamers en uploadde ze op sociale netwerken. Dit had nooit mogen gebeuren en geeft een heel slecht imago", aldus de officier tegenover LCI. Het is niet bekend of de agent is vervolgd voor zijn actie.

De opgepakte mannen worden verdacht van betrokkenheid bij de overval op de woning van Di María en zijn tevens verhoord over een inbraak in de woning van Draxler. De middenvelder werd op een later moment slachtoffer van een overval. PSG heeft een treurig verleden wat betreft inbraken. In de voorbije anderhalf jaar kregen onder meer Sergio Rico, Thiago Silva en Eric Maxim Choupo-Moting te maken met ongewenst bezoek aan huis. Ook de ouders van Marquinhos kregen in maart inbrekers op bezoek. De vader en moeder van de verdediger zijn net buiten Parijs woonachtig.Gerelateerd

Meer sportnieuws

17 reacties (laatste reactie door westend)

Bizar hoeveel overvallen de afgelopen jaren wel niet gebeurd op rijke maar vooral voetballers. Een trauma voor het leven denk ik.. snap ook niet waarom die voetballers niet in wijken of buurten wonen waar er 24/7 bewaking is.

5 oktober 2021 om 11:45

Met al die salarissen weet je dat er bij een voetballer wat te halen valt. Bij mij komt een inbreker al snel van een kouwe kermis thuis. En ik denk dat het aantal buurten waar 24/7 bewaking is eigenlijk niet echt bestaan. Of je moet een prive bewaker in gaan huren, maar dat is eigenlijk ook net ene beteje te

5 oktober 2021 om 11:51

@westend

"met al die salarissen weet je dat er bij een voetballer wat te halen valt."

Is het niet zo dat zij juist voetballers selecteren die veel foto's met rolexen etc showen op social media. De dieven weten precies wat er te halen valt.

5 oktober 2021 om 11:56

Geen idee of dat aan elkaar is te relateren. Maar je kan op al die verschillende websites zo zien hoeveel welke voetballer verdiend. Dan kan je als boef wel zelf inschatten of er wat te halen valt. Rolex op insta of niet.

5 oktober 2021 om 11:56

Westend, ik kan je verzekeren dat er echt wel buurten in Amerika bv bestaan waar je langs de bewaking moet gaan, via slagbomen etc wil je de wijk binnen rijden. Het was echter maar een voorbeeld, of indd een prive bewakingsfirma inhuren..

5 oktober 2021 om 11:59

@mrkrillin. Ik denk dat sociaal media zeker een aandeel in speelt, maar een bankdirecteur, zakenman of weet ik veel wat met een beetje vermogen heeft vaak iets kostbaar in huis, zonder dit te showen op sociaal media, weet je als dief zijnde vaak dat je iets kostbaars uit diegene zijn/haar woning kan halen.

5 oktober 2021 om 12:03

In Afrika misschien ook wel. Maar daar zitten we toch niet?

Ongelijkheid in de wereld en ontevreden burgers zorgen wel voor steeds meer (geweldadige) overvallen zeg. Vraag me af hoe lang het duurt voordat de 'onder modale man' het echt zat is en er een revolutie aanbreekt. De verschillen in de wereld tussen arm en rijk worden wel groot man.

5 oktober 2021 om 12:03

Er komen steeds meer rijken en meer armen ook dus dit zal zich nog wel even voortzetten aangezien bijna iedereen zich alleen maar om zichzelf bekommert.

5 oktober 2021 om 12:05

Je ziet het al met de huisvesting. Daar gaat een revolutie mee komen onder een groter wordende groep arme mensen.

5 oktober 2021 om 12:45

Zou dat persoonlijk best gek vinden, Nederland is echt het land van de kansen. Als je een beetje wilt dan kan je zo al een prima salaris verdienen. De mensen die een topsalaris verdienen hebben er, uitzonderingen daargelaten, ook vaak genoeg voor gedaan. Hetzij door een flink aantal studies anderzijds (als topsporter) hebben zij uren op het trainingsveld gestaan en er ook veel voor gelaten. Daar mag je best voor beloond worden mijn inziens. Degene met een minimumsalaris zouden ook zelf de handschoen op kunnen pakken en in zichzelf investeren toch?

5 oktober 2021 om 14:22

Haha, lekkere rechtse republikein. De kansen zijn toch vrij verdeeld hoor. Zeker met het leenstelsel is het niet zo vanzelfsprekend om te gaan studeren. Daarnaast zijn de HBO+ afgestudeerders naar de laatste cijfers netaan 10 - 15% ofzo. Vrij laag. En de gasten die dit soort dingen doen, komen natuurlijk ook wel uit een bepaald milieu (met rugzakje) waarbij je bij voorbaat al kansloos bent. Of meer: de kans dat je uit zon milieu komt is mega lastig.

5 oktober 2021 om 17:01

Met je eens dat het leenstelsel er absoluut niet in helpt. Echter in mijn tijd als student zag ik ook genoeg strebers vanuit een ‘lager’ milieu die een ijzeren wil hadden. Ook zag ik genoeg verwende snotkinderen met een bagger-mentaliteit die de eerste schifting voor de herfstvakantie niet haalden. Het begint echt ten eerste allemaal bij je eigen mentaliteit. De opmerking ‘rechtse Republikeinen’ vind ik weer een enorm zwaktebod en doet geen waarde aan de discussie.

5 oktober 2021 om 13:20

Het is nooit anders geweest. Alleen het takje sportman heeft sinds 30 jaar een plekje gekregen in de boom der verdelingen. 1% - 10% - 89%.

5 oktober 2021 om 14:23

Die revolutie van arm tegen rijk is ook nooit anders geweest. Emmertjes lopen vol tot het overstroomd. Terugkerend patroon

6 oktober 2021 om 11:19

"Until there's nothing left to eat for the poor but the rich"

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.OGC Nice2710
5.RC Lens277
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
K. MbappéAanvaller167
L. MessiAanvaller91
S. YansaneAanvaller00
A. LetellierKeeper00
K. NavasKeeper100
Sergio RicoKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

229 fans
Middenvelder, 33 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 8 december
Franco Antonucci mag komende winter waarschijnlijk worden verhuurd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren