Sir Alex Ferguson uit ongenoegen over reserverol Cristiano Ronaldo

Dinsdag, 5 oktober 2021 om 10:27Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 10:30

Sir Alex Ferguson is niet te spreken over het feit dat Cristiano Ronaldo tegen Everton (1-1) genoegen moest nemen met een rol als invaller. De voormalig manager van Manchester United zegt dat in een onderonsje met Khabib Nurmagomedov, waarvan beelden zijn opgedoken. Ferguson is van mening dat een trainer 'altijd met de beste spelers moet beginnen'. Ronaldo kwam tegen Everton na een klein uur spelen binnen de lijnen voor Edinson Cavani, waarna de bezoekers niet veel later langszij kwamen.

Op de video is te zien hoe Ferguson en Nurmagomedov, een bekende vechter, nabeschouwen op het duel met Everton. "De tegenstander ziet ook dat Ronaldo niet speelt", aldus Ferguson. "Ik weet dat hij is ingevallen, maar je moet altijd met je beste spelers starten." Daarmee lijkt de Schotse oud-manager een sneer uit te delen naar de werkwijze van Ole Gunnar Solskjaer. Laatstgenoemde begon met Mason Greenwood, Anthony Martial en Cavani in de basis.

Ronaldo leek zelf ook niet te spreken over zijn reserverol. De sterspeler liep geïrriteerd rond en mompelde na afloop opzichtig in zichzelf bij zijn gang naar de catacomben. Volgens Gary Neville verhoogt de chagrijnige reactie van Ronaldo druk op zijn trainer. “Ik heb de wedstrijd gezien en zag hem na afloop lopen, daar werd ik niet blij van”, vertelde Neville als analist bij Sky Sports. "Is Cristiano van streek als hij niet speelt? Ja. Is Cristiano boos als hij niet scoort? Ja. Is Cristiano geërgerd als het team niet wint? Natuurlijk."

Ondertussen neemt de druk op Solskjaer alleen maar toe in Manchester. In de Champions League werd verloren van Young Boys, West Ham United was in de EFL Cup te sterk en in de Premier League werden punten verspeeld tegen Southampton (1-1), Aston Villa (0-1) en Everton (1-1). United deelt op dit moment de derde plek op de ranglijst met aartsrivaal Manchester City. Liverpool heeft één punt meer, Chelsea twee punten.Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door chris botti)

Als je als coach Ronaldo niet in de basis zet, begrijp je er niet veel van, tactisch. Daarnaast is het ook niet slim in een ander opzicht: het creeërt onrust. OGS, dat die man nog trainer is bij ManU, te bizar voor woorden! Sir Alex lijkt zijn steun voor hem nu op te geven.

5 oktober 2021 om 10:53

Dat Ronaldo niet speelde had natuurlijk niks met tatische keuzes te maken, maar puur met fysiek. Ik kan niet inschatten of Ronaldo rust nodig had, de man is een machine, maar OGS misschien wel? Beetje makkelijk dit.

5 oktober 2021 om 10:59

Maar tot nu toe oogt Ronaldo gewoon fit van wat ik zag. Hij kiest ook meer zijn momenten uit. OGS had hem gewoon kunnen en naar mijn mening moeten gebruiken. En dat gold voor wel meerdere spelers die hij op de bank zette. Everton is een ploeg waar je het lastig tegen kan hebben. Daar win je niet zo even van met Fred, Mctominay en Martial in de basis.

5 oktober 2021 om 11:10

OGS begon weer met een onlogische opstelling, zoals hij wel vaker doet. Zijn in-game management is ook om te huilen, de enige reden dat er een wedstrijd naar de kant van Utd getrokken wordt is door individuele klasse, want daar staat die selectie wel bol van. Ik heb het tijden geleden al gezegd, OGS is niet geschikt als trainer van Utd, er zit veel meer potentie in deze groep dan dat hij eruit haalt.

5 oktober 2021 om 14:38

"Je moet altijd met je beste spelers starten." Schmidt kijk je mee?

Dit zou de ideale klus zijn voor Zidane. Er zit echt veel potentie in het team en als je op korte termijn succesvol wilt zijn, zul je OGS toch moeten laten gaan.

5 oktober 2021 om 10:44

Dropte gisteren ook al zijn naam, zou een hele goede zijn voor die groep.
Denk dat hij net de trainer is die deze groep net dat zetje kan geven.

5 oktober 2021 om 10:45

Dat zie ik wel zitten zidane bij United.
Dan winnen ze gelijk de premier league, en de Champions league😁

5 oktober 2021 om 11:02

Dat zou, naast dat de matige OGS er dan eindelijk weg wordt gewerkt, goed en vet zijn: een Reünie van CR7 en zizou! Die twee kennen elkaar door en door en hebben ook het nodige respect voor elkaar. Ik kan hier alleen maar 'ja' op zeggen!

5 oktober 2021 om 11:16

Zidane is absoluut niet geschikt voor de PL. Hier moet je team iedere week presteren. Dat doen de teams van Zidane niet. Die zomeren nog enkele maanden na, en vanaf kerst beginnen ze met voetballenen geraken ze eindelijk fit. Dat schikt in de PD en werkt goed in de CL als je team zoveel kwaliteiten heeft en redelijk makkelijk loot. Maar om in de PL week in week uit 3 wedstrijden volle 100procent spelen.. Dat is andere koek. Verder is Zidane helemaal niet de peoplemanager die sommigen hier doen suggereren. Hij kan met veel spelers niet goed samemwerken, en weet dat ook niet op te lossen, laat het aanmodderen, en met spelers die lang niet meer hun niveau halen blijft die ook aanmodderen.

Los daarvan heeft die natuurlijk wel echt gepresteerd bij Real.

5 oktober 2021 om 11:29

Wow. Zidane heeft je fiets gestolen? Knap hoe je zoveel negatieve onzin in 2 reactie weet te proppen. Als je nou "Zidane is geen people manager" bovenaan je reactie zet hoeft niet iedereen de rest van je onzin te lezen aangezien ze dan al kunnen stoppen. Ibrahimovic "It's not complicated, when Zidane was on the pitch, the other 10 players became better". Alleen al zijn aanwezig langs de zijlijn laat andere spelers beter spelen. Tevens, op Isco na plaatste iedereen braaf een dankjewel bericht toen Zidane vertrok bij RM, zelden gezien dat letterlijk elke speler zoveel respect tonen voor hun vertrekkende coach. Maar goed, geen people manager.

5 oktober 2021 om 11:34

Als ik jou woorden lees dan zou ik bijna geloven dat Zidane niet gewonnen had Real. Wat een negatief persoon ben jij zeg. Geen peoplesmanager? Hij werd juist verweten in Madrid dat hij dat te veel was en tactisch te pover zou zijn. Ik weet niet op basis van wat deze conclusies getrokken worden maar het zal zeker niet op basis van feiten zijn. Ik denk dat Zidane ook de enige is die Pogba aan t voetballen zou krijgen want voor de kwaliteiten die hij heeft levert hij echt armoedig weinig op het veld. Ongeacht zijn 7 of 8 assists.

5 oktober 2021 om 11:34

Ajax34x, waarom meteen zo aanvallend naar diego die zijn mening nog zeer compleet onderbouwt itt jou. Ik denk dat hij er niet ver naast zit.

5 oktober 2021 om 11:36

@diego pure onzin wat jij hier verkondigt lol. Natuurlijk piekte Real Madrid onder Zidane pas echt na de winter, maar dat is zowat bij elke club.. Zidane flikte bij zijn 2e terugkeer om kampioen te worden met een ploeg dat verzadigd was, op was. Toch flikte Zidane het om kampioen te worden met 87 punten. Vorig jaar werden wij op de laatste speeldag in de laatste minute verslagen.. geen idee wat jij verkondigd maar dat Zidane niet met veel spelers kan werken? Wie dan? Bij zijn afscheid waren er 2 spelers die geen afscheid namen van Zidane: Bale en Isco. Voor de rest had hij het fantastisch met iedereen. Natuurlijk speelde iedereen niet evenveel, maar er was een professionele band en het respect jegens Zidane is groot. Als jij hem geen peoplemanager acht, is dat jouw volste recht, maar wat is een peoplemanager dan? En welke kwaliteiten heeft Zidane dan? Een kale kop? Kom op, zoveel negativiteit. Hij zou een versterking zijn voor elke club: ik acht hem prima bij United of PSG.

5 oktober 2021 om 11:38

Samcro, Oh FFS, "aanvallend" zegt ie gelijk weer verwijten maken etc en gaan zeiken over de vorm ipv de inhoud. Misschien een cursus begrijpend lezen volgen want ik heb mijn reactie goed onderbouwd met voorbeelden. Tevens is jouw mening slechts jouw mening en om heel eerlijk te zijn interesseert mij die minder dan niks. Of mag dat ook al niet en ben volgens jou nu weer "tE aAnValLeNd"???

5 oktober 2021 om 12:03

@allen
Zidane is geen peoplemanager. Hij heeft zijn lieverdjes en dat heeft die met een paar spelers te lang gehad, en anderen die dus niet in die hoek zaten kwamen er ook zelden binnen die kring. Wie nog meer niet met Zidane wist te werken? Naast Bale en Isco wil ik ook een James noemen. Ze hebben te lang onder zijn bewind het spelplezier niet meer teruggevonden, en de situatie bleef maar doorsudderen, bij hen alle 3.

Verder kun je ieder kalenderseizoen erop naslaan om na te gaan dat het onder Zidane in het eerste half jaar steeds minder is dan in het tweede half jaar. Bij geen een topclub in de wereld is het verschil zo groot geweest. Zijn Real heeft nooit een volledig goed seizoen gedraaid. En dat is wat je in de PL moet draaien. Je ziet dat daar trainers zitten die vanaf dag 1 op volle intensiteit spelen. De tactiek (sluwheid) van Zidane voor het benaderen van de PD werkte goed, voor de eindsprint en voor de CL. Maar deze zelfde opzet zal in de PL icm. Cl niet werken. Dat is mijn stelling.

Verder straalt Zidane veel rust uit, en valt hij zijn spelers zelden openlijk af.

@Ajax34
Dan haal je Zlatan aan.. Die nooit onder Zidane heeft gespeeld. Iedereen zei ook dat Argentinie beter zou spelen als men ziet dat Maradona aan de zijlijn staat. Dat zijn van die emotionele opportunistische uitspraken.

Even iets heel anders.. Zidane kreeg veel talenten onder zich.. Hoeveel van die talenten zijn door Zidanes toedoen substantieel beter geworden!? Hoeveel toptalenten zijn door hem echte toppers geworden? Bijna geen trainer heeft mer zoveel toptalenten mogen werken.

Zidane heeft het op zijn rapport goed gedaan. Je kijkt naar de prijzen en ziet dat hij zeer succesvol is geweest. Maar je moet niet emotioneel worden. Voor veel mensen is hij als voetballer een idool, en hij kan niet stuk. Dat mag, maar naar mijn mening is de PL voor Zidane de verkeerde stap. En dat mag ook. Italie(Juve) , Duitsland (Bayern) of frankrijk (PSG) zijn geschikte landen voor hem. Maar ik vermoed dat zelfs Bayern een bepaalde consistentie vraagt die hij niet kan leveren.

5 oktober 2021 om 19:43

Ik denk niet dat Ibrahimovic het toen per se had over z'n skills als people manager. Dat ging over de voetballer Zidane.

5 oktober 2021 om 11:33

Hoop stiekem dat Zidane naar PSG zou gaan eigenlijk.

5 oktober 2021 om 12:38

Misschien zeg ik iets geks, maar Conte lijkt mij de ideale kandidaat om hier een machine van te maken.

Groot gelijk, ook ik vind dat je met de beste spelers moet starten, dat rust geven (kan geen andere reden vinden) moet pas gebeuren wanneer de speler het zelf aangeeft, Everton is altijd wel een taaie tegenstander als je daar niet je beste spelers tegen gebruikt verlies je sowieso punten, Ferguson weet als een van de beste hoe je moet om gaan met Ronaldo neem wat van die man aan Olé.

Was het alleen niet Ferguson die altijd met een andere basis-11 begon in zijn tijd? In feite moet Man U ook Everton pakken zonder Ronaldo. Er staat alleen een clown voor de groep die er tactisch ook niets van begrijpt. Bij Ferguson klikte het wel in elkaar ook als hij zn beste paarden soms in de stal zette.

Ronaldo kan je opzich wel een keer rust geven. Want hij is tenslotte over 4 maanden alweer 37 jaar. Alleen het spel van United is gewoon gebaseerd op individuele momenten. Een genialiteit van Bruno, De Gea die ze redt of Ronaldo die dan scoort. Je hebt geen duidelijk visie en speelwijze onder Solskjaer. Daarom wint United nooit makkelijk zijn wedstrijden. Elke keer starten met je sterkste 11 is ook niet altijd goed want ze hebben rust nodig. Ik had het alleen wel in een andere wedstrijd gedaan. Want Everton is altijd wel pittig.

Het gelul van: Ja SAF is ook ooit zo begonnen aan zijn trainersklus met een paar zwakke jaren en daarom moet OGS ook de tijd krijgen. Niets daarvan. SAF heeft basis kunnen leggen voor successen en de tijden van toen zijn niet meer de tijden van nu! Met Barca moet je wel deze manier hanteren omdat ze vanaf 0 moeten beginnen maar ManU moet met deze spelers niet meer opbouwfase zijn. Moet een trainer voor de groep die er binnen handomdraai moordmachine van maakt! Ole out

5 oktober 2021 om 11:34

Hij zit er al bijna 3 jaar en 0 prijzen. Tijd genoeg gekregen lijkt mij. Van Gaal haalde in 2 jaar nog 2 prijzen. Daarnaast heb ik hem nog nooit kunnen betrappen op enig tactisch inzicht. Ik zou hem eruit gooien. Veel beter gaat het niet worden met hem voor de groep.

Heeft die Alex Ferguson eigenlijk een functie binnen die club? Of is hij een beetje de Sjaak Swart van Ajax

5 oktober 2021 om 11:37

Ferguson is United!

5 oktober 2021 om 11:52

Ferguson zegt in ieder geval wel zinnige dingen. Dat is al een groot verschil.

Kan me niet voorstellen dat er (nog) veel mensen blij zijn met Ole. Heeft nu een poos mogen proberen er wat van te maken, maar het blijft los zand. Als je dan ook nog een fitte Ronaldo laat banken...

Antonio Conte is de man voor United. Heeft bij Juve, Chelsea en Inter laten zien hoe je een team van winnaars smeedt, een team dat ook presteert.
Het is wel een rare snuiter met dat gestuiter langs de lijn, maar goed, dat zijn Van Gaal en Mourinho ook. Fergie was ook niet altijd de hoffelijkheid zelve.

Ronaldo moet je niet meer 3 wedstrijden in de week laten spelen. Hij zal er zelf waarschijnlijk anders over denken maar zijn leeftijd speelt gewoon mee op zijn fysiek en fitheid. Beste gewoon de CL wedstrijden als basis nemen en daar omheen met voldoende rust er tussen andere wedstrijden laten spelen.

Eens Sir Alex! Te allen tijde starten met je beste spelers. Mits Ole vooraf al had verteld ‘dat hij pijntjes had’ of ‘kampte met vermoeidheidsklachten’ of iets dergelijks. Maar hier heeft Sir Alex gewoon gelijk.

Met solksjaer ga je echt geen kampioen worden. Echt een hele matige coach. Zou Zidane of conte wel leuk vinden met dit team of klingsman

Welke druk neemt toe? Phelan heeft zojuist verlengt en ook met de andere assistenten zijn ze bezig met verlengen. Dus voorlopig zit OGS er nog wel en terecht ook. Doet het gewoon goed.

Lekker dan. Eerst transfer doordrukken en dan nog eens opstelling willen bepalen. Als je iets niet kunt gebruiken is het dergelijke bemoeienis. Als je een beetje respect had dan hield ie z’n mond.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
A. Wan-BissakaVerdediger130
Bruno FernandesMiddenvelder134
David de GeaKeeper130
S. McTominayMiddenvelder110
FredMiddenvelder101
Cristiano RonaldoAanvaller104
M. GreenwoodAanvaller104
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

3890 fans
Aanvaller, 36 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Manchester United 10 4 3 0
2021/2022 Juventus 1 0 1 0
2020/2021 Juventus 33 29 3 0
2019/2020 Juventus 33 31 3 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
Laatste voetbalnieuws

‘Keuze voor Van de Beek kan stap zijn om fans weer achter de ploeg te krijgen’

In Engeland wordt sinds de aanstelling van Ralf Rangnick als interim-manager bij Manchester United druk gespeculeerd over de nieuwe rol van Donny van de Beek. De middenvelder hoefde onder Ole Gunnar...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren