Wim Kieft is uiterst kritisch op falende Sébastien Haller

Maandag, 4 oktober 2021 om 22:40Jeroen van Poppel • Laatste update: 22:42

Wim Kieft vindt dat Sébastien Haller veel te weinig doelpunten maakt. De analist van Veronica Inside stelt dat de spits van Ajax nu al op een aantal treffers in de Eredivisie had moeten staan, waardoor hij niet meer te achterhalen zou zijn. Ook vindt Kieft dat Haller zijn grote kans in de eerste helft tegen FC Utrecht (0-1 verlies) had moeten maken.

"Als Haller een klein beetje scherper was, was hij nu al topscorer van Nederland geweest en had niemand hem ooit nog bereikt", vindt Kieft. "Ajax heeft negentien goals gemaakt na de wedstrijd tegen Sporting Portugal en Haller heeft er maar twee gemaakt. Dat is weinig voor een spits van Ajax. Hij had er gewoon vijf of zes kunnen maken. Die voorzet vanaf links moet hij 'laten vallen'." Haller staat nu op vijf competitiedoelpunten en is inmiddels achterhaald door Feyenoord-middenvelder Guus Til, die er zes heeft gemaakt.

René van der Gijp zegt dat Ajax zich na de thuisnederlaag tegen FC Utrecht geen zorgen hoeft te maken. "Dat gebeurt een keer", aldus Van der Gijp. "Ook Ajax heeft af en toe weleens een beetje geluk nodig in een wedstrijd. Als Haller die bal erin schiet, ben ik ervan overtuigd dat er niks aan de hand is en je zo naar 2-0, 3-0 of 4-0 uitloopt."

Ook Daley Blind komt ter sprake in het praatprogramma. De verdediger van Ajax stelde na afloop van het duel dat hij de media 'niet zo serieus' neemt. "Ik vond hem vrij gefrustreerd overkomen", aldus Kieft, die een idee heeft waar dat vandaan komt. "Eerst was hij de man die de defensie leidde, toen kreeg hij een plek op het middenveld en nu is hij linksback. En als de tegenstander met een hele snelle buitenspeler speelt, dan speelt hij niet mee. Dat voelt hij natuurlijk ook. Het is kinderachtig om dat te projecteren op de media."

En ook op het middenveld is volgens Kieft geen plek meer voor Blind. "Op het middenveld heeft Ajax het nu redelijk voor elkaar met Edson Álvarez, Ryan Gravenberch en Steven Berghuis. Davy Klaassen kan ook op alle plekken spelen, dus daar gaat Blind het al niet meer redden. Achterin hebben ze het met Lisandro Martínez verdedigend gezien beter voor elkaar, dus hij zit niet in een goede positie."


Poll

Heeft Wim Kieft gelijk over Sébastien Haller?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

98 reacties (laatste reactie door boris19)

Binnen een week bij alle media in het land van hero naar zero gegaan. Wat een wispelturigheid allemaal

4 oktober 2021 om 22:47

Ik ben gewoon bij mijn menig gebleven hoor, ook al scoorde hij tegen Sporting, is mij mening over Haller nooit veranderd

5 oktober 2021 om 08:57

En kwam je daar ook voor uit na de wedstrijd tegen Sporting? Of hield je je mening toe toch nog even voor je.

5 oktober 2021 om 10:49

Onzin, hij is nergens Hero genoemd en iedereen was nogsteeds kritisch. Alleen de mensen die het afgelopen jaar riepen ''geef hem meer tijd'' ''kijk is ff naar de statistieken maat'' die gasten noemden hem hero en kwamen direct hun gelijk halen na 1 potje sporting. En het mooie is die zelfde gasten roepen nu wat jij zegt, haha eigenlijk een beetje het zelfde wat valentijn doet maar ze hebben het zelf niet eens door.

4 oktober 2021 om 23:22

Haller heeft 1 wedstrijd goed gepresteerd. Dat was tegen Sporting, maar hij hoefde de ballen er alleen maar in te leggen door een goed spelende Anthony. Ook had haller soms 2 meter afstand tot de verdediger. De waarde van Anthony Tadic Berghuis en Haller is gelijk aan het salarishuis van 2 hele eredivisieploegen. Daarnaast heeft Ajax miljoenen aan spelers op het middenveld en verdediging. Toch presteert Haller het om maar 5 doelpunten te maken in 8 wedstrijden. Grote miskoop is het nog niet, maar hij voldoet niet aan de verwachting.

4 oktober 2021 om 23:29

“Maar 5 doelpunten te maken”. Daarmee staat hij tweede op de topschutterstand. En bij Ajax op 1, met achter hem Tadic en mazraoi met beide 4 goals. Er scoren gewoon heel veel spelers bij Ajax. Wat alleen maar goed is.

4 oktober 2021 om 23:58

Het maakt niet uit of hij topscorer is. Vijf goals is te weinig als je ziet hoeveel kansen hij krijgt. En dat is juist de kritiek. Het maakt niet uit dat hij niet goed mee voetbalt of geen "ajax spits" is zolang hij ze er maar in knalt. Maar dat doet hij gewoon te weinig. Dan is de kritiek toch niet onterecht?

5 oktober 2021 om 00:05

In zekere mate wel natuurlijk. Maar spitsen die al hun kansen erin trappen die zijn niet op te halen voor 25 miljoen en die willen niet bij Ajax spelen.

5 oktober 2021 om 00:05

@ Lierse Precies, maar 5 doelpunten. Hij kon er al 20 maken met de tegenstanders die Ajax tot nu toe heeft gehad. Als je kijkt wat hij anders kon doen zie je gewoon dat hij tekort komt. Een Bjorn Vlemix zou er ook 5 hebben gemaakt of noem maar een andere willekeurige spits op. Dat je vertelt dat andere spelers veel doelpunten maken heeft niks te maken met Hoeveel kansen Haller heeft verprutst.

5 oktober 2021 om 11:31

Sorry hoor, maar dit is wel heel erg kort door de bocht. Het slaat eigenlijk nergens op wat je allemaal zegt. Is altijd zo krom om een vergelijking te maken met een willekeurige "slechtere" spits. Je snapt hopelijk wel dat Björn Vleminkx nooit in de spits van Ajax zou spelen door zijn mindere kwaliteiten? Je snapt ook dat heus niet iedereen 5 goals in een wedstrijd in de CL maakt? En hoeveel spitsen in Europa staan al op 20 doelpunten? Lewandofski krijgt ook elke wedstrijd 10 kansen, als hij 2 keer scoort is dat ook prima! Of kan Björn Vleminkx in de spits bij Bayern ook makkelijk 5 keer scoren?

5 oktober 2021 om 15:58

@Lierse1997, laten we het anders stellen. Lewandoski had bij Ajax op een goal of 15 gestaan, Halland op een goal of 12 als ze alleen al de kansen die Haller had gekregen hadden afgemaakt. Dus niet extra creëren ofzo gewoon afmaken van de 100% kansen die je geboden worden. Haller is een echt een zeer beperkte spits. Geen probleem, maar dan moet je gewoon veel afmaken. En dat doet meneer al weken niet. Nu kost het ook nog eens punten. Verwacht dat Haller wel eens in een heel diep dal terecht gaat komen, want de fluitconcerten vanaf de tribunes zijn echt mega dichtbij. Sporting lijkt een incident. Voetballend is hij er in een half jaar echt wel op vooruit gegaan, maar het missen van kansen is dramatisch.

4 oktober 2021 om 23:58

Net zo wispelturig als haller zijn scherpheid. Is vaak toch te slap in het duel, hij moet z’n lichaam beter gebruiken. Voor het doel mist hij kalmte/concentratie, mist te veel kansen (die een spits bij Ajax gewoon moet afmaken). De jongen heeft wel kwaliteiten maar het is niet constant en dus niet betrouwbaar. Ik hoopte dat na de wedstrijd tegen sporting de “ketchup uit de fles” zou komen maar helaas.

5 oktober 2021 om 08:59

Het is echt verschrikkelijk inderdaad. Volgens de poll van vandaag zegt 80% dat Ajax een niveau te hoog is. In de poll van vorige week was 90% van mening dat hij volgende zomer een transfer moest maken naar City.

5 oktober 2021 om 09:14

Nou inderdaad. Verwacht men elke wedstrijd minimaal 5 goals van hem ofzo? Hij is de nummer twee van de Eredivisie en nummer 1 van de CL als het gaat om doelpunten dit seizoen. Ja tuurlijk had hij er meer kunnen hebben en had hij die kans afgelooen weekend moeten maken. Maar als nog heeft hij prima statistieken in mijn ogen.

5 oktober 2021 om 11:31

Telkens komt het issue weer terug, en elke keer gaan we weer volop in discussie.
Het wordt tot in de details uitgekauwd.

Haller is gewoon geen Ajax spits, is in mijn ogen gene versterking voor Ajax, voor 25 miljoen veel geld voor een zeer beperkte speler die aan de bal wel zwak is en in de duels nooit fel is en nog erg traag ook, en in het mee voetballen niet meekan met het Ajax spel. Heb nooit deze aankoop begrepen, ja hij zal af en toe ene goaltje maken, doet niks aan het feit dat hij geen Ajax spits is....

4 oktober 2021 om 22:52

Hij is juist super fel de laatste tijd. Meevoetballen gaat oom steeds beter dus vraag me eigenlijk af of je wel kijkt? Waar het echt ontbreekt bij hem is dat ie vaak niet klinisch genoeg is

4 oktober 2021 om 22:54

Mee voetballen en fel inde duels, sorry hoor maar dat heb ik nooit kunnen bespeuren bij Haller, vind het ene trage slak die apathisch is in de duels en er zit geen gif in hem.

4 oktober 2021 om 23:13

Je kunt alle argumenten erbij halen, maar als je zoveel opgelegde kansen laatste 3 wedstrijden mist, dan heb je echt niks aan dat meevoetballen of superfel? Hij heeft totaal geen bijdrage sinds Sporting.

4 oktober 2021 om 23:37

Eh jawel, tegen Besiktas vestigde hij nog een nieuw record.

5 oktober 2021 om 07:47

Mag je vinden ik ben blij met hem als spits. Hij mist kansen, maar als hij dat ook nog goed beheerste speelde hij niet in de ED

5 oktober 2021 om 12:40

Helemaal mee eens. Opgelegde ballen erin leggen, daar betaal je als Ajax toch niet zoveel voor. Kom op, die kolder van z'n cijfers. Iedere pannekoek legt die ballen binnen. En oh ja, twee keer meer dan dat want werkelijk waar iedere (!) Wedstrijd mist ie gewoon ijskoud 3 opgelegde kansen alsof het Buitenboys B3 is. Ongelooflijk wat droevig. Zelfs relatief matige pure voorgangers als pantellic en Huntelaar blonken wel uit in specifieke kwaliteiten en kans was goal. Dit is echt schrijnend

5 oktober 2021 om 16:01

@lee Haller mist echt te veel. Waren het nog kansen onder het mom van een topspits zou ze maken, oké. Echter mist Haller kansen van het niveau het is dat het een verdediger is, maar deze had echt moeten zitten. En dan bedoel ik ook nog eens een niet Ajax verdediger, maar Bram van Polen niveau…….

4 oktober 2021 om 22:58

Maar dat weet je toch, dat hij niet zo goed kan mee voetballen? Hij is gehaald om die ballen er in te schieten. Goeie voetballers hebben we genoeg. Doet hij dat, zoals tegen Sporting, dan is het een topper. Mist hij zoals tegen Utrecht dan blijft er gewoon weinig over. Hij mist imo net een beetje die rust voor de goal, de techniek om een lastige bal wél goed te raken. Hij zal gewoon nog meer moeten scoren wil hij iedereen doen overtuigen. Maar dat mee voetballen moet je hem niet op afrekenen, daar voor staat hij er echt niet.

4 oktober 2021 om 23:16

Tegen Sporting was natuurlijk wel een uitschieter van hem. Ik verwacht niet dat hij ooit nog zo'n prestatie kan leveren tegen een team van dat formaat. Uiteindelijk doet hij het gewoon goed als je ziet hoeveel goals hij maakt. Natuurlijk hadden het er meer kunnen zijn en heeft hij ook zijn tekortkomingen. Maar het is wel een spits die gewoon veel scoort. Een zekerheidje op toch wel zo'n 25-30 goals.

4 oktober 2021 om 23:43

" Ik verwacht niet dat hij ooit nog zo'n prestatie kan leveren tegen een team van dat formaat." wat is dat precies voor argument dan, jij verwacht het niet maar hij verstevigt zijn status ondertussen wel in de CL met een record waar een Messi of Ronaldo niet eens aan komen. Feiten zijn wel even iets betrouwbaarder dan jouw verwachtingen. Verder eens met je uiteenzetting.

4 oktober 2021 om 23:30

Hij loopt momenteel 1 op 1 en scoort in de CL, wat moet een spits van Ajax doen om wel een Ajax spits te zijn? En welke spits van Ajax deed het de laatste 10 jaar dan wel goed? Ik ben oprecht benieuwd.

4 oktober 2021 om 23:54

Suarez, Dolberg in zn eerste jaar, milik

5 oktober 2021 om 00:49

Even uit nieuwsgierigheid een lijstje gemaakt van om de hoeveel minuten de spitsen van Ajax betrokken zijn bij een doelpunt/assist in de eredivisie:
Suarez: 74,9 minuten
Huntelaar: 82,2 minuten
Milik: 84,9 minuten
Haller: 95 minuten
Zlatan: 98,9 minuten
Machlas: 100,5 minuten
Arveladze: 102,1 minuten
Dolberg: 109,9 minuten
Rosenberg: 110,2 minuten
Charisteas: 114,9 minuten
Sigthorsson: 121,5 minuten

Hieruit kan je toch niet anders concluderen als dat Haller een prima spits is. Geen spits van de buitencategorie maar die haal je ook niet elk jaar binnen.

5 oktober 2021 om 01:11

je kan hem niet puur beoordelen op deze cijfers dan moet je ook extra dingen mee nemen, zoals dat ajax in de tijd dat haller er is gewoon oppermachtig is (dit seizoen 30 goals 8 wedstrijden is gewoon absurd) er staan spitsen tussen die als talent zijn gehaald en dan is het logisch dat je minder scoort aan het begin en dit gemiddelde dus in minuten hoger ligt. Haller is als 26e gehaald en dus gehaald om direct te presteren. Hij gaat er vast een hele hoop scoren in de eredivisie maar als die er nu ook zoveel mist is het logisch dat er veel kritiek is.

5 oktober 2021 om 01:17

Gehaald om direct te presteren en dat doet die dus ook. Zelf zie ik liever ook een wat jonger talent wat uiteindelijk wereldtop kan worden maar voor Ajax is het nu misschien ook wel lekker om de komende 3 seizoenen op een Haller te kunnen bouwen tot de zoektocht naar een nieuwe jonge spits gelukt is. Brobbey en Traore zijn helaas vertrokken.

5 oktober 2021 om 01:35

Hij presteert toch ook direct? Hij staat vierde in dat lijstje.

5 oktober 2021 om 01:48

Tuurlijk scoort die een hoop in de eredivisie, maar ik vind toch echt dat je een spits ook moet beoordelen op het aantal gemiste grote kansen, helemaal als het een speler is die bij een top club zit en het vooral van het afwerken moet hebben en dan mist haller gewoon een hoop grote kansen. Dit jaar staat hij dus al hoog boven aan en vorig jaar stond hij al 4e met 15 (nummer 1 malen en mahi met 19) en dat terwijl hij er maar een half jaar was. Misschien is het voor ajax beter als die zoektocht wat eerder slaagt en dat hij meer concurrentie heeft voor zijn positie, misschien dat die dan meer geconcentreerd is en minder kansen mist, dat juist die extra druk het beste in hem naar boven haalt.

5 oktober 2021 om 07:50

Kansen missen is normaal. Alleen vervelend en soms fataal. Tsja kan gebeuren. Zodra hij slecht meevoetbalt en kansen benut is het ook niet goed

5 oktober 2021 om 01:34

Je verzint het waar je bij staat. Haller scoort er 5 in twee CL-wedstrijden en 5 in de competitie waar veel frequenter ruim wordt gewonnen dan vorig jaar. Maar dat is allemaal niet dankzij Haller, die continu dubbel gedekt moet worden vanwege zijn nadrukkelijke aanwezigheid. Op dit tempo zou hij in totaal zeker 30 goals maken dit seizoen. Maar het is nooit goed genoeg.

Die onzin over wat een Ajax-spits moet zijn moet ook eens afgelopen zijn. Huntelaar was geen 'Ajax-spits', dat werd er van Suarez ook gezegd en zo kun je eigenlijk tot van Basten teruggaan. Het is een vreemd utopie waar mensen aan vasthouden, deze supertechnische spits die kan uitzakken, koppen, passen en dertig doelpunten+vijftien assists maakt.

Graag zou ik een statistiek van hem zien hoeveel % kansen hij afmaakt. Naar mijn idee is het (ruim) onder de maat. En voor de rest zijn er geen dingen waarvan deze jongen het moet hebben. Neuken misschien.

4 oktober 2021 om 23:12

Zijn xG is een stuk hoger dan zijn doelpunten, althans ik zag 7,5xG met 5goals, volgens mij is dat enkel eredivisie, maar dat is voor een Ajax spits toch wel matig.

4 oktober 2021 om 23:43

En dan te bedenken dat hij het van het afmaken moet hebben. Zelf creëert hij haast nooit wat.

in zijn FC Utrecht tijd vond ik Haller echt geweldig. bij Ajax doet hij het qua statistieken zeker niet slecht maar zo goed als hij bij FC Utrecht aan de bal was, zo goed vind ik hem bij Ajax nog niet. hij is meer iemand geworden die wacht op de ballen ipv actief deel te nemen aan het spel. maar goed, wie weet komt dat ook nog maar zijn prijskaartje brengt nu eenmaal bepaalde verwachtingen met zich mee. voor 25 miljoen verwacht je toch net iets extra's van een speler in de Eredivisie zoals een Tadic in goede doen dat bv wel vaak brengt

4 oktober 2021 om 22:57

Acchja Luuk de Jong speelde ook ooit als middenvelder, misschien is dat nog wat voor Haller

4 oktober 2021 om 22:59

Je moet niet vergeten dat Ajax ontzettend veel goals maakt. In de eredivisie al 27. Als je als continue in de basis staat als spits, is 4 echt heel erg matig.

4 oktober 2021 om 23:16

Statitieken? Wat moet je daar mee, je weet toch wat je ziet.
Statistieken zijn sowieso gedevalueerd met 9-0 uitslagen.

4 oktober 2021 om 23:46

Wat lees ik toch een hoop bullshit. Normaal worden onze spelers in de Eredivisie niet serieus genomen omdat het maar de Eredivisie is en dus supermakkelijk allemaal. Is meneer Haller op het allerhoogste podium van Europa, zo niet de wereld, records aan't verbreken dan wordt het statistiekje maar gewoon even niet meegenomen. Hij was gewoon niet scherp tegen Utrecht, net als de rest van 't team. Kan gebeuren, en door.

4 oktober 2021 om 23:56

Hij is bijna nooit scherp, heeft zoveel kansen nodig om te scoren elke wedstrijd.

5 oktober 2021 om 00:27

Nou tegen besiktas was die anders ook alles behalve scherp, 2 a 3 hele grote kansen gemist en dat doelpunt dat die wel scoort is natuurlijk een flinke dosis geluk, komt mede door het been van de verdediger dat die zo afketst. Als je dan ziet hoeveel kansen hij in de eredivisie mist, is het toch niet meer dan normaal dat mensen twijfelen of die wedstrijd tegen sporting niet gewoon heel veel geluk is bij komen kijken. Helemaal als je ziet wat die man (heeft ge)kost.

5 oktober 2021 om 01:38

Die goal tegen Besiktas was juist één van de mooiere spitsengoals die ik dit seizoen gezien heb, totaal de bedoeling. Hij legde hem in die wedstrijd oberigens ook panklaar voor Tadic die hem naast het open doel schoot. Je scoort overigens ook niet vier goals door 'geluk' in een uitwedstrijd tegen de Portugese kampioen, waren stuk voor stuk intelligente spitsengoals.

5 oktober 2021 om 02:36

Nou die verdediger van besiktas raak daar de bal ook gewoon nog aan, dus dat is gewoon mede bepalend voor het verloop van die bal. Dan zou hij dus de benen van de verdedigers moeten kunnen besturen, dan was het wel een ongelofelijke spits geweest. Ja die paas op tadic legt die prachtig klaar en moet er gewoon in maar dat heeft er niks mee te maken dat hij zelf gewoon 2 a 3 hele grote kansen mist. En zeker die 4 goals zijn intelligente goals, dat hoor je mij ook niet zeggen. Maar ik bedoelde hem meer in de context van dat het net allemaal zo samenvalt daar komt echt wel wat geluk bij kijken. Zoals die aanloop van de 1-0 daar komt echt wel geluk bij kijken. bij de 4-0 gokt de keeper gewoon een kant en dat was nu de verkeerde. Bij dat soort dingen komt ook altijd een beetje geluk bij kijken, of net pech als het de andere kant op valt, net hoe je het noemt.

5 oktober 2021 om 11:39

Hoe kan je geluk hebben met scoren? Wat een onzin zeg. Als je de bal per ongeluk in de kluts tegen je achterhoofd aan krijgt en diezelfde bal vliegt het doel in, dan heb je geluk. Als je 5 keer in de CL scoort, dan kan je niet van geluk spreken! En kom niet aan dat ieder andere spits ook zou scoren want dat is echt een kul argument! En gaat uiteindelijk om dat een speler op de juiste plek staat, en vanaf daar de ballen in het doel werkt. De ene keer vliegt er meer in dan de andere keer.

Die 4 goals tegen Sporting verbloemen toch wel erg hoe matig hij is. Ik denk dat ik als kelderklasse voetballer er nog meer had gemaakt. Zeker als je ze zo pan klaar, elke wedstrijd weer, krijgt van Anthony, Berghuis en Tadic.

4 oktober 2021 om 22:53

Haller zou in zijn eentje nog winnen van elk kelderklasse team in nederland bij elkaar man

4 oktober 2021 om 22:58

4 goals tegen Sporting bedoel je?
Benfica schakelde Psv uit in de CL.

4 oktober 2021 om 23:12

Haller legt ze anders zelf ook panklaar voor tadic. 3 keer raden wat die er mee doet. Oh nee die mag wel tig kansen missen zeker. Dat is geen pispaal

5 oktober 2021 om 01:40

Dat denk ik dus beslist niet. Mensen doen alsof het een vlam in de pan is, maar eigenlijk heeft Haller een gemiddelde 1 op 1 bijdrage qua goals en assists sinds ie bij Ajax is en heeft ie er in 2 wedstrijden 5(!) gemaakt in de CL.

5 oktober 2021 om 11:43

Je snapt dat Anthony, Berghuis en Tadic daar voor zijn? Vanaf de zijkant een actie proberen te maken en de bal voorgegeven op de spits of persoon die daar staat? Als de buitenspelers ze al niet panklaar leggen, ontbreekt het bij hen ook aan kwaliteit! Een spits, Haller in dit geval moet die ballen in het doel werken. Dat doet hij toch vrij aardig. Afgelopen weekend mistte hij 2 grote kansen. Zonde uiteraard maar daar is Haller echt geen uitzondering in! Benzema mist ook wel eens 2 grote kansen. Of Tadic bijvoorbeeld (toevallig op aangeven van Haller).

Kap nou eens met dat opportunistisch gezever man, na sporting waren we zo'n beetje finalist cl, bekerwinnaar en in januari al kampioen, en nu kan niemand er meer wat van. Ja Haller had moeten scoren gister, maar Tadic had dat ook gemoeten! Altijd dat gezeik op Haller, misschien niet n speler met de meeste flair maar een prima afmaker!

4 oktober 2021 om 23:00

Nou ja, je mag toch best kritisch zijn? Na sporting zijn er 19 goals gemaakt door Ajax, 2 daarvan door Haller. Dat is toch gewoon te weinig?
Als je hem tegen Utrecht ook kansen ziet missen die je echt wel moet maken, dan mag je daar best iets van vinden.
Ik blijf gewoon bij me mening: Haller is prima, maar ook niet meer dan dat. Het voetballende gedeelte is ok, maar als dat ok is dan moet je in het andere wat een spits doet wel heel goed zijn: goals maken. En dat valt soms wat tegen.

5 oktober 2021 om 01:41

Stel je voor dat je denkt dat de aanwezigheid van Haller niet veel meer ruimte heeft veroorzaakt voor andere spelers om goals te maken met zijn loopacties en constante dekking door tegenstanders.

5 oktober 2021 om 05:31

Ik denk dat elke spits op een btje niveau zorgt voor ruimte en constante dekking. Zou wat zijn als ze de spits van Ajax vrijlaten 90 min, dan zal die aardig scoren ja.

4 oktober 2021 om 23:05

Speciaal voor de laatste zin een account aangemaakt… Haller is echt geen prima afmaker, mij mist echt heel veel kansen, met name in Eredivisie. Volgens SofaScore 10 grote gemiste kansen tov 5 goals is gewoon erg matig

4 oktober 2021 om 23:42

En om het even in perspectief te plaatsten: de volgende is zahavi (6) en Til (5), dat laat zien hoeveel kansen hij wel niet mist. Echt ongelooflijk veel voor een man die volgens mij 5 miljoen per jaar verdiend

5 oktober 2021 om 04:49

We?

Het is geen absolute top nee maar wel goed genoeg voor Ajax en een betere gaat naar de PL of de BundsLiga en niet naar de ED.

Toch raar hè dat iedereen tig kansen mag missen en je dan niemand hoort maar haller mag geen kansen missen. Net zoals Onana wel blunders mag maken en houdbare ballen door mag laten maar als pasveer in zoveel weken eredivisie er 1 door laat dan is de wereld te klein….. iets met typisch Nederlands ofzo?

4 oktober 2021 om 22:59

Wat een onzin. Haller staat er toch om goals te maken? Als hij dat niet doet blijft er gewoon weinig over. Het is ook een beetje krediet wat je hebt. Daarom kunnen Tadic en Onana (inmiddels niet meer 😉) zich wat meer permitteren. Pasveer heeft toch nog niks laten zien waarom hij veel krediet zou hebben?

4 oktober 2021 om 23:15

Pasveer houdt met regelmaat de 0. Best prima voor een keeper

4 oktober 2021 om 23:26

En dat ligt aan Pasveer? Welke cruciale reddingen heeft hij tot dus ver gemaakt?

4 oktober 2021 om 23:12

@Soccerfan - Het is toch niet vreemd dat van zo’n dure spits wat meer wordt verwacht dan af en toe een goaltje
maken.

4 oktober 2021 om 23:14

Af en toe? Kijk naar z’n cijfers.

4 oktober 2021 om 23:50

Na 5 goals in de CL lijkt me dat je wel wat meer krediet hebt na een off day tegen Utrecht hoor. Het hele team gaf toch niet thuis.

5 oktober 2021 om 13:10

Als je team er dertig in de competitie heeft gescoord en jij als spits hebt er daarvan 5 voor je rekening genomen dan vind ik dat af en toe, ja. Dat is 16,6%. Zahavi, die ik heel matig vind presteren dit seizoen zit op zo'n zelfde percentage, 15,8%.

5 oktober 2021 om 16:21

Zahavi speelt ook geen CL toch?

5 oktober 2021 om 17:58

Zahavi heeft ook geen 22,5 miljoen gekost.

4 oktober 2021 om 23:52

Dat is niet raar, dat komt omdat hij voor 20+ miljoen is gehaald en 5 miljoen per jaar verdiend. Dan moet je echt wel veel minder kansen missen dan andere helemaal als je ziet hoevaak ze heerlijk worden klaar gelegd bij ajax

5 oktober 2021 om 00:16

Noem jij eens een spits van 20 miljoen die in 27 duels eredivisie 16 goals maakt en 7 assists geeft?

5 oktober 2021 om 00:41

Dat is precies mijn punt, dat kan niet. Er worden namelijk nooit spelers voor zoveel geld naar de eredivisie gehaald. Ik kan je wel een hele hoop spelers noemen die véél minder hebben gekost en die cijfers halen. Dan is het toch logisch dat als je de duurste aankoop in de eredivisie ooit bent en het meeste verdiend van alle spelers dat er meer naar je gekeken word en eerder word geklaagd als hij grote kansen mist en als het dan ook nog een jonge speler is, kan je er nog wat van zeggen, want die moet zich nog verder ontwikkelen en kan dan een stuk beter worden/ voor meer kan verkopen. Maar haller is 27, met die leeftijd ben je meestal wel aan/rond je top en die dus puur gehaald om constant en veel te presteren.

5 oktober 2021 om 07:55

@PdeB Luuk de Jong heeft twee seizoenen gedraaid met een gem. van 27 goals en 7 assists, die kostte geen 20 miljoen. Ook Malen werd terecht bekritiseerd hoeveel kansen hij miste in een seizoen terwijl hij best veel goals maakte in alle competities. Je mag het best benoemen, maar het wordt gewoon overdreven en dat heeft hij te danken aan zijn prijskaartje. Ik vind hem persoonlijk wel een hele goede spits die tenminste vaak in de 16 staat wanneer je hem daar verwacht, zolang hij bij Ajax blijft spelen zal hij ook gewoon blijven scoren aan de lopende band.

5 oktober 2021 om 00:16

@soccerfan; haller mag best kansen missen zoals iedereen. Kieft vind ik een hele realistische analist die stelt dat haller echt wel scherper voor de goal mag zijn. Hij mist behoorlijk veel grote kansen (stats kun je overal teruglezen) tov andere spitsen. Punt van aandacht, meer niet lijkt me

Tja je mocht het om een of andere reden al bijna niet zeggen en na Sporting was dat voor heel eventjes logisch, maar tis gewoon geen topper. Hij gaat echt wel goals maken, dat lukt je bij Ajax in de Eredivisie ook wel als je gewoon in een tuinstoel op de stip gaat zitten, maar Ajax komt een keeper en spits tekort om echt top te zijn.

Maar eerlijk? Haller ís toch gewoon niet goed genoeg? Heel leuk dat hij 4 goals tegen Sporting maakt, maar is Sinan Bakis een topspits voor Eredivisie begrippen omdat hij vorig seizoen een hattrick scoorde? Haller is traag, oogt lomp en mist veel kansen. Met dit Ajax komt elke spits wel in stelling. Hij is geen koekenbakker ofzo, maar zo spectaculair is het niet toch? Ajax heeft veel meer aan een bewegelijke spits, dat zag je ook tegen Utrecht. Houthakkers vreten hem op.

Ik zou me eerder druk maken over een fatsoenlijke keeper dan een spits die 1 op 1 loopt, maar goed, het is maar een mening,

Het klopt dat Haller meer doelpunten had moeten hebben en dat geldt voor nog een aantal spelers. Vind het wel triest en zielig zoals zij lopen te projecteren op Blind. Blind zei namelijk niks verkeerds, de media is absoluut opportuun. En dat dit irritant is snap ik heel goed.

Leuk die laatste 19 goals, maar Haller staat nu gewoon op 11 uit 11 dit hele seizoen in alle competities. Toch is er ontzettend veel kritiek. Op zoveel belangrijke momenten was hij beslissend, maar tegen Utrecht was het minder en hij kan er niks meer van. De mensen die constant maar roepen dat hij er niks van kan die snappen er vrij weinig van. Die hebben hem ook duidelijk niet bij Frankfurt gezien en willen liever Dolberg zien die 3 van de 4 keer onzichtbaar zien. Maar een technische spits is heilig hier in Nederland.

Haller is geluķig nog niet zo slecht als Kieft bij Bordeaux en zijn tweede periode bij PSV. Dat was echt stukken slechter.

5 oktober 2021 om 07:53

Gelukkig hebben we dankzij Kieft wel onze enige prijs ooit gewonnen op landenniveau.

5 oktober 2021 om 08:33

Mede dankzij Kieft....⚽

5 oktober 2021 om 09:20

zoals hij het zelf schrijft in zijn boek, die bal kwam toevallig op zn kop ,wat overigens buitenspel was , ja ! daarnaast was kieft ook n hele beperkte voetballer , echt geen technicus en zag er ook lomp uit maar had ook net als Haller een neusje voor de goal dus iets met een pot die een ketel iets verwijt ..........

5 oktober 2021 om 10:01

Een beperkte voetballer maar wel met een gouden schoen op zak..
Kan mij zijn misser tegen Haarlem ook nog herinneren, een meter vanaf de doellijn en over schieten. 😵

5 oktober 2021 om 08:18

Dat is in dit geval totaal niet relevant om te benoemen. Kieft heeft gelijk dat 2 van de 19 goals weinig is voor Haller. Verder niet te zwaar aan tillen, iedereen hier weet dat Haller Ajax niet ff naar de CL-winst gaat schieten. Prima voor de Eredivisie en heeft blijkbaar ook uitschieters in Europa, dat is al meer dan menigeen hier had verwacht.

Ben het niet helemaal mee eens met Kieft. Haller is een degelijke spits, maar hij maakt zijn prijskaartje van 25 miljoen niet waar. Daarvoor moet die beter presteren.

Van die kansen die hij tegen Utrecht kreeg mocht hij er wel een van maken. Die keeper had natuurlijk ook de dag van zijn leven.

Echt een matige voetballer waar ze veel te veel geld voor betaald hebben. Hij is lang, maar matig met z'n hoofd. Harde voeten en ook geen pure afmaker.

Prima spits voor Ajax en de eredivisie. Ik mag zijn stijl wel. Geen praatjes, scoren. Heeft gewoon een uitstekend moyenne.

Ajax heeft geluk dat ie ze er in de Champions League wel inschiet. Of het nou intikkertjes zijn of niet, die goals staan en daarom zal Ajax 'm deze zomer gewoon kunnen verkopen voor 25 miljoen + en dat moeten ze dan meteen doen.Kieft zegt hier niks verkeerds. Haller heeft in de laatste drie wedstrijden (groningen, Besiktas en Utrecht) veel te veel 100 kansen onbenut gelaat voor wat je mag verwachten. Dat mag best aangestipt worden. Perr Schuurs maakt een fout in een wedstrijd en er worden 6 artikelen aan besteed. Haller mist twee 100 kansen (tegen Besiktas) en er wordt niets over gezegd. Sterker nog, je mag er niks over zeggen vanwege zijn 4 treffers tegen Sporting. En ik vind dat onterecht.

zegt kieft die ik ook draken van wedstrijden heb zien spelen en het eens gepresteerd heeft om een bal op 50 cm vanaf de doellijn en niemand in de buurt OVER het doel te krijgen........ i rest my case

Ach en als Haller er 2 in knalt tegen Dortmund dan is hij weer de spits die Ajax nodig heeft, word wel steeds vermoeiender die analisten,

En ja hoor,een middelmatige exvoetballer heeft een mening en we duiken er met ons allen op om te reageren
Misschien es nuttig om al die analisten es een paar weken links te laten liggen,de meesten verkopen toch onzin
Toch?reneetje,hansje en pierre om er een paar te noemen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3040
2.PSV3013
3.Feyenoord2818
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder131
S. HallerAanvaller139
D. TadićAanvaller135
S. BerghuisAanvaller125
David NeresAanvaller123
D. KlaassenMiddenvelder102
R. PasveerKeeper100
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

36 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 13 9 2 0
2020/2021 Ajax 19 11 2 0
2020/2021 West Ham United 16 3 0 0
2019/2020 Eintracht Frankfurt 0 0 0 0
2019/2020 West Ham United 32 7 1 0
Laatste voetbalnieuws

Kieft onder de indruk: ‘Met hem dient zich bij Feyenoord een fenomeen aan’

Wim Kieft geniet van de ontwikkeling die Sébastien Haller en Cyriel Dessers doormaken bij respectievelijk Ajax en Feyenoord. Haller is met negen treffers gedeeld topscorer van de Champions League en voert...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren