Fabrizio Romano houdt vol: André Onana heeft een mondeling akkoord

Dinsdag, 5 oktober 2021 om 07:02Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 07:19

André Onana behoort vanaf komend seizoen zo goed als zeker tot het keepersgilde van Internazionale, zo meldt Fabrizio Romano dinsdagochtend. Volgens de transfermarktexpert uit Italië hebben de doelman van Ajax en de club uit de Serie A al sinds juli een mondeling akkoord over een contractuele samenwerking. “Geruchten dat ik al een akkoord heb met een andere club, kloppen niet”, zo verzekerde Onana eind vorige maand nog.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door hansje1969)
5 oktober 2021 om 07:34

Als je ontbind is hij vrij om nu al naar een andere club te gaan. Lekker tot de zomer niet meer laten spelen.

5 oktober 2021 om 19:39

Van mij mag hij liever vandaag dan morgen gaan. Onbetrouwbare hork

5 oktober 2021 om 09:40

Emoties opzij en proberen zoveel mogelijk te winnen. Dat is waarom Ajax dat veld oploopt. Les geleerd voor volgende keer. Net als dat ze van jeugdspelers die voor Raiola kiezen zouden moeten leren, en veel harder. Want die neemt ze keer op keer ook in de zeik, en dat is zijn goed recht. Maar het is het goed recht van een club om daar tegenin te gaan. Vroeg contractueel vastleggen voordat de doorbraak er is; kijken hoeveel dat weigeren en naar een andere club gaan. Leren is vallen en opstaan

Als ik iemand geloof in het voetbalwereldje, dan is het deze Fabrizio wel.

Mag inter niet pas vanaf januari 2022 met deze toekomstig transfervrije speler in gesprek?

5 oktober 2021 om 07:30

Dat vermoeden heb ik ook. Denk dat Onana daarom nu een rookgordijn optrekt.

5 oktober 2021 om 07:42

Volgens mij mag Inter inderdaad nog geen contact opnemen.
Wellicht dat dit anders ligt omdat Ajax aan geeft dat een verlenging er niet inzit?

5 oktober 2021 om 13:35

Dat hij niet wil verlengen en dit door Ajax gecommuniceerd is naar buiten betekent niet dat er contact gezocht mag worden. Daar is echt toestemming van Ajax voor nodig, maar wie weet hebben ze die toestemming gewoon.

5 oktober 2021 om 18:39

Management kan gewoon contact hebben, dit valt ook nooit te bewijzen. Leuk die regel, maar je hebt er niets aan

5 oktober 2021 om 07:51

Mag inderdaad niet, tenzij de club (Ajax in dit geval) daarvoor toestemming geeft. In het geheim zal het vast al wel eerder gebeuren. Kamp Onana ontkent dat er een akkoord is, omdat er anders een sanctie volgt.

5 oktober 2021 om 08:48

Onana doet niets tegen de regels, dat weten we allemaal !

Onana is op dit vlak vrij onbetrouwbaar dus ik geloof Romano wel. Onana zei laatst dat ie open staat voor contractverlenging bij Ajax, gewoon om z'n salaris in Italië op te hogen. Zo werkt dat.

5 oktober 2021 om 08:12

Qua financiën kan Onana toch beter transfervrij richting Italië gaan.?
Dan kan hij tekengeld ontvangen, dat lijkt mij beter dan wanneer hij bijtekend en Inter een transfersom aan Ajax moet betalen.?

5 oktober 2021 om 11:14

Wat Sir Paul waarschijnlijk bedoeld is dat als Inter denkt oh hij tekent misschien bij bij Ajax, dan bieden we hem nog meer salaris of tekengeld aan.

5 oktober 2021 om 11:31

Is dat zo? Dat hoor ik wel vaker dat hij dan tekengeld krijgt maar dat kan Ajax hem toch ook geven als hij zijn contract zou verlengen? Ik snap niet dat het zo moeilijk moet zijn om een contractje te verlengen als je gewoon open kaart speelt. Zorgen dat hij een percentage krijgt van de transfersom tekengeld kan al een leuke bonus zijn toch? Dan heeft hij misschien wel meer dan hij krijgt aan tekengeld als hij naar Inter gaat. Wat zou hij daar krijgen? 5 miljoen? Puur tekengeld bedoel ik he. Maak een goede afspraak zodat hij 30 procent van de transfersom krijgt plus 4 mil tekengeld als hij zijn contract wil verlengen... Dat gaat hij bij geen club krijgen. Stel dat hij voor 20 miljoen verkocht word volgend jaar heeft hij dus 10 miljoen gekregen. Nou lijkt me een hele leuke deal voor hem en voor Ajax

5 oktober 2021 om 12:13

Krijg je dan niet het probleem dat iedere speler dat gaat doen.?

Edit; @soccerfan, dat zal het zijn 👍

Domme Onana had gewoon lekker bij moeten tekenen en excuses moeten maken in een interview dat hij Ajax benadeeld heeft. Na een goed cl jaar had je de clubs voor het uitkiezen

5 oktober 2021 om 07:59

Hij heeft toch al een aantal zeer goede jaren gehad en toen kwamen er dus ook geen clubs. Het probleem is dat er de laatste jaren veel goede keepers zijn. Nu tekent hij dadelijk ook bij een mooie club , als dit verhaal klopt en met zijn leeftijd kan hij altijd nog een stap maken over 2 of 3 jaar.

5 oktober 2021 om 09:06

na een goed champions league jaar in 2019 had hij niet zoveel clubs om te kiezen, anders was hij wel vertrokken.
Transfervrije status doet het goed voor het aantal clubs (helemaal wanneer je niet met je neus in de snoeppot hebt gezeten)

Overmars zei laatst precies hetzelfde dus ik geloof wel dat er een kern van waarheid in zit. Als dit de situatie is dan zou ik hem absoluut niet meer opstellen. Ook al is hij de beste keeper maar als club zijnde geef je de spelers de macht als je dat wel doet. Je moet niet met je laten sollen, ook al doet het even pijn maar nu moet je aan je principes vasthouden.

5 oktober 2021 om 08:03

Het gaat wel om miljoenen. Stel je voor dat Onana dadelijk fit is en Ajax overwintert in de cl. Dan ga je toch liever met hem die rondes in. Hij pakt ballen die andere doorlaten. Snap ten Hag zeker als hij dus voor hem gaat. Daarnaast vind ik het ook een beetje onzin. Een speler moet ook zijn contract uit kunnen dienen, door dit doping schandaal had hij misschien wel een morele verplichting. Maar een Mazraoui bijvoorbeeld speelt zo goed dit seizoen, zou je hem dan wisselen als hij morgen besluit niet te verlengen?

5 oktober 2021 om 08:10

Dit is niet zomaar een speler die uit z'n contract loopt hè. Onana heeft door z'n eigen stomme fout Ajax en zichzelf benadeeld. Vervolgens heeft Ajax uit goed fatsoen z'n salaris doorbetaald maar nu weigert meneer z'n contract te verlengen of mee te werken aan een transfer zodat Ajax nog iets aan hem verdient. Hij verkiest liever een transfervrije status zodat hij lekker tekengeld kan cashen. Dat vind ik wel een andere situatie dan met Mazraoui die nog in onderhandeling is met Ajax en eerlijk zegt dat het afhangt van het salaris. Mocht de situatie zo zijn dat tegen het eind van het seizoen Mazraoui en Ajax er niet uit lijken te komen dan vind ik inderdaad wel dat Ajax Rensch moet gaan opstellen en hem buiten de selectie moet laten.

5 oktober 2021 om 08:12

Andere situatie. Mazraoui heeft niet geflikt wat Onana (waarschijnlijk) heeft gedaan. Natuurlijk heeft een speler die transfervrij de deur uit loopt "een minnetje achter zijn naam" en stel je bij gelijke geschiktheid liever een eigen speler met lang contract op. In feite een beetje vergelijkbaar met een huurspeler. Maar als hij nog altijd meer toevoegt dan zijn concurrent, laat je hem spelen als club. Alleen wat Onana heeft gedaan kan je als club niet negeren zonder je geloofwaardigheid te verliezen. En dat kost op de lange termijn een stuk meer

5 oktober 2021 om 08:25

Ja dat begrijp ik daarom geef ik ook aan dat hij wel een morele verplichting had. Ik vind de afweging ondanks wat hij gedaan toch lastig blijven. Onana is in vorm een van de betere keepers en Stekelenburg en Pasveer zijn mijlenver van zijn niveau verwijderd. Hij kan letterlijk het verschil zijn in de cl knockout rondes of misschien zelfs het kampioenschap, want PSV en Feyenoord zijn wel sterker dan voorheen. Mazraoui speelt nu fantastisch, ik zou het raar vinden om hem op de bank te zetten in de belangrijke wedstrijden. Als de wedstrijden minder belangrijk zijn dan begrijp ik dat je voor een ander gaat.

5 oktober 2021 om 09:20

@memphis, Als ten Hag hem opstelt dan denk ik dat hij door iedereen in het stadion wordt uitgefloten en uitgekotst. Dan verdwijnt de saamhorigheid en het team gevoel. Bij Mazraoui ligt dat andes. Maar ik zou nu al beginnen om Gorter een kans te geven. Ik zie liever een jeugdspeler fouten maken dan Pasveer of Stekelenburg.

5 oktober 2021 om 09:46

@memphisdepay

Ik snap je punt, maar zou je dan juist niet verder gaan met de keeper die jou heeft geholpen overwinteren in de CL ? Wel een heel dilemma dit hoor.

5 oktober 2021 om 09:55

Gorter of liever een jeugdkeeper? Mazraoui heeft inderdaad een andere status (inmiddels) dan Onana.

5 oktober 2021 om 10:05

@afcavosje, tja, ik speel in de CL liever met Onana dan met Pasveer. Ik zou Onana ook niet uitfluiten. Waarom? Ja, het zou netter zijn geweest als hij had bijgetekend maar ik denk aan het belangrijkst van de club. En dat is de beste keeper opstellen.

5 oktober 2021 om 09:09

je hoeft door Onana maar 1 ronde verder te komen in de champions league doordat hij ballen pakt die Stekelenburg en Pasveer niet hebben, en je ontvangt al een paar keer zijn jaarsalaris. Ik wist het wel. Onana opstellen, want voetbal is de core business van Ajax (of ze moeten een betere keeper halen in de winter)

En maar zeggen dat hij graag wil verlengen bij ajax, dat hij mondeling al accoord is met Internazionale in juli al zegt al genoeg, het is ook maar goed dat hij niet terug kom,
het ajax publiek is helemaal klaar met onana, gelukkig dat Overmars de stekker er uit gehaald heeft, ophoepelen met die gast, ...en dit nieuws over onana moet ook maar eens stoppen..
Wij zijn er helemaal klaar mee.

Of je gooit Gorter voor de leeuwen en stopt met die 2 oude bokken en laat Onana het heen en weer krijgen of je laat Onana keepen tot juni 2022

5 oktober 2021 om 09:21

Precies dit. Die Gorter heeft echt wel iets. Zeer atletisch en echt prachtige reddingen. Tijd voor een stapje hoger op. Heb je geluk en pikt hij het snel op dan hief je in de winterstop niets te doen. Duurt het wat langer, dan haal je een keeper in de winterstop.

Dubbele ontmoeting met Dortmund komt te laat voor hem, andere wedstrijden ben je hem voor de winter niet nodig, maar als Ajax zijnde je correct opstellen en de beste laten keepen, laat zien dat je een warme club bent en je niet verlagen tot rare streken wat deze galbak in mijn ogen wel doet

Ik vraag mij oprecht af of dat zo is of dat iemand van Inter dit lekt om Onana onder druk te zetten.
Er zal gesproken zijn en veel geld in het vooruitzicht zijn gesteld maar ik denk dat het niet meer dan positieve gesprekken zijn geweest waaruit inter wat voorbarige conclusies trekt! Er komen in de winterstop meer clubs praten daarvan ben ik overtuigd en Barcelona zal ook nog wel komen want Terstegen houd ook niet meer alles tegen en doet soms rare dingen zoals uitlopen met 2 ploeggenoten nog bij de tegenstander..... en kan nog een transfersom opleveren dan is onana een goedkope oplossing zonder te veel kwaliteitsverlies maar... wordt vervolgd!

Onana speelt een spelletje.Goed dat Ajax zijn verlies neemt ondanks alle (juridische hulp) en gewoon verder gaat
Ik hoop voor Onana dat hij geen fouten maakt in Italië want dan kan hij weleens racistisch worden bejegend

Romano heeft uitstekende bronnen. zeker in Italië. Onana speelt een spelletje en loopt dadelijk gratis de deur uit. Denk dat Overmars hierin weinig te verwijten valt. De speler is gewoon onbetrouwbaar.

Onana wil 10 mlj tekengeld, van Ajax of van Inter ... Logisch dat Ajax niet meer met deze man in zee wil..
Lekker de bank van het tweede warm houden.... Zolang Onana niet de kans krijgt van Ajax om zich wedstrijd fit te trainen (door het spelen van wedstrijden) zullen andere clubs ook niet zo gauw het bedrag wat Onana wilt op tafel leggen.
Dat is het spelletje wat er nu gespeeld wordt. Onana wil laten zien wedstrijdfit te zijn, want dat levert hem meer op. Ajax wil daar niet aan meewerken.

Beetje een eikel natuurlijk, maar als je Pasveer ziet stuntelen zou ik hem toch gewoon opstellen. Boeiend dat Onana niet in een Ajax pyjama slaapt. Als ie een paar ballen tegenhoudt en je een ronde verder komt is ie de centjes makkelijk waard.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3040
2.PSV3013
3.Feyenoord2818
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder131
S. HallerAanvaller139
D. TadićAanvaller135
S. BerghuisAanvaller125
David NeresAanvaller123
D. KlaassenMiddenvelder102
R. PasveerKeeper100
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

74 fans
Keeper, 25 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 0 0 0 0
2020/2021 Ajax 20 0 1 0
2019/2020 Ajax 24 0 1 0
2018/2019 Ajax 33 0 3 0
2017/2018 Ajax 33 0 3 0
Laatste voetbalnieuws

Is Ajax straks dief van eigen portemonnee? ‘Ze tekenen dan toch niet bij’

André Onana leek op 31 januari van dit jaar tegen AZ zijn laatste wedstrijd voor Ajax te hebben gespeeld. De doelman weigerde bij te tekenen, een zomerse transfer bleef ook uit...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren